Zobacz pełną wersję : Pamiętnik Dewelopera: Halloween 2021 - Dyskusja
BB_Penelopa
22.10.2021, 11:15
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/general/2017_10_halloween/forum_header_banner.png
Witam!
Zapraszam do dzielenia się opiniami na temat najnowszego Wydarzenia Halloween 2021 (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/48016).
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
1. Czy paczki: Halloweenowa Paczka Generałów, Genialna Halloweenowa Paczka Budowlana, Czarująca paczka, Paczka przeraźliwego wzmocnienia będzie ponownie możliwa do kupienia jeśli kupiłem je w poprzednim evencie?
2. Jakie są szanse procentowe na znalezienie poszczególnych łupów u Odkrywcy pirata? Czy zostaną gdzieś one podane?
3. Składnica kamienia - tam są premie strefowe czy na normalne budynki czy jeszcze coś innego?
4. Co w przypadku gdy ktoś wykupił już wszystkie Czarnodrzewy (10szt) w poprzednim evencie? Czy teraz będzie można zdobyć kolejne 10?
5. Post numer 5 w Pamiętniku dewelopera - coś się rozjechało.
Abrams85
22.10.2021, 16:59
Wszystko ładnie i fajnie, ale znowu mam zablokowane konto przez "uszkodzony obszar serwera" !!!!
Anakinkris
22.10.2021, 17:22
a ja mam jedno zasadnicze pytanie czy będziemy mogli robić spokojnie przygody kooperacyjne , dawać premie znajomym , i czy premie strefowe bedą działać bardzo bym prosił o odpowiedz
Androm3da
22.10.2021, 17:50
Co do eventu.
W evencie można będzie zdobyć Przestraszonego Odkrywcę.
Nie wiem czy ktoś to zauważył (rano pisałem o tym na czacie w grze), ale do tej pory odkrywca ten przynosił z przedłużonych między innymi 440 omniziarna (zresztą jest to opisane przy nim w pamiętniku), a dzisiaj rano odkrywcy akurat mi wrócili i każdy przyniósł z przedłużonych po 160 omniziarna. Tak że i przy nich coś się zmieniło przez ostatnią aktualizację.
Przy okazji pytanko. Jeżeli nowy budynek przetwarza wszelkiego rodzaju kamienie, to skąd się wzięła w nim saletra ? trochę bez sensu. Tak czy siak nie ma co robić z granitem. Dajecie nowe budynki bez przemyślenia, po prostu żeby coś było nowego.
krotos666
22.10.2021, 17:59
Fajny ten Zmumifikowany geolog https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/forum/pictures/2021_Halloween_DD/icon_mummified_geologist.png
Normalnie jakbym się w lustrze zobaczył ;)
Wszystko ładnie i fajnie, ale znowu mam zablokowane konto przez "uszkodzony obszar serwera" !!!!
Mam to samo
nawet wam się mięczaki nie chciało pozmieniać dat w opisie:
22.11.2020 roku ~10:00, czasu polskiego
czas zakończenia etapu gry,
powiedzcie po prostu, że coś jest spisane na straty ale udajecie, że to podobno ma jeszcze niby funkcjonować !
nie można wejść na wyspę do kogoś a co dopiero zaproszenia do gier,
sami ze sobą mamy w evencie grać w grobek albo wirek ?
polecam aktualną książkę dla autorów TSO,
jak się nie potrafi to po prostu trzeba zacząć od początku, a zatem
https://www.udemy.com/course/unity-dla-dzieci-poziom-pierwszy/
Po przeczytaniu Pamiętnika Dewelopera po prostu łał, pozytywnie mnie zaskoczył ten event (swoją drogą jest to mój ulubiony event ;) Halloween). Jednak obawiam się jedynie cen jakie aktualnie widnieją w Pamiętniku (kolorowo się do nas nie uśmiechają). Nie ma co ukrywać każdy widzi jak gra aktualnie wygląda i wydaje mi się że ciężko będzie zdobywać dopałki do pul. A jak ktoś nie ma dużo odkrywców to na wiele sobie nie pozwoli w ten event.
gizmodogra
23.10.2021, 01:13
teraz tylko dodajcie ptzygody za fragmenty map, te co są w tabelce z bonusowymi doładowaniami dyn
Gra kompletnie nie działa, a Wy odpalacie event jak gdyby nigdy nic?? WTF People ???
Gra kompletnie nie działa, a Wy odpalacie event jak gdyby nigdy nic?? WTF People ???
Od wczoraj wisi informacja na głównej, że w poniedziałek między 5 a 9 (czyli przed eventem) będzie konserwacja.
Od wczoraj wisi informacja na głównej, że w poniedziałek między 5 a 9 (czyli przed eventem) będzie konserwacja.
ze zdolnościami, którymi już wielokrotnie zabłysnęli programiści, to nie wiadomo co wyjdzie po tej konserwacji
Obszar serwera uszkodzony.
W tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie.
To treść komunikatu przy próbie wejścia do gry. A zepsuło się po tym jak znajoma wrzuciła mi 4 premki...
Co do eventu.
W evencie można będzie zdobyć Przestraszonego Odkrywcę.
Nie wiem czy ktoś to zauważył (rano pisałem o tym na czacie w grze), ale do tej pory odkrywca ten przynosił z przedłużonych między innymi 440 omniziarna (zresztą jest to opisane przy nim w pamiętniku), a dzisiaj rano odkrywcy akurat mi wrócili i każdy przyniósł z przedłużonych po 160 omniziarna. Tak że i przy nich coś się zmieniło przez ostatnią aktualizację.
Potwierdzam, u mnie też przynieśli po 160 a powinni po 440. Rekompensuje mi to że akurat jeden przyniósł 3 dni premium :D
wywiązanie się z zadania gildyjnego, rzucenie 25premi irmy powoduje blokadę wyspy...
Wiliamis
25.10.2021, 10:44
Nowe rodzaje zadania... znajdź wszystkie błędy na obrazku :)
MissLien
25.10.2021, 11:03
Zadanie: Czarny kapturek - Rytuał III - "Twoi znajomi użyli: 50 (1,RES]" - czy możemy prosić o podpowiedź 50 czego mają znajomi użyć?
I jak mamy zrobić Rutuał X jak zaproszenia do przygód nie docierają :( ?
Abrams85
25.10.2021, 11:08
50 psikusów
GalAndrzej
25.10.2021, 11:21
Obszar serwera uszkodzony.
W tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie.
To treść komunikatu przy próbie wejścia do gry. A zepsuło się po tym jak uruchomiłem uroczy ogród i koniec od tej pory nie da się wejść do gry cały czas ten sam komunikat od 9 30.
Abrams85
25.10.2021, 11:23
dopiero rano bedziesz mogl wejsc jutro, chyba ze zrobia jakas konserwe dodatkowa, ja od 20 pazdziernika juz mialem 4 blokady kazda od czegos innego i rano zawsze wszystko wracalo do normy
xKostekx
25.10.2021, 14:54
Nie ma to jak zrobić event z naciskiem na przygody kooperacyjne gdzie wszystko chodzi.....nie będę się wyrażał brzydko
pretor29
25.10.2021, 15:10
penelopa jak zapraszac zn ajomych do przygod? takiego partactwa to zadna firma nie odwala .... honoru tez za grosz nie macie
Na paczki eventowe mam nałożone blokady. Czy tylko u mnie ten błąd występuje? Blokadę na dyniowe paczki jeszcze mogę zrozumieć, ale za klejnoty? Nie przypominam sobie abym wydawał 20-30 k klejnotów na paczki, a mam na nich również blokadę.
Od razu uprzedzam głupie komentarze- nie, nie planuje kupować paczek za klejnoty ale skoro mam i na nich blokadę i na tych za dynie to chcę wiedzieć czy to tak ma być, czy jest to błąd bo chciałbym wiedzieć jak rozplanować rozgrywkę.
Witam mam to samo co GalAndrzej i pytam kto mi zwróci dynie z odkrywców i produkcję z 1 dnia z cmentarzy. O ile w ogóle bedę mógł wejść na grę jutro!!!!!!!
Zgłoszone do suupotrtu jeszcze przed eventem cisza nawet na mailu brak potwierdzenia zgłoszenia. Porażka te waszekonserwacje nie naprawiają niczego a jeszcze psują grę bardziej.
kliknąłem "coś" sam nie wiem co i też mam blokadę:) Obszar serwera uszkodzony.
W tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie. spróbowałem 4x i dałem spokój:)
J kliknalem na znajdka i blokada. Niestety to jest porazka.
pretor29
25.10.2021, 16:20
no penelopa napisz w koncu cos madrego bo od tygodnia milczysz... nawet tego syfu skomentowac nie potrafisz
Nie odzywa się bo zabrakło pomysłów na wciskanie kitu
jedno z zadań eventu to: ukończ 2 misje współpracy a zapki nie dochodzą
JacekK1975
25.10.2021, 18:17
Penelopa nie odpisuje bo konserwa jej zablokowała odpisywanie :D
jak ze strony głownej:
Konserwacja.[Z....ona] - jak zawsze.
A każdy niech sobie za kropki podstawi co chce ;)
u mnie zdechło, nie mogę się zalogować - a dotychczas było nawet nie najgorzej
Na paczki eventowe mam nałożone blokady. Czy tylko u mnie ten błąd występuje? Blokadę na dyniowe paczki jeszcze mogę zrozumieć, ale za klejnoty? Nie przypominam sobie abym wydawał 20-30 k klejnotów na paczki, a mam na nich również blokadę.
Od razu uprzedzam głupie komentarze- nie, nie planuje kupować paczek za klejnoty ale skoro mam i na nich blokadę i na tych za dynie to chcę wiedzieć czy to tak ma być, czy jest to błąd bo chciałbym wiedzieć jak rozplanować rozgrywkę.
Nie jesteś sam też mam blokadę :) na Straszna Halloweenowa paczka ta za klejnoty, też jej nie mam zamiaru kupować bo mnie na nią nie stać a nawet jak bym miał tyle to bym wolał kupić sobie kopalnie klejnotów. Dodatkowo Halloweenowa Paczka Generałów i Paczka przeraźliwego wzmocnienia za dynie są u mnie zablokowane ale to pewnie zeszłoroczny i dwuroczny limit.
PODGÓRSKA
25.10.2021, 21:31
A gra dalej nie działa jak powinna. Chyba chodzi oto żeby kupować wszystko za klejnoty bo coraz mniej ludzi gra
Zrobiliście Event a nic nie zrobiliście żeby tą grę upłynnić. Na obecną chwilę nie da się grać i widać, że Was to nie obchodzi, ważne żeby kupowali klejnoty, przykro patrzeć jak postępujecie z graczami. nie wiem jak inni, dla mnie ta gra nie ma sensu na dzień dzisiejszy, może kiedyś ale z obecnego punktu widzenia widać, że to niemożliwe.
zenek10m
26.10.2021, 09:44
Nie mogę się zalogować ani przez Unity, jak i przez Klienta :(
xKostekx
26.10.2021, 15:03
Zrobiliście Event a nic nie zrobiliście żeby tą grę upłynnić. Na obecną chwilę nie da się grać i widać, że Was to nie obchodzi, ważne żeby kupowali klejnoty, przykro patrzeć jak postępujecie z graczami. nie wiem jak inni, dla mnie ta gra nie ma sensu na dzień dzisiejszy, może kiedyś ale z obecnego punktu widzenia widać, że to niemożliwe.
Zgadzam się z Tobą. Event zrobiony pod kupowanie dyń za klejnoty, bo przecież nie będę siedział i czekał aż z kimś zrobię przygodę, a zwykłe przygody nie są premiowane. ŻAL a nie event, nie powiem gdzie można sobie wsadzić tę grę.
Ten ŻAL miałby sens gdyby chociaż cmentarze się nie wyczerpywały.
BB_Penelopa
26.10.2021, 16:20
Drodzy Gracze
Jesteśmy świadomi problemów związanych z Uroczym Ogrodem i zablokowanymi strefami, które pojawiają się, gdy się z niego korzysta. Wkrótce wprowadzimy poprawkę, aby rozwiązać ten problem.
Na razie unikajcie używania Uroczego Ogrodu, aby problem z zablokowaną strefą się u Was nie pojawił.
Jak tylko ustalimy datę/godzinę poprawki, niezwłocznie edytujemy ten post!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
wszystkiego czego się dotkniecie to potraficie spatolić...aby nic nie popsuć gracze nie powinni w ogóle w to grać
Artur_fig
26.10.2021, 16:42
obserwatorium i stajnica tez dziś padło! xD wczoraj jeszcze działało,A WY NIE WIECIE JESZCZE KIEDY TO NAPRAWICIE !!!
Artur_fig
26.10.2021, 16:45
Drodzy Gracze
Jesteśmy świadomi problemów związanych z Uroczym Ogrodem i zablokowanymi strefami, które pojawiają się, gdy się z niego korzysta. Wkrótce wprowadzimy poprawkę, aby rozwiązać ten problem.
Na razie unikajcie używania Uroczego Ogrodu, aby problem z zablokowaną strefą się u Was nie pojawił.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
kobieto ta gra ledwo działa muli na każdym kliknięciu myszy a ty gadasz o jakimś ogrodzie i strefach.
Abrams85
26.10.2021, 16:51
a blokowanie strefy przez rzucanie premii od innych graczy, a wysłanie zaproszeń na przygody, a niedziałające budynki z premiami strefowymi to nie wymaga naprawy !!!???
gizmodogra
26.10.2021, 16:52
jeszcze Was Szef trzyma w pracy? Nie pozwalniali was?
Milimetr001
26.10.2021, 16:54
Mi dzisiaj zablokowało strefę, wrzucenie premii czarny wir... , drzewko miłości działa jak chce, tragedia....
THEBADDEST
26.10.2021, 16:54
Penelopa, ale problem nie dotyczy tylko Uroczego Ogrodu. Ja użyłem premii strefowej w boisku i mam zablokowany obszar od 14:00. Nie przypominam sobie, żeby gra upadła tak nisko od 6-7 lat. Niestety.
"Znajdziecie w sumie 21 drzwi. Każdego dnia możecie otworzyć jedne drzwi. Otwarcie pominiętych drzwi to koszt 100 klejnotów za zwykłe drzwi i 300 klejnotów za drzwi specjalne, ze względu na bardzo wysoką wartość nagród."
Pozwoliłem sobie zacytować Twój wpis Penelopo z Pamiętnika Dev odnośnie kalendarza i mam pytanko odnośnie drugiej części tekstu, którą pogrubiłem dla lepszej widoczności.
Czy w tegorocznym kalendarzu okienko ze specjalnymi drzwiami z dnia 31 października gdzie jako nagroda o "bardzo wysokiej wartości" ( 10 arkebuzów,10 rumaków bojowych,10 moździerzy) to jest pomyłka, żart czy kpina ?
Drodzy Gracze
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Jak na razie to większość unika grania w settlers
odkąd wprowadziliście to "cudowne" UNITY.
zenek10m
26.10.2021, 18:28
U mnie problem dotyczy logowania - czyli ZERO - nie można się przebić przez logowanie nie ważne czy Klient czy Unity.. Jutro aktualizacja to może się uda:)
Bruenor27
26.10.2021, 18:34
Dla chetnych, mój kalkulator eventowy:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SkkC1UFdVhKfuTqAHgGB4Yy-FtRGnchvdl25ng2l0bM/edit?usp=sharing
john2480
26.10.2021, 19:19
działa wam gra- bo nikt nic nie pisze a coś na stronie głównej się pokazało
zenek10m
26.10.2021, 19:40
Mi nie działa ani na Unity, ani na Kliencie - gniot
U mnie też nie działa a konserwa dopiero jutro od 12
Mam to samo
Dotyczy to wielu graczy i nic się nie zmienia nawet po wygaśnięciu premii ogrodu (12h). Od doby nie mam dostępu do swojej wyspy a BB publikuje informację, żeby nie korzystać z ogrodu. Takie konserwacje robi się ASAP a nie ustala je na połowę kolejnego dnia. Konto skasowane. Miłej zabawy!
P.S. Zmieńcie nazwę gry na "klub sadomasochistów"
BB_Penelopa
27.10.2021, 12:51
Witam serdecznie!
Przypominam, że w chwili obecnej trwa konserwacja. Konserwacja potrwa do około 15:00 czasu polskiego.
Podczas tej konserwacji naprawimy:
✅Uroczy ogród i zablokowane strefy
✅Zaproszenia do przygód
✅Potwory z mgły
✅Rezydencję z zadania "Nie wolno zapomnieć"
Podczas aktualizacji gra będzie niedostępna. Czas Przygód i Premium zostanie przedłużony
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
jaka rezydencja z zadania nie wolno zapomnieć ? ja tam tylko dostałam Ozdobny Cmentarz Dyń :confused:
djkilof2
27.10.2021, 13:07
Stanica i sala koncertowa też nie działa...
stawiam 100 zeta przeciwko 100 euro ze o 15.00 będzie ciąg dalszy :) zabawy w chowanego :)
robson072012
27.10.2021, 14:01
już włączyli bo u mnie sie ładuje na unity
Abrams85
27.10.2021, 14:02
juz po konserwie ale trzeba plik podmienić :/
Proximus14
27.10.2021, 14:09
.
robson072012
27.10.2021, 14:17
a gdzie jest
Abrams85
27.10.2021, 14:21
nowy plik swf
https://sirris.tsomaps.com/client.swf
Chciałem bardzo serdecznie podziękować twórcą gry, twórcą tego wspaniałego eventu, za kalendarz i dzisiejszą nagrodę w postaci AŻ 10 wozów. Super, tego mi brakowalo! Do tego niedzielna nagroda ze złotych drzwi ahh... wybór będzie trudny...
Zostałem zablokowany /obszar serwera uszkodzony/,od rana nie mogę wejść do gry, pola to pewnie już padły ,ciekawe czy i kto to zrekompensuje,odkrywcy stoją , a wogóle co tu dużo pisać .Na moje posty nikt nie odpowiada. MASAKRA.
Abrams85
27.10.2021, 16:58
musisz niestety czekac az do rana z odblokowaniem wyspy :/
Wszystko działało a po wczorajszej konserwacji przestała działać stannica wywiadowców.
Brak słów o tym jak ciężko pracujecie wystawiając klejki za kasę,
Swiąteczka piekarnia tez nie działą.
U jednych naprawiacie a innych psujecie
Penelopo jak grać !!!!????
P.S.
po 5 godz i kilkunastu relogach stanica zaskoczyła.
Teraz jeszcze piekarnia.
Taka gra to czysta "przyjmność"
Nata_Kata
28.10.2021, 06:37
przestraszony odkrywca do naprawy
po 8 dniach przynosi 12 dyn - 160 dodaj do dowolnego złoża (było zawsze 440)
najlepszy odkrywca schrzaniony
Gra w dalszym ciągu, grając na OFICJALNYM kliencie Unity przez przeglądarkę, zachowuje się tak jakby mi nagle w komputerze uciekło 90% mocy obliczeniowej. Księga zadań otwiera się niedopuszczalnie długo. To samo dotyczy jakiegokolwiek budynku z zaplanowaną kolejką produkcji. Wysyłanie specjalistów - dramat. Skutecznie leczycie użytkowników z chęci grania w tą grę.:confused:
przestraszony odkrywca do naprawy
po 8 dniach przynosi 12 dyn - 160 dodaj do dowolnego złoża (było zawsze 440)
najlepszy odkrywca schrzaniony
Nie działa ogólnie bonus do zasobów u każdego odkrywcy, dodatkowe sloty działają, max drop ze slotu też, ale jak jakiś ma powiększony drop w slocie, np przestraszony czy śnieżny, to ten bonus się nie dolicza. Tak samo umiejętność z łopatką +9% do dropu nie działa.
Tak więc gracze są od groma dyń do tylu bo umiejętności powiększające drop nie działają. Przy liczbnie ponad 100+ to juz starty idą w tyś na gracza
pretor29
28.10.2021, 07:54
moze jeszcze z 10 konserw i naprawia
Maravel8
28.10.2021, 10:54
Hej
Jak to jest z tym doladowaniem? Cena 75 dyn a doladowuje tylko 10.
Hej
Jak to jest z tym doladowaniem? Cena 75 dyn a doladowuje tylko 10.
Co roku to samo pytanie, to nie jest doładowanie, a ożywienie wyczerpanego pola, które zawiera 10 dyń. Tak to należy interpretować a nie jako zwykle doładowanie.
Maravel8
28.10.2021, 11:14
Wiem, ale to zaden biznes. Strata 65 dyn. Albo cos robie zle.
ten cały event na unity to strata czasu...
Wiem, ale to zaden biznes. Strata 65 dyn. Albo cos robie zle.
Widzę że cały czas nie łapiesz koncepcji. Twoje pole pada czyli nie możesz produkować dyń, inwestujesz 75 dyn w ożywienie i znów możesz je zdobywać z pola. To jest cały sens tej premii.
Niedopilnowanie i wyczerpanie pola w tym roku może być stosunkowo łatwe bo gra chodzi jak chce i możesz nagle nie móc sie zalogować, a wyspa pracuje cały czas, do tego znajomi tez nie mogą wbić i dosypać. Ta premia jest w razie katastrofy, aby do końca eventu mieć możliwość eksploatować cmentarze, a nie źródłem dosypek dyń.
kielbach
28.10.2021, 13:03
Drzewo miłości znowu nie działa. Kiedy to będzie naprawione?
Drzewo nie działa, stanica nie działa, BB ogarnijcie się
Dodatkowo nie dziala znajdowanie szybkich kopalni, nawet zauroczony (100% szansy na szybka) odnajduje wolne
U mnie dzisiaj po 5 godz i kilkunastu relogach stanica zaskoczyła
Penelopo
A co z odkrywcami wyszkolonymi na przynoszenie większej ilości zasobów - kiedy będzie poprawka? - bo na razie przynoszą ilości normalne i straty dyniek idą w setki...
17.09.2016 10:20
odpowiedzHulito1Junior
Nie polecam tej gry ze względu na sporo błędów i co do pracy MODów i BB że graczy traktują różnie jednych lepiej innych gorzej, jednym nic nie robią nawet jak łamią regulaminy gry a naprawdę poważnie złamać muszą to dopiero oberwą na krótko, a innych się czepiają wszystkiego nicka, nadużywania czatu gry, chociaż mało co dana osoba napisała i nic tam nie było niezgodnego z regulaminem to potrafią dać długiego bana. Jeszcze raz szczerze uprzedzam i odradzam przed tą grą.
historia kołem się toczy...
Robertradz
29.10.2021, 04:35
Miałem odpalone Potwory z Mgły. Po konserwie zostały otwory i mgła w puszce. Po przygodzie ani śladu, a zadanie wisi. Ktoś wie gdzie to się podziało lub jak odzyskać ???
Abrams85
29.10.2021, 08:13
Taka rada na przyszłość żeby nigdy nie zostawiać otwartej przygody na czas konserwy, a jak już nie ma innego wyjścia to koniecznie gienki na konserwę zawracać do domu bo można przypadkiem odczuć braki kadrowe ;)
StachuSiekiera
29.10.2021, 11:48
Penelopo, po kazdej konserwie z wasze winy, byly nagrody dla graczy.
Niektorzy mieli poblokowane wyspy, przez 24 godziny.
Spytaj szefostwa, co zamierzaja z tym zrobic.
Zawsze byly nagrody, jesli cos programisci zawalili.
przeczytaj historie edycji..
Kiedy Wy to wreszcie ogarniecie tego bubla ???
Jedno naprawicie inne zepsujecie.
Po Waszej ostatniej konserwie: drzewo miłości, piekarnia świąteczna stanica wywiadowców działać działają.
Ale czas regeneracji premii jest o jeden budynek mniejszy.
Masz 2 drzewa liczy jak jedno. Masz 3 stanice liczy jak dwie. Masz 6 piekarń liczy jak 5.
A przed konserwą było OK.
Jedno Wam w tej grze się nie psuje. Klejki za kasę. Tylko jak można brać kasę za taki bubel ?
adamus402
30.10.2021, 16:36
Trzeba by napisać tą grę na nowo ale to koszty co zrobić z graczami co się bawią już parę lat.
Jack_Hard
30.10.2021, 22:10
BB i cała reszta z Ubi powinniście być zesłani na Sybir za to co zrobilioście społeczności Settlers.
Jack_Hard
30.10.2021, 22:34
Można zrozumieć,że macie MEGA problemy kadrowe ale wystarczy tylko sypnąć groszem a przyjdą do was ludzie znający się na temacie.
Oczywiście dotyczy to portfela rynku zachodnie, a nie z pćimia polaczków.
Dlaczego muszę się katować chcąc tylko zagrać. BB sprzedajcie swoje udziały komuś kto potrafi ogarnąć temat.
Można zrozumieć,że macie MEGA problemy kadrowe ale wystarczy tylko sypnąć groszem a przyjdą do was ludzie znający się na temacie.
to jest akurat zabawne, ale w IT na rynku pracownika ludzie maja na tyle niezly wybor, ze do firmy ktora sie skompromitowala, z produktem ktory przypomina stajnie Augiasza, nikt normalny nie przyjdzie, chyba ze za kosmiczne pieniadze, a takich taka firma jak BB nie zaplaci.
Poza tym blednie zakladasz, ze ktos w ogole chcialby placic specjalistom, bo obecnie to wyglada na zatrudnienie kogos na ulamek etatu zeby sprawial wrazenie ze cos sie robi, a caly proces to jest raczej kontrolowane wyburzanie niz proba naprawienia gry.
a1934876817568
31.10.2021, 14:23
Co jakis czas postanawiam zajrzeć do tej gry łudząc się nadzieją że może coś sie zmienia ku lepszemu. W międzyczasie pojawił sie event
- kategorie eventową w sklepie zobaczyłem dopiero po dwóch relogach
- upadlismy juz tak nisko że w "złotym" okienku w kalendarzu można sobie wybrac 10 szt rumaków :)
kieniejka
31.10.2021, 21:36
a ja mam jedno zasadnicze pytanie czy będziemy mogli robić spokojnie przygody kooperacyjne , dawać premie znajomym , i czy premie strefowe bedą działać bardzo bym prosił o odpowiedz
no właśnie, u mnie to nie działa i przez to połowa zadań się wysypała... słaby ten event przez te błędy? system? sprzęt akurat już nowy więc spełnia wymogi unity, a gra dalej nie działa...
drzewo miłości działało a teraz przestało , włączasz klepsydra sie kręci i to tyle z działania :)
looney86
01.11.2021, 20:41
Dla chetnych, mój kalkulator eventowy:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SkkC1UFdVhKfuTqAHgGB4Yy-FtRGnchvdl25ng2l0bM/edit?usp=sharing
Piękne dzięki szukałem tego.
trzeba przypominać nowym graczom aby nie płacili za klejnoty bo to strata kasy
wojtex113
04.11.2021, 12:05
Poradnik do przygody proch - 14 lub 24 dopałek .
Wchodzisz na przygodę rzucasz grad płonących strzał na mroczną fortecę poprawiasz maksymalnie 3 strzałami z czarnodrzewia kończysz przygodę. Przygoda jest 3 osobowa ten sposób działa na unity.
Piękne dzięki szukałem tego. i ja dziekuje!
MODELKASZCZECIN
05.11.2021, 08:55
Witam
Golemy nie powinny być zależne od poziomu gracza. Bo traci to senns wykonywania eventu.........
pretor29
05.11.2021, 16:57
penelopa kiedy naprawicie skile odkrywcom?
Stary_Niedźwiedź
06.11.2021, 00:27
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/forum/pictures/2021_Halloween_DD/b_longboat_storehouseL_small.png
Magazyn na łodzi
Czy można handlować: Tak
Fcale że nie można !!!
Nata_Kata
06.11.2021, 18:46
nie działa mi premka dla znajomego
za 1 razem rzucona na 3h przed wygaśnięciem i zadziałała jakieś 1,5h i zgasła tak ze zostało ok 2h działania premki
za 2 razem rzucona zadziała podobnie i zgasła już całkowicie
czy ktoś miał taki problem - kluczowa premka i nie działa - 2 niestety zmarnowane - support milczy
Milimetr001
06.11.2021, 23:34
U mnie zoe i szczęśliwy odkrywca wraca na pusto, przestraszony z resztą też
http://z3n.pl/ob/2021-11-07_123815.jpg
dzień premium z paczki o nazwie Smakołyki - Wiadomość od Penelopy,
można, wykorzystać do 5 razy.
http://z3n.pl/ob/premium1.jpg
to zapewne, prezent od BB, za niedziałające budynki, typu drzewko miłości , itp..
pretor29
08.11.2021, 13:47
to penelopa kiedy naprawicie drzewko , park , stanice , obserw, boisko ...... targowisko , skile odkrywcow i cala reszte? nie no zartuje jakbyscie umieli to juz by dawno wszystko gralo
BB_Penelopa proszę przekaż developerom, że są pewne granice dobrego zachowania, które mogą jeszcze zostać wybaczone, ale żeby 30 minut wyspa się ładowała to jest grubą przesadą. O 6:48 znikły mi premie a wszedłem o 6:40 na grę, dopiero wyspa się załadowała o 7:19 (golem oraz budynki w taki sposób, aby można było z nimi wejść w interakcje), na szczęście w międzyczasie mogłem odkrywców wysłać (15 minut zajęło mi ich wysyłanie przy lagach, ale to można jeszcze wybaczyć).
Nie wiem, czy tylko ja tak mam jak chce wejść przed 8 rano na Unity. A w ciągu dnia to albo ładuje się chwile, albo około 5-10 minut.
Nie Ty jeden tak masz...ta gra naszpikowana jest tyloma błędami ze oni już sami nie wiedzą co zrobić...skoro od lipca nie potrafili to nie liczcie ze nagle gra zacznie być grywalna. To agonia i oni o tym wiedzą a nas tylko komunikatami karmią że ciężko pracują:)
Wiem :) najlepsze jest że u jednych coś działa, a u drugich już nie. A gdzie jest sedno problemu tego nikt nie wie ;p
Ale też mi się wydaje że to smutny koniec gry :( bo jak nie błędy nas wykończą to BB podejmie taką decyzje przez odpływ graczy.
BB_Penelopa
09.11.2021, 17:01
nie działa mi premka dla znajomego
za 1 razem rzucona na 3h przed wygaśnięciem i zadziałała jakieś 1,5h i zgasła tak ze zostało ok 2h działania premki
za 2 razem rzucona zadziała podobnie i zgasła już całkowicie
czy ktoś miał taki problem - kluczowa premka i nie działa - 2 niestety zmarnowane - support milczy
Dziękuję za zgłoszenie!
Przekazałam zaistniałą sytuację do działu technicznego. Support ma w tej chwili bardzo dużo zgłoszeń.
Być może podjęta zostanie jakaś decyzja o zadośćuczynieniu za te utrudnienia, ale proszę wyglądać dalszych komunikatów w tej sprawie na forum oraz za pośrednictwem poczty w grze. Jeśli jakaś paczka rekompensująca zostanie wysłana, to raczej właśnie pocztą w grze. Indywidualnych rekompensat na ten moment nie oferujemy.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Benek1953
09.11.2021, 19:49
A co oferujecie ta gowna i to dziadostwo Penelopa gon sie
Jurek12345
09.11.2021, 19:52
Dziękuję za zgłoszenie!
Przekazałam zaistniałą sytuację do działu technicznego. Support ma w tej chwili bardzo dużo zgłoszeń.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Nie działa ani formularz zgłoszeniowy na stronie, a mail wysłany bezpośrednio do suportu (account.support@thesettlersonline.pl) wrócił z adnotacją od Gmaila że nie można dostarczyć wiadomości. Jak w takim razie skontaktować się z suportem, bo chciałbym wyjaśnić nie działającą prestiżową, którą rzuciłem znajomemu z gildii.
Jurek12345 kontakt z suportem normalnie działa, masz dwie opcje aby się z nimi skontaktować. Ja korzystam z tej pierwszej.
Na stronie głównej gry https://www.thesettlersonline.pl/pl/pomoc-i-wsparcie wypełniasz formularz i przenosi cię na stronę www.ubisoft.com/pl-pl/help/cases/xxxxxxxx (x to numer twojego zgłoszenia). Na tej stronie zapisuje się twoja historia rozmowy z nimi. Choć BB nie odpisuje tam tylko wysyła ci wiadomości na pocztę z adresu "tso-support@ubisoft.com" z odpowiedzią.
Drugą opcją jest wejście na stronę https://www.ubisoft.com/pl-pl/help i tam dokonać zgłoszenia.
MODELKASZCZECIN
10.11.2021, 09:43
Witam
Podbiłam z archipelagu A-3 i zero nagród za usuniecie obozów i 3 patentów. Czyżby zasady gry się zmieniły, albo kolejny błąd w grze. I jeszcze jedno czyszczenie pamięci ,relog niczego nie zmienia jak pocztą nic nie przyszło tak i nie ma dalej. Zgłosiłam do suportu.
XContinuumX
10.11.2021, 10:34
Mam ten sam problem co Jurek12345 - wczoraj wygasła mi prestiżowa i od razu (tj. tego samego dnia co Jurek12345) wymieniłem się ze znajomym z gildii nową prestiżową premką - było to ok. godz. 21-ej, i obu nam działała co najmniej do północy. A dziś rano widzę, że premki brak - i u mnie i u znajomego, choć z menu gwiazdy zniknęła. Czyli prestiżowa razem z dyniami i resztą poszła... z grzeczności nie napiszę gdzie.
Super.
pretor29
10.11.2021, 14:59
widzisz ze bb ma wywalone na wszystko nic nie dziala a jak juz cos naprawiaja to psuja kolejne rzeczy
BB_Penelopa
10.11.2021, 15:49
Nie działa ani formularz zgłoszeniowy na stronie, a mail wysłany bezpośrednio do suportu (account.support@thesettlersonline.pl) wrócił z adnotacją od Gmaila że nie można dostarczyć wiadomości. Jak w takim razie skontaktować się z suportem, bo chciałbym wyjaśnić nie działającą prestiżową, którą rzuciłem znajomemu z gildii.
Przekazałam Twój nick bezpośrednio Deweloperom.
Z Suportem możesz skontaktować się za pośrednictwem formularza na stronie głównej.
Opisany przez ciebie problem jest nam znany i pracujemy nad jego poprawieniem. Przepraszamy za niedogodności z tym związane i prosimy o cierpliwość w czasie, kiedy nasi deweloperzy pracują nad poprawkami. Niestety nie mamy możliwości określenia, kiedy sytuacja wróci do normy, ale dokonamy wszelkich starań, aby skrócić czas oczekiwania dla graczy.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
BB_Penelopa
10.11.2021, 16:10
Mam ten sam problem co Jurek12345 - wczoraj wygasła mi prestiżowa i od razu (tj. tego samego dnia co Jurek12345) wymieniłem się ze znajomym z gildii nową prestiżową premką - było to ok. godz. 21-ej, i obu nam działała co najmniej do północy. A dziś rano widzę, że premki brak - i u mnie i u znajomego, choć z menu gwiazdy zniknęła. Czyli prestiżowa razem z dyniami i resztą poszła... z grzeczności nie napiszę gdzie.
Super.
Przekazałam Twój nick bezpośrednio Deweloperom.
Opisany przez ciebie problem jest nam znany i pracujemy nad jego poprawieniem. Przepraszamy za niedogodności z tym związane i prosimy o cierpliwość w czasie, kiedy nasi deweloperzy pracują nad poprawkami. Niestety nie mamy możliwości określenia, kiedy sytuacja wróci do normy, ale dokonamy wszelkich starań, aby skrócić czas oczekiwania dla graczy.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Milimetr001
10.11.2021, 18:29
Posiadam sześć budynków świąteczne znalezisko, wpada z niech tylko 5 nagród, podobna sytuacja jest z latarniami widno, posiadam 7 sztuk, a wpada tylko 5 nagród.
Abrams85
10.11.2021, 19:24
U mnie też z latarniami ten sam kłopot. Przy 6 dostawałem 6 nagród, a teraz przy 9 dostaje 5. Przestraszony odkrywca nie przynosi tyle skarbów ile powinien. Specjalne właściwości złóż wynikające z umiejętności geologów znikają po ponownym zalogowaniu się do gry. Nie można znaleźć dodatkowego 11 złoża marmuru. Budynki strefowe regenerują się po czasie odpowiadającym posiadaniu jednej sztuki mniej (drzewko, stanica, obserwatorium, wiosenny park, sala miodów, sala koncertowa, piekarnia). No i największa atrakcja czyli blokujące się wyspy z bliżej nie ustalonych przyczyn. Dobrze że chociaż Happy Hour niezawodnie i regularnie.
U mnie to samo z prestiżową, jak kolega wrzucił było ok, teraz pokazuje koniec za 2h:(
krotos666
11.11.2021, 09:36
Też, prestiżowa nie działa.
Szkoda bo to 8500 dyń mniej z pól do końca eventu.
Witam wszystkich.
Czy Wy też macie problem z pakietem medycznym z izby chorych?
Po użyciu pakietu przez chwilę generał odzyskuje sprawność ale za kilka sekund znowu jest na odpoczynku.
Pakiet medyczny wraca do menu gwiazdy.
u mnie za 5 razem załapało:)
hzonszcz
11.11.2021, 12:19
Premka znajomego rzucona przestała działać - oczywiście zeżarło z gwiazdy 1 szt. Koszt premki 3.000 kleju.
Brak skilla dla grubasów - przy ok. 150 jednostkach to strata ok. 400-500 dyniek dziennie. 21 dni eventu (nie liczę wydłużonego czasu) to 8.400-10.500 dyniek w plecy. Koszt 4.200 dyniek w sklepie to 5.000 kleju.
Drzewko, które nie działa zgodnie z opisem to kolejne dynie mniej z cmentarzy.
Podsumowanie.
Oszukaliście mnie na co najmniej 14.000 kleju czyli na min. 200 PLN.
odebrałam skrzynki z latarni widmo, mam 6 z zeszłych lat na wyspie, 2 nowe w gwieździe, dostałam 2 skrzynki nagród a w każdej po JEDNYM fancie :mad::mad::mad:
kaliinkaja43
11.11.2021, 19:02
u mnie tez prestiżowa nie działą...,jakas masakra...
odebrałam skrzynki z latarni widmo, mam 6 z zeszłych lat na wyspie, 2 nowe w gwieździe, dostałam 2 skrzynki nagród a w każdej po JEDNYM fancie :mad::mad::mad:
Z choinką jest tak że jak masz więcej jak 5szt to dostajesz 2 paczki, pierwsza zawiera 5 prezentów, a kolejna resztę, podejrzewam ze jak będzie więcej jak 10 to będą 3 paczki itd. Tak wiec sprawdź czy z latarnia nie działa identycznie
https://i.imgur.com/zIJVtva.pnghttps://i.imgur.com/trZSvCW.png
To do całej gamy błędów jeszcze kolejny.
Zadanie aby znaleźć 11 złoże marmuru.
Ludzie wysyłają po kilku geologów ze szczęśliwym kilofem przez kilka i nic.
krotos666
12.11.2021, 10:52
To do całej gamy błędów jeszcze kolejny.
Zadanie aby znaleźć 11 złoże marmuru.
Ludzie wysyłają po kilku geologów ze szczęśliwym kilofem przez kilka i nic.
A ja wysyłam jeszcze Biegłych Geologów i ostatnie szukanie 11 złoża znalazło mi po drugim wyszukaniu.
Wykorzystajcie też tych biegłych geologów do szukania dodatkowych złóż.
Z choinką jest tak że jak masz więcej jak 5szt to dostajesz 2 paczki, pierwsza zawiera 5 prezentów, a kolejna resztę, podejrzewam ze jak będzie więcej jak 10 to będą 3 paczki itd. Tak wiec sprawdź czy z latarnia nie działa identycznie
https://i.imgur.com/zIJVtva.pnghttps://i.imgur.com/trZSvCW.png
tak działały latarnie jeszcze do zeszłego tygodnia, w tym mi się rozjechały. co prawda dostałam 2 skrzynki, ale zamiast w jednej 5 fantów a w drugiej 1, dostałam po 1 z każdej
krotos666
14.11.2021, 02:04
Ten magazyn na łodzi to taka ozdoba z 40k. miejsca?
Bo osadnicy omijają go szerokim łukiem.
https://i.imgur.com/VZk2xir.png
Stary_Niedźwiedź
14.11.2021, 13:07
Faktycznie krotos666. U mnie tak samo.
https://i.ibb.co/q9KSv2G/Untitled.jpg
- osadnicy nie znoszą surowców do Magazynu Na Łodzi
- nie można nim handlować mimo że Pamiętnik Dewelopera stanowi inaczej
Właśnie wczoraj też zauważyłem, że z tym magazynem na łodzi jest coś nie tak. Chciałem go zostawić na archipelagu jako jedyny, ale nie mogłem zburzyć poprzedniego. Wtedy jak spojrzałem na ścieżki, okazało się, że setty go mijają szerokim łukiem.
kolejny sukces, teraz brakuje tylko tego zeby w nastepnym evencie dali domki niedajace populacji
następne będą może ekstra kopki np. za 10000 prezentów do ustawiena na złożach jako budynki ozdobne, bo nic nie będą wydobywać :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
parę tygodni, miesięcy temu to była tragedia, od jakości gry do ich podejścia do graczy (przepraszamy, staramy się ale teraz nic nie poradzimy i tak od miesięcy, ble ble ble) ;)
znajdziecie lepsze słowo niż TRAGEDIA na opis tego syfu? :rolleyes:
pretor29
14.11.2021, 22:28
tak wyglada efekt ciezkich prac przez caly rok :D
BB_Penelopa
15.11.2021, 15:27
u mnie tez prestiżowa nie działą...,jakas masakra...
Witam serdecznie!
Opisany przez Ciebie problem jest nam znany i pracujemy nad jego poprawieniem. Przepraszamy za niedogodności z tym związane i prosimy o cierpliwość w czasie, kiedy nasi deweloperzy pracują nad poprawkami. Niestety nie mamy możliwości określenia, kiedy sytuacja wróci do normy, ale dokonamy wszelkich starań, aby skrócić czas oczekiwania dla graczy. Jeśli natomiast mowa o jakiejś rekompensacie to na razie nic zaproponować Ci nie mogę. Być może podjęta zostanie jakaś decyzja o zadośćuczynieniu za te utrudnienia, ale proszę wyglądać dalszych komunikatów w tej sprawie na forum oraz za pośrednictwem poczty w grze. Jeśli jakaś paczka rekompensująca zostanie wysłana, to raczej właśnie pocztą w grze. Indywidualnych rekompensat na ten moment nie oferujemy.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Abrams85
15.11.2021, 16:06
Penelopa Ty żyjesz !!! :D Już się zaczynałem martwić :D :D
pretor29
15.11.2021, 21:00
okazuje sie ze o wszystkim problemach wiedza zdaja sobie sprawe i pracuja nad nimi .. .tylko nigdy efektow nie ma
Jedynie kto trzyma tę grę przy życiu to koleś, który ogarnia ją w kliencie. Gdyby wszystko przeszło na Unity to TSO zdycha w tydzień. Tyle w temacie.
BB_Penelopa
17.11.2021, 13:19
Penelopa Ty żyjesz !!! :D Już się zaczynałem martwić :D :D
:D
Czy ktoś wie na jakiej zasadzie działa Przemiana Skały w Składnicy Kamienia? Bo BB nie raczyło ujawnić wszystkich szczegółów :) Ile granitu dostaniemy za ile kamienia, marmuru i saletry?
https://settlersonlinewiki.eu/budynki/inne/skladnica-kamienia/
Nie jest tam napisane ile granitu otrzymamy. 180 czy inną ilość?
In5an1aC
21.11.2021, 07:43
Nie jest tam napisane ile granitu otrzymamy. 180 czy inną ilość?
10 sztuk granitu
zabawnie sie czyta dyskusje o przerabianiu kamienia na granit 10 lat po tym jak wydobywanie kamienia przestalo byc w jakikolwiek sposob oplacalne, i 5 lat po tym jak mozna samemu nakopac pare milionow granitu wiecej niz sie jest w stanie zuzyc