PDA

Zobacz pełną wersję : logowanie Ubisoft Connect (dawniej Uplay) - pytania

Lumpola
11.01.2021, 10:52
Zakończył się już praktycznie event bożonarodzeniowy, przed nami logowanie uplay. Po wprowadzeniu klienta zaginęło nam paru graczy, którzy czekają na aktualizację. teraz pojawiają się nowe wątpliwości - jak będzie wyglądało to logowanie uplay, czy ci co maja konta założone przez facebook będą mogli grać normalnie?
Myślę, źe dyskusja na ten temat i informacja, pomoże nam przez to przejść z mniejszymi stratami

pretor29
11.01.2021, 14:57
moze w koncu jakies info ? jedna pisala ze pracuja druga pisala ze trzeba bedzie zmieniac po czym kolejna mod'ka ze bb poamaga przy rozdzieleniu kont ale lepiej tego nie robic .... czy ktos w koncu ma jakas odpowiedz cyz to bedzie wygladalo ja kze wszystkim pracujemy naprawiamy i tak przez rok

BB_Penelopa
12.01.2021, 13:43
Witam serdecznie!

Nie ma potrzeby zmiany sposobu logowania z Facebook na Uplay. Jeżeli coś się zmieni - pojawi się oficjalne ogłoszenie.
Jeśli jednak ktoś ma ochotę zmienić sposób logowania, wystarczy napisać w tej sprawie do naszego Supportu.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Lumpola
13.01.2021, 09:26
Myślałam, że codziennie to robię wpisując maila i hasło. Ale podaliście na osi czasu "Logowanie uplay", co sugeruje zmianę. Jak to będzie wyglądać?
Proszę o konkretna odpowiedź

MOD_Victoria
14.01.2021, 09:50
Myślałam, że codziennie to robię wpisując maila i hasło.

Hej,

jeżeli logujesz się za pomocą konta Ubisoft - problem Ciebie nie dotyczy, ale, tak jak napisała BB_Penelopa - obecnie nie ma konieczności zmiany logowania z FB / NK na Ubisoft (dawniej Uplay).
Poinformujemy Was, jeżeli coś się zmieni.

Ale podaliście na osi czasu "Logowanie uplay", co sugeruje zmianę. Jak to będzie wyglądać?
Proszę o konkretna odpowiedź
Odpowiadałam na to pytanie w temacie Przyszłość The Settlers Online na osi czasu & Unity FAQ: (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47497)

Konto Ubisoft (dawniej Uplay) jest potrzebne, ponieważ na niektórych wersjach językowych (np. niemieckiej) jest teraz możliwe logowanie za pomocą starszych kont.

https://forum.thesettlersonline.pl/attachment.php?attachmentid=3443&d=1606225365

Logowanie za pomocą kont Legacy wkrótce nie będzie już możliwe i użytkownicy będą musieli zmienić metodę logowania na Ubisoft (dawniej Uplay). Jednak nie dotyczy to graczy z polskiej wersji językowej.

Pozdrawiam
MOD_Victoria

Lumpola
14.01.2021, 10:01
Dziękuję za odpowiedź, myślałam że mam najstarsze konto :D

ptak321
28.01.2021, 20:11
wchodze na ubisoft i mam tam swoje dane do logowania czy musze je zmieniac

MOD_Victoria
28.01.2021, 20:19
wchodze na ubisoft i mam tam swoje dane do logowania czy musze je zmieniac

Nie, nie musisz niczego zmieniać. pisałam o tym również tutaj (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47652-logowanie-uplay?p=293341#post293341).

Jedyna zmiana, która do tej pory była konieczna, dotyczyła użytkowników STEAM.

GDYBY coś uległo zmianie, to pojawi się stosowne ogłoszenie.

EDYCJA:
Pod pojęciem "starsze konta" w ogłoszeniu na stronie głównej należy rozumieć konta LEGACY.
NIE DOTYCZY to graczy z polskiej wersji językowej. Ten fragment możecie zignorować. :)
(link do posta z wyjaśnieniami powyżej.)

Cała reszta dotyczy społeczności TSO na całym świecie.

@MOD_Kastor dziękuję za zwrócenie uwagi, ten komunikat rzeczywiście może powodować nieścisłości i zamieszanie.

aTenSion
29.01.2021, 07:14
Czyli jak ktoś utracił dostęp do e-maila na którym ma konto na settlersach, to po 25 lutym się nie zaloguje ?

MOD_Zeus1
29.01.2021, 07:54
Czyli jak ktoś utracił dostęp do e-maila na którym ma konto na settlersach, to po 25 lutym się nie zaloguje ?

Jeżeli możesz zalogować się do Ubi Connect to wszystko powinno działać.
Zawsze możesz napisać do supportu UBIsoft prośbę o zmianę adresu mail (oczywiscie odpowiednio to argumentując)

Pozdrawiam
Mod_Zeus