Zobacz pełną wersję : Walentynki 2021 - serwer testowy
Na serwerze testowym pojawiła się pierwsza wersja eventu walentynkowego.
Sklep - najciekawsze rzeczy - LINK1 (https://prnt.sc/woxyzl)
https://prnt.sc/woxyzl
Dokładniejsze informacje o nowościach - LINK2 (https://prnt.sc/woy3g2)
https://prnt.sc/woy3g2
Zachęcam do dyskusji.
PS: Grafiki mogą się nie wyświetlać - trzeba wejść w link.
krotos666
15.01.2021, 16:56
Tak dla nie kumających po angielsku
LINK (https://prnt.sc/woyo3i)
Chinatsu
15.01.2021, 18:19
Nie mogę się dostać na serwer testowy. Wyświetla mi informacje:
Aplikacja nieskonfigurowana: Ta aplikacja jest jeszcze w trybie deweloperskim i nie masz do niej dostępu. Zaloguj się na koncie zarejestrowanego użytkownika testowego lub poproś administratora aplikacji o uprawnienia.
pretor29
15.01.2021, 18:31
czyli jak zawsze nawciskali wszystkiego pelno a dopalki pewnie bedzie lecialo po5-10 sztuk...
Nata_Kata
15.01.2021, 18:43
nowy gienek będzie konkurencja dla borysa a nawet lepszy tylko że bez pd
czyli jak zawsze nawciskali wszystkiego pelno a dopalki pewnie bedzie lecialo po5-10 sztuk...
Całkiem możliwe ale problemem nie będą dopałki. Główny problem jest taki, że nie będzie jak ich przetworzyć na kwiatki. Na cały event wystarczy 2600 doładowań, a z resztą nie będzie co robić.
pretor29
15.01.2021, 19:01
każa ci sprzedac na handlu, do tego ma trwac 2 tygodnie? moze lepiej tydzien , albo krocej , bb pomyslcie nad tym wtedy wieksze zyski kazdy poleci w klejnoty bo nikt z niczym nei zdaży
tak wszystkie muszą trwać po prawie miesiąc. ale wy narzekacie
nowy gienek będzie konkurencja dla borysa a nawet lepszy tylko że bez pd
Nie tyle bedzie konkurencja dla Borysa, ile Borys nie bedzie dla niego konkurencja, bo ten nowy ma zadatki dla bycia najlepszym generalem w grze.
O ironio to tylko dowodzi tego, ze ludzie z BB nie maja pojecia co robia i efekty ich pracy sa calkowicie przypadkowe ;)
pretor29
15.01.2021, 21:44
tak wszystkie muszą trwać po prawie miesiąc. ale wy narzekacie
nie , nie musza, wystarczy tydzien albo 5 dni
wojtex113
15.01.2021, 22:17
U nowego generała 50% do ataku działa na: kuszników, łuczników, wyborowych łuczników , arkebuzerów i arkebuzerów w zbroi więc jest to idealne uzupełnienie borysa. Chciałem przetestować tego genka ale na testowym generuje jakieś błędy może coś jeszcze zmienią. Wydaje mi się że ten generał nie będzie jakimś wielkim przełomem a przyda się kilka razy w przygodzie. Niby ma pierwszy atak i 2k ataku ale nie na najsłabszy cel.
U nowego generała 50% do ataku działa na: kuszników, łuczników, wyborowych łuczników , arkebuzerów i arkebuzerów w zbroi
W sumie racja, zapomnialem ze zgodnie z logika BB jednostki glownie uzywane jako ofensywne nie naleza do kategorii jednostek ofensywnych.
więc jest to idealne uzupełnienie borysa.
Nie jest to idealne uzupelnienie czegokolwiek, bo zadna z wymienionych kategorii nie ma splasha wiec bonusy do obrazen mozna o kant rzyci potluc.
Biorac poprawke na moja pomylke w interpretacji opisu, wychodzi na to ze ten general to kolejny gniot.
wojtex113
15.01.2021, 23:53
Nie byleś jedynym który źle zinterpretował opis tego generała ja też się na to nabrałem a o splasha nie pomyślałem faktycznie może będzie tak dobry jak mróz. Mannerheim doda go do TSO Swift Simulator wtedy można będzie sprawdzić czy gdzieś się nie przyda.
Bez obszarowki zwiększanie dmg jednostkom jest bez sensu bo i tak idzie on w próżnie, podobnie jak Szalony naukowiec+puszki, gdzie na starych przygodach nie ma jednostek 200HP+ prócz bosów
Paczka wojskowa... Duch i mróz... Bez komentarza
Paczka wojskowa... Duch i mróz... Bez komentarza
mogli dac medyka i naukowca ^^
Stary_Niedźwiedź
16.01.2021, 19:30
Nie tyle bedzie konkurencja dla Borysa, ile Borys nie bedzie dla niego konkurencja, bo ten nowy ma zadatki dla bycia najlepszym generalem w grze.
O ironio to tylko dowodzi tego, ze ludzie z BB nie maja pojecia co robia i efekty ich pracy sa calkowicie przypadkowe ;)
A co w tym złego że będzie najlepszy? Jak dają Mroza to narzekasz że jest słaby, jak dają Samotnika to narzekasz że będzie najlepszy... To jakiego byś chciał gienka? Średnika? To będziesz narzekał że jest średni... Nie rozumiem...
A co w tym złego że będzie najlepszy? Jak dają Mroza to narzekasz że jest słaby, jak dają Samotnika to narzekasz że będzie najlepszy... To jakiego byś chciał gienka? Średnika? To będziesz narzekał że jest średni... Nie rozumiem...
do tego stopnia nie lubisz narzekania, ze widzisz narzekanie nawet tam gdzie go nie ma :)
poza tym juz ustalilismy, ze najlepszy nie bedzie, bo jest kolejnym z dlugiej listy generalow z losowo dobranymi umiejetnosciami ktore nie maja sensu.
A ja bym chciał aby odkrywcy przynosi jeszcze mniej kwiatów albo nawet w ogóle, inaczej event jest niesprawiedliwy, bo ludzie którzy maja milion odkrywców z palcem w d... po trzech dniach wykupują cały kufer, piszą jaki to "łatwy event" i śmieją się z "biedaków"... Większość eventowej waluty powinna być za realny udział gracza czyli za dropy w przygodach albo ekspedycjach, a nie za klikanie przez 5 minut dziennie. Nic dziwnego, że w tę grę już prawie nikt nie gra, oprócz bogaczy którzy i tak mają wszystkiego ponad miarę, że z nudów przestają grać.
A ja bym chciał aby odkrywcy przynosi jeszcze mniej kwiatów albo nawet w ogóle,.
lisq3 ty komunisto! Po to przez 6 lat poświęcałem czas i mnóstwo zasobów by zdobyć swoje 80 grubasów by teraz właśnie mieć z bani problemy z surowcami eventowymi to bidok i komunista zarządzi ze to nie potrzebnie... bo on nic nie ma to inni tez nie mogą...
A ja bym chciał aby odkrywcy przynosi jeszcze mniej kwiatów albo nawet w ogóle, inaczej event jest niesprawiedliwy, bo ludzie którzy maja milion odkrywców z palcem w d... po trzech dniach wykupują cały kufer, piszą jaki to "łatwy event" i śmieją się z "biedaków"... Większość eventowej waluty powinna być za realny udział gracza czyli za dropy w przygodach albo ekspedycjach, a nie za klikanie przez 5 minut dziennie. Nic dziwnego, że w tę grę już prawie nikt nie gra, oprócz bogaczy którzy i tak mają wszystkiego ponad miarę, że z nudów przestają grać.
Gdyby odkrywcy nie dawali surki eventowej, to byl by to pierwszy powód do tego aby w nich nie inwestować, skoro nie byłoby praktycznie korzyści z nich. A podejrzewam, że osoby mające ich 80+ w czasie poza eventami nie specjalnie ich używają do skarbów czy innych poszukiwań. Poza tym nadchodzące walentynki mają te specyfike że z przygód nie dostajesz kwiatków, tylko dosypki, tak więc robienie tych przygód na okrągło też mało da bo farmy kwiatowe będą wąskim gardłem. A jak na rynku zrobi się duża podaż dosypek, to i cena szybko spadnie.
Tak więc zabieranie odkrywcom tego do czego są stworzeni, spowoduje jeszcze mniejsza ilość kwaitków w obrocie, podejrzewam że większość będzie chciała kupić dosyć sporo więc kwiat będzie w cenie. A osoby z 80+ odkrywców i tak sobie poradzą, a mniej rozwinięci gracze zrobią wielkie oczy patrząc na ceny, kupią 1 odkrywce/generała i na tym się ich udział zakończy. I wtedy dopiero będzie płacz jaka to niesprawiedliwość się dzieje
krotos666
19.01.2021, 14:43
Zapominacie o tym, że w gildii się również pomaga osobą, którym brakuje zasobów eventowych.
Tym z mniejszym lvl no i oczywiście w miarę możliwości.
Grając 8 lat można było dużo grubasów zdobyć, również za klejki z kopalń.
Trzeba tylko grać podczas eventów, zdobywać surowce eventowe na wszelki możliwy sposób, kupować grubasów w pierwszej kolejności za zasoby eventowe i by się Tobie Lisq3 uzbierało 80+ grubasów, w 8 lat jest to realny wynik.
Uznam jednak ten wybryk za chwilę słabości, bo wiem jakie to może być dołujące i czasami emocje sięgnął zenitu.
Zbliża się event miłości, to trudny event, więc nie ..... tego
wojtex113
19.01.2021, 18:39
Słabo u ciebie z planowaniem musi być skoro od 06.2013 nie kupiłeś sobie kilkudziesięciu odkrywców. W ostatnim ewencie było do kupienia 9 odkrywców. Śnieżny Odkrywca który był za śmieszna ilość prezentów przynosi 4 razy prezenty i jest szybszy x 2 od zwykłego odkrywcy. Mozna było kupić ich 4 sztuki jeden za klejnoty które dostaje sie za darmo w tej grze czyli masz 32 zwykłych odkrywców. W tym ewnecie masz 10 odkrywców do kupienia z czego 3 przynosi x 12 prezenty. Kiedys to panie było http://settlersonlinewiki.eu/eventy/event-wielkanocny-2012/ -1 odkrywca http://settlersonlinewiki.eu/eventy/event-mistrzostwa-euro-2012/ - 0 odkrywców
http://settlersonlinewiki.eu/eventy/event-halloween-2012/ - 0 odkrywców http://settlersonlinewiki.eu/eventy/event-halloween-2012/ -0 odkrywców
Podsumowując przez cały rok był do kupienia 1 odkrywca za waluty ewentowe.
DOMEL22000
26.01.2021, 12:15
ci co maja po +100 odkrywców kupowali ich przez lata, nie ważne czy za real kase, klejki z kopaln czy surke eventową .... dlaczego ktos po roku grania chce miec to samo co ten grajacy 7-8 lat?. krotos666 ma racje, jak grasz w gildii masz komu pomóc :) szybciej się rozwijać.... i na tym też ta gra polega
Airliner
26.01.2021, 12:28
ci co maja po +100 odkrywców kupowali ich przez lata, nie ważne czy za real kase, klejki z kopaln czy surke eventową .... dlaczego ktos po roku grania chce miec to samo co ten grajacy 7-8 lat?. krotos666 ma racje, jak grasz w gildii masz komu pomóc :) szybciej się rozwijać.... i na tym też ta gra polega
Popieram tę wiadomość...
wojtex113
26.01.2021, 20:07
Mannerheim dodał generała samotnika do TSO Swift Simulatora i po kilku symulacja okazało się, że generał samotnik radzi sobie dobrze w przygodach ze zwykłym wojskiem takich jak dzielny mały krawiec, podzielone miasto w lecie. W przygodach z elitarnym wojskiem jest mało przydatny chyba że ktoś nie posiada starszego gemini.
krotos666
28.01.2021, 22:21
Nie jest to idealne uzupelnienie czegokolwiek, bo zadna z wymienionych kategorii nie ma splasha wiec bonusy do obrazen mozna o kant rzyci potluc.
Biorac poprawke na moja pomylke w interpretacji opisu, wychodzi na to ze ten general to kolejny gniot.
To była pierwsza wersja generała samotnika.
Generał ten na nowej wersji na testowym dostał już splasha.
PS
Ale nadal jest jak MSW na sterydach :D z tą różnicą, że nie bije w pierwszej kolejności najsłabszego celu
To była pierwsza wersja generała samotnika.
Generał ten na nowej wersji na testowym dostał już splasha.
General dostal albo nie dostal, bo generalowie z reguly te umiejetnosc maja.
Problem jest w tym, ze nie maja jej jednostki, wiec bonusy do obrazen (w szczegolnosci tak duze) sa iluzoryczne, a z tego co widze tego akurat nie zmienili (i watpie czy kiedykolwiek zmienią).
krotos666
29.01.2021, 00:59
Masz rację.
Teraz sprawdziłem z moim screenem w drugim poście i jest to samo co na początku,
czyli nic się nie zmieniło.
ci co maja po +100 odkrywców kupowali ich przez lata, nie ważne czy za real kase, klejki z kopaln czy surke eventową .... dlaczego ktos po roku grania chce miec to samo co ten grajacy 7-8 lat?
bo zle zinterpretowal rodzaj gry i chce miec wszystko przy pierwszym evencie, a jak mu sie zwroci uwage, to napuszcza swoje multi zeby razem szczekaly ;)
PtysiuNaPatysiu
30.01.2021, 17:06
Kolejny event przed którym ZJE******** klienta.