Zobacz pełną wersję : latarnie widmo - kolejny błąd czy przekręt?
witek1967
17.11.2021, 09:15
Witajcie oto co napisałem do suportu
" ...... w trwającym evencie zakupiłem za dynie 3 latarnie widmo. obecnie mam ich już 9, do chwili zakupu dostawałem 2 kuferki w których były nagrody, podzielone 5 i 1, jesli w pierwszym były klejnoty ilość nagród w tym kuferku spadała do klejnotów +2 nagrody lub tylko same klejnoty, do tego nie mam żadnych zastrzeżeń, obecnie jak wspominałem mam 9 latarni, w dniu dzisiejszym dostałem premie okrętu widmo, dostałem tylko 1 kuferek w którym było 5 nagród, nie było 2-go kuferka z nagrodami. pytam gdzie pozostałe nagrody? mając 6 latarni dostawałem więcej niż przy 9, składam skargę na zaistniałą sytuację, prosze o wyjaśnienie sprawy i dosłanie mi kuferka z 4 nagrodami,
kolejna sprawa, wiosenny park działa jak chce, nie można odpalić skutecznie premii
pozdrawiam witek ....."
czy po zakupie latarni i pierwszej premii okrętu macie podobnie?
Fleotria
17.11.2021, 13:06
Mam dokładnie tak samo, przed dostawieniem 3 latarni w tym ewencie miałam 6 szt, dostawałam 2 kuferki w jednym 5 nagród, w drugim 1. Teraz 1 kuferek i tylko 3 nagrody jakby system nie wliczał tych starych. Nie piszę do suportu bo to nie ma sensu, straciłam prestiżowa premie w odpowiedzi dostałam info - znamy problem dziękujemy za informacje. Gracz ma płacić i nie narzekać.
Milimetr001
17.11.2021, 22:21
Mam ten sam problem, posiadam 7 latarni, a dostaje jeden kuferek z pięcioma nagrodami, podobnie jest z świątecznym znaleziskiem, posiadam 6 budynków, a dostaje jeden kuferek z 5cioma nagrodami. Gra zaniża litość budynków. Drzewko miłości regeneruje się dłużej bo gra nie widzi wszystkich drzewek, posiadam 6 , przy tylu drzewkach czas regeneracji powinien wynosić 20 godzin jak dawniej, a teraz wynosi 24 godziny, jak to było przy 5ciu drzewkach. Podobna sytuacja dotyczy innych budynków np. stanicy, boiska, rynku bożonarodzeniowego, wiosennego parku.
Posiadam 6 latarni na wyspie i 3 w gwieździe. Nie qwystawiałam tych 3 nowych, bo słyszałam że 9 daje mniej fantów niż 6:confused:
W zeszłym tygodniu dostałam 2 skrzynki, tyle że w każej po jednym fancie. Dzisiaj dostałam tak jak powinno być, ale wygląda na to że nagrody są zupełnie przypadkowe. Przypadkowe jest nie tylko co dostaniem, ale czy dostaniesz :(
witek1967
24.11.2021, 07:22
kolejny statek widmo po tygodniu, nic nie naprawione, zero odpowiedzi z supportu,
Mam ten sam problem, wysłałem zgłoszenie do supportu, na prośbę dosłałem screeny. Poinformowano mnie że rzeczywiście istnieje taki problem i poproszono o cierpliwość. Od zgłoszenia minęło 2 miesiące..
Własnie przed chwilką otrzymałem nagrody za latarnie, potwierdzam, po zakupie 3 na evencie , nagród mniej niz przed zakupem.
u mnie to samo znowu babol
Nowy Ład. Na podatki zabrali.
Stary_Niedźwiedź
28.11.2021, 12:13
[CENTER]Zadanie bonusowe z latarni/statku: Noskonała Zagadka
Stary_Niedźwiedź
28.11.2021, 12:14
Zadanie bonusowe z latarni/statku: Noskonała Zagadka:confused:
https://i.ibb.co/PxsRnfQ/Noskonala-zagadka.png
witek1967
01.12.2021, 14:46
wywaliłem do gwiazdy te feralna 3 latarnie i premie przyszły jak trzeba, teraz dodaję po jednej tygodniowo i sie okaże czy to coś pomoże
kolejny tydzień, kolejna zagadka z latarniami. tym razem zamiast 5 fantów były 4. Wygląda na to że jak wypadną klejki to już więcej fantów nie ma. Jak miałam 1 fant ze skrzynki zamiast 5, to własnie były klejki, dzisiaj 4 fanty i czwarte były klejki.:confused:
Fleotria
10.12.2021, 11:04
wywaliłem do gwiazdy te feralna 3 latarnie i premie przyszły jak trzeba, teraz dodaję po jednej tygodniowo i sie okaże czy to coś pomoże
To chyba nie tak powinno być, że mamy kombinować, ja nie pamiętam które są z tego ewentu a które "stare". Błędów jest tak dużo a jak widać wcale im się nie spieszy z poprawianiem czegokolwiek, gra leży na łopatkach :(
witek1967
10.12.2021, 15:21
tak jak napisałem, zacząłem wstawiac po jednej, przybył statek i du...a, jak były i sa błedy tak chyba zostaną
i znowu ilość nagród mi się nie zgadzała, 2 skrzynki i w każdej po jednym fancie. Znowu ze skrzynki gdzie miało być 5 fantów, wyleciało tylko 20 klejek
Stary_Niedźwiedź
13.12.2021, 20:22
i znowu ilość nagród mi się nie zgadzała, 2 skrzynki i w każdej po jednym fancie. Znowu ze skrzynki gdzie miało być 5 fantów, wyleciało tylko 20 klejek
Tez tak mialem przez ostatnie 2 tygodnie.
Kolejny rok, kolejny event, kolejne 3 latarnie dostawione i znowu nowe latarnie zignorowane, dostałam tylko 2 skzryneczki - 5 fantów każda, a latarni mam 12. To jest żałosne
witek1967
15.11.2022, 18:11
kupiłem 1, dostawiłem i wszystko gra, 10 latarni i 10 fantów, tyle że jak dostawiłem to pierwszy okrecik po dostawieniu przypłynął tylko z 9 fantami, kolejne juz ok. poczekaj do nastepnego
StachuSiekiera
17.11.2022, 17:00
Developerzy, jak zwykle, nie orientują się, że przy każdym evencie należy zwiększać limity rzeczy dostępnych w sklepiku eventowym.
Nie wiem, to jest po prostu żałosne, co każdy event tak jest z czymś. Nawet małpa by się już zorientowała....
Warto by było to zgłosić:
Latarnie, po tym evencie, powinny dawać 12 nagród, dają tylko 10, należy zwiększyć limity. Prawdopodobnie to samo jest ze Świątecznym znaleziskiem.
Drugi błąd z latarniami, jeśli w nagrodzie zdarzy się 20 klejek, to pozostałe nagrody nie są juz przyznawane, np. wylosuje 20 klejek na 1 pozycji, to pozostale cztery pozycje nie są już losowane.