Zobacz pełną wersję : Zmiany w grze - 20.10.2021 - Dyskusja
BB_Penelopa
12.10.2021, 11:44
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/general/changelog/PL_forumheader.png
Witam!
Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat nadchodzących zmian, opisanych > tutaj (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47997) <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Jacko_kur
12.10.2021, 15:34
Czy event w roku 2021 będzie kalką eventu z roku 2020, czy też będą nowe elementy (odkrywca, generał, nowy budynek, itp.)?
BB_Penelopa
12.10.2021, 15:36
Czy event w roku 2021 będzie kalką eventu z roku 2020, czy też będą nowe elementy (odkrywca, generał, nowy budynek, itp.)?
Szczegóły zostaną przedstawione w Pamiętniku Dewelopera. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
dorisday
12.10.2021, 15:58
Czytając info Penelopy jakie błędy zostaną naprawione, widzę, że bardzo małymi kroczkami informatycy rozszyfrowują wszystko co zepsuli ich koledzy:(((( W takim tempie gracze grający na unity, a nie wszyscy mogą przejść na klienta, kolejny ewent mają do tyłu, bo najważniejsze błędy nie naprawione, a szkoda:((((((
krajan88
12.10.2021, 15:59
Gdzieś mi mignęło, że na testowym było/jest to samo co rok temu.
krotos666
12.10.2021, 16:08
Na testowym jest prawie to samo co w zeszłym roku.
można tam zaglądnąć i sprawdzić.
Ogólnie:
- jest więcej paczek
- do zdobycia odkrywcy, młodszy generał gemini
- nasiona czarnodrzewia
Jak będzie tak jak teraz to do kupienia 5 odkrywców (3x przestraszony, 2x zauroczona),
Młodszy Generał Gemini, nasiona czarnodrzewia no i paczki za dynie, może jeszcze latarnie widmo.
Resztę można sobie odpuścić, jak na moje oko.
PS: Jest info na wiki, więc sobie luknijcie na event.
Nata_Kata
12.10.2021, 17:16
This update will bring the technical implementation of an early version of the Halloween Event.
info na testowym
czyli wiki jest nieadekwatne do tego co pewnie zrobia
Melabranche
12.10.2021, 17:56
Czy w końcu łaskawie naprawicie Targowisko Gildii? >>
czyli wiki jest nieadekwatne do tego co pewnie zrobia
Gdyby mieli cos dodac, to nie wgrywaliby na 2 tyg przed glownym wydarzeniem starej wersji.
Stad sugerowanie, ze to jest wczesna wersja oznacza tylko furtke na wypadek gdyby udalo im sie cos zepsuc przy kopiowaniu i nowa kopia dzialala gorzej niz event w zeszlym roku.
xKostekx
12.10.2021, 18:29
Tylko żeby zdobywać coś w tym evencie, trzeba robić przygody które na tym czymś są niegrywalne więc jak sobie oni to wyobrażają?
a kiedy normalnie bedzie mozna grac?
pretor29
12.10.2021, 19:04
Tylko żeby zdobywać coś w tym evencie, trzeba robić przygody które na tym czymś są niegrywalne więc jak sobie oni to wyobrażają?
tak samo ja k zrobili poprzedni event ... olali niegrywalnosc ale odpalili dla kasy .. zreszta te poprawki i tak nic nie daja wiec co za roznica....
...........
Stad sugerowanie, ze to jest wczesna wersja oznacza tylko furtke na wypadek gdyby udalo im sie cos zepsuc przy kopiowaniu i nowa kopia dzialala gorzej niz event w zeszlym roku.
)))mądrego miło posłuchać,niestety
majsterpaulek60
12.10.2021, 19:47
w tym evencie przygody potrzebne sa aby cmentarze funkcjonowały a dynie przynoszą odkrywcy więc masz wybór
BB_Penelopa - naprawiacie nieistotne błędy.
Kiedy gra będzie działała tak szybko jak wcześniej?? Nie uważacie, że to jest główny błąd??
Psy szczekają karawana jedzie dalej. :) Tyle na temat poprawności działania w obecnej chwili tej gry.
Androm3da
13.10.2021, 10:31
BB, jesteście śmieszni. Gra na unity działa tak wolno, jakby była ładowana z dyskietki 30 lat temu, na co się nie kliknie to tylko czekanie. Wysyłanie kilkunastu geologów trwa kilka minut, a co dopiero wysłać ponad stu odkrywców (od wprowadzenia unity ich nie wysyłam).
Najgorsze w tym jest to, że przez do ciągłe odświeżanie gry jak i przez to że gra co jakiś czas informuje nas o jakimś zadaniu, wszystkie czynności związane z grą (wysyłanie odkrywców/geologów, premie) trzeba powtarzać. Czyli np wyślę geologów czy dam jakieś premie, gra się odświeży i wszystko od nowa.
Nie wyobrażam sobie robienie przygód (pod dosypki do pól dyniowych), czy wysyłanie odkrywców (po dynie) na obecną chwilę jak działa gra.
Tak jak napisał Alekin, naprawiacie to co jest nieistotne.
Mój pierwszy event od 10 lat który po prostu odpuszczę...
Tak czy siak, nie staracie się (BB), jestem zawiedziony.
EDIT:
Minęło prawie trzy tygodnie od zakończenia eventu rocznicowego, a dalej mamy torty w gwieździe. Minęło prawie 1.5 miesiąca od wgrania eventu rocznicowego, a dalej nie naprawiono budynków "świąteczne znalezisko", nie dają tyle premii co powinny, mam 8 budynków, premii dostaję pięć (5). Z tego co pisali gracze, premie z budynku "rynek z balonami" też nie działają poprawnie" (sam nie sprawdzałem bo mi się po prostu nie chce). Minęło prawie 3 miesiące od wgrania unity, a poprawy dalej nie widać.
Kiedyś "takie" błędy i poprawki były robione na bieżąco, teraz po prostu macie to gdzieś. "Zamydlacie" Nam oczy kolejnym eventem.....
po kiego ten event skoro gra nie chodzi normalnie
xKostekx
13.10.2021, 15:05
Dlaczego usuwacie posty które w oczywisty sposób informują, że jeśli nie masz od groma (+/- 100) odkrywców których możesz wysłać i przyniosą dynie, to możesz zapomnieć o tym evencie bo robienie przygód na tym czymś co nazywacie UNITY mija się z celem?
Moja propozycja do całego zarządu UBI załóżcie konta i zacznijcie grać w to co wyprodukowaliście a nie zwalajcie na graczy wypisywanie błędów w tej grze! Jak pogracie z tydzień to zwolnicie wszystkich informatyków i zatrudnijcie profesjonalistów i darujcie sobie do czasu naprawienia gry wszelkie eventy~! Ile można wam wytykać tego bubla? tydzień dwa? kilka miesięcy???? Pozdrawiam
yachoo79
13.10.2021, 23:22
Ten niby "nowy" event Haloowen jest identyczny jak rok temu nie daliście nic nowego odkrywcy, generała czy nawet nędznego geologa, jest to taka sama kalka jak rok temu gram sobie na luzie dzięki temu że można grać na Starym kliencie w innym razie dawno odpuściłbym sobie TSO bo gra na UNITY jest ponad siły normalnego gracza, widać to zresztą po iliści ludzi którzy zrezygnowali z regularnej gry, piszę to na podstawie tego co widzę w mojej gildii ...
immortalfame
14.10.2021, 09:25
a to gra działa ?
Wydarzeniem byłoby uruchomienie grywalnej wersji TSO, bo obecny produkt nadaje się do recyclingu. Nie szanujecie graczy, a uruchamiając wydarzenie Halloween po raz kolejny plujecie im w twarz mówiąc że to deszcz pada. Wasz brak kompetencji i ignorancja są aż nadto wyraźne, doprowadzając do wypuszczania bubla.
Zastanawiałem się czy coś napisać jeśli tego nikt z administratorów nie przeczyta i nie da informacji. Chodzi o taką rzecz iż po wprowadzeniu Unity wbiłem kolejny poziom na ekspedycjach co powinno skutkować podniesieniem poziomu Ekspedycyjnego zamku na wodzie. Niestety strzałka z ikonką domu miga cały czas a po wejściu w menu zamku nie można go podnieść. Dziękuję jeśli ktoś odpowie i uzyskam informację na ten temat.
BB_Penelopa
14.10.2021, 14:14
Zastanawiałem się czy coś napisać jeśli tego nikt z administratorów nie przeczyta i nie da informacji. Chodzi o taką rzecz iż po wprowadzeniu Unity wbiłem kolejny poziom na ekspedycjach co powinno skutkować podniesieniem poziomu Ekspedycyjnego zamku na wodzie. Niestety strzałka z ikonką domu miga cały czas a po wejściu w menu zamku nie można go podnieść. Dziękuję jeśli ktoś odpowie i uzyskam informację na ten temat.
Hej!
Wyślij proszę zgłoszenie w tej sprawie do naszej pomocy technicznej. Opisz dokładnie sytuację i dodaj zdjęcia. Formularz znajdziesz na stronie głównej.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Cześć marudy i zgredy. Jeśli komuś unity działa jak padaka, niech sprawdzi inne przeglądarki. Chrome to porażka niestety.
Niestety gra na Unity dziala tragicznie. Zupełnie jakby chciała wszystkie dane wgrać na raz. Na flashu takich problemów nie było. Im więcej robisz na wyspie tym większe zwiechy są. Kiedyś na eventach grubasów pusczałem taśmowo na poszukiwania surowców eventowych, przygody robiłem jak szalony dla dropów. Teraz sobie odpuszcze nie jestem masohistą.
SimeonGoro
14.10.2021, 21:34
Prawie rok mija odkąd zgłosiłem, że mi po kupnie generała z eventu po prostu go wcięło :) Pisałem kilka razy maila i do tej pory cisza... Na grę wchodzę średnio raz w tygodniu bo nie ma najmniejszego sensu częściej. No i kolejny event, który będzie nie grywalny bo gra nie działa jak należy ale... karteczka z kalendarza odhaczona będzie bo wydarzenie przecież zostanie planowo wdrożone! I czy ktoś się tym przejmuje?! Czy Penelopa w ogóle przekazuje informacje dalej do Ubi? Czy może Ubi ma jednak to w totalnej czarnej.... czterech literach!? Jak wyżej ktoś napisał, masohistą nie jestem i na bank nie będę tracił nerwów na puszczanie Odkrywców bo na to zwyczajnie szkoda czasu.
Co chwilę pod każdym postem z informacją o wprowadzanych poprawkach naprawiających błąd taki czy siaki gra nadal nie działa, a już wiele osób pisało o tym żeby przywrócić klienta bo to jeszcze działało w miarę normalnie i można było pograć wieczorem 2 godziny dla odmóżdzenia po całym dniu ale w obecnej sytuacji chyba desperaci będą próbować grać w nadchodzącym wydarzeniu. Życzę im wytrwałości :)
Milimetr001
14.10.2021, 21:36
Tez tak miałem z zamkiem na wodzie, ze nie dało się go podnieść na unity, ale na Clincie nie ma tego problemu. Jest za to problem ze świątecznym znaleziskiem, mam 6 budynków, a bonus daje jak za 5 budynków
michaldlugi
17.10.2021, 14:25
probuje na różnych kompach i przeglądarkać - i to samo , po co pisac do suportu ,że sa straszne lagi itp....... wcześniej gra chodziła dobrze
Stasia1934
17.10.2021, 17:36
jak mam grać ? Dawno mnie nie było a terz wszystko się wiesza i nie widzę aktywnych graczy :(
Stasia1934
17.10.2021, 17:38
a ponadto bardzo mało widzę w kanotrze handlowym towarów cos mnie ominęło?
BB_Penelopa
18.10.2021, 12:55
Witam!
Czytam Wasze komentarze, dlatego, napiszę, że jesteśmy świadomi problemów, które najbardziej irytują graczy, jest to między innymi - odświeżanie stref, brakująca "zielona" kropka czy problemy z Generałami w przygodach. W Aktualizacji Społeczności nie skupiamy się na pojedynczych problemach/błędach, ale raczej jest to post informacyjny o tym, co się dzieje. W chwili, gdy to czytacie, programiści pracują nad rozwiązaniem problemów z wydajnością. Usprawnienia w Sklepie w żaden sposób nie wpływają na rozwój gry. Zajmują się nimi zupełnie inni ludzie/zespół.
Chcemy naprawić problemy tak szybko jak to możliwe, ale niektóre z nich są skomplikowane i powiązane ze sobą, więc bez innych poprawek/zmian w pierwszej kolejności nie będziemy w stanie ich naprawić. Gdyby to było tak proste, jak mogłoby się wydawać, naprawilibyśmy to natychmiast, ponieważ w pełni rozumiemy, czego Wy, Gracze, od nas oczekujecie.
Cały zespół ciężko pracuje, a praca w tle, która jest niewidoczna dla Was i innych graczy, przyniesie efekty w niedalekiej przyszłości.
Dziękuję, że jesteście z nami.
BB_Penelopa
Naprawianie błędów, które mało kogo obchodzą, jednocześnie ignorując stabilność i wydajność. Nie ma co, wiedzą co robią. W takim tempie to ta gra będzie już całkiem martwa.
BB_Penelopa
18.10.2021, 17:33
Witam! :)
UWAGA - aktualizacja gry została przeniesiona na środę - 20.10.2021!
Chcielibyśmy poinformować, że 20 października od około 08:00 czasu polskiego do około 12:00 czasu polskiego odbędzie się aktualizacja.
Podczas aktualizacji gra będzie niedostępna. Czas Przygód i Premium zostanie przedłużony.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
piotr1122
19.10.2021, 08:49
majsterpaulek60 majsterpaulek60 jest nieaktywny
Osadnik
Serwer
Dolina Odkrywców
Cytat Zamieszczone przez xKostekx Zobacz posta
w tym evencie przygody potrzebne sa aby cmentarze funkcjonowały a dynie przynoszą odkrywcy więc masz wybór
jaki wybor;wyslac odkrzwcę to katastrofa a generałowie na przygodach to już wcale nie ma o czym mówić
Kochana to jest jakaś kpina. Wiemy że piszesz do nas bo musisz, ale nie wciskaj nam że robią co mogą. O tym że po zamknięciu flasha będą problemy to wiedzieliśmy wszyscy, choć nie jesteśmy informatykami. Ile już jest unity? a problemy jak były tak są i nic w tej sprawie się nie zmienia na tyle żebyśmy odczuli że naprawdę o nas myślą i reagują na nasze zgłoszenia. O ile event urodzinowy można było prze pękać choć strata PD jest nie do odrobienia to, w hallowenowym evencie gdzie przygody trzeba robić żeby podtrzymać produkcje to już będzie męczarnią.
gremialnie powinniśmy zrezygnować z tego eventu i tyle. niech sami sobie założą konta i grają. zobaczymy jak długo wytrzymają:)
Będę robił za adwokata diabła :p
Pretensje do BB za to, że jest event to jak pretensje do służby zdrowia, że lekarze leczą anginę, podczas gdy ludzie umierają na raka - jedna i druga "firma" ma sporo za uszami, ale takie obiekcje to akurat jak kulą w płot.
Ja widzę, że gra idzie ku lepszemu - czy ku dobremu, to się jeszcze okaże, ale po przejściu na unity była dla mnie całkowicie niegrywalna, a teraz jednak coś da się zrobić.
Każdemu kto ma taką możliwość, polecam po jutrzejszej konserwie przejście na clienta - to naprawdę nie jest takie straszne.
Jeśli ktoś nie ma takiej możliwości to garść porad: w ustawieniach pod zębatką wyłącz wszystko co w nawiasie ma (wpływa na wydajność), przy okazji również automatyczne skalowanie i dostosuj skalę do swoich preferencji.
Spróbuj innej przeglądarki - u mnie najlepiej działa na edge, ale są osoby które chwalą brave browser, operę, czy nawet firefoxa - dużo zależy od konfiguracji innego komputera.
Było wielokrotnie powtarzane, ale serio przy ładowaniu zostaw kartę w spokoju i podłub chwilę w nosie, zamiast sprawdzać czy nie ma nowego zdjęcia znajomych na FB.
Odnośnie samego eventu - są przygody , które można robić na jeden atak (łg, bagienna wiedźma..), proch można błyskiem premkami zrobić w trzy osoby (balista, as, płonące strzały + ew. z czarnodrzewu na dobicie), poza tym nadal jest handel, doładowania na bank będą do kupienia, przynajmniej na Nowej Ziemi.
Jednak sobie odpuszczę ten event bo aż tak uzależniony od tej gry nie jestem już:)
xKostekx
19.10.2021, 20:19
Będę robił za adwokata diabła :p
Pretensje do BB za to, że jest event to jak pretensje do służby zdrowia, że lekarze leczą anginę, podczas gdy ludzie umierają na raka - jedna i druga "firma" ma sporo za uszami, ale takie obiekcje to akurat jak kulą w płot.
Ja widzę, że gra idzie ku lepszemu - czy ku dobremu, to się jeszcze okaże, ale po przejściu na unity była dla mnie całkowicie niegrywalna, a teraz jednak coś da się zrobić.
Każdemu kto ma taką możliwość, polecam po jutrzejszej konserwie przejście na clienta - to naprawdę nie jest takie straszne.
Jeśli ktoś nie ma takiej możliwości to garść porad: w ustawieniach pod zębatką wyłącz wszystko co w nawiasie ma (wpływa na wydajność), przy okazji również automatyczne skalowanie i dostosuj skalę do swoich preferencji.
Spróbuj innej przeglądarki - u mnie najlepiej działa na edge, ale są osoby które chwalą brave browser, operę, czy nawet firefoxa - dużo zależy od konfiguracji innego komputera.
Było wielokrotnie powtarzane, ale serio przy ładowaniu zostaw kartę w spokoju i podłub chwilę w nosie, zamiast sprawdzać czy nie ma nowego zdjęcia znajomych na FB.
Odnośnie samego eventu - są przygody , które można robić na jeden atak (łg, bagienna wiedźma..), proch można błyskiem premkami zrobić w trzy osoby (balista, as, płonące strzały + ew. z czarnodrzewu na dobicie), poza tym nadal jest handel, doładowania na bank będą do kupienia, przynajmniej na Nowej Ziemi.
Już niedługo będzie rok jak przerabiają grę na Unity i Ty twierdzisz że idzie ku dobremu? W tym czasie to już powinien być finalny produkt a nie COŚ niegrywalnego.
Daruj sobie pisanie o ustawieniach wydajności, to COŚ nawet nie potrafi sobie zegarów procesora podbić żeby się uruchomić. Zrzuciłem zegary procesora do 800MHz w stanie bezczynności i nawet nie drgnęły w górę przy wczytywaniu się, a raczej próbowaniu wczytania się bo prędzej bym z nudów zasnął niż się doczekał wczytania. Dopiero gdy ręcznie podbiłem zegary to się wczytało, ale gdy znowu je zrzuciłem to było jedno wielkie ścinanie się. Jeśli nie potrafią zrobić czegoś takiego, to boję się pomyśleć jak wygląda kod tej gry i kto pisze te algorytmy....chyba jacyś studenci I roku w ramach praktyk.
gizmodogra
19.10.2021, 20:38
o co chodzi z tym "Premie: Premia: "Ciasteczka z mlekiem" ze Świątecznej Piekarni nie będzie już oddziaływała na wszystkie budynki."
o co chodzi z tym "Premie: Premia: "Ciasteczka z mlekiem" ze Świątecznej Piekarni nie będzie już oddziaływała na wszystkie budynki."
Po odpaleniu tej premii "podpala" ona na chwilę wszystkie budynki, które są w zasięgu (nawet mieszkalne), zamiast tylko kopalnie. Teraz powinna tylko na kopalnie działać.
Już niedługo będzie rok jak przerabiają grę na Unity i Ty twierdzisz że idzie ku dobremu? W tym czasie to już powinien być finalny produkt a nie COŚ niegrywalnego.
Daruj sobie pisanie o ustawieniach wydajności, to COŚ nawet nie potrafi sobie zegarów procesora podbić żeby się uruchomić. Zrzuciłem zegary procesora do 800MHz w stanie bezczynności i nawet nie drgnęły w górę przy wczytywaniu się, a raczej próbowaniu wczytania się bo prędzej bym z nudów zasnął niż się doczekał wczytania. Dopiero gdy ręcznie podbiłem zegary to się wczytało, ale gdy znowu je zrzuciłem to było jedno wielkie ścinanie się. Jeśli nie potrafią zrobić czegoś takiego, to boję się pomyśleć jak wygląda kod tej gry i kto pisze te algorytmy....chyba jacyś studenci I roku w ramach praktyk.
Rozumiem, że jesteś programistą i piszesz w assemblerze?
Sam sobie pod górkę robisz, używając narzędzi których działania nie rozumiesz.
faktycznie, łaskę robią, bo po miesiącach kompromitacji produkt ktory nie powinien ujrzec swiatla dziennego w jakiejkolwiek szanujacej sie firmie jest mniej tragiczny, i moze po kolejnych kilku miesiacach zostanie doprowadzony do stanu w ktorym powinien byc rok temu :)
pretor29
19.10.2021, 22:43
dlaczego to w ogole zostalo w lipcu odpalone i zaprezentowane jako wielki sukces? po jaka cholere? skoro to w ogole grywalne nie bylo i nie jest
andrys13
20.10.2021, 09:21
Aktualizują to jak mogą :) ale settlersi z 1993 roku działają szybciej niż ta oto wersja, może zadzwońcie do emerytowanych już pracowników i zapytajcie o poradę :)
Abrams85
20.10.2021, 11:33
Klient nie działa, potrzebny nowy plik :(
W przegladarce tez sie nie laduje. Coś spierdzielili.....
"W tym obszarze wystapil bląd. Prosimy spróbować później"....
Great job!!
Myślałem, że to tylko u mnie.
Mam tak samo na unity - pasek idzie i na końcu błąd :(
Abrams85
20.10.2021, 11:42
u mnie weszlo normalnie, ale na unity wchodze tylko zeby wypatrywac info o nowym pliku do klienta
MarSzal71
20.10.2021, 12:01
kolejna "udana" aktualizacja - czas na promocję na klejki ;-P
Najpierw pojawiał się komunikat o uszkodzonym obszarze serwera, a obecnie "w tym obszarze wystąpił błąd"
kundo2015
20.10.2021, 12:12
coś zd... aktualizację - wyskakują błędy na Unity, znikają generałowie, na przygodę nie można wejść - czyli będzie konserwa od nowa.
Ale Penelopa będzie pisała, jak to oni się starają i bardzo ciężko pracują.
oj tam oj tam, za to jest zmumifikowany geolog, który samodzielnie się wysyła. W końcu automatyzacja w grze ;)
Mariuszcza
20.10.2021, 12:13
jak zwykle po konserwie nic nie działa a zanim clijenta zrobią dzień potrwa
Ksantypa
20.10.2021, 12:15
Podoba mi się obecna aktualizacja
https://ibb.co/s3FXcg8
buhahahaha
Artur_fig
20.10.2021, 12:26
nie da się wejść na przygodę od razu wywala z gry , dodali 4 popiepszonych geologów przez których tez wywala z gry
Cologran
20.10.2021, 12:27
Penelopo - gratulacje - macie zaje.... informatyków - dokonują rzeczy w stylu - założenie hełmu lewą stroną - to odnośnie dzisiejszej aktualizacji.
Myślałem że nie jest możliwością spieprzenie bardziej czegoś co i tak jest do... - ale jednak wasi informatycy są niesamowitymi "MISZCZAMI".
tragedia:mad:
introligator się wiesza
generał krzykliwa zniknęła, była w gwieździe i jej nie ma:confused:
miałam 2 odkrywców królewskich, jeden znikł a drugi ogłupiał - całe szkolenie jest wyczyszczone :mad:
nie wiem co mi jeszcze zniknęło, za to się pojawili jacyć zmumifikowani geolodzy którzy są na szukaniu skarbów:confused:
co tu się odwaliło ?
Po aktualizacji:
- nie ma generała Krzyka,
- wyrafinowany Geolog jest tak wyszkolony jak gen. Krzyk, wejscie w niego blokuje gre
- pojawił się "zmumifikowany geolog", wyszkolony jak wyrafinowany geolog.
Czym jeszcze nas zaskoczycie?
u mnie po kliknięciu królewskiego odkrywcy gra sie zawiesza za każdym razem a robiłem to x4 :) inni tez sprawdzali zatem nie klikać w niego
pretor29
20.10.2021, 13:00
i ty penelopa mowisz ze wy pracujecie? hahaha przeciez wasza praca za kazdym razem tworzy wiecej zlego niz dobrego, to co wy tam robicie ... kompletnie o niczym pojecia nie macie.... daj se spokoj i zaplac komu trzeba to zrobi to jak ma byc....
pretor29
20.10.2021, 13:03
ktos ma nowy swf? bo chyba znowu potrzeba
arturek1964
20.10.2021, 13:03
u mnie to samo :( ,z królewskim
kundo2015
20.10.2021, 13:04
u mnie po kliknięciu królewskiego odkrywcy gra sie zawiesza za każdym razem a robiłem to x4 :) inni tez sprawdzali zatem nie klikać w niego
to samo się dzieje - tzn. gra się zawiesza - po kliknięciu w obóz gen. Krzykliwej czy przy próbie wejścia na przygodę
Wniosek nasuwa się sam - chyba czas pożegnać się z grą ;)
JacekK1975
20.10.2021, 13:04
Drzewo miłości nie działa, jak kliknę na królewskiego odkrywcę by go wysłać to jest komunikat ze strony o błędzie i się wiesza.To tyle co wyłapałem, po kolejnych loginach to samo nic się nie zmienia.
Androm3da
20.10.2021, 13:06
Premie z budynków "drzewko miłości" i "rynku" nie działają...do dupy taka aktualizacja...
Nawet do znajomej nie mogę wejść żeby dać premie, pojawia się jakiś komunikat z javą...
pretor29
20.10.2021, 13:06
penelopa miej honor i wyjdz
dajcie spokój Penelopie , taka praca .
Ktoś musi te bzdury wypisywać akurat padło na koleżankę ,życie.
Przecież Ona nawet w ten azbest nie gra:)
peters31
20.10.2021, 13:16
Po aktualizacji:
- ciągłe odświeżanie strony
- Królewski odkrywca blokuje i wyrzuca error
- Czas produkcji w olejarni pokazuje tysiące dni (dla 20 uruchomionych)
- CO jeszcze ????? bo bardzo wolno się ładuje cała gra
drzewko miłości nie działa, bożonarodzenioy rynek nie działa, świąteczna piekarnia nie działa, wygląda na to że premie obszare poszły na urlop:mad:
MODELKASZCZECIN
20.10.2021, 13:39
Po aktualizacji w gwieździe znikła generał krzykliwa a na wyspie jej obóz jest nazwany jako wyrafinowany geolog . Wejście w nią kończy się pojawieniem błędu ,który zawiesza grę. No sorki chcę ja z powrotem tym bardziej ze ją zdobyłam za wykonywanie zadań w evencie urodzinowym
pretor29
20.10.2021, 13:58
haha i juz mamy konserwe po aktualizacji... nic tylko sie smiac
haha i juz mamy konserwe po aktualizacji... nic tylko sie smiac
Niech naprawią i grajmy dalej. Śmieszne by było gdyby to zostawili w takim stanie jak teraz jest.
pretor29
20.10.2021, 14:03
kto powiedzial ze naprawia ? :D
peters31
20.10.2021, 14:25
Nawet żadnych misji, scenariuszy nie da się robić.
Wywalają z gry przy próbie wejścia.
krotos666
20.10.2021, 14:30
A tu nie ma czego się śmiać.
Konserwa po konserwie to rzecz normalna.
Malybialymis
20.10.2021, 14:37
szkoda nawet prosić o plik client bo i tak będzie inny
Jak uruchomić alternatywnego klienta? Gra w przeglądarce strasznie męczy.
efektem aktualizacji miało być aby nic nie działało?
Malybialymis
20.10.2021, 17:28
zerknij na wiki tam jest opisane
pretor29
20.10.2021, 17:28
czy jest dostepny noy swf przy ktorym gra normalnie chodzi?
Malybialymis
20.10.2021, 17:29
będzie potrzebny nie ładuje
client.swf po aktualizacji a przed konserwą nie ładuje. Potrzebny chyba nowy po konserwie.
Malybialymis
20.10.2021, 17:40
niestety tak czekamy grzecznie aż ktoś wstawi
pretor29
20.10.2021, 17:42
teraz sciagnalem z wiki jest dobry...
ciekawe co teraz penelopa napisze w sprawie tego syfu ktory odstawili informatycy? znowu ciastka mamy czyscic czy tym razem wystarczy wylaczyc winampa zeby gra chodzila?
napisz penelopa ze znowu ciezko pracujecie, albo nie ... przestance w ogole pracowac moze to nie polepszy gry ale napewno nie popsuje tyle co wy potraficie zwalic....
Achamian2
20.10.2021, 17:45
No i znalazł się czarodziej w ekipie Ubi, rozwalił wejście na przygody i załatwił wszystkich zupełnie. O evencie i sprzedaży klejek można zapomnieć.
Poprawka do poprawki jeszcze ze 3 razy i cała gry sama się zwinie z serwerów.
dudijack
20.10.2021, 17:45
Client Update 20.10.2021
https://drive.google.com/file/d/1Cn0MZzXsOwh43JL3HBssf9-8LAYPXpxD/view
Client Update 20.10.2021
https://drive.google.com/file/d/1Cn0MZzXsOwh43JL3HBssf9-8LAYPXpxD/view
Jak coś wstawiasz to sprawdź najpierw czy działa. SWF sprzed 14:00 więc nie działa.
Abrams85
20.10.2021, 18:00
lipa, nie dziala
DukeNukem-PL
20.10.2021, 18:13
Nowe motto BB: "Tutaj łączymy teorię z praktyką: nic nie działa i nikt nie wie o co chodzi" :)
Malybialymis
20.10.2021, 18:13
tak ten nie działa
pretor29
20.10.2021, 18:14
u mnie dziala plik z wiki
Abrams85
20.10.2021, 18:21
nie dziala
z wiki odpala, ale jest tylko tło.
to co, jednak założymy dla TSO temat ?
https://www.siepomaga.pl/rejestracja-potrzebujacego/nowy
Jurek12345
20.10.2021, 18:27
Potwierdzam, z wiki odpala, ale jest tylko tło.
Artur_fig
20.10.2021, 18:28
mam dobrego informatyka, może dać wam namiar żeby w końcu ogarnął wam to unity??
po zamianie pliku client.swf z wiki gra się uruchamia do niebieskiego ekranu i koniec
I po w...uja ta konserwa konserwy jak dalej zd... wejście na przygodę?
Penelopa co tym razem zdup.... MISZCZOWIE INFORMATYKI? i kiedy następna konserwa?
Poprawka poprawki nie działa.
Przy zbieraniu dropa z wiadomości za kazdym razem komunikat o pełnym magazynie
Nie dziala wchodzenie na przygody - każdorazowo na unity wyświetla bład
Jacko_kur
20.10.2021, 18:59
A u mnie teraz wyspa została zablokowana, gdy chce się zalogować to dostaje komunikat Obszar serwera uszkodzony i dodatkowo nikt ze znajomych nie może wejść na moją wyspę bo niby jest zablokowana, jak spiep....to po całości.
Jutro zapewne kolejna konserwa.
MissLien
20.10.2021, 19:01
A mój wyrafinowany geolog ma nową umiejętność - właśnie jest na misji poszukiwania skarbów, jeszcze przez 16h. A myślałam, że tylko odkrywcy to potrafią.
BoguśLinda
20.10.2021, 19:05
nic nie działa już, jak mogłem grać do tej pory na "źródle zewnętrznym" to już po tej poprawce teraz nic nie działa. tak wiec żegnam...
Czy też tak macie, że buffy z Drzewa miłości i Rynku bożonarodzeniowego można włączyć, pobierają one dobra za uruchomienie, wykazują czas odnowienia itd., ale NIE DZIAŁAJĄ?
Tak, u mnie to samo.
Penelopa, kiedy konserwa konserwy po konserwie?
gizmodogra
20.10.2021, 19:29
u mnie tez plik z wiki swf nie działa!
Androm3da
20.10.2021, 20:15
Wszedłem sobie do gry wieczorem i widzę że nic nie zostało poprawione po konserwacji, czyli:
- premie z rynku nie działają
- premie z drzewa miłości nie działają
- premie ze świątecznej piekarni nie działają
- geolodzy zamienili się w odkrywców
- nie można wejść do znajomych
Po wprowadzeniu unity wchodziłem do gry i coś tam robiłem, teraz widzę że na teraz nie ma po co wchodzić do gry.
A tak z innej beczki, to jednego nie rozumiem. Jak mogli popsuć tak grę, jeżeli w temacie zmian aktualizacji z 20 nic takiego konkretnego nie było, próbowali "naprawić" grę nieoficjalnie, bez powiadomienia Nas o tym ? no to im wyszło...
MarSzal71
20.10.2021, 20:31
W profesjonalnych (normalnych) firmach produkt najpierw trafia na serwery testowe. Tam jest testowany przez kilka dni przez specjalistów, którzy wiedzą co i jak działa i sprawdzają każdą opcję/funkcję. Następnie zbiera się "komitet sterujący" i podejmuje się decyzję o wdrożeniu bądź dalszych poprawkach (w zależności od wykrytych błędów). Jak to działa w firemce BB każdy widzi..........nasuwa mi się jeden wniosek: BB robi wszystko, by tą grę udupić ....... zastanawiam się tylko, czemu po prostu nie wyłączą tego wszystkiego jednym guzikiem......
pretor29
20.10.2021, 20:38
bb od dawna nic nie robi a efekty widac... macie grac placic i jakos to bedzie
karampuk44
20.10.2021, 20:38
Spróbowałem po aktualizacji i mogę stwierdzić, że u mnie nastąpiło dalsze pogorszenie grywalności, gra się zawiesza albo w kółko odświeża się strona, wysyłanie generałów w przygodach, to horror, coś zepsuło się przy przekazywaniu zasobów, odkrytych przez odkrywców (wcześniej było ok), liczba innych wad i błędów nadal jest OGROMNA w porównaniu z okresem przed zmianami. Podsumowując, nie da się grać z zadowoleniem.
Tam jest testowany przez kilka dni przez specjalistów, którzy wiedzą co i jak działa i sprawdzają każdą opcję/funkcję.
Bywa, ze jest to kilka miesiecy.
Ale to w powaznych firmach, a nie w takim cyrku jak tutaj :)
pretor29
20.10.2021, 20:54
dlaczego po wgraniu nowego pliku swf mnostwo ludzi ma problem z wyswietleniem wyspy ,tylko niebieski ekran itp?
dlatego, ze ten plik, biorac pod uwage brak oficjalnego wsparcia BB, powstaje metoda chalupnicza, stad nie ma gwarancji ze bedzie dzialal i w sumie zaskakujace powinno byc jak dziala (a nie jak jest zepsuty).
vassago4
20.10.2021, 21:00
Potwierdzam, nowy client i swf z wiki na chwilę obecną prowadzą tylko do niebieskiego tła
szkoda słów zamiast poprawić działanie i wydajność tej gry to jest coraz gorzej i wy chcecie kolejny ewent odpalić
bravo wy zastanówcie się nad sensem dalszego anty rozwoju tej gry
Dramat i porażka , nie każdy potrafi zrobić aktualizację po konserwie, pamięć podręczna wyczyszczona ale to nie pomaga, jak znów przejść na klienta? Wstyd mi znajomych prosić już o pomoc z głupią grą....
Za 4 dni event dyniowy, jak sobie wyobrażacie wykonanie zadań związanych z wrzucaniem wody na golemy, wymiana psikusów, dropów, premii skoro nie można wejść do znajomego na wyspę, ani na przygodę, żeby ubić dropa??? Jak chcecie to zrobić w 4 dni ???! Dodam tylko, że nad przygotowaniem tej konserwy pracowaliście 7 tygodni, a tak łatwej sprawy do naprawienia jak targowisko nie potraficie naprawić już blisko 2 lata. Proszę mi napisać JAK ?
vassago4
20.10.2021, 21:32
Dramat i porażka , nie każdy potrafi zrobić aktualizację po konserwie, pamięć podręczna wyczyszczona ale to nie pomaga, jak znów przejść na klienta? Wstyd mi znajomych prosić już o pomoc z głupią grą....
Isiora i ja i inni chętnie byśmy pomogli ale w chwili obecnej nie znalazła się jeszcze furtka na klienta, niemiaszki u siebie też beczą i po swojemu "zakręt" ;)
arczipila
20.10.2021, 22:06
Ja wcale nie mam możliwości wejścia obszar serwera uszkodzony a jak znajomy wchodzi komunikat o blokadzie mojej wyspy. Także gratki konserwacja po całości...
Kostuch12
20.10.2021, 23:12
Ja wcale nie mam możliwości wejścia obszar serwera uszkodzony a jak znajomy wchodzi komunikat o blokadzie mojej wyspy. Także gratki konserwacja po całości...
To samo miałem przez miesiąc tego nie naprawili mi któraś konserwa naprawiła tzw. odblokowała , wiec napwet nie próboj zgłaszać nic to nie da.
Abrams85
20.10.2021, 23:14
happy hour :D :D :D :D :D :D :D
a Penelopa się ukrywa:D:D:D:D:D:D
Kristofusy
21.10.2021, 01:18
Zmiany na gorsze to taka norma w BB
Jadzia91
21.10.2021, 03:19
RYNEK BOŻONARODZENIOWY kur.. naprawcie, nawet to z***...ście. Żal
DukeNukem-PL
21.10.2021, 04:34
"Tutaj łączymy teorię z praktyką: nic nie działa i nikt nie wie dlaczego"
Przestańcie narzekać mamy klejki za kasę.
Artur_fig
21.10.2021, 06:21
wczoraj sobie darowałem już grę, myśląc ze cos zrobicie z tym unity przez noc ale nic z tego dalej przy wejściu na przygodę wywala error
Artur_fig
21.10.2021, 06:36
banda popaprańców z penelopą na czele
Quetzal41
21.10.2021, 06:52
Jedno, jak gracz rzec mogę. Po aktualizacji jest dużo gorzej niż przed nią. A przed nią było bardzo źle. Popsuło się wiele elementów, które do tej pory działały jako tako. Gra jest niegrywalna.
maniekww
21.10.2021, 08:26
Mam tylko nadzieję że poprawicie to do eventu??? Nie działa mi np. Stanica Wywiadowców a tak jak poprzednicy w przygodzie wywala error....
jak można wprowadzać event skoro gra nie działa, raptem mam wszystkie magazyny zapchane, co jest kłamstwem, nie mogę zrobić przygody bo nie ładuje się przejście na wyspę - ludzie co konserwacja to gorzej, tracimy cierpliwość i nie będziemy grać a event w takich warunkach na pewno nie wyjdzie . Pozdrawiam
andrzej_s80
21.10.2021, 09:05
Gra nie działa a Wy klejnoty sprzedajecie? Geniusze biznesu :)
Przed cwilą pobrałem plik client.swf z wiki (z datą 20.10.2021 igra załadowała się na clinceie
Artur_fig
21.10.2021, 09:10
dajmy im pracować xd za 6 tygodni zrobią aktualizacje i naprawia błędy troszkę wyrozumiałość
pretor29
21.10.2021, 09:12
najwazniejsze pytanie ... jak mozna w ogole bylo odpalic taki gniot skoro tu nic nie dziala? co penelopa ? pieniązki sie skonczyly ?
Za taką FUSZERĘ to nawet "Miska Ryżu" się im nie należy. A tak poza tym, to EVENT POWINIEN BYĆ PZENIESIONY NA PÓŹNIEJSZY TERMIN w okresie grywalności TSO. Myślę, że by to wszystkich usatysfakcjonowało.
wyczyścić cache przeglądarki, relog systemu pobrać plik .swf z wiki (przed chwilą pobrałem) podmienić plik i chodzi na cliencie
pknszejk
21.10.2021, 09:34
Gra nie działa płynnie, co kilka minut się wiesza. Ile to już tak jest ? Nie można powrócić do starej wersji (choć tez nie była idealna, ale dało się jakość grać). Czy gracze żeby grać to muszą coś podmieniać jakieś pliki ? Czy to do graczy należy czy do BB ?
Agniesia1604
21.10.2021, 09:38
U mnie niebieski ekran na kliencie
Agniesia1604
21.10.2021, 09:47
próbowałam wszystkiego , nawet ponowne zainstalowanie clienta, i odmianke pliku... niebieski ekran i nic się nie ładuje przez jakies 7 min, Spróbuję później jeszcze raz ...:(
grzegorz388
21.10.2021, 10:08
Gra bardzo powoli się uruchamia, ciągle się odświeża, ciągle się zawiesza, jak widzicie sens grania ,skoro poprawia się drobne błędy a wydajność tragedia???
MarSzal71
21.10.2021, 10:33
"[10:23] System: Ruda tytanu - więcej tego towaru już się nie zmieści. Ulepsz magazyn." ------- taki komunikat przy dodawaniu towaru do gwiazdy ....... Penelopo - jakieś światłe pomysły ???
patałachy - jak można tak traktować graczy, którzy płaca za ten produkt (ja na szczęście nie dałem ani grosza) :-)
Artur_fig
21.10.2021, 10:43
od wczoraj każdy pisze ze są błędy a bb ma na to wy***.....jak wam nie wstyd!!??
pretor29
21.10.2021, 11:36
a penelopa od wczoraj nawet slowa nei napisala takei jest ich podejscie do graczy.... odpalic promo na klej to oni umieją i nic poza tym... same nieroby
majsterpaulek60
21.10.2021, 11:40
"[10:23] System: Ruda tytanu - więcej tego towaru już się nie zmieści. Ulepsz magazyn." ------- taki komunikat przy dodawaniu towaru do gwiazdy ....... Penelopo - jakieś światłe pomysły ???
patałachy - jak można tak traktować graczy, którzy płaca za ten produkt (ja na szczęście nie dałem ani grosza) :-)
tak mam tez z przygodami że nie mieszczą się w magazynie i mam ulepszyć nie dajecie ani grosza a oni dali limit min 500 zł od gracza a po 3 zniszczyli totalnie tę gre bo nie ma sensu gdyż ta gra polegała na robieniu przygód i dawaniu premi dla znajomych więc jaki jest sens się mordowac
wygląda na to że nie tylko penelopa się ukrywa, na angielskim forum jej odpowiednik też się schował:D:D:D:D:D
wygląda na to że nie tylko penelopa się ukrywa, na angielskim forum jej odpowiednik też się schował:D:D:D:D:D
ja im się nawet zasadniczo nie dziwię ;). Ludzie zjedliby ich żywcem i musieli by świecić oczami za ten cały bajzel. Choć z drugiej strony właśnie za to im się płaci !
majsterpaulek60
21.10.2021, 12:06
widocznie są na wypowiedzeniu
pretor29
21.10.2021, 12:18
raczej ciezko pracuje z ekipa informatykow zeby jeszcze wiecej popsuc przed eventem
vassago4
21.10.2021, 12:48
Jak sam temat mówi - zmiany w grze. Szkoda tylko że im dalej BB w tym brnie tym bardziej się zatapia. Mnie za sobą nie pociągną, odpuszczam
Abrams85
21.10.2021, 13:22
Nowy client.swf
https://sirris.tsomaps.com/client.swf
dzięki za wrzutkę. Jak ten gracz sirris przestanie to aktualizować to będzie bieda.
Abrams85
21.10.2021, 13:35
jak narazie jest, tylko musialem sledzic wszystkie zagraniczne fora :/
kiedyś u nas chyba też wrzucał. o ile kojarzę. Teraz chyba tylko na europejskie forum
niektóre z błędów są też na kliencie, premki obszarowe kompletnie przestały działać :mad:
starszy2008
21.10.2021, 14:10
i najważniejsze że działa :))
DukeNukem-PL
21.10.2021, 14:16
Ten link https://sirris.tsomaps.com/client.swf nie zmienił się od pierwszej modyfikacji gdy weszło tragiczne Unity w lipcu (chyba?) i podzieliło graczy, jak to Unity ;)
Gram na Kliencie, kolejny poważny błąd: zaproszenia na przygody nie dochodzą, wysłałem zapkę - nie doszła, zostałem zaproszony - nie doszła. Czyli event tylko na przygodach jednoosobowych!!! Co jeszcze jesteście wstanie popsuć ?!!! MA-SA-KRA !!!!
pretor29
21.10.2021, 16:50
wiecej dobrej roboty zrobilo tu paru graczy niz niekompetentni informatycy bb przez caly rok ... porazka ... nawet nie maja odwagi tu slowa napisac w sprawie tego gniotu ktory odwalili...promo na klej idiotyzm... penelopa twierdzi ze promocje byly juz dawno ustalone ... to znaczy ze nie mozna tego wylaczyc skoro gra nie dziala? mozna ale po co , lepiej ludziom wcisnac kit ...
iraxx, zważywszy na to, z jakich przygód leci najwięcej (Arktyczna explozja, Uśpiony wulkan, Kapturek i Śnieżka) to raczej są to Solo misje.
Milimetr001
21.10.2021, 16:54
Drzewko miłości nie działa, po odpaleniu go, premie działają tylko chwile, super akurat na event. Rynek bożonarodzeniowy też nie działa, masakra.
nasty_gen
21.10.2021, 17:00
wieloobiektowe premie rzucane (pyłek czarnodrzewia) też tylko przez chwile działają - potem gasną na obiektach, zostaje tylko jeden centralny budynek zpremiowany.
Nie działają:
Rynek Bożonarodzeniowy, Drzewo miłości i Boisko, treningowe.
Po włączeniu w nich premii strefowej owa premia wskakuje a następnie po chwili znika z premiowanych przez chwilę budynków. To boli. I jak tu myśleć o evencie.
Nata_Kata
21.10.2021, 17:52
tu nie Penelopa powinna się wypowiedzieć tylko ktoś kto uczestniczy w procesie tych aktualizacji
pisała że działy działają niezależnie od siebie - i tym uzasadniają że promki lecą - ale np. nowe rzeczy na evencie typu gienki geologdzy budynki itp - tym razem nie ma nowych rzeczy na testowym, wiec to dowód że nic nie robią i nie ma osobnych działów - a nawet jak są to jest coś takiego jak koordynacja działań czego w Ubisoft chyba nie ma
brak odzewu po 2 najgorszej aktualizacja (najgorsza to było wprowadzenie unity) to brak szacunku dla Nas
a wystarczyłby prosty komunikat
nie radzimy sobie więc grę zamykamy - byłoby uczciwiej - szkoda że Was BB i Ubisoft na to nie stać
na najtrudniejszym evencie strzelacie sobie samobója - gratulacje
Nie działają przygody na unity (nie da sie wejsc), działaja na kliencie (który zdaniem BB nie jest zalecany) to jak grać ?
Nie działa wysyłanie zaproszeń do przygód - zapki nie dochodza.
Kiedy to zostanie rozwiązane bo to sprawia że nie da sie grać?
Z niemieckiego forum
Wir werden am Montag eine weitere Sonderwartung durchführen, um einige der weiterhin bestehenden Probleme mit der aktuellen Version anzugehen. Genauere Informationen zu dem Update werden wir morgen bekanntgeben.
Geändert von BB_Ondgrund (Heute um 15:41 Uhr)
"W poniedziałek przeprowadzimy kolejną specjalną konserwację, aby rozwiązać niektóre z bieżących problemów z obecną wersją. Bardziej szczegółowe informacje o aktualizacji podamy jutro."
pretor29
21.10.2021, 18:26
czyli jeszcze wiecej spieprza niz jest ... a event pewnie odleci
jest promo na klejnoty, jest cool and fun, tak trzymać,
nie ma na co wydawać klejnotów bo nic nie działa, ale widocznie trzeba je kupować skoro to jest ważniejsze niż działanie gry
majsterpaulek60
21.10.2021, 18:51
jest promo na klejnoty, jest cool and fun, tak trzymać,
nie ma na co wydawać klejnotów bo nic nie działa, ale widocznie trzeba je kupować skoro to jest ważniejsze niż działanie gry
jeżeli każdy z grających graczy wykupi kleiki za min 500zł to gra ruszy
pretor29
21.10.2021, 18:54
jeżeli każdy z grających graczy wykupi kleiki za min 500zł to gra ruszy
nie , tedy stwierdza zze po co cokolwiek robic skoro gracze dalej placa za ten syf
gizmodogra
21.10.2021, 19:02
promocja na klejnoty! na głownej stronie
Andrzej_K-r
21.10.2021, 19:25
premki z budynków są nakładane na wszystko wokół, a po chwili usuwane z niewłaściwych budynków - kto tak programuje...
nic dziwnego, że któryś programista zaprogramował rynek i drzewo jak piekarnię i wyszło co wyszło
Niestety aktualizacja gry sprawiła, że przygody nie da się zrobić żadnej. Nie można wejść na wyspę znajomego, nie można wejść na własną przygodę, nie można otrzymać zaproszenia do przygody, zaproszenie nie dochodzi. Wyświetla się komunikat o uszkodzeniu JavaScipt i gra się zawiesza. Konieczne jest relogowanie. Irytujące:(
dudijack
21.10.2021, 19:45
Client Update 21.10.2021 (https://sirris.tsomaps.com/client.swf)
W kliencie natomiast czat się zawiesza - wczytuje historię i... nic więcej.
MaciejkaPrezes
22.10.2021, 00:03
BB_Penelopa
Czy Wy macie wszystkich grających za głupich? Wgrywacie nowe rzeczy, uruchamiacie zakup klejnotów, a w grę nie można grać :(. Za chwilę nowy Event, a tu co, a tu wielkie g.....o :(. Próbując wejść na przygodę pojawia się następujący komunikat: An error occurred running the Unity content on this page. See your browser JavaScript console for more info. The error was: Uncaught RangeError: Maximum callstack size exceeded. Czy Wy w ogole umiecie obsługiwać silnik Unity?
Murlis_pop
22.10.2021, 06:47
Spoko-Loko Panie i Panowie (i pozostali jeśli kogoś pominąłem). Mogę zrozumieć, że BB_Penelopa nie jest programistą/-ką, a tylko łącznikiem między Nami a "programistami". Może z tego forum również dostają jakieś "granty" za każdy post zamieszczony Tutaj.. "nieważne jak piszą, ważne żeby pisali"
Jak mawiał Laska z pewnego filmu: "Trzeba się wyluzować"
Złość i wylewanie Hejtu nikomu jeszcze nie pomogła, ani nikogo nie zmotywowała, a wręcz przeciwnie.
Założę się, że BB_Penelopa już czytał/-a większość co tu się wypisało, i pewnie większość z tego ISTOTNYCH rzeczy przekazał/-a dalej komu trzeba.
Jeżeli kogoś uraziłem, to przepraszam..
Anakinkris
22.10.2021, 07:33
przypuszczam że większości graczy chodzi o to aby MOD informował rzetelnie o tym jak gra funkcjonuje a nie jak lizus czy wazeliniarz który tylko wychwala albo mówi brednie o czyszczeniu ciasteczek a jak przypuszczam wie że to nic nie pomorze
wojtex113
22.10.2021, 10:23
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e134786013de.jpg (https://naforum.zapodaj.net/e134786013de.jpg.html)
Jak widać na załączonym obrazu liczba graczy od wprowadzenia unity ciągle rośnie czyli bb ma sukces a 10 czy 20 osób narzekających na forum jest nieistotna.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/23430e1bdf5a.jpg (https://naforum.zapodaj.net/23430e1bdf5a.jpg.html)
Wszędzie wzrosty graczy więc jaki oni mogą mieć problem czas ogłosić sukces i wypłacić sobie premie
tylko pamietac sciaganac client.swf i podmienic client.swf a nie sciagacie i wyskakuje client.swf (1) lub client.swf (4) ma byc tylko client.swf wiec poprzednie wersje kasujcie
Abrams85
22.10.2021, 11:51
Cytat Pierwotnie opublikowane przez BB_Taffffer -
Witam ponownie.
Przed wydarzeniem będziemy mieć dodatkową konserwację gry, aby wprowadzić poprawkę, która skupi się na ostatnich problemach po wczorajszej aktualizacji gry. Wkrótce opublikujemy dokładny harmonogram.
Abrams85
22.10.2021, 11:53
Cytat z BB_Ondgrund
W poniedziałek przeprowadzimy kolejną specjalną konserwację, aby rozwiązać niektóre z bieżących problemów z obecną wersją. Bardziej szczegółowe informacje o aktualizacji podamy jutro.
Abrams85
22.10.2021, 11:55
wszedzie informuja graczy na biezaco, tylko nasi jakos milczą. nie bójcie sie, konstruktywna krytyka wam nie zaszkodzi :D :D :D
pretor29
22.10.2021, 12:15
poczekaj po 2 dniach sie penelopa obudz i inapisze to co jzu wszyscy wiedza.... oni jednak ciezko pracuja nad spartoleniem tej gry
majsterpaulek60
22.10.2021, 14:25
to tak jak w Polsce jak pryncypał sie nie odezwie to wazeliniarze nie wiedzą co powiedzieć
Abrams85
22.10.2021, 15:47
Życzę temu specjaliście który przed chwilą wszedł do mnie na wyspę z premiami żeby mnie zblokować "miłego weekendu". Proponuje następnym razem z baranka w framugę, też będzie fajnie !!!
peters31
22.10.2021, 15:59
A co z naprawą wszystkich misji, scenariuszy, itp. Nie da się wykonywać.
Przy próbie wejścia na wyspę automatycznie wyrzuca error i blokuje wyspę.
Wiec jak robić zadania ewentowe ???
pretor29
22.10.2021, 16:12
to niewazne juz oficjalnie event wchodzi
Info z głównej strony o konserwie w poniedziałek rano:
"...Podczas konserwacji naprawimy błędy związane z Drzewem Miłości, Królewskim Odkrywcą i kilka innych związanych między innymi z zablokowanymi strefami..."
tak z ciekawości pytam:
a co sp..... ?
pretor29
22.10.2021, 16:32
napisali ze naprawia? raczej powinni napisac postaramy sie ale nie ma gwarancji... a nie zapewnianie ze naprawia skoro 2 dni temu tez miali naprawiac i wszystko spartolili
Jacek72Lodz
23.10.2021, 11:06
Widze ze nie nadajecie sie do tej roboty,caly czas jakies problemy z gra rozpoczolem przygode i nie moge w nia wogule wejsc wiec do holery jasnej jak kurde mam ja ukonczyc .popaprancy!!!!
Malybialymis2
23.10.2021, 11:21
czekaj do poniedziałku może naprawią
Abrams85
23.10.2021, 11:22
ostatnią aktualizacje to chyba robił ktoś nawalony jak stodoła i do pisania kodu użył czcionki hebrajskiej bo takiej lipy to nie było nawet za czasów jak zatrudniali dostawców pizzy dorabiających po godzinach na etatach informatyków :D :D :D ale bądźmy dobrej myśli że poniedziałkowa konserwa pozwoli na grę w evencie
Obszar serwera uszkodzony.
W tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie.
To treść komunikatu przy próbie wejścia do gry. A zepsuło się po tym jak znajoma wrzuciła mi 4 premki...
kto to czyta i nie zgadza sie z tym to jego problem...dla mnie ubi to oszust na skale światową i może mnie podać do sądu. oczernia graczy że nie stosują sie do jego regulaminu a sam przekroczył wszelkie standardy światowe w oszustwie tych graczy. jeżeli dostane bana za oczywiste błędy firmy UBI i okradanie graczy z czasu poświęconego na ta grę to podejmę rękawicę:)
Abrams85
25.10.2021, 08:41
Nowy plik swf
JacekK1975
25.10.2021, 09:09
Nowy plik swf
co zrobić z tym plikiem żeby klient mi działał?
Abrams85
25.10.2021, 09:15
wgrac go do katalogu z zainstalowanym klientem
zastępujesz stary plik, ot cala filozofia
GalAndrzej
25.10.2021, 09:31
Obszar serwera uszkodzony.
W tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie.
To treść komunikatu przy próbie wejścia do gry dzisiaj o godzinie 9,27 po konserwie i mam ten komunikat za kazdym razem jak próbuję wejść do gry
Abrams85
25.10.2021, 09:34
to znaczy ze nie bylo zadnej konserwy albo byla dla picu, odblokuje sie to samoczynnie ale dopiero jutro rano :/
Wiosenny Park nadal nadal nie działa. Ciekawe czy wejście na wyspę znajomego znów go zablokuje do następnego dnia.
Abrams85
25.10.2021, 09:43
ide grac w cos innego bo trwanie przy tej grze zakrawa na lemingowanie
premie strefowe (rynek, piekarnia) u mnie działają tak na unity jak i cliencie (flash).
Natomiast nie działają zapki na przygody na unity i cliencie (flash)
Abrams85
25.10.2021, 10:30
nie dziala piekarnia swiateczna, nie mozna wysylac zaproszen na przygody
Odpaliłem klienta, było dobrze, następnie cos mnie pod kusiło ,żeby przenieś drzewko miłosci pod cmentarze dyń i mnie wywaliło. Teraz juz nie mogę sie zalogować, wyskakuje komunikat ,że w tym obszarze wystąpił błąd spróbuj pózniej. komunikat pojawia sie i na unity i na kliencie . Wiec chyba mam juz po evencie.
Abrams85
25.10.2021, 11:18
rano sie odblokuje samo
Jurek12345
25.10.2021, 11:28
rano sie odblokuje samo
Mam od wczoraj zablokowaną wyspę, dzisiaj po konserwie nadal nie mogę wejść.,
*Jednak się udało, po wgraniu nowego clienta.
devilek36
25.10.2021, 12:45
Czy macie problemy z zalogowaniem do gry? Na razie nie ma aktualizacji do starego klienta, a gra się nie ładuje, a jak u was?
bermar1974
25.10.2021, 12:51
jest nowy klient
Pietrek2019
26.10.2021, 03:02
nie wiem ile dosypek dyń wrzucać na cmentarze, ponieważ nie pokazują mi się stany dyń na cmentarzach.
- jednak widać jak się powiększy obszar
Dlaczego nadal nie działają zaproszenia na kooperacja ???
Czy ktoś odpowiedzialny z BB za ten stan wypowie ???
chyba serwery zdychają właśnie :)
sorka to u mnie w pracy informatyki skopały
Abrams85
26.10.2021, 10:31
Dlaczego nadal nie działają zaproszenia na kooperacja ???
Czy ktoś odpowiedzialny z BB za ten stan wypowie ???
nikt sie nie wypowie, zostaliśmy sami
Rados007
26.10.2021, 10:57
drzewko miłości nie chciało odpalić, dopiero po przestawieniu załapało, ponoć obserwatorium stanica, zaproszenia do przygód nie dochodzą do adresatów, KONSERWE !!! PROSIMY czy to tak ciężko BB Peneopie się odezwać i coś napisać lub zrobić Hallo Hallo KONSERWE byście zrobili :(
GalAndrzej
26.10.2021, 13:38
A ja wlazłem do znajomka i było ok. Chcę dać mu premie a tu stop, zostałem zablokowany.
No i muszę chyba czekać do jutra żeby się odblokowało
codzienna blokada konta ...to norma TSO ?
Jozek1202
26.10.2021, 18:30
Po uruchomieniu płomienia wróżki i zebraniu kilku artefaktów zawiesza sie gra i trzeba logować się od nowa i oczywiście ponownie uruchomić następny płomień. Kto zwróci stracone diamenty :(((. W trakcie robienia przygód po kazdym wyslanym ataku generałow trzeba wrocic na wyspę macierzystą ponownie wejść na przygodę aby generałowie wrócili do swoich obozów - TRAGEGIA
Odpaliłem gre , mowie nadrobie bo wczoraj zablokowalo po próbie przeniesienia drzewka miłosci , ale dziś ni z gruszki ni pietruszki zablokowalo po 10 minutach od zalogowanioa , i pojecia nie mam dlaczego. następny zmarnowany eventowy dzień.
JacekJacek1
22.11.2021, 16:54
tragedia
Czy i kiedy macie w planie ponowne zrobienie aby gra otwierala sie w osobnym oknie a nie w przegladarce (jak bylo kiedys ale to co dobre zawsze spieprzycie)
usuwajac posty nie zmienicie tego ze daliscie dupy, ale najwygodniej zamiast naprawc co spieprzone lepiej chowac glowe w piasek na skalnym gruncie tylko to robcie.
Najpierw rozejbaliscie Anno a teraz settlers naprawde nie zmniejszyly wam sie dochody ? :( szkoda przynjmniej ja przestalem na was wydawac
btw lepiej , zablokowac :) jak usuwac posty
albo zablokowac konto w grze a wtedy dam wasz regulmin adwokatowi i zobaczymy jak was pozwac barny