PDA

Zobacz pełną wersję : Zmiana harmonogramu: Unity - Dyskusja

BB_Penelopa
17.03.2021, 15:12
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/forum/pictures/2017_03_14_ama_forum.png

Witam!

Zapraszam do dzielenia się opiniami na temat postu: Zmiana harmonogramu: Unity
(https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47754)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Aruzus
17.03.2021, 16:12
Unity Live-Serwer: Wielkanoc jest tuż za rogiem, a ponieważ nie chcemy przerywać corocznego wydarzenia wielkanocnego, wersję Unity wprowadzimy dopiero w maju. Dzięki temu, zyskamy więcej czasu na przetestowanie i niezakłócony przebieg tegorocznego wydarzenia wielkanocnego.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa

szybko się obudziliście, tydzień przed startem eventu zauważyliście że nie dotrzymacie wcześniejszej obietnicy o końcu mordęgi z klientem przed świętami?

a moglibyście uściślić czy chodzi o gwiazdkę w maju, maj w przyszłym roku czy najmniej spodziewana opcja - maj w tym roku?

rubinooki
17.03.2021, 16:15
Bardzo dobrze, nie spieszyć się - pozdrawiam rubinooki

DarthVader3105
17.03.2021, 16:17
Wszystko na ostanią chwilę... a nawet z opóźnieniem... ale grunt, że coś się dzieje, tylko no... zabierzcie ode mnie tego Flasha w końcu :D

zjadaczasu
17.03.2021, 16:30
No i fajnie :) Klient działa mi od początku świetnie i płynnie. Pracujcie spokojnie.

jimjimjimek
17.03.2021, 16:42
No i fajnie :) Klient działa mi od początku świetnie i płynnie. Pracujcie spokojnie.

64bitowy? Mi się tak zacina, że szok, jakaś rada?

leszekk61
17.03.2021, 16:57
no i słusznie co tu więcej pisać przynajmniej będzie wielkanoc spokojna :)

zjadaczasu
17.03.2021, 17:04
64bitowy? Mi się tak zacina, że szok, jakaś rada?

Nie znam się na tym. Po prostu zatrybiło i jest. Jak się za długo namyśla, to pobieram na nowo i działa.

The_Cocoloco
17.03.2021, 17:09
ale że o co chodzi ? :D

Aruzus
17.03.2021, 17:11
o jaka ciekawa rozmowa, macie jakiś pomysł skąd biorą się półhurtem zadowoleni gracze ze stażem np. ośmioletnim i 1-2 postami napisanymi na forum przez całą settlersową karierę, gdzie się chowaliście chłopaki przez te lata, jakie zaklęcie was przywołało? :D:D:D:D:D

pretor29
17.03.2021, 17:27
zostanmy przy kliencie na stale ... unity i tak nie warte zachodu ... a przy waszym podejsciu bb to i tak szkoda czasu bo z bledami i tak se nie poradzicie

kundo2015
17.03.2021, 18:11
o jaka ciekawa rozmowa, macie jakiś pomysł skąd biorą się półhurtem zadowoleni gracze ze stażem np. ośmioletnim i 1-2 postami napisanymi na forum przez całą settlersową karierę, gdzie się chowaliście chłopaki przez te lata, jakie zaklęcie was przywołało? :D:D:D:D:D

Jak coś działało w miarę dobrze (tzn. czas przed klientem) to się pisać nie chciało na forum ;)

YouRQ
17.03.2021, 18:39
To że będzie opóźnienie to się spodziewałem ale decyzję żeby to najpierw na testowym puścić popieram.

mirusjakiś
17.03.2021, 18:46
a o czym tu dyskutować ? przecież w BB to norma że budzą się 5 min. przed terminem :) i jeszcze kit wciskają " żeby dobrze działało :))))

DOMEL22000
17.03.2021, 19:48
bradzo dobrze , nie moge przeniśc konta a suport miliczy

slavcorman
17.03.2021, 20:03
I tak oto gra przeglądarkowa przestaje nią już być. "Czy jest na sali" kierownik tego projektu?? Bo z takim podejściem, decyzjami, opóźnieniami, niepewnością decyzyjną itp. to Wy sami sobie strzelacie w kolano

KasiaczekTar
17.03.2021, 20:45
jak nie wiadomo o co chodzi to zapewne chodzi o piniondze :D

Zbych0202
17.03.2021, 21:42
Jak coś działało w miarę dobrze (tzn. czas przed klientem) to się pisać nie chciało na forum ;)

bo zawsze kompot był...

danol148
17.03.2021, 22:18

A po co sie udzielać jak gamonie zaraz bana zasadzą :D

Peeneen
17.03.2021, 22:56
Kundo2015, Zbych0202, Danol148 - tak trzymać ;)

AndrzKudr
17.03.2021, 23:25
W końcu swietna komunikacja i decyzja :)

Crok
17.03.2021, 23:42
chcialbym przypomniec ,ze wigilia w tym roku jest 24 grudnia aby nie bylo kolejnej obsowy

Szarotka1
17.03.2021, 23:51
najważniejsze ze może wreszciezakończą, moze i lepiej ze po swiętach i evencie, bo jakby cos nie wypaliło-to event by tez byl trudniejszy
a jezeli o to gdziesiedzimy = to w krzaczorach :)

elasier55
17.03.2021, 23:54
Wejdźcie w kooperację z obajtkiem on to opanuje w 2 dni

Skrzyp1
18.03.2021, 01:22

Rzadko miewam chęć pisać na forum :P

gizmodogra
18.03.2021, 01:40
czy to prawda że Orlen kupuje Ubisoft?

Glavo
18.03.2021, 07:29
Dobra decyzja. Zróbcie jeszcze połączenie serwerów. Dacie radę.

Jenkowice
18.03.2021, 09:01
Czy kogoś to dziwi? Jako użytkownik maca ma kolejne spokojne swieta. To doświadczenie nauczyło mnie jednego, nigdy ale to nigdy nie inwestować w takie zabawy prawdziwych pieniędzy, bo nie wiesz kiedy coś coś spartolą tak jak w tym przypadku. Odcięto graczy z dnia na dzień.

sparkz
18.03.2021, 09:17
Wejdźcie w kooperację z obajtkiem on to opanuje w 2 dni

i bedzie jedenascie klientow, ale zaden publicznie dostepny.

Lunari
18.03.2021, 11:13
o matko unity mam jedną grę na tym eden wielki koszmar masa błędów i poblemów ze stabilnością mam nadzieje że tu tego nie będzie

DawidNieczytelny
18.03.2021, 11:16
Czy kogoś to dziwi? Jako użytkownik maca ma kolejne spokojne swieta. To doświadczenie nauczyło mnie jednego, nigdy ale to nigdy nie inwestować w takie zabawy prawdziwych pieniędzy, bo nie wiesz kiedy coś coś spartolą tak jak w tym przypadku. Odcięto graczy z dnia na dzień.

No właśnie. Coś wiadomo co z użytkownikami Maca?

nogrip
18.03.2021, 12:10
Z drugiej strony to mega słabe, że mając wiedzę na tamat końca Flesha BB nie było w stanie przygotować się przez ponad rok do nowej mechaniki gry....
Pewnosci oczywiscie nie mam ale moja teza jest taka ze do ostatniej chwili wozli sie z decyzja czy zamknac interes na patyk czy dalej w to brnac i migrowac. Pozno podjeli decyzje o dalszym inwestowaniu w ten projekt to i pozniej beda efekty. A jak sa skuteczni to wszyscy wiemy od 2012 roku gdzies.

pretor29
18.03.2021, 12:11
2 lata wiedzieli o koncu flasza nic nie robili a teraz nagle w pocie czola ciezko pracuja i nic im nie wychodzi....

wojtex113
18.03.2021, 12:27
Pewnosci oczywiscie nie mam ale moja teza jest taka ze do ostatniej chwili wozli sie z decyzja czy zamknac interes na patyk czy dalej w to brnac i migrowac. Pozno podjeli decyzje o dalszym inwestowaniu w ten projekt to i pozniej beda efekty. A jak sa skuteczni to wszyscy wiemy od 2012 roku gdzies.

Gra ta przeżyła (albo i nie) tylko dlatego że Ubisoft zmienił podejście biznesowe chce też zarabiać na grach usługach. Jesteśmy królikami doświadczalnymi czy da się z nas dużo kasy wyciągnąć.
tu szczegóły https://www.ign.com/articles/ubisoft-moving-away-from-reliance-on-aaa-releases

Jenkowice
18.03.2021, 12:33
Z użytkownikami MACA bez zmian, jakiś czas temu BB napisała, że nie będzie klienta więc dopiero Unity.

zjadaczasu
18.03.2021, 12:54
Pandemia zmieniła wszystko, również rynek gier.

wojtex113
18.03.2021, 12:58
Z użytkownikami MACA bez zmian, jakiś czas temu BB napisała, że nie będzie klienta więc dopiero Unity.

https://forum.diesiedleronline.de/threads/142788-Feedback-Zeitplan-Änderung-Unity-Version?p=1785895&viewfull=1#post1785895
U niemców jest inna wiadomość i przepraszają makowców
• Wydarzenie wielkanocne nadal będzie odbywać się za pośrednictwem klienta. • Gracze na komputerach Mac niestety również nie będą mogli korzystać z wydarzenia wielkanocnego. Rozumiemy Twoje rozczarowanie i bardzo nam przykro!

BB_Penelopa
18.03.2021, 13:15
bradzo dobrze , nie moge przeniśc konta a suport miliczy

Napisałam do Ciebie wiadomość prywatną.

BB_Penelopa

zjadaczasu
18.03.2021, 13:17
Poczytałam. Również ich komentarze i może zacytuję za graczem niemieckim robert_hs

I na koniec: jeśli gra jest taka fajna ........ i tylko szarpie, zrób mi przysługę: SZUKAJ COŚ NOWEGO !!!! Możemy obejść się bez takiego dokuczania, bo są gracze, którzy kochają tę grę, a która zawiera błędy, jest jak celulit z kobietami, nie jest piękna, ale kocham cię, bo uśmiech jest wart więcej ...

Zee4c
18.03.2021, 13:24
zawsze myślałem ze mam kobietę z cellulitem a tu proszę - wyszedłem za cellulit z kobietą ;DD

wojtex113
18.03.2021, 13:26
Poczytałam. Również ich komentarze i może zacytuję za graczem niemieckim robert_hs
I na koniec: jeśli gra jest taka fajna ........ i tylko szarpie, zrób mi przysługę: SZUKAJ COŚ NOWEGO !!!! Możemy obejść się bez takiego dokuczania, bo są gracze, którzy kochają tę grę, a która zawiera błędy, jest jak celulit z kobietami, nie jest piękna, ale kocham cię, bo uśmiech jest wart więcej
Jakie dwulicowe podejście gra może być jak celulit i mnie nie rani ale jak ty napiszesz to swoimi słowami to robisz mi dziurę w sercu jak możesz tylko gra może mnie ranić.

zjadaczasu
18.03.2021, 13:35
Po to ktoś wymyślił translatory, żeby z nich korzystać.
Kupiłam właśnie półroczną premkę. Jestem fanką The Settlers od zawsze i wspieram ich :)
Jak się kiedyś ukaże Alliance to też kupię. A kto bogatemu zabroni? ;D

wojtex113
18.03.2021, 13:37
Po to ktoś wymyślił translatory, żeby z nich korzystać.
Kupiłam właśnie półroczną premkę. Jestem fanką The Settlers od zawsze i wspieram ich :)
Jak się kiedyś ukaże Alliance to też kupię. A kto bogatemu zabroni? ;D

Dziękuje ci wielka bogaczko dzięki twojej uprzejmości ja biedak mogę grac za darmo kłaniam się nisko

znik3040
19.03.2021, 07:58
tak sobie to czytam, i kilka faktów i konkretnych gdybań, nie z sufitu
1. po ogłoszeniu końca świata, tj. końca NPAPI i FlashPlayer, nie zrobiliście NIC pomimo konkretnych nawoływań graczy
2. dopiero za pięć dwunasta, tj. kwartał przed końcem flasha, opublikowaliście jakiekolwiek info o zmianie technologii gry. zwlekaliście z tym aż 3 lata !!!!! no cóż, ręka utonęła w nocniku po sam bark. pełnym nocniku :( złapaliście się brzytwy, klient robiony na Adobe Air. szkoda było na to kasy, poszło praktycznie w błoto, i tak traktujecie to od początku jako zapchajdziurę, i słusznie
3. wybór padł na webowe unity. być może przez te 3 lata zwlekania, web unity dojrzało. trudno powiedzieć, ale na pewno web unity pożegnało swoją główną przeszkodę czyli FlashPlayer
4. to normalne że są opóźnienia, ale to trzeba planować z głową. to że przesuwamy termin i ogłaszamy to wcześniej, nie oznacza że luzujemy prace
5. najpierw wprowadzenie na testowy, norma, jest OK
6. przesunięcie zmiany na po evencie wielkanocnym, jedyne słuszne posunięcie. to jeden z najważniejszych eventów.
7. czy planujecie jakiś okres przejściowy, tj. równoległą pracę obecnie używanych tymczasówek i odrębny link (równoległy) do unity po wdrożeniu? jak tego nie zrobicie, to słabo to widzę bo na 100% wyjdzie masa błędów, i będziecie się miotać w cyklu: wdrażamy/wycofujemy/wdrażam/wyco...... i tak dalej. ale znając was szczerze wątpię że umiecie chodzić w ten sposób na 2ch nogach. do tej pory kicacie na jednej

8. czy po tym całym zamieszaniu bierzecie się wreszcie za masę zaschłych błędów z którymi się męczymy od lat?
9. czy zrobicie jakiś upgrade forum? bo to co jest, od dawna capi myszami i nie powiem czym jeszcze.
10. czy myślicie na serio o nowych graczach? przydałoby się aby eventy nowym po sensownym levelu dawały lepszego boosta, aby łatwiej dogonić weteranów. mam wrażenie że obecnie bardziej się skupiacie aby utrzymać przy grze starą gwardię.

11, ostatnie :) wielkie podziękowania dla graczy, którzy mimo wszystko finansują tę grę, i anty podziękowania ekipie (nie określam czyja to wina, ale czyjaś jest) za to że tyle kasy zmarnowała, bo powiedzmy sobie szczerze, gra ma relatywnie niską jakość. dlatego ja nie wydałem ani grosza, choć mógłbym. macie słaby przelicznik prawdziwej kasy za klejki, i sporo bzdur za wygórowaną klejkową cenę które tylko menu gry zapychają.

sparkz
19.03.2021, 10:21
10. czy myślicie na serio o nowych graczach? przydałoby się aby eventy nowym po sensownym levelu dawały lepszego boosta, aby łatwiej dogonić weteranów.

wystarczy nowym graczom na etapie 20-30 lvlu jak dostaja 5k expa za przygode powiedziec, ze do wbicia max levelu beda potrzebowac tego expa 2 miliardy, a przez 90% tego nie beda dostawac za wbijanie zadnych nagrod ani odblokowywac zadnego contentu (bo nie ma), a problem nowych graczy sam sie rozwiaze.

mam wrażenie że obecnie bardziej się skupiacie aby utrzymać przy grze starą gwardię.

Dokladnie, dlatego wlasnie jedyne co robia w grze to kopiowanie w kolko tych samych eventow w ktorych mozna kupic dokladnie to samo co stara gwardia ma od lat.

Jeden nowy ciag przygod ktory prawie pokazali został zaorany 2 tygodnie po wejsciu na testowy, potem ktos z BB potwierdzil, ze nad nim w ogole nie pracuja, i przez prawie 1,5 roku o nim cisza.

staszko25
19.03.2021, 12:19
jak zwykle przedluzanie, przedluzanie i przedluzanie, nic wam ostatnio nie wychodzi, porazka z waszej strony na calej linii

zjadaczasu
19.03.2021, 12:39
Dokladnie, dlatego wlasnie jedyne co robia w grze to kopiowanie w kolko tych samych eventow w ktorych mozna kupic dokladnie to samo co stara gwardia ma od lat.

Nie wiesz co piszesz. Powtarzanie jest konieczne, gdyż nowi gracze (o których się tak martwisz) też muszą mieć możliwość zdobycia tego co weterani już mają.
Sprawdzam nadchodzący event i co widzę?
Są generałowie których już mam, zbyt słabi bym ich dokupiła, więc odpuszczam. Są geolodzy, których już nie potrzebuję, więc też odpuszczam.
Są odkrywczynie i te są zawsze cenne - kupuję ale tylko za jaja, bo mam już innych mnóstwo.
Cudowne domy i rezydencje za jaja kupuję. Są drogie, ale warte swojej ceny. Zaprawy zżerają mnóstwo, ale warto je kupić.
Kupię też salę koncertową za jaja - przydaje się zwłaszcza w eventach, wzmocni wydajność poprzedniej.
Hodowla królików za jaja? Super pomysł, zboże się przelewa od dawna.
Pomnik zakochanych za jaja? Bardzo się przyda premka na intro, bo kształcenie bardzo pomaga w grze.
Tytanową kurę odpuszczam, bo tytanu mam po kokardę.
Wiosenny park kupię bo bardzo przydaje się, tylko niech zmienią kolor strzałek zaznaczających na odmienny od generałów!

Czyli po analizie stwierdzam, że mam o co walczyć, a niskie lvle też mają.
Nie jestem malkontentem i nie będę. Miałam przerwę w grze dwa lata, bo real był niesamowicie absorbujący. Teraz siadam z przyjemnością i powolutku rozwijam wyspę. Jak mnie zanudzą to znowu zrobię przerwę, bo to tylko zabawa, która ma sprawiać przyjemność.

Aruzus
19.03.2021, 14:56
Nie wiesz co piszesz. Powtarzanie jest konieczne, gdyż nowi gracze (o których się tak martwisz) też muszą mieć możliwość zdobycia tego co weterani już mają.
Sprawdzam nadchodzący event i co widzę?.

czytasz co sparkz pisze, a chyba nie rozumiesz o czym :D
jacy nowi gracze?
może ta dwuletnia przerwa nie pozwala wyraźnie zobaczyć sytuacji w jakiej teraz są sety :confused:

twojej oceny ''atrakcji'' eventu nie komentuję bo każdy gra jak chce i może się cieszyć nawet z premii na budynek w który NIE ''opłaca'' się nic poza manuskryptami produkować, są już na niego dostępne inne dobre premie, a do tego nie ma w nim kolejkowania-ale postaraj się też zrozumieć co jest przez innych napisane, a potem sama oceniaj

sparkz
19.03.2021, 15:19

Problemem nie jest to ze powtarzaja, problemem jest to, ze eventow narobilo sie tyle, ze czują się zwolnieni z robienia czegokolwiek poza powtarzaniem, i czasem rzuceniem jakiegoś ochłapu w rodzaju dziwnego generala ktorego nie wiadomo gdzie zastosowac.

majsterpaulek60
19.03.2021, 15:31
czy to prawda że Orlen kupuje Ubisoft?

nie już jest kupiony i będziemy grac jak oni nam zagrają

zjadaczasu
19.03.2021, 16:58
Problemem nie jest to ze powtarzaja, problemem jest to, ze eventow narobilo sie tyle, ze czują się zwolnieni z robienia czegokolwiek poza powtarzaniem, i czasem rzuceniem jakiegoś ochłapu w rodzaju dziwnego generala ktorego nie wiadomo gdzie zastosowac.

W dużej części zgadzam się z tobą. Świetna była seria zadań w którymś z eventów, szkoda, że nie powtórzyli jej. Ostatni minievent kompletnie spinkolony, dobrze, że na koniec się chociaż nieco zreflektowali. Niekończąca się lista błędów, która podobno czeka na zmiany gdy wejdą na unity. Można by jeszcze wymieniać i wymieniać ...

czytasz co sparkz pisze, a chyba nie rozumiesz o czym
jacy nowi gracze?
może ta dwuletnia przerwa nie pozwala wyraźnie zobaczyć sytuacji w jakiej teraz są sety
gramy na innych serwerach i możemy mieć inne doświadczenia. A przerwę miałam kilka lat temu, po wprowadzeniu wątpliwego PVP.

Abrarakuriks
19.03.2021, 18:55
Pracujcie w spokoju, czas na testy też przecież musicie mieć - tylko prośba, zróbcie co się da, aby podczas eventu wielkanocnego gra chodziła płynnie.
pozdrawiam
Abra

Energetyk
20.03.2021, 21:13
Szanowni Adminki zmieniacie wszystko a stary Pinky do znajdek nie działa a ja w moim wieku nie ma za dobrego wzroku to Moglibyście coś wynaleść do szukania znajdek

kieniejka
20.03.2021, 23:39
Mam inne gry przeniesione Unity i u mnie nie działają obecnie...
Tu w końcu klient mi działa i gra śmiga. Niestety jak Unity zostanie jedyną opcją gry to po 8 latach odpadnie mi ostatnia gra gdzie mogłam się wieczorem po całym dniu zrelaksować...

Bonifacy1974
21.03.2021, 09:07
Mam inne gry przeniesione Unity i u mnie nie działają obecnie...
Tu w końcu klient mi działa i gra śmiga. Niestety jak Unity zostanie jedyną opcją gry to po 8 latach odpadnie mi ostatnia gra gdzie mogłam się wieczorem po całym dniu zrelaksować...

Masz problem ze sprzętem a nie z Unity. Zamiast się rozwijać to się cofasz :P

horis
21.03.2021, 14:36
.

horis
21.03.2021, 14:37
Szanowni Adminki zmieniacie wszystko a stary Pinky do znajdek nie działa a ja w moim wieku nie ma za dobrego wzroku to Moglibyście coś wynaleść do szukania znajdek

pinky jest nielegalne i za uzywanie go mozna dostac perma, tak samo jak inne dodatki/skrypty/rozszerzenia do gry (nie liczac symulatorów walki) tworzone przez kogos innego niz ubi/bb, kiedys niektorzy gracze dostawali perma za pisanie o nim

majsterpaulek60
22.03.2021, 11:42
Event Wielkanocny zawsze startował 2 tygodnie przed świętami a min tydzien wcześniej była oficjalna wzmianka i co głucho wszędzie i bedzie ciemno wszędzie gdzie jest nasza Penelopa

BB_Penelopa
22.03.2021, 14:39
Event Wielkanocny zawsze startował 2 tygodnie przed świętami a min tydzien wcześniej była oficjalna wzmianka i co głucho wszędzie i bedzie ciemno wszędzie gdzie jest nasza Penelopa

Witaj!

Bądź cierpliwy i wypatruj wieści! :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

BB_Penelopa
22.03.2021, 15:17

23 marca od około 08:00 czasu polskiego do około 12:00 czasu polskiego odbędzie się aktualizacja.
Podczas nadchodzącej aktualizacji do gry zostanie wdrożone Wydarzenie Wielkanocne 2021. To pokaźne wydarzenie oferuje nowych specjalistów, budynki oraz nagrody. Polowanie na pisanki rozpocznie się w poniedziałek, 29 marca 2021 roku!

Więcej informacji znajdziesz > tutaj (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47762) <.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

kieniejka
27.03.2021, 01:05

dużo miałeś do powiedzenia od 2014 r...

pretor29
27.03.2021, 06:21
cofa to sie bb z tym unity... html5 ich przerosl wiec wciskaja stary syf zeby jeszcze uciagnac troche te gre

LukaszTurowski
01.04.2021, 14:17
Jak będzie Unity to odpalę grę bez problemu na przeglądarce jak było wcześniej?
Czy będę musiał instalować i będzie nowy klient ?
Dobrze by było by gra odpaliła na Unity jako przeglądarki bo to jest moja ulubiona gra którą lubię inwestować i się relaksować a bo za tym są nowe budynki i zawsze coś dają nowego.
Gra mi daje przyjemność z grania, ale z klienta nie u mię odpalić nie jestem informatykiem mam stary system Windows 7.
czekam na Unity .

SiMMek2020
05.04.2021, 07:14

No na prawdę nie mogę się powstrzymać, mój 20 letni Pentium ciągnie zupełnie na luzie tę grę w przeciwieństwie do 1000 narzekających na 1000 problemów przy logowaniu u mnie gra włancza się na win 7 w 5 minut bez żadnej zwiechy, pomijając to iż jest to mój PC oczywiście ten tylko do grania w TSO
Obawjam się że przeniesienie na unity z ich pseudowymaganiami dla gry też zabierze mi rozrywkę /ale będę myślał nad tym/ nic nie zmieni Flash będzie jeszcze obecny dopóki będzie win 7 /w sumie to podkolorowany XP/ i lepszym rozwiązaniem jest jednak ten klient a nie jakakolwiek nowa przeglądarka internetowa, która przed uruchomieniem jakiejkolwiek strony sprawdza jakie noszę gatki i jaką kawę pijam, marnując mój czas i mój transfer w necie :(
A po nicku widzę iż masz tyle wiosen i zim co ja, więc z gury przepraszam, ale dla mnie jesteś "łoś"

SiMMek2020
05.04.2021, 07:29
... nie jestem informatykiem mam stary system Windows 7.
czekam na Unity .
czarno to widzę ale w razie w mam kilka pseudo komputerów na 2 rdzenie i z karte + 512 /pawie jak 500+ :)/ i win 8 za przesyłkę ci podeślę tę chińszcyznę...

pretor29
05.04.2021, 12:35
ta gra na poczatku naprawde dorbze chodzila potem za czasow Taku tez nie bylo zle ...no ale przyszla penelopa i to jedna wielka porazka ... no ale chyba za to im placa zeby to padlo

Glavo
05.04.2021, 13:19
Toć gra nie zależy od Penelopy, czepiasz się. Co ma Moderator do programistów.

pretor29
05.04.2021, 13:22
od kiedy to ona jest moderatorem ? ktos sie jednak tym zajmuje a efekty sa takie a nie inne szkoda slow na to

alsheri
07.04.2021, 13:47
To jak? Kiedy można się spodziewać startu Unity? Miał być już dostępny serwer testowy. Już od ponad roku nie mogę grać...

BB_Penelopa
07.04.2021, 17:39
To jak? Kiedy można się spodziewać startu Unity? Miał być już dostępny serwer testowy. Już od ponad roku nie mogę grać...

Witam serdecznie!

Serwer testowy Unity: Wkrótce będziecie mogli po raz pierwszy przyjrzeć się wersji Unity. Obecnie planujemy udostępnić serwer testowy w ciągu najbliższych tygodni.

Unity Live-Serwer: Wielkanoc jest tuż za rogiem, a ponieważ nie chcemy przerywać corocznego wydarzenia wielkanocnego, wersję Unity wprowadzimy dopiero w maju. Dzięki temu, zyskamy więcej czasu na przetestowanie i niezakłócony przebieg tegorocznego wydarzenia wielkanocnego.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Jenkowice
13.04.2021, 16:13
Serwer testowy w maju?????? Z tego co pamiętam to w maju miał być gotowy serwer Unity. Rozumiem, znów coś nie wyszło. Skoro testowy w maju to kiedy dla wszystkich?

Glavo
13.04.2021, 19:51
Coś Ty taki nerwowy?

alsheri
14.04.2021, 14:45
Gdybyś był odcięty od gry od ponad roku - tylko dlatego, że BB nie ma nic do zaoferowania użytkownikom Mac - to też byś był nerwowy. Tu nie chodzi o to, żeby zmienić sobie jednego klienta na innego, ale w ogóle mieć możliwość gry.

Jenkowice
14.04.2021, 15:22
Z każdym tygodniem coraz mniej sie tym interesuje, kiedyś codziennie sprawdzałem kiedy będę mógł wrócić do grania. Po prawie pół roku już coraz mniej na to czekam. Będzie to będzie. Mam też doświadczenie, nigdy ale to nigdy nie inwestować prawdziwych pieniędzy, bo jeżeli robią to amatorzy, to z dnia na dzień mozesz stracić dostęp do gry.
Ale najśmieszniejsza jest ostatnia informacja od BB, gdzie znów przesuwa termin dostępu do gry dla użytkowników MAC, podając, że będzie więcej czasu na dopracowanie. Kilka lat było na dopracowanie.

wojtex113
14.04.2021, 17:37
To całe unity jest super zaplanowane okazuję się że serwer testowy gotowy tylko teraz jest problem ze sprzętem który to unity obsłuży pełna profeska
https://forum.diesiedleronline.de/threads/142787-Zeitplan-Änderung-Unity-Version?p=1785893&viewfull=1#post1785893
Zmiana harmonogramu: wersja Unity

Drodzy osadnicy,

prace nad wersją Unity postępują dobrze, ale niestety niezbędne zmiany w naszej infrastrukturze trwają dłużej niż planowaliśmy. Dlatego oto aktualizacja kolejnych kroków:

Serwer testowy Unity: Wkrótce będziesz mógł po raz pierwszy przyjrzeć się wersji Unity. Obecnie planujemy udostępnić serwer testowy w ciągu najbliższych 2-3 tygodni .

Unity Live Server: Wielkanoc jest tuż za rogiem, a ponieważ nie chcemy przerywać corocznego wydarzenia wielkanocnego w celu dodatkowej konserwacji, wprowadzimy wersję Unity dopiero w maju. To daje nam więcej czasu na przetestowanie i niezakłóconą imprezę wielkanocną.

Przepraszamy za opóźnienia i będziemy Cię informować!
Twój zespół „The Settlers Online”

Loxuh
14.04.2021, 23:27
Powiedzieli już wcześniej (poczytaj posty na niemieckiej wersji - bardziej wiarygodne odpowiedzi niz naszej "wielkiej" penelopy - wersja na maca dopiero na unity - na maca możesz grać poprzez wirtualną windę

Glavo
15.04.2021, 16:08
A kiedy bendzie klient na Windows XP Embedded?! Kupiłem kąputer i nie mogę gracć!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oszuśći!!!!!! Penelopa!!!!!!!!!!!!! To Twoja wina!!!!!!!!!!

alsheri
15.04.2021, 17:30
Jaki tu jest niski poziom dyskusji...

Byłoby lepiej, gdyby support podał realne daty w których można się spodziewać unity, a nie co miesiąc przesuwał harmonogram.

A rady w stylu stawiania sobie wirtualnej windy na settlersy sobie ludzie darujcie.

Stary_Niedźwiedź
17.04.2021, 21:50
A kiedy bendzie klient na Windows XP Embedded?! Kupiłem kąputer i nie mogę gracć!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oszuśći!!!!!! Penelopa!!!!!!!!!!!!! To Twoja wina!!!!!!!!!!
Ja gram w TSO pod DOS'em i mi hula (wersja tekstowa ale daje rade). Niedlugo ogarne jak uruchomic TSO pod Basicem na C=64...

Porit
18.04.2021, 19:34
... Niedlugo ogarne jak uruchomic TSO pod Basicem na C=64...

Na Atari 65XE działa.

Benek1953
20.04.2021, 20:06
Kiedy zagramy na maca moje konto juz chyba zlikwidowane ktos mi powiedzial ze moge grac tylko trzeba wydac 4000 zl polskie na kompa z windows

znik3040
09.05.2021, 12:17
zajrzałem na wersję unity i powiem że brakuje tej wersji jeszcze bardzo WIELE. strasznie muli, chyba że ktoś ma mega szybkiego CPU. jak patrzę na złożoność tej gry i staruszka the settlers 2 , to się po prostu nóż w kieszeni otwiera.

lepie by zrobili gdyby zrobili natywną wersję na różne systemy i byłoby z głowy.

Jenkowice
21.06.2021, 10:36
Zastanawiam się czy cokolwiek jeszcze z tego będzie. Miało być przejście na przełomie roku, później na Wielkanoc, a teraz już nawet nie ma informacji. Chyba się odzwyczaiłem.

lepszat
08.07.2021, 16:13
Terminy wydania wersji Unity są następujące:

20 lipca: Wszystkie serwery (z wyjątkiem Niemieckich serwerów)
21 lipca: Niemieckie serwery
Aż się boję co to będzie. Na pewno polecam porobić zdjęcia wyspy i gwiazdy dzień wcześniej

vitaminer
08.07.2021, 20:41
projekt zostanie zamknięty tak jak kilka poprzednich gier z ubisoft i tyle a nas okłamują żeby kasa za klejki się zgadzała na koniec i tyle

slavcorman
08.07.2021, 22:52
Zajrzałem po raz kolejny na serwer testowy i na tym etapie gry to ja Wam powiem tak, 20 lipca ta gra skona definitywnie. Te ostatnie niedobitki, które grają z sentymentu do tej gry....event w pełni a czat pół dnia milczy...zostaną pozbawione złudzeń. Powiem więcej dojdzie do paradoksu bo aktywni gracze złożą oficjalną petycję do BlueByte...żeby wyłączyli serwery i pozwolili odejść z tego świata projektowi TheSettlersOnline i żeby się więcej nie męczył. Na tym polega humanitaryzm

z3nfist
08.07.2021, 23:35
przecież na testowy, nie wgrali poprawionej wersji UNITY.
z tego co pisali na forum niemieckim, od razu wgrają, wersje UNITY (po poprawkach), na serwery LIVE.

i zobaczymy, co z tego , będzie...

trorox
09.07.2021, 06:50
A ja uważam, że przyjdzie sporo nowych graczy i wróci olbrzymia rzesza tych, którzy nie grali z uwagi na niechęć lub niemożność instalacji klienta.
The Settlers Online będzie przeżywał swoją drugą młodość ;)

Zee4c
09.07.2021, 08:52
a mi dalej na testowym nie działa włączona akceleracja sprzętowa w chrome i wyspa sie wgrywa fragmentami 1 kwadracik co kilka sekund...

z3nfist
09.07.2021, 23:04
bo niestety, ale unity, to tylko na firefox.... , przynajmniej wersja testowa unity TSO.

a1934876817568
11.07.2021, 14:48
A ja uważam, że przyjdzie sporo nowych graczy i wróci olbrzymia rzesza tych, którzy nie grali z uwagi na niechęć lub niemożność instalacji klienta.
The Settlers Online będzie przeżywał swoją drugą młodość ;)

Acha, przyjdą/wrócą i zobaczą że na 4-rdzeniowym i7 interfejs rzęzi a mapa dogrywa sie segmentami przy każdej próbie przesunięcia jej. Nie wiem czy nadal są wycieki pamięci ale to co jest na testowym nadal nie pozwala na wygodną grę. Ciekawe co ci wszyscy gracze sobie pomyślą? I co zrobią? Popędzą do sklepu wymienić starego laptopa (choć mój nie jest jeszcze taki stary) na chłodzonego cieczą peceta z potężną kartą graficzną? Czy jednak popukają się w czoło i stwierdzą że jak na 'casualową' gierke przeglądarkową to jednak jest paździerz.
Co gorsza mam przeczucie, że nawet pecet w cenie samochodu nie rozwiąże tutaj problemów z wydajnością. Obym się mylił.

bigfrajer
11.07.2021, 22:19
bo niestety, ale unity, to tylko na firefox.... , przynajmniej wersja testowa unity TSO.

u ciebie ff a u mnie chrom ale po około 40 min ładowania ale zawsze ale jak tak bedzie chodzić wersja normalna to blado to widzę

sparkz
12.07.2021, 10:02

To jeszcze wez pod uwage, ze gra od jakis 3 lat w grze nie ma nowego contentu, obecnie raczej zaden nowy nie powstaje bo widac ze desperacko probuja zrobic cokolwiek zeby w ogole byl dostepny dzialajacy klient, a przy obecnym tempie prac raczej nie zanosi sie zeby wyprostowali sytuacje do konca roku.

Juz pal licho trudnosci z logowaniem, w tej grze po prostu nie ma do czego wracac, bo nie ma od lat niczego czego by sie juz nie widzialo i nie robilo setke razy, i prawie na pewno nie bedzie (a jesli gracze zaczna uciekac to bedzie to jeszcze bardziej pewne).

Sergo_cork
20.07.2021, 12:17
Acha, przyjdą/wrócą i zobaczą że na 4-rdzeniowym i7 interfejs rzęzi a mapa dogrywa sie segmentami przy każdej próbie przesunięcia jej. Nie wiem czy nadal są wycieki pamięci ale to co jest na testowym nadal nie pozwala na wygodną grę. Ciekawe co ci wszyscy gracze sobie pomyślą? I co zrobią? Popędzą do sklepu wymienić starego laptopa (choć mój nie jest jeszcze taki stary) na chłodzonego cieczą peceta z potężną kartą graficzną? Czy jednak popukają się w czoło i stwierdzą że jak na 'casualową' gierke przeglądarkową to jednak jest paździerz.
Co gorsza mam przeczucie, że nawet pecet w cenie samochodu nie rozwiąże tutaj problemów z wydajnością. Obym się mylił.

Ja mam 8 rdzeniowego i7 10tej generacj 64 gb ramu i gra tnie sie gorzej niz podobne projekty na commodore 64 :)

Nar-Kotek
20.07.2021, 23:15
trafna uwaga xD