Zobacz pełną wersję : Powrót do clienta
ArturGrab
08.08.2021, 21:58
Na grupie FB jest post jak można wrócić do klienta. Działa sprawdziłem sam na swoim koncie.
https://www.facebook.com/groups/settlersonline.poland/posts/787447038616781/?comment_id=787448238616661
pretor29
08.08.2021, 22:03
jak sie to ma do tego co pisalo bb ze powrotu nie ma? ciekawe czy tego oficjalnie mozna uzywac... czy bb znowu zrobi po swojemu i to wycofie...
jak sie to ma do tego co pisalo bb ze powrotu nie ma?
znajac zycie nie wiedza ze sie da, wyslij im linka do FB to sie moze naucza czegos.
rekinsds
08.08.2021, 23:08
no i maja nas w dupie co to jest
Abrams85
09.08.2021, 09:40
gra działa na kliencie :D tylko ciekawe na jak długo
zrobiłam tak jak w instrukcji i nie otwiera mi klienta. Na moment mignął pasek postępu i to cała reakcja
bo nie mozna, klikac GRAJ.. tylko to wyzej...
http://z3nfist.cba.pl/nowe.jpg
nie klikałam graj, nie jestem taką blondyną ;).
z oryginalnym klientem też miałam przejścia, może mój komp nie chce współpracować
bo nie mozna, klikac GRAJ.. tylko to wyzej...
masz , obrazek:
http://z3nfist.cba.pl/oldclient.jpg
a podmienilas pliki
wywalic z paczki "the settlers online.exe"
a plik "client.exe" zmnienic nazwe na "the settlers online.exe"
podmieniłam. w ogóle jak klikam opcję grania przez klienta to nie ma reakcji w ogóle. Jak kliknę tso e.xe to na sekundę otwiera mi się i znika
bede , chyba op 14 w domku
to moge ci wejsc poprzez team vievera i spr, co jest nie halo.
zgadamy sie na priv.
dzięki serdeczne za propozycję ale JUŻ aż tak mi nie zależy ;). Detox od Setków robi swoje :). Chciałam spróbować jak to działa ale szkoda mi czasu na kombinowanie. Ta gra powinna po prosu działać a nie że gracze kombinują jak koń pod górkę.
Freha wyjęłaś mi to z ust:) to nie my a oni niech kombinują aby gra była grywalna:)
Sposób działa, gra na kliencie śmiga, aż miło poklikać. Ja się jednak obawiam czy BB nie obdaruje nas ostrymi banami za takie obejście...
Abrams85
09.08.2021, 12:25
Moim zdaniem to byłoby oplucie nas prosto w twarz, jeśli zablokowaliby jedyną dostępną możliwość normalnej gry. I tak niestety może być. Trudno niech sobie te unity wsadza w .... buty,. Ban/Unity jedno i to samo.
sasmaster
09.08.2021, 12:42
https://www.youtube.com/watch?v=VcQ7zakYrtw
krok po kroczku jak sprawić żeby gra działała
pretor29
09.08.2021, 12:53
niech lepiej bb sie nie kmpromituje po raz 100... pozwolic ludziom grac i robic swoje bo niestety bb jak widac nic nie potrafi... klient nie jest nielegalny poprostu ktos ywmyslij jak go odpalic i tyle
Bartexio
09.08.2021, 12:53
Czyli wychodzi na to że oni sami nie wiedzą co działa a co nie.
Tylko żeby na koniec nie rozdawali bananów w promocji, chociaż żadna różnica przy tym co się obecnie dzieje ...
Abrams85
09.08.2021, 16:26
Jak będzie nas dużo na tym kliencie to może nas nie zablokują :D
Jak będzie nas dużo na tym kliencie to może nas nie zablokują :D
Hehe, no tak, zbanowanie tej garstki, która jeszcze próbuje grać, mogłoby ostatecznie rozwiązać problem z grą :P. Z naciskiem na "ostatecznie" :)
ColinRaphaël
09.08.2021, 20:42
mnie nurtuje tylko jedno pytanie dlaczego BB twierdzi/ło że dalej się juz nie da grać przez klienta i nie ma możliwości powrotu do tego typu rozgrywania ;) Penelopo ? Moderatorzy ? może warto by się było wypowiedzieć. Jak to info sie ma do informacji na DE forum ? też o tym wiedzą ? ktoś coś może zerknąć ? pozdrawiam wszystkich cierpliwych :)
Nie chciało zaskoczyć, ale pomogło usunięcie wszystkiego i ponowienie procedury. Miło zobaczyć zielone kropki, po ludzku odebrać pocztę i nie dostawać oczopląsu przy każdym ruchu myszką :)
a patenty z kuźni wróciły?
Sergo_cork
09.08.2021, 22:26
Jakby po nieudanej premierze unity nie mogli wrocic do klienta....
a patenty z kuźni wróciły?
Wróciły.
StachuSiekiera
09.08.2021, 23:56
mnie nurtuje tylko jedno pytanie dlaczego BB twierdzi/ło że dalej się juz nie da grać przez klienta i nie ma możliwości powrotu do tego typu rozgrywania ;) Penelopo ? Moderatorzy ? może warto by się było wypowiedzieć. Jak to info sie ma do informacji na DE forum ? też o tym wiedzą ? ktoś coś może zerknąć ? pozdrawiam wszystkich cierpliwych :)
Prawdopodobnie z powodow finansowych. Ten klient flash, jest raczej platny.
Woleli wypuscic bubla Unity i nas potem pomalu gotowac, ze gre naprawiaja. Ale do takiej jakosci, szybkosci gry nigdy w Unity nie dojda. Musieli by pisac cala gre od zera. A to trwa. Za to woleli przepuscic kod gry przez darmowe programy, a potem przez lata poprawiac bledy, zamiast zaplacic firmie od klienta Flash.
Nie zdziwil bym sie, ze to ktos z BB wypuscil, ta nasza latke. BB jest wtedy prawnie w porzadku, a gracze moga grac na starym kliencie.
LordMisiek
10.08.2021, 04:43
BB to geniusze. Gracze marudzili na niektóre rzeczy w grze i klienta? To dali im tak sp... wersję, że teraz to na co narzekali jest szczytem szczęścia ;)
(hm, ale handel to im się udało zepsuć też w kliencie, prawda? Czy tylko u mnie?)
BB to geniusze. Gracze marudzili na niektóre rzeczy w grze i klienta? To dali im tak sp... wersję, że teraz to na co narzekali jest szczytem szczęścia ;)
(hm, ale handel to im się udało zepsuć też w kliencie, prawda? Czy tylko u mnie?)
wydaje mi się że po prostu graczy nie ma za dużo to i handel kuleje. Na nowym świecie jedna , jedyna strona handlu. Smuteczek :(
Abrams85
10.08.2021, 10:15
tu widać że sporo graczy przybyło
https://www.similarweb.com/website/thesettlersonline.pl/
starszy2008
10.08.2021, 10:19
wszystko ładnie śmiga-potwierdzam
sporo ale tylko z Polski:) reszta sobie dała juz dawno spokój:)
Abrams85
10.08.2021, 10:39
Dobrze że na kliencie jest cała kuźnia, więc warto zmienić sobie produkcje na te wartościowe żeby już były na stałe bo w unity kuźnia i gospodarstwo jest wyzerowane.
tu widać że sporo graczy przybyło
https://www.similarweb.com/website/thesettlersonline.pl/
może im się handlować nie chce ;). Mi się np. nie chce. Jak patrzę po avatarach to przeciąg hula, to mi się wydawało że mało ludków narazie.
ps. Super sprawa z tym klientem. Jak się go włączy po tych mordęgach z Unity to ulga że hej :). Geniuszowi, który wpadł na to obejście i oczywiście temu co udostępnił, niech bozia w dzieciach wynagrodzi :)
pretor29
10.08.2021, 12:09
mnie ciekawi co bb napisze... bo jesli jeden gosc ogarnal to czego nie potrafil zespol "specjalistow" hahaha to naprawde swiadczy o ich poziomie... ale takze o tym jak robia ludzi w bambuko i jakie maja podejscie
Tu chyba nie chodzi o to, że czegoś nie ogarnął "zespół specjalistów". Myślę, że BB wiedziało dokładnie, że klienta można bezproblemowo aktywować i użytkować, ale lepiej było powiedzieć że się nie da i dalej testować nas w środowisku Unity (takie bolszewickie "rozpoznanie bojem).
Sergo_cork
10.08.2021, 13:56
...czego nie potrafil zespol "specjalistow" hahaha to naprawde swiadczy o ich poziomie...
Czego nie chcial
LordMisiek
11.08.2021, 13:33
sporo ale tylko z Polski:) reszta sobie dała juz dawno spokój:)
Hehe też się na to nabrałem. Tylko z Polski bo to statystyki dla adresu z końcówką pl :)
Abrams85
11.08.2021, 13:55
to tu macie zestawienie międzynarodowe
https://www.similarweb.com/website/thesettlersonline.com/#overview
kompletnie tego nie rozumiem...od momentu jak sporo ludzi odpaliło klienta i gra na nim nagle unity przyspieszyła i można grać. Co prawda jest jeszcze kilka podstawowych błędów ale da się do tego przyzwyczaić:) W tym tempie to Unity naprawią za rok może dwa ...ale juz widać poprawę.
BB_Penelopa
11.08.2021, 15:22
Witam!
Rozwiązanie z którego korzystacie NIE jest przez nas wspierane, i korzystacie z niego na własne ryzyko.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
pretor29
11.08.2021, 15:26
a dlaczego nie mozecie go wspierac? skoro dziala jest lepszym rozwiazaniem niz unity? czy to taki problem? najpierw twierdzicie ze nie ma powrotu teraz ktos jednak waszym mega hiper uzdolnionym informatykom pokazal ze mozna a wy dalej rbniecie w spieprzone unity ? czyzby pieniadze staly wam na drodze? pewnie i tak nie odpowiesz wstyd sie przyznac
kazda twoja wypowiedz to takie lanie wody...
zero konkretow typu
1 zrezygnowlaismy z klienta poniewaz ... ....
2 nie mozem ywspierac gdyz .... .... ..
ale nie lepiej pisac " nie bo nie" , wyczysc ciasteczka itp....
Bartexio
11.08.2021, 15:53
Bo jak by go wspierali, to tak jak by się przyznali do winy. Że nie ogarniają tego co robią i nad niczym nie panują
pretor29
11.08.2021, 16:02
no ale to kazdy wie , przynajmniej by pokazali ze cos robia a tak znowu strzal w stope
BB_Penelopa poproszę o wyjaśnienie z jakim ryzykiem wiąże się korzystanie z klienta? Myślę, że wszyscy są ciekawi bo "na własne ryzyko" nie za dużo nam mówi. Czy to ryzyko rzędu:
1. pójdziecie siedzieć
2. zbanujemy Wam konto
3. jeśli coś Wam nie wypali na przygodzie i stracicie surowce lub coś Wam zginie to nie płaczcie do nas przez support.
Abrams85
11.08.2021, 16:09
Ok, czyli rozumiem z tego że to tylko niebezpieczne bo nie wspierane, ale nie zabronione.
skoro dziala jest lepszym rozwiazaniem niz unity?
nie znam sie na AIR ale obstawiam, ze to co mozesz w tym momencie sciagnac z serwera FTP tego goscia co to udostepnia to stary klient ze skompilowana wersja ktorej nie rozwijaja i rozwijac nie beda. Pogloski chodza o tym, ze klienta na Adobe Air robila im zewnetrzna firma i czas supportu sie skonczyl, wiec ze wzgledow licencyjnych nie moga tego uzywac, i to jest glowny powod dla ktorego wepchneli na live tego gniota na Unity w stanie nienadajacym sie do uzytku.
Niezaleznie od tego czemu nie moga rozwijac klienta na AIR, tak dlugo jak klient jest zamrozony i korzysta ze skompilowanego starego kodu, bedzie potencjalnie niekompatybilny z dowolna nowsza wersja backendu ktory BB wypusci, w tym z wersjami w ktorych probuja poprawiac bledy w Unity. Ergo jest ryzyko tego, ze w dowolnym momencie to rozwiazanie przestanie dzialac.
Jest tez niewielkie ryzyko tego, ze jesli pogmeraja cos przy kontrakcie przesylu danych korzystanie z klienta moze 'popsuc' dane zwiazane z kontem, ale jak sie patrzy na ludzi ktorzy obecnie nie moga sie nawet zalogowac to widac ze Unity tez bezpieczne nie jest.
___
Natomiast jest jeszcze jedna zabawna sprawa : nie przygladalem sie temu skryptowi w JS zbyt skrupulatnie, ale wydawalo mi sie z tego co widzialem ze jedyne co robi to routing do istniejacego interfejsu po stronie BB z ktorym laczyl sie stary klient. Oznacza to, ze :
- nieudolnie probowali wylaczyc klienta zmieniajac tylko przekierowanie tak zeby nie moc sie polaczyc z aktywnym interfejsem
- konsekwetnie klamia, ze nie ma mozliwosci powrotu pomimo tego, ze jak pokazuje praktyka ten interfejs nie jest nawet wylaczony i dalej jest mozliwosc korzystania z niego.
pretor29
11.08.2021, 17:55
a b b nie potrafi nic w tej sprawie napisac oprocz lania wody przez penelope ... tak trudno to wytlumaczyc co , po co i dlaczego?
ArturGrab
11.08.2021, 18:52
Witam!
Rozwiązanie z którego korzystacie NIE jest przez nas wspierane, i korzystacie z niego na własne ryzyko.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
a do czasu wejscia Unity to korzystaliśmy na czyje ryzyko wasze czy graczy?
immortalfame
12.08.2021, 08:48
08.08.2021 21:58 temat
Wczoraj 15:22 ( 11.08 )
tępo niesamowite :D brawo penelopa, czy czegoś kiedyś sie dobrego od Ciebie dowiemy ? macie jakaś grupe co wysłacie informacje ? jeśli takie coś wychodzi to odpowiedz powinna być w przeciągu godziny
Abrams85
12.08.2021, 09:00
ja wiem na pewno że "problem jest im znany" i "ciężko pracują nad tym" żeby "w najbliższym czasie" była promocja na klejnoty o której poinformują 'w niedalekiej przyszłości" :D :D :D
Za wszelkie niedogodności przepraszamy i dziękujemy za cierpliwość :D :D :D
BB_Penelopa
12.08.2021, 13:06
BB_Penelopa poproszę o wyjaśnienie z jakim ryzykiem wiąże się korzystanie z klienta? Myślę, że wszyscy są ciekawi bo "na własne ryzyko" nie za dużo nam mówi. Czy to ryzyko rzędu:
1. pójdziecie siedzieć
2. zbanujemy Wam konto
3. jeśli coś Wam nie wypali na przygodzie i stracicie surowce lub coś Wam zginie to nie płaczcie do nas przez support.
Witam serdecznie!
Na osoby, które korzystają z Klienta, nie zostanie nałożona blokada. Jednak jak już wcześniej napisałam rozwiązanie, z którego korzystacie NIE jest przez nas wspierane, i korzystacie z niego na własne ryzyko. Nie bierzemy odpowiedzialności jeżeli jakiekolwiek złośliwe oprogramowanie dostanie się na Wasze komputery poprzez program, którego używacie.
Banów jednak nie będzie.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Abrams85
12.08.2021, 13:26
Niech Ci Matka Natura w dzieciach wynagrodzi dobry człowieku za tą konstruktywna wypowiedź ;)
MagicznyGarnek
12.08.2021, 15:48
nie znam sie na AIR ale obstawiam, ze to co mozesz w tym momencie sciagnac z serwera FTP tego goscia co to udostepnia to stary klient ze skompilowana wersja ktorej nie rozwijaja i rozwijac nie beda. Pogloski chodza o tym, ze klienta na Adobe Air robila im zewnetrzna firma i czas supportu sie skonczyl, wiec ze wzgledow licencyjnych nie moga tego uzywac, i to jest glowny powod dla ktorego wepchneli na live tego gniota na Unity w stanie nienadajacym sie do uzytku.
Niezaleznie od tego czemu nie moga rozwijac klienta na AIR, tak dlugo jak klient jest zamrozony i korzysta ze skompilowanego starego kodu, bedzie potencjalnie niekompatybilny z dowolna nowsza wersja backendu ktory BB wypusci, w tym z wersjami w ktorych probuja poprawiac bledy w Unity. Ergo jest ryzyko tego, ze w dowolnym momencie to rozwiazanie przestanie dzialac.
Jest tez niewielkie ryzyko tego, ze jesli pogmeraja cos przy kontrakcie przesylu danych korzystanie z klienta moze 'popsuc' dane zwiazane z kontem, ale jak sie patrzy na ludzi ktorzy obecnie nie moga sie nawet zalogowac to widac ze Unity tez bezpieczne nie jest.
___
Natomiast jest jeszcze jedna zabawna sprawa : nie przygladalem sie temu skryptowi w JS zbyt skrupulatnie, ale wydawalo mi sie z tego co widzialem ze jedyne co robi to routing do istniejacego interfejsu po stronie BB z ktorym laczyl sie stary klient. Oznacza to, ze :
- nieudolnie probowali wylaczyc klienta zmieniajac tylko przekierowanie tak zeby nie moc sie polaczyc z aktywnym interfejsem
- konsekwetnie klamia, ze nie ma mozliwosci powrotu pomimo tego, ze jak pokazuje praktyka ten interfejs nie jest nawet wylaczony i dalej jest mozliwosc korzystania z niego.
+1 do całej tej wypowiedzi
odnośnie kompatybilności backendu z apką (czy to flashową standalone czy taką przeglądarkową napisaną w unity), no to rewolucyjnych zmian w backendzie nie spodziewałbym się; backend działa w formie komunikatów AMF (Action Message Format, właściwy dla Flasha) i są to komendy typu "wznów_produkcje(id_budynku)" albo "rozpocznij_produkcje(id_budynku_specjalnego, id_elementu_specjalnego)" - i ten drugi typ to np. jest dla rzeczy typu manuskrypty, premki w magazynie prowiantu, etc.; podobnie jest dla giengów - są komendy typu "załaduj_armię(id_gienka,opis_armii)" i tak dalej;
klient ogólnie na każdą taką komendę mógłby dostawać update, że coś się stało - np. na załaduj_armię mógłby wracać pełen status generała, ale chyba tak nie jest i jak klient zleci coś, to odbiera potwierdzenie od backendu i pokazuje graczowi to, co zlecił; oczywiście po zmianie strefy (wejście/wyjście z przygody/wyspy, relog) wraca pełen stan;
... Nie bierzemy odpowiedzialności jeżeli jakiekolwiek złośliwe oprogramowanie dostanie się na Wasze komputery poprzez program, którego używacie. ...
w oryginalnej wersji russcy zrobili plik typu .js
w naszej polskiej wersji to przerobka pod txt..
wiec nie wiem, jakie złozliwe apki moglby by wejsc na kompa.
raczej to proba "postraszymy i zrezygnują", tych ktorzy sie wahają ,by wejsc na OLD KLIENT.
ja myslalem, ze ten txt i instrukcja to jest nowość, a tymczasem na DE forum,
wiedzieli o tym juz 26-07-2021:
http://z3nfist.cba.pl/sirris.jpg
http://z3nfist.cba.pl/2690.jpg
http://z3nfist.cba.pl/161908.jpg
---------
tak tak, tyle ze w naszej instrukcji, takiego pliku .js po prostu niema..
kopiujesz zawartość i tworzysz nowy skrypt , w tampermonkey i gotowe.
odnośnie kompatybilności backendu z apką (czy to flashową standalone czy taką przeglądarkową napisaną w unity), no to rewolucyjnych zmian w backendzie nie spodziewałbym się;
Jak wezmiesz pod uwage jakosc designu i kodu ktory do tej pory wypuscili, to trudno oczekiwac ze dzialaja racjonalnie i mozna sie spodziewac, ze z
tygodnia na tydzien zmienia kontrakt pod wplywem wydarzen tak znaczacych jak urodziny kota prezesa.
Z ciekawych rzeczy odnosnie tego co napisales, o czym zupelnie przypadkiem mozesz wiedziec, to ludzie montowali "klienta" gry ktorego dzialanie opieralo sie na informowaniu backendu, ze cos sie stalo i dalo sie tym np konczyc przygody w oparciu jedynie o to, ze przekonalo sie serwer ze przygoda sie skonczyla, bez koniecznosci uzywania wojska.
Pare banow polecialo i nie wiem jaki jest status tego obecnie, ale w sumie dosc zabawne.
wiec nie wiem, jakie złozliwe apki moglby by wejsc na kompa.
To co napisala to jest bezmyslne tlumaczenie oficjalnego komunikatu.
Sam .js jest o tyle niebezpieczny, ze wiekszosc ludzi korzystajacych z tego rozwiazania nie ma wiedzy wystarczajacej zeby sprawdzic jak dziala to co importuja, wiec w dowolnym momencie mozna zawartosc tego skryptu podmienic na cokolwiek. Z punktu widzenia bezpieczenstwa to podchodzi pod security breach i potencjalny atak hakerski na wielu uzytkownikow, wiec nie dziwne ze wydaja taki komunikat.
Sam .js jest o tyle niebezpieczny, ze wiekszosc ludzi korzystajacych z tego rozwiazania nie ma wiedzy wystarczajacej zeby sprawdzic jak dziala to co importuja, wiec w dowolnym momencie mozna zawartosc tego skryptu podmienic na cokolwiek. Z punktu widzenia bezpieczenstwa to podchodzi pod security breach i potencjalny atak hakerski na wielu uzytkownikow, wiec nie dziwne ze wydaja taki komunikat.
czy laik jest w stanie kontrolować zawartość takiego pliku pod kątem takich ewentualnych zmian? Żeby wychwycić taką złośliwą zmianę? Na no trzeba by wtedy zwrócić uwagę?
W sumie nie do konca to co napisalem jest prawda, bo skrypt na tyle na ile widzialem instrukcje importuje sie raz, wiec pozniejsze zmiany nie wplywaja na nas, tylko na tych ktorzy beda z niego korzystac w pozniejszym czasie.
Laik raczej nie bedzie w stanie ocenic tego co sie zmienia, najwyzej jak zapisze sobie zawartosc bedzie w stanie wykryc zmiany.
Podejrzewam ze mozna to obejsc korzystajac z czegos typu github, skad ludzie sa w stanie sciagac zawartosc dostepna publicznie, a jednoczesnie sa w stanie w prosty sposob zweryfikowac czy w ostatnim czasie sie zmieniala.
Bartexio
13.08.2021, 11:52
Co nie zmienia faktu, że klient działa o niebo lepiej niż to co zaserwowali
Bezpieczeństwo przede wszystkim, po za tym dziś co jakiś czas lepiej zrobic format kompa i być choć teoretycznie bezpiecznym + dobry antywirus
podmieniłam. w ogóle jak klikam opcję grania przez klienta to nie ma reakcji w ogóle. Jak kliknę tso e.xe to na sekundę otwiera mi się i znika
musisz wykasować plik The Settlers online.exe. Nazwę pliku client.exe zmienić na The settlers online.exe. Żadne TSO.exe
Tak ma wyglądać katalog z klientem.
https://prnt.sc/1nya4h9
jeśli nie zadziała to wyinstalować klienta i zrobić wszystko od nowa dla wersji instalatora x86
musisz wykasować plik The Settlers online.exe. Nazwę pliku client.exe zmienić na The settlers online.exe. Żadne TSO.exe
Tak ma wyglądać katalog z klientem.
jeśli nie zadziała to wyinstalować klienta i zrobić wszystko od nowa dla wersji instalatora x86
;)
Nie chciało zaskoczyć, ale pomogło usunięcie wszystkiego i ponowienie procedury. Miło zobaczyć zielone kropki, po ludzku odebrać pocztę i nie dostawać oczopląsu przy każdym ruchu myszką :)
Brunchla
18.08.2021, 05:46
Po instalacji klienta pojawia się dodatkowe okno "Graj w aplikacji" zamiast "Graj z old client". Ktoś zna rozwiązanie problemu?
M0rdechaj
18.08.2021, 08:32
Po instalacji klienta pojawia się dodatkowe okno "Graj w aplikacji" zamiast "Graj z old client". Ktoś zna rozwiązanie problemu?
Tekst guzika możesz zmienić sobie w tym skrypcie, który wklejasz do przeglądarki, ale to tylko nazwa, która nic innego nie zmienia, tekst guzika może być różny, w zależności gdzie ściągnąłeś klienta.
jimjimjimek
18.08.2021, 10:32
Już przestało działać, niestety.
Witam, po aktualizacji, klient nie działa, wie ktos jak to naprawić?
klient kaput,
chyba po to tylko byla ta konserwa,
bo w dzialaniu UNITY, brak poprawy.
wiadomosci w poczcie sie nakladaja na siebie, nadal brak selekcji do usuwania,
kto to bedzie klikal 130 x lupy i kazdą oddzielnie, moze penelopa tak lubi..
no i musialem przejsc na FIREFOX ( by grac w UNITY),
bo na chrome mi pasek wisial i nic sie nie dzialooo.
https://sirris.tsomaps.com/client.swf download and replace..
marek197004
18.08.2021, 11:18
Już przestało działać, niestety.
No niestety- u mnie także :(
:cool:
Bardzo dziękuję , pomogło i znów mozna grac :)
marek197004
18.08.2021, 11:44
Dzięki :)
Bartexio
18.08.2021, 11:46
To by było na tyle clienta, antyvirus wywala mi pobieranie tego nowego pliku
Abrams85
18.08.2021, 11:50
działa działa, trzeba tylko zezwolić na pobranie bo przeglądarka u mnie zaprotestowała ze plik niebezpieczny
oto czemu przez chrome pokazuje ze masz virusa, lub niechce pobrac plikow z internetu..
http://z3nfist.cba.pl/images/chromepobieranieplikowopcje.jpg
arturek1964
18.08.2021, 12:38
podmieniłem plik na nowy i klient znowu śmiga
elasier55
18.08.2021, 12:47
BB zaczyna złośliwie działać na niekorzyść graczy. po dzisiejszej aktualizacji zablokowane zostało działanie klienta, czyli jedynej możliwości normalnego grania.
elasier55
18.08.2021, 12:53
możesz podrzucić link do tego pliku
możesz podrzucić link do tego pliku
a ten post, czytales:
Stary_Niedźwiedź
18.08.2021, 18:42
BB zaczyna złośliwie działać na niekorzyść graczy. po dzisiejszej aktualizacji zablokowane zostało działanie klienta, czyli jedynej możliwości normalnego grania.
Czyli nie będę grał. Problem rozwiązany. Na pewno nie będę się męczył z TSO w obecnej formie.
Kurka, ja podmieniam clienta i mi coś nie działa. Przeglądarkę wyczyściłem.
Odinstaluj clienta i zainstaluj ponownie nowego z Wiki.
http://settlersonlinewiki.eu/granie-na-unity-przez-klienta/
Będzie śmigać.
Angel_10
19.08.2021, 12:59
To dawaj i u mnie spraw żeby działało :P Bo po aktualizacji ni huhu :///
Angel_10
19.08.2021, 13:01
To spraw żeby i u mnie działało, bo po aktualizacji ni huhu!!!! ://
a ja mam troszke inny problem. pare dni temu działało normalnie i rozłączyło mi internet. Chciałam wejść a tu ,, wyczysć pamięć podręczną '' wyczyściłam. Usunełam i zainstalowałam na nowo chrome (tak dodałam skrypty ) i nadal to samo. Ktoś może miał podobny problem ?
Jakiś czes temu miałam identycznie ale ponownie zainstalowanie przeglądarki pomagało .
Sergo_cork
21.08.2021, 21:26
a ja mam troszke inny problem. pare dni temu działało normalnie i rozłączyło mi internet. Chciałam wejść a tu ,, wyczysć pamięć podręczną '' wyczyściłam. Usunełam i zainstalowałam na nowo chrome (tak dodałam skrypty ) i nadal to samo. Ktoś może miał podobny problem ?
Jakiś czes temu miałam identycznie ale ponownie zainstalowanie przeglądarki pomagało .
nowy plik swf do sciagniecia pare postow wyzej.
nowy plik swf do sciagniecia pare postow wyzej.
ściągnięty i podmieniony
Sergo_cork
22.08.2021, 13:52
ściągnięty i podmieniony
czyli juz wszystko dziala?
Nie. Nadal to samo aby usunąć pamięć podręczną :/
czyli juz wszystko dziala?
Nadal to samo aby usunąć pamięć podręczną :/
Bartexio
23.08.2021, 10:57
Zrob zgodnie z instrukcja, trzeba stary plik o tej samej nazwie wywalic i zmienic nazwe.
Na wiki instrukcja na spokojnie i dziala
pretor29
23.08.2021, 11:14
podmiana swf pomaga
Sergo_cork
23.08.2021, 16:06
Nadal to samo aby usunąć pamięć podręczną :/
sciagnij ten plik https://sirris.tsomaps.com/client.swf i wklej go do katalogu z klientem. Domyslnie to "C:\Users\NAZWA_UZYTKOWNIKA\AppData\Local\Ubisoft\T he Settlers Online"
M0rdechaj
23.08.2021, 16:22
Nie. Nadal to samo aby usunąć pamięć podręczną :/
Jaki masz system 32, czy 64?, najlepiej ściągnij całą paczkę z wiki, odinstaluj to co masz i zainstaluj ponownie, miałem taki sam objaw jak pomyliłem pliki client.swf
Jaki masz system 32, czy 64?, najlepiej ściągnij całą paczkę z wiki, odinstaluj to co masz i zainstaluj ponownie, miałem taki sam objaw jak pomyliłem pliki client.swf
64 . ściągnęłam na nowo, odinstalowałam wszystko łącznie z chrome. I znów to samo włącza się i ten sam komuniakt.. odpuszczam juz sił na to nie mam
Bartexio
25.08.2021, 10:37
poczytaj dokładnie instrukcje bo tam trzeba podmienic plik i nazwe, pomocny jest ten filmik na yt - krok po kroku i zadziała
I znów to samo włącza się i ten sam komuniakt.. odpuszczam juz sił na to nie mam
A CZEMU , KLIKASSZ W GRAJ !!!!!!
http://z3nfist.cba.pl/Old/OO.jpg
klikaj , jak na obrazku.
pod warunkiem wykonania instrukcji
Stary_Niedźwiedź
26.08.2021, 22:25
Najlepsze z3nfist jest to że starasz sie i pomagasz innym, a tylko dostajesz mokrą szmatą w pysk w podzięce...
Cycol000
29.08.2021, 17:01
a oni maja jeszcze czelnosc odpalac event na tym bublu XD
i tak oto koncze kilkunastoletni romans z tso XD
slawekk1
31.08.2021, 12:46
I juz po zamiatane client juz nie działa
Malybialymis
31.08.2021, 12:48
trzeba poczekać aż ktoś wstawi nowy plik client to samo było przy poprzedniej akutalizacji
https://sirris.tsomaps.com/client.swf
9470783 bytes
Malybialymis
31.08.2021, 13:00
dziękuje działa
9470783 bytes
ślicznie dziękujemy :)
9470783 bytes
dzięki :D
Abrams85
31.08.2021, 13:24
Jesteś wielki :D
Nie działa, podmieniam plik, okienko odpala się na sekundę i zamyka się.
Publiusz
31.08.2021, 13:56
Dzięki, gra śmiga na kliencie :)
klient przestaje działać po zrobieniu premki balonowej w unity
klient sie wiesza po wejściu na handel:( chyba udało im się klienta położyć
zrób sobie premke balonową to zobaczysz jak się klient wiesza ...
takie wirusy im się chce robić a nie mogą po prostu gry naprawić
pretor29
31.08.2021, 18:19
"Podczas tej aktualizacji anulujemy możliwość dostępu do premii, która została przygotowana na najbliższe wydarzenie."
to jest naprawde popis umiejetnosci ... brawo .. kolejne aktualizacja
no ciekawe czy anulują też blokadę klienta
jimjimjimek
31.08.2021, 19:02
"Podczas tej aktualizacji anulujemy możliwość dostępu do premii, która została przygotowana na najbliższe wydarzenie."
to jest naprawde popis umiejetnosci ... brawo .. kolejne aktualizacja
Skąd to jest, bo nie mogę znaleźć?
Tj. zablokują dostęp przez swf do premi balonowej?
wieslaw17
31.08.2021, 19:39
nie moge znowu sie zalogowac na starym klijencie pisze wyczys pamiec podreczna robie to i nic
nowy plik client.swf wgraj z wiki.
Milimetr001
31.08.2021, 20:11
Po aktualizacji client działał, jak podmieniłem znowu plik client.swf. Wszedłem na unity i zrobiłem tą nową premke w prowiancie. Teraz się nie da wejść przez clienta, gra się wczytuje jest okno ze zmieniającymi się poradami, ale nie podświetla się zielony ptaszek. Gra się nie wiesza, bo informacje zmieniają się cały czas, wychodzi ze ta premka robi jakiś błąd
arturek1964
31.08.2021, 20:32
9470783 bytes
dzięki , ale jutro kolejna konserwa więc pewnie będzie potrzebny nowy plik
gizmodogra
31.08.2021, 22:16
Dlaczego Unity jest nie grywalne?> :)
9470784 bytes
Malybialymis
01.09.2021, 11:38
bardzo dziękuje działa
starszy2008
01.09.2021, 13:34
w nie nie działa- mam komunikat wyczyść pamięć przeglądarki i spróbuj zalogować się ponownie ( i czyszczenie pamięci nic nie daje). wcześniej działało bez zarzutu
a co masz w poście nr #120, nowy plik
kiedy zrozumiecie, że każda aktualizacja = nowy plik client.swf
djkilof2
01.09.2021, 13:44
Mam nowy client.swf i nie ładuje się tekst w grafikach :/
kheland_
01.09.2021, 15:51
Po aktualizacji client działał, jak podmieniłem znowu plik client.swf. Wszedłem na unity i zrobiłem tą nową premke w prowiancie. Teraz się nie da wejść przez clienta, gra się wczytuje jest okno ze zmieniającymi się poradami, ale nie podświetla się zielony ptaszek. Gra się nie wiesza, bo informacje zmieniają się cały czas, wychodzi ze ta premka robi jakiś błąd
Mam to samo. Jest jakieś rozwiązanie?
Od wczoraj mam problemy z klientem. Podczas odświeżania wagi zdarza się, że wyspa "zamarza". Czat, menu budowli, sklep i gwiazda działają ale nic nie mogę zrobić na wyspie - nawet przesunąć widoku, pobudować coś. Pomaga restart klienta. Czy ktoś też ma taki problem i zna jakieś rozwiązanie?
PS: Nie tworzyłem wczoraj nowej premii. A jak ktoś ma z nią problem to niech spróbuje wejść na unity, usunąć premię, wyczyścić ciastka itp i wejść na kliencie z nowym plikiem client.swf
Od wczoraj mam problemy z klientem. Podczas odświeżania wagi zdarza się, że wyspa "zamarza". Czat, menu budowli, sklep i gwiazda działają ale nic nie mogę zrobić na wyspie - nawet przesunąć widoku, pobudować coś. Pomaga restart klienta. Czy ktoś też ma taki problem i zna jakieś rozwiązanie?
PS: Nie tworzyłem wczoraj nowej premii. A jak ktoś ma z nią problem to niech spróbuje wejść na unity, usunąć premię, wyczyścić ciastka itp i wejść na kliencie z nowym plikiem client.swf
ja też mam tak jak wejdę w kantor handlowy. Chyba kończy się rumakowanie z klientem :(
widać chrome na UNITY nie daje rady, i po aktualizacji z 01-09 , tez chrome siada.. na kliencie.
Spróbujcie klienta na Firefox portable.
też na chrome miałem, zamrożony obraz, ale na czacie dało się pisać,
nie jestem pewien czy to wina chrome, czy raczej zapki do przygody, od kogoś na Unity...
Milimetr001
01.09.2021, 17:47
BB podczas aktualizacji nie usunęło wszystkich premii, jak się wejdzie z unity na wagę , to widać ze gracze nimi handlują , dlatego wejście z clienta na wagę wiesza go
pretor29
01.09.2021, 17:55
bb usunelo tylko mozliwosc produkcji tej premk iw prowiancie pewnie
jestem pelen podziwu dla ludzi ktorzy po tylu miesiacach tego cyrku desperacko dalej pchaja sie na scene razem z klaunami, zamiast po prostu wyjsc :D
ja wyszedłem i po detoksie mi ta gra lotto:) sparkz masz racje...w grze tylko desperaci teraz są:)
kheland_
02.09.2021, 10:33
Mam to samo. Jest jakieś rozwiązanie?
Ok. Rzeczywiście pozbycie się premii balonowej rozwiązuje problem z klientem. Wcześniej to robiłem i nie pomogło, ponieważ nie miałem premii w gwieździe, ale były one jeszcze aktywne na magazynach.
Nadal jednak wiesza się waga jeśli tam są oferty balonowe. A bywają.
Abrams85
02.09.2021, 17:13
Mogę się założyć że specjalnie będą teraz wystawiać te balony żeby klienta blokować bo żal pośladki ściska że się nie umie klienta włączyć i się musi męczyć ;)
Mogę się założyć że specjalnie będą teraz wystawiać te balony żeby klienta blokować bo żal pośladki ściska że się nie umie klienta włączyć i się musi męczyć ;)
Zamiast wymyślać teorie spiskowe to zastanów się czy klient zadziała podczas eventu...
tomxxxtom
03.09.2021, 16:40
Zadziała. Wczoraj z nim rozmawiałem i powiedział, że będzie działał :D
da się grać w ewent, tylko nie wolno nic nowego kupować, bo klient, potem nie odpali.. ot..
da się grać w ewent, tylko nie wolno nic nowego kupować, bo klient, potem nie odpali.. ot..
Sam event jest już nowością dla klienta... Przekonamy się czy zadziała jak go aktywują :)
M0rdechaj
04.09.2021, 09:04
Na testowym klient działał, tylko nie wolno na razie produkować nowych premek.
No to świetnie, czyli klient będzie działał, jak się po części nie brało udziału w evencie...
No to ciężki wybór: nie brać udziału w evencie i móc w miarę normalnie grać, albo brać udział w evencie i udawać że można grać ;) Wybór jak między dżumą a cholerą :(
A testował ktoś tego zewnętrznego klienta unity z githuba, który jest podlinkowany na wiki?
pretor29
04.09.2021, 16:22
Na testowym klient działał, tylko nie wolno na razie produkować nowych premek.
czyli co mozna zeby to calkiem nie padlo?
M0rdechaj
04.09.2021, 17:08
czyli co mozna zeby to calkiem nie padlo?
Można wszystko, oprócz produkcji premek w rynku z balonami, bo one wieszają klienta, reszta na testowym działała bez zarzutu, ale znając BB to coś jeszcze "naprawili" przed wgraniem eventu na serwery live :/
Można wszystko, oprócz produkcji premek w rynku z balonami, bo one wieszają klienta, reszta na testowym działała bez zarzutu, ale znając BB to coś jeszcze "naprawili" przed wgraniem eventu na serwery live :/
wyprodukowanie premki zawiesza na amen , czy po restarcie klient działa? czy posiadanie premki też zawiesza?
http://z3nfist.cba.pl/Old/index.htm
jestem pelen podziwu dla ludzi ktorzy po tylu miesiacach tego cyrku desperacko dalej pchaja sie na scene razem z klaunami, zamiast po prostu wyjsc :D
No co się dziwisz, zapłacili za bilet i chcą zobaczyć dwugłową kobietę klauna z brodą jeżdżącego na 3-kołowym rowerku :D
A tak na serio to BB może oddajcie kod w ręce graczy a gwarantuję Wam że doprowadzą grę do porządku i jeszcze Wam za to serdecznie podziękuję :p
M0rdechaj
06.09.2021, 08:16
wyprodukowanie premki zawiesza na amen , czy po restarcie klient działa? czy posiadanie premki też zawiesza?
Posiadanie premki blokuje klienta, trzeba premke zużyć, żeby klient znów działał.
upewnij się, że używasz najnowszej wersji pliku
9472146 bajtów https://sirris.tsomaps.com/client.swf
naprawiono błąd związany z wydarzeniem
pretor29
06.09.2021, 10:11
kalendarz na kliencie niestety nie dziala... event ruszyl pelna para zainteresowania na serwie zadnego :D
jimjimjimek
06.09.2021, 10:17
kalendarz na kliencie niestety nie dziala
Działa.
upewnij się, że używasz najnowszej wersji pliku
9472146 bajtów https://sirris.tsomaps.com/client.swf
naprawiono błąd związany z wydarzeniem
pretor29
06.09.2021, 10:19
ok obadamy
kalendarz na kliencie niestety nie dziala... event ruszyl pelna para zainteresowania na serwie zadnego :D
Działa, relog i wskoczył.
Na windzie 64 bity wyskakuje:
File loading failed! Please check your network connection, clean your browser cache or try again later.
Na windzie 64 bity wyskakuje:
File loading failed! Please check your network connection, clean your browser cache or try again later.
błąd może dotyczyć źle zamkniętego programu do "zakazanych" znajdek..
https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47891-Unity-problem?p=297869&viewfull=1#post297869
lub trza wymienić plik swf.
Już się bałem, że po osiągnięciu celu społeczności klient padnie, ale jakoś działa.
Przetłumaczono z www.DeepL.com/Translator (wersja darmowa)
Instalacja klienta dla użytkowników Maca na OSX (testowane na MacMini 6.2 OSX Catalina):
1. Przejdź do AppStore, znajdź aplikację o nazwie UserScript autorstwa Justina Wasacka i zainstaluj ją jako rozszerzenie dla przeglądarki Safari (będzie to analogowy edytor skryptów dla TemperMonkey, ponieważ nie jest on darmowy w AppStore). Pozwól również SAFARI używać go jako rozszerzenia.
2. Przejdź do tej strony https://sirris.tsomaps.com/TSOlastBreath.user.js wybierz i skopiuj WSZYSTKIE skrypty z niej.
3. Otwórz przeglądarkę SAFARI, znajdź ikonę tego dodatku (będzie po lewej stronie od ciągu adresowego łącza przeglądarki) i otwórz ją. (Przed otwarciem, najedź na nią ustami i zaznacz pole ENABLE INJECTION).
4. Naciśnij + po lewej stronie edytora (utwórz nowy skrypt), wybierz NEW JAVASCRIPT i wklej cały skrypt, który wcześniej skopiowałeś z powyższego linku. Teraz zapisz go, a nazwa TSOlastBreath pojawi się na liście skryptów w twoim edytorze.
5. Otwórz swoją stronę OSP, zaloguj się na swoje konto i teraz zobaczysz przycisk OLD client oraz HIGHLIGHT one w lewej kolumnie wśród innych przycisków, tuż nad przyciskiem PLAY NOW.
6. Nie naciskaj teraz OLD CLIENT, ponieważ jeszcze go nie masz ?
7. Pobierz klienta z tego linku https://sirris.tsomaps.com/TSOclient.zip kliknij na niego dwukrotnie, Twój Mac odrzuci instalację z nieznanych źródeł, przejdź do preferencji systemowych, wpisz swoje hasło do Maca i zezwól na instalację tej aplikacji - zobaczysz to na dole.
8. Po wykonaniu tych czynności, wróć na swoją stronę OSP, odśwież ją i naciśnij przycisk OLD CLIENT. Przypuszczalnie zrobiłeś wszystko poprawnie - klient uruchomi się płynnie i szybko i będzie działał do czasu następnej konserwacji BB.
9. Jeśli BB będzie przeprowadzać kolejną aktualizację, musisz podmienić plik SFW również w tym miejscu. W folderze, z którego ściągnąłeś klienta, kliknij na nim prawym przyciskiem myszy i wybierz Show Contents, następnie przejdź do folderu CONTENT\RESOURCES\ Tam będzie znajdował się plik CLIENT.SFW. Postępuj zgodnie z przewodnikami WIKI dotyczącymi aktualizacji oraz stroną TSOmaps aby znaleźć świeżą wersję tego pliku i zastąpić go kiedy to konieczne.
Installation a client for Mac users on OSX (tested on MacMini 6.2 OSX Catalina):
1. Go to AppStore, find an application called UserScript by Justin Wasack and install it as an extension for your Safari browser (this will be an analogue script editor for TemperMonkey, as it is not free in AppStore). Also allow SAFARI to use it as an extension.
2. Go to this page https://sirris.tsomaps.com/TSOlastBreath.user.js select and copy ALL the script from it.
3. Open SAFARI browser, find this add-on icon (it will be on the left from your browser link address string) and open it. (Before opening, hover with your mouth on it and check the box ENABLE INJECTION).
4. Press + on the left of editor (create new script), select NEW JAVASCRIPT and PASTE all the script you previously copied from the link above. Now save it and TSOlastBreath name will appear in the list of scripts in your editor.
5. Open your TSO webpage, login into your account and now you will see a button OLD client and HIGHLIGHT one in the left column amongst the other buttons, just above PLAY NOW button.
6. DO not press OLD CLIENT now, as you don’t have it yet ??
7. Download a client from this link https://sirris.tsomaps.com/TSOclient.zip double click on it, your Mac will reject installation from unknown sources, go to system preferences, input your Mac password and allow installation for this application – you will see it at the bottom.
8. After this, return to your TSO webpage, refresh it and press OLD CLIENT button. Presumably you have done everything right – the client will start smoothly and quickly and will run until the next BB maintenance.
9. If BB will do the next update you have to replace SFW file here as well. In the folder where you download client, right click on it and select Show Contents, next go to CONTENT\RESOURCES\ The file CLIENT.SFW will be located there. Follow the WIKI guides for updates and TSOmaps webpage for the fresh version of that file and replace it when necessary.
Stary_Niedźwiedź
05.11.2021, 19:50
z3nfist, nie orientujesz się co robię nie tak?
Wszystko jest do czasu gdy sciagam plik TSOclinet.zip. Po pobraniu TSOclient.zip automatycznie zmienia się w TSOClient (aplikacja). W ustawieniach zezwalam na instalacje z nieznanych źródeł, odpalam grę ze strony, klient się uruchamia, na sekundę pojawia się wyspa i zaraz potem mam błąd z połączeniem i settler wali młotkiem w kompa...
Edit: nie wazne, uruchomiłem... :D
czyli, de facto, potwierdzasz ze klient działa na systemie Mac Os... ?
bigfrajer
28.11.2021, 00:15
z3nfist
masz może dostęp do nowej wersji portable bo ta którą posiadam przestała po ewencie działać
Stary_Niedźwiedź
28.11.2021, 01:30
czyli, de facto, potwierdzasz ze klient działa na systemie Mac Os... ?
Tak, dziala. Nie do konca ogarniam MacOs ale dalem rade odpalic.
z3nfist
masz może dostęp do nowej wersji portable bo ta którą posiadam przestała po ewencie działać
Przeciez jest tylko 1 wersja klienta portable.. działa dalej, byc moze system ci zablokowal..
https://sirris.tsomaps.com/Client.exe
bigfrajer
04.12.2021, 01:19
przez dwa dni nie chciaLa się gra uruchomić z wersji portable pokazywało jakieś 5 błedów i stop ale pózniej zaczęło wszystko działać
MicheLLo
16.12.2021, 10:24
Czy ktoś orientuje się w przypadku klienta na Maca co może być problemem, jeśli klient odpala, wyspa się załaduje i po kilku sekundach pojawia sie komunikat i pamięci i jej wyczyszczeniu? dodatkowo coś jest napisane załadowaniu plików ale nie mam niestety zrobionego zdjęcia :(
M0rdechaj
16.12.2021, 13:53
Czy ktoś orientuje się w przypadku klienta na Maca co może być problemem, jeśli klient odpala, wyspa się załaduje i po kilku sekundach pojawia sie komunikat i pamięci i jej wyczyszczeniu? dodatkowo coś jest napisane załadowaniu plików ale nie mam niestety zrobionego zdjęcia :(
Po każdej konserwacji trzeba ściągnąć nowy plik client.swf i podmienić w katalogu z grą.
MicheLLo
16.12.2021, 14:18
Po każdej konserwacji trzeba ściągnąć nowy plik client.swf i podmienić w katalogu z grą.
Wiem o tym. Plik podmieniony. Problem wydaje mi się, że tkwi w MacOS Monterey.
Grasz na Macu?
MicheLLo
16.12.2021, 17:15
bo zapewne, nie masz programu do znajdek włączonego... i taki komunikat.
nie mam w ogóle programu do znajdek. Jaki on ma związek z komunikatem?
W międzyczasie dotarłem do info Sirris'a. Napisał, że nie robił klienta na monterey'u i postara się to naprawić.
Natywny klient linux z docker
https://forum.thesettlersonline.com/threads/38759-Native-linux-client-with-docker
hello
several days ago i finally made native linux client based on docker image with adobe air 2.6
how to use it:
1. install docker engine https://docs.docker.com/engine/install/
2. run client
link on dockerhub with readme https://hub.docker.com/r/vladimirsirris/tsoclient
source https://github.com/fedorovvl/tsoclient_docker
tested on gentoo and debian linux
if u have any problem please feel free to write about it, i'll try to help
to update client after maintenance simply pull latest image
you can specify username, password and region with env variables like -e USERNAME=mail -e PASSWORD=pass -REGION=en
jeśli masz błędy w Monterey, włącz zaporę sieciową
https://www.begin-it.com/media-content/blog/your-macs-firewall-is-off-by-default-do-you-need-to-enable-it-5.png
nie wiem dlaczego, ale to pomaga :)
BB_Penelopa
23.12.2021, 14:52
Witam serdecznie!
Przypominam, że Klient nie jest przez nas wspierany.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Na szczęście, głównie dlatego działa.
Lubię to :)
Abrams85
23.12.2021, 21:01
leze i wyje :D :D :D :D :D
Witam serdecznie!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
wspieram ich xD
MicheLLo
04.01.2022, 14:49
wspieram ich xD
kolejny powód dlaczego klient działa :D
Witam serdecznie!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
settlersonlinewiki tez przez bb nie jest wspierana i działa od wielu lat (może właśnie dzięki temu)
pretor29
04.01.2022, 18:52
wszystko gdzie bb nie sie wciska to dziala