PDA

Zobacz pełną wersję : Brak patentow budowlanych

WróżbitaDorian
01.11.2021, 15:58
nie dostaje zadnych patentow budowlanych ani nagrod za podbijanie stref na wyspie!!!! mam misje dodaj patent budowlany z menu gwiazdy ale tam go nie ma

Kraic1
09.11.2021, 19:40
Witam, podpinam się do problemu. Od 3 tygodni, nie dostawałem nagród za pokonane obozy, ani nie dostałem patentów za zdobyte włości. 3 tydzień, za niedługo się skończy i podstawowa mechanika gry nadal nie działa...

BB_Penelopa
10.11.2021, 15:08
Witam serdecznie!

Opisany przez ciebie problem jest nam znany i pracujemy nad jego poprawieniem. Przepraszamy za niedogodności z tym związane i prosimy o cierpliwość w czasie, kiedy nasi deweloperzy pracują nad poprawkami. Niestety nie mamy możliwości określenia, kiedy sytuacja wróci do normy, ale dokonamy wszelkich starań, aby skrócić czas oczekiwania dla graczy.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Rijen
13.11.2021, 12:39
To ja się dołączam, bo niestety też jestem w takiej sytuacji.

PhinoBloodfallen
15.11.2021, 16:07
Witam, podbilam wszystkie sektory i za zadnego bosa, oboz nie dostalam nagrod. Za pokonanie strefy takze nie otrzymalam patentow budowlanych za to swietnie dzialaja te od "kupca" ;), pozdrawiam.

BB_Penelopa
15.11.2021, 16:31
Witam serdecznie!

Jak już wcześniej napisałam opisany przez Ciebie problem jest nam znany i pracujemy nad jego poprawieniem. Przepraszamy za niedogodności z tym związane i prosimy o cierpliwość w czasie, kiedy nasi deweloperzy pracują nad poprawkami. Niestety nie mamy możliwości określenia, kiedy sytuacja wróci do normy, ale dokonamy wszelkich starań, aby skrócić czas oczekiwania dla graczy. Jeśli natomiast mowa o jakiejś rekompensacie to na razie nic zaproponować Ci nie mogę. Być może podjęta zostanie jakaś decyzja o zadośćuczynieniu za te utrudnienia, ale proszę wyglądać dalszych komunikatów w tej sprawie na forum oraz za pośrednictwem poczty w grze. Jeśli jakaś paczka rekompensująca zostanie wysłana, to raczej właśnie pocztą w grze. Indywidualnych rekompensat na ten moment nie oferujemy.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Kraic1
20.11.2021, 12:32
Otrzymałem wiadomość, że niby chciałem zamknąć zgłoszenie w sprawie braku patentów i nagród za pokonane obozy. Zadam proste pytanie JAK? Zatem to była decyzja z góry zgadza się? Prosta gra przeglądarkowa a odstajecie daleko daleko za przodownikami...

Kraic1
26.11.2021, 18:03
Czy w ramach przedstawionej informacji z zakresu prowadzenia napraw, oznacza to że patenty budowlane jak i pokonane obozy są nagradzane jak wcześniej. Czy dalej nie otrzymuje się nagród za obozy, a patentów za podbite włości?

Exit666
27.11.2021, 00:27
Może się mylę bo nie gram długo. Ale brak patentów za podbite włości ( niby błąd) czy to faktycznie błąd nie rozwiązany do tej pory :) oczywiście jak ktoś chce się rozwijać musi wykorzystać diamenty. I albo się nazbiera ( oczywiscie sporo czasu) albo się kupi. Ja mam 60 patentów w plecy jakby nie było to sporo na początek.

0

Arrow45
28.11.2021, 18:23
Witam
Podpinam się do tematu. Posiadam już 32lvl i została mi się ostatnia posiadłość do podbicia, mimo to nie dostałem patentów za wcześniejsze zajęcia.

Aragoth
30.11.2021, 23:27
Ja także nie dostaję nagród i patentów za podbijanie archipelagu. Pytanie do @BB_Penelopa - czy po usunięciu problemu technicznego 'zaległe' patenty i surowce zostaną przyznane? Bo jeśli nie, nie bardzo jest sens podbijać kolejne sektory. Będę wdzięczny za odpowiedź :)

BB_Penelopa
01.12.2021, 15:20
Ja także nie dostaję nagród i patentów za podbijanie archipelagu. Pytanie do @BB_Penelopa - czy po usunięciu problemu technicznego 'zaległe' patenty i surowce zostaną przyznane? Bo jeśli nie, nie bardzo jest sens podbijać kolejne sektory. Będę wdzięczny za odpowiedź :)

Witaj Aragoth!

Chcemy Was zapewnić, że nasz zespół jest zaangażowany w naprawę problemów, które zgłaszaliście na różnych platformach, w tym między innymi:

Prestiżowa premia dla Znajomego znika zbyt szybko
Niedziałające certyfikaty członków gildii
Nieprzyznane patenty budowlane
Problemy z zablokowanymi strefami
Problemy z wydajnością i lagami

Nasze relacje ze społecznością są dla nas bardzo ważne, dlatego upewnijcie się, że będziecie mieli oko na swoją skrzynkę pocztową w grze w ciągu najbliższych dni.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

lulu00666
03.12.2021, 08:27
Witam,

ja już trzy razy zgłaszałam ten problem. Za każdym razem zostałam zignorowana przez dział techniczny "(..) tak znamy ten problem i usilnie nad nim pracujemy - zamykamy Twoje zlecenie (..)". Pokonałam już wszystkie obozy bandytów na wyspie i nie dostałam ani jednej nagrody. Patenty budowlane kupowałam za klejnoty, zdobyte za wykonanie zadań (swoją drogą części zadań też nie da się wykonać i zespół TSO już podobno pracuje nad rozwiązaniem). Mam taką obawę - może zespół TSO liczy na to, że jeśli komuś zależy na rozgrywce to wyda kasę na to żeby kupić sobie klejnoty a za nie patenty budowlane... Co o tym myślicie?

Adamynas
03.12.2021, 09:58
Witam,

ja już trzy razy zgłaszałam ten problem. Za każdym razem zostałam zignorowana przez dział techniczny "(..) tak znamy ten problem i usilnie nad nim pracujemy - zamykamy Twoje zlecenie (..)". Pokonałam już wszystkie obozy bandytów na wyspie i nie dostałam ani jednej nagrody. Patenty budowlane kupowałam za klejnoty, zdobyte za wykonanie zadań (swoją drogą części zadań też nie da się wykonać i zespół TSO już podobno pracuje nad rozwiązaniem). Mam taką obawę - może zespół TSO liczy na to, że jeśli komuś zależy na rozgrywce to wyda kasę na to żeby kupić sobie klejnoty a za nie patenty budowlane... Co o tym myślicie?

Ja myślę, że powinnaś jak najszybciej odstawić tą grę bo mocno uzależnia a co gorsza coraz mocniej denerwuje zamiast radować

PhinoBloodfallen
03.12.2021, 19:40
Witam, nadal nie otrzymalam zadnych patentow za sektory, podbite wszystkie, support zamknal zgłoszenie?! i o tym poinformował, w skrzynce nic. Jakim prawem zamkneli informacje o bledzie jesli go nie rozwiazali?! Ktos nad tym panuje?! Ilez mozna czekac na przeslanie patentow? Jak mamrozbudowywac wyspe i robic zadania? Proszę o odpowiedź.

sparkz
03.12.2021, 20:11
Witam, nadal nie otrzymalam zadnych patentow za sektory, podbite wszystkie, support zamknal zgłoszenie?! i o tym poinformował, w skrzynce nic. Jakim prawem zamkneli informacje o bledzie jesli go nie rozwiazali?! Ktos nad tym panuje?!

Po przejsciu na unity zepsuli praktycznie kazda funkcjonalnosc w grze, nawet te ktorych nie ruszali, stad byloby bardzo zaskakujace jakby nagle jeden stażysta oddelegowany do pisania klienta zaczal te wszystkie bledy odpowiednio szybko naprawiac.

PhinoBloodfallen
04.12.2021, 11:29
Po przejsciu na unity zepsuli praktycznie kazda funkcjonalnosc w grze, nawet te ktorych nie ruszali, stad byloby bardzo zaskakujace jakby nagle jeden stażysta oddelegowany do pisania klienta zaczal te wszystkie bledy odpowiednio szybko naprawiac.

Klient nie poprawia bledow w grze :) on tylko umozliwia grac w starej technologii flash, jezeli cos jest zepsute na serverze gry on tego nie naprawi, dlatego bledy co wystepuja na unity beda takze wystepowac na kliencie, pozdrawiam. A i nie stazysta pisze klienta;p tylko dobrzy ludzie ktorych wk... BB :) Pozdrawiam serdecznie :) Po wprowadzeniu eventu BN nie zapomnijcie uaktualnic klienta :)

sparkz
04.12.2021, 12:06
Klient nie poprawia bledow w grze :) on tylko umozliwia grac w starej technologii flash, jezeli cos jest zepsute na serverze gry on tego nie naprawi, dlatego bledy co wystepuja na unity beda takze wystepowac na kliencie, pozdrawiam.

Wiadomo, tyle, ze jesli zakladasz ze bledy dotycza serwera, to tym bardziej zasadne jest pytanie czemu na serwerze cokolwiek zmieniano co te bledy moglo wygenerowac, jesli glownym problemem od roku jest strona kliencka i koniecznosc jej przepisania na Unity.

Nadal nie zmienia to sensu tego co napisalem, w jakis magiczny i niezrozumialy dla mnie sposob udalo im sie poruszyc obszary aplikacji ktore nie musialy byc i nie powinny byc dotykane, i je zepsuc, efektywnie nie tylko nie naprawiajac istniejacych bledow tylko dostarczajac nowych, niepotrzebnych. Stad naiwne zalozenia, ze ktokolwiek odpowiedzialny za ta sytuacje kiedykolwiek ją odkręci.

A i nie stazysta pisze klienta;p

biorąc pod uwagę nakład i tempo pracy, mając doswiadczenie w IT ciezko uwierzyc, ze pracuje nad tym wiecej niz jedna osoba, i to slaba.

PhinoBloodfallen
04.12.2021, 19:29
Wiadomo, tyle, ze jesli zakladasz ze bledy dotycza serwera, to tym bardziej zasadne jest pytanie czemu na serwerze cokolwiek zmieniano co te bledy moglo wygenerowac, jesli glownym problemem od roku jest strona kliencka i koniecznosc jej przepisania na Unity.

Nadal nie zmienia to sensu tego co napisalem, w jakis magiczny i niezrozumialy dla mnie sposob udalo im sie poruszyc obszary aplikacji ktore nie musialy byc i nie powinny byc dotykane, i je zepsuc, efektywnie nie tylko nie naprawiajac istniejacych bledow tylko dostarczajac nowych, niepotrzebnych. Stad naiwne zalozenia, ze ktokolwiek odpowiedzialny za ta sytuacje kiedykolwiek ją odkręci.

biorąc pod uwagę nakład i tempo pracy, mając doswiadczenie w IT ciezko uwierzyc, ze pracuje nad tym wiecej niz jedna osoba, i to slaba.

Musiały byc poruszane wszystkie skrypty i polecenia gry, zachecam do lektur zwiazanych z silnikami gry:) zeby uruchomic gre na Unity musieli wszystko przeniesc i przepisac pod nowy silnik, klient jest starym programem ktory interpretuje plik swf - flash, zebys ty mogl grac na kliencie to trzeba skompilowac gre do wersji flash z orygnialnego serwera, jezeli tam wystepuja bledy to i w pliku swf beda wystepowac bo polecenia z aplikacji klienta odnosza sie do skryptow na serwerze a nie w samej aplikacji. I nikt nie poprawia klienta - klient zostal wycofany. Zostaje tylko gra kompilowana do wersji swf.

Odnośnie odkrecania sytuacji:
Nasze relacje ze społecznością są dla nas bardzo ważne, dlatego upewnijcie się, że będziecie mieli oko na swoją skrzynkę pocztową w grze w ciągu najbliższych dni.
Wiec nadal czekam na prezent w postaci wiadomosci w grze, jesli nie umia naprawic od razu to powinni wyslac paczki do graczy zglaszajacych problemy. Albo stworzyc servery ze stara wersja gry i umozliwic ludzia gre do poki nie naprawia wersji pod Unity.

sparkz
05.12.2021, 18:51
Musiały byc poruszane wszystkie skrypty i polecenia gry, zachecam do lektur zwiazanych z silnikami gry:) zeby uruchomic gre na Unity musieli wszystko przeniesc i przepisac pod nowy silnik

Strone wizualna pewnie tak, logiki nie. Wlasnie do tego sie wszystko sprowadza, ze zakladajac, ze stay kod jest w stanie byc zrozumiany (a musi byc, jesli ktos ma go przenosic) to sama logika ktora w tej grze jest bardzo prymitywna powinna byc przeniesiona 1:1 bez bledow. A tu sie pojawiaja trywialne bledy ktore sa miejscami wrecz kuriozalne.

foczka67
10.12.2021, 06:48
mało tego że nie dostałam patentów za podbicie archipelagu, to w A-9 pojawiły sie obozy bandytów pomimo że magazyn wyspy stoi,

dar55
10.12.2021, 18:46
mało tego że nie dostałam patentów za podbicie archipelagu, to w A-9 pojawiły sie obozy bandytów pomimo że magazyn wyspy stoi,

mam to samo

Aragoth
14.12.2021, 21:49
Już po aktualizacji, a zaległych patentów i nagród jak nie było tak nie ma...

PhinoBloodfallen
14.12.2021, 22:05
Witam, ja dostalam ale tylko 10 - jakaś kpina , a wyspy jest cala podbita i dodatkowe 4,wiec pytam się gdzie reszta?

Poniżej linki do obrazków:
https://i.ibb.co/6v6spFW/paczka-z-patentami.jpg
https://i.ibb.co/z6G4PVt/podbita-wyspa-i-wyspy-dodatkowe.jpg
https://i.ibb.co/Nn9dByF/podbita-wyspa-i-wyspy-dodatkowe-2.jpg

Freha
14.12.2021, 22:09
ej no, prezent z 1970 r.? CHCEM TO ;)

Witam, ja dostalam ale tylko 10 - jakaś kpina , a wyspy jest cala podbita i dodatkowe 4,wiec pytam się gdzie reszta?

Poniżej linki do obrazków:
https://i.ibb.co/6v6spFW/paczka-z-patentami.jpg
https://i.ibb.co/z6G4PVt/podbita-wyspa-i-wyspy-dodatkowe.jpg
https://i.ibb.co/Nn9dByF/podbita-wyspa-i-wyspy-dodatkowe-2.jpg

Exit666
15.12.2021, 22:18
No to coś dostałeś na otarcie łez :), a co z resztą graczy ?? Mi został ostatni sektor na wyspie i od początku nie dostawałem nic . Jedynie udało mi się kupić dwa razy patenty za uzbierane klejnoty. Niestety na ten moment stoję w miejscu bez patentów. A w tym momencie nie mam zamiaru wydawać kasy na klejnoty :(

Exit666
18.12.2021, 15:40
Otrzymałem patenty , bardzo dziękuje :)

xxxRobsoNxxx
18.12.2021, 20:23
Też podbiłem archipelag wczesniej i żadnych patentów :/

Aragoth
22.12.2021, 22:38
Coś komuś zmieniło się w sprawie patentów? Dostałem maila z supportu, że niby po ostatniej aktualizacji patenty zostały wysłane i powinno być już wszystko ok - no niestety, u mnie żadna wiadomość z brakującymi patentami do teraz się nie pojawiła. Nie mówiąc już o łupach za podbity archipelag.

xxxRobsoNxxx
28.12.2021, 17:49
Niestety nie pisalem na fb to dostalem haslo zeby wyczyscic cache a jak nie to pisac do supportu ale juz se odpuscilem bo i tak wiem ze ich nie odzyskam wszystko psu w pupe :D