PDA

Zobacz pełną wersję : problemy z uruchomieniem aplikacji.

Stach1990
22.12.2020, 21:12
Czy wy też macie takie problemy z zalogowaniem się do aplikacji. Wyskakuje mi coś takiego

Something went wrong.

Please make sure to start the game via the website. Also make sure that
you are still logged in. If the problem persists, please contact support

Krillin2019
23.12.2020, 00:50
Mnie wywala taki komunikat:
"Your client could not be updated!"

OS Win7 service pack 1 64 bit, VisualC++ aktualny.

HELP.

kajko11
23.12.2020, 21:03
Mój się ładuje a na koniec: File loading failed! Please check your network connection, clean your browser cache or try again later. I tak w kółko . Totalne dno tylko dwa razy udało się wejść i trochę pograć. Win. 10 64bit.

Slavuti
23.12.2020, 22:04
Temat wątku.... niech się jakiś Moderator zlituje i poprawi tego ortografa, oczy bolą!

Edit: Dziękuję za korektę :)

z3nfist
24.12.2020, 23:24
Wyskakuje mi coś takiego :
Something went wrong.
Please make sure to start the game via the website. Also make sure that
you are still logged in. If the problem persists, please contact support

to komunikat, gdy zamykasz okienko klienta .. czasami to okno wyskakuje, dzieje się to
gdy okno klienta zamkniesz, a mimo to klient nadal wisi,
w drzewku menedżera zadań Windows:
http://z3nfist.cba.pl/images/manager.jpg

Mnie wywala taki komunikat:
"Your client could not be updated!"

A czytał , ten temat:
https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47575-Instrukcja-dla-Windows

Mój się ładuje a na koniec: File loading failed! Please check your network connection, clean your browser cache or try again later. I tak w kółko . Totalne dno tylko dwa razy udało się wejść i trochę pograć. Win. 10 64bit.

to tylko znak, zeby wyczyscic cache przegladarki
(masz pozostalosci w pamieci podrecznej po smieciach z flesh playera),
i ponownie sie zalogowac i poczekac az pliki sie zaladują , z nowego klienta.

depesz1973
25.12.2020, 14:20
mnie wyskakuje ze Adobe Reader cannot read this file, cala info jest taka, Adobe Acrobat Reader could not open client.swf because it is either not a supported file type or the file has been damaged e.g. wasn't correctly decoded

Stary_Niedźwiedź
25.12.2020, 17:21
mnie wyskakuje ze Adobe Reader cannot read this file, cala info jest taka, Adobe Acrobat Reader could not open client.swf because it is either not a supported file type or the file has been damaged e.g. wasn't correctly decoded

https://i.stack.imgur.com/jiFfM.jpg
Nie masz uruchamiać pliku .swf tylko odpalić grę przez przeglądarkę klikająć na przycisk GRAJ !!!
Adobe Acrobat Reader służy do otwierania plików .pdf
Jeśli chcesz używać AAR do grania to powodzenia.

Sparta93
26.12.2020, 14:18
Klient pobrany, zainstalowany, gra odpala się normalnie ale jest problem z chatem ponieważ cały czas wyświetla się komunikat brak dostępnego serwera rozmów, łączenie z serwerem rozmów i tak w koło. Czy coś można z tym zrobić? Jak to naprawić?

M0rdechaj
26.12.2020, 16:16
Problem z czatem to akurat nie do końca wina klienta, tylko internetu, prawdopodobnie masz zablokowane jakieś porty, które blokują czat. W tym wypadku powinieneś napisać do swojego dostawy internetu

depesz1973
26.12.2020, 16:45
zrobilem wszystko co w filmiku, pobralem flash playera, mam 64 bity, windows 7, zauwazylem ze plik client nie ma rozszerzenia .exe tylko we wlasciwosciach jest napisane 'application' moze to jest problem?

Stary_Niedźwiedź
26.12.2020, 21:09
zrobilem wszystko co w filmiku, pobralem flash playera, mam 64 bity, windows 7, zauwazylem ze plik client nie ma rozszerzenia .exe tylko we wlasciwosciach jest napisane 'application' moze to jest problem?
Ściągnij i zainstaluj Total Commander --> TUTAJ (https://www.ghisler.com/download.htm)

Wejdź w:
Konfiguracja-->Ustawienia
https://zapodaj.net/images/219bfe031db29.jpg

Operacje-->"Zaznaczanie plików za pomocą myszy" wybierz "Lewy przycisk myszy (jak w Windows).
https://zapodaj.net/images/ae34b2ec5523e.jpg

Znajdź na dysku plik instalacyjny który ściągnąłeś ze strony TSO (The Settlers Online Installer, prawdopodbnie w katalogu Pobrane/Downloads), kliknij prawym klawiszem myszy na nim i po The Settlers Online Installer wstaw .exe po czym zatwierdź i uruchom The Settlers Online Installer.exe

krotos666
28.12.2020, 14:28
Spróbujcie w ten sposób, nie wiem czy zadziała, ale mi się szybko załadowało przy win 10

Jak się gra będzie wczytywać i się zawiesi wejdźcie w:
- menager zadań
- zaznaczcie client.exe
- naciśnijcie prawy przycisk myszy
- w trybie zgodności zaznaczcie to pole i wybierzcie windows 8

(czyli uruchom ten program w trybie zgodności z windows 8)

I myślę, że jak dwie, którym nie chodzi dadzą znać, że im dalej nie działa to wystarczy.

Benia1984
29.12.2020, 14:58
to komunikat, gdy zamykasz okienko klienta .. czasami to okno wyskakuje, dzieje się to
gdy okno klienta zamkniesz, a mimo to klient nadal wisi,
w drzewku menedżera zadań Windows:
http://z3nfist.cba.pl/images/manager.jpg

A czytał , ten temat:
https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47575-Instrukcja-dla-Windows

to tylko znak, zeby wyczyscic cache przegladarki
(masz pozostalosci w pamieci podrecznej po smieciach z flesh playera),
i ponownie sie zalogowac i poczekac az pliki sie zaladują , z nowego klienta.

U mnie nic nie wisi a nadal nie działa. Aktualizacje są te, które wskazaliście w zaleceniach. klienta swf też robiłam ze trzy razy i nadal nic.
Pierwszym razem po instalacji udało mi się zalogować a już kolejnym razem nie mogę i już nie wiem co robić.

Lumpola
29.12.2020, 15:57
Część graczy nie zalogowała się do teraz. Ponoć ma być w styczniu jakaś poprawa klienta. Przykro mi, że jesteście w takiej sytuacji i nie możecie brać udziału w evencie. Czekamy na was, trzymajcie się mocno

Slavuti
29.12.2020, 16:17
Część graczy nie zalogowała się do teraz. Ponoć ma być w styczniu jakaś poprawa klienta. Przykro mi, że jesteście w takiej sytuacji i nie możecie brać udziału w evencie. Czekamy na was, trzymajcie się mocno

Dzięki :) czekam na klienta na Maca, a tymczasem życzę Tobie i Gildii Wszystkiego Najlepszego z okazji minionych Świąt Bożego Narodzenia!

Lumpola
30.12.2020, 10:21
wszystkim lepszego nowego roku :D i obyśmy mogli być razem jak najszybciej :D

Benek1953
01.01.2021, 20:54
Ten plik client jest niezgodny ze wszystkimi systemami operacyjnymi komputerow szkoda kombinowac tylko kupic nowe kompy z niemiecka wersja windows 10 to wtedy pogracie

Alekin
01.01.2021, 21:04
Ten plik client jest niezgodny ze wszystkimi systemami operacyjnymi komputerow szkoda kombinowac tylko kupic nowe kompy z niemiecka wersja windows 10 to wtedy pogracie

Ale bzdury. Niemiecka wersja? To "żeś pocisnął"... nie wiesz to nie wprowadzaj w błąd innych. Instalowałem na pięciu komputerach i jednym tablecie z windowsem, nigdzie nie było problemów.
Nie mam pojęcia jak to robicie, że nie nie możecie zainstalować na 64 bitowym windowsie

Stary_Niedźwiedź
02.01.2021, 01:58

Ich möchte bestätigen, dass eine deutsche Version von Windows erforderlich ist, um das Spiel ordnungsgemäß auszuführen.

Mit freundlichen Grüßen, ein geheimer deutscher Agent ...;)

Gabusia89
20.01.2021, 22:07
Witam
w dniu dzisiejszym mam problem z załadowaniem gry Internet mi śmiga a cały czas wyskakuje brak odpowiedzi. Oczywiście po uruchomieniu CLIENT.
Proszę o pomoc bo to nie jest pierwszy raz kiedy ten problem występuje.

Alekin
21.01.2021, 12:20
Jeśli klient wyświetla napis Brak odpowiedzi to trzeba czekać. Też tak czasem mam. Czasami ładuje się nawet kilkanaście minut. Ale generalnie zawsze się ładuje, od kilku do kilkunastu minut - zależy na jakim komputerze odpalam

Geralt007
23.01.2021, 13:27
Dzisiaj normalnie się zalogowałem, chwilę posiedziałem i mnie wywaliło następnie po próbie wejścia do gry wyskoczył mi komunikat.
Ktoś ma pomysł o co chodzi ?

Stary_Niedźwiedź
23.01.2021, 13:32
Dzisiaj normalnie się zalogowałem, chwilę posiedziałem i mnie wywaliło następnie po próbie wejścia do gry wyskoczył mi komunikat.
Ktoś ma pomysł o co chodzi ?
Uruchom Menadżera Zadań i sprawdź w procesach czy nie masz uruchomionego Client i/lub The Settlers Online. Jeśli są to je zamknij.

Geralt007
23.01.2021, 13:37
Dziękuje za odpowiedź, wyresetowałem wszystko pozamykałem procesy i podziałało.
Problem na chwilę obecną został rozwiązany.

gosia339
26.01.2021, 01:08
witam mam problem z zalogowaniem sie do gry pobietam ubisoft i gra nie dziala mimo ze login przez fb.

MOD_Victoria
27.01.2021, 19:14
Notka moderacyjna
Tematy "problemy z uruchomieniem aplikacji", "problem z włączeniem klienta" , "problem z grą" - scalono w jeden temat.
Posty z ww tematów napisane w trakcie / po aktualizacji gry przeniesiono do nowego wątku: Problemy po aktualizacji 26 stycznia 2021. (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47681)
Bieżący temat zostałzamknięty i przeniesiony do archiwum, aby nie mieszać problemów i nie powodować chaosu..