PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Nowy budynek: Specjalny Kantor Handlowy - wymień niepotrzebne przedmioty

shaqoore
07.01.2021, 10:00
Mój pomysł polega na dodaniu do gry nowego budynku, w którym możemy oddać przedmioty, którymi nie można handlować w grze:
- specjalistów (których mamy co raz więcej a nie potrzebujemy np. Weteran, Naukowiec, Archeologiczny Geolog, Medyk itd.)
- budynki (np. Manufaktura, Epickie Gospodarstwo)
- premie (np. jakieś skórki i inne)

Pytacie co w zamian? Byłoby miło gdybyśmy coś za nie dostali i tutaj mam 3 propozycje:
1) 50% wartości przedmiotu u Kupca (połowa klejnotów)
2) 50% wartości surowca eventowego dodawanego na początku eventu danego typu (czyli zwracamy Mikołajową w lutym, dostajemy za nią połowę prezentów na początku kolejnego eventu Bożonarodzeniowego)
3) nowy surowiec w grze, który byśmy wymieniali w tym budynku na inne rzeczy, które mogłyby się zmieniać jak w Targowisku Gildii

Można zrobić też ograniczenie, że da się wymienić dziennie tylko 1 przedmiot (lub nawet tygodniowo).

Co myślicie o takim pomyśle?

pretor29
07.01.2021, 10:50
tylko ja kdobry by nie byl i tak bb go wywali

kott76
07.01.2021, 17:57
ehhh, żeby można było ich chociaż ukryć bo niedługo to mi się scroll spali i najlepiej jakby tę zakładkę podzielili na trzy: generałowie, odkrywcy i geolodzy

Zolw2012
07.01.2021, 18:26
Bardzo dobry pomysł, ale nie ma szans na to, żeby został zrealizowany ;/

sparkz
07.01.2021, 19:04
Mam dziwne wrażenie, że BB byłoby mało chętne na wprowadzanie do gry czegoś, co de facto służy do pokazywania jak dużo zawartości gry nadaje sie na śmietnik.

shaqoore
07.01.2021, 21:35
Mam dziwne wrażenie, że BB byłoby mało chętne na wprowadzanie do gry czegoś, co de facto służy do pokazywania jak dużo zawartości gry nadaje sie na śmietnik.

Czemu od razu na śmietnik? Kiedyś każdy chciał Weterana mieć ale kiedy pojawił się Major to Weteran stracił sens. Teraz mamy Starszych Gemini. Jest to jakiś postęp. Czemu tylko mamy się przebijać przez przedmioty, których już nie używamy. A założę się, że taka funkcja/budynek mocno ożywił by grę.

sparkz
07.01.2021, 22:26
W jaki sposob by ozywil, skoro w grze mialbys do roboty dokladnie tyle samo ile przed wprowadzeniem, a jedyne co ten budynek wnosi to mozliwosc odzyskania czesci waluty, ktora wydac mozesz aktualnie jedynie na dokladnie to samo co byś recyclował ?

pretor29
08.01.2021, 00:20
kiedy ostatnio jakis pomysl wprowadzilo bb?

Lumpola
08.01.2021, 10:43
nie tylko przedmioty, ale też niepotrzebnych geologów, generałów itp.
To ważne
i nie chodzi o udowadnianie, że gra jest na śmietnik, tylko przez lata sie zmieniła. To z czym zaczynaliśmy jest już przestarzałe i nieaktualne, dobrze by było zrobić małe porządki. I nie likwidując, bo kiedyś żeby zdobyć te rzeczy poświęcaliśmy czas, monety, surowce itp.

Acoma
20.01.2021, 12:21
Właściwie, to taką akcję mogłaby by przejąć Tawerna - a sama sprzedaż/zdanie specjalisty/gienka - to przeniesienie ikony na Tawernę.
Mniejszy zwrot, kiedy nie przepadałyby zainwestowana w daną postać połowa manuskryptów, a 1/4 zwrotu za zwrot wszystkich zainwestowanych manuskryptów.