PDA

Zobacz pełną wersję : Cudowny zimowy dom mieszkalny

kijek1982
20.12.2021, 08:07
Dlaczego ulepszenie cudownego zimowego domu mieszkalnego z poziomu 7 na poziom 8 kosztuje 4500 prezentow a nie tak jak jest w opisie 1000 prezentow

Niood
20.12.2021, 20:55
Inflacja proszę Pana.

Setbaj
20.12.2021, 21:10
W opisie cudownego zimowego domu mamy ulepszenie na 8lvl za 1000 prezentów, ktoś omyłkowo wstawił 4500 prezentów, więc prosimy o sprostowanie ,bo cena ulepszenia jest przerażająco za wysoka.
Przypomnę tylko że w zeszłym 2020r ulepszenie tej samej rezydencji kosztowało 1000 prezentów.Więc jak widać jest to pomyłka, a poza tym trzymajmy się tego co jest w opisie ,a nie że kupujemy, potem wielkie zaskoczenie i rozczarowanie że ktoś wprowadził nas w błąd i budowla stoi bez ulepszeń.

Minael
21.12.2021, 12:34
Jest dokładnie tak:
BB mówi:
https://i.imgur.com/9YufoL6.png

Rzeczywistość:
https://i.imgur.com/d8Q69La.png

Chyba uwzględnili ceny prądu, gazu, inflację i inne plusy...
Cena ulepszenia wyższa niż cena budynku? Zróbcie aktualizację i zmieńcie to, może się uda 0:P

Bynik
21.12.2021, 15:13
Nie tylko cena ulepszenia się nie zgadza ale też limit populacji, który miał na ósmym zwiększyć się o 650, a u mnie wychodzi, że jedynie o 400.

BB_Penelopa
21.12.2021, 17:00
Witam!

Opisany problem jest nam znany i pracujemy nad jego poprawieniem. Przepraszamy za niedogodności z tym związane i prosimy o cierpliwość w czasie, kiedy nasi deweloperzy pracują nad poprawkami. Niestety nie mamy możliwości określenia, kiedy sytuacja wróci do normy, ale dokonamy wszelkich starań, aby skrócić czas oczekiwania dla graczy.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Alekin
21.12.2021, 22:25
Witam!

Opisany problem jest nam znany i pracujemy nad jego poprawieniem. Przepraszamy za niedogodności z tym związane i prosimy o cierpliwość w czasie, kiedy nasi deweloperzy pracują nad poprawkami. Niestety nie mamy możliwości określenia, kiedy sytuacja wróci do normy, ale dokonamy wszelkich starań, aby skrócić czas oczekiwania dla graczy.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

To taka standardowa odpowiedź, BB_Penelopa? Jakoś nie widać końca prac nad poprawkami. I kolejne konserwy raczej nic nie poprawiają.

Minael
22.12.2021, 00:20
Według mnie szybciej, łatwiej i pewniej byłoby wysłać graczom te 3500 prezentów różnicy. Aktualizacje mają to do siebie, że długo trwają i rzadko naprawiają błędy, a wręcz generują mnóstwo nowych :)

Zgadzam się, różnica by załatwiła sprawę praktycznie od razu. Kłopot może pojawić się wtedy, gdy ktoś ma jeden, a inna osoba więcej takich domków. Musieliby dać różnicę na każdy domek jaki kupiłaś. Bo co mi z tego, że dostanę 3500 prezentów, jak mam np. 3 domki 0;)

Minael
22.12.2021, 00:24
Nie tylko cena ulepszenia się nie zgadza ale też limit populacji, który miał na ósmym zwiększyć się o 650, a u mnie wychodzi, że jedynie o 400.

Chyba nie do końca zrozumiałeś opis. Dom daje 650 populacji ale na ostatnim poziomie budynku, czyli na 12 a nie jak piszesz na 8. Na 8 faktycznie daje 400 i to jest jak najbardziej OK. Zresztą, to dotyczy każdego cudownego domu, czy to zimowy czy inny.

Bynik
22.12.2021, 11:44
Chyba nie do końca zrozumiałeś opis. Dom daje 650 populacji ale na ostatnim poziomie budynku, czyli na 12 a nie jak piszesz na 8. Na 8 faktycznie daje 400 i to jest jak najbardziej OK. Zresztą, to dotyczy każdego cudownego domu, czy to zimowy czy inny.
Sorki. Odruchowo połączyłem 1000 prezentów z maksymalną pojemnością i stąd pomyłka.

Stan58
22.12.2021, 17:20
Witam!

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Zdążycie poprawić przed końcem eventu? A co z tymi graczami, którzy już "wpakowali" 4 500 prezentów w ulepszenie?

gizmodogra
23.12.2021, 14:34
Włąśnie kupiłem ten domek, dobrze ze przypadkiem zajrzałem na forum....

Minael
23.12.2021, 15:01
Tak przy okazji, to tam ogólnie jest błąd, bo z 7 na 8 jest: 4500 zaprawy i 4500 prezentów. A w poprzednich edycjach "domu" było 1000 zaprawy i 1000 prezentów. Więc to nie tylko błąd na prezenty ale także na zaprawę.

I... jeśli dostaniemy rekompensatę, za każdy zakupiony dom w postaci +3500 zaprawy i +3500 prezentów - to jest to OK.
Druga opcja, to poprawić to, zanim ktoś to ulepszy po tej cenie i zanim event się skończy. Ale wiadomo... będzie konserwacja, a to rodzi pewne problemy 0;)))

kraft42
03.01.2022, 10:03
Cztery dni do końca eventu a cena ulepszenia cudownego domu mieszkalnego z 7 na 8 lvl nadal z kosmosu. Brak słów na określenie tej sytuacji.

pretor29
03.01.2022, 14:15
nic nnie naprawia napisza ze tak mialo byc i tyle ... do bledu sie nigdy nie rpzyznaja

BB_Penelopa
03.01.2022, 16:10
Witam!

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Tamayori
03.01.2022, 16:29
Właśnie kupiłam 3 domki i dopiero znalazłam ten post jak zaczęłam je ulepszać. Czyli wygląda na to, że w tym evencie ich nie podniesiemy do 8 lvlu. No chyba, że komuś nie szkoda 4,5k prezentów na upgrade.

M0rdechaj
03.01.2022, 23:12
Prezenty można wydawać do końca 2 fazy eventu, czyli 14 stycznia do 10.00, jeśli nie wgrają poprawki do tej pory, pozostają dwa wyjścia albo ulepszacie, albo nie ulepszacie i czekacie do przyszłego roku.

hadzi4
04.01.2022, 00:05
czekamy:)

kraft42
04.01.2022, 09:54
Ja ulepszyłem wszystkie trzy, bo nie po to je kupowałem, żeby się zatrzymać w połowie drogi. Niestety koszty były ogromne: cena zakupu 3x3495 plus 3x 4500 prezentów, to już nielichy koszt.

Hiheat
04.01.2022, 10:37
Witam!

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Co wynika z tego, że szanowna Pani Community Manager się powtarza. 21.12.2021 też to było...

The_Cocoloco
04.01.2022, 18:14
BB_Penelopa Kiedy, kiedy, kiedy ? to kiedy no ?

pretor29
04.01.2022, 18:53
po nowym roku 2023

Minael
04.01.2022, 21:19
Event się kończy, a cena ulepszenia domu bez zmian (zarówno 4500 prezentów, jak i 4500 zaprawy). Czy to będzie jakoś rozwiązane?

iraxx
04.01.2022, 23:21
Najgorsza informacja to brak informacji, Szanowna Pani Penelopo, czekamy na konkretną informacje, co mamy robić ?

Minael
06.01.2022, 20:49
Jest 19:45 dnia 6 stycznia 2022 roku. Za 14 godzin i 15 minut kończy się pierwsza, najważniejsza faza eventu.
Cudowny zimowy dom mieszkalny przy podniesieniu z poziomu 7 na 8 nadal kosztuje 4500 zaprawy i 4500 prezentów zamiast opisanych nawet w paczkach, 1000 zaprawy i 1000 prezentów.
Ja rozumiem, że jest jeszcze druga faza, ale dużo osób rezygnuje z zakupu tego budynku tylko dlatego, że cena jest błędem i dalsza rozbudowa jest nieopłacalna (chyba, że ktoś jest bogaty, to może to olać).

A zapowiedzi naprawy jak nie było, tak nie ma (np. konserwacja). Informacja, że pracujecie nad tym mało nam mówi. Bo może się okazać, że to naprawicie podczas Wielkanocy i co? Skąd weźmiemy wtedy prezenty?
A to tylko zmiana z 4500 na 1000...

zenek10m
07.01.2022, 15:09
Dokładnie. Szybki zwrot zaległych surowców i po sprawie

hadzi4
07.01.2022, 16:08
chyba w marzeniach:)

set2g
08.01.2022, 11:25
Dokładnie. Szybki zwrot zaległych surowców i po sprawie

Oddadzą po evencie różnice w prezentach, przy okazji prezenty przekonwertują na monety, 1prezent=0,4monety problem rozwiązany. Pora na CS'a

BB_Penelopa
10.01.2022, 12:23
BB_Penelopa Kiedy, kiedy, kiedy ? to kiedy no ?

Witaj,

Obawiam się jednak, że może to potrwać. Wobec tego, jeśli podejmiesz decyzję o podniesieniu budynku za aktualną ilość prezentów, to pamiętaj, że nie zostaną one zwrócone.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Alekin
10.01.2022, 14:23
Witaj,

Obawiam się jednak, że może to potrwać. Wobec tego, jeśli podejmiesz decyzję o podniesieniu budynku za aktualną ilość prezentów, to pamiętaj, że nie zostaną one zwrócone.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

No i pomyliła się... w końcu prawdę napisała.

M0rdechaj
10.01.2022, 15:50
Quote Originally Posted by BB_Sious View Post
Dear players,

We understand that the level 8 upgrade cost of the Wonderous Winter Residence caused a lot of confusion. The cost has been updated this year. Sadly, the description in the event shop was not adjusted accordingly. Thus, there won't be any adjustments this year for the upgrade costs of this building.

Our apologies for the confusion. We will definitely take this into consideration in the future.

Regards,
BB_Sious

https://forum.thesettlersonline.nl/threads/22643-Feedback-Dev-Diary-Christmas-Event-2021?p=43100&viewfull=1#post43100
(https://forum.thesettlersonline.nl/threads/22643-Feedback-Dev-Diary-Christmas-Event-2021?p=43100&viewfull=1#post43100)
No to chyba nie poprawią ulepszenia tej rezydencji, a Penelopa nic jednak nie wie.

G0514
10.01.2022, 16:00
Szczerze mówiąc wątpię żeby to była prawda z tym niedostosowaniem opisu u kupca :) Brzmi to, niestety, jak dość kiepska wymówka na to, że jest błąd, i że nic z tym nie zrobili i nie zrobią.
Swoją drogą w pamiętniku też jest napisane, że na ulepszenie potrzeba 1000 prezentów :)

trorox
10.01.2022, 19:54
Ogólnie przekaz BB jest taki:

"Popełniliśmy błąd i źle przypisaliśmy wartości do rozbudowy na 8 lvl. Nie przejmujemy się tym jednak specjalnie, bo ci, którzy mają sporo prezentów i tak podniosą cudowne domy na wyższy poziom, a reszta obejdzie się smakiem, nie pierwszy raz. Jeśli jednak postanowimy zwrócić poniesione koszty, zrobimy to po zakończeniu eventu i zwrócimy je w monetach w stosunku 1:1"

Miłej gry!

pretor29
10.01.2022, 23:27
czy nie wystarczy zmienic wartosci 4500 na 1000? skoro potrafili zle wpisac to chyba potrafia poprawic i to im zajmuje tyle czasu? tam naprawde ktos w ogole ma pojecie o tym co robi? a ona nam pisze ze planuja dalszy rozwoj gry itp itd... rozwoj? w ciagu roku cofneli sie do epoki kamienia.....

BB_Penelopa
11.01.2022, 14:41
Drodzy Osadnicy,

widzimy Wasze uwagi dotyczące kosztów modernizacji Cudownego zimowego domu mieszkalnego.
Koszty ulepszenia dla Cudownego zimowego domu mieszkalnego, czyli 4500 prezentów i 4500 zaprawy, są zbilansowane zgodnie z planem dla tego wydarzenia. Jednak przeczytamy wszystkie Wasze opinie i weźmiemy je pod uwagę przy kolejny zbilansowaniu dla następnego wydarzenia.

Serdeczne pozdrowienia,
Wasz Zespół „The Settlers Online”

kijek1982
11.01.2022, 15:04
Penelopa Ty naprawde jestes taka ograniczona czy tylko taka udajesz?Przejrzyj pamietnik dewelopera i zobacz jaki tam jest koszt ulepszenia.To samo dotyczy sie paczek: radosnej i niegrzecznej. Sa to zupelnie dwie nowe paczki ale nie moge ich kupic bo limit jest jedna na osobe.To wyjasnij mi kiedy je kupilem jak sa one nowoscia na tym evencie? Posiadasz mozg i umiesz analizowac to co sama piszesz czy jenak tylko styropian jest?

G0514
11.01.2022, 16:12
Nie wiem co gorsze ... brak jakiejkolwiek kontroli nad tym co się dzieje w grze czy to tłumaczenie, które obraża inteligencję graczy.
Albo dobra, wiem ...

Ramon
11.01.2022, 18:06
Drodzy Osadnicy,

widzimy Wasze uwagi dotyczące kosztów modernizacji Cudownego zimowego domu mieszkalnego.
Koszty ulepszenia dla Cudownego zimowego domu mieszkalnego, czyli 4500 prezentów i 4500 zaprawy, są zbilansowane zgodnie z planem dla tego wydarzenia. Jednak przeczytamy wszystkie Wasze opinie i weźmiemy je pod uwagę przy kolejny zbilansowaniu dla następnego wydarzenia.

Serdeczne pozdrowienia,

Bardzo zgrabne tłumaczenie. Wszystko działa tak jak trzeba, tylko my mamy nieuzasadnione pretensje.
Proponuję przygotować podobne tłumaczenie dla działających - naszym zdaniem nieprawidłowo - Rynku Bożonarodzeniowego, Wiosennego Parku, Obserwatorium itd itd. - "Obiekty te zostały zbilansowane po nowemu i działają prawidłowo. Jedynie zielony ptaszek pojawia się zbyt szybko, co może być pewną niedogodnością. Przy najbliższej konserwacji możemy tą niedogodność usunąć i w/w obiekty będą działać tak niezawodnie jak Targowisko Gildii".

sparkz
11.01.2022, 18:19
tłumaczenie, które obraża inteligencję graczy.
Albo dobra, wiem ...

inteligencję graczy obraża większość tego co sie działo w tej grze przez ostatnie 3-4 lata, tylko dopiero ostatnio stało się to na tyle ewidentne, ze nawet najmniej bystrzy sie budzą.

pretor29
11.01.2022, 20:52
haha penelopa ty sama nie wiesz co piszesz w grze jedno w pamietniku drugie a tlumaczysz sie potem na 5 innych sposobow ... napisz jeszcze ze orzwijacie ta gre a potem powiedz ze mialas c oinnego na mysli haha

Hiheat
12.01.2022, 00:14
Drodzy Osadnicy,

Serdeczne pozdrowienia,

Kpina, w Pamiętniku Dewelopera jak byk, czarno na białym jest 1000 prezentów na rozbudowę. Ilość 4,5k zarówno prezentów jak i zaprawy jest pomiędzy poziomami 7 a 8 p prostu nielogiczna i żadne zawiłe (czy raczej prostackie) tłumaczenia tego nie zmienią. Naprawdę tak trudno przyznać się do błędu?!... Pytanie tylko, jak w takim razie będzie można podnieść poza eventem, nie mając już prezentów te domki. Zarzynacie grę swoją niekompetencją bardzie niż błędami i bugami, choć w sumie to jedno i to samo...

A poza tym widząc to co się dzieję, w imię dobra graczy i jakości produktu, wszyscy moderatorzy, a najlepiej gracze powinni zrezygnować na jakiś czas z gry, aby uzmysłowić tym %&#$% #@$#^&^$* &^# z BB i spółki jaki badziew fundują ludziom. Gdyby nie klient, gra dla większości byłaby nie grywalna.

BB_Penelopa
12.01.2022, 12:50
Penelopa Ty naprawde jestes taka ograniczona czy tylko taka udajesz?Przejrzyj pamietnik dewelopera i zobacz jaki tam jest koszt ulepszenia.To samo dotyczy sie paczek: radosnej i niegrzecznej. Sa to zupelnie dwie nowe paczki ale nie moge ich kupic bo limit jest jedna na osobe.To wyjasnij mi kiedy je kupilem jak sa one nowoscia na tym evencie? Posiadasz mozg i umiesz analizowac to co sama piszesz czy jenak tylko styropian jest?

Takie informacje otrzymałam od deweloperów.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

pretor29
12.01.2022, 13:04
aaa czyli oni oszukuja graczy a ty tylko to nam przekazujesz brawooo.... nastepnym razem ustalcie od razu 1 wersje

G0514
12.01.2022, 13:34
Brak mi słów.
Mam propozycję dla całego BB ... wydajcie jedno wielkie oświadczenie, że wszystkie błędy w grze tak naprawdę błędami nie są. To zamierzone i celowe działania BB i Ubi, tylko zapomniano nas o tym poinformować. Oszczędzi to nam nerwów (poza pierwszym szokiem), a całemu zespołowi "pracy".
Przez lata wielokrotnie nie podobały mi się działania twórców gry, ale byłam w stanie jakoś je zrozumieć. To co się dzieje teraz, a szczególnie takie oświadczenia, osiąga taki poziom żenady i jest tak żałosne, że prowadzi mnie tylko do jednego wniosku ... twórcy gry ostatecznie z niej zrezygnowali, więc opinia graczy jest dla nich nieistotna. I już się z tym nie kryją.

hadzi4
12.01.2022, 14:24
promocja kleju działa bez zarzutu...aaa zapomniałem że nie można jej cofnąć bo była zaplanowana w 2012 roku na następne 20 lat:) BB nie pokazuj już sie na forach bo prócz kopiuj/wklej nie ma z ciebie tu żadnego pożytku...jesteś tylko łącznikiem między oszustami a graczami. Nie wierzę że cokolwiek robicie aby gra powróciła do normalnego trybu grywalności. Skończcie ten projekt, wstydu sobie oszczędzicie. Pozdrawiam

pretor29
12.01.2022, 15:14
wiec tak samo mozemy wierzyc zapewnieniom penelopy ze gry nei zamkna i ja rozwijaja.. .a na koniec napisze ze jednak jest inaczej bo tak jej developerzy powiedzieli hahahah

BB_Penelopa
12.01.2022, 16:58
wiec tak samo mozemy wierzyc zapewnieniom penelopy ze gry nei zamkna i ja rozwijaja.. .a na koniec napisze ze jednak jest inaczej bo tak jej developerzy powiedzieli hahahah

Nie mamy w planach zamknięcia gry. Wręcz przeciwnie - zamierzamy ją rozwijać.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Aruzus
12.01.2022, 19:23

Pozdrawiam,
BB_Penelopa
wprowadzanie unity zaczęliście od bugów prawie we WSZYSTKIM i poprawek mnożących te bugi oraz stabilnie działającym promo na klejki - szok bo to działa, cooo? ;););), to JAK teraz zamierzecie rozwijac dalej grę? :mad:
więcej bugów, wiecej absurdalnego tłumaczenia i 4 promo na klejnoty, a potem jeszcze wiecej bugów i 8 promocji w miesiącu? :D
statek tonie a wy dobrze się bawicie naszym kosztem? :(

https://c.tenor.com/qWUUDc8otGsAAAAd/animated-photo.gif

pretor29
12.01.2022, 20:22

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

no to tak jak bylo z cudownym domem znacie blad i naprawicie a potem nie nie tak mialo b yc... ja i tak nie wierze w zadne wasze zapewnienia ... wprowadzajac unity usmierciliscie ta gre ... i prosze was tlyko nie grzebcie przy kliencie bo tylko to dziala normalnie

hadzi4
12.01.2022, 23:38
Penelopa to człowiek czy automat:)?????

Minael
13.01.2022, 01:24
Penelopa to człowiek czy stara pierdoła?????

ale bez obrażania w taki sposób...

Minael
14.01.2022, 10:14
No i było zwodzenie, przeciąganie, do samego końca eventu, że wiedzą o błędzie (tak, podkreślam błędzie) z cudownym zimowym domem, że to będzie naprawione itp. I co? Event się kończy, nic nie ma i jeszcze piszą, że tak ma być. To już jest lekceważenie wszystkiego. Zostaliśmy potraktowani jak pionki, nic nie liczące się ziarenka piasku. Bardzo delikatnie mówiąc... Dziękujemy BB, macię porządek i podejście do nas jak nowy ład.

pretor29
14.01.2022, 14:07
no ale kogo to dziwi ... mowilem od razu ze walna kit i tyle

Hiheat
18.01.2022, 13:22
Brawo, brawo, brawo!!! 13,500 prezentów poszło na rozbudowę domków, zamiast 3000. Czy będzie teraz przewidziany ekwiwalent za 10,500 nadmiarowo wydanych prezentów, za które np. można było zakupić 2 całkiem niezłe paczki?... Oczywiście nie liczę na pozytywną odpowiedź, ale to niestety tylko pokazuje dokąd ta gra zmierza. Bezwzględnie potrzebne są radykalne zmiany w podejściu zarówno do samej gry jak i sposobu traktowania jej graczy!

BB_Penelopa
18.01.2022, 17:18
Brawo, brawo, brawo!!! 13,500 prezentów poszło na rozbudowę domków, zamiast 3000. Czy będzie teraz przewidziany ekwiwalent za 10,500 nadmiarowo wydanych prezentów, za które np. można było zakupić 2 całkiem niezłe paczki?... Oczywiście nie liczę na pozytywną odpowiedź, ale to niestety tylko pokazuje dokąd ta gra zmierza. Bezwzględnie potrzebne są radykalne zmiany w podejściu zarówno do samej gry jak i sposobu traktowania jej graczy!

Jeśli mowa o jakiejś rekompensacie to na razie nic zaproponować Ci nie mogę.

Serdeczności,
BB_Penelopa