Zobacz pełną wersję : Zmiany w grze - 14.12.2021 - Dyskusja
BB_Penelopa
09.12.2021, 13:11
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/general/changelog/PL_forumheader.png
Witam!
Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat nadchodzących zmian, opisanych > tutaj (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/48106) <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Pietrek2019
09.12.2021, 16:24
Czy zostało poprawione drzewo miłości, rynek bożonarodzeniowy i świąteczna piekarnia, bo nadal działają w kratkę?
Jeśli przynajmniej połowa z tych rzeczy będzie działać prawidłowo co opisujecie to już będzie sukces... trzymam kciuki
a kiedy będzie naprawione:
1. Drzewo miłości
2. Statek widmo- prawidłowa ilość premii
3. Wiosenny park
To ja jeszcze dodam pytanie o geologów i ich umiejętności ... kiedy to zostanie naprawione?
Jacko_kur
09.12.2021, 17:04
a odkrywcy zostaną naprawieni? bo z tego co widzę to nadal będą znacznie mniej znosić prezentów, już nie mówiąc o całkowicie zepsutym Przestraszonym, Śmiałym czy kilku innych.
xsłoneczkox
09.12.2021, 17:37
a co z ekspedycjami nie wyświetlają się ataki
W tym tempie to wiecej bledow przybywa niz ubywa..
MAGICZNYJACEK
09.12.2021, 18:42
Ja bym jeszcze poprosił abyście naprawili jeszcze pewnego pana tego od Was :)
A kiedy naprawa regeneracji budynków typu Drzewko Miłości, Świąteczna Piekarnia, bo obecnie gra widzi jakby było o 1 budynek mniej niż ma się w rzeczywistości. Mimo aktywnego przycisku włączenia premii, po naciśnięciu zaczyna kręcić się klepsydra, ale premia nie rusza.
Gluciorek
09.12.2021, 18:51
Interfejs Użytkownika: Naprawiono błąd, który powodował, że elementy Menu gwiazdy były nieprawidłowo wyświetlane jako wyłączone
Czyli tego, że czasami elementy menu gwiazdy mają losowe ikony i brak opisów, co tak naprawdę pod nimi się kryje - nie naprawiono.
O poprawie wydajności samej gry - cisza. Jedynie interfejs poczty, którego się używa jakiś ułamek czasu.
ps: pamiętacie, że było kiedyś coś takiego jak targowisko gildii i głosowania na kolejne przedmioty? To były czasy...
hzonszcz
09.12.2021, 19:10
ps: pamiętacie, że było kiedyś coś takiego jak targowisko gildii i głosowania na kolejne przedmioty? To były czasy...
ciiiiii.....
bo jak zaczną grzebać przy targowisku to zamiast naprawić gildyjne to popsują rynek
Foczasty
09.12.2021, 19:21
Witam,
Penelopo, po raz enty pytam się, czy Ty czytasz to, co napiszesz...???
Jak możesz w czasie dokonanym opisywać czynności naprawcze przy grze, skoro to się
dopiero wydarzy...???
P.S. Piszę to po raz drugi, poprzedni post KTOŚ skasował...
Pozdrawiam
pretor29
09.12.2021, 19:21
targowisko nie w tym stuleciu
Święty_Miki
09.12.2021, 21:41
ŻENADA!!!! nadal kpina z graczy... nadal "skupiacie się" na pierdołach, a nie na poprawieniu wydajności samej gry, przygód, płynności przechodzenia między wyspą a przygodą! Kiedy naprawicie premie wrzucane na wyspę żeby nie trzeba było po kilka razy wrzucać bo co chwilę tylko ZONE... ZONE...! Kiedy poprawicie wysyłanie odkrywców/geologów/generałów żeby nie musieć po kilka razy tego robić co skutecznie wydłuża czas spędzony na tych czynnościach? Kiedy w przygodzie będzie można w NORMALNY sposób wysłać generała na atak, a nie po kilka razy PRÓBOWAĆ tego dokonać?! KIEDY TO BĘDZIE POPRAWIONE DO POZIOMU GRYWALNOŚCI?! A tu proszę... NAPRAWILIŚMY POCZTĘ! POLSKĄ POCZTĘ KIEROWANĄ PRZEZ SASINA?! To teraz zamiast wysyłać płynnie generałów/geologów/odkrywców do swoich zadań to w WYDARZENIE BOŻONARODZENIOWE będziemy mogli wysyłać PŁYNNIE WIADOMOŚCI Z ŻYCZENIAMI między sobą?!
Czytacie nasze posty, tak na marginesie czy jest to dla was ściana płaczu, którą po każdej aktualizacji albo i przed nią po prostu malujecie na nowo białą farbą i od nowa można na niej dalej żale wypisywać?! LITOŚCI!! Nie traktujcie graczy jak nic nie rozumiejące maszyny tylko w końcu naprawcie to, na co mieliście już dosyć czasu przed wdrożeniem UNITY!!!!
ŻENADA!!!! nadal kpina z graczy... nadal "skupiacie się" na pierdołach, a nie na poprawieniu wydajności samej gry
Nerwusie, czytaj ze zrozumieniem, toć napisali, że pracują nad poprawieniem wydajności gry. Czego nie rozumiesz?
SimeonGoro
09.12.2021, 23:54
Ile razy to już pisali? Poprawiają rzeczy, które mają najmniejsze znaczenie na tą chwilę.
Ksantypa
10.12.2021, 00:04
No uradowałem się z naprawionej poczty hahahahahahahaha bajer. Tym czasem kupujemy duplikaty budynków eventowtch by nam produkcja i premki szybciej działały, zaśmiecamy sobie tymi gigantami wyspe - bo nie można duplikatów zrobić w formie hołdów i nie wiem po co skoro stanica w budynku pokazuje czas regeneracji a on jest spóźniony o kilka godzin, drzewko miłości w budynku ma inny pokazany czas regeneracji a ona jest spóźniona o kilka godzin, nie wspomnę juz o pomniku zakochanych w którym premka ma się robić 14h przy dwóch budynkach a robi sie o 13h dłużej, park wiosenny, boisko treningowe, stoisko z przekąskami rynek bożonarodzeniowy, introligatornia z przygody, obserwatorium, świąteczna piekarnia, rynek z balonami,cukiernia, czarnodrzew, sala koncertowa - wszystkie te budynki mają przekłamany czas produkcji czy regeneracji a tu NAPRAWILIŚMY POCZTE hahahahahahaha. Czy to wielkanoc że jaja se robicie??
pretor29
10.12.2021, 09:12
Nerwusie, czytaj ze zrozumieniem, toć napisali, że pracują nad poprawieniem wydajności gry. Czego nie rozumiesz?
no od jakiegos roku p;isza ze nad tym pracuja... lepiej niech sie odkrywcami na event zajma a nie poczta i glupotami....
czyli dalej , jak było beznadziejnie z logowaniem, z przechodzeniem miedzy wyspami czy przygodą tak bedzie dalej
Co za dno .... :-( ale i jest światełko w tunelu ...bo coraz mniej w to gram :-)
u mnie też odkrywcy żle działają a gra raz chodzi szybko a raz wolno
Zasadnicze pytanie czy można będzie już NORMALNIE wejść do gry żeby chociaż na wyspę popatrzeć?Bo od tamtej pory co żeście schrzanili za Chiny Ludowe do gry nie można wejść. Jeżeli nie to chociaż po Trzech Królach PLS.
BoskiZUS
12.12.2021, 03:38
Gdzie zostały naprawione patenty budowlane? Nadal nie są przyznawane za zdobycie sektora!!! Dzisiaj zająłem kolejny i nadal nic.. Wisicie mi już 60 patetntów za 6 sektorów..
A wyczytał pan, kiedy będzie aktualizacja.. 13-12-2021, a dziś mamy dopiero 12-12-2021,
więc jak mają wpadać patenty budowlane.. gdy nie zostało to jeszcze naprawione??
tomxxxtom
12.12.2021, 18:29
Witam,
Penelopo, po raz enty pytam się, czy Ty czytasz to, co napiszesz...???
Jak możesz w czasie dokonanym opisywać czynności naprawcze przy grze, skoro to się
dopiero wydarzy...???
P.S. Piszę to po raz drugi, poprzedni post KTOŚ skasował...
Pozdrawiam
Twój samochód został naprawiony, stwierdzić to będziesz mógł dopiero po odebraniu go z warsztatu.
lub
Windows został poprawiony, zaktualizuj jego wersję by zauważyć różnicę :D
beeeeeee
a naprawiliscie w koncu problem z blokowaniem sie wyspy po wrzuceniu premii na epicka kuznie??
To ja mam jeszcze jedno, zasadnicze pytanie ... o której jutro ma być ta aktualizacja? bo nigdzie nie mogę znaleźć żadnej informacji :)
Abrams85
12.12.2021, 22:21
uff to znaczy ze nie oślepłem bo też szukam i znaleźć nie mogę :D :D :D
znik3040
13.12.2021, 08:52
Przykro mi, ale jak uczyniliście grę niegrywalną po przejściu z flash na html5, to wszelkie eventy stały się bezwartościowe. to już lepiej byście utrzymywali przy życiu tego combo pack, tj. dedykowaną przeglądarkę wraz z zainstalowanym flashem, niż to co właśnie zrobiliście :(
generalnie poszliście złą drogą. sprawdzałem wersję HTML5 zanim ją wepchnęliście na stałe. pomyślałem że to wczesny etap, bo nawet początkowe poziomy zawierają całą furę błędów, a plansza pomimo że niemal pusta, cięła. nieco to poprawiliście, ale nie tędy droga.
efekt jest taki że ci co grają, to instalują sobie różne rzeczy aby klientem nadal był flash5, bo tylko tak daje się grać.
Mam dla was plan, i go zaakceptujcie, jeśli nie chcecie lecieć siłą rozpędu. bo czy w takim stanie gry jest szansa na nowych graczy? szczerze wąpię. cały czas jedziecie na starych graczach. ja dałem sobie spokój. zaloguję się czasami aby sprawdzić czy wreszcie zrobiliście z tą grą coś sensownego, ale widzę jedynie drobiazgi i utrzymywanie niestety niemal trupa przy życiu.
Wróćmy do planu, który i tak olejecie:
1. Udostępnijcie z powrotem oficjalnie dedykowaną do gry przeglądarkę z wbudowany flashem. tak zgadza się, Adobe porzuciła flasha. i co z tego?
2. Zacznijcie przepisywać a nie konwertować (skonwertowaliście i to było złe) grę albo do HTML5/Unity, albo do Unity, ale stacjonarnego a nie webowego. Tylko niech to będzie uczciwie przepisane z pełnym tzw. refaktoringiem.
wersja ze stacjonarnym Unity byłaby całkiem dobra, bo bez problemu wytworzycie agenta gry na windowsa, linuxa, macos, ios i androida, i to jednym spójnym kodem. ale uczciwie przepisana wersja na html5/unity też powinna być ok.
mam też alternatywny pomysł. napiszcie klona tej gry, bez oglądania się wstecz, w wybranej wydajnej technologii. jak napiszecie, to zamknijcie rozwój tej gry, stopniowo wstrzymujcie utrzymanie, i konwertujcie użytkowników na jasnych zasadach ze starej gry do nowej. tak też można.
cóż więcej? Wesołych Świąt :) niestety w evencie w praktyce nie będę uczestniczył. trochę szkoda. macie dużą armię zagorzałych fanów, w tym mnie, ale tak długo nie pociągniecie.
I sprawa się wyjaśniła(?), nie ma już problemów z godziną rozpoczęcia dzisiejszej aktualizacji :D ktoś dyskretnie, bez słowa wyjaśnienia zmienił datę na jutro :D
Chciałabym jeszcze jedno napisać ... przyznanie się do błędu to nie wstyd. Wstydzić się powinien ktoś, kto myśli, że nikt nie zauważy zmiany daty.
pretor29
13.12.2021, 11:37
zarobieni sa daj im odpoczac po ciezkim wekendzie a potem moze cos im sie uda
BB_Penelopa
13.12.2021, 12:05
Witam serdecznie!
Aktualizacja odbędzie się 14 grudnia. Oficjalna informacja na temat aktualizacji z dokładnym czasem jej trwania zostanie opublikowana w dniu dzisiejszym. Jak zawsze dzień przed aktualizacją.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Gluciorek
13.12.2021, 18:53
Tu był mój błędny post (jak błędny jest klient unity :)).
Niemniej, jak już pisałem - poprawki dotyczące poczty, z której się korzysta ułamek czasu gry. Reszta nadal będzie zamulać, ale poczta będzie smigac.
Nie oczekuj dużych zmian. We Francji minął tydzień od wprowadzenia aktualizacji i nic nie zostało znacząco ulepszone. Client.swf wydaje się jedynym wyjściem, aby móc grać.
Powodzenia z Francji.
ps: przetłumaczone przez google
MAGICZNYJACEK
13.12.2021, 19:33
E tam Polska to nie Francja u Nas jest naj więc gra bedzie grywalna :) bu ha ha ha ha
kuyaviak
14.12.2021, 00:51
Działa coś czy nadal nie warto się logować ? Od likwidacji klienta i tej totalnej zawiechy nic nie robiłem i tak sobie czekam.
Philips321
14.12.2021, 03:17
I czekaj se dalij :p
DukeNukem-PL
14.12.2021, 09:45
Tu był mój błędny post (jak błędny jest klient unity :)).
Niemniej, jak już pisałem - poprawki dotyczące poczty, z której się korzysta ułamek czasu gry. Reszta nadal będzie zamulać, ale poczta będzie smigac.
Sądząc po ilości 5 szt. podarowanych nam na otarcie łez Prestiżowych Premii dla Znajomego spodziewam się, że błędy związane z wydłużoną regeneracją budynków dających premie obszarowe oraz inne babole w grze będą trwały co najmniej dalsze 2,5 miesiąca. Inaczej mówiąc, prawdopodobne jest że ten cyrk potrwa jeszcze do Wielkanocny. Oby tylko 2022. :)
A to co odpisał Ci Cdrw chyba rozjaśnia sytuację jak to będzie wyglądać po tej konserwie. Nadal bez klienta nie da się normalnie grać.
I ten nietypowy start wydarzenia w czwartek a nie w poniedziałek... może już zamilczę bo znów usuną mi posta jak wczoraj o błędnym linku do zmian w anonsie o dzisiejszej konserwacji.
BB_Penelopa
14.12.2021, 12:49
Witam serdecznie!
Aktualizacja potrwa do godziny 15:00
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Slavetti
14.12.2021, 12:54
No to poszły konie po betonie
arczipila
14.12.2021, 13:23
Czyżby wysypało się po całości :) 3-mamy kciuki za powodzenie :)
robią co mogą, w pocie czoła i boją się że znowu nie wyjdzie:)
No to poszły konie po betonie
cztery konie przeszły a piaty z koni tonie...
BB_Penelopa
14.12.2021, 13:55
Drodzy Gracze,
Podczas dzisiejszej aktualizacji naprawimy dodatkowe błędy:
ZMIANY & USPRAWNIENIA
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/archive/Website_ger/News/NPC_General.png
Premia: Naprawiono błąd, który uniemożliwiał aplikowanie apteczek wyprodukowanych w Izbie Chory pokonanym generałom
Premia: Naprawiono błąd, który powodował, że efekt premii, Garść balonów był słabszy niż zamierzono
Budynki: Rynek z balonami można ponownie przesunąć za pomocą narzędzia Przenieś budynek
Budynek: Dostosowano Świąteczne znalezisko i Latarnię widmo, aby rozdawały dodatkowe łupy, gdy na wyspie domowej znajduje się więcej niż 5 z nich, do limitu 10.
Budynek: Dostosowano Choinki, aby dawały dodatkowe łupy, gdy więcej niż 5 z nich zostanie umieszczonych na wyspie domowej, do limitu 15.
Event: Naprawiono błąd, który powodował, że pozostały czas wydarzenia był wyświetlany niepoprawnie podczas logowania
Tekst: Naprawiono różne problemy z tekstem, takie jak 'UnknownID"
Wiadomości: Odpowiedzi na wiadomości Gildii nie są już wysyłane do całej Gildii
Wiadomości: Obieranie wiadomości handlowych za pomocą funkcji „Zbierz wszystko” nie powoduje już usuwania zasobów
Umiejętności: Naprawiono błąd, który powodował, że umiejętności i cechy Odkrywcy, które zwiększają łupy podczas poszukiwania skarbów, nie działały poprawnie
jednym słowem naprawiliśmy duperele które nie wpływają na poprawę jakości gry:)
MAGICZNYJACEK
14.12.2021, 14:06
No i fajnie a MOD-Her.... 3 dalej na G1 bedzie życzył miłej gry i oczekiwał miłych odpowiedzi :) Bo jak nie to wiadomo :P
Slavetti
14.12.2021, 14:31
Marzę o dniu w którym CM obwieszczający zakończenie prac planowych będzie umieszczał aktualny link do client.swf
pablos73
14.12.2021, 14:37
Heh, gra sie sypie, aktualizacja wydluzona, a Wy narzekacie woiecznie. Ja sie bede cieszyl, jak jeszcze zagramy w tso... ;p
Jadzia91
14.12.2021, 14:52
A mi chodzi tylko o naprawienie Drzewka Miłości, żeby nie było jak do tej pory... mogę użyć a jednak kur... nie mogę, muszę czekać wiele godzin jeszcze, to po cholerę tego tyle mam, jak działa jakbym miała jedno drzewko?
milsamiko
14.12.2021, 14:59
co z patentami ktore nie zostały przyznane za zdobycie obszaru na wyspie????
michaldlugi
14.12.2021, 15:12
a co przestanie działac:)?
O unity to nawet nie ma co wspominać, darujcie sobie te wypociny...... mnie interesuje kiedy naprawicie Excelsior na cliencie !!!!!!
Jadzia91
14.12.2021, 15:27
Przecież client nie jest już wspierany, gramy na nim na własny użytek...
I do 17.00 :(((((
Drodzy Gracze,
Aktualizacja potrwa do godziny 17:00
Aktualizacja potrwa do godziny 15:00
pablos73
14.12.2021, 16:00
No to ja juz sobie dzisiaj chyba nie zagram w gre... :/
roninasa
14.12.2021, 16:01
Cała gra do naprawy jest, lub wykasowania, nie idzie grać i wszystko ginie.
BB wstyd.
MarSzal71
14.12.2021, 16:18
Nieźle idzie widzę ...... kolejne przedłużenie ........ pozostaje pytanie: gra wstanie po tych waszych 'poprawkach' czy nie .... :-)
krajan88
14.12.2021, 16:25
Reanimują trupa, w bb dzisiaj nadgodziny.
Pedro882013
14.12.2021, 16:26
widać covid też dopadł setty:(((
BB_Penelopa
14.12.2021, 16:27
Witam serdecznie!
Aktualizacja potrwa do godziny 17:00
Dziękuje za cierpliwość.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
coś się chyba popsuło:D:D aż strach pomyśleć jakie babole są wgrywane. pewnie naprawiają na bierząco:D:D
pretor29
14.12.2021, 16:32
zespol wybitnych programistow znowu se nie poradzil... nawet aktualizacji nei potrafia skonczyc jak zaplanowali ... teraz pewnie dojdzie kolejna masa bledow jak tylko t o odpala ... no ale sukcesem jest "Tekst: Naprawiono różne problemy z tekstem, takie jak 'UnknownID" "
BB_Penelopa
14.12.2021, 16:33
Marzę o dniu w którym CM obwieszczający zakończenie prac planowych będzie umieszczał aktualny link do client.swf
Przypominam, że Klient nie jest przez nas wspierany.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
pretor29
14.12.2021, 16:38
i dobrze ze nie wspieracie klienta, przynajmniej dlatego działa ... unity jest przez was wspierane i widzimy efekt tych prac ....
Przypominam, że Klient nie jest przez nas wspierany.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Na nasze szczescie :)
Carpetjem
14.12.2021, 16:52
Aktualizacja: Funkcja, która pozwalała na masowe zbieranie wiadomości handlowych, została tymczasowo wyłączona do odwołania. Zostanie zaimplementowany do gry po zakończeniu wydarzenia; Dziękujemy za cierpliwość i zrozumienie!
To najlepsza wiadomość dnia.. w evencie który opiera się na masowym wysyłaniu odkrywców będziemy mogli oprócz wysyłania jeszcze każdą paczkę otwierać osobno :))
DukeNukem-PL
14.12.2021, 16:57
CM tego już nie zrobi a link ciągle jest ten sam:
https://sirris.tsomaps.com/client.swf
Trzeba tylko porównać sumy kontrolne, hashe itp. z poprzednim/ostatnio działającym plikiem. Do tego polecam PeaZip, po instalacji prawoklik na pliku i wybrać z menu PeaZip > CRC, hash and file tools. Można dorzucić do listy kilka wersji pliku pod innymi nazwami lub z innych katalogów.
tutaj mozna pytania zadawac...to fajowo, ale czy ktos tu odpowiada? bo jesli tak, to spytam czy wg ta gre naprawicie kiedys? (pisze sie ta gre czy te gre?)
a jak naprawicie to kiedy i czy sie wtedy da w nia grac.?.../.
A wiadomo kiedy w ogóle gra bedzie dostępna ?? I czy notoryczne zacinanie się gry zostanie naprawione (refresh zone)
reumatiks
14.12.2021, 17:34
Rozumiem Państwa rozczarowanie i problemy które, są znane
tylko zastanawiam się tyle stron wpisów narzekania i stawiania krzyżyków na gre.
Ile jeszcze tysięcy wpisów zanim dotrze do świadomości że to taka gra a nie inna.
Na dziś trzeba być w dobrej gildii w której gracze pomagają rozwiązywać problemy
z grą jeśli ktoś sam nie umie, a uparcie tylko lamentuje na czatach czekając na cud
cudu nie będzie. pozdrawiam
WestsidePL
14.12.2021, 17:51
Aktualizacja
update (1) - nie będzie 13 grudnia tylko 14 grudnia.
update (2) - skonczy sie 14 grudnia o godzinie 12:00
update (3) - skończy sie 14 grudnia o godzinie 15:00
update (4) - skończy sie 14 grudnia o godzinie 17:00
Update (5) - NIE skonczy sie update, zyczymy miłych swiąt
korzystając z okazji uczcijmy rocznica Klienta (nieutoryzowanego), który każdy przeklinał na początku, a teraz nie da sie bez tego grać.
BB_Penelopa
14.12.2021, 17:55
Witam serdecznie!
Aktualizacja potrwa do godziny 19:00
Dziękuje za cierpliwość.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
AdamDeSade1
14.12.2021, 17:55
Trzymam kciuki..
Carpetjem
14.12.2021, 17:56
update (6) - skończy się o godzinie 19:00
Czyli jednak nie ma co marudzić, to znaczy że COŚ robią :)
Abrams85
14.12.2021, 17:56
7 godzin poślizgu :D ale daremny trud bo Unity nigdy nie ogarnie tej gry. Sami siebie chyba próbujecie oszukać bo nas sie juz nie da ;D
Jadzia91
14.12.2021, 17:58
Dokładnie.... rok mija, pamiętam jak psioczyłam na clienta, teraz to jak zbawienie....aż strach mi sobie przypomnieć jaki raj był przed clientem.
Do 19.00 - takich cyrków to chyba jeszcze nie było. Przynajmniej nie pamiętam, ale zawsze jest ten pierwszy raz, 12h konserwy się szykuje
chyba coś się nieżle posypało :(((
update (6) - skończy się o godzinie 19:00
Czyli jednak nie ma co marudzić, to znaczy że COŚ robią :)
Może coś robią ale znając bb to szybciej w ... tną;)
sloslo57
14.12.2021, 18:01
I po aktualizacji wszyscy zaczynamy od postawienia magazynu w strefie 1.
Jadzia91
14.12.2021, 18:02
Może cud będzie i wszystko zacznie działać jak powinno, jeżeli tak, to róbcie, róbcie nawet do rana
ciekawe czy o 19 bedzie juz mozna klejki kupic na promocji :))))
Nie paproki, a Janusze, z całym szacunkiem dla wszystkich Januszy, Unity...
no nieźle. Pierdykło zdrowo. Aż strach się bać co będzie po konserwie, o ile w ogóle coś będzie. Do boju BB, do bojuuuu...
pretor29
14.12.2021, 18:06
penelopa zamknijcie gre na 5 lat poprawcie i wtedy odpalacie jest szansa ze sie wam uda
Jadzia91
14.12.2021, 18:06
Ja też już nie psioczę tylko trzymam kciuki, bo chyba awaria na całego.
ciekawe czy skończą dzisiaj, jak nie to ciągłość logowania w kosmos, super wiadamość dla tych co mają zadanie w statku aby logować się przez siedem kolejnych dni:rolleyes:
albo robią hot fixy w czasie update'u albo skrypty uruchomione na bazie danych są tak nieoptymalne, że cały czas mielą
BB_Amazing: Aktualizacja: Funkcja, która pozwalała na masowe zbieranie wiadomości handlowych, została tymczasowo wyłączona do odwołania. Zostanie zaimplementowany do gry po zakończeniu wydarzenia; Dziękujemy za cierpliwość i zrozumienie!
<wow> Dobrze, że to tylko odbiór prezentów.... Większym zaskoczeniem byłoby, gdyby na okres eventu zablokowali możliwość wysyłania odkrywców...
slawekk1
14.12.2021, 18:13
Skonczycie kurrrr dzis
Czeslaf, a gdzie Ciebie wywiało :D dawno Cię nie widziałam w setkach:p
slawekk1
14.12.2021, 18:16
na nasze szczescie :)
bo to co jeszcze zyje to by zpieprzyli
pretor29
14.12.2021, 18:22
penelopa moze za trudne zadania im dajecie moz niech zaczna od ugotowania jajek na twardo moze to im wyjdzie
majsterpaulek60
14.12.2021, 18:22
ciekawe w jaką to idzie strone jeszcze nie ma konca czy już to koniec
ciekawe w jaką to idzie strone jeszcze nie ma konca czy już to koniec
nie ma konca, koniec bedzie jak sie koledze Iwanowi znudzi wrzucanie nowych wersji swf ;)
mam też alternatywny pomysł. napiszcie klona tej gry, bez oglądania się wstecz, w wybranej wydajnej technologii. jak napiszecie, to zamknijcie rozwój tej gry, stopniowo wstrzymujcie utrzymanie, i konwertujcie użytkowników na jasnych zasadach ze starej gry do nowej. tak też można.
Nie wiem czy ostatnie 4 lata przespales pod kamieniem, ale sumaryczny naklad pracy jaki wlozyli przez ten czas w eventy (ktore pokazuja sie co pare miesiecy) mozna liczyc w osobogodzinach lub pojedynczych osobodniach. Nie ma absolutnie zadnych symptomow tego ze ktos na gorze bylby sklonny do finansowania przepisania strony startowej, a co dopiero calej gry :) W szczegolnosci jesli mowimy o niszowej, prymitywnej gierce w klikanie, i w roku 2021/22 a nie 2001. To nie ma prawa sie splacic.
Aktualizacja teraz do 19 :-). Potem zapewne do 21 ;p a następnie do 2025roku :(. Oby nie ..... ciekawe co nawaliło ???
ludziska nie widzicie, ze to KONIEC GRY !!!!!!!!!!!! :p
polećcie jakiś nowy konkret gierkowy
1) Napraw parę rzeczy o niskim priorytecie
2) Zepsuj przy okazji kilka rzeczy o wysokim priorytecie
3) Uznaj, że tak miało być, najwyżej załata się potem
4) Fajrant, pora na CS'a ;-)))
// może zepsują to wreszcie tak mocno, że już nikt nie powie "jako-tako, ale działa" - wtedy ktoś na górze zmarszczy brew, pokiwa groźnie palcem i coś się ruszy w stronę naprawienia rzeczywistych problemów i optymalizacji...
krajan88
14.12.2021, 19:10
Wyłączcie już serwery, będzie spokój.
Święty_Miki
14.12.2021, 19:13
"Ale to już było i nie wróci więcej..." chyba jakiś Wielki Prorok XX wieku słowa te wyśpiewał w uniesieniu podczas kontemplacji :)
Przewidział najzwyczajniej koniec TSO :O
michaldlugi
14.12.2021, 19:27
:) mowiłem ze tak będzie
leszekk61
14.12.2021, 19:31
a ja myśle ze po tej aktualizacji to oko wszystkim zbieleje i nastąpi nowa era świetności :) :P
witek1967
14.12.2021, 19:31
wiara czyni cuda
deklarują że latarnie powinny działać jak trzeba, a to już coś
kijek1982
14.12.2021, 19:33
Aktualizacja: Funkcja, która pozwalała na masowe zbieranie wiadomości handlowych, została tymczasowo wyłączona do odwołania. Zostanie zaimplementowany do gry po zakończeniu wydarzenia; Dziękujemy za cierpliwość i zrozumienie!
Ha ha ha i zje.... to co mieli naprawić i jednak tego nie wgrają dzisiaj :):):)
będzie kolejne przesunięcie? Jak obstawiacie :)
kijek1982
14.12.2021, 19:36
Oczywiście, że będzie. Penelopa chwaliła się, że coś tam z pocztą będą wgrywać ale jak widać już po komunikacie szanownej pani od czyszczenia ciastek (Penelopy), jednak to nie działa i wgrają to po evencie :) Więc na ch... dzisiejsza aktualizacja jak nic nie poprawią w grze :):)
Aktualizacja potrwa do godziny 21:00
tak obstawiam:)
Aktualizacja potrwa do godziny 21:00
tak obstawiam:)
niemcy tak dlugo nie pracuja... jutro beda kontynuowac :)
indyjskipajac
14.12.2021, 20:00
przecież jak BB mówi że będą nowości w event to będą, a jak mówi że naprawi błędy to mówi... ;-)
no właśnie, nie mamy najmniejszego powodu by w to nie wierzyć :) - obstawiam 21 :)
AgaKaramusis
14.12.2021, 20:05
Aktualizacja potrwa do godziny 19:00, zapomnieli tylko dopisac ze 15 grudnia 2021 :)))
AdamDeSade1
14.12.2021, 20:05
może będzie OK :P
BoskiZUS
14.12.2021, 20:13
zaraz bedzie komunikat ze do 21:00
Penelopa, wyjdź z krzaczorów i powiedz do której ta konserwacja ;)
Święty_Miki
14.12.2021, 20:16
odpalilo chyba
Tomasz12
14.12.2021, 20:17
można grać
ser-robal
14.12.2021, 20:18
masakra, tak potraktować graczy, normalnie ich olać, nie łapie że coś takiego wymyślili:(
Taloissanikinko
14.12.2021, 20:20
przeciez działa :)
AdamDeSade1
14.12.2021, 20:21
Client: Wyczyść pamięć podręczną przeglądarki i spróbuj ponownie zalogować się.
teraz tylko czekać aż rosyjski kolega wrzuci plik :)
AdamDeSade1
14.12.2021, 20:23
to teraz mam czekać aż będzie aktualizacja pliku "client.swf” ...?
Abrams85
14.12.2021, 20:24
ahahaha odpaliłem na unity i jest dalej taka sama padaczka jak byla :D :D :D gratulacje
slawekk1
14.12.2021, 20:24
Ja ******* ... Tragedia na przeglądarce
slawekk1
14.12.2021, 20:25
Co za oszolomy tą grą się zajmują
krotos666
14.12.2021, 20:25
Tylko client, na unity nie idzie grać.
slawekk1
14.12.2021, 20:27
Jest plik
Tylko client, na unity nie idzie grać.
mi się nawet zalogować nie udało
za to mam okienko eventem balonowym. Brawo programiści
Jurek12345
14.12.2021, 20:29
Jest plik
podaj link
Settmaster
14.12.2021, 20:32
penelopa , to jakiś żart czy już koniec "waszego eksperymentu" bo ta "konserwacja" nawet nie nadaje sie do oceny
podaj link
https://forum.thesettlersonline.com/threads/38552-A-workaround-to-still-use-the-old-client?p=367496#post367496
zone refreshed! Penelopa jak królowało to dziadostwo tak króluje... strata czasu na ten badziew:) graj sobie sama z całą swoja rodzinką :)
Artur_fig
14.12.2021, 20:35
brawo programiści dalej unity nie grywalne brak słów....
sloslo57
14.12.2021, 20:39
U mnie pojawienie się nowego zadania blokuje dostęp do całego panelu. Odkrywcy bez zmian najpierw muszą się rozbudzić, aby wyruszyli w drogę.
Jurek12345
14.12.2021, 20:40
https://forum.thesettlersonline.com/threads/38552-A-workaround-to-still-use-the-old-client?p=367496#post367496
dzięki, działa.
Achamian2
14.12.2021, 20:53
U mnie wgrywa event rocznicowy, hahaha.
Penelopa, oni Ci zapomnieli powiedzieć, że dziś zamkną grę, współczuję Ci.
No i nam przy okazji też.
kompromitacji UBI cd....:)
Wiosenny Park działa - tak jak dawniej, czyli niby reaktywuje się, ale można uruchomić o jeden poziom później.
a czego sie spodziewaliście ja przynajmniej miałem nadzieje, ze to już nie wstanie w ogóle :mad:
i dalej unknownId przy zatwierdzaniu z wiaodmosci ... a podobno naprawili. przynajmniej sie uruchamia..
WestsidePL
14.12.2021, 21:24
warto było poczekać, 15 stron wiadmośći z prezentem w postaci patentów do rozbudowy gildi... zdecydowanie bezcenne.
krajan88
14.12.2021, 21:31
To se pograłem...
https://prnt.sc/22zzc9a
krajan88
14.12.2021, 21:34
KeyNotFoundException: The given key was not present in the dictionary.
at System.Collections.Generic.Dictionary`2[TKey,TValue].get_Item (TKey key) [0x00000] in <00000000000000000000000000000000>:0
(Filename: currently not available on il2cpp Line: -1)
Powinienem dostać po aktualizacji zaległe patenty i nagrody za podbój archipelagu? Bo nic takiego się nie wydarzyło.
No to sru... dwie przeglądarki po resecie ciasteczek i młotkowy na koniec...Nie można wejść do gry. Jak do tej pory nie narzekałem, bo zawsze jakoś się dało. A teraz to co to ma być? Konserwą zarżnęliście grę pani penelopa?
A cóż to takiego?
https://prnt.sc/230b1jt
GalAndrzej
14.12.2021, 23:03
Cały czas wchodziłem do gry i grałem a dziś po konserwie tej o 19 mam takie obrazki jak krajan88 i brak wejścia do gry.
Kolejna ciekawostka :) Klikam w generała samotnika, otwiera się całkiem inny...
https://prnt.sc/230bpoc
krajan88
14.12.2021, 23:26
Cały czas wchodziłem do gry i grałem a dziś po konserwie tej o 19 mam takie obrazki jak krajan88 i brak wejścia do gry.
Wszedłem przez starego klienta. W skrzynce mam pełno prezentów od Blue Byte - każdy to certyfikat do powiększenia gildii... Pomijam już fakt, że prezenty są z 1970 roku. Wydaje mi się, że przez nie Unity się nie ładuje.
Pietrek2019
15.12.2021, 01:44
Nawet św. piekarnia nie działa :(
Kasparow08
15.12.2021, 01:57
mam tak samo
to juz koniec gry, czy jeszcze cos beda kombinować?
Makabra ! Od konserwy nie mogę się zalogować. Zaczyna wygrwać i pojawia się plansza z Balonowym Eventem > żenada.
U mnie jak wyżej.Zenada !
BB_Penelopa
15.12.2021, 13:28
Makabra ! Od konserwy nie mogę się zalogować. Zaczyna wygrwać i pojawia się plansza z Balonowym Eventem > żenada.
Witaj!
Jeżeli pojawia się wydarzenie Rocznicowe, należy wylogować się z gry na 15 minut, następnie wyczyścić pamięć podręczną oraz pamięć DNS.
Instrukcja czyszczenia pamięci DNS:
1) uruchom wiersz poleceń
Start -> Uruchom -> wpisz "cmd" i zatwierdź
2) wpisz "ipconfig /flushdns" i zatwierdź
Powinno pomóc! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
tylko całkowita kasacja tej gry z przeglądarki może pomóc:) sama sobie wyczyść swoją pamięć podręczną i całemu zespołowi zatrudnionemu do tego projektu:) może gra wtedy będzie bardziej grywalna:) robić kolejny event kiedy UNITY nie działa to dopiero bezczelność !
Kolejny raz pytanie brzmi - kiedy TSO będzie spełniało wymogi UNITY ??????
Z tego co czytam na niemieckim forum to mało komu pomaga, podobnie jak inne "czary".
krajan88
15.12.2021, 14:57
Bo to πerdolenie, żeby nie było że to ich wina. Zrzucają problem na Ciebie, to u Ciebie nie działa i Ty masz szukać rozwiązania...
Artur_fig
15.12.2021, 16:31
Przestraszony Odkrywca wrócił po 10 dniach i nie przyniósł łupów x4 wiec nic żeście nie naprawili a miało być to naprawione?!
pretor29
15.12.2021, 16:45
penelopa nie kasuj niewygodnych dla siebie postow ... nie potrafisz sie pogodzic z prawda? od roku nie umiecie doprowadzic gry do porzadku kazda aktuaizacja to kolejne bledy wiec widocznie sie nie nadajecie a mydlenie oczu ze ciezko pracujecie jest smieszne bo efektow nie ma zadnych... macie tysiace negatywnych komentarzy o ty i tak dalej swoje ... miej honor i odpusc
może tobie bocie to by pomogło - już mi się niedobrze robi jak od miesięcy próbuję cokolwiek w tej grze zrobić....teraz nawet zalogować się nie można...wszyscy robią gry gdzie widać jak mucha się zesrała na szybę a te złamasy nie umieją przedpotopowej pikselozy ogarnąć....jak można wg mówić o jakimś evencie?? posrało was kompletnie
Witam. A co z nieotrzymanymi łupami z obozów bossów podczas podbijania sektorów przed aktualizacją? Jestem stratny na tym 3x3 patenty
pretor29
15.12.2021, 17:28
jak nie przelozenie aktualizacji to znowu event heheh ... nic nie potrafia porzadnie zrobic ... i nie kasuj postow tylko dlatego ze cie prawda boli
Szanowna Pani Penelopo. Wyczyszczenie pamięci podręcznej i pamięci DNS > NIE POMOGŁO !!! > nadal wgrywa do pojawienie się planszy z Eventem Balonowy i dalej ani drgnie !!!!
ja nawet słowa nie rzeknę. 3 relogi i nic. Ten obrazek mówi wszystko za siebie.
ja tam od miesiąca usiłuję przenieść ulepszony silos w inne miejsce i się nie da a nie marudzę :D
Witam. A co z nieotrzymanymi łupami z obozów bossów podczas podbijania sektorów przed aktualizacją? Jestem stratny na tym 3x3 patenty
Też nic nie dostałeś? Mam podbity prawie cały archipelag i zero nagród / patentów... :/
bigiJackk
15.12.2021, 20:36
Witaj!
Jeżeli pojawia się wydarzenie Rocznicowe, należy wylogować się z gry na 15 minut, następnie wyczyścić pamięć podręczną oraz pamięć DNS.
Instrukcja czyszczenia pamięci DNS:
1) uruchom wiersz poleceń
Start -> Uruchom -> wpisz "cmd" i zatwierdź
2) wpisz "ipconfig /flushdns" i zatwierdź
Powinno pomóc! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Czy Panąi Penelopę wirus przez przypadek nie dopadł?? proponuję na uzdrowienie wymaz z ciasteczek i staranne czyszczenie szarych komórek...(czytaj pamięć)
powinno pomóc ;)
pozdrawiam bigiJackk
wyprawa gorski labirynt nadal ma blad,obozy pojawiaja sie i znikaja we mgle,,,tak jak i wy jestescie zablakani!!!
Penelopa jesteś największa zakałą tej gry. Ogarnij ten swój zespół albo podaj się do dymisji bo ile można ściemniać????
alkaprim
16.12.2021, 01:53
Już nie czepiając się niedziałającej gry nawet zredagować wam się tekstu nie chce:
strona główna info o nowościach w evencie "Nowy Geolog: Zdobądź Generała Piernika" - to geolog czy generał ?
pamiętnik dewelopera - specjaliści "Generał Dziadek do orzechów (Limit: 3 na Event)"
4499 Klejnotów (Limit 5 na Event) + 3599 Prezentów (Limit 1 na Event)
"Geolog Piernik (Limit: 6 na Event)"
1749 Klejnotów (Limit 3 na Event) + 1349 Prezentów (Limit 1 na Event)
rozumiem że to matematyka alternatywna jak z budynkami typu drzewko szczęścia
U mnie po aktualizacji pokazało się 16 stron wiadomości że przesyłają prezent. Po otwarciu wiadomości certyfikat rozszerzenia gildii i każda wiadomość daje 23 szt. Już mam w gwieździe ponad 3k certyfikatów a stron z wiadomościami BB zostało mi do otwarcia 12. Czyżby nowa forma utrzymywania graczy przy kompie?
LukaszTurowski
16.12.2021, 12:35
Zrobiłem tak jak Penelopa napisała i dalej uruchamia się wydarzenie Balonowe i nie można Uruchomić gry na Unity nie pomogło - proszę o pomoc .
BB_Penelopa
16.12.2021, 12:38
Drodzy Gracze,
w czwartek 16 grudnia odbędzie się konserwacja niezbędne będzie wyłączenie wszystkich serwerów.
Prosimy o odpowiednie zaplanowanie rozgrywek.
https://static.cdn.ubi.com/0034/int/general/gameupdate_maintenance_2017-05/forum/maintenance/PL_forum_maintenance.png
Serwery: Wszystkie (1-7) będą niedostępne
Data: Czwartek, 16 grudnia
Start: 12:30, czasu polskiego
Koniec: 16:30, czasu polskiego
Czas przygód i Premium: Zostanie przedłużony
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
krajan88
16.12.2021, 12:44
No proszę, to jednak coś nie działa. Nie wystarczy czyszczenie cache i dns?
Drodzy Gracze,
w czwartek 16 grudnia odbędzie się konserwacja niezbędne będzie wyłączenie wszystkich serwerów.
Prosimy o odpowiednie zaplanowanie rozgrywek.
https://static.cdn.ubi.com/0034/int/general/gameupdate_maintenance_2017-05/forum/maintenance/PL_forum_maintenance.png
Start: 12:30, czasu polskiego
Koniec: 16:30, czasu polskiego
Czas przygód i Premium: Zostanie przedłużony
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Penelopa, 16 grudnia to raczej czwartek... bo rozumiem, że nowa konserwa jest w drodze, a nie piszesz o tej wczorajszej?
Arabusta
16.12.2021, 13:24
Oj chyba juz zle jest z nimi ,jak mylą dni tygodnia :P
16 grudnia 2021 to czwartek :p, ale bez konserwy po konserwie się nie obejdzie:cool:
BB_Penelopa
16.12.2021, 13:51
Czwartek, czwartek. :) A to znaczy, że jutro piątek piąteczek piątunio! :) I rozpoczęcie Wydarzenia Bożonarodzeniowego. :)
bigiJackk
16.12.2021, 13:56
witam serdecznie Pani Penelopo...wydaje mi się, że po wczorajszej poradzie dla Pani, sztab informatyków przystąpił do ciężkiej pracy...i tym razem zafunduje nam w miejsce eventu bożonarodzeniowego event walentynkowy{no bo balonikowy to przecież nie ten teges}...w związku z faktem "w środę 16 grudnia odbędzie się konserwacja niezbędne będzie wyłączenie wszystkich serwerów."...proponuję przy okazji zastosować ... START -> Uruchom -> CMD -> w wierszu poleceń wpisać format c: ... można uzupełnić o wartość /Q ...wtedy pójdzie 'jak z płatka"...myślę, że będzie ta porada dla Pani pomocna i naprawi u Pani wszystkie błędy występujące w grze :) pozdrawiam
bigiJackk
BB_Penelopa
16.12.2021, 14:06
witam serdecznie Pani Penelopo...wydaje mi się, że po wczorajszej poradzie dla Pani, sztab informatyków przystąpił do ciężkiej pracy...i tym razem zafunduje nam w miejsce eventu bożonarodzeniowego event walentynkowy{no bo balonikowy to przecież nie ten teges}...w związku z faktem "w środę 16 grudnia odbędzie się konserwacja niezbędne będzie wyłączenie wszystkich serwerów."...proponuję przy okazji zastosować ... START -> Uruchom -> CMD -> w wierszu poleceń wpisać format c: ... można uzupełnić o wartość /Q ...wtedy pójdzie 'jak z płatka"...myślę, że będzie ta porada dla Pani pomocna i naprawi u Pani wszystkie błędy występujące w grze :) pozdrawiam
bigiJackk
Widzę humorek dopisuje. :)
Slavetti
16.12.2021, 14:38
A tak się podniecacie, pewno cały sztab wysokiej klasy inżynierów :):):) wgrywa grudniowe poprawki MS łatające 3 krytyczne podatności a drugi sztab łata dziurawą jak ser szwajcarski bibliotekę Log4j...
... a czyszczenie DNS i cache niestety nie pomoże na te podatności :p
bocie w spódnicy - to jest jak wyżej zaznaczono - DYSKUSJA - a ona nie polega na usuwaniu wpisów, które Ci nie pasują....
BB_Penelopa
16.12.2021, 15:18
Drodzy Gracze,
podczas dzisiejszej konserwacji naprawimy dodatkowe błędy:
ZMIANY & USPRAWNIENIA
Logowanie: Naprawiono błąd występujący podczas logowania do gry.
Wydarzenie: Zasoby Eventowe z Wydarzenia Halloween zostały wymienione.
Przedmioty: Usunięto nadmiar Licencji (Certyfikatów) Gildii.
Przypomnienie: tegoroczne Wydarzenie Bożonarodzeniowe rozpocznie się w piątek 17 grudnia o godzinie 10:00, czasu polskiego.
pretor29
16.12.2021, 15:25
penelopa poraz kolejny nie usuwaj postow ktore tobie nie pasuja i ktore wprost pokazuja jak wyglada wasza praca i podejscie do ludzi ... skoro nic nie dziala jak powinno t oswiadczy o tym ze sobie nie radzicie i taka jest prawda ... pisalem ci juz miej honor i wyjdz ....
Jadzia91
16.12.2021, 16:34
Drzewko miłości w końcu naprawcie. Zostało spieprzone przy konserwie przed Helloween i tak jest do dziś, no w kur... ile czasu jeszcze tak będzie? 3 miesiące? rok? Respawn drzewka jest jak po jednej sztuce a każdy ma wiele, po co to trzymamy?
Nie ma co się dziwić jak cały sztab informatyków na zdalnym siedzi i jeszcze by było super, gdyby mieli w domu komputery, to chociaż by mogli sobie ciasteczka usunąć z dyskowni ;)
Drodzy Gracze,
podczas dzisiejszej konserwacji naprawimy dodatkowe błędy:
ZMIANY & USPRAWNIENIA
Logowanie: Naprawiono błąd występujący podczas logowania do gry.
Wydarzenie: Zasoby Eventowe z Wydarzenia Halloween zostały wymienione.
Przedmioty: Usunięto nadmiar Licencji (Certyfikatów) Gildii.
Przypomnienie: tegoroczne Wydarzenie Bożonarodzeniowe rozpocznie się w piątek 17 grudnia o godzinie 10:00, czasu polskiego.
współczuję że musisz z takimi miernotami pracować a potem jeszcze nakazują ci pisać pierdoły na forum, a twoja rola pisać
konserwa jest do konserwy i konserwą pogania, a w czasie eventu też co drugi dzień będzie konserwa ?
może i lepiej bo zamiast przygody robić po prostu rozdacie te gifty gratis pod koniec każdemu i odtrąbicie sukces eventu
i dalej będzie opowiadanie bajek jak to ciężko pracujecie
a kalendarza jak nie ma - tak nadal nie widać !
Kalendarza nie będzie nigdy bo by wyszło jacy to "informatycy" zawiadują ta grą :)
jarekpolak1
16.12.2021, 16:58
rozumiem ze cos kogos przerasta ...ale to trwa już ponad rok i jest coraz gorzej ...więc coś jest na rzeczy...ktos powinien poniesc konsekwencje ...Penelopa z graczami w huja pogrywa...od niej bym zaczął....
BB_Penelopa
16.12.2021, 17:06
Drodzy Gracze,
Aktualizacja: Konserwacja została przedłużona do godziny 17:30
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
AgaKaramusis
16.12.2021, 17:08
Start: Około 12:30, czasu polskiego
Koniec: Około 16.30, i juz zmiana na 17:30 czasu polskiego
Eve pewnie nie bedzie......
roninasa
16.12.2021, 17:42
Nic nowego. naprawa potrwa na pewno do 23.00 Pani Magda i inni BB W KULKI LECĄ OSTATNIO !
Musimy inną grę sobie poszukać, bo ta się robi do bani, dobrze że kasy na nią mało wydałam.
Porażka goni porażkę. Settlers Online powinno dostać złotą malinę gier online tego roku, o ile nie dekady...
grałem w setlersy jeszcze na Amidze dlatego zagrałem online ale zrobili syf
Eve pewnie nie bedzie...... Byc to bedzie tylko bedzie bolalo ;)
WestsidePL
16.12.2021, 18:18
Haha!! Planowana konserwa po konserwie? ogloszona tego samego dnia....? i znowu zmiany czasu zakończenia aktualizacji, to sie nazywa profesjonalizm.
niech zgadnę, event rozpocznie sie w Poniedziałek, a w nagrodę dostaniemy certyfikaty do gildii.
felek2011
16.12.2021, 18:19
Dadza za to 5000klejek;P
Slavetti
16.12.2021, 18:37
Ruszyło ale potrzebny nowy plik...
krotos666
16.12.2021, 18:54
Jest nowy plik, cały czas ten sam link na wiki.
sloslo57
16.12.2021, 18:57
Faktycznie wysłać teraz 150 odkrywców bez "pliku" to zabawa na 2 godziny. A dodatkowy świąteczny prezent w postaci odczytania w następnym dniu 150 informacji o skarbach dodaje tej grze na unity tylko uroku.
Moich zaległych patentów i łupów jak nie było, tak nie ma, ale tym razem dostałem takie coś:
https://paste.pics/1b5f265e506f308510811f38c28b3020
Wypas...
Po konserwie zniknął Obcy Statek, więc nie można realizować części zadań Wyzwania Tygodnia.
jarekpolak1
16.12.2021, 19:36
A gdzie są nagrody za latarnie ? nadal jest tylko 4 pomimo posiadania 8 latarni ....???????????????
Peters32
16.12.2021, 20:15
No i kolejny bąbel.
Po konserwie zniknął Obcy Statek, więc nie można realizować części zadań Wyzwania Tygodnia.
ano u mnie też popłynął w siną dal :D a zadanie jest
Dziękuje za taką nagrodę ale szczerze to nie wiedziałem że tak długo gram w tą grę :D
Ta nagroda ma więcej lat na karku niż ja wiosen :D
Blue Byte to jednak ma poczucie humoru :D
Edit.
P.S. Może kiedyś faktycznie nie odebrałem wiadomości z patentami i zostały ale ta data mnie rozwaliła :D
A przy okazji u mnie zagraniczny statek normalnie stoi.
P.S. Może kiedyś faktycznie nie odebrałem wiadomości z patentami i zostały ale ta data mnie rozwaliła :D
1970 to data od ktorej w pewnym obszarach informatyki liczy sie daty.
Ergo tak to naprawiali, ze udalo im sie nawet spieprzyc date wysylania wiadomosci, bo nie potrafili uzyc tej z momentu wyslania :) tylko uzyli domyslnej
I u mnie też konserwa storpedowała statek z misji tygodniowej.
Dzięki Ci BB.
AdamDeSade1
17.12.2021, 08:45
A kiedy naprawa regeneracji budynków typu Drzewko Miłości, Świąteczna Piekarnia, bo obecnie gra widzi jakby było o 1 budynek mniej niż ma się w rzeczywistości. Mimo aktywnego przycisku włączenia premii, po naciśnięciu zaczyna kręcić się klepsydra, ale premia nie rusza.
Kiedy to zostanie naprawione???
pretor29
17.12.2021, 08:51
licze ze okolo 10 konserw i to padnie samo ...
Błąd w Cudownym Zimowym Domu Mieszkalnym - podniesienie z 7 na 8 lvl wymaga 4500 prezentów, a nie jak było dotychczas, i jest we wszystkich opisach, 1000. Przed konserwą było 1000.
A u mnie ciekawostka 0;) Dostałem ponad 120 prezentów od Blue Byte. Tak, ponad 120 prezentów i nie jest to fake! Dawno nie dostałem czegoś takiego. Czuję się zaszczycony. Szkoda tylko, że w każdym z nich był sfałszowany certyfikat członkostwa gildii (a dokładnie 2). Może coś planują, że gildie będą zwiększane? 0;)
bigiJackk
27.12.2021, 18:25
Błąd w Cudownym Zimowym Domu Mieszkalnym - podniesienie z 7 na 8 lvl wymaga 4500 prezentów, a nie jak było dotychczas, i jest we wszystkich opisach, 1000. Przed konserwą było 1000.
https://paste.pics/FEFO8
https://paste.pics/FEFO8
Szanowna Pani BB_Penelopa
Community Manager (podobno...cokolwiek to znaczy)...czy tydzień to dla Pani za krótki czas na udzielenie odpowiedzi?? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
The_Cocoloco
28.12.2021, 00:39
BB_Penelopa - co z tym domkiem ( Cudownym Zimowym Domu Mieszkalnym) kiedy to naprawicie ?
M0rdechaj
28.12.2021, 09:46
Jest okres Świąteczny, większość pracowników takich firm nie pracuje, najwyżej zostawili jakiegoś stażystę Pedro na dyżurze, więc nie liczcie, że dostaniecie odpowiedź w tym roku.
BB_Penelopa
28.12.2021, 11:43
Community Manager (podobno...cokolwiek to znaczy)...czy tydzień to dla Pani za krótki czas na udzielenie odpowiedzi?? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Witam,
jest to znany błąd. Zostanie naprawiony podczas jednej z następnych aktualizacji.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
MarSzal71
28.12.2021, 13:38
Witam,
jest to znany błąd. Zostanie naprawiony podczas jednej z następnych aktualizacji.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
czyli na wielkanoc ? :-)
BB_Penelopa
29.12.2021, 14:46
czyli na wielkanoc ? :-)
Aktualizacje średnio są raz w miesiącu. Mam nadzieję, że wcześniej. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
BB_Penelopa
29.12.2021, 14:46
Pisałam o tym już na forum. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
pretor29
29.12.2021, 15:16
jak juz naprawicie po evencie to jak ito ma sens ... mieliscie testowy trzeba bylo tma to sprawdzic zeby potem bledow nie bylo no ale jak zwykle olewka
https://pinboard.opera.com/view/f9a6de1e-7fb4-47e5-91ae-303f32d93a52
ale gwiazd:) dokładam kolejny błąd
co tam 1 lub 4k prezentow mała róznica :)
pretor29
29.12.2021, 17:08
aktualizacja srendio raz w miesiacu>? tu aktualizacje powinny byc dzien w dzien az naprawicie ten syf
bigiJackk
29.12.2021, 22:43
Witam,
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Szanowna Pani BB_Penelopo...z tym, że może się okazać, iż prezentów już na udoskonalenie nie będzie w związku z wygaszeniem eventu...i co wtedy??...może od razu 10,5k paczuszek podeśle Pani na pocztę..i jak to pisze znany osadnik..."będzie git" ...pozdrawiam bigiJackk
The_Cocoloco
29.12.2021, 22:58
Pisałam o tym już na forum. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
daleko jeszcze to daleko czy nie .... (kiedy naprawią Cudowny zimowy dom mieszkalny)
a było tak fajnie, po ostatnich zmianach misje się zawieszają, gra spowalnia, a żeby zakończyć trzeba się kilka razy wylogowywać z misji, a ponowne zalogowanie występują problemy z połączeniem. Ponowne ostatnie logowanie do misji żeby ją zakończyć trwa czasami 30 minut. Misje przed zmianami działały płynnie i w zależności od trudności jakiś czas, po zmianach czas gry trwa dwa razy dłużej. Fabryka zabawek w opisie czas działania premii powinien trwać 24 godziny, a trwa 5/6 godzin. Dzisiaj od kilku godzin nie można się zalogować....mam wrażenie że ktoś technicznie nie panuje nad grą, a przez wiele lat były znikome problemy, TERAZ to masakra wszystko działa nie tak jak powinno, zmieniła się grafika okienek np okienek zakupowego, poczty, są mniej czytelne itd. Klikam na np jednego generała żeby uzupełnić żołnierzy, a otwiera się inny generał, jak zauważę to ok, a jak nie, to do walki wędruje inny i podejmuje walkę którą przegrywa, same straty
Aktualizacje średnio są raz w miesiącu. Mam nadzieję, że wcześniej. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Aktualizacja odbyła się 30.12.2021, błąd nie został naprawiony. :(
RadzioTrolik
31.12.2021, 15:41
przejdźcie na klienta portable z wiki, tak nie ma chyba aż tylu problemów :)
pretor29
31.12.2021, 17:47
nie ma poniewaz bbgo juz nei wspiera , wiec wszystko dziala... i oby dalej go nie wspierali bo skonczy jak unity
BB_Penelopa
31.12.2021, 18:04
Kochani wszystkiego dobrego w Nowym Roku, zdrówka i czego tylko sobie życzycie! :)
Serdeczności,
BB_Penelopa
życzymy sobie zmiany CM i naprawy gry, aby była bez błędów i płynnie działała
No bez przesady, CM po prostu dostosowuje się do jakości gry... Naprawią grę, CM sam się naprawi ;)
Mam nadzieję, że przyszły rok nie będzie tak cienki jak dzisiejsze prezenty. xD