Zobacz pełną wersję : Zmiany w grze - 31.08.2021 - Dyskusja
BB_Penelopa
25.08.2021, 12:22
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/general/changelog/PL_forumheader.png
Witam!
Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat nadchodzących zmian, opisanych > tutaj (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47944) <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
A co z innymi błędami? Jest ich tyle, że nie wiem który wymienić jako pierwszy do naprawy. Wydarzenie fajnie że będzie ale co z tego jak serwery świecą pustkami.
Betooniusz
25.08.2021, 14:41
NNOWE FUNKCJE
Nowe Wydarzenie: Podczas tej aktualizacji do gry zostanie wdrożone Wydarzenie Rocznicowe. Wydarzenie rozpocznie się 6 września!
ZMIANY & USPRAWNIENIA
Budynki: Wybór produkcji Epickich Miejsc Pracy został naprawiony.
Tekst: Naprawionych zostało kilka błędów w opisach.
Przeczytałem to dwa razy, powoli i przepraszam droga, najdroższa Penelopo ale muszę dopytać ponieważ nie mam pewności czy zrozumiałem ten komunikat - co chcecie zrobić 6 września i co poprawić do tej chwili?
Rozumiem że promocje na klejnoty zostały uzgodnione z zewnętrzną firma z wielomiesięcznym wyprzedzeniem i sprzedajecie settlersową walutę, mimo że TSO w zasadzie nie działa, a Event analogicznie jak promocja na klejnoty, musi się odbyć booo? :rolleyes:
Nie mam pomysłu, może ktoś podpowie?
longin773
25.08.2021, 14:48
Mnie Pani Penelopo interesuje tylko jedno - kiedy będę mógł grać.
Hmm,
Zawsze mi sie wydawalo ze zeby event mial sens to musi byc aktywna spolecznosc na serwerze z ktora mozna chocby handlowac, lub dzielic lupy, w rocznicowym evencie zazwyczaj chodzilo o to zeby ludzie sie zmobilizowali i razem zbierali "cos" dla progresu servera.
A teraz pytanie, jak sobie to wyobrazasz droga Penelopo, skoro nie ma ludzi bo grac sie nie da? Ja od czasu wdrozenia Unity nie widzialem czata ktory od ponad miesiaca nie dziala........... i nie pisz mi prosze o czyszczeniu ciasteczek i innych bzdurach ktore nic nie pomagaja. Ja sie pytam jak wy to sobie wyorbazacie??
Ja myślę że wrzucanie Penelopy do wora z BB to raczej nie :) BB_Penelopa BB_Penelopa
Community Manager kobita tylko przekazuje to co musi Szkoda mi jej czasem :P
Magerskull
25.08.2021, 15:47
Ja myślę że wrzucanie Penelopy do wora z BB to raczej nie :) BB_Penelopa BB_Penelopa
Community Manager kobita tylko przekazuje to co musi Szkoda mi jej czasem :P
Juz bym wolal zeby jak czlowiek napisala ze BB nie ma pojecia jak to naprawic i nie wie jak dlugo to zajmie niz wklejala ta "swoja wiadomosc" w odpowiedzi na kazdy problem zglaszany przez graczy.
Nata_Kata
25.08.2021, 15:56
jak ta gra padnie w ciągu najbliższego roku ze wskazaniem na rok kalendarzowy 2021 to macie idealny przykład:
1) fatalnej komunikacji z klientami tj. graczami TSO
2) jak doić krowę w końcowej fazie produktu
i wtedy warto sobie zostawić w pamięci jak się robi w konia graczy (klientów) na przykładzie TSO
event niewymagający pod względem gry ale bazujący na dużej ilości aktywności graczy (odkwikaniu balonów)
jak różne działy Ubi tego nie kumają i nie ma współpracy pomiędzy marketingiem produkcja to aż strach pomyśleć jak działają inne gry tej firmy
Senlandia
25.08.2021, 16:38
ZMIANY & USPRAWNIENIA
nooo, tempo napraw przyspiesza... następny bubel naprawią za miesiąc, a ostatnie w kolejnym tysiącleciu...
wirussss
25.08.2021, 16:56
Działa klient to po co narzekacie ?
Ja się zastanawiam, kiedy to poprawicie:
Nie wiem czy jeszcze jest możliwość zgłaszania błędów, ale chciałbym zgłosić, że "przez przypadek" zaobserwowałem, jak "w magiczny sposób" niektóre zasoby są konwertowane z jednego typu w inny.
Chodzi mi o zasób typu Dodaj do dowolnego złoża lub zasobu (ogólne), który jest "magicznie" zamieniamy w Dodaj do złoża: (odpowiedni zasób) lub w Dodaj zasób: (odpowiedni zasób).
Czy to już będzie na stałe, czy to tylko niefortunny błąd gry?
Szczególnie to jest widoczne, jak odbiera się rzeczy od Przestraszonego Odkrywcy i kilku innych budynków generujących losowe surowce i premie.
Bartexio
25.08.2021, 17:04
Idą na rekord 3 konserwy na przestrzeni niemal miesiąca,
No jedna rzecz na plus to poprawa planów w epickich budynkach, tylko oby wszystkie wróciły
6 wrzesnia event .. dobre sobie, a cos wiecej wiadomo czy bedzie totalna kopia z tamtego roku ?
wirussss
25.08.2021, 17:05
ale serio czemu nie odpalicie klienta ? pytanie do graczy nie do bb of course, mnóstwo ludzi gra normalnie a na forum tylko ludzie marudzą o to ze zle im
ale serio czemu nie odpalicie klienta ? pytanie do graczy nie do bb of course, mnóstwo ludzi gra normalnie a na forum tylko ludzie marudzą o to ze zle im
Bo nie wszyscy potrafią znaleźć instrukcje i ją wykonać, nie każdy jest obcykany w te komputery. Co z tego że jest klient jak ubyło graczy, jaki sens siedzieć samemu na grze gdzie nawet nie ma kogo do grobowca zaprosić.
wirussss
25.08.2021, 17:15
Moim zdaniem jest wręcz odwrotnie, ludzie chcą pograc ale wchodzą na forum widzą tylko lament zamiast instrukcji i nie wiedzą, że klient działa i można sobie ogarnąć ... widać wielu ludzi którzy dosłownie na 2 minuty logują się i znikają
Publiusz
25.08.2021, 17:43
Nawet jeśli event odpali i nawet jeśli da się grać to czuję, że będzie powtórka z rozrywki z zeszłego roku. Limity do osiągnięcia rzędu 75 000 000 szt balonów przy obecne stale zmniejszającej się liczbie graczy to zdecydowanie za wysokie progi do osiągnięcia.
Naprawcie grę i zmniejszcie te limity. Tak wiem i gram przez klienta.
Lord_Crain
25.08.2021, 21:06
Ten event to jakiś zapomniany żart z 1 kwietnia? Gra freezuje za każdym kliknięciem w cokolwiek, nawet przy przesuwaniu. W wersji Beta płynniej chodziła... Przy sprzedaży klejnotów w takiej wersji to można zgłosić chyba do praw konsumenta...
Event?? Gra ma szybkość ślimaka, a tu będzie event... gratuluję optymizmu. A te poprawki to chyba "na odwal", żeby coś zrobić.
Jak działanie gry nie wróci do normalnej szybkości to będzie piękna porażka. O innych błędach nie wspomnę.
A jak nie działa klient to co??
A jak nie działa?? Więc narzekam bo zrobili totalnego bubla.Ale zęby człek zaciska i robi to co najpotrzebniejsze z nadzieją na rychła poprawe ale trwa to o wieeeeele za długo:"(((
pretor29
25.08.2021, 22:29
haha napisal ize nie bedzie eventu przed 6 wrzesnia bo trzeba unity naprawic no i nie ma eventu przed 6 wrzesnia ... jest dokladnie 6 hahah a unity jak byly zwalone tak jest dalej wiec co te "przekladanie mialo zmienic?"
aaaaa "Tekst: Naprawionych zostało kilka błędów w opisach" to byl ten najwazniejszy powod ktory zmieni ta gre na lepsze ...co nie panie zenfist?
A masz swiadomosc, ze ten klient nie dziala dzieki BB tylko pomimo tego, ze sami pisali, ze powrot do klienta jest niemozliwy ?
I masz świadomosc tego, ze przy kazdej malej zmianie po stronie backendu klient przestanie dzialac, bo nie ma automatycznego systemu updatowania go (co jest zrozumiale biorac pod uwage ze to nie jest dedykowane rozwiazanie BB) ?
To, że mozesz teraz grac jest PRZYPADKIEM ktory zaistnial tylko i wylacznie dlatego, ze ktos zaczal dzialac na przeciw BB, i nie wiadomo jak dlugo w ogole bedzie to mozliwe :)
takze po co narzekac, wszystko jest OK :D
andrzej_s80
26.08.2021, 00:07
Gra nie działa a Wy event odpalacie?
Nawet wiki sobie odpuściła. Event na testowym jest już od tygodnia a na wiki cisza.
Bambo555
26.08.2021, 10:11
W tej wersji Unity wydarzenie rocznicowe nie ma prawa bytu. Zamiast poprawy to gra się coraz gorzej. Przewiduje rychły koniec tej gry. Informatycy i testerzy powinni się zabrać do roboty chyba nie pracują w :czynie społecznym:
MicheLLo
26.08.2021, 10:25
Czy zamierzacie naprawić wybór generałów na przygodach, żeby po otwarciu okna nie przeskakiwało na poprzedniego generała? Pal sześć z ponownym otwarciem ale kiedy zamierza się bloka zrobić albo cofnać to zaczynają się schody. Naprawa błędów w tekście opisowym naprawdę nie jest żadnym cudem, zajmijcie się poważnymi błędami.
Magerskull
26.08.2021, 11:13
O ile dobrze rozumie, to jest to obejscie wymyslene przez kogos spoza BB, Czy dasz mi gwarancje ze "osoby postronne" nie maja dostepu do mojego username i hasla, i nie bedzie tak ze ktoregos dnia bede chcial sie zalogowac i okaze sie ze konto jest "zczyszczone" do zera?
Pozdrawiam
luśkalonia
26.08.2021, 11:15
brak słów po prostu.....bezczelność ekipy BB przekracza wszelkie granice, Penelopa nie bierz tego personalnie do siebie, jesteś tylko pionkiem niestety....
Lord_Viader
26.08.2021, 11:21
Że co techniczne wdrożycie? Śmiechu warte! Gra jest niegrywalna!
luśkalonia
26.08.2021, 11:22
O ile dobrze rozumie, to jest to obejscie wymyslene przez kogos spoza BB, Czy dasz mi gwarancje ze "osoby postronne" nie maja dostepu do mojego username i hasla, i nie bedzie tak ze ktoregos dnia bede chcial sie zalogowac i okaze sie ze konto jest "zczyszczone" do zera?
Pozdrawiam
Zgadzam się z tym w zupełności, poza tym czy regulamin TSO dopuszcza takie rozwiązanie? Czy klient nie będzie traktowany jak boot (te są zabronione przecież) i czy nie wiąże się to z "permem"?? Przecież kto jak kto ale załoga TSO przestrzega regulaminu jak w żadnej innej grze... :p
BB_Penelopa
26.08.2021, 11:33
Witam serdecznie.
Rozumiem Wasze obawy, zapewniam Wam, że nasi deweloperzy cały czas pracują, aby gra wróciła do wydajności sprzed Unity. Dostałam również informację, że Unity nie jest dla naszych deweloperów ostatnim przystankiem.
Zachęcam do zapoznania się z wątkiem w którym opisuję kroki jakie warto wykonać, aby ulepszyć wydajność gry: https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47933
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Nawet wiki sobie odpuściła. Event na testowym jest już od tygodnia a na wiki cisza.
A gdzie ty to widziałeś na testowym (tutaj: https://www.tsotesting2.com ??)? Jak tam zaglądam to jeszcze piłki są i relogi tego nie zmieniają...
BB_Penelopa
26.08.2021, 11:35
Hmm,
Zawsze mi sie wydawalo ze zeby event mial sens to musi byc aktywna spolecznosc na serwerze z ktora mozna chocby handlowac, lub dzielic lupy, w rocznicowym evencie zazwyczaj chodzilo o to zeby ludzie sie zmobilizowali i razem zbierali "cos" dla progresu servera.
A teraz pytanie, jak sobie to wyobrazasz droga Penelopo, skoro nie ma ludzi bo grac sie nie da? Ja od czasu wdrozenia Unity nie widzialem czata ktory od ponad miesiaca nie dziala........... i nie pisz mi prosze o czyszczeniu ciasteczek i innych bzdurach ktore nic nie pomagaja. Ja sie pytam jak wy to sobie wyorbazacie??
Bądź dobrej myśli, bo po co być złej. :)
a1934876817568
26.08.2021, 11:52
Unity nie jest dla naszych deweloperów ostatnim przystankiem.a
Czyli:
a) następnym przystankiem deweloperów będzie jakaś inna robota :)
b) rzeźbią coś jeszcze innego niż Unity co oznacza kolejny rok "placu budowy". Ciekawy sposób na palenie pieniędzy
Bartexio
26.08.2021, 12:36
Oj to bedzie mega wtopa z eventem, na testowym nie ma nic wiec bedzie puszka pandory na normalnych serwerach ale to nic nowego.
Ci dalej twierdza ze podlanie kota i nakarmienie kwiatkow to lek na wszystkie problemy, ale to tak nie działa.
Ciekawe jak długo będą tolerowali gre na starym cliencie
a1934876817568
26.08.2021, 13:55
Nie muszą tolerować, jak pisał Sparkz samo sie posypie po implementacji jakiejś nowości
A ja powiem tylko tyle. Jest progres na ten komunikat czekałem tylko 30/40 sekund. Kiedyś czekało się 2-4 min. jak nie dłużej czasem.
"Out of memory. If you are the developer of this content, try allocating more memory to your WebGL build in the WebGL player settings."
Jak by ktoś nie wierzył to zamieszczam PrtSc z całego pulpitu.
Ciekawi mnie jak będzie można brać aktywny udział w wydarzeniu skoro nie da się odbierać surowców eventowych ciasta/świec, które się zdobędzie na produkcje tortów :(
Zakładam że BB nie zrobi tak że surowce będą z automatu lądować w magazynie prawda BB_Penelopa?
P.S. wiemy BB_Penelopa, że ty tylko przekazujesz wiadomości od tych z góry ale może byś też przekazała nasze słowa im?
O widać że zegar jest godzinę do tyłu :)
M0rdechaj
26.08.2021, 16:01
Na testowym dodali jakieś 3 nowe budynki, gienka, geologa i odkrywcę, ale się nie da nic sprawdzić, bo przez klienta jak wchodzę to w gwieździe mam pusto i nic nie widać, a na unity jak wejdę w gwiazdę, to wyskakuje błąd i zwis, więc nie ma co się dziwić, że na wiki też nic nie ma :D Pomijam już to, że nie ma grafik nowych rzeczy. Jak oni taki bubel dodadzą na serwery live, to ośmieszą się już całkowicie.
BB_Penelopa
26.08.2021, 17:20
A ja powiem tylko tyle. Jest progres na ten komunikat czekałem tylko 30/40 sekund. Kiedyś czekało się 2-4 min. jak nie dłużej czasem.
"Out of memory. If you are the developer of this content, try allocating more memory to your WebGL build in the WebGL player settings."
Ciekawi mnie jak będzie można brać aktywny udział w wydarzeniu skoro nie da się odbierać surowców eventowych ciasta/świec, które się zdobędzie na produkcje tortów :(
Zakładam że BB nie zrobi tak że surowce będą z automatu lądować w magazynie prawda BB_Penelopa?
P.S. wiemy BB_Penelopa, że ty tylko przekazujesz wiadomości od tych z góry ale może byś też przekazała nasze słowa im?
Jak tylko poznam odpowiedzi na te pytania, dam Wam znać.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Franek_76
26.08.2021, 18:02
...
Abrams85
26.08.2021, 18:07
ahahahahahaha event. ciekawe czy ktos podejmujacy decyzje tam na gorze wszedl chociaz na chwile do gry w wersji unity.
sloslo57
26.08.2021, 19:48
" Dostałam również informację, że Unity nie jest dla naszych deweloperów ostatnim przystankiem." Od razu przypomniał mi się cytat z "Misia". "My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie – mówimy – to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo”. A teraz poważnie. Rozumiem, że jedynym zadaniem do wykonania w nadchodzącym evencie będzie- Spróbuj się zalogować raz dziennie.
pretor29
26.08.2021, 21:10
Witam serdecznie.
Rozumiem Wasze obawy, zapewniam Wam, że nasi deweloperzy cały czas pracują, aby gra wróciła do wydajności sprzed Unity. Dostałam również informację, że Unity nie jest dla naszych deweloperów ostatnim przystankiem.
a ja sie tak cieszylem ze juz wiecej nic nie dotkna i nic nie spartola no ale trudno
gizmodogra
26.08.2021, 21:12
dobre to, bo więcej niż żenujące, gra działa na starym kliencie, czas na oficajlny powrót
Chcecie wgrywac wydazenie rocznicowe? pytam czy z nas robicie *****i? gra nie dziala !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! czy ciezko to zrozumiec?
Asiulek-I
26.08.2021, 23:39
No teraz to mnie powaliłaś,wydarzenie rocznicowe gdy gra śmiga na wstecznym GRATULUJE pomysłu !!!
Tyle ironii,a tak poważnie,zanim coś wdrożycie naprawcie aby dało się grać
Ja mam tylko jedno pytanie: Czy ktoś do nowej aktualizacji zrobi plik client.swf?? I gdzie będzie on dostępny do pobrania?? Bo na tym syfie Unity grać się nie da. Na Unity działa tylko jedna rzecz - Pinky. No ale Pinky nie jest w domenie BB, gdyby było działałoby tak samo jak settlersi na Unity
kasownik
27.08.2021, 09:12
Doczekamy sie wreszcie naprawy wiadomosci? Proba otwarcia konczy sie po chwili zgonem okna gry i komunikatem out of memory. Jak brac udzial w evencie bez mozliwosci korzystania z wiadomosci, moze mi ktos z BB wytlumaczyc?
pablos73
27.08.2021, 12:29
Predzej sie doczekamy dedniecia gry...
BB_Penelopa
27.08.2021, 14:48
Doczekamy sie wreszcie naprawy wiadomosci? Proba otwarcia konczy sie po chwili zgonem okna gry i komunikatem out of memory. Jak brac udzial w evencie bez mozliwosci korzystania z wiadomosci, moze mi ktos z BB wytlumaczyc?
Dziękuję Ci za zgłoszenie błędu.
Dział techniczny pracuje już nad rozwiązaniem.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
xKostekx
27.08.2021, 14:58
Mi za to przy próbie wywalenia wiadomości do kosza wyskakuje komunikat "Server Response Error Code E:10009 M:1180!" i gra się wykszacza :mad:
Nie wspominając o tym że nie można nic odebrać z wiadomości bo nic nie wskakuje do gwiazdy a po przelogowaniu i tak wszystkie wiadomości są te same.
Pisałem już o tym posta, ale został usunięty, bo jak że można wypisywać że są błędy.
BB_Penelopa
27.08.2021, 15:02
Szczegółty na temat wydarzenia podam juz niedługo, wraz z wydaniem Pamiętnika Dewelopera.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
MicheLLo
27.08.2021, 15:40
Penelopa:
Czy zamierzacie naprawić wybór generałów na przygodach, żeby po otwarciu okna nie przeskakiwało na poprzedniego generała? Pal sześć z ponownym otwarciem ale kiedy zamierza się bloka zrobić albo cofnać to zaczynają się schody. Naprawa błędów w tekście opisowym naprawdę nie jest żadnym cudem, zajmijcie się poważnymi błędami.
jak z tą sprawą bo robić przygody w takiej wersji to solidna lipa.
ser_Lucas
27.08.2021, 17:43
Droga Penelopo,
proponuję przekaż z życzliwością od graczy prośbę do działu developmentu: albo niech solidnie zaczną przygotowywać kod (poprzedzony odpowiednimi testami przed wdrożeniem), albo niech zmienią status kodu na OpenSource - zapewniam Cię, że wśród graczy jest wielu programistów, którzy by sobie prędzej poradzili jako społeczność z tymi błędami, niż Ubisoft...
PS. Zamulanie gry, opóźnienia we wgrywaniu interfejsu, wyczerpywanie pamięci - mnie się to kojarzy z brakiem jednej rzeczy w kodzie tej cudownej gry... słowo klucz # singleton # może zapomnieli użyć w kodzie i mamy tego efekt. :D
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Z urodzenia Łodziak, z zamieszkania Toruniak
słowo klucz # singleton # może zapomnieli użyć w kodzie i mamy tego efekt. :D
uzyli ale tylko raz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
uzyli ale tylko raz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
i mam wrażenie że przy ich "możliwościach" i widocznych efektach - przez przypadek
pretor29
27.08.2021, 23:15
Droga Penelopo,
zapewniam Cię, że wśród graczy jest wielu programistów, którzy by sobie prędzej poradzili jako społeczność z tymi błędami, niż Ubisoft...
to akurat jest pewne , jzu nie raz gracze podsuneli im pomysly jak usprawnic gre (kiedys byl problem z ladowaniem wielkich plikow itp) , teraz mamy klienta ktorego tez ktos mądry z graczy ogarnał... jak narazie poprawki wprowadzane przez bb to poprawa tekstu , zmiana nazwy generala itp....
Szczegółty na temat wydarzenia podam juz niedługo, wraz z wydaniem Pamiętnika Dewelopera.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
BB_Penelopa Dziękuje że przekazałaś pytanie do osób z góry. Jeżeli dobrze zrozumiałem twój post to w nadchodzącym Pamiętniku Dewelopera prawdopodobnie będzie znajdować się odpowiedź na moje pytanie :)
Tak z ciekawości też macie taki błąd że jak chcecie np. zrobić steki czy dowolny surowiec (olej, wyzwanie tygodniowe, itd) w dowolnym budynku produkcyjnym to wam nie pokazuje ile sztuk tego zrobicie aż do momentu zaakceptowania produkcji?
a kiedy naprawicie "odświeżanie strefy", które to włącza się co chwile i zawiesza grę. I z tym idziecie na event ? Wolne żarty.
Bądź dobrej myśli, bo po co być złej. :)
w sumie nadzieja matką głupich a nikt nie lubi być sierotą ;)
Nie widzę tego eventu skoro w sposób " politycznie poprawny" można się jedynie zalogować .
aTenSion
28.08.2021, 13:23
Kiedy będzie możliwość grupowego otwierania wiadomości ? Tak jak było to możliwe wcześniej
Jak zwykle ośli upór w trwaniu we wprowadzaniu kitu, nawet kiedy grywalność praktycznie całkowicie spada.
Oczywiście trzeba na siłę promować gniota który całkowicie niedopracowany zniechęca do użytku, pozbawiając ludzi działającego produktu jakim był klient.
Warto iść widać w zaparte i liczyć na cud, że zostaną jeszcze jacyś gracze jak to nad czym pracują programiści będzie grywalne na poprzednim poziomie.
rscibi100
28.08.2021, 16:55
Dlaczego ta gra tak muli i nikogo nie ma ?
Ludzie odeszli - bo gra tak muli, a klient został 'odcięty'.
ziecio81
29.08.2021, 13:05
kiedy naprawicie gre by dał sie w nią normalnie grac ????
teraz to gra sie jak w atari z lat 90 tych
ludzie zróbcie cos z tym
krotos666
29.08.2021, 15:10
Na Wiki jest już event urodzinowy.
Tylko tym razem jak będą progi 1 i 2 fazy jak z zeszłego roku to do połowy nawet nie ma szans dojść.
Na testowym nie widziałem progów, ale event dopiero za tydzień więc ... poczekamy, zobaczymy.
Niech Ubisoft wreszcie przestanie się kompromitowć i zamknie tę grę.
jestem wolny!!!!:) odcięli mnie od TSO i detoks od gry pomógł:) wchodzę raz na tydzień albo rzadziej, patrzę że dalej nie da się grać i wychodzę:) też tak róbcie. mówię Wam fajnie jest bez tej "popsutej" gry:) Pozdrawiam wszystkich narzekających i męczących się w grze:)
reumatiks
29.08.2021, 18:07
Hej, polecam clienta i wtyczke tempermonkey, zrobienie tego nie jest trudne.
na 32bitowych systemach tego nie odpalilem. Natomiast na 20letnim laptopie 32bity
wgralem win7 64bitowy - co dziwne działa bez problemu a skrypt śmiga, gry nic nie tnie
działa wszystko jak dawniej zero zacinek, polecam wszyskim zainstalowanie skryptu to tylko 3 rzeczy do zrobinia
do tego na wiki jest nowy plik dodany z sierpnia ktory trza wkleic do folderu z clintem.
Ludzie przestaną grać to zaczną myśleć a wtedy czuję polecą głowy obecnie rządzących i opozycji nie tylko w Polsce. Czuję krew w powietrzu , będzie rzeż.
SlugaThora
30.08.2021, 10:47
Najpierw to poprawcie błędy, zróbcie grę grywalną i dopiero róbcie event... smiech normalnie..
klulicek_pl
30.08.2021, 15:40
Gdzie działą klient?? u kogo ???
grzegorz388
30.08.2021, 16:03
Nie wiem jak go uruchomić choć czytałem wiele razy.Pobrałem clienta .swf i nie można nic z nim zrobić,Pobrałem klienta TSO 64 bitowego i nie wiem co dalej.
To jakiś nietrafiony dowcip?
M0rdechaj
30.08.2021, 16:46
Pobieramy całą paczkę z klientem, instalujemy i postępujemy według instrukcji: http://settlersonlinewiki.eu/granie-na-unity-przez-klienta/
W paczce jest już aktualny client.swf, nic nie trzeba dodatkowo podmieniać, przynajmniej do jutra, bo znowu się zmieni.
Stary_Niedźwiedź
30.08.2021, 16:56
Pobieramy całą paczkę z klientem, instalujemy i postępujemy według instrukcji: http://settlersonlinewiki.eu/granie-na-unity-przez-klienta/
W paczce jest już aktualny client.swf, nic nie trzeba dodatkowo podmieniać, przynajmniej do jutra, bo znowu się zmieni.
Nie wiem jak go uruchomić choć czytałem wiele razy.Pobrałem clienta .swf i nie można nic z nim zrobić,Pobrałem klienta TSO 64 bitowego i nie wiem co dalej.
Czytal 2 razy wiec poderzewam ze i za 3cim nie zakuma... A prosciej, niz na wiki jest to opisane, chyba sie juz nie da...
Do Penelopy
Ufff... Juz mnie i pewnie wiekszosc graczy uspokoiliscie. Myslelismy ze te opisy zostawicie na sam koniec bo bez nich grac sie nie da...:rolleyes:
I tak jak M0rdechaj stwierdzil, pewnie glownym, niepisanym i najwazniejszym celem tej aktualizacji jest zablokowanie dostepu do gry przez klienta... (jedynej rozsadnej i grywalnej opcji)
BB_Penelopa
30.08.2021, 17:11
BB_Penelopa Dziękuje że przekazałaś pytanie do osób z góry. Jeżeli dobrze zrozumiałem twój post to w nadchodzącym Pamiętniku Dewelopera prawdopodobnie będzie znajdować się odpowiedź na moje pytanie :)
Mam taką nadzieję. :)
fillo1955
30.08.2021, 17:21
wirussss! co ty za pierdoły opowiadasz z klientem nie na tym polega ta gra to ma chodzić normalnie a nie jakieś kombinacje. Prowizorkę to rób u siebie a nie reklamuj bzdur
Aarkadiia
30.08.2021, 17:46
Witam
Pani Magdo nic nie działa, nie mówię o wieszaniu się gry :( i kilkakrotnym wgrywaniu gry od nowa.
Wszystko muszę robić kilkakrotnie to samo, bo nie załapuje, czuje się jak bym była na testowym :((((
Chyba już nie ma przeglądarki której bym nie testowała, na wszystkich to samo, już mi brak sił i ochoty na granie, chyba muszę powrócić do FARMERAY !!!!
Pozdrawiam
kochana
interesuje tylko jedno - kiedy będę mógł grać.
The_Cocoloco
30.08.2021, 22:43
penelopko brawo ty unit i event :D
pretor29
30.08.2021, 22:56
przeciez ich nie obchodzi zadne zdanie graczy , robia to co im sie podoba wprowadzaja syf a na koniec powiedza ze licza sie dla nich bardzo nasze uwagi hahah
Stary_Niedźwiedź
30.08.2021, 23:52
wirussss! co ty za pierdoły opowiadasz z klientem nie na tym polega ta gra to ma chodzić normalnie a nie jakieś kombinacje. Prowizorkę to rób u siebie a nie reklamuj bzdur
Wirusa to ty masz w glowie. Twoj antywir (zgaduje ze avast :rolleyes:) rozpoznaje wtyczke tampermonkey jako wirus/trojan gdyz ta wtyczka pozwala na uruchamianie skryptów pod przegladarka (skrypt w html czy cos) i twojemu antywirusowi wydaje sie to podejrzane. Co nie od razu znaczy ze to szkodliwe oprogramowanie.
Ci co madrzejsi ode mnie czy ciebie, wpadli na pomysl jak obejsc granie na unity (co jest zwykla katorga i z graniem nie ma nic wspolnego). Ty nie musisz korzystac z tego rozwiazania. Mozesz sie cieszyc wersja unity. Jednakze nie wylewaj pomyj na osoby ktore staraja sie pomagac innym w rozwiazywaniu problemow. Miej pretensje do BB ze gracze kombinuja.
BrunatnaOstryga
31.08.2021, 06:59
Proszę o poprawę wydajności w grze, tak aby było co najmniej tak szybko jak przed UNITY ale biorąc pod uwagę to, że Unity to nowsza technologia, to gra powinna działać jeszcze szybciej, niż poprzednio i zużywać mniej zasobów. Na Core i5-4300U nie da się grać.
no i znowu promo na klej :p
pretor29
31.08.2021, 09:59
jak to pisala penelopa promo sa z gory ustalane duzo wczesniej .. .wiec nawet w przypadku takich problemow jak unity i brkau mozliwosci gry czy nawet jej wylaczenia i tak promo bedzie bo tak bylo ustalone hahaha
jak to pisala penelopa promo sa z gory ustalane duzo wczesniej .. .wiec nawet w przypadku takich problemow jak unity i brkau mozliwosci gry czy nawet jej wylaczenia i tak promo bedzie bo tak bylo ustalone hahaha
szkoda, że nie "ustalili" sobie że gra będzie działała. Jakby tak sobie "ustalili" że unity będzie działać to może by śmigało że ho ho :) :) :)
BB_Penelopa
31.08.2021, 10:43
Witam serdecznie!
Aktualizacja została przesunięta na godzinę 10:00 i potrwa do godziny 14:00.
Podczas aktualizacji zostanie wprowadzonych kilka dodatkowych zmian:
ZMIANY & USPRAWNIENIA
Budynki: Poprawiono czasy produkcji w Magazynach Prowiantu.
Sieć: Dostosowano niektóre parametry, aby rozwiązać problemy z połączeniem.
Poczta w grze : Naprawiono błąd „Brak pamięci”, który pojawia się, gdy w skrzynce jest zbyt wiele elementów, teraz wiadomości będą ładowane według stron, a nie wszystkich naraz.
Interfejs Użytkownika: Naprawiono problem z grafiką związany z obramowaniem Mapy w grze.
Interfejs Użytkownika: Ikony produktów w Magazynach prowiantu są teraz ponownie wyświetlane.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
bigfrajer
31.08.2021, 10:47
Może wrócić u mnie czat który zniknął po poprzedniej aktualizacji i poprawi się czas logowania
pretor29
31.08.2021, 11:38
Aktualizacja została przesunięta na godzinę 10:00 i potrwa do godziny 14:00.
szkoda ze napisalas to dawno po fakcie ... lubie ten profesjonalizm w waszym wykonaniu
BB_Penelopa
31.08.2021, 11:46
szkoda ze napisalas to dawno po fakcie ... lubie ten profesjonalizm w waszym wykonaniu
Informacja na stronie głównej pojawiła się wczesnym rankiem.
zjadaczasu
31.08.2021, 12:43
jest gorzej niż było
pretor29
31.08.2021, 12:44
pamietajcie o nowym client.swf ... a co do unity to tak nigdy lepiej nie bedzie
U W A G A :
===================
Po aktualizacji z 31-08-2021 , klient przestał działać, więc należy pobrać ten plik i go podmienić:
http://z3nfist.cba.pl/Old/akt31-08/client.swf
===================
Liczyłam że ta aktualizacja coś poprawi niestety u mnie jest jeszcze gorzej niż było,czas się chyba rozstać po wielu latach grania.
majsterpaulek60
31.08.2021, 14:49
Liczyłam że ta aktualizacja coś poprawi niestety u mnie jest jeszcze gorzej niż było,czas się chyba rozstać po wielu latach grania.
liczyć można ale na siebie ale nie byłem by tak naiwny
bigfrajer
31.08.2021, 14:58
Może wrócić u mnie czat który zniknął po poprzedniej aktualizacji i poprawi się czas logowania
jednak czat nie wrócił czas logowania do bani do tego pojawia sie zeszłoroczna ewent urodzinowy w czasie logowania
moze znajdzcie kogoś do naprawy tego czegoś co potrafi coś wiecej niż tylko zlależć przycisk <<zamknij>> w przycisku start
pretor29
31.08.2021, 15:06
od lipca nic sie nie zmienilo a oni nadal ciezko pracuja hehe.... tylko happy hour im sie udaje
DukeNukem-PL
31.08.2021, 16:48
Wyprodukowanie choćby jednej nowej Balonowej Premii dla magazynów prowiantów blokuje wejście klienta na wyspę. Kolejne wydanie Gwiazdy Śmierci, tym razem na kliencie z nową premią.
jarekpolak1
31.08.2021, 17:04
Po tylu "NIEUDANYCH" próbach przez BB poprawienia gry (a gra się coraz gorzej) na Unity sami powinni się zastanowić czy Unity jest warte zachodu .Skoro mają taką rzeszę informatyków i Twórców tej gry zaznaczę że nie tylko w Polsce to dlaczego taki syf w postaci Unity oferują graczom i to na międzynarodowej arenie?
DukeNukem-PL
31.08.2021, 17:17
Po tylu "NIEUDANYCH" próbach przez BB poprawienia gry (a gra się coraz gorzej) na Unity sami powinni się zastanowić czy Unity jest warte zachodu .Skoro mają taką rzeszę informatyków i Twórców tej gry zaznaczę że nie tylko w Polsce to dlaczego taki syf w postaci Unity oferują graczom i to na międzynarodowej arenie?
Bo wcześniej nikt w BB nie widział Unity na oczy, teraz się tego uczą a my chcąc nie chcąc musimy patrzeć na tę paradę.. nie wiem czego.
ja też wchodzę na chwile bo grac się nie da muli strasznie
majsterpaulek60
31.08.2021, 18:28
BB wreszcie powiedzcie graczom że to koniec bo zanim zrobicie wszystko od nowa to już nie będzie miał kto grać wysyła sie geologów i nikt nie odkrywa chociaż kop sa wyczerpane czesto jak chcę dać premie to muszę sie przelogować a co będzie w czasie eventu nie widze sensu sie wysilac
majsterpaulek60
31.08.2021, 20:35
jeszcze jedno przyspieszcie wysyłanie odkrywców i generałów jak sie ma wysłać ponad 100 odkrywców to sie odechciewa
arturek1964
31.08.2021, 20:43
Wyprodukowanie choćby jednej nowej Balonowej Premii dla magazynów prowiantów blokuje wejście klienta na wyspę. Kolejne wydanie Gwiazdy Śmierci, tym razem na kliencie z nową premią.
o jaką premię dokładnie chodzi ??
Jupi :) w końcu działa u mnie poczta w grze i w magazynie prowiantu znowu widzę surowiec/premie które się wytworzy:)
Jednak BB_Penelopa odpowiedź nadeszła wcześniej :) hehehe. Dzięki :)
DukeNukem-PL
01.09.2021, 10:07
o jaką premię dokładnie chodzi ??
O premię "Garść balonów" (w wolnym tłumaczeniu) przyspieszającą produkcję +500%, którą można było zrobić w magazynach prowiantu w nowej zakładce "Premie produkcyjne". Oczywiście zakładka nie jest widoczna na kliencie tylko na Unity a wyprodukowana premia ląduje w Gwieździe skutecznie blokując wejście na wyspę z klienta. Wysłanie oferty sprzedaży tej premii komukolwiek z listy gildii/znajomych (z pod Unity) ratowało sytuację. Oczywiście tej oferty najlepiej nie przyjmować jak również nie powinno się tej premii stosować u siebie czy u znajomych bo efektem jest blokada klienta na czas działania tej premii.
A dziś, 1.09.2021, po 'końserwie' zobaczymy jak BB podejdzie do tego problemu. ;)
pretor29
01.09.2021, 10:18
dzis odpala event przez przypadek
tu wszystko się dzieje przez przypadek, zablokowanie klienta też im wyszło przez przypadek ;)
pretor29
01.09.2021, 10:49
ale zeby 4 h usuwac 1 premke z gry? ilu to informatykow musi sie przy tym nameczyc zeby t oogarnac hah
Abrams85
01.09.2021, 11:18
koniec konserwy, ale znowu potrzebny nowy plik .swf
Fleotria
01.09.2021, 11:20
To było do przewidzenia, gra się zaczyna rozjeżdżać, teraz to jest jakaś premia, a pomyślcie jak wejdzie jakiś nowy budynek, generał... Gra na flashu się już nie będzie rozwijać, dlatego twierdzenie że nie ma powrotu do klienta ma sens. Inna sprawa że BB napluła nam w twarz wprowadzając wersję - bubel, nie grywalną, a mieli naprawdę dużo czasu to jest zupełnie inna sprawa. Patrząc na tempo poprawek nie widzę tego różowo.
Androm3da
01.09.2021, 11:41
O premię "Garść balonów" (w wolnym tłumaczeniu) przyspieszającą produkcję +500%, którą można było zrobić w magazynach prowiantu w nowej zakładce "Premie produkcyjne". Oczywiście zakładka nie jest widoczna na kliencie tylko na Unity a wyprodukowana premia ląduje w Gwieździe skutecznie blokując wejście na wyspę z klienta. Wysłanie oferty sprzedaży tej premii komukolwiek z listy gildii/znajomych (z pod Unity) ratowało sytuację. Oczywiście tej oferty najlepiej nie przyjmować jak również nie powinno się tej premii stosować u siebie czy u znajomych bo efektem jest blokada klienta na czas działania tej premii.
A dziś, 1.09.2021, po 'końserwie' zobaczymy jak BB podejdzie do tego problemu. ;)
Jeżeli BB oficjalnie nie jest za graniem przez klienta, to nie rozumiem tego, że przejmują się jakąś głupią premią ? piszą jedno a robią co innego.
Jak długo jeszcze będzie istnieć "refreshed zone" w grze które ją zamula, a o której wiecie że to błąd.
Mija miesiąc i nic w tej kwestii się nie dzieje.
posejzon
01.09.2021, 14:12
aktualizacje aktualizacjami a gra mi się nie ładuje czas na zmiany ...jakieś propozycje na alternatywną grę
Forge of Empires :) tam nic sie nie tnie:)
pretor29
01.09.2021, 14:32
a gdzie oprocz produktu bb sa takie szopki i problemy jak tu?
Imperia online Bułgarzy mają pięknie dopracowana grę
monalisa11
01.09.2021, 15:33
tak do tej pory nie ma czatów! nie wiem kto gra bo nie widać!!
Zolw2012
01.09.2021, 18:35
client tez zepsuty bo nie ma handlu (da sie wystawic ofki, ale kupic loota juz nie), tzn przy probie odswiezenia na wadze wyspa frezzzzzzeeeee, piszcie na priv jak cos ktos z mojego serwa, na jakas nowa gre
kielbach
01.09.2021, 18:46
Bo ktoś pewnie u was wystawił premię balonową na sprzedaż.
Zolw2012
01.09.2021, 18:54
Bo ktoś pewnie u was wystawił premię balonową na sprzedaż.
dokladnie tak, bo u nas cwaniakow wielu...ale to nie zmienia faktu, ze nie ma z kim grac i jeszcze do tego zostali ci najgorsi, ktorzy jeszcze mysla, ze cos monetek (tlumacz pikseli w grze) wyciagna dla siebie....chore
Lagi,znikający czat,niewidoczni znajomi,popsuta waga a dziś po konserwie chciałem zagrać i nowe błędy w grze.Chciałem rzucić bufa znajomemu i owszem ale nie mogłem wrócić na swoją wyspe,chciałem zagrać w kolonie odrzuciłem 1 sztukę i nie mogłem szukać dalej bo błąd.Jedno naprawią to drugie spier......Nie ma kogo winić za tą farse bo programiści anonimowi,banda pewnie początkujących.I w tym wszystkim event,brawo wy ..............
witek1967
02.09.2021, 08:43
od 3 dni dla własnej wiadomosci monitoruję w różnych godzinach 3* na dzień ile znajomych gra (jest zalogowanych i świeci sie), na 450 graczy na liście max jaki zliczyłem aktywnych to 24 osoby (ciut ponad 5%) średnia to 17 osób, ciekawi mnie jak to wygląda u Was
event rocznicowy dla serwera duchów
MichałekzWawelu
02.09.2021, 10:05
Nie wiem na co pomagają kolejne konserwacje/aktualizacje, ale wiem że coraz gorzej się zalogować. Coraz dłużej to trwa. Jakość grania, a raczej jej brak, nadal bez zmian.
etam, jest lepiej..
poza tym , nadal działa ALTERNATYWA (Klient)
wieslaw17
03.09.2021, 21:25
mnie nie działa moze jest aktualizacja starego klijenta
jak mówilem , po kazdej aktualizacji , potrzebny jest nowy plik client.swf
http://z3nfist.cba.pl/Old/
po tej aktualizacji się nie mogę do tej gry
gra ma działać a nie kombinować z klientami a jak nie działa to olać ich wszystkich w Ubi
Grając w tą gre czuje się jakby mi ktoś komputer wykastrował. Ślimaczenie, lagi, zwiechy. Na innych grach przeglądarkowych nie ma tego problemu. Wlaczam gry przegladarkowe zeby odpoczac a nie zeby sie denerwowac. W TSO na obecnym etapie mozna grac tylko ZA KARE!
gra ma działać a nie kombinować z klientami a jak nie działa to olać ich wszystkich w Ubi
jak miales klienta od BB to było ok
teraz klient nadal jest od BB, tylko teraz wyszło , że ktoś grzebie w pliku client.swf ,
tak jak to, było podczas aktualizacji gry, od stycznia do lipca,
każda aktualizacja, ktoś udostępnial plik client.swf, bo nie każdemu aktualizowało
a teraz gdy wszyscy wiedzą , że to ruscy,
to zaczeli gadac , po co kombinować.. ma gra działać.
maruderzy zawsze swoje, wolą się na forum wypłakać, zamiast wziąć d..e w troki
.. i zrobić co trzeba żeby dalej grać.. .
AdamDeSade1
25.09.2021, 11:28
gra umarła.. w dalszym ciągu nie można grać..
po zmianie przeglądarki nie da się grać wczytuje się 10 minut i chodzi jak much w smole
pretor29
26.09.2021, 22:16
po kazdej aktualizacji jest jeszcze gorzej , wiec widac jak im to dobrze idzie skoro od debiutu szamba minelo 2 miesiace i dalej nic tylko poprawki ... zrobcie jak z klientem zaplaccie komu trzeba i wam to ogarna...
martita0204
27.09.2021, 13:32
A ja mam pytanie trochę z innej beczki. Szukałam wszędzie i nie znalazłam odpowiedzi.
Odblokowałam możliwość produkcji drzewa egzotycznego, wybudowałam leśnika i drwala, ale niestety cały czas jest brak produkcji. Odblokowałam sektor, wybudowałam magazyn wyspy, i zwykły magazyn, a ciągle brak produkcji. Przy leśniku ziarno pokazuje 0, a drwal nie produkuje nic. Brak paska produkcji. Gram na przeglądarce microsoft. Macie jakieś pomysły dlaczego tak jest? Poziom gry 54.
Tomasz12
27.09.2021, 14:40
Te budynki trzeba stawiać na wyspach.
Na głównej wyspie nie będzie produkcji.
poszukaj "złoża" egzodrzewa i tam stawiaj drwale i leśniki ;D I niestety trzeba zainwestować w archipelag...
roninasa
01.10.2021, 10:48
Witam
Nie wiem jak u was czy liczycie ? ale i zaginęło z 15 specjalistów grubasów geologów i 2 generałów. Nie mówię już o surowcach.
Mam tylko nadzieję że to błędy gry, a nie specjalne działania BB.
Pozdrawiam wszystkich BB i graczy
roninasa
01.10.2021, 10:55
a i proszę graczy nie cudujcie nic na innych przeglądarkach , gra ma działać tylko i wyłącznie na zwykłych normalnych przeglądarkach i tak trzymajcie !!!!
Zolw2012
02.10.2021, 09:33
Najważniejsze jest to:
"Obecnie pracujemy nad dwoma dodatkowymi tematami: Zamierzamy zaktualizować technologię używaną w sklepie z klejnotami. Rozwiąże to problemy z ładowaniem sklepu i poprawi ogólny czas ładowania i przetwarzania."
Elegancko, sklep będzie działać ;):):D:rolleyes::p:o:confused::cool::cool::cool::c ool::cool::cool::cool::cool::cool::cool:
pretor29
02.10.2021, 09:53
spytaj sie czy targowski gildi po 2 latach naprawia ,... pewnie nie , zaden piekarz czy cukiernik se z tym nnie poradzi