PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Koniec Świata - nagrody

zaba5666
11.03.2021, 18:59
Drodzy Admini,

pojawiło się nowe miniwydarzenie Koniec Świata. To wydarzenie było ciekawe 9 lat temu. Wtedy pamiętam było to coś związanego z sytuacją że 2012 i takie tam. Co do samego dropa to nie pamiętam za bardzo co było. Mamy rok 2021, wysokie poziomy graczy i dajecie nam w ramach trofeum co... generała ponury żniwiarz? Naprawdę? Nie stać Developera na choć trochę wysiłku? nie mogłby by być np Młodszy generał gemini? Albo jak to za dużo to np Mistrz sztuk walki? Nie wiem, ktoś zaraz powie, że to też za mało. To dorzućcie np Premię dla znajomego, albo premie 2 x 7 dni. Jeśli to za dużo to po co w ogóle to miniwydarzenie przed zbliżającym się eventem?

z poważaniem
wieloletni gracz TSO i fan gry Settlers
zaba5666 (Marcin)

PIPINIA
11.03.2021, 19:40
Wszystko się zgadza. Ja gram od 9 lat i pamiętam pierwszy koniec świata. Wtedy to było szaleństwo, a teraz? Szczerze, zrobiłam jedną przygodę i tak jak się wszyscy wypowiadają: ani drop nie zachęca, ani nawet to PD x 3, a tym bardziej nagrody końcowe bo mając level 73 nic mi nie daje 24k PD czy kolejny ponury żniwiarz. Gdyby to było 240k to na pewno bym zrobiła ich duuużo więcej. Niskie levele nie są w stanie za dużo zrobić (pamiętam po sobie, że wtedy to był wielki wysiłek), a wysokim teraz nie zależy na byle fantach bo nagrodą tego nie można nazwać.

zaba5666
11.03.2021, 20:07
Zapomniałem dodać, że sam doświadczam bólu oczu przy tych odcieniach czerwieni. Sam zrobiłem 17 i dobiję do tych symbolicznych 20. Wybaczcie, ale więcej nie zrobię, szkoda oczu ;)

Pedro882013
11.03.2021, 20:28
Ten event Koniec świata to faktycznie koniec świata settów:((( beznadzieja

pretor29
11.03.2021, 22:01
ankieta bez znaczenia bb i tak to oleje .. dla nich chatka piratow to jest mega nagroda

lepszat
12.03.2021, 00:16
Już za późno na modyfikacje nagrody. Gdyby miało to nastąpić to powinno się to odbyć w najpóźniej w zeszły poniedziałek. Gracze na każdej wersji językowej narzekają ale tak już pewnie pozostanie.

dorotka44
12.03.2021, 04:33
Jak tak dalej będzie , to czas się pożegnać z grą, choć gram prawie od początku powstania gry.
BB sami sobie będą grać, już im się ta gra znudziła i nic nie chce, coraz mniejsze nagrody z przygód i od poszukiwaczy.

kornak
12.03.2021, 13:21
Powinno być jakieś zróżnicowanie od poziomów od do taka nagroda, od do inna i to może miałoby sens.

Qbeb
12.03.2021, 13:31
ankieta bez znaczenia bb i tak to oleje .. dla nich chatka piratow to jest mega nagroda

Najlepiej to nic nie robić. Zawsze jak coś się napisze zostaje gdzieś tam w archiwum, a czy to będzie czy nie to już inna sprawa. Nauczony doświadczeniem im więcej i częściej piszesz i o czymś mówisz to jest szansa, że w końcu ktoś Cię wysłucha ;-) mają na uwadze fakt, że gra staje się bardzo monotonna.

Zee4c
12.03.2021, 15:01
Najlepiej to nic nie robić. Zawsze jak coś się napisze zostaje gdzieś tam w archiwum, a czy to będzie czy nie to już inna sprawa. Nauczony doświadczeniem im więcej i częściej piszesz i o czymś mówisz to jest szansa, że w końcu ktoś Cię wysłucha ;-) mają na uwadze fakt, że gra staje się bardzo monotonna.

hahaha na pewno to działa w przypadku TSO i BB ;D dawno sie tak nie uśmiałem ;DDDDD

kundo2015
12.03.2021, 16:30
Czy coś działa na TSo i BB?

Tak euro czy złotówki podczas promocji na diamenty - na tym żerują jak ... ;)

zaba5666
12.03.2021, 20:52
hahaha na pewno to działa w przypadku TSO i BB ;D dawno sie tak nie uśmiałem ;DDDDD

No popatrz, a jednak MSW dodali ;)

W związku z powyższym, zrobię jeszcze tyle Końców Świata przez weekend na ile mi oczy pozwolą. Do pracy rodacy! :)

Stary_Niedźwiedź
13.03.2021, 00:09

Drodzy Gracze,

jesteśmy już na końcu drogi; ostatnia ofensywa rozpocznie się w ten weekend! Wasza odwaga przywołała słynnych bohaterów w tym Mistrza Sztuk Walki z odległej krainy.

Generał rzekł, iż jeśli osiągniecie Złoty poziom do końca wydarzenia, dołączy do Waszych wysp, aby jeszcze skuteczniej wzmocnić siły w przypadku ponownego ataku wielkiego zła.

Powodzenia!
BB_Penelopa
Hmm...
Może jednak słuchają...?
Dalej śmiechasz?

pretor29
13.03.2021, 10:46
no na ostatnie 2 dni dodali msw , niesamowite....

zaba5666
13.03.2021, 12:28
no na ostatnie 2 dni dodali msw , niesamowite....

Z tego wynika, że trzeba pisać wcześniej, zaraz po rozpoczęciu, a najlepiej sprawdzić na testowym i wtedy poruszyć temat. Ale jedno jest pewne, trzeba się odzywać i nie przechodzić obojętnie. Lud przemówił :)

pretor29
13.03.2021, 14:54
przeciez zanim ten event ruszy lto posypala sie lawina negatywnych opinii jesli chodzi o nagrody itp ... no ale bb nie widzi w tym nic dziwnego ze kopiuja event ktory ma 9 lat i nic w nim nie zmieniaja

Aruzus
13.03.2021, 15:21
Z tego wynika, że trzeba pisać wcześniej, zaraz po rozpoczęciu, a najlepiej sprawdzić na testowym i wtedy poruszyć temat. Ale jedno jest pewne, trzeba się odzywać i nie przechodzić obojętnie. Lud przemówił :)

kiedy mieliśmy to sprawdzić na testowym, od której do której godziny i jakiego dnia? :D:D:D

na testowym ZAWSZE zgłasza się uwagi przed eventami jeśli są wgrane i tak samo ZAWSZE są ignorowane w proporcji tak średnio 9:1, podobnie jak na zwykłych forach gdzie piszesz coś 100 razy i nic (sory: nasi najlepsi technicy pracują nad tym ;) ) więc zgłaszasz uwagi, błędy a i tak z testowego masz je w grze

pamiętasz magazyny do wyciągania do bólu z kalendarza i bany dla tych co klikali nieświadomie i nie policzyli ile razy, kopki arktyczne które wyczerpane wracały do gwiazdy, odkrywców których nie można było się doliczyć, kopalnie co na premii nie pobierały zasobów itp.itd. wejdź sobie na testowe forum i poczytaj, albo nie bo szkoda czasu - i tak nic się nie zmieni

a MSW dodany pod KONIEC wydarzenie niespodzianki (LOL) jako nagroda za NIEREALNE osiągnięcie ilości na złotą odznakę nic nie zmienił, nikt kto nie poświęcał godziny życia by zrobić jeden koniec świata nie poświeci kolejnych 20 by zrobić następne 20 marnych przygód ze słabym dropem dla piątego, dziesiątego msw co mieszka w gwieździe obok żniwiarza
może jesteśmy fanami settlersów ale nie zmanipulowanymi niewolnikami z wyłączonym myśleniem, no chyba że niektórzy już wyłączyli :rolleyes:
czekam na unity i (naiwnie) liczę że coś się zmieni na lepsze

pretor29
13.03.2021, 15:38
prawda , tego czegos nawet nie bylo na testowym ... po drugie jesli ktorys z eventow byl na testowym i ludzie zglaszali mnostwo poprawek do tego lub pomyslow to i tak bb olewalo wszystko i robilo po swojemu... wiec szkoda marnowac czas na to , dla nich liczy sie tlyko kopiuj wklej ....

jarekpolak1
15.03.2021, 18:02
Brawo.popieram

zaba5666
15.03.2021, 21:41
No i opłacało się poruszyć temat, chociaż MSW został :) zamiast żniwiarza.

Dzięki BB_Penelopa :)

Zee4c
16.03.2021, 09:06
No i opłacało się poruszyć temat, chociaż MSW został :) zamiast żniwiarza.

Dzięki BB_Penelopa :)

na pewno Penelopa przeczytała te posty, ulitowała sie nad autorem-bidokiem i osobiście zadecydowała, że jednak MSW będzie! I jeszcze poinformowała wszystkie serwery, ze dzięki polskiemu forum wszyscy MSW od niej dostają w prezencie.... A świstak te prezenty w sreberko zawijał..