PDA

Zobacz pełną wersję : Zmiany w grze - 23.03.2021 - Dyskusja

BB_Penelopa
22.03.2021, 12:58
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/general/changelog/PL_forumheader.png

Witam!

Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat nadchodzących zmian, opisanych > tutaj (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47762) <.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Qqlele
22.03.2021, 15:30
Tekst: Opis Tajemniczego Pudełka, został dostosowany.
No w końcu!

Abrams85
22.03.2021, 15:45
Ja nie wiem jak mogliśmy do tej pory bez tego funkcjonować :D

NecroMag
22.03.2021, 15:55
Cóż. Event zapowiada się tak, jak post - cienko. Gracze, którzy mają po 50-70 odkrywców, nie będą musieli trzaskać przygód, bo na wszystko zbiorą pisanki z wysyłania grubasów.
Generałowie urywają dekle - 3 kapturków, MO, Wet i Major - dla noobów, ale nie wiem czy dadzą oni radę choć jednego kupić. Jedyny sensowny budynek to Hodowla królików - w końcu stały dopływ fasolek bez klepania Krawców/1001 nocy. No i mieszkalne - 3 wiosenne i jeden cudowny.
Uniwersytet - durnostojka, którą większość wywali tuż po evencie, o ile nie w trakcie, gdyż bardziej opłaca się pozyskiwać ludziki z chleba. Już bardziej przydał by się magazyn lub choćby Koszyczek Wielkanocny.
Pomnik zakichanych - premki które mało kto będzie używał. Nawet te strzałki kupidyna. Kto ma czekolaterie ten wytwarza Czekostrzały, którymi można ubić bossów, jeśli tylko oni są w obozowisku. Buffy na introligatora? Kto używa zwykłego, kiedy są przygodowi. Nawet jak ktoś ma jednego, to bardziej się opłaca, gdyż do produkcji ksiąg nie trzeba wykorzystywać ksiąg niższego poziomu.
Kalendarz - oprócz domków na wodzie, to raczej cieniutko. Nawet grzebolog nie ratuje sytuacji.
Jeśli PD z przygód nie będą potrojone, to ludzie raczej wejdą, zrobią ZG (albo i nie, patrząc co się dzieje w mojej gildii) i wyjdą.
Swoją opinię oparłem o to, co widnieje na wiki, gdyż na server testowy nie mogę się wbić, ponieważ "gra jest chwilowo niedostępna".

djkilof2
22.03.2021, 17:06
Pan maruda?

Milimetr001
22.03.2021, 17:08
Gracze co maja 50-70 odkrywców , zapracowali sobie na to żeby tyle ich mieć, długo grają , albo inwestują w grę, w tej grze nie ma tak że nagle młody gracz dostanie wszystko bo chce, i uważa ze jest wielką niesprawiedliwością, ze duże lvle maja więcej i łatwiej. Trzeba sobie zapracować

pretor29
22.03.2021, 17:16
Tekst: Opis Tajemniczego Pudełka, został dostosowany.
No w końcu!

nareszcie , przynajmniej raz specjalisci w bb sie wykazali nielada umiejetnosciami

Bartexio
22.03.2021, 17:28
Ciekawe co przy okazji konserwy spaprają, o tak opis pudełka jest niezwykle potrzebny xD bardziej niż targowisko gildii
A co do eventu to co @NecroMag napisał w punkt i zgadzam sie w 99% z tym.
I czekam na oficjalny pamiętnik dewelopera, chociaż nie liczę na żadną niespodziankę w ostatniej chwili

MAGICZNYJACEK
22.03.2021, 18:15
jeeeeeeeeeeeeeeee

MarSzal71
22.03.2021, 18:58
Penelopo - a czy o takich akcjach mogłabyś informować wcześniej niż niecały dzień przed ?

Anavel1990
22.03.2021, 19:02
Nie wiem czemu jeszcze nikt nie podniósł, że w tym evencie powinien być Borys ;) A jak na razie na wiki go nie widać.

Acoma
22.03.2021, 19:21
Co do długiego czasu oczekiwania na odpowiedzi od BB_Penelopy i innych rzeczników - uważam to za dobry znak.

Czemu?

Ponieważ programiści już powinni opanować względnie nowe środowisko jakim jest Unity i przygotowali już pewnie podstawowe biblioteki, na podstawie których nanoszą indywidualną logikę dla każdej z gry. Więc teraz osoby kontaktowe raczej są przepytywane przez programistów o szczegóły działania.
Jest to istotne, ponieważ Unity to nie Flash przy którym jest więcej klikania aniżeli pisania. Więc wiedza o działaniu gier - jak i propozycjach zmian - jest istotna dla nowych programistów.

cheyennee1973
22.03.2021, 20:41
A gdzie Borys ?

z3nfist
23.03.2021, 00:00
tak , jak widac... dla graczy nowych.. Borys , będzie niedostępny, dziwne zagranie. hahaha.

Generały... (https://ibb.co/tD0Vg1G)

sachtel
23.03.2021, 08:58
A gdzie Borys ?

Borys jest niepoprawny politycznie... ;)

ariette
23.03.2021, 09:15
ja i tak czekam na gienka który sam jednym atakiem ze strefy lądowania zmiecie całego zdradka..

Tamayori
23.03.2021, 10:55
Penelopo - a czy o takich akcjach mogłabyś informować wcześniej niż niecały dzień przed ?

Przyłączam się do pytania. No chyba, że tego typu decyzje podejmowane są z dnia na dzień... to rozumiem, że się nie da poinformować wcześniej.

nogrip
23.03.2021, 11:38
Więc teraz osoby kontaktowe raczej są przepytywane przez programistów o szczegóły działania.
Dobre :) Do takich celow to sluzy dokumentacja.

jermoc5091
23.03.2021, 12:18
Wcześniej podawajcie info o aktualizacji a co do reszty zgadzam sie z NecrcMagiem

Malybialymis
23.03.2021, 13:07
witaj w klubie mam to samo co po ostatniej aktualizacji ponowna instalacja klienta nic nie daje

vassago4
23.03.2021, 13:24
błąd w pisowni
ale gra ruszyła po którymś tam razie

The_Cocoloco
23.03.2021, 18:43
ile można mieć maks. grubasów :) BB ???

HTSZ
23.03.2021, 20:30
Zmiany w sali koncertowej na plus. Tak wyobrażam sobie rozwijanie gry - powstaje budynek i potem nie zapominamy o nim, tylko dodawane są do niego nowe elementy, za darmo w kolejnych wydarzeniach lub jako patenty do kupienia czy opcja do rozbudowy. To jest dobra droga i warto rozważyć zaktualizowanie innych w podobny sposób (magazyny prowiantu, wiosenny park, władykę itd.).

Brak Borysa to dla mnie smutne zaskoczenie, bo liczyłem, że w tym roku będę mógł na niego zapolować, tak samo jak chciałbym zapolować potem na Sylvanę.

gotman25
23.03.2021, 22:08
Podrzuci ktoś link do clienta bo ten stary nie działa ?

MAGICZNYJACEK
23.03.2021, 23:10
ja i tak czekam na gienka który sam jednym atakiem ze strefy lądowania zmiecie całego zdradka..

Ta srataatata :) Gamoń

Philips321
23.03.2021, 23:36
PO co ja tu wlazlem? - NIe wiem? Nie mogłem jesc, nie moglem spaac! Na evanta czekam z biegiem, a Borysa hu nie bedzie i tak !!! :D Przez te błędy te błedy szalonee Oszalala ałem, gwiazdy juz mi wrozylły piszac wspaaakk, a ja serco drzewa miłosci spragnione w walentynki zobylem, i co wam powiem jeszcze: Infa od BB o poprawkach brak !! REPETE :D

michaldlugi
24.03.2021, 20:37
szkoda ze nie dali 500k kleju byłoby fajnie

słodziak2
25.03.2021, 14:33
Może napisz to - jaki sens ma ta gra ? ,odkrywcy będą nosić pisanki kolejny budynek postawisz na swojej dobitej wyspie :) Brak nowości i ciągłe wbijanie pd jest nudne i mało wciągające przy robieniu setnej przygody, a może wprowadzić jakiś powiew świeżości do tej gry ,a może to brak pomysłu ,jeżdżenie konikami po planszy zaczęło być mega senne nie mówiąc o przewidzianym dropie :). Gracz NecroMag ma racje .

reniaw57
25.03.2021, 17:37
Niestety po aktualizacji ciągle pojawia się komunikat "client not be updated" znalazł ktoś rozwiązanie ?

znik3040
25.03.2021, 20:26
co wy się tak miotacie? przecież BB przepisuje grę na nowo w unity, więc eventy robią takie jakie były z minimalnymi zmianami. o co wam chodzi? zespół nie jest z gumy. to co się dzieje jest efektem ogromnych zaniedbań w przeszłości, teraz nie ma o co się miotać.

gra i tak jest bardzo atrakcyjna dla nowych graczy, a my staruszki jakoś przetrwamy :)

BB_Penelopa
29.03.2021, 12:06

Hej! :)

Od lat informacje o nadchodzących aktualizacjach i konserwacjach podawane są dzień przed. :)

Miłego dnia,
BB_Penelopa

BB_Penelopa
29.03.2021, 12:07
Zmiany w sali koncertowej na plus. Tak wyobrażam sobie rozwijanie gry - powstaje budynek i potem nie zapominamy o nim, tylko dodawane są do niego nowe elementy, za darmo w kolejnych wydarzeniach lub jako patenty do kupienia czy opcja do rozbudowy. To jest dobra droga i warto rozważyć zaktualizowanie innych w podobny sposób (magazyny prowiantu, wiosenny park, władykę itd.).

Brak Borysa to dla mnie smutne zaskoczenie, bo liczyłem, że w tym roku będę mógł na niego zapolować, tak samo jak chciałbym zapolować potem na Sylvanę.

Dziękuję za opinie! :)

Miłego dnia,
BB_Penelopa

BB_Penelopa
29.03.2021, 12:09
ile można mieć maks. grubasów :) BB ???

Hej!

Limity są opisane na forum. :)

Post #5 > tutaj (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47769#5)<.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

The_Cocoloco
13.04.2021, 17:32
Hej!

Limity są opisane na forum. :)

Post #5 > tutaj (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47769#5)<.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Pani Penelopo mi chodziło ile można mieć max grubasów od początku gry , eventy i klejki