Zobacz pełną wersję : Pamiętnik Dewelopera: Wydarzenie Rocznicowe 2021 - Dyskusja
BB_Penelopa
03.09.2021, 10:19
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/general/anniversary_event/anniversary_25_2018.jpg
Drodzy Gracze!
Zapraszamy do rozmów o wydarzeniu, gorąco zachęcamy do przedstawiania swoich uwag oraz opinii na temat:
"Pamiętnika Dewelopera związanego z Wydarzeniem rocznicowym 2021 (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47956)."
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
to sie nie uda
ani event ani reanimacja setów, gracze odeszli, nie ma ich i nie będzie, przekażesz im tą opinię Penelopa?
no bo wiesz, mogli się jeszcze nie kapnąć :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
a tu fajna paka za 20k w promocji oczywiście, taki grubszy skok na klej pozostający u graczy (bo przecież nie kupią nowego) - a jednoczesnie JEDYNE co jest związane z eventem i co może się udać, tzn poprawić
piszesz w spoilerze że paczka zawiera:
1x Królicze schronienie
1x Łabędzia łódka
1x Magazyn z pełnym dachem
1x Macierzyńska odkrywczyni
1x Śnieżny odkrywca
1x Dobrotliwa odkrywczyni
1x Hołd dla snycerza
1x Hołd dla kopalni miedzi
1x Copper Mine Tribute
1x Generał Mróz
1x Generał samotnik
10x Mikstura Słabego Punktu
10x Wsparcie dystansowe
popraw Penelopa te zdublowane hołdy dla kopalni miedzi, bo albo są dwa albo cos źle skopiowałaś i wygląda ze jest tam jakiś super budynek, że aż nazwy polskiej dla niego nie wymyślili :D
po co mają gracze bybulić 20k kleju i mieć pretensje, że zostali wprowadzeni w błąd opisem?
pozdrówka
BB_Penelopa
03.09.2021, 18:20
to sie nie uda
ani event ani reanimacja setów, gracze odeszli, nie ma ich i nie będzie, przekażesz im tą opinię Penelopa?
no bo wiesz, mogli się jeszcze nie kapnąć :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
a tu fajna paka za 20k w promocji oczywiście, taki grubszy skok na klej pozostający u graczy (bo przecież nie kupią nowego) - a jednoczesnie JEDYNE co jest związane z eventem i co może się udać, tzn poprawić
piszesz w spoilerze że paczka zawiera:
1x Królicze schronienie
1x Łabędzia łódka
1x Śnieżny odkrywca
1x Hołd dla snycerza
1x Copper Mine Tribute
1x Generał Mróz
1x Generał samotnik
10x Wsparcie dystansowe
popraw Penelopa te zdublowane hołdy dla kopalni miedzi, bo albo są dwa albo cos źle skopiowałaś i wygląda ze jest tam jakiś super budynek, że aż nazwy polskiej dla niego nie wymyślili :D
po co mają gracze bybulić 20k kleju i mieć pretensje, że zostali wprowadzeni w błąd opisem?
pozdrówka
Hej! :)
Skład nowej paczki znajdziesz poniżej - dzięki za czujność. :)
1x Królicze schronienie
1x Łabędzia łódka
1x Śnieżny odkrywca
1x Romantyczny odkrywca
1x Hołd dla snycerza
1x Generał Mróz
1x Generał samotnik
10x Wsparcie dystansowe
Miłego weekendu!
BB_Penelopa
Jak to ma się udać, skoro graczy praktycznie nie ma?
Sykaczowy
03.09.2021, 19:53
Grałem od 2012, a od momentu przejścia na Unity już się nie loguję bo gra jest niegrywalna. Przyszedłem tu tylko dlatego, że wyświetlił mi się post na FB. Proszę, odpowiedzcie mi na pytanie: po co było forsować NIEGOTOWE Unity, skoro widzieliście jak to wygląda i działa? Można było zostawić jeszcze tego zastępczego klienta na jakiś czas i dopracować wersję Unity, tak żeby to miało ręce i nogi. Po prostu nie wierzę, że byliście nieświadomi tego jak to się skończy.
A tak, gracze odeszli, nie ma z kim grać, a wydarzenie balonowe raczej się nie uda, chyba, że obniżycie cele bardzo drastycznie.
Anakinkris
03.09.2021, 20:30
Grałem od 2012, a od momentu przejścia na Unity już się nie loguję bo gra jest niegrywalna. Przyszedłem tu tylko dlatego, że wyświetlił mi się post na FB. Proszę, odpowiedzcie mi na pytanie: po co było forsować NIEGOTOWE Unity, skoro widzieliście jak to wygląda i działa? Można było zostawić jeszcze tego zastępczego klienta na jakiś czas i dopracować wersję Unity, tak żeby to miało ręce i nogi. Po prostu nie wierzę, że byliście nieświadomi tego jak to się skończy.
A tak, gracze odeszli, nie ma z kim grać, a wydarzenie balonowe raczej się nie uda, chyba, że obniżycie cele bardzo drastycznie.
masz racje po co ten event jezeli gra tnie aby sie wkurzać więc zostało im tylko jedno będa sami dopisywać balony aby przynajmniej jedna tura sie udała bo jak się nie myle to ostatnio były 3 tury
Penelopa , wylano na ciebie tony pomyj a ty tu jeszcze jesteś???? znaczy że faktycznie nie masz w życiu co ze sobą zrobić. przykro ale z drugiej strony jak jesteś bootem obsługiwanym przez dziesiątki innych osób to wszystko wyjaśnia.
Menelcio
03.09.2021, 22:34
Ten event to gwóźdź do trumny setlersów.Kto będzie robił zadania przy takich lagach,przerwach w grze,błędach,braku obecności znajomych?Ktoś ma widać poczucie humoru.
Czołem Ci, którym się jeszcze chce chcieć. :D
Mi się już od jakiegoś czasu odechciało. I w moim, grekozorbowym, przekonaniu: To będzie piękna katastrofa!
Świeć diodo nad serwerami tej gry.
Czego można wam życzyć w rocznicę waszego święta ???? Prezesowi oraz wszystkim pracownikom firmy życzę, ażeby życie potraktowało was tak jak traktujecie tę grę. żebyście otrzymali od życia, to co dostaliśmy od was my gracze. żeby wasze życie było nie kończącą się konserwacją, cokolwiek to znaczy.....
pretor29
04.09.2021, 04:00
bb jeszcze liczy ze nawet przy takim badziewiu jak izaserwowali znajdzie sie takich 2,3 muzguw i kupi te klejnoty ... watpie ze to utrzyma gre no ale powodzenia w dalszymi niszczeniu tego
Ale balony i tak uzbierają ;):p:o
majsterpaulek60
04.09.2021, 09:46
chocisz masz racje bo jak nie uzbieramy balonów nawet w pierwszej turze to udowodnią że gra umarła więc musza dołożyć balony aby powiedzieć że jeszcze jest dużo graczy
Cytat z wiki: "Balonowa premia, która była dostępna na unity w magazynie prowiantu, blokuje granie przez klienta, jeśli taką posiadamy, należy ją usunąć lub zużyć.
Jeżeli wejdziemy na handel, a na nim będzie wystawiona ta premia, klient również się zawiesi.
Jeżeli wejdziemy na przygodę do drugiego gracza, który posiada premię balonową, klient również przestanie działać."
Czyli jak się zacznie event to klienta szlak trafi i nie będzie już naprawdę jak grać...
To będzie "interesujący" ewent. Kuriozalny event- bo z założenia opiera się na współdziałaniu z innymi graczami a innych graczy ani widu ani słychu :). O ile oczywiście masochistycznie próbuje się grać na unity. Jak Penelopo twoje szefostwo wyobraża sobie gromadzenie balonów w takich warunkach. Szefostwa bardzo często są oderwane od rzeczywistości ale żeby aż tak?
pretor29
04.09.2021, 11:05
jesli event na kliencie nei odpali to sami strzela sobie w stope... bedzie ciekawie ale nawet jakby bikt nie gral to oni i tak napisza ze sie udalo
maksio39
04.09.2021, 13:08
Dzisiaj jest 4 wrzesień, kiedy będzie konserwacja umożliwiająca grę , przed jeszcze eventem czy zaraz po?
MAGICZNYJACEK
04.09.2021, 13:41
BB :) Brawo u mnie wszystko działa cacy na unity będe grał w grę sam :)
Ogólnie w grze zostali masochiści z dużymi lvlami, więc ciekawe, skąd nabierze się ciasta do robienia premek eventowych. xD
pretor29
04.09.2021, 16:19
penelopa ci powie zebys se ciasto sam zrobil ze swiec... na tym polega ta gra i event sam sobie bo nie ma z kim grac
Ogólnie w grze zostali masochiści z dużymi lvlami, więc ciekawe, skąd nabierze się ciasta do robienia premek eventowych. xD
o tym samym myślałam. Nie będzie przecież z kim handlować
majsterpaulek60
04.09.2021, 21:44
będziemy sami wystawiać świece za ciasto a komp zastanowi sie czy taka propozycja jest godna uwagi
BB :) Brawo u mnie wszystko działa cacy na unity będe grał w grę sam :)
Bede grał w gre - Tomb Raider! xD
A dla BB serdeczne życzenia - je bni jcie się w czoło, będzie nam wesoło.
Szkoda ale trudno settlers dostaje łopatą w kopiec jak ktoś się będzie nudził to od 9 rusza " New world" .
majsterpaulek60
04.09.2021, 22:46
zastanawiam sie czy Penelopa jest z krwi i kości alby czy gra w settlersy bo widząc jak sie gra być tak spokojna to dużo do myślenia daje
Z ciekawości pograłem w kilka gier i to jeszcze w wersjach beta np. Timberborn, Len's Island i te gry z grafiką o niebo lepszą niż TSO chodzą bardzo płynnie a są zrobione na Unity.
Da się ? Pewnie że tak.
Chce się ? Pewnie że nie.
No i taki mamy efekt - TSO R.I.P.
"szkorbut pięt i trzepotanie odbytu" pozdro dla JSON'a
Chemik83
05.09.2021, 09:11
event fajnie
tylko kto będzie grać ?
Androm3da
05.09.2021, 10:24
Szkoda w ogóle pisać, od wprowadzenia unity gra jest nie grywalna, wcześniej (przed unity), gra niekiedy działała tak jakby serwery gry były na księżycu, teraz działa tak jak by były na wenus, wszystko działa z opóźnieniem, na wszystko trzeba czekać zanim cokolwiek "wskoczy", a przez ciągłe "odświeżanie gry" czynności trzeba powtarzać wielokrotnie (wysyłanie odkrywców, geologów, premki, itp). Nie wiem jaki cel ma wprowadzanie eventu, przy nie grywalnej grze ?
sloslo57
05.09.2021, 10:34
Wszyscy tak się podniecają nadchodzącym eventem i problemami technicznymi, ale tak swoją drogą po przeczytaniu pamiętnika zastanawiam się po co tyle hałasu. Ja tam nie widzę nic ciekawego do zdobycia. Oczywiście pomijam fakt, że można wydać realne np. 200 zł w zakup jednej paczki w grze która dogorywa. Można to traktować faktycznie jako urodziny, przychodzimy z prezentami w postaci banknotów NBP do jubilata, a ten wystawia nam słone paluszki na imprezce i gasi światło.
Oczywiście pomijam fakt, że można wydać realne np. 200 zł w zakup jednej paczki w grze która dogorywa.
Przeciez przynajmniej od 3-4 lat na tym polegaja eventy, wrzuca do gry cos czego zrobienie komus umiejetnemu zajmuje pare godzin, raz na kilka miesiecy, i licza ze jakis jelen to kupi, a nawet jak nie kupi to przynajmniej nikt sie przy tym nie narobil a firma nie wydala na to nawet jednej dniowki.
Model biznesowy pt "widzimy ze nic na tym nie ugramy, wiec moze wyjdziemy latwo na plus jak zminimalizujemy koszty".
Jack_Hard
05.09.2021, 13:59
UbiSoft wie, że projekt The Settlers Online umarł, więc żeby pozbyć się ostatniego problemu jakim są resztki graczy, postanowili opalić event, który wkó...i ostatecznie tę grupę najwierniejszych. Gra pozostanie tylko w ich wspomnieniach, by jednak nie czuć się porzuconym jak matka porzuca swoje dziecko, odpalą sobie wersję The Settlers I-III a może i kolejne. A UbiSoft ???. Na pewno maja już nowy atrakcyjniejszy projekt na którym zarobią większą kasę.
immortalfame
05.09.2021, 23:53
juz 1.5 mc w pupe z premium :D nic dalej nie działa ... a oni dalej event robia.... HOW ?????????????????????????? nie wierze w to co widzę, rekompensatę za wydana kase za klejnoty i nara robi 100% graczy :D
pretor29
06.09.2021, 06:58
taka polityka , jak nic nie zrobic a zarobic.... na jedno mozesz liczyc oni nadal ciezko pracuja zeby bylo lepiej heheheheheheh
zjadaczasu
06.09.2021, 10:28
działa
aż się boję zapeszyć
obecny event chyba dla saren i jeleni:) wszystko za klej:)
Co za dno....reprezentują twórcy gry, która od ok. połowy lipca zupełnie nie działa...a oni event odpalili :-(
BB_Penelopa
06.09.2021, 11:19
zastanawiam sie czy Penelopa jest z krwi i kości alby czy gra w settlersy bo widząc jak sie gra być tak spokojna to dużo do myślenia daje
Z krwi kości i kawy ;)
Może jeszcze wszystko się ułoży i będziemy grać dalej. Dajmy szansę tej grze.
U mnie póki co nawet działa. I dajcie już spokój tej bidnej Penelopie, ona tam tylko pracuje i pewno też się wq... że to wszystko działa tak, jak działa, tylko nie może z wiadomych względów nic napisać ;)
Szanująca się firma wycofuje bubel do czasu jego naprawy. Widocznie UBi to nie dotyczy bo to firma kogucik.
zjadaczasu
06.09.2021, 14:26
psuje zabawę czekanie na reakcję odkrywców po wysłaniu
ruszają dupsko za 10 sekund :(((
Sykaczowy
06.09.2021, 17:12
Ambitne macie plany, nie powiem ;D
https://i.ibb.co/LRd4LP9/screen.png (https://imgbb.com/)
Nie chcialo im sie tracic 5 min w przyszlym roku, to zrobili na zapas
BB_Penelopa
06.09.2021, 17:37
U mnie póki co nawet działa. I dajcie już spokój tej bidnej Penelopie, ona tam tylko pracuje i pewno też się wq... że to wszystko działa tak, jak działa, tylko nie może z wiadomych względów nic napisać ;)
Programiści pracują nad poprawą sytuacji. Mam nadzieję, że wkrótce sytuacja wróci do normy. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
criss20ster
06.09.2021, 18:33
A ja nie mam tego wydarzenia
Pene ja już nie mam nadziei i 90% ludzi tez nie zatem spuśćcie wodę i ogłoście koniec mamienia graczy poprawą:)
pretor29
07.09.2021, 08:26
Programiści pracują nad poprawą sytuacji. Mam nadzieję, że wkrótce sytuacja wróci do normy. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
9 miesiecy nic nie zrobiliscie a teraz piszesz ze wkrotce wroci do normy ... nie nie wroci nic wam nie wyszlo od jakis 4 lat wiec i to nie wyjdzie ... unity to dla was za wysokie progi jak z reszta wszystko
msz racje gdyby im zależało to zostawili by tego klienta dla nas jako wybór a nie że dali tą unity a ty się męcz
Lord_Crain
07.09.2021, 11:15
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Rozumiem, że event będzie trwał do momentu naprawienia gry? Bo co mi z tego że jest, skoro nie da się oficjalnie wejść do gry...
vassago4
07.09.2021, 11:29
msz racje gdyby im zależało to zostawili by tego klienta dla nas jako wybór a nie że dali tą unity a ty się męcz
Przecież istnieje możliwość grać przez klienta. Ktoś co prawda bardziej ogarnięty przyjął temat na klate i po koleżeńsku podzielił się tym ze światem, ale BB daje ciche przyzwolenie na jego używanie i palcem nie grozi. No tyle że mają taki d...chron, że jak coś nie tak to info dostaniesz że nie wspierają tego rozwiązania :)
zjadaczasu
07.09.2021, 12:57
jest problem z widocznością premii na przygodach
wyszarzałe są np podkowy, strzały
The_Cocoloco
07.09.2021, 21:08
Kłamiesz. Miesiąc temu pisałaś ze poprawicie Unity i co? w dalszym ciągu to jedno wielkie G. na dowód masz screny jak wygląda Unity bo chyba nie do końca sie orientujesz w tym co się dzieje.
Event miał nie być ruszany a jednak wyszło inaczej.
popieram gościa :) po cholerę ten event jak się nie da grać :mad: grubasy trzeba 2 h wysyłać szkoda życia
zjadaczasu
07.09.2021, 21:44
Generałów na przygodach nie można cofnąć :(
Kamikaze normalnie :(
Saper myli się tylko raz :(
Jak grać Penelopo, jak grać?
StachuSiekiera
08.09.2021, 06:08
yhh, jak mnie wq takie komentarze.
Penelopa to pracownik BlueByte, specjalnie zatrudniony, zeby rozmywac odpowiedzialnosc.
Ona nie jest zadnym graczem, pojecia typu "Miecznik Platyna", "Grilowany Stek" czy "Olej Maszynowy", to dla niej totalna abstrakcja. Nie ma zielonego pojecia co to jest.
Ona jest tutaj tylko po to, zeby lapac na klate placz graczy i robic raporty o czym placza. Jakby byla dla nas dobra, to by kazdy post, ale to kazdy, wysylala do centrali.
Niestety tego nie robi, ma nas tak samo w glebokiej jamie, jak BlueByte ma nas.
krotos666
08.09.2021, 10:25
Niestety, ale nie masz pojęcia, ani dowodów na to co robi, a czego nie robi.
Ale na pewno, fakt, że masz bardzo duże problemy z grą nie maja wpływu na Twoją wypowiedź.
Ludzie odpuście.
Jak macie windowsa to na wiki, na fb macie instrukcje jak wgrać klienta.
Albo czekajcie, aż naprawią grę.
The_Cocoloco
08.09.2021, 20:26
W32/MSIL_Kryptik.AKI.gen!Eldorado - Trojan.Malware.300983.susgen
takie cos posiada klient
Przytulanek
08.09.2021, 21:54
http://prntscr.com/1rl4kxv
produkcja balonów na małym torcie zamiast 18 jest 12
W32/MSIL_Kryptik.AKI.gen!Eldorado - Trojan.Malware.300983.susgen
takie cos posiada klient
podejrzewam, ze toto coś, to już masz na swoim kompie i do każdego pobranego pliku, dodaje swoją kopię..
pewnie zero ochrony masz, lub wspaniałe AVG czy Avast
masz przeskanowalem plik: http://z3nfist.cba.pl/images/jakivirus.jpg
i zero.. ciekawe czy masz tak samo czysto. na kompiku..
Ona nie jest zadnym graczem, pojecia typu "Miecznik Platyna", "Grilowany Stek" czy "Olej Maszynowy", to dla niej totalna abstrakcja. Nie ma zielonego pojecia co to jest.
A gdzie ja napisałem, że ona jest graczem? Podejrzewam, że jest pracownikiem BB, jak pisałeś, ale myślę, że też wolałaby mieć święty spokój z komentarzami, że ciągle z czymś jest problem. W dodatku w dużej części nic nie wnoszącymi komentarzami.
BB_Penelopa
09.09.2021, 10:17
Witam serdecznie! :)
Przypominam Wam, że nie warto gromadzić balonów. Jeśli je przekażecie, mamy szansę, na osiągnięcie celu społeczności. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
BB_Penelopa
09.09.2021, 10:18
A gdzie ja napisałem, że ona jest graczem? Podejrzewam, że jest pracownikiem BB, jak pisałeś, ale myślę, że też wolałaby mieć święty spokój z komentarzami, że ciągle z czymś jest problem. W dodatku w dużej części nic nie wnoszącymi komentarzami.
Oczywiście, że gram od wielu lat. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
ja gromadzę balony i wrzucam co 5ooo szt.
http://prntscr.com/1rl4kxv
produkcja balonów na małym torcie zamiast 18 jest 12
U mnie też ta premia nie działa. Sprawdziłem, produkuje jakby jej nie było. Jak jest u innych, niech ktoś potwierdzi.
zjadaczasu
09.09.2021, 11:35
Na przygodach jest problem z ładowaniem wojska do generała. Póki się wszystkie obozy nie usadowią jest fałszowanie ilości i rodzajów albo resetowanie wprowadzonych.
Nadal nie działa białą flaga, nie można cofnąć generała.
Ładować można tylko za pomocą kursora co jest okropnie uciążliwe, dawniej można było wpisać z klawiatury ilość jak u kupca.
Poprawcie to bo bardzo utrudnia zadania eventowe.
Przypominam Wam, że nie warto gromadzić balonów. Jeśli je przekażecie, mamy szansę, na osiągnięcie celu społeczności. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Dopisujecie sami te balony do puli kto uwierzy w 64 miliony na dzień dzisiejszy :eek: osobiście od początku uzbierałem 3,8k balonów, a graczy jest 40 max :p
to słabo ci idzie , ja przekazalem wczoraj 5000.. pewnie dajesz male torty..
aj, zapomnialem, ze z ciebie hakier na ónity .. to tak maże być..
Bo potrzeba 15k balonów na 14 dni i przy wyższych levelach, gdy podstawa jest 12 czy 14 balonów na slot, to male torty wystarczą (na kliencie działają ;D)
A co do puli ja od 4 lat pisze ze ten pasek żyje własnym życiem niezależnym od wszystkiego, a zwłaszcza od TSO.
Ale w tym roku to już przegięli całkiem pałkę, pasek szybciej idzie jak w zeszłym roku, chyba chcą wszystkim pokazać, że z grą jest wszystko ok, działa super płynnie i nie wiadomo o co kaman z pretensjami :p
U mnie też ta premia nie działa. Sprawdziłem, produkuje jakby jej nie było. Jak jest u innych, niech ktoś potwierdzi.
Sprawdził ktoś? Działa źle czy dobrze?
Androm3da
10.09.2021, 09:16
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Po co je przekazywać ? celu nie osiągniemy pewnie, a w końcu i tak napiszesz że przez to jak gra działa (czy raczej nie działa w pełni na unity) i tak nagrody otrzymamy.
Czarna_mamba_3
10.09.2021, 09:21
Mały tort niezależnie czy wrzucony samemu czy przez znajomego nie zwiększa ilości.
Mały tort niezależnie czy wrzucony samemu czy przez znajomego nie zwiększa ilości.
tylko na unity w kliencie działa dobrze
zwiększa ilość balonów produkowanych - tylko nie wyświetla na Unity poprawnie - ale dodaje balony z uwzględnieniem premii - wystarczy sprawdzić - policzyć
a że mają błędy - to już normalka - przeciez czasów produkcji do zakończenia balonów na Unity tez nie wyświetla
A u mnie coś sie zapetliło i po IV rundzie znowu mi wrzuciło IV. A jak u Was?
ale dziadowski ewent 5,5k balonów udzierganych i nie moge do łupieżców ludzi uzbierać, a oni już prawie mają balony uzbierane, żenada
jest moc z tym celem społecznościowym. O ile dobrze kojarzę to ostatnim razem społeczność się nie wyrobiła kilka razy , mimo normalnych warunków gry. A na Unity nawet przed czasem. Czary :)
No cóż u mnie (klient na 32 bitowymi kompie) po osiagnieciu drugiego wkładu (gdzie jest geolog), grę wywaliło i już nie mogę się ponownie zalogować od kilku dni... także tak. Ten geolog, jak i np. Krzykliwa nie miały swojej grafiki, jedynie było puste pole w ramce. Oczywiście kalendarza od początku nie mam... Nawet nigdzie zgłaszam bo i po co.
M0rdechaj
12.09.2021, 10:04
No cóż u mnie (klient na 32 bitowymi kompie) po osiągnięciu drugiego wkładu (gdzie jest geolog), grę wywaliło i już nie mogę się ponownie zalogować od kilku dni... także tak. Ten geolog, jak i np. Krzykliwa nie miały swojej grafiki, jedynie było puste pole w ramce. Oczywiście kalendarza od początku nie mam... Nawet nigdzie zgłaszam bo i po co.
Podmienił nowy client.swf? pewnie nie to i klienta wywaliło. Na wiki paczać.
pretor29
12.09.2021, 11:03
jak nowy gen ktos testowal , przyda sie czy kolejna ozdoba?
Podmienił nowy client.swf? pewnie nie to i klienta wywaliło. Na wiki paczać.
podmieniłem, inaczej w ogóle nie mógłbym grać. Ewidentnie się zrypało po osiągnieciu tego wkładu gdzie był geolog z pustym polem, ale dodatkowo niestety musze grać na 32-bitowym to pewnie to jest przyczyną.
edit: jeszcze to zrobie bo moze rzeczywiście cos przeoczyłem
Zwracam honor BB :) moja wina, ale co ciekawe cały tydzień grałem na starym kliencie.
Dzięki za podpowiedź
jak nowy gen ktos testowal , przyda sie czy kolejna ozdoba?
Kolejna ozdoba i kolejny general pomyslany na odwrot.
I kolejny przypadek pozwalajacy watpic czy ktokolwiek nad nim w ogole myslal, skoro sie to kupy nie trzyma :)
majsterpaulek60
12.09.2021, 18:52
czy warto robić zadania z grupy rundy bo już czwarty raz robię rundę IV może Penelopa jak gra coś podpowie chyba że ma zakaz sie wypowiadać
Milimetr001
12.09.2021, 20:34
Nabyłem 3 świąteczne znaleziska, miałem przedtem 3, ale w codziennej nagrodzie z tych znalezisk wada mi tylko 5 nagród zamiast 6ciu
Naprawili :o Starego Klienta da się teraz ściągnąć z WIKI bez trojana, także działa
Porównanie parametrów, reszty nie trzeba tłumaczyć :p
na Unity:
procesor 4x4GHz 50%
karta graficzna 75%
na Cliencie
procesor j.w 16%
karta graficzna 6%
majsterpaulek60
czy warto robić zadania z grupy rundy bo już czwarty raz robię rundę IV może Penelopa jak gra coś podpowie chyba że ma zakaz sie wypowiadać
Jak będziesz kończył runde to przerzuć się na Unity, u mnie pomogło i przeskoczyło
majsterpaulek60
13.09.2021, 19:07
majsterpaulek60
Jak będziesz kończył runde to przerzuć się na Unity, u mnie pomogło i przeskoczyło
właśnie jestem na Unity
BB_Penelopa
13.09.2021, 19:16
Witam serdecznie!
Brawo! Udało Wam się osiągnąć pierwszy Cel Społecznościowy! https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/general/anniversary_event/2018_09_anniv_balloon2.png
Przekazujemy dalej! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
majsterpaulek60
13.09.2021, 19:32
Witam serdecznie!
Brawo! Udało Wam się osiągnąć pierwszy Cel Społecznościowy! https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/general/anniversary_event/2018_09_anniv_balloon2.png
Przekazujemy dalej! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Brawo ale jak dalej będziemy mieć taka cierpliwość albo zawiesza się wyspa ciągle robi sie te same zadanie pochwal się jak chodzi Twoja wyspa chyba że masz zakaz
BB_Penelopa
14.09.2021, 14:03
Brawo ale jak dalej będziemy mieć taka cierpliwość albo zawiesza się wyspa ciągle robi sie te same zadanie pochwal się jak chodzi Twoja wyspa chyba że masz zakaz
Witaj!
Zdaję sobie sprawę z tego, że wydajność pozostawia wiele do życzenia.
Poniżej znajdziesz kilka wskazówek, które pozwolą ulepszyć wydajność gry.
Nie zmieniaj zakładki w przeglądarce podczas grania lub ładowania gry. Gdy zaraz po zalogowaniu zmienisz zakładkę w przeglądarce, ponieważ gra "ładuje się zbyt długo" jedynie wydłużysz czas ładowania się gry.
Gdy nie jesteś skupiony na grze około ~30 sekund, spodziewaj się opóźnienia i ponownego połączenia czatu po powrocie,
Jeśli to możliwe, użyj przeglądarki Chrome; powinna mieć najlepszą wydajność. Upewnij się też, że jest zaktualizowana i posiadasz najnowszą wersję.
Upewnij się, że sterowniki Twojej karty graficznej są aktualne.
Upewnij się, że przyspieszenie sprzętowe przeglądarki jest aktywne
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Wniosek nasuwa się sam.. ze _Penelopa, nie widziała jak gra wygląda , pod chrome.. (chrome pod unity się dławi)
jak by czytała niemieckie forum.. to by zauważyła, ze tam proponują WATERFOX 64bit.
to tyle..
Witaj!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
A kiedy ta wydajność wróci do normalnej?? To jest główny powód, że nie da się sensownie grać.
Wniosek nasuwa się sam.. ze _Penelopa, nie widziała jak gra wygląda , pod chrome.. (chrome pod unity się dławi)
jak by czytała niemieckie forum.. to by zauważyła, ze tam proponują WATERFOX 64bit.
to tyle..
Nie wiem co to ten WATERFOX. A poza tym to gra działa tak samo pod Chrome, Firefox i Edge, więc na każdej popularnej przeglądarce a nie tylko Chrome.
chocisz_rev
14.09.2021, 23:28
witaj!
Poniżej znajdziesz kilka wskazówek, które pozwolą ulepszyć wydajność gry.
Nie zmieniaj zakładki w przeglądarce podczas grania lub ładowania gry. Gdy zaraz po zalogowaniu zmienisz zakładkę w przeglądarce, ponieważ gra "ładuje się zbyt długo" jedynie wydłużysz czas ładowania się gry.
Gdy nie jesteś skupiony na grze około ~30 sekund, spodziewaj się opóźnienia i ponownego połączenia czatu po powrocie,
jeśli to możliwe, użyj przeglądarki chrome; powinna mieć najlepszą wydajność. Upewnij się też, że jest zaktualizowana i posiadasz najnowszą wersję.
Upewnij się, że sterowniki twojej karty graficznej są aktualne.
Upewnij się, że przyspieszenie sprzętowe przeglądarki jest aktywne
pozdrawiam,
bb_penelopa
jedyna odpowiedz to; USUŃ GRĘ
Nie wiem co to ten WATERFOX. A poza tym to gra działa tak samo pod Chrome, Firefox i Edge, więc na każdej popularnej przeglądarce a nie tylko Chrome.
to działają na wszytkich, tak, ale zobacz dlugosc budowania sie wyspy , na chrome.. a na FF czy WATERfox..
a jesli nie wiesz co to ten Waterfox.. to zapytaj google..
BB_Penelopa
17.09.2021, 17:33
Przypominam Wam, że nie warto gromadzić balonów. Jeśli je przekażecie, mamy szansę, na osiągnięcie II celu społeczności. :)https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/general/anniversary_event/2018_09_anniv_balloon2.png
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Przypominam Wam, że nie warto gromadzić balonów. Jeśli je przekażecie, mamy szansę, na osiągnięcie II celu społeczności. :)https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/general/anniversary_event/2018_09_anniv_balloon2.png
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
buhahahahahahahahahahazhahahahaha
Androm3da
19.09.2021, 09:18
Budynki "świąteczne znalezisko" nie dają nagród, proszę to naprawić.
zaliczasz zadania ,a sa jak nie zaliczone,znikaja klejnoty,torty tez nie dzialaja,evenet juz sie konczy ,
a jak tu zakoniczyc zadnia eventowe,moze ktos machnie czarodziejska rozczka i wszystko sie naprawi
Skowronek121
20.09.2021, 00:08
Gra działa jak działa, ale za to jakie nowe emocje dostarcza, gdy patrzy się na Generała który przez błędy i lagi wersji Unity podąża w kierunku złego obozu na pewną śmierć i nie da się go wybrać aby dokonać odwrotu a przy próbie ponownego wczytania mapy lub odświeżenia przeglądarki brakuje czasu na wykonanie tak banalnej komendy jak odwrót. Szkoda że II celu nie osiągniemy, może trzeba się pogodzić z końcem gry i pozwolić jej ze sceny zejść w odrobienie godności.
xKostekx
20.09.2021, 12:23
No i drugi cel nieosiągnięty. Nie wiem kto inteligentny myślał że tyle balonów zostanie przekazanych, skoro na serwerach, porównując do wcześniejszych lat, gra tylko garstka ludzi.
Nic tylko pogratulować nieudanie zakończonego eventu.
luzik, cudowne BB po rozważeniu wszystkich ZA i PRZECIW na utajnionych obradach bez aststy kamer i miktofonów odblokuje te nagrody z 2 etapu, ale to ma być ostatni raz tak na lenia i litość, macie dmuchać i chuchac nieważne czy ludzi jest 100 czy 10 tysięcy czy tysiąc osób :mad:
i czy dmuchacie na niegrywalnym unisyfie czy sprytnym kliencie zrobionym przez graczy :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
BB_Penelopa
20.09.2021, 16:57
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/general/anniversary_event/PL_header_balloons.png
Drodzy Gracze,
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/website/pictures/Unity_npc_small.png
Podczas tego wydarzenia uczyniliście niemożliwe możliwym i pokazaliście przykład na to, jak społeczność może się zjednoczyć, aby osiągnąć nawet najtrudniejsze cele.
Cel drugiego tygodnia był, w obecnych warunkach, być może nieco zawyżony - ale biorąc pod uwagę liczbę balonów, które wszyscy nadal posiadacie w grze, jesteśmy pewni, że ten cel był do zrealizowania w normalnych warunkach; osiągnęliście niesamowity wynik, jakim jest 80%!
Aby nagrodzić Wasze wysiłki i aby to wydarzenie było radosnym świętem, postanowiliśmy wysłać nagrody, jakie mieliście otrzymać za wykonanie „II celu społeczności” wszystkim graczom, którzy byli aktywni podczas tego wydarzenia!
Informujemy również, że Introligator z Przygody został oznaczony jako „Do zdobycia jeden raz podczas tego wydarzenia”. Była to jednak pozostałość Tekstu z 2020 r. Budynek nie dostał się do Wydarzenia z 2021 r. Zamiast tego otrzymaliście jeden z uroczych Rynków z Balonami!
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/forum/pictures/b_balloonmarket.png
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/general/anniversary_event/PL_header_balloons.png
Drodzy Gracze,
Podczas tego wydarzenia uczyniliście niemożliwe możliwym i pokazaliście przykład na to, jak społeczność może się zjednoczyć, aby osiągnąć nawet najtrudniejsze cele. Cel drugiego tygodnia był, w obecnych warunkach, być może nieco zawyżony
cel był ''być może NIECO zawyżony'' :confused: super dowcip :D:D:D
ale ok. czyli sprawdziło się?
jakiekolwiek były powody dla których to zrobiliście (jak napisałem wyżej, hyhy) to DZIĘKI
ale nie wpadajcie w samozachwyt z powodu jednego podziękowania i ogarnijcie to DZIADOWSKIE UNITY by było wreszcie grywalne :mad:
do roboty! ;)
OmateuszO
22.09.2021, 00:31
Zamiast tego otrzymaliście jeden z uroczych Rynków z Balonami!
Czy w następnej aktualizacji zostanie poprawione działanie nowej premii Garść Balonów?
Premia jest +500 a działa jak +300 (Ciastko sezamowe). Podobna sytuacja była z Bratnią duszą.
http://snipboard.io/Ozvud1.jpg
pretor29
22.09.2021, 16:19
napisza ze byl blad w opisie
majsterpaulek60
22.09.2021, 20:11
Drodzy Gracze,
Podczas tego wydarzenia uczyniliście niemożliwe możliwym i pokazaliście przykład na to, jak społeczność może się zjednoczyć, aby osiągnąć nawet najtrudniejsze cele.
Cel drugiego tygodnia był, w obecnych warunkach, być może nieco zawyżony - ale biorąc pod uwagę liczbę balonów, które wszyscy nadal posiadacie w grze, jesteśmy pewni, że ten cel był do zrealizowania w normalnych warunkach; osiągnęliście niesamowity wynik, jakim jest 80%!
Aby nagrodzić Wasze wysiłki i aby to wydarzenie było radosnym świętem, postanowiliśmy wysłać nagrody, jakie mieliście otrzymać za wykonanie „II celu społeczności” wszystkim graczom, którzy byli aktywni podczas tego wydarzenia!
Informujemy również, że Introligator z Przygody został oznaczony jako „Do zdobycia jeden raz podczas tego wydarzenia”. Była to jednak pozostałość Tekstu z 2020 r. Budynek nie dostał się do Wydarzenia z 2021 r. Zamiast tego otrzymaliście jeden z uroczych Rynków z Balonami!
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/forum/pictures/b_balloonmarket.png
wspaniała wiadomość to znaczy nic nie trza poprawiać i tak gracze dają się rade
Ja tam nie widzę powodów do narzekań :p
zjadaczasu
22.09.2021, 22:59
Ja tam nie widzę powodów do narzekań :p
chyba jest dwóch chociszów
przypomnę ci:
ale dziadowski ewent 5,5k balonów udzierganych i nie moge do łupieżców ludzi uzbierać, a oni już prawie mają balony uzbierane, żenada
Ale w tym roku to już przegięli całkiem pałkę, pasek szybciej idzie jak w zeszłym roku, chyba chcą wszystkim pokazać, że z grą jest wszystko ok, działa super płynnie i nie wiadomo o co kaman z pretensjami :p
Zakończcie już tą farsę, czas pomyśleć o wyłączeniu serwerów, bo robicie z siebie śmiech, a i nam dacie wolną rękę, żeby zaczepić się na innych włościach
nie widziałeś miniatury i jej zawartości :confused:, to lek na wszystkie bolączki, a zresztą zacząłem grać na cliencie, w innym wypadku nie ukończyłbym nawet jednej misji i wszystko co przytoczyłeś trwałoby do dzisiaj, a nawet gorszy scenariusz mógłby się pojawić ;)
Gdzieś na FB pisali, że wszyscy dostali Stanicę wywiadowców, i faktycznie znam kogoś, kto dostał (nie za zrobienie zadania). Ktoś coś wie?
gizmodogra
23.09.2021, 22:05
tak wpadła mi stanica wywiadowców 1 szt w tym evencie. tylko po co? brakuje przygód które lubie robić, a stanic nie ma gdzie wybudować
Hmm... mi niestety nie wpadła :/