PDA

Zobacz pełną wersję : Aktualizacja od Zespołu The Settlers Online - Dyskusja

BB_Penelopa
25.11.2021, 14:46
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/website/pictures/Unity_Npc.png

Witam!

Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat postu:

> Aktualizacja od Zespołu The Settlers Online (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/48089) <.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

jw_ivo
25.11.2021, 17:47
oby na słowach się nie skończyło:)

pretor29
25.11.2021, 18:21
za rok moze 2....

MarexK
25.11.2021, 20:20
Ale co tu komentować ?
Zapewnienia, deklaracje. obietnice słyszę od momentu pojawienia się wersji Unity.
Efektów pozytywnych brak, negatywnych za dużo by je wymieniać.

Zobaczymy co zrobiliście, raczej chyba nie Wy tylko podwykonawca, po kolejnej konserwie.
Wtedy poczytacie komentarze.

trorox
25.11.2021, 20:31
no to czekamy do następnego eventu i zobaczymy, czy coś się w tym czasie zmieni.

hadzi4
25.11.2021, 21:25
jak zwykle żadnych konkretów...dla mnie konkret to od 30.11.2021 znika ZONE REFRESHED! jak nie zniknie znaczy ze Penelopa kolejny raz ściemnia. Bo jej rola jak widać to permanentne ściemnianie:)

hadzi4
25.11.2021, 21:54
i do wszystkich malkontentów. jak lubicie być robieni w jajo przez BB to wasza sprawa ale odczepcie się od krytykujących BB bo ona nas robi w jajo od wielu miesięcy:)

hadzi4
25.11.2021, 21:54
tu nawet godzina sie nie zgadza bo jest 20.54

The_Cocoloco
26.11.2021, 00:49
refresh zoom

looney86
26.11.2021, 06:21
Przypominam, że grubasy popsute, a event bożonarodzeniowy na nich oparty.

Androm3da
26.11.2021, 10:20
BB założyło zespół, to może niech coś zagrają :P

Tak czy siak, do tych wypisanych problemów przez zespół, szło by jeszcze dopisać ze 20 kolejnych, też istotnych.

theobibok
26.11.2021, 13:44
A może nie róbcie kolejnego eventu opartego na nowościach (nowe budynki, nowi generałowie, nowi odkrywcy, w ciul nowych rzeczy) jak już coś to po staremu (bez nowości na tych zasobach co są już w grze). Skupcie się na naprawie tego co jest dotychczas, bo dokładanie nowych rzeczy nie poprawia wydajności a wręcz ją zabija. Nowości będziecie robić jak ogarniecie dotychczasowy bur..el bo to żenujące. Co nowości to gorsze działanie gry, ale co tam przykryjcie tego trupa kolejnymi błyskotkami - będzie różnorodnie i kolorowo. Ehhh

Lulkabulka
26.11.2021, 13:48
10 listopada około godziny 20 znajomy (jimjimjimek) rzucił/aktywował na mojej wyspie PPZ. Premia się pokazała ale następnego dnia rano nie było po niej śladu.
Czarujący geolog znajduje złoża żelaza ale nie ma szybszego wydobycia.

theobibok
26.11.2021, 13:53

Myślisz, że BB obchodzi że czarujący nie działa ? Dostałaś zmumifikowanego to się ciesz :)

theobibok
26.11.2021, 14:00
Oczywiście przy kolejnym evencie/konserwie zmumifikowany przestanie działać, ale będziesz mogła kupić za prezenty "np. jakiegoś skrzydlatego czy innego geologa".

Co event tysiące graczy wysyła setki odkrywców co generuje setki tysięcy poleceń na serwer.
A oni aby poprawić wydajność dokładają kolejnych odkrywców z coraz bardziej wyrafinowanymi wyliczeniami aby jeszcze bardziej obciążać serwer.
Normalnie programiści poziom scratch :)

Hiheat
26.11.2021, 15:59
Trzymam kciuki za spełnienie obietnic i "powrót" do normalnego poziomu gry.

Tula_Shin
26.11.2021, 17:05
ja to już się nawet nie loguję, jak mi w trakcie eventu urodzinowego podczas logowania zrobił się brązowy ekran tak już został przez kilka dni, nawet nie sprawdzam czy działa, po co się denerwować

sparkz
26.11.2021, 18:17
Co event tysiące graczy wysyła setki odkrywców co generuje setki tysięcy poleceń na serwer.

jesli sto tysiecy zapytan raz czy dwa razy dziennie zabijaja im serwery, to zaczac nalezaloby od zapytania na jakim gatunku ziemniaka te serwery stoja

A oni aby poprawić wydajność dokładają kolejnych odkrywców z coraz bardziej wyrafinowanymi wyliczeniami aby jeszcze bardziej obciążać serwer.
Normalnie programiści poziom scratch :)

Specjalisci danego typu wszyscy robia to samo, czy w formulce jest wbite 2 czy 4 nie zmienia ani kompleksowosci obliczen ani ich wplywu na wydajnosc.

Glowny winowajca to pewnie jak zwykle to, ze stażysta ktory byl oddelegowany do pisania tego gniota na Unity nie slyszal o czyms takim jak zarządzanie pamięcią (co zresztą jest spojne z bledami ktore niektorzy raportowali)

Aruzus
26.11.2021, 20:30
w tej wiadomości dla społeczności nie ma NIC istotnego, to kolejna wiadomość typu ''przypominamy że jesteśmu i (niby) wydajnie pracujemy", nawet lista problemów jest dziwna, wylosowali akurat takie z worka będów czy akurat te naprawią w pierwszej kolejności?
JEDYNE co wynika z tej zapowiedzi, to że dostaniecie premię od znajomego, dzień premium i dosypkę na pocztę i wszyscy mają być szczęśliwi (?????) przez 5 minut

ArturGrab
26.11.2021, 20:53
Proste krótkie pytanie.
Kiedy będzie można grać bezproblemowo na Unity?

Lisq3
26.11.2021, 20:57
marketingowcy ubisoftu kilka miesięcy się głowili co tu zrobić aby pozyskać sympatię graczy nie robiąc zupełnie niczego. no i poza wymyślili - poza dawaniem promocji na klejnoty zamieścili jedną wiadomość na stronie głównej z miłymi słówkami i obietnicami. rozbili bank, wróżę powrót setek tysięcy graczy i kupę hajsu z klejnotów! a dla pomysłowych marketingowców gigantyczne premie :) nie wiadomo czy się śmiać czy płakać...

kopacz
26.11.2021, 22:05
a co z zepsutym Drzewem Miłości, Wiosennym Parkiem, z Poszukiwaczem który nie zalicza pełnych zadań od razu tylko dopiero po relogu

WaszkoG
27.11.2021, 07:53
No nic, w koncu zauwazyli problemy z wydajnoscia i niektorymi funkcjami. Chyba ludzie przestali klejnotki kupowac i sie exel zaczal rozjezdzac XD

zjadaczasu
27.11.2021, 10:31
Gra działa tak samo beznadziejnie jak zawsze i po tych poprawkach nawet gorzej. Masakra.
Mamy grać w niemiecką grę na ruskim kliencie? Taki jest cel BB?

ettler
27.11.2021, 14:56
czyli wypuszczono bez sensowny komunikat, który niczego nie zmienia, nic nie określa więc:

EKIPA DALEJ MOŻE LECIEĆ W KULKI

a gracze niech mają ciemnotę wciśniętą, że coś się dla nich robi

PISAŁEM O KALENDARZU

aby były cele określone dla pseudo programistów unity z firmy ubisoft oraz aby użytkownicy mieli informację, że coś wkrótce się poprawi

Życzenia świąteczne:
- aby przez całe kolejne 12 miesięcy nie sprzedał się żaden pakiet klejnotów

krotos666
27.11.2021, 15:40
Ja dodam, że z najemnymi rekrutami też coś nie halo.
Jak wysłałem 1500 rekrutów na przygodę i dodałem najemnych 1500 rekrutów
to straciłem tych co wysłałem, a najemni po zakończeniu przygody przepadli.

Zawsze było tak, że w pierwszej kolejności traceni byli najemni, a teraz po aktualizacjach jest,
że w pierwszej kolejności giną ci, których wysłaliśmy na przygodę.

Tak przy okazji piszę, bo nie wiem, czy ktoś to zgłaszał.
ale teraz jestem już mądrzejszy i albo wysyłam 100% na przygodę, albo dodaję 100% najemnych,
już ich nie łączę, do momentu naprawienia błędu.

RadekMC1
27.11.2021, 16:22
nie grałem z 2 miesiące bo nie szło, zalogowałem się z ciekawości, niestety nadal to samo.
gra niegrywalna ;/
tyle lat godzin przesiedzianych eh

WaszkoG
27.11.2021, 21:39
nie grałem z 2 miesiące bo nie szło, zalogowałem się z ciekawości, niestety nadal to samo.
gra niegrywalna ;/
tyle lat godzin przesiedzianych eh

mam tak samo, kiedys pyk-pyk-pyk i tematy ogarniete, teraz gra chodzi tak wolno ze predzej cie ## strzeli niz cos wyklikasz :-/

z3nfist
28.11.2021, 04:30
aby grac na unity, zalecamy używać tej przeglądarki: Waterfox 64bit.. : https://github.com/portapps/waterfox-portable/releases/download/3.2.3-25/waterfox-portable-win64-3.2.3-25-setup.exe

a jak wolicie tak jak było dawniej. to marsz na stronę główną: https://settlersonlinewiki.eu/granie-na-unity-przez-klienta/

jtfalcon2
28.11.2021, 10:05
aby grac na unity, zalecamy używać tej przeglądarki: Waterfox 64bit.. : https://github.com/portapps/waterfox-portable/releases/download/3.2.3-25/waterfox-portable-win64-3.2.3-25-setup.exe

a jak wolicie tak jak było dawniej. to marsz na stronę główną: https://settlersonlinewiki.eu/granie-na-unity-przez-klienta/

Muszę przyznać że faktycznie wszystko działa szybciej na tej przeglądarce . Przynajmniej u mnie.

MarexK
28.11.2021, 16:57
Potwierdzam. Na tym Waterfox 64 bit Unity chodzi o niebo lepiej.

BB_Penelopa
29.11.2021, 14:31
10 listopada około godziny 20 znajomy (jimjimjimek) rzucił/aktywował na mojej wyspie PPZ. Premia się pokazała ale następnego dnia rano nie było po niej śladu.

Witaj!

Chcemy Was zapewnić, że nasz zespół jest zaangażowany w naprawę problemów, które zgłaszaliście na różnych platformach, w tym między innymi:

Prestiżowa premia dla Znajomego znika zbyt szybko
Niedziałające certyfikaty członków gildii
Nieprzyznane patenty budowlane
Problemy z zablokowanymi strefami
Problemy z wydajnością i lagami

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

chocisz
29.11.2021, 19:15
To że znika to wiadomo, tylko kiedy ją zwrócicie? napisane było o zgubie do suportu i cisza :p

krajan88
29.11.2021, 23:06
Naprawią, a kiedy? Nie drąż.

baranczarny
01.12.2021, 10:16
Logowanie przez clienta już nie działa mi ładuje grę odraz w przeglądarce

pretor29
01.12.2021, 11:51
działa

ettler
01.12.2021, 17:22
ale autorzy gry lecą równo w pręta

takiego olewania to już dawno człowiek nie widział, bez kalendarza będą nam ściemniać do lipca (nie wiadomo którego roku), że coś się poprawi, że coś się dzieje
a tak ogólnie to mają nad w d*

ludzie po kilka prestiżowych potracili więc ogólnie coraz mniej się loguje bo za taki sens działania systemu szkoda się stresować

a "księżniczka" walnie tekst za parę miesięcy: od dzisiaj jak komuś prestiż nie działa to zgłaszajcie i dostaniecie zwrot :) to będzie super wypaśne mega olewajka każdego, bez uprzedzenia policzek w twarz

zaraz po tym ogłoszeniu klasycznie promocja na klejki, ze dwa albo trzy razy pod rząd :)

trochę współczuję sierotom, które muszą udawać, że coś poprawiają w kodzie TSO, ciężko się robi coś na czym się nie zna

Stary_Niedźwiedź
01.12.2021, 21:07
Uspokój się ettler bo ci żyłka pęknie... :rolleyes:

trochę współczuję sierotom, które muszą udawać, że coś poprawiają w kodzie TSO, ciężko się robi coś na czym się nie zna
No właśnie. Jak nie wnosisz nic nowego do dyskusji i zasady polskiej pisowni są ci obce, to polecam ci zastosować sie do swojego pomysłu (ta podkreślona i pogrubiona część twojej wypowiedzi).

Ból d..y za 3... 2... 1...;)

zjadaczasu
01.12.2021, 23:42
ale autorzy gry lecą równo w pręta

takiego olewania to już dawno człowiek nie widział, bez kalendarza będą nam ściemniać do lipca (nie wiadomo którego roku), że coś się poprawi, że coś się dzieje
a tak ogólnie to mają nad w d*

ludzie po kilka prestiżowych potracili więc ogólnie coraz mniej się loguje bo za taki sens działania systemu szkoda się stresować

Ja straciłam dwie prestiżowe. Pierwszą musiałam dwa razy rzucić bo nie przyjęło za pierwszym razem, nie wróciła do gwiazdy. Drugą miałam nałożoną z wymiany dwa dni przed końcem eventu i zniknęła razem z końcem eventu. Do supportu nie napisałam, bo mnie olewają. Zamiast odpowiedzi i naprawy problemu przychodzą durnowate ankiety o zadowoleniu z BB. Żenada.

koko152
02.12.2021, 08:12
A zauważyliście, że produkcja znacząco spadła?

krajan88
02.12.2021, 13:23
Uspokój się ettler bo ci żyłka pęknie... :rolleyes:

No właśnie. Jak nie wnosisz nic nowego do dyskusji i zasady polskiej pisowni są ci obce, to polecam ci zastosować sie do swojego pomysłu (ta podkreślona i pogrubiona część twojej wypowiedzi).

Ból d..y za 3... 2... 1...;)

Ma prawo się wypowiedzieć, tak samo jak Ty. Twój post cokolwiek wnosi nowego do dyskusji? Jeżeli nie, to równie dobrze mogłeś napisać wiadomość do ettlera.

hadzi4
02.12.2021, 13:41
Ma prawo się wypowiedzieć, tak samo jak Ty. Twój post cokolwiek wnosi nowego do dyskusji? Jeżeli nie, to równie dobrze mogłeś napisać wiadomość do ettlera.

zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości. Każdy ma prawo krytykować produkt wadliwy i jego "tfurcuf" :) przestałem już się logować do tej gry i czekam na "obiecanki" BB Penelopa....

Stary_Niedźwiedź
02.12.2021, 21:48
zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości. Każdy ma prawo krytykować produkt wadliwy i jego "tfurcuf" :) przestałem już się logować do tej gry i czekam na "obiecanki" BB Penelopa....

hadzi4, zgadzam się z tobą, ale krytyka (najlepiej konstruktywna), a wieczne narzekanie to duża różnica. Nikt nikomu nie zabrania się wypowiadać, od tego jest forum. Ale takimi ciągłymi wpisami nic nie zdziałasz/cie. Bardziej mi to przypomina scenę z którejś części Shrecka, gdy Osioł wiecznie pytał "daleko jeszcze...?" Wypowiesz się, raz, drugi i raczej tyle wystarczy. Wszyscy gramy w tą samą grę, mnie też denerwuje mnóstwo baboli, niedociągnięć i niezbyt trafionych rozwiązań. Z drugiej strony nie lepiej tą energię spożytkować na coś, co sprawi tobie więcej satysfakcji...? No chyba że takie bezcelowe wylewanie żalów to jest dla was radość... W takim wypadku żal mi was... Aczkolwiek mam nadzieję, że się mylę.

hadzi4
02.12.2021, 22:04
A Ty wreszcie wyluzuj bo cokolwiek tu napiszesz czy narzekając czy "konstruktywnie" pisząc jak Ty tfurcy i tak to mają gdzieś:) a tak przynajmniej ludzie sobie piszą bo gdzieś te "żale" muszą znaleźć ujście. zatem misiu wypij miodku i idź spać:) Nie loguje się do gry jak tysiące innych graczy to przynajmniej tu sobie popiszę tak bez sensu dla ciebie i innych krytykujących graczy jak ty:) i co mi zrobisz?:) właśnie my im nic nie możemy zrobić ale i ty nic nie możesz nam zrobić:) a czy żal ci graczy to szczerze w to wątpię... jakbyś komuś z graczy nie dopiekł to byś chory był:) ale nie tylko ty bo znajdzie się jeszcze kilku. Na szczęście nas są tysiące a WAS jednostki:)

MarexK
02.12.2021, 22:31
Dlaczego pakiety medyczne wytworzone w izbie chorych nie działają na przygodach ?

Stary_Niedźwiedź
03.12.2021, 20:14
A Ty wreszcie wyluzuj [...]
No to chyba ty i twoi koledzy z klubu piwniczaków musisz/cie wyluzować. Nie ja tu wylewam swoje żałosne, puste i nic nie wnoszące wypociny tylko ty/wy. Polecam jeszcze do tego maść na ból 4 liter... I lek na obniżenie ciśnienia (co by ta żyłka ci nie pękła)...

[...] Na szczęście nas są tysiące a WAS jednostki:)
No ja tych narzekających jak ty, to nalicze na palcach jednej ręki. Niestety robicie tu straszny bajzel. Więc nie dosyć, że z twoją pisownia jest źle, to jeszcze matematyka i podstawowe jej funkcje, są ci obce.

To rzekłwszy, na moje szczęście, poprzestaję w dalszych słownych przepychankach. Wyszło na to, że ja sam zacząłęm spamować wątek wpisami nie na temat. Niestety, lekko parafrazująć Marka Twain'a: "Zacząłem dyskutować z idiotą. Sprowadził mnie do swojego poziomu, i pokonał mnie swoim doświadczeniem"...

hadzi4
03.12.2021, 22:46
Ludzie mali nie cierpią swojej skali :)

Zee4c
04.12.2021, 00:38
;D

Aruzus
04.12.2021, 01:09
To rzekłwszy, na moje szczęście, poprzestaję w dalszych słownych przepychankach. Wyszło na to, że ja sam zacząłęm spamować wątek wpisami nie na temat. Niestety, lekko parafrazująć Marka Twain'a: "Zacząłem dyskutować z idiotą. Sprowadził mnie do swojego poziomu, i pokonał mnie swoim doświadczeniem"...

zastanawiam się czemu odpisujecie niedźwiedziowi, przecież on nie ma świadomości tego do czego służy forum przy grze i to zbugowanej od wielu miesięcy i trolluje to forum, a jak wynika z cytatu wyżej trolluje nawet siebie, bądźcie trochę poważni :D

maksek
04.12.2021, 13:09
co się dzieje z logowaniem ?

looney86
04.12.2021, 20:26
co się dzieje z logowaniem ?

Też mnie wywala 'ten obszar został uszkodzony' czy jakoś tak

Settutu
06.12.2021, 19:49
Naprawiania część kolejna - serwer nie działa :( - ze swojej strony dodam kolejny błąd, złoża mające szybkie wydobycie po ponownym zalogowaniu nie mają już tej zdolności - trochę wkurzające.

kundo2015
07.12.2021, 00:58
PENELOPA
Pytanie - a konkretnie dwa:
1) kiedy naprawicie geologów by mogli znajdować dodatkowe złoża marmuru czy żelaza -> niemożliwe zadania do wykonania i to jest wk....
2) kiedy naprawicie odkrywców by znajdowali zgodnie ze szkoleniem więcej - od tego zależy najbliższy event gdzie prezenty przynoszą oni - po ostatnim evencie niektórzy byli w .... plecy dosyć dużo - a teraz będą jeszcze więcej (krótko mówiąc - dodatkowe prezenty ze szkolenia odkrywców pójdą się j....?)

Androm3da
07.12.2021, 12:15
BB czeka do ostatniej chwili, wgrają aktualizację wraz z eventem, może coś naprawią, pewnie coś popsują, tak czy siak dają graczom zajęcie na kolejny miesiąc.
Piszą że wiedzą o błędach, że naprawią, że trzeba być cierpliwym i czekać, tylko ile.
Gra nie działa poprawnie od lipca odkąd przeszliśmy na unity, w międzyczasie próbowali coś poprawić, a popsuli grę jeszcze bardziej, teraz to mało co działa poprawnie. Na źle działającej grze, dają źle działające eventy. Na zdrowy rozsądek to powinno się grę poprawiać po kolei, wg tego co popsuli najpierw, a tak dają event za eventem, coraz więcej błędów i nie działających rzeczy poprawnie, przecież to narasta i widać że sobie nie radzą, nie ogarniają pojedynczych problemów, a co dopiero całości.
Pociągną grę tak do wakacji i w końcu ją zamkną.

BB_Penelopa
07.12.2021, 14:59
Witam!

Podczas nadchodzącej aktualizacji chcemy naprawić:
między innymi takie błędy jak:

Dokładną listę opublikuję już wkrótce wraz ze Zmianami w grze.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

NecroMag
07.12.2021, 20:55
Witam!

Podczas nadchodzącej aktualizacji chcemy naprawić:
między innymi takie błędy jak:

Dokładną listę opublikuję już wkrótce wraz ze Zmianami w grze.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Czytaj: Podczas nadchodzącej aktualizacji chcemy przypudrować trochę tego trupa, ponieważ coraz bardziej puchnie i stary make up z niego powoli odpada.

Pozdrawiam,
Tanatopraktyk Master BB_Penelopa

pretor29
07.12.2021, 20:58
dobrze ujete "chcemy" ale znowu nie wyjdzie

Jadzia91
15.12.2021, 09:45
Po wczorajsze całodniowej konserwacji, dalej Drzewko Miłości nie widzi dodatkowych drzewek i dalej klepsydra się kręci. Dla mnie to nic nie naprawiliście. Szkoda słów....

peters31
15.12.2021, 13:26
A ciągłe odświeżanie dalej nie naprawione

grzegorz388
21.12.2021, 19:37
Popsute bo nawet poczta nie działa jak powinna ,mimo że została poprawiona, wydajność nadal słaba, o graniu nie ma mowy zawiesza sie bardzo często,no refleshed to ciagle ten sam problem, przygód nie wykonuje ,premii znajomym nie daje bo trwa to wieki i to wydarzenie świąteczne można powiedzieć jest bliżej stypą niż graniem choć myślę ze nie hejtuję tylko mówię to co myślę,bo jeszcze możemy się wypowiadać,juź niedługo nam zamkną usta .Wesołych świąt mimo wszystko.

lordslayer2010
29.12.2021, 18:50
witam, co sie dzieje grafika sie kopie muli w kazdej przegladarce

ŚlepyKoń
29.12.2021, 22:06
w zasadzie to nie działa
co sie dzieje?
jak długo to potrwa?

ml76
29.12.2021, 22:16
Umarla :)

ŚlepyKoń
29.12.2021, 22:58
ciekawe na jak długo?

ŚlepyKoń
29.12.2021, 23:25
cisza, nadal bvrak oficjalnego stanowiska BB

ŚlepyKoń
30.12.2021, 00:16
gra wciąż nie działa, ale happy hours ruszyły

czy to zachęta abyśmy płacili ekstra za naprawianie błędów?

słabo

GradStan
30.12.2021, 00:55
Ta gra to już jakaś porażka. 20 parę lat grałem w kolejne wersja SETTLERSÓW ale ta od wersji UNITY zmieniła się KOSZMAR. Logowanie i ładowanie trwa wieki (ok. 15 min.). "Refresch zone" na przygodach nie pozwala na normalną grę. Chyba czas już zakończyć. Dzisiaj nie mogę załadować gry więc chyba sami dobili "gwóźdź do trumny"
Miłej gry dla wszystkich i powodzenia oraz dużo cierpliwości.