PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Profile Specjalistów

Stary_Niedźwiedź
02.04.2021, 16:14
Chciałbym zaproponować wprowadzenie profili dla specjalistów.
Z czym to się je?
Generałowie - towrzymy profil do którego "wrzucamy" genarała/ów z przydzielonym wojskiem. Można by tworzyć profile dla poszczególnych przygód i zamiast ręcznie klikać generałów i przydzielać im wojsko, klikamy odpowiedni profil i gra automatycznie zaznacza generałów i dobiera im wojsko wcześniej zdefiniowane w profilu.
Odkrywcy/Geolodzy - tu podobnie. Dodajemy do profilu tylu odkrywców ilu nam pasuje i ustawiamy na jakie poszukiwania mają iść.

Kouta_Aoi
04.04.2021, 13:40
O ile brzmi to wspaniale i wykonalnie, o tyle niestety, znając Ubi nie dadzą niczego co automatyzuje grę.

Lisq3
04.04.2021, 15:55
To nie jest "automatyzacja" - nie ustawiasz, żeby samo za Ciebie gralo. Po prostu oszczednosc czasu. To tak jak z zaznaczaniem wielu wiadomosci - dlaczego to wprowadzili skoro to "automatyzacja"? : ) Spoko, jeśli nie chcą, niech nie wprowadzają, ale niedługo już nikt nie będzie grał w TSO.

DeVvV
05.04.2021, 13:28
Myślałem podobnie i miałem napisać temat ale Niedźwiedź mnie uprzedził.

Robiąc Drwala non stop, muszę wysłać tam 18 generałów. Za każdym razem gdy pojawia się okienko wysłania gienków - nieważne czy są tam generałowie używani, czy nie, jest ich od cholery i każdego oddzielnie trzeba szukać by ich oddelegować na przygodę. W międzyczasie pojawia się "freeze" ekranu i cały proces SZLAG trafia. Trzeba od nowa wtedy klikać... Jest to cholernie irytujące.

Dlatego moim zamysłem jest stworzenie GRUP. W specjalnym oknie wybieralibyśmy opcję Utwórz Grupę. Nadajemy jej nazwę, przykładowo :"DRWAL" i przydzielamy do grupy generałów z wojskiem lub bez, + kwatermistrza jak ktoś ma życzenie. I tak mielibyśmy utworzoną grupę. W oknie przygody, gdzie wysyłamy wojsko pojawia nam się jakaś ikonka danej grupy, klikamy na nią i cały peleton od razu idzie na przygodę.

Naprawdę, drażni mnie to, że mamy 1500 generałów i specjalistów, z czego wielu jest wciskane na siłę niepotrzebnie w jakichś paczkach i leżakują przez to w Gwieździe. Mimo wszystko CAŁY czas są widoczni w oknie wysyłania generałów na przygodę i trzeba to dziadostwo przewijać kilka razy by się dokopać do tych co nas interesują.
Już [TAJNE] z jakimiś budynkami, które by to umożliwiały, chodzi o samą OPCJĘ która to usprawni i nie pieprzcie głupot, że to AUTOMATYZACJA, bo automatyzacje to wy macie w pralce w łazience.

Kończąc ten post popieram mimo wszystko pomysł Niedźwiedzia.

Jurek12345
05.04.2021, 13:38
Możesz przecież dla najbardziej popularnych przygód, które robisz przypisać tagi w nazwie generała, np. DRW, oddzielając tagi spacją. Minusem jest maks 20 znaków, więc tylko dla 4 przygód. Albo zmniejszyć tag do 2 liter, to już 6 przygód przypiszesz. Tylko wtedy wysyłanie przez gwiazdę.

DeVvV
05.04.2021, 14:30
Tylko wtedy wysyłanie przez gwiazdę.

No właśnie i tu kolejny problem bo znów klikasz jak "osioł" wszystko... to jest totalnie bez sensu. O tagach wiedziałem ale znowu na przeszkodzie stoi ta Gwiazda.
Przykładowo, przy 18 generałach których wysyłam to wtedy na każdego przypada po 3 kliknięcia(wybierz generała + "ku przygodzie" + to potwierdzenie) co daje łącznie 54 kliknięcia.Biorę pod uwagę "zablokowanie" Gwiazdy by nie znikała.
Gdy wysyłasz standardowo to masz o ponad połowę mniej kliknięć ale wtedy szukaj jak "baran" danego gienka bo tam tagi i wojsko pojawiają jak na niego najedziesz kursorem...

Tutaj konieczne jest zoptymalizowanie tego procesu bo stale dowalają nowych specjalistów a usprawnień jak nie było, tak nie ma.

Glavo
05.04.2021, 18:54
Najlepsza byłaby gra bez klikania :)
Klikanie ma swój urok, ale faktycznie, przy dwudziestym którymś, takim samym zestawie klików, robi się nużące.
Głosuję na tak, acz projekt trafi pewnie do niszczarki...

Nar-Kotek
12.04.2021, 11:36
a ja zachęcam do bojkotu bebe :) Drodzy gracze, automatyzujcie wszystko, tylko dobrze się z tym ukrywajcie :) i po kłopocie :)

michaldlugi
12.04.2021, 16:32
drwala sie robi brodą :) i na premkach teraz prawie 2 mln expa :)

pretor29
12.04.2021, 17:30
za , pomysl dobry ... ale oczywiscie uslyszysz tekst z gory "pomysl zostanie przekazany dalej , ale nic nie moge obiecac" i wyladuje w koszu jak wszystko

Acoma
08.06.2021, 17:07
Czego się spodziewacie? Tak zautomatyzowana gra - choć nie powiem ułatwiłoby to sporo - spowodowałaby że część graczy zamiast zajmować się grą, zajęłaby się realnym życiem!!!

Acoma
11.06.2021, 17:21
Poza tym, czy KONIECZNIE potrzeba wysyłać WSZYSTKICH specjalistów po skarby?
Kiedy nie ma eventów, wystarczy wysłać po 20-30, aby utrzymać jakiś przychów - a resztę spokojnie szkolić, jak są eventy, to wtedy rozumiem - wszyscy do roboty.

wojtex113
11.06.2021, 18:56
Wystarczy wejść na testowy i zobaczyć, że nie da się wysłać normalnie odkrywców. Po od klikaniu 30 odkrywców okazuje się że 13 nie zostało wysłanych w trakcie wysyłania okienko skacze i odświeża się po kilka razy. W maju gra straciła 31% ruchu

Zee4c
11.06.2021, 22:27
Acoma dziwna jesteś -po to mam 100 odkrywców żeby wszystkich wysyłać nie tylko w czasie ewentu. Wysyłam na fasolade i przynoszą codziennie 1k monet gildii. inni wysyłają po np tęczowy śnieg. Naprawdę niekoniecznie trzeba wszystkich. Moza niekoniecznie sie logować codziennie, można tylko w eventy. W ogóle można nie grac, co już zdrowa większość robi.