Zobacz pełną wersję : Gildia - po co to...?
Stary_Niedźwiedź
12.01.2022, 01:42
Pytanie do Penelopy, jak w temacie:
Jaki jest sens bycia czlonkiem gildii? Co zyskujemy poprzez to?
Jaki jest sens instnienia samych gildii w TSO?
Rynek nie dziala wiec zbieranie monet gildii jest tak uzyteczne jak wachanie swoich bakow...
Mi grubasy tygodniowo znosza wiecej monet niz ja przez miesiac zbiore poprzez robienie zadan gildii...:rolleyes:
Same zadania gildii sa kompletnie bez sensu... Zadania powinny byc tak skonstruowane aby zaangazowac czlonkow gildii do wspolpracy.
Dla przykladu (ponizej), co to za bzdurne zadanie i jak to sie ma do zadania gildii???:confused:
Rownie dobrze mogloby to byc zadanie dzienne...
https://i.ibb.co/CPkhvd2/Untitled.png
Moim zdaniem zadania gildii powinny dawać członkom coś tak unikalnego, jak chociażby premię - powiedzmy, do podróży generałów, albo doładowań złóż. Robisz zadania, leci premia x10%, 11, czy ileś, przez jakiś czas. I każdemu by zależało być w takiej gildii, gdzie faktycznie byłoby odczuwalne działanie.
Wprowadzić podatki: im więcej populacji, tym więcej zżera Ci zasobów, powiedzmy -1 na godzinę. Zadania gildii - spowolnienie lub zatrzymanie na jakiś czas efektu.
Proste.
I masz rację, efekt bycia w gildii jest bardziej psychologiczny, niż ekonomiczny.
BB_Penelopa
14.01.2022, 13:23
Witam serdecznie!
Myślę, że znasz odpowiedź na to pytanie. :)
Gracze mogą nawiązać kontakty, mogą sobie pomagać, grać razem w przygody, porozmawiać. Możesz zyskać pomoc podczas gry (towary, przygody, looty). Jak źle policzyłeś czas na odbudowę wojska i premium się kończy to ktoś dołączy i pomoże zrobić przygodę.
Nie mamy jednak wpływu na aktywność gildii i jej członków.
Odnośnie zadań, niech zaproponuj proszę ankietę, aby inni mogli się też wypowiedzieć, w jaki sposób zmienić zadania. Sugestie zostaną przekazane odpowiednim osobą do rozważenia i być może w przyszłości coś ulegnie zmianie, jednak nie możemy tego obiecać.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Oczy krwawią i brak mi słów ...
Stary_Niedźwiedź
14.01.2022, 18:22
Wszytsko to co opisałaś, droga Penelopo, można robić bez potrzeby bycia członkiem gildii.
Zamieszczanie ankiety nie ma sensu, bo musiałoby być tyle opcji wyboru, ilu jest graczy.
Melabranche
14.01.2022, 21:27
Wszytsko to co opisałaś, droga Penelopo, można robić bez potrzeby bycia członkiem gildii.
Zamieszczanie ankiety nie ma sensu, bo musiałoby być tyle opcji wyboru, ilu jest graczy.
Popieram przedmówcę. W mojej Gildii nigdy nie wiadomo kto jest a kogo nie ma, gdyż, po tych wszystkich zmianach;
- Maile czasem nie dochodzą
- Nie widać kto jest a kogo nie ma
- Wiele osób zrezygnowało z gry ze względu na ciągłe wieszanie się gry, czy też liczne błędy (chociażby wspomniane przeze mnie kopalnie, na które nikt nadal nie odpowiedział...)
Słowem ~ nie. To co pani napisała działa Tylko w Teorii, podczas gdy w praktyce jest ograniczone przez, cóż, samą grę i jej błędy (o czym dalej).
A co do zadań gildii i kwestii socjalnych, to, ponownie, przedmówca ma rację.
- Oferty handlu z osobami z gildii mają te same ograniczenia czasowe, jak i dodając wspomniane problemy z wiadomościami ... handel w gildii jest niemal martwy (często wysyłam oferty, które zostają anulowane z powodu przedawnienia)
- Zadania gildii wykonuję Tylko jeśli są łatwe bądź same się spełniają (wydobądź X marmuru / wypłać marmur) i olewam wszelkie inne. Konsekwencje? Żadne - monety gildii są bezwartościowe, a zważywszy na ich ilość oraz to iż niemal nikt ich nie robi (bo po co? mało ich i nie dają nic), więc są na tę chwilę zapychaczem przestrzeni bez żadnego zastosowania.
A co do ankiety to, pozwolę sobie poprawić panią; Pytanie; "w jaki sposób zmienić zadania" zawiera pewien fałsz logiczny - O zmianie zadań można rozmawiać Jeśli efekt zadań Działa. To też póki Sklep Gildyjny nie działa, jak i oraz jego oferta nie przyciąga w żaden sposób, to rozmowa o zadaniach gildyjnych samych w sobie jest zapychaczem miejsca; Gdybaniem o tym, czy cień może mieć depresje, bo cały czas tylko podąża za kimś bez własnego zdania.
Witam serdecznie!
Nie mamy jednak wpływu na aktywność gildii i jej członków.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
nie tylko macie wpływ ale jesteście głównymi sprawcami tego, że gildie i serwery gry są puste, a granie w settlersy przypomina jazde na rowerze o kwadratowych kołach :D
trochę odpowiedzialności za czyny i słowa bo jesteś przedstawicielem ''poważnej'' firmy wyznaczonym do kontaktów z graczami :p
bardzo proszę nie odwracaj kota ogonem i traktuj nas poważnie, niezdarność BB w naprawianiu błędów ale i twój osobisty, ostatni ''wyczyn'' w sprawie zimowego domu mieszkalnego (od WIELOKROTNEGO: drodzy gracze, oni to naprawią ale nie wiem kiedy, do KRÓTKIEGO - nie naprawią bo tak miało być, LOL) sprawia że nie jesteśmy w nastroju do żartów :mad: