PDA

Zobacz pełną wersję : Pamiętnik Dewelopera: Wydarzenie Walentynkowe 2021 - Dyskusja

BB_Penelopa
29.01.2021, 12:24
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/general/2019_valentines/2019_02_valentine_banner.png

Drodzy Gracze,

Zapraszamy do podzielenia się opinią na temat najnowszego Pamiętnika Dewelopera (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47691).

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

pretor29
29.01.2021, 16:21
idealna kopia zeszlorocznego... niesamowita rewelacja

looney86
29.01.2021, 16:35
idealna kopia zeszlorocznego

nieidealna

lepszat
29.01.2021, 16:54
Aby uzyskać więcej informacji na temat Stanicy Wywiadowców, sprawdź nasze FAQ.
Odnośnik nie działa a chętnie bym się dowiedział jak owa stanica nalicza doświadczenie, gdy generał ma dodatkowy exp, zdolność generała ma dodatowy exp, włączona jest stanica i obowiązuje kilkukrotny exp podczas wydarzenia.

iScharlotte
29.01.2021, 17:05
Stanicy i obserwatorium nie będzie?

edit. nie ważne, już widzę :D

looney86
29.01.2021, 17:09
Odnośnik nie działa a chętnie bym się dowiedział jak owa stanica nalicza doświadczenie, gdy generał ma dodatkowy exp, zdolność generała ma dodatowy exp, włączona jest stanica i obowiązuje kilkukrotny exp podczas wydarzenia.

https://forum.thesettlersonline.pl/threads/45710-Pami%C4%99tnik-Dewelopera-Wydarzenie-rocznicowe?p=274918&viewfull=1#post274918

stanica i obserwatorium będzie

shaqoore
29.01.2021, 17:48
Aż 8 odkrywców i kolejny Generał "zapchajdziura". To już się robi nudne. Szczęście, że jest stanica i obserwatorium - jedyne przedmioty, którymi nie pogardzi większość z nas. No i jak zwykle beznadziejnie zmiksowane paczki. Mają duży potencjał ale kompletnie niewykorzystany.

looney86
29.01.2021, 18:50
Aż 8 odkrywców i kolejny Generał "zapchajdziura". To już się robi nudne. Szczęście, że jest stanica i obserwatorium - jedyne przedmioty, którymi nie pogardzi większość z nas. No i jak zwykle beznadziejnie zmiksowane paczki. Mają duży potencjał ale kompletnie niewykorzystany.

Akurat stanic i obserwatoriów już chyba każdy ma tyle co chce (no ale dobrze ze można kupić dla nowych graczy). Grubasów jest 10 do kupienia (2 w paczce). Drzewka miłości na plus.

sloslo57
29.01.2021, 19:23
Drzewko miłości ? To pierwsze co skreśliłem, bo nie widzę sensu jak to wykorzystać, a raczej połączyć z innymi premiami, bez konieczności logowania częściej niż raz na 12 godzin.

Zee4c
29.01.2021, 21:09
"Drzewko miłości ? To pierwsze co skreśliłem" LOL najwiekszy Twoj bład w tej grze ;D Ono daje bonus x10... a z premią od znajomego daje x22. Wiec nawet włączając raz na dobę to weź policz, właściwie z czym to porównujesz? Ze stekami x2? Czy innymi x3? ... Drogie w wytworzeniu rzeczy - np arkebuzy, armaty czy moździerze robię tylko przy włączonej premii x22. Do tego można je przestawiać wiec tak naprawę 1 wystarczy mieć na maxa a pozostale na min do przeliczania. Mam 3 i chce miec 6.

looney86
29.01.2021, 21:42
"Drzewko miłości ? To pierwsze co skreśliłem" LOL najwiekszy Twoj bład w tej grze ;D Ono daje bonus x10... a z premią od znajomego daje x22. Wiec nawet włączając raz na dobę to weź policz, właściwie z czym to porównujesz? Ze stekami x2? Czy innymi x3? ... Drogie w wytworzeniu rzeczy - np arkebuzy, armaty czy moździerze robię tylko przy włączonej premii x22. Do tego można je przestawiać wiec tak naprawę 1 wystarczy mieć na maxa a pozostale na min do przeliczania. Mam 3 i chce miec 6.

Ja aż tak nie kombinuje - te arkebuzy mam pod jarmarkiem, ale na eventowe i introligatory jest jak znalazł.

shaqoore
29.01.2021, 22:00
Pamiętajcie, że event startuje o 9-tej bo BB nie ogarnia czasu własnego serwera. O 9-tej też się skończy i znów będzie płacz i narzekanie.

Lisq3
30.01.2021, 00:07
dlaczego kaleczycie język polski i piszecie zdania bez sensu? "Zachęcamy do podzielenia się opiniami w dedykowanym wątku." - dedykowanym? wiecie co to słowa oznacza? powinno być przeznaczonym, a nie dedykowanym. dedykować można komuś wiersz

pretor29
30.01.2021, 05:03
Pamiętajcie, że event startuje o 9-tej bo BB nie ogarnia czasu własnego serwera. O 9-tej też się skończy i znów będzie płacz i narzekanie.

zespół programistów pracuje nad tym od dawna........

Marzenka87
30.01.2021, 14:39
Drzewko miłości ? To pierwsze co skreśliłem, bo nie widzę sensu jak to wykorzystać, a raczej połączyć z innymi premiami, bez konieczności logowania częściej niż raz na 12 godzin.

Drzewko miłości jest super, najlepszy budynek dający premie na produkcje i mały, używam na mennicach od jakiegoś czasu, a tak to na eventy gdzie musisz robić dynie czy coś innego jest bardzo przydatne, do tego na mennicach żetonów bardzo się opłaca. Przemyśl jeszcze ten zakup, warto :)

Ranhea
30.01.2021, 17:00
dlaczego kaleczycie język polski i piszecie zdania bez sensu? "Zachęcamy do podzielenia się opiniami w dedykowanym wątku." - dedykowanym? wiecie co to słowa oznacza? powinno być przeznaczonym, a nie dedykowanym. dedykować można komuś wiersz

Jesli to jedyne, co wychwyciles, to przeczytaj calosc ponownie :D

Czlowiek_Lasu
30.01.2021, 17:11
Interesuje mnie ten "Dowód miłości".
Ma on w ikonce niewyczerpalną kopalnię żelaza, bo w ubiegłym roku zawierał taką.
A teraz w spisie zwartości kopalni nie ma.

wojtex113
30.01.2021, 18:23
Interesuje mnie ten "Dowód miłości".
Ma on w ikonce niewyczerpalną kopalnię żelaza, bo w ubiegłym roku zawierał taką.
A teraz w spisie zwartości kopalni nie ma.
Na wiki jest stare zdjęcie tu masz aktualne z testowego
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b50fce8e906.png (https://naforum.zapodaj.net/8b50fce8e906.png.html)

looney86
30.01.2021, 19:35
Na wiki jest stare zdjęcie tu masz aktualne z testowego
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b50fce8e906.png (https://naforum.zapodaj.net/8b50fce8e906.png.html)

Tu akurat sama cena, ale niewyczerpki żelaza nie ma w tym roku.

sparkz
30.01.2021, 19:51
właściwie z czym to porównujesz? Ze stekami x2? Czy innymi x3? ... Drogie w wytworzeniu rzeczy - np arkebuzy, armaty czy moździerze robię tylko przy włączonej premii x22.

dziwne, ja wszystkie z wymienionych robilem na stekach, a po bodaj tygodniu produkcji mialem zapasy ktore mi wystarczyly na prawie 5 lat.

wojtex113
30.01.2021, 20:11
Tu akurat sama cena, ale niewyczerpki żelaza nie ma w tym roku.

Przeczytałeś o co pytał się Czlowiek_Lasu

z3nfist
30.01.2021, 22:35
drzewko miłości to najlepsze, co w tej grze jest, dzięki niemu, mam(-y) 132 żetony , z mennicy żetonów (obecnie jest 6szt ), co 3,5 dnia

pozdro

gosiaj
31.01.2021, 11:12
dokladnie w tej grze zostalo teraz tylko ulepszanie budynków :) wiec zarowno zetony jak i olej to jedyne co sie przydaje - wiec wg. mnie drzewko pierwsze :)

Bruenor27
31.01.2021, 15:41
Opracowałem mały kalkulator do liczenia potrzebnych dopałek do upraw kwiatów, zależnie od tego który mam dzień/godzinę eventu i o ile mamy dopalone uprawy na dany moment.

Żółte pola są edytowalne.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SkkC1UFdVhKfuTqAHgGB4Yy-FtRGnchvdl25ng2l0bM/edit#gid=462414238

looney86
31.01.2021, 19:26
Opracowałem mały kalkulator do liczenia potrzebnych dopałek do upraw kwiatów, zależnie od tego który mam dzień/godzinę eventu i o ile mamy dopalone uprawy na dany moment.

Żółte pola są edytowalne.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SkkC1UFdVhKfuTqAHgGB4Yy-FtRGnchvdl25ng2l0bM/edit#gid=462414238

Dobra robota wróć na halloween :)

BB_Penelopa
01.02.2021, 12:24

Witaj!

Dziękuję za czujność.

Dodałam link. FAQ znajdziesz > tutaj (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/45710#6)<.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

pretor29
01.02.2021, 13:30
jedno wam zawsze wychodzi mega lagiii

kielbach
01.02.2021, 13:37
BB_Penelopa premia drzewa miłości poziom 3 + prestiżowa premia dla przyjaciela działa nieprawidłowo na tym evencie na uprawach. W podglądzie produkcji uprawy kwiatowej widać poprawnie 22 ale już do magazynu trafia tylko 11. Zgłoszenie do supportu poszło ale brak reakcji. Zainterweniuj proszę i mam nadzieję, że osobom które ten problem dotyka (a jest ich sporo) zostanie wyrównana stracona produkcja.

Alekin
01.02.2021, 16:02
Też tak mam, tak jakby prestiżowa premia nie działała. Też zgłosiłem.

Czesłaf
01.02.2021, 18:08
lag na lagu lagiem pogania , przygody sie nie chcą odpalać klient też , utrata połączenia. Czyli full event :D

kielbach
01.02.2021, 18:22
BB_Penelopa nie działa wogóle prestiżowa premia na uprawach kwiatowych niezależnie od typu premii bazowej (Premia drzewa miłości, olej maszynowy itd.) mimo że w zakładce produkcyjnej upraw kwiatowych jest wyświetlana właściwa wartość produkcji to w rzeczywistości do magazynu trafia tyle ile bez prestiżowej premii. Podczas sprawdzania zasobów eventowych na chwilę jednokrotnie jest prawidłowa wartość a potem po 3-4 sekundach kwiaty wytworzone z udziałem prestiżowej znikają i już ich nie ma. Ja już jestem stratny 400 kwiatów. Proszę coś z tym zrobić.

pretor29
01.02.2021, 18:59
masz racje sprawdzalem 3 razy nie nalicza dodaje 8 po czym odejmuje 4... tak ze bb znowu gratulacje

Bruenor27
01.02.2021, 19:59
masz racje sprawdzalem 3 razy nie nalicza dodaje 8 po czym odejmuje 4... tak ze bb znowu gratulacje

Mi tam nalicza poprawnie na oleju. dodaje 3*10 co 35 minut i 12 sekund

pretor29
01.02.2021, 20:02
Mi tam nalicza poprawnie na oleju. dodaje 3*10 co 35 minut i 12 sekund

3 farmy po 8 u mnie daje 24 po czym po chwili znika z magazynu 12 ,.... tak jak pisali wyzej

Stary_Niedźwiedź
01.02.2021, 20:47
Może jest tylko błąd w wyświetlaniu. Może prestiżowa nie ma wpływu na ilość wyprodukowanych kwiatków.

pretor29
01.02.2021, 20:49
u wielu osob t odziala grafika na farmie tez to pokazuje

Lisq3
01.02.2021, 21:17
"
Zachęcamy do podzielenia się opiniami w
dedykowanym wątku."

NIE DEDYKOWANYM, A PRZEZNACZONYM !!!!!!!

a gra laguje jak nigdy, i ciągle się zawiesza

kielbach
01.02.2021, 22:53
Może jest tylko błąd w wyświetlaniu. Może prestiżowa nie ma wpływu na ilość wyprodukowanych kwiatków.

Nie to nie jest błąd wyświetlania tylko błąd zliczania. Prestiż działa dokładnie tak samo jak uniesienie co więcej zawsze działał na wszystkich polach na walentynkach i halloween. Do tego teraz u części osób działa poprawnie a u wielu nieprawidłowo.

pretor29
01.02.2021, 22:54
u mnie jednym znajomym dziala a drudzy maja to samo co my wiec blad jak zwykle po stronie bb a odpowiedzi pewnie sie nei doczekamy nigdy

gosiaj
01.02.2021, 22:54
"
Zachęcamy do podzielenia się opiniami w
dedykowanym wątku."

NIE DEDYKOWANYM, A PRZEZNACZONYM !!!!!!!

a gra laguje jak nigdy, i ciągle się zawiesza

naszym przeznaczeniem jest wisieć to wisimy :)

Stary_Niedźwiedź
02.02.2021, 00:30
Nie to nie jest błąd wyświetlania tylko błąd zliczania. Prestiż działa dokładnie tak samo jak uniesienie co więcej zawsze działał na wszystkich polach na walentynkach i halloween. Do tego teraz u części osób działa poprawnie a u wielu nieprawidłowo.
Masz rację. U mnie działa prestiż na uprawie kwiatów. Chyba. Premium + Prestiż + torba = 8 kwiatków. Tyle mi ląduje w magazynie. Nie ujmuje mi nic.

comdar
02.02.2021, 04:32
Czyżby BB zmieniło nazwę gry na "Not Responding", bo większość czasu mam taki napis na pasku Klienta. Tak skopanego programu nie widziałem od czasów DOS'owskich. Dzieci w gimnazjum piszą lepiej działające programy. Jeśli tak ma wyglądać granie na Unity to życzę wam powodzenia. Pewnie pies z kulawą nogą nawet tutaj nie zajrzy

funn
02.02.2021, 07:16
u mnie prestiż+premia+olej powinno dodawać łącznie 30 kwiatków natomiast dodaje 20.....

pretor29
02.02.2021, 11:21
wczoraj prestiz nie dzialal ani na olej ani na inne premki dzis sprawdzam 2 raz i narazie dobrze nalicza

Zee4c
02.02.2021, 12:30
u mnie prestiż+premia+olej powinno dodawać łącznie 30 kwiatków natomiast dodaje 20.....

jaka premia? z drzewem miłości sie nic nie sumuje tak samo z walentynkami... Wydaje mi sie prestiż i drzewo x22 to max, potem prestiż i olej i x10...

pretor29
02.02.2021, 12:35
zee4c chodzi o to ze olej plus prestiz daje 10 z 1 farmy a dawal polowe mniej to samo torba plus prestiz zamias8 bylo 4 .. dzis juz jest ddorbze jak narazie

BB_Penelopa
02.02.2021, 12:58
Witam serdecznie!

Uprzejmie informuję, że aby wszystko działało jak należy - zawsze po aktywacji wydarzenia należy wyłączyć grę na około 15 minut.

Dziś już wszystkie premie powinny działać, jak zamierzono. 

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

pretor29
02.02.2021, 13:06
Witam serdecznie!

Uprzejmie informuję, że aby wszystko działało jak należy - zawsze po aktywacji wydarzenia należy wyłączyć grę na około 15 minut.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

dzis dziaja wczoraj naliczalo nieprawidlowo... ja rozumie ze mam sie wylogowywac po rozpoczeciu wydarzenia na 15 min? jeszcze jakies nowowsci? nie moze tu nic dzialac normalnie chodz raz?

kielbach
02.02.2021, 13:57
Witam serdecznie!

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

W moim przypadku wyłączone było dwa razy na 30 minut i nic nie dawało. Druga sprawa że nigdzie nie było informacji żeby trzeba było wykonywać relog z przerwą na 15 minut. Trzecia sprawa kiedy będą zwracane straty w produkcji kwiatów z dnia wczorajszego.

pretor29
02.02.2021, 14:06
oni zawsze maja swoje wytlumaczenie ... nigdy nie bylo z tym problemu teraz im sie cos ubzduralo jak nie potrafia naprawic

Zee4c
02.02.2021, 14:51
Pretor29 - aaa z 3 farm na raz myślałem ze o 1 piszesz ;D

sNooB
02.02.2021, 21:45
Event tylko dla nadaktywnych. Ci co grają mało, raczej nie poszaleją. Ja zrobię z maks 3 przygody, i to jak czasu starczy, tak więc może na stanice się zbierze. Dosypki do pól ceny zaporowe, tak więc ciężko będzie zebrać na coś więcej samymi poszukiwaczami.

Minael
03.02.2021, 09:44
Event tylko dla nadaktywnych. Ci co grają mało, raczej nie poszaleją. Ja zrobię z maks 3 przygody, i to jak czasu starczy, tak więc może na stanice się zbierze. Dosypki do pól ceny zaporowe, tak więc ciężko będzie zebrać na coś więcej samymi poszukiwaczami.

Może niekoniecznie dla nadaktywnych. Event jest ustawiony na interakcję z innymi graczami. Od początku był jednym najtrudniejszych, najbardziej wymagających eventów (choćby przynoszenie kwiatków przez odkrywców). Korzystaj z udogodnień, po to są Walentynki i inne premie, abys mógł zdobyć z przygód 3x więcej dosypek. A potem dobra premia i nie trzeba się siłować.

Poza tym, od dawna już jest tak, że to co w sklepie, to wybór a nie koniecnzość. Kiedyś było tak, że każdy gracz miał na celu wykupienie wszystkiego i to było łatwe, nie było tego dużo. Z czasem się zwiększył asortyment i jest coraz trudniej aby mieć wszytko. Teraz potrzebowałbyś minimum 100k kwiatków. Ale jeśli chcesz tylko Drzewko, 2200 i po zabawie. Wybór należy do Ciebie i nei ma co narzekać 0;)

sNooB
03.02.2021, 18:01
Mając 20-30 minut dziennie na grę, rzeczywiście dam radę zrobić mnóstwo przygód. Z tych dostępnych minut często zostaje z 15, bo gra nie raczy się ładować. To jest dopiero przygoda :) Tak więc event tylko dla tych co to udają że pracują i mogą trzaskać jedną przygodę za drugą.

looney86
03.02.2021, 23:28
Mając 20-30 minut dziennie na grę, rzeczywiście dam radę zrobić mnóstwo przygód. Z tych dostępnych minut często zostaje z 15, bo gra nie raczy się ładować. To jest dopiero przygoda :) Tak więc event tylko dla tych co to udają że pracują i mogą trzaskać jedną przygodę za drugą.

Jak masz 30 minut dziennie na grę to pasjansa ułóż a nie wylewasz żale na forum.

zjadaczasu
16.02.2021, 18:07
Event zaliczam do bardzo udanych :)
Trzeba było troszkę czasu poświęcić, ale warto, obkupiłam się na maxa. Klient dał radę, mam nadzieję że będzie tylko lepiej.

Lisq3
16.02.2021, 18:14
Event był o tyle beznadziejny, że te wszystkie budynki trzeba kupować w iluś sztukach (kopiach), które zajmują miejsce na wyspie, jakby nie dało się po prostu ulepszyć danych budynków.
Są ulepszenia dla budynków ale dotyczą one odblokowywania poszczególnych receptur, co jest również beznadziejne - kiedyś czegoś takiego nie było. No ale jeśli faktycznie musimy zapłacić za dodatkowe rzeczy, to zróbcie je w formie receptur wykupywanych oddzielnie, a zamiast kupowania po kilka razy tego samego budynku pozwólcie go po prostu ulepszyć...

A co do przebiegu eventu - był beznadziejny, o wiele gorszy od poprzednich. Masa drogich rzeczy, które dodatkowo są w wielu sztukach i z wieloma poziomami. Generał beznadziejny, nagrody z kalendarza słabe... No i najgorsze chyba, czego nigdy nie uświadczyłem w takiej skali - LAGI i problemy techniczne!! Które trwały praktycznie przez cały event. Powinniście za coś takiego dawać ludziom darmowy miesiąc premium za takie męczarnie.

Alekin
16.02.2021, 18:42

To "pocisnąłeś"... Drzewko jest idealne do Mennicy żetonów a to jest wystarczający powód żeby je mieć. W połączeniu z Miłosnym uniesieniem lub Prestiżową premią dla znajomego daje 22 żetony z jednej mennicy co 3,5 dnia.
Faktycznie, nieprzydatne to drzewko...

motylek2jo
16.02.2021, 20:49
Jak w zeszłym roku mało kwiatków odkrywcy przynosili i tak samo za przygody. no ale nowy generał nawet daje radę :)

pknszejk
16.02.2021, 21:04
event oki, tylko klient do bani. wszystko ze u kazdego inaczej czas pokazuje. pierwsze błedy było widac jak sie ludzie zgłaszli np do łg. kazdy widział inna kolejnosc. podczas eventu to juz było mega. dostaje zapke na przygode, wczesniej info ze zapka leci, czekam 20-50 sek jest i co akceptuje i znowu czekanie do 1 min. okazuje sie ze licznik czas mi pokazuje (to było w Anł) 5;00:02 to tyle w temacie

trorox
16.02.2021, 21:13
Na plus:
- fanty do kupienia - głównie drzewka, cukierniki, obserwatorium i stanica.

Na minus:
- zawieszający się Klient,
- zapki na przygodę dochodzące po kilku minutach,
- problem z zalogowaniem się do gry w szczytach aktywności.

ariette
16.02.2021, 22:03
- 10 odkrywców to niedobrze? jak ktoś grał to ma i ułatwi sobie kolejne eventy..
- 3 cukierników - niefajne, to nie kup bo po co premki i ubijaj dropy gienkiem..
- stanica i obs. - też be.. potem lament że leveli tyle dodali i po co, i jak to wbić i kiedy, i znowu ci co wbili to "za klejki wbili" a ja siedzę rok na tym samym levelu..
- te drzewka miłości też aż trzy i taakie drogie i tyych kwiatów taak maało..
- i..
- i....
jakby nie było eventu to by się nudzili, że gra do kitu i nie ma co robić, jakby dali mniej fantów w sklepiku eventowym do kupienia to by było bardzo źle bo wszystko już wykupione i co teraz? co za beznadziejny event jak nie ma co kupić - to wam dali wyprzedaż.. kupujcie domki na wodę nawet..
albo naróbcie bukietów na następny event za rok jak nie macie co robić z kwiatami

Event był dobry tylko - marudy narzekać mogą, a klient... zwiechy, relogi, ciacha, kłopoty z logowaniem to nie nowość.
Ciekawe co powiecie po kolejnym wydarzeniu...

devilek36
16.02.2021, 22:09
Pojawił się błąd w tym co wyświetlało się w pamiętniku co można zdobyć z tej paczki za ok 8100 klejnotów z tym co w niej było. Zabrakło niewyczerpalnej kopalni, ale osobiście się z tego cieszę, ponieważ nie żałowałem, że nie posiadam wymaganych klejnotów, a tylko ta kopalnia sprawiała, że opłacało się tą paczkę kupić wg. mnie:)

Hiheat
17.02.2021, 00:41
Wprowadziłbym możliwość odbudowy pola uprawy kwiatów po jej np. usunięciu(nie wyczerpaniu). Umieszcza się w gwieździe, po ponownym postawieniu oczywiście jest takie jak pole wyczerpane. Podobnie moim zdaniem powinna wyglądać sytuacja z cmentarzami dyń itd. Nie rozumiem dlaczego można je całkowicie stracić podczas eventu.

PS zegar na forum jest ustawiony godzinę do przodu względem polskiego czasu...

BB_Penelopa
17.02.2021, 14:09
Witam!

Serdecznie dziękuję za wszystkie opinie! Są dla nas niezmiernie ważne! :) Każda z nich jest uważnie czytana i brana pod uwagę.

Pozdrawiam serdecznie,
BB_Penelopa

Scrool
17.02.2021, 16:45
Hej witam co do Wydarzenia Walentynkowego 2021 - moja opinia będzie pozytywna, dużo ciekawych ofert u kupca każdy mógł znaleźć coś ciekawego dla siebie.

haeste
17.02.2021, 22:07
czemu tylko było 1 zadanie eventowe, powinno być więcej. Za lagi i problemy z klientem powinien być jakiś spory gratis

HaniaAnia
19.02.2021, 22:48
Wydarzenie zbyt krótkie. Jak rozumiem, BB na siłę kombinuje, aby kupować klejnoty. Świetna taktyka :):)

Bartexio
19.02.2021, 23:15
Event jeden z gorszych jaki można było wymyśleć. Zaczynając od problemów z logowaniem po mizerie jaką nosili odkrywcy, bo nie każdy miał czas na przygody w 2-3 osoby. Szkoda że dosypki ino z wieloosobowych
Osiągniecia cienkie jak pasztetowa więc szkoda było na nie wysiłku.
Generalnie kolejny odpękany event i tyle
Czekamy na zapowiedzi wielkanocnego co tam za nowy e-ty gienek i odkrywca się pojawi. Bo co event to nowi dochodzą że nawet się nie chce poradników do przygód juz upować na nich

zjadaczasu
19.02.2021, 23:36
Event jeden z gorszych jaki można było wymyśleć. Zaczynając od problemów z logowaniem po mizerie jaką nosili odkrywcy, bo nie każdy miał czas na przygody w 2-3 osoby. Szkoda że dosypki ino z wieloosobowych
Osiągniecia cienkie jak pasztetowa więc szkoda było na nie wysiłku.
Generalnie kolejny odpękany event i tyle
Czekamy na zapowiedzi wielkanocnego co tam za nowy e-ty gienek i odkrywca się pojawi. Bo co event to nowi dochodzą że nawet się nie chce poradników do przygód juz upować na nich

Zmień grę. Po co się masz męczyć.

pretor29
19.02.2021, 23:42
wydarzenie daremne jedno to samo w kolko... jedyne czego bylo wiecej i w czym bb nas nie zawiodlo to lagi lagi i reconnecty

Marzenka87
21.02.2021, 18:31
Mój ulubiony evencik, nie dający wszystkiego na tacy :D
Krótki, zmuszał do kombinowania, łączenia premek i handlowania, ale efekty tego są zadowalające :)
Kalendarz dał dworek więc jak najbardziej na plusik.
Osiągnięcia trochę bym jeszcze podrasowała, może kiedyś pojawiłby się jakiś budynek, klejnoty, czy specjalista za jakieś trudniejsze osiągnięcie do zrobienia.
Sama formuła wymiany walentynek w celu podwyższenia doładowań wpadających z przygód jest spoko i fajnie, że leciały tylko z przygód dla wielu osób.
Brakowało mi kwiatków w znajdkach pojawiających się na wyspie.
Odkrywcy przynosili kwiatków w sam raz.
Uzdrowisko/spa to raczej nie mój faworyt tego eventu, jego funkcja i rozmiar zupełnie nie trafił w moje gusta ;) dla mnie nie przydatne i na ozdobę za duże, więc nie brałam.
Cieszy mnie kolejne obserwatorium, fajne cudowne domki różne i te romantycznie też. Dzięki nim zwolniłam dużo miejsca na wyspie na kolejne budynki kopię dla zmniejszenia czasu.
Drzewka miłości teraz już mogę odpalać codziennie i daje to spore efekty, jeszcze jakby działały ze 2h dłużej to w ogóle byłby sztos :D ale i tak są super.
Paczka z rezydkami się też przydała.
Generał samotnik, to chyba kolejny zbędny generał dla wysokich lvl, trochę za często są nowi generałowie, nawet już ludzie nie nadążają do nich poradniki robić, no ale pożyjemy to zobaczymy do czego on się przyda, mam nadzieję, że nie będzie się kurzył jak mróz i drżąca broda czy duch ( choć tego ostatniego to jeszcze na kooperacje się puści w event).

U kupca pewnie każdy coś sobie upatrzył, mi zależało na 3 drzewkach i obserwatorium, co udało się kupić i już byłam zadowolona z eventu, jednak kupiłam dużo więcej bo jeszcze 8 odkrywców i paczkę z nimi, paczkę domów cudownych, 3 romantyczne domy oraz ulepszenia do wszystkich, 2 samotników i z handlu 2 dworki.
Całkiem przyzwoicie wyszło, za rok więcej drzewek mogłoby być do kupienia, może w jakiejś paczce drzew (drzewko miłości + czarnodrzew + choinka prezentowa) :)

ArturGrab
21.02.2021, 22:11
Mój ulubiony evencik, nie dający wszystkiego na tacy :D
Krótki, zmuszał do kombinowania, łączenia premek i handlowania, ale efekty tego są zadowalające :)
:)

I na tym bym zakończył. Teraz właśnie wychodzi różnica pomiędzy serwerami, pokazuje jak one się od siebie różnią. Widać ze tyle kupiłaś bo było czym handlować, na nowym Świecie ceny to była totalna porażka, nie wspomnę ze w grę wchodziły tylko kooperacje wymiana sprzedaż lotek trwała więc strata była już na czasie obserwatorium i stannicy.

Duch i broda jak u Ciebie zbiera kurz w gwieździe to oznacza że nie potrafisz skorzystać z ich umiejętności.
Brodaty robi swoje już nawet w drwalu skarb wiedzy a nawet ma zastosowanie na klanie śnieżki. Wole takiego generała co skorzystam z efektem niż mroza czy samotnika co nie ma sensu kupować dla różnicy kilku KZ czy Ry.

Przy obecnych liczbach graczy na serwerach jestem za powiązaniem.

lepszat
22.02.2021, 15:30
Ja także jestem zadowolony. Udało mi się kupić prawie wszystko co chciałem czyli: paczkę domków, paczkę specjalistów, wszystkich odkrywców, 2 x Samotnika, 1 x geologa, 3 x cukiernik, 3 x drzewko, 1 x domek romantyczny, obserwatorium + receptura, stanica i kilka drobnych budynków jak małe domki i magazyny.

Event ogólnie ciężki, męczące wysyłanie odkrywców, słabe ceny za doładowania kwiatków w drugim tygodniu wydarzenia i dlatego zabrakło na resztę domków.

Kolejny generał - Samotnik. Pewnie większość czasu samotnie będzie siedział w gwieździe - mało zastosowań dla niego ale może kiedyś się przyda. Szkoda że nie dostał flankowania albo obszarowych dla jednostek ze zwiększonymi obrażeniami - wtedy coś więcej byłby warty.

W najbliższym czasie kolejne mini wydarzenie - pewnie jakiś podwójny drop z wybranych przygód. Oby tylko nie sezon kooperacyjnych bo każdy już ma pewnie dość klepania grobowców, ataku na łup, bukanierów i jeziorek. A może to będą zadania kryzysowe? Pożyjemy, zobaczymy.

PS: Zdecydowanie za mało zadań i osiągnięć - chwila i zrobione.

The_Cocoloco
22.02.2021, 20:54
Przy obecnych liczbach graczy na serwerach jestem za powiązaniem.

i jo i jo tyz , łączyć serwery bb :D

jozioblabla
23.02.2021, 22:33
Ja groby klepnąłem tylko do osiągnięć. A tak to tylko drugiego na sprzedaż dropa...lepsza opcja jak się komuś kooperacyjnych klepać nie chce, mi się nie chce.