Zobacz pełną wersję : Gra Powrót do Clienta
Tarczyńca
22.07.2021, 10:52
Cześć moim zadaniem jest stworzenie ankiety która brzmi powrót do clienta czyli tej wersji poprzedniej co była bo chodziło to płynniej dynamicznej i lepiej tak że zapraszam do głosowania może wezmą to pod uwagę twórcy BB ;);)
Raczej nie realne bo juz klienta zapewne skasowali:)
bayern1983
22.07.2021, 16:17
BB i ich informatycy to WIELKIE ZERO - taka prawda, bądźmy uczciwi.
a ja mam pytanie, czy ta gra od 2015r dzialala chociaz 1dzien calkowicie wolna od bledow?
Tarczyńca
22.07.2021, 17:09
Horis już nie pamiętam co się działo w 2015R :P ale może faktycznie od tego czasu są cyrki hehe.
Benek1953
22.07.2021, 17:37
Prosze sie nie denerwowac mam najnowsze info od moich znajomych z Niemiec: gra na online zostanie calkowicie zlikwidowana bedzie nowa wersja na plycie CD na system Windows 11 Juz duzo gier zlikwidowali nowe systemy Windows nie sa przystosowane do gier strategii
Tarczyńca
22.07.2021, 20:53
Chyba na DVD jak już...? I ile to będzie kosztowało zaś ładować kasę i jak to zrobią jestem ciekawy całej sytuacji jak to się potoczy? wersja płytkowa brzmi cudownie ale do cholery nie mam napędu dvd i zaś będę musiał wyładować 400zł na napęd dvd-bluray A co z zakupionymi kryształami pójdą się jepać głęboko w dupie?
Heniek300
22.07.2021, 22:34
Prosze sie nie denerwowac mam najnowsze info od moich znajomych z Niemiec: gra na online zostanie calkowicie zlikwidowana bedzie nowa wersja na plycie CD na system Windows 11 Juz duzo gier zlikwidowali nowe systemy Windows nie sa przystosowane do gier strategii
stary czas wytrzeźwieć, prima aprilis był prawie 4 miesiące temu :D
pretor29
22.07.2021, 22:36
tarka dale jnie rozumisz ze ci inteligenci zamkneli mozliwosc powrotu do klienta wporwadizli ten badziew ktory mamy bo mysleli ze sie im uda... tak to jest jak sie nie mysli
to co jest teraz to w buty niech wsadzą, chyba niewidzieli co zrobili, szopka , jasełka i horror w jednym,nawet z przyzwyczajenia niechce sie wchodzić bo frajdy to juz dawno niema, no dno sie urwało juz .
Peters32
23.07.2021, 21:38
szkoda oddawać głosy. Graczy jest coraz mniej
Kurde mole ale w tej chwili chyba wrócili się w grze do średniowiecza. Należy przyznać nagrodę Nobla za ciekawą cofkę. wszystko jest do dupy. Litery nie mieszczą się w ramkach. Grafika żenująca, okienka są chyba za małe i miliony innych błędów, których do tej pory nigdy nie było. To nie gra to porostu scheibe.
StachuSiekiera
24.07.2021, 16:46
Powrot do klienta z technicznego punktu widzenia, nie stanowi problemu, BB tak napisal na niemieckim forum.
Nie napisal natomiast, co jest tym problemem. Ale mozna sie domyslic.
pretor29
24.07.2021, 17:13
cytat
"can't you just go back to the client?"
"BB_KUmakun9: We can't just "go back" just like we can't just go back to "Flash of 2020". "
piszcie tu więcej bo mało stron do przewijania:)
kieniejka
25.07.2021, 00:20
ja po przejściu na unity w ogóle nie jestem w stanie grać. Po zalogowaniu się widze tylko że mam zmienionego avatara na jakiegoś wstrętnego faceta, a pole gry całe niebieskie. Niestety nie planuję zakupu nowego sprzętu, więc gra się dla mnie skończyła po prawie 10 latach zabawy...
to całe Unity, to jak mawiał pewien Chińczyk w skeczu Ani Mru Mru taki nieudany "chłit marketindody" ;P
bo wyszła z tego zupka chińska, ale robiona w Radomiu :P
kogo to wszystko jeszcze obchodzi? chyba dzieci z przedszkola co zabrano im zabawki...
Niemcy z BB chyba myślą ,że im odpuścimy , to się przejadą teraz to już nie będzie zmiłuj na zaoraniu Berlina się nie skończy.
cytat
"can't you just go back to the client?"
"BB_KUmakun9: We can't just "go back" just like we can't just go back to "Flash of 2020". "
czy możesz dać link do tego forum plis? tam chociaż ktoś odpowiada graczom, u nas jak zwykle olewka
Abrams85
26.07.2021, 13:52
https://forum.thesettlersonline.com/forum.php
https://forum.diesiedleronline.de/forum.php
BB_Penelopa
26.07.2021, 14:31
Witam serdecznie!
Niestety powrót Klienta jest niemożliwy.
Przepraszam, za negatywne doświadczenia związane z debiutem Unity. Zapewniamy, że nadal ciężko pracujemy nad poprawą i rozwiązywaniem problemów, rozwiązania dostarczymy podczas następnej aktualizacji w sierpniu.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Bartexio
26.07.2021, 14:43
Za takie podejście w normalnej firmie, to już by szukali pracy w zieleni miejskiej.
W sierpniu .. dobre sobie, pewnie pod koniec a przy okazji wgracie nowe błędy bo nic lepszego nie wymyślicie.
Jak oddaje auto do mechanika to chce sprawne, a nie że koło to panu za miesiąc zamontujemy a teraz ma pan proteze zamiast koła ...
Jestem ZA. Nowy klient jest NIEGRYWALNY !
Nie ma co przepraszać to było mega NIEKOMPETENTNE wprowadzić nowego klienta gry w takim stanie. Od razu widać że ta wersja nie była testowana bo jest zbyt dużo błędów. Pisanie że pracujemy nad ich rozwiązaniem to arogancja itp... Wcisnęli nam na siłę byle co.
Stary_Niedźwiedź
26.07.2021, 19:05
Ciekawe który matoł glosował na NIE...:confused:
pretor29
26.07.2021, 20:01
Witam serdecznie!
Niestety powrót Klienta jest niemożliwy.
Przepraszam, za negatywne doświadczenia związane z debiutem Unity. Zapewniamy, że nadal ciężko pracujemy nad poprawą i rozwiązywaniem problemów, rozwiązania dostarczymy podczas następnej aktualizacji w sierpniu.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
po 1 nie niemozliwe tylko wy nie potraficie ja kzawsze...
po 2 teraz ciezko pracujecie? 8 miesiecy pracowaliscie zeby wprowadzic mega bubel a teraz ciezko pracujecie nad jego poprawa? wiec poprzednio co robiliscie?
wciskacie kit ludziom od lat i tyle , kazdy to widzi... jakbyscie mieli choc troche umiejetnosci to jzu dawno smigal by html5 jak wszedzie no ale u was znowu sie nie da....
a twoje podejscie do ludzi jako CM jest odzwierciedleniem tego w jakim stanie jest te cale wasze unity ... czyli jedna wielka tragedia
ArturGrab
26.07.2021, 20:45
po 1 nie niemozliwe tylko wy nie potraficie ja kzawsze...
po 2 teraz ciezko pracujecie? 8 miesiecy pracowaliscie zeby wprowadzic mega bubel a teraz ciezko pracujecie nad jego poprawa? wiec poprzednio co robiliscie?
wciskacie kit ludziom od lat i tyle , kazdy to widzi... jakbyscie mieli choc troche umiejetnosci to jzu dawno smigal by html5 jak wszedzie no ale u was znowu sie nie da....
a twoje podejscie do ludzi jako CM jest odzwierciedleniem tego w jakim stanie jest te cale wasze unity ... czyli jedna wielka tragedia
Pięknie krótko zwięźle i na temat, podejście pracowników BB jest mega ..................... szkoda słów jak dla mnie
The_Cocoloco
26.07.2021, 22:52
Pięknie krótko zwięźle i na temat, podejście pracowników BB jest mega ..................... szkoda słów jak dla mnie
świta racja :D :cool:;):D:rolleyes::p
Kangururia
26.07.2021, 23:47
Beznadzieja, tyle lat i nawet nie było okazji się pożegnać....
nie chodzi o to czy do clienta czy gdzie indziej - powrót do clienta za wiele by nie zadziałał gdyż był on dla ogromnej liczby graczy także wrzodem na tyłku. Tutaj bardziej pytanie czy powrót do złego clienta na jeszcze pewien czas (co podobno jest już nie możliwe tak łatwo) czy próba naprawy tragicznego UNITY w przeciągu kilku dni a nie miesięcy.
SiMMek2020
28.07.2021, 16:37
Jak oddaje auto do mechanika to chce sprawne, a nie że koło to panu za miesiąc zamontujemy a teraz ma pan proteze zamiast koła ...
no chyba fiata 126p możesz oddawać, koła do corvetty 2 lata szukam :))) i nie rozczulaj się nad sobą ja jednag gram :) na 16 letnim PC, a gra jest jakoś nadal za freee
pretor29
28.07.2021, 16:44
n oskoro grasz dalej i jest ok to graj ... mam nadzieje ze masz z kim bo pewnie wszystkim dziala.... powodzenia
SiMMek2020
28.07.2021, 17:00
no ja jakoś jestem inny i jak ktoś mi coś daje za free to sznuję to a nie psioczę...
a Ci co kupili za real pieniądz klejnoty ? no cóż wracam naprawiać corvette, a oni niech kupią sobie nowe gówno w salonie
Kangururia
28.07.2021, 20:23
A kto naprawią tą corvettę? Kiedyś to się odwracało rower, aby stał na siodełku i na kierownicy. Kręciło *****em, a przednie koło robiło za kierownicę. Cały rower powinien się trząść, wtedy się robiło brrrrrummm wruuummmm. Tak to chyba teraz wygląda. Robimy bruuummmm i cieszymy się z jazdy na tym nowym silniku settów. Bo wyobraźnia jest od tego.....
Kangururia
28.07.2021, 20:25
no nie mogę.... To jak teraz nazwać tą część rowera? Poprawność polityczna była by tu chyba kpiną? ;-)
A ja mam krotkie pytanie; czy BIBIANTYLOPA wie moze kiedy i czy wogole bedzie lepiej. Chyba sama w to nie gra bo po prostu jest to meczarnia...zenada...tragedia...zgroza...padaka... po prostu jeden wielki SZIT
szanujący się dealer sprzedający szitowy towar nie gra w to na bank bo by musiał być chyba chory na głowę jak my, łudząc się że kiedyś ta gra będzie w 100% grywalna:)
Pedro882013
29.07.2021, 18:36
A teraz do tego w ramach wsparcia ciężkiej pracy twardogłowym przy UNITY wrzucili sprzedaż klejnotów. Wstyd żeby tak traktować graczy!!!!!!!!!!!!!!! Zrąbali grę i jeszcze chcą kasy za bubel żeby go w ten sposób promować? Kupujcie ludzie klejnoty, wspierajcie tego gniota:)))))))))
Sergo_cork
09.08.2021, 21:53
jak na Unity bede mogl tak oddalic kamerke jak na kliencie to moze zaczne tego G%^& uzywac.
Stary_Niedźwiedź
09.08.2021, 22:01
jak na Unity bede mogl tak oddalic kamerke jak na kliencie to moze zaczne tego G%^& uzywac.
Możesz używać klienta. Sprytni gracze ogarnęli jak.
Sergo_cork
09.08.2021, 22:11
kto powiedzial ze nie uzywam :D
https://media.discordapp.net/attachments/489753351232290849/874384080798629948/unknown.png?width=1034&height=566
Sergo_cork
09.08.2021, 22:12
https://www.youtube.com/watch?v=VcQ7zakYrtw
a patenty z kuźni masz???
Sergo_cork
09.08.2021, 22:26
ja jestem noobkiem bez kuzni :D
Stary_Niedźwiedź
10.08.2021, 20:30
a patenty z kuźni masz???
Patenty z kuzni sa spartolone w wersji Unity. Na kliencie wszystko jest jak bylo.
Ja tez wrocilem do klienta. Cos tam o banach slyszalem. Problem w tym ze jak zbanuja to oni straca nie ja:D
tomxxxtom
10.08.2021, 21:23
Mniemam, że jeśli nie masz nic do stracenia oznacza to, że nie kupiłeś klejek a to z kolei oznacza, że jesteś małowartościowy i tym samym nie wygenerujesz strat w przypadku zbanowania :D
Stary_Niedźwiedź
10.08.2021, 21:30
To zle mniemasz tom. Regularnie, raz w mcu, co promocja 100%, kupowalem klejki (przedostatnia opcja, 17000+17000) az do czasu wprowadzenia unity. Wiec nie wiem czy taki malowartosciowy...
tomxxxtom
10.08.2021, 22:04
" Problem w tym ze jak zbanuja to oni straca nie ja"
eeeee
Patrząc perspektywicznie osoby, które „domowym sposobem” wracają do klienta nie są sprytne tylko działają na naszą niekorzyść – widoczny wzrost aktywności graczy spowoduje, że paczka Penelopy nie będzie się przykładać żeby cokolwiek naprawić – przecież użytkownicy są – na dowód tego macie kolejną promocje klejek
Fleotria
13.08.2021, 11:28
Patrząc perspektywicznie osoby, które „domowym sposobem” wracają do klienta nie są sprytne tylko działają na naszą niekorzyść – widoczny wzrost aktywności graczy spowoduje, że paczka Penelopy nie będzie się przykładać żeby cokolwiek naprawić – przecież użytkownicy są – na dowód tego macie kolejną promocje klejek
Perspektywicznie to wygląda tak że oni nie naprawią tej gry nigdy, bo wymagało by to dużych nakładów finansowych co przy obecnym zainteresowaniu grą - zysk, a chociażby zwrot kasy jest bardzo wątpliwy. Flash nie ma już oficjalnego wsparcia dlatego firma dla swojego bezpieczeństwa postanowiła przejść na unity. Penelopa napisała to co napisała...nie będzie banów za powrót do klijenta ale jak coś wam bedzie nie tak działać reklamacji nie przyjmujemy. Po prostu to tylko "dupochron".
Co do promocji na diamenty każdy wydaje sobie kiedy i gdzie chce, gra się mieniła darmową ale żadna gra darmową do końca nie jest, więc ci co nie płacą grają dzieki tym którzy płacą, proste.
Dalej nie rozumiem po co się tak czepili tego klienta w przeglądarce?
Kiedy w końcu ruszą z natywnym klientem - bez flasha a skupią się na unity i przenośności do innych systemów?
mam zepsuty komputer, wiec moje trudności są podwójne, ale tak czytam o banach za klienta i tak sobie myślę, że BB blokując graczy, którzy jeszcze pozostali w grze, doprowadziłoby do kompletnego zamknięcia tego rozdziału naszego życia. Odzyskanie klienta i granie, to żadne oszustwo, tylko przywiązanie do tej rozrywki. I jeżeli BB tak długo psuje - naprawia Unity, nie powinno mieć żalu, ż ludzie znaleźli wyjście poza nimi. I chwała tym, którzy je znaleźli.
Wchodzę na gildię i z każdym tygodniem jest mniej aktywnych graczy - odchodzą bezpowrotnie.
vassago4
15.08.2021, 08:37
Penelopa jasno się wyraziła - za używanie clienta banów nie będzie
Co ma do tego "paczka Penelopy'
jakbyś czytał informacje z forum niemieckiego, to byś wiedział, ze przykładają 4 ręce do projektu UNITY i go naprawiają:
obrazek, kliknij
http://z3nfist.cba.pl/Old/testi.png
co do promo na klejnoty.. to
obrazek , kliknij
http://z3nfist.cba.pl/Old/happyhours.jpg
WIĘCEJ, TUTEJ:
https://forum.diesiedleronline.de/threads/143778-Feedback-Unity-ist-Live!
dodatek do przegladarki - tłumacz google , czytaj 1 post..
Tarczyńca
15.08.2021, 15:06
Post można zamknąć :) bo widzę że jest już cilent.
Jak na razie jest to rozwiązanie łatane bez wsparcia ze strony BB.
Opóźnienia z wyświetlaniem - i całym przetwarzaniem danych - biorą się z wielostopniowej, komunikacji.
Obecnie dane są transferowane (przesyłane) drogą: Flash (gra) - unity - przeglądarka - system - serwer
Nie wiem, czy Flash bezpośrednio pobiera dane z serwera, lecz podejrzewam, że dane są przesyłane w ten właśnie sposób.
Zanim coś zobaczymy na ekranie, to są to dane przetworzone przez Flas'a, przesłane do Unity, z Unity do przeglądarki, a dopiero wtedy system pokaże nam jakąś ikonkę.
W natywnym kliencie który był udostępniony wcześniej, komunikacja jest uproszczona - bez przeglądarki WWW, która to powoduje największe lagi - program ten NIE JEST zaprojektowany jako serwer maszyn wirtualnych, więc uruchamiania pod kontrolą przeglądarki maszyna wirtualna, pisana w języku wysokiego poziomu (a więc kompilator generuje dość spory kod wynikowy) maszyna wirtualna mająca za zadanie uruchamianie apki we Flash'u, będzie wykonywała kod tak, jak się wykonuje teraz.
Poprzedni klient to nie maszyna wirtualna w Unity, ale pliki natywne producenta (Adobe) do realizacji kodu Flash, który jest w praktyce graficzną odmianą Javy.
Gry w przeglądarce są fajne - ale nawet OGame w Unity jako wirtualnej maszynie, będzie wykonywała się z prędkością ślimaka.
BB_Penelopa
18.08.2021, 13:31
Witam serdecznie!
Jak już wcześniej napisałam, powrót klienta nie jest możliwy.
Temat zamykam i przenoszę do archiwum.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa