PDA

Zobacz pełną wersję : 11 złóż marmuru - Poszuiwacz

Pukerr
24.11.2021, 10:31
Mam problem ze znalezieniem 11go złoża marmuru, aby wykonać zadanie z Poszukiwacza. Wysyłam wielokrotnie biegłych geologów i sumiennych geologów wyszkolonych umiejętnością Szczęśliwy kilof i nie znajdują. Mam odkryte 10 złóż marmuru a o jedenastym mogę na tą chwile zapomnieć. Proszę o naprawienie tego błędu.

rafmir
24.11.2021, 11:24
Witam , potwierdzam, wysłałem juz napewno powyżej 100 geologów ze zdolnością szczęśliwy kilof (mam takich czterech , latają prawe bez przerwy) i nic. Napisałem w tej sprawie do Penelopy na czacie, napisała ,że nic jej o tym nie wiadomo. podobno pytała informatyków i oni tez o takim problemie nie wiedzą, więc Penelopa podesłala mi linki do poradnika :) mam 80lvl i nie potrafie geologo wyszkolic , czy jak :)
Oto odpowiedź od Penelopy na Forum

Marmur
Hej

Odpowiedź na Twoje pytanie:

Brak znanych błędów dotyczących złoża marmuru lub Puszukiwacza.
marmur: https://forum.diesiedleronline.de/th...=1#post1659647

W sektorze 1 można znaleźć tylko 1 marmurowy spot. A sektor 4 i sektor 9 mogą posiadać marmur i można go znaleźć jeśli posiadasz geologa z talentem „Lucky Strike”.

https://ubistatic-a.akamaihd.net/003...mezone_faq.png

Pathfinder

Zanim zdobędziesz Pathfindera, musisz również ukończyć "wstępne zadania". https://forum.diesiedleronline.de/th...fgabensammlung W 99% problemów z „pathfinder not there” gracze nie ukończyli zadania „efekt domina ”.
Die "Pfadfinder" - Informationen, FAQs und Aufgabensammlung
https://s12.directupload.net/images/200501/wirtjm8j.png

BB_Penelopa
24.11.2021, 14:21
Witam serdecznie! :) 

Pozyższa korespondencja była skierowana do Ciebie nie na forum.

Jeżeli problem w dalszym ciagu występuje, to jak już wcześniej napisałam w wiadomości prywatnej: 

Należy wyszkolić geologa na poszukiwanie dodatkowego złoża i szukać nim jak masz już 10 odkrytych - 11 bywa, że w S9 niedaleko złota, tego pojedynczego, 4 złoża są trochę wyżej jeden koło drugiego a ten samotny trochę niżej.

Zerknij proszę na poradnik: > tutaj (https://forum.diesiedleronline.de/threads/136331-Die-Heimatinsel?p=1659647&viewfull=1#post1659647) <

Gracze piszą, że często dopiero Sumienny geolog po wyszkoleniu 24% oraz "szczęśliwy kilof" , odnalazł 11ste złoże marmuru.
Powodzenia!

Jeżeli po tym jak przeczytasz powyższe poradniki i zastosujesz się do instrukcji problem będzie w dalszym ciągu występował, proszę o przesłanie zrzutów ekranu. :) 

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

G0514
24.11.2021, 15:21
Potwierdzam to, że nie można znaleźć 11 złoża marmuru. Wysyłałam geologów ze "szczęśliwym kilofem" przez dwa tygodnie, bez rezultatu.
Parę razy czytałam też, że niektórzy gracze nie mają problemów z tym zadaniem. Ale jak się później okazało, chodziło o zadanie z 9 złożami, a ze znalezieniem tylu złóż nie ma problemu.

rafmir
24.11.2021, 16:37
e tam napewno nie dajesz rady , przeczytaj poradnik
normalnie głupich z ludzi robia

Stan58
24.11.2021, 18:09
Od cały ubiegły tydzień wysyłałem geologów odpowiednio wyszkolonych i też nie udało się znaleźć 11 złoża

Pukerr
24.11.2021, 20:17
BB_Penelopa to zadanie (Maksymalne wydobycie) wykonywałem dziesiątki, jak nie setki razy, mam 80lvl. Nie potrzebuje porady jak szkolić geologa lub, którego najlepiej szkolić umiejętnością Szczęśliwy kilof... :) Napisałem wyraźnie w wiadomości otwierającej ten temat. Jeszcze raz proszę o dostrzeżenie i naprawienie tego błędu.

MarexK
24.11.2021, 20:25
Mam ten sam problem.
A pojawił się on po konserwie w trakcie eventu.
Tak jak i pozostałe problemy drzewkiem, stanicą, rafinerią itd. to efekt tej samej konserwy.

jarekh15
24.11.2021, 20:59
Jest to problem trwajacy ponad 3 tygodnie geolodzy biegaja a 11 złoża ciagle niema

wojtex113
24.11.2021, 23:23
Odkrywamy 10 złóż marmuru i dopiero wtedy jest szansa na odkrycie 11 złoża tak było kiedyś a teraz to trudno odgadnąć jak jest

Zee4c
25.11.2021, 08:47
a teraz to nie działa bo tez mam z tym problem - kiedyś wystarczyło max 10 kursów z kilofem by mieć jedenastą kopalnie a teraz zrobiłem powyżej 50 kursow i dalej nie ma

Besamir
29.11.2021, 19:19
Znowu zadanie z 11 złożami marmuru, drugi tydzień pod rząd, czyli ponownie całości nie da się zrobić. xD

Angel7212
02.12.2021, 16:38
potwierdzam, nie mozna znalezc dodatkowego złoża marmuru i zelaza.
dodatkowo nie mozna znalezc czarujacych zloz tytanu/saletry

Hiheat
05.01.2022, 11:42
No niestety kilkadziesiąt prób odlezienia 11 złoża i nic... Z zaliczenia Poszukiwacza, będą nici... Na szczęście zapewne problem jest już znany i "pracują" na jego rozwiązaniem...

pretor29
05.01.2022, 12:29
to znany blad jak wszystkie tylko naprawic jest ciezko

G0514
05.01.2022, 13:38
Penelopo, niestety ale od którejś aktualizacji jest błąd i żaden geolog ze szczęśliwym kilofem nie znajduje 11 złóż marmuru.
To zadanie jest potrzebne do poszukiwacza, więc wątpię żeby gracze, którzy go nie posiadają skarżyli się na brak możliwości wykonania zadania :)
Poza tym nie rozumiem dlaczego nie używasz polskich nazw :)
Edit ... Pewnie niedługo post zniknie, ale jakby kogoś interesowało o czym piszę, to proszę :)
https://prnt.sc/265zw1b

BB_Penelopa
05.01.2022, 20:14
Penelopo, niestety ale od którejś aktualizacji jest błąd i żaden geolog ze szczęśliwym kilofem nie znajduje 11 złóż marmuru.
To zadanie jest potrzebne do poszukiwacza, więc wątpię żeby gracze, którzy go nie posiadają skarżyli się na brak możliwości wykonania zadania :)
Poza tym nie rozumiem dlaczego nie używasz polskich nazw :)

Zgadza się, opisany problem związany z poszukiwaniem dodatkowego złoża jest nam już znany i pracujemy nad jego rozwiązaniem. Niestety nie jesteśmy w stanie przewidzieć, kiedy poprawki zostaną wprowadzone do gry.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Hiheat
06.01.2022, 13:19
Zgadza się, opisany problem związany z poszukiwaniem dodatkowego złoża jest nam już znany i pracujemy nad jego rozwiązaniem. Niestety nie jesteśmy w stanie przewidzieć, kiedy poprawki zostaną wprowadzone do gry.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

To już jest poniżej krytyki. Kupa mułu, 10km do podłogi...

hzonszcz
15.01.2022, 23:27

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

wy nad wszystkim pracujecie tylko nic nie działa. wyczyść sobie ciasteczka to może w końcu coś się uda

tak dużym problemem jest wyłączenie zadania?

Melabranche
16.01.2022, 10:12

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

A kiedy W Ogóle ktoś odpowie na mój zgłoszony błąd z tym, iż szybkie kopalnie stają się zwykłe po dniu? Czekam i czekam chociażby na i maila zwrotnego, a nie mówiąc już o rozwiązaniu problemu.

hzonszcz
16.01.2022, 12:43
przekopiuj sobie dowolną odpowiedź z tematów o błędach - problem znany, pracujemy nad nim
oprócz tej ściemy niczego się nie dowiesz od nich

G0514
10.05.2022, 09:33
Odświeżam temat :)
Wiem, że naprawili i geolodzy znajdowali 11 złóż, ale ...
Od wczoraj dość intensywnie ich wysyłam i nic.
Czy ktoś może potwierdzić, że znajdują? Czy może znowu coś "się zepsuło"? :)

G0514
13.05.2022, 08:01
Mam pytanie do kogoś zarządzającego postami na forum ... dlaczego mój kolejny post, w którym sama sobie odpowiedziałam na pytanie, został usunięty? który punkt regulaminu złamałam pisząc, że sama sprawdziłam i znajdują 11 złóż? Penelopo?

Blue-Gin
07.07.2024, 16:06
https://forum.thesettlersonline.pl/attachment.php?attachmentid=3713&stc=1&d=1720361049

Jednak dokonałem tego :):):)