Zobacz pełną wersję : Nowy klient do pobrania - Dyskusja
BB_Penelopa
18.12.2020, 13:53
Witam!
Zachęcam do dzielenia się opiniami na temat nowego tymczasowego klienta do pobrania w technologii Flash (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47556).
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
===
W związku z nowym klientem Pojawiło się sporo pytań. Poniżej znajdziecie odpowiedzi na najważniejsze z nich.
Już pierwszego dnia klient "się zapycha". W połowie gry nie można było wysłać odkrywców/ otworzyć poczty. Dopiero reloog ponownie to umożliwił.
To, że mamy teraz klienta, nie oznacza, że należy zaniedbać normalną konserwację komputera. Po każdej aktualizacji gry należy wyczyścić pamięć podręczną przeglądarki i pamięć podręczną DNS. Jeżeli pamięć się przepełnia, oczyszczanie należy przeprowadzać częściej. Obecnie tylko przypuszczam, że mogłeś(aś) o tym zapomnieć. Proszę ponownie opróżnić pamięć podręczną przeglądarki i pamięć podręczną DNS. To naprawdę działa. Nawet jeśli większość osadników w to nie wierzy :-). Dlaczego jest to takie ważne teraz, gdy nastąpiła zmiana? Ponieważ gra została przepisana, masz ciągle w pamięci cache stare pakiety danych flash, a gra nie może ich ponownie pobrać. Jeśli usuniesz te stare dane, gra może zapisać nowe dane w przeglądarce. Resetowanie pamięci podręcznej DNS zwykle pomaga.
Aby wrócić do gry, muszę odinstalować klienta i załadować go ponownie ... bez tej procedury okno ładowania otwiera się na 2 sekundy i ponownie znika ...
Nie, nie musisz. Musiałbyś to zrobić za pierwszym razem, gdybyś miał wcześniej zainstalowanego klienta z serwera testowego lub SLIM. Po ściągnięciu nowego następuje deinstalacja starych wersji. Wystarczy załadować stronę startową, zalogować się do swojej gry, kliknąć na przycisk "Graj", i zaakceptować pojawiające się okienko.
Mogę prosić o instrukcje dla Windows 7 64Bit? Nie jestem geniuszem komputerowym.
Teoretycznie nie jest to trudne: uruchom grę jak zwykle, pobierz klienta, a następnie zainstaluj go, zaloguj się i spójrz na pasek stanu (zminimalizuj przeglądarkę), czy otworzyło się nowe okno. Jeśli tak, wszystko jest w porządku, jeśli nie, spójrz na komunikat o błędzie i poszukaj rozwiązania tutaj. (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47556-Nowy-klient-do-pobrania?p=292707#post292707) Jeżeli go nie znajdziesz, zamieść zrzut ekranu i opis na forum.
System Windows 7 został oficjalnie pozbawiony wsparcia przez firmę Microsoft i nie otrzymuje już żadnych aktualizacji zabezpieczeń od 2019 roku. Można go użyć, ale może tam brakować różnych ważnych plików. Na przyszłość lepiej przejść na Win10, w większości przypadków możesz nadal używać swojego klucza Win 7 dla Win 10.
Wykonałem pobieranie i instalację na moim komputerze z systemem Windows 7, kliknąłem "graj" i ponownie pobrałem plik. Nie pojawia się żadne wyskakujące okienko. Nie pomogło też kilkakrotne odinstalowanie i ponowne zainstalowanie.
- usuń(wyczyść) pamięć podręczną itp. we wszystkich używanych przeglądarkach,
- wyloguj się i zaloguj ponownie,
- kliknij "graj"
- upewnij się, że masz wyłączony ADBlock i że zezwoliłeś na wyskakujące okienka
Dlaczego użytkownicy Windowsa 32-bitowego zostali wykluczeni ze społeczności? - byłoby miło poznać odpowiedź.
Systemy 32-bitowe po prostu nie mają już specjalnej aktualizacji zabezpieczeń. Windows 7 został już oficjalnie pozbawiony wsparcia przez Microsoft. Ogólnie obsługujemy tylko aktualne i oficjalnie „działające” systemy.
Microsoft oficjalnie zaprzestał sprzedaży Windows XP i 7 (jeden od 2009, drugi od 2019) - wskazana jest więc zmiana na Windows 10. Jeśli więc korzystasz ze starszego systemu lub systemu, który nie jest już wspierany, obecnie możemy zaoferować tylko takie rozwiązanie. Brakuje aktualizacji zabezpieczeń, a komputery są narażone na różne niebezpieczeństwa. Użytkownicy systemu Windows 7 powinni mieć również możliwość używania kluczy systemu Windows 7 w systemie Windows 10.
Niestety, nie możemy zapewnić możliwości gry na systemach operacyjnych, które po prostu nie mają odpowiednich aktualizacji zabezpieczeń. Wersja 32-bitowa systemu Windows nie otrzymała obecnie aktualizacji od firmy Microsoft, mimo że jest aktualna i dlatego brakuje nam plików. Nie spodziewaliśmy się tego. W styczniu otrzymasz specjalnego klienta (podobnie jak gracze na komputery Mac).
Gra działa bardzo słabo na nowym kliencie. Excelsior zawiesza się i nie widać co jest wylosowane.
Excelsior to obecnie temat dobrze znany, ale nie zmienia to stabilności klienta. Jeśli "zamarza i szarpie" musisz opróżnić pamięć podręczną przeglądarki i pamięć podręczną DNS. Konserwacja własnego komputera jest nadal zadaniem graczy i powinna być wykonywana regularnie (po każdej aktualizacji gry lub częściej, w zależności od potrzeb).
Gra na Flashplayerze była znacznie lepsza. Pozwólcie nam zagrać ponownie przez Flashplayera.
Nie ma takiej możliwości. Zrobienie kroku w tył na 3 dni nie ma sensu. Flash znika i dlatego gra będzie możliwa tylko przez klienta do czasu, aż nie przejdziemy na UNITY. Bardzo nam przykro z tego powodu.
Aktualne rozwiązania:
1. KLIENT NIE MOŻE ZOSTAĆ ZAKTUALIZOWANY.
ROZWIĄZANIE (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47556-Nowy-klient-do-pobrania?p=292707#post292707)
2. KLIENT NIE REAGUJE (klient nie reaguje)
Poczekaj, nie klikaj, po 30-60 sekundach gra się załaduje.
3. WSZYSTKO ZAINSTALOWANE, A JA JESTEM TYLKO WYSYŁANY NA STRONĘ POBIERANIA
Proszę tam poczekać, w większości przypadków żądanie aktywacji loginu/łącza powinno nastąpić po kilku sekundach.
4. APLIKACJA ZABLOKOWANA
Możesz grać przez 1-2 dni i nagle to już nie działa, bo coś zostało zablokowane. W tym przypadku należy przejść do konkretnych programów antywirusowych i sprawdzić, czy nasz plik aplikacji z sekcji AppRoamind został zablokowany. Jeśli tak, musisz go odblokować/dodać do wyjątków. W razie potrzeby należy na chwilę wyłączyć program antywirusowy, aby przetestować, czy gra się uruchomi. Jeśli możesz grać z wyłączonym programem antywirusowym, i nie możesz kiedy go włączysz ponownie, to znaczy, że antywirus zablokował plik.
5. COŚ POSZŁO NIE TAK - komunikat o błędzie
Pojawia się przy zamykaniu gry i zostanie sprawdzona. Niektórzy gracze dostają tę wiadomość przy starcie i nie mogą grać. Czy zweryfikowałeś już swoje konto Ubisoft Settlers? Jeśli nie, to jest to zdecydowanie konieczne. Masz e-mail w swojej skrzynce pocztowej lub możesz go wysłać poprzez stronę startową => Mój profil => Wyślij ponownie e-mail (jeśli jeszcze nie zrobiłeś). Nie zapomnij też o całkowitym wylogowaniu się z gry i zalogowaniu ponownie po zweryfikowaniu maila.
Proszę mieć na uwadze, że klient na MacOS pojawi się dopiero w styczniu. (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47558-U%C5%BCytkownicy-MacOS?p=292608#post292608)
Od 1 stycznia gra przez STEAM nie będzie już możliwa (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47611-The-Settlers-Online-na-STEAM-wa%C5%BCne!!!).
To chyba wszystko wyjaśnia w kwestii "sprawnego" klienta...
https://i.imgur.com/BPDpQMc.png
Geralt007
18.12.2020, 13:54
Też nie mogę się zalogować, wyskakuje takie okienko "Your client could not be updated!" nie wiem o co chodzi, że coś się nie zaktualizowało.
nie działa
Nie mogę się zalogować wyskakuje okienko z informacją "Your client could not be updated!"
Lord_Crain
18.12.2020, 13:55
Tak samo jak na testowym 15min "brak odpowiedzi" kolejne 5min ładuje grę, a tnie podobnie jak na firefoxie. Wesołych k. Świąt... To chyba ten magiczny czas kiedy i setki czas odstawić. Nie mam czasu czekać 20min za każdym wejściem do gry...
Żeby nie było, że narzekam. Gram na "gamingowym" kompie.
działa, załadował setki, ale dalej zobaczymy
brak Pinky, to się teraz pokemonów naszukam
Your client could not be updated! i tyle z grania. ktoś też tak ma albo wie co z tym zrobić?
Może spróbuj wpierw odinstalować starego klienta - ręcznie.
Jadzia91
18.12.2020, 13:56
ja też nic nie mogę zrobić
mój antywirus wykrywa trojany i coś wywala, nawet jak go wyłączę
blomek70
18.12.2020, 13:57
Witam jak tam działa wam gra po nowemu?
niby wszystko przebiegło pomyślenie a zalogować sie nie idzie
no dobra to czemu nie można wejśc do gry?
mi nawet pasek ładowania gry się nie wyświetla mam komunikat jak kolega wyżej
Klient zainstalowany pomyślnie.
A z poziomu przeglądarki gra nie działą
Geralt007
18.12.2020, 13:58
Ciekawe czy ktoś to przeczyta co My piszemy
Your client could not be updated! i tyle z grania. ktoś też tak ma albo wie co z tym zrobić?
Może spróbuj wpierw odinstalować starego klienta - ręcznie.
robiłem to i nic
blomek70
18.12.2020, 13:59
Pewnie tak tylko jaka będzie reakcja
Abrams85
18.12.2020, 14:01
Nareszcie. Jajko które zniosłem w oczekiwaniu na klienta mogę schować na kolejny event, a teraz czas pograć :D
A jak ktos gra jednocześnie na Słonecznym Grodzie i Nowym Świecie, to jak wtedy być jednocześnie w obu światach naraz? Odpala tylko jednego klienta
jimjimjimek
18.12.2020, 14:06
Zawiesza się.
Zawiesza się.
Jak zwykle konserwacja konserwacji bo klasycznie "poprawki" wprowadzili.
Niestety gra przestała działać - przy próbie uruchomienia gry przekierowuje do strony pobierania https://www.thesettlersonline.pl/pl/pobierz-gr%C4%99
Pobrałem ten plik ale po jego kliknięciu nie uruchamia się instalacja, dostaje informację, że jest to nieznany typ pliku.
Z nazwy pliku wnioskuję, że strona źle rozpoznała system operacyjny i dostaję instalator pod windowsa.
Do czasu naprawienia tego błędu prosił bym o wyłączenie tego przekierowania i umożliwienie gry po staremu w przeglądarce.
brak odpowiedzi ale po odczekaniu około minuty gra ruszyła i działa.
kat-forever
18.12.2020, 14:09
komunikat , nie mozna uruchomic programu ...... ble ble ble i co dalej ?
MagicznyGarnek
18.12.2020, 14:13
Rzeczywiście to zabawne - po dzisiejszej aktualizacji i pracach technicznych możliwa jest gra wyłącznie przez klienta dedykowanego. A mamy 18 grudnia. Szkoda, że nie było tej informacji podanej wcześniej - tzn. że od 18 grudnia będzie można grać tylko z klienta. Tak jak wspomniano powyżej, klient działa tylko na Windows - także chyba to koniec mojej przygody z grą - przecież nie będę trzymał VMki z Windowsem spejalnie do tej gry.
mnie od razu przekierowało do pobierania gry...
Jadzia91
18.12.2020, 14:13
mnie wywala do ekranu - pobierz grę, zrobiłam to wiele razu, odinstalowywał i instalował, teraz tylko mruga
Tomasz12
18.12.2020, 14:14
Klient długo wisi z napisem Brak Odpowiedzi.
Dopiero po kilku minutach można grać.
Ona pod Windows też nie działa
Nie działa
Na stronie głównej jestem zalogowany normalnie.
https://forum.thesettlersonline.pl/attachment.php?attachmentid=3460&d=1608293635
Ciekawa jestem , czy na serwerach niemieckich, chińskich działa?
Spartacus_34
18.12.2020, 14:15
nie dziala
Jadzia91
18.12.2020, 14:16
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/forum/pictures/2020_client_guide/client_4_0.png - otworzyło mi się to białe okienko (z punktu 6) , potwierdziłam ale dalej nic
kielbach
18.12.2020, 14:16
Nie działa. Dochodzi do punktu 10 czyli klient załadowany ale gra się już nie odpali. Klient przestaje odpowiadać.
blomek70
18.12.2020, 14:17
mam dokładnie to samo
Spartacus_34
18.12.2020, 14:19
i jak to zrobilas?
ten sam problem, jakieś rozwiązanie?
blomek70
18.12.2020, 14:22
pewnie takie jak było z NK
MATI9130
18.12.2020, 14:23
Witam a gdzie wersja clienta pod windows 10 32 bit czy będzie taka opcja czy też aby dalej grać muszę kupić teraz windowsa 64 bit proszę o odpowiedź
Witam
Co Wy znowu zrobiliście ???????/ Nic nie działa, teraz w ogóle nie można wejść na gre
BB_Penelopa
18.12.2020, 14:26
A jak ktos gra jednocześnie na Słonecznym Grodzie i Nowym Świecie, to jak wtedy być jednocześnie w obu światach naraz? Odpala tylko jednego klienta
To znaczy, że Twoje działanie jest niezgodne z regulaminem.
BB_Penelopa
zarza11111
18.12.2020, 14:28
cóż, nawet nie było okazji powiedzieć cześć kolegom i koleżankom...
Abrams85
Trzeba mieć odinstalowany klient testowy. Pobrać ten, zainstalować i nie grzebać w folderze w którym się zainstalował tylko odpalać ze strony niebieskim guzikiem.
jankantek
Potwierdzam opinie innych- klient tylko pod windowsa a wiec lipa, czas sie pożegnać
Pobrałem zainstalowałem , a po próbie włączenia gry dalej wyswietla sie tylko komunikat pobierz grę, próbowąłem odistalowac i zainstalować juz kilka razy , ale bez zmian, jakies rady ?
forest_er
18.12.2020, 14:29
Wróciło to o czym pisałem , przy testowym, ale nikt z BB/Ubi nie raczył sie pochylić.
Odinstalowywanie, czyszczenie, zdrowaśki - nie pomagają. :mad::mad::mad:
Jadzia91
18.12.2020, 14:31
to samo mam, nawet do punktu 8 nie mogę dojść
nawet do punktu 8 nie mogę dojść / białe okienko z zapytaniem czy otworzyć URL , potwierdzam, ekran mrugnie i nic więcej
LordZurg
18.12.2020, 14:31
Mam ten sam komunikat !
Nie można chociaż raz zrobić konserwacji/aktualizacji bez problemów ? Sprawdzić wcześniej niezależnie ? ..... ech /......
No niestety, niebieski przycisk graj przekierowuje mnie do strony pobierz klienta. Pomimo tego, że już to zrobiłem i zainstalowałem, zgodziłem się na wszelkie wyskakujące okienka itp. jak w "instrukcji". Gra się nie uruchamia bo za każdym razem przycisk graj przekierowuje mnie do strony pobierz.
Odinstalowałem i zainstalowałem na nowo, nie zmieniło się nic. Wypróbowałem na trzech różnych przeglądarkach.
Jakieś pomysły?
babaranek
18.12.2020, 14:33
działa wszystko oprócz Exceliora
o Pinky info na stronie twórcy - Klient za mały żeby pinki zmieścić do niego - bedzie myślał o wstawieniu w Unity
Lord_Viader
18.12.2020, 14:33
U mnie wyskakuje error: brak pliku api-ms-win-core-localization-l1-2-0.dll i lipa.
Instalator z wirusem nie można zainstalować klienta :(
ArcadioRay
18.12.2020, 14:35
@Abrams85
Trzeba mieć odinstalowany klient testowy. Pobrać ten, zainstalować i nie grzebać w folderze w którym się zainstalował tylko odpalać ze strony niebieskim guzikiem.
Zrobiłem tak a i tak nie działa.
Wyskakuje mi taki oto błąd
ROZWIĄZANIE
Dodać do reguł firewall
https://forum.thesettlersonline.pl/attachment.php?attachmentid=3461&d=1608293721
ROZWIĄZANIE
Dodać do reguł firewall
https://forum.thesettlersonline.pl/attachment.php?attachmentid=3461&d=1608293721
Teraz przyszła pora uporać się z zawieszaniem, choć mam nadzieje, że pierwszy raz ściąga temp files, dlatego tak długo to trwa.
oj bedzie bardzo elitarny event chyba...
Klient pobrany i zainstalowany , wciskam play i dalej nic, tylko komunikat pobierz grę, próbowałem zainstyalowac i odinstalowac kilka razy juz , bez efektu , jakies rady?
Czy tylko powiedziec do widzenia wszystkim ?
Po kilku latach grania, koniec nic nie działa
diabel666tm82
18.12.2020, 14:38
zainstalowalem pomyslnie ale i tak nie dziala wyswietla blad i brak api-ms-core-localization-l1-2-0.dll
ico dalej ?
Spartacus_34
18.12.2020, 14:38
wyskakuje mi ze jestem zle zalogowany i nie mozna zaktualizowac klienta dodam ze loguje sie prze fb
No niestety, niebieski przycisk graj przekierowuje mnie do strony pobierz klienta. Pomimo tego, że już to zrobiłem i zainstalowałem, zgodziłem się na wszelkie wyskakujące okienka itp. jak w "instrukcji". Gra się nie uruchamia bo za każdym razem przycisk graj przekierowuje mnie do strony pobierz.
Odinstalowałem i zainstalowałem na nowo, nie zmieniło się nic. Wypróbowałem na trzech różnych przeglądarkach.
Jakieś pomysły?
client gry tylko pod windę 64 - reszta może tylko pomarzyć o grze - po tylu latach - szkoda
Gra otwiera się w nowym oknie. Gra ładuje się już od ponad 15stu minut. Okno co chwila podświetla się jako "brak odpowiedzi". Gra nie działa. Podejmowałam próbę już kilka razy, zmieniłam przeglądarkę oraz odinstalowałam i zainstalowałam klienta ponownie.
zainstalowalem pomyslnie ale i tak nie dziala wyswietla blad i brak api-ms-core-localization-l1-2-0.dll
ico dalej ?
mam ten sam problem ;/ jest to brak jakiś... szukam rozwiązania
Dopiero za 5 razem gra się uruchomiła. W trakcie ładowania gry pokazywał się komunikat brak odpowiedzi do góry na pasku
Spartacus_34
18.12.2020, 14:42
ROZWIĄZANIE
Dodać do reguł firewall
Teraz przyszła pora uporać się z zawieszaniem, choć mam nadzieje, że pierwszy raz ściąga temp files, dlatego tak długo to trwa.
mozesz napisac krok po kroku dla ulomnych;p
Jadzia91
18.12.2020, 14:43
client gry tylko pod windę 64 - reszta może tylko pomarzyć o grze - po tylu latach - szkoda
mam i nie działa niestety
Zrobilem wszystko i gra nie dziala i tyle lat gry w nogi poszlo.
Hellgorak
18.12.2020, 14:44
Do tej pory gra była uruchamiana na Operze pod VPN'em, ale teraz jest uruchamiana aplikacja która tego VPN'a nie uwzględnia. Router w mojej sieci blokuje wiele rzeczy i nie mam możliwości tego ominąć jak to robiłem przy użyciu VPN'a w przeglądarce Opera.
Jednym słowem mogę po 6 latach gry o niej zapomnieć prawda? Konto przechodzi w stan uśpienia lub je skasuję?
Miło było ale się skończyło, chyba że ktoś podzieli się pomysłem jak to ominąć.
JANUSZ73XXX
18.12.2020, 14:44
kombinowałem kilka razy - nie działa
PioterKa90
18.12.2020, 14:47
czy gra zostanie przywrócona do działania?
siewcaksiazek
18.12.2020, 14:48
sciagnelem klijenta i po instalacji wyskakuje mi komunikat ze klijent nie jest z updatowany pisza takze zeby cofnac sie na strone i lognac normalnie nieststy gra nie dziala
nie ma takich okienek jak podaje ten regulamin, nie działa i tyle.
nie znaleziono api-ms-core localization-1-2-0.dll i po grze
A u mnie się w ogóle nie odpaliło. Pokazuje komunikat, że brak pliku w systemie jakieś api-ms-win-core .......
posejzon
18.12.2020, 14:52
konserwacja i jak zwykle wszystko nie działa :(
mam to samo :(
https://prnt.sc/w5dq2r
kaczorowyzadek
18.12.2020, 14:54
Na Windows 7 (64 bit) nie działa, wywala, że nie ma bibliotek ( http://prntscr.com/w5dki1 ). Pewnie koniec gry.
Jak ściągniesz z neta tę bibliotekę i wrzucisz ja do katalogu z instalacją klienta Setów, to później pokaże, że brakuje następnej biblioteki i tak w kółko do (chyba) czwartej sztuki, której nie mogłem ściągnąć i i tak gra nie poszła.
KatiaKaKa
18.12.2020, 14:54
Załadował grę ale przycisk GRAJ nie działa. Nie otwiera się gra. Na innym kompie u męża działa prawidłowo jego konto. Co robić. Zaraz event swiateczny!!
andrzej_s80
18.12.2020, 14:56
Gra wczytała się za czwartym razem. Wcześniej klient zawieszał się podczas uruchamiania.
ArcadioRay
18.12.2020, 14:59
W "lupce" wpisz "Zapora" i włącz Zaporę Windows Defender. Następnie po lewej Ustawienia zaawansowane. W lewej kolumnie kliknij 'Reguły przychodzące", następnie po prawej "Nowa reguła". Następnie zaznacz "Program", wyszukaj ścieżkę (zaznacz The Settlers Online) a następnie klikaj "Dalej" aż do nadania nazwy. Nazwij np "Settlersy" i zakończ. Powinno zadziałać.
To znaczy, że Twoje działanie jest niezgodne z regulaminem.
BB_Penelopa
Ale od kiedy? Proszę, pokaż mi to w regulaminie, bo z tego co pamiętam, granie na innych światach nie koliduje ze sobą. Nawet kiedyś support w tej sprawie pisał. Co innego jak ma się dwa konta na jednym i tym samym świecie. Przecież jakiekolwiek przesyłanie surowców nie jest możliwe między światami - to jest tak jakbym grał w dwie osobne gry. To nigdy nie łamało regulaminu...
Codziennie nowości...
Ja niestety korzystam z Malwarebytes Windows Firewall Control, lecz jeśli zadajesz takie pytanie, to nie korzystaj z niego.
Wydaje mi się, że takie ustawienia w standardowym zarządzaniu siecią powinny zwrócić komunikat przy próbie połączenia clienta do neta.
https://forum.thesettlersonline.pl/attachment.php?attachmentid=3465&stc=1&d=1608296027
Jak to nie pomoże, to należy dodać regułe wychodzącą w "Zapora systemu Windows z zabezpieczeniami zaawansowanymi"
dla pliku The Settlers Online.exe oraz i client.exe
Geralt007
18.12.2020, 15:04
Dodałem wyjątek w defenderze, dalej mam to samo (dodałem wyjątek jako folder)
Lord_Crain
18.12.2020, 15:12
ROZWIĄZANIE
Dodać do reguł firewall
20min za pierwszym razem. Teraz za drugim 15min i to https://prnt.sc/w5e126
Ktoś testował na telefonie? Bo to jedyny sposób u mnie w święta wysyłania grubasów po fanty.
arturek1964
18.12.2020, 15:13
Jest w końcu jakiś sposób na uruchomienie tej gry czy nie ?????!!! Uruchomiłbym jak dawniej bez przeglądarki , jednak program instalacyjny po pobraniu kasuje skrót w menu start , a z pomocą przekierowania z przeglądarki niestety po raz 10 występuje ten sam błąd https://forum.thesettlersonline.pl/attachment.php?attachmentid=3461&d=1608293721 ,
LordWidmon
18.12.2020, 15:15
pobranie gry instalacja a przed nią odinstalowanie gry powiodło się gra uruchomiła się pod windows 10 bez problemów :)
obie ścieżki dodane do firewalla, zrobiony restart dalej to samo "Your client could not be updated" ....
CzarnyKhmer
18.12.2020, 15:16
Wstawienie ręczne do firewalla nic nie dało. Dalej komunikat, że your client could not be updated.
Rafcio_7
18.12.2020, 15:16
u mnie nie działa ..., wyrzuca komunikat Your client could not be updated!
Sylvestrunio
18.12.2020, 15:18
Błąd zapisu pliku
to samo
ballgarath
18.12.2020, 15:20
Niestety gra nie odpala się, a próbowałem na różnych przeglądarkach.
Wyczyściłem ciasteczka, historię przeglądania i wyskakuje komunikat :
"Your client could not be updated!
Please make sure that you are still logged in. "
Jestem zalogowany a i tak nie wchodzi - odpala się okienko startowe i wywala komunikta
działać działa, przynajmniej u mnie, ale literki i opisy maleńke da się to jakoś powiększyć?
gra nie działa, zróbcie coś z tym
CzarnyKhmer
18.12.2020, 15:22
Taką mam tylko drobną uwagę: czemu ktoś z bb wpadł na tak idiotyczny pomysł, żeby tak dużą zmianę robić w ostatniej chwili? Przecież o unicestwieniu flasha było wiadomo od bardzo dawna? O tym, że event za dwa dni nie wspomnę.
Geralt007
18.12.2020, 15:23
Gra nie działa, ustawiłem wykluczenia jak na scr, dalej to samo "Your client could not be updated!"
Ghal_Maraz
18.12.2020, 15:25
No to super :@ jak to teraz uruchomić na Ubuntu 20.04? Pogrzało chyba kogoś :@ i to tak bez ostrzeżenia... :@
BB_Penelopa
18.12.2020, 15:26
Drodzy Gracze!
Uprzejmie informuję, że chcemy wprowadzić dalsze optymalizacje i dopracować klienta Mac, zamierzamy uruchomić go na początku stycznia. Dziękuję za zrozumienie.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
pliki dll z folderu instalacyjnego klienta, u mnie dziala gra wiec chyba sa wszystkie
https://drive.google.com/file/d/1_GbbFl6hFQK4K2_f76_769nkF3sDm2TT/view?usp=sharing
godarkan
18.12.2020, 15:30
Nie działa, loguję się, instaluję - zainstaluje się poprawnie, klikam w "Graj" i po kilku sekundach wyskakuje okienko "Your client can not be updated" i na tym koniec. Jak kliknę ok - bo nie ma nic innego do kliknięcia to wracam do punktu wyjścia.
Jaskolka
18.12.2020, 15:30
u mnie tak samo
Sylvestrunio
18.12.2020, 15:31
Bardzo pieknie Penelopo że myslicie o Macach ale najpierw pomyslcie o nas. W zdecydowanej większości przypadków gra nie działa. Liczne monity jak widze nic Was nie obchodzą. Żadnego wyjaśnienia. Pokaż, że umiecie nie tylko wywalać ludzi z gry jak nieraz to czyniliście ale, że umiecie sprostać wyzwaniom trudnej sytuacji!
hahaha dobra, ja to widzę tak drodzy Państwo
ludzie którzy są w to zamieszani mają inne roboty, jeden to kierowca autobusu, kelner, sprzedawczyni w sklepie itp, a po robocie siadają i próbują swoich sił z rozwijaniem gierki.
innej opcji nie ma gdyż nie wyobrażam sobie żeby ktokolwiek lub jakakolwiek grupa ludzi pracujący w pełnym wymiarze godzin i za wynagrodzenie(!) odwaliłaby taką amatore...
generalnie to wesołych świąt i szczęśliwego nowego roku, szukajcie sobie innej gierki ^^
Drodzy Gracze!
Uprzejmie informuję, że chcemy wprowadzić dalsze optymalizacje i dopracować klienta Mac, zamierzamy uruchomić go na początku stycznia. Dziękuję za zrozumienie.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Czyli mam sobie przerwę zrobic do stycznia?
Po pobraniu klienta i i jego instalacji u mnie nic sie nie zmienia, po wciśnieciu play wciąz tylko prosi o pobranie.
Czyli mam sobie przerwę zrobic do stycznia?
Po pobraniu klienta i i jego instalacji u mnie nic sie nie zmienia, po wciśnieciu play wciąz tylko prosi o pobranie.
Tu o Maca chodzi nie doczytałem , ja mam windows , ale tak czy tak nie chodzi
Czy pod WIN 7 będzie to działać bo nie działa
Nie działa
serio tylko win 64
nie pozdrawiam
Agniesia113
18.12.2020, 15:36
Poczekajmy teraz na happy hours i nowe przygody i budynki za klejki.. a w tym czasie idźcie na spacer z psem/dzieckiem bo gra może zadziała w bliżej nieokreślonym terminie w 2021 i dla ludzi z Windows i dla "pominiętej" i jak widać gorszej reszty...
i że to musiał być mój pierwszy post na forum ;/ Wstyd..
Lord_Valentino
18.12.2020, 15:37
na stronie angielskiej jest więcej info, nie to co u nas
https://www.thesettlersonline.net/en/homepage
Garcon_Taupe
18.12.2020, 15:38
^^ sklep z klejnotami zawsze działał i działa. A tak pozatym jak w grę przeglądarkową idzie grać tylko na zawirusowanym kliencie to dziękuję
piotrl67
18.12.2020, 15:39
Client pobrany / zainstalowany > Ciastka wyczyszczone > Gra nie odpala
Client pobrany /zainstalowany >> Ciastka wyczyszczone >> Gra nie odpala >> I co Dalej :) ???
Wychodzi na to ze trzeba bedzie pozegnac sie z Settlersami :)
Informatycy BB intensywnie pracuja nad rozwiazaniem problemu :)
https://www.youtube.com/watch?v=OB5f5crQSnM
Client pobrany /Zainstalowany ( Bez administratora) >> Ciastka wyczyszczone >> Gra nie odpala na WIN32 >> I to by bylo tyle w temacie :)
HTTPS://thinfi.com/y757 >> Ewentualnie odpali gre na Win64 ( Pobierasz to G... na wlasna odpowiedzialnosc :)
BB Pracuje nad rozwiazaniem problemu : )
https://www.youtube.com/watch?v=OB5f5crQSnM
Client pobrany /zainstalowany >> Ciastka wyczyszczone >> Gra nie odpala >> I co Dalej ???
Wychodzi na to ze trzeba bedzie pozegnac sie z Settlersami
Kfiatek6
18.12.2020, 15:39
Nie działa! Zaistalowane tak jak trzeba, bez zmiany folderu, antywir usunął TROJANA (sic!) i dalej w przegladarce mam stronę, żeby pobrać klienta. Dodatkowo pojawia się małe kolorowe okienko, a potem wyskakuje komunikat: mój klient nie moze być zaktualizowany (dopiero co ściągnięty). Mam się upewnić, że jestem poprawnie zalogowana i żebym uruchamiała przez przeglądarkę. Jestem zalogowana i probuje przez przeglądarkę i tak nic nie działa.
U mnie działa. Za pierwszym razem w tym nowym okienku trochę się ładował. Po godzinie zwisł, ale zamknąłem i znów załadowałem (tym razem dość szybko). Wygląda, że OK, nie gorzej niż było - tyle że osobne okno.
ArcadioRay
18.12.2020, 15:41
Gra nie działa, ustawiłem wykluczenia jak na scr, dalej to samo "Your client could not be updated!"
To nie to, musisz dodać regułę do zapory
Hej pokazuje mi sie taki komunikat, co mam z tym zrobic ?
https://prnt.sc/w5etf4
To nie to, musisz dodać regułę do zapory
czy to ma być tak dodane do zapory - https://prnt.sc/w5evv5
jak tak to dalej nie działa
na stronie angielskiej jest więcej info, nie to co u nas
https://www.thesettlersonline.net/en/homepage
Ale w instrukcji instalacji też są screeny po niemiecku :/
Kfiatek6
18.12.2020, 15:47
A wczesniej takie kolorowe okno (niby z grafika gry) tez CI sie otwiera? Bo ja mam dokaldnie to samo. Tyle, że zaraz po zainstalowaniu zostal trojan usuniety (w pliku uninstall), a przy probie odinstalowania wyskakuje komunikat, ze nie mozna odnalezc pliku.
Painfulhands
U mnie dokładnie to samo. Mimo iż wszystko jest pobrane i zainstalowane to i tak przycisk GRAJ odsyła mnie do ponownego zainstalowania :/
posejzon
"1. Nie pobieraj klienta jako administrator (ponieważ nie będzie możliwości, aby uruchomić klienta jako administrator)."
co to znaczy i jak to zrobić ?
Mam to samo ...brak pliku, error
gyazo.com/e4c6782bb19d5a30619ca287885ce449
nie działa
Sylvestrunio
18.12.2020, 15:50
A przy okazji dla wszystkich domorosłych informatyków: to nie na tym ma polegać, że mamy wyszukiwac pliki dll, dodawać reguły do firewalla czy też wyszukiwac foldery, zamieniać pliki i Bóg wie co jeszcze. To ma po prostu działać.
Penelopa napisała, że już pracuja na d poprawa i modyfikacja klienta. Może styczeń, może luty? Pytanie powstaje, którego roku?
Zagra w settlersównieliczna garstka szczęśliwców, którym jakimś cudem udało sie wejść na grę.
pobrany i zainstalowany ale gra nie dziala, przy próbie uruchomienia gry przekierowuje ponownie do strony pobierania i tak w kolko, wiec co teraz mam zrobic, przestac grac? a kto mi zwroci pieniadze wlozone w gre, czy tak mozna
pobrany i zainstalowany ale gra nie dziala, przy próbie uruchomienia gry przekierowuje ponownie do strony pobierania i tak w kolko, wiec co teraz mam zrobic, przestac grac? a kto mi zwroci pieniadze wlozone w gre, czy tak mozna
mam to samo,i zero pomocy co robić dalej w tej sytuacji
vips2014
18.12.2020, 15:54
Ale to jest cudowanie a nie granie normalnie :)
Nie wiem czy to Twój przypadek, ale najpierw zainstalowałem klienta i nie działało. Dopiero jak usunąłem go, ZALOGOWAŁEM się i ponownie pobrałem to mogłem uruchomić grę.
Nie działa, loguję się, instaluję - zainstaluje się poprawnie, klikam w "Graj" i po kilku sekundach wyskakuje okienko "Your client can not be updated" i na tym koniec. co dalej?? :) a i klient nie ma rozszerzenia rc1 , jak w instrukcji
Geralt007
18.12.2020, 15:55
Zrobiłem przed chwilą, tą regułę dla aplikacji(taki ma status nie plik a aplikacja) The Settlers Online.exe Niestety nie działa nadal
Kfiatek6
18.12.2020, 15:55
A dlaczego nie można wejść po staremu? Dajcie ludziom wybór.
Hermiona1
18.12.2020, 15:56
Pomoże ktoś?
3467
Jeśli ktoś ma problem z brakiem pliku "api-ms-win-core-localization-l1-2-0.dll" to trzeba wejść na stronę helpx adobe i zainstalować "Aktualizację dla programu uniwersalnej obsługi C w systemie Windows firmy Microsoft". Powinno to pomóc. Polecam się także upewnić czy macie system w wersji 64 bitowej.
ArcadioRay
18.12.2020, 15:58
czy to ma być tak dodane do zapory - https://prnt.sc/w5evv5
jak tak to dalej nie działa
Hmm...ja tak własnie mam i działa.
pat75koswa
18.12.2020, 15:59
nie działa
Czy pod WIN 7 będzie to działać bo nie działa
ja mam 10 i nie dziala
Jadzia91
18.12.2020, 16:04
Taką mam tylko drobną uwagę: czemu ktoś z bb wpadł na tak idiotyczny pomysł, żeby tak dużą zmianę robić w ostatniej chwili? Przecież o unicestwieniu flasha było wiadomo od bardzo dawna? O tym, że event za dwa dni nie wspomnę.
rok. dokładnie rok mieli
Działa bez problemów. Instalacja przeszła gładko i bez problemów. Nie wiem co można źle zrobić? Proces instalacji jest dokładnie opisany. Wcześniej na testowym instalacja była identyczna.
Czy ktoś z tych co im nie działa próbował tam wcześniej przetestować??
to ma działać a nie jakieś tam testy
lover1000000
18.12.2020, 16:13
Gra nie działa!!!
Działa bez problemów. Instalacja przeszła gładko i bez problemów. Nie wiem co można źle zrobić? Proces instalacji jest dokładnie opisany. Wcześniej na testowym instalacja była identyczna.
Ja na testowy tez nie mogłem wejśc, tam tez po zainstalowamiu nic się nie zmieniło , i wciąz po kliknieciu play tylko informacja pobierz grę
Hmm...ja tak własnie mam i działa.
lucky you ;)
A to było wymaganie, że trzeba najpierw na testowym to robić :O bo ja nie korzystam z testowego, więc nie testowałam
A to było wymaganie, że trzeba najpierw na testowym to robić :O bo ja nie korzystam z testowego, więc nie testowałam
Nie było wymagane ale warto było sprawdzić czy zadziała. Teraz nie narzekaj jak ci nie działa.
andrzej1952andi
18.12.2020, 16:17
gra nie działa.
Nie było wymagane ale warto było sprawdzić czy zadziała. Teraz nie narzekaj jak ci nie działa.
hahaha a dlaczego mam nie narzekać, nie działa nie z mojej winy ale z BB, więc mogę narzekać aż naprawią
po instalacji antywirus blokował ten plugin po ręcznym ustawieniu w antywirusie i zezwoleniu żeby nie był blokowany odpalił się z informacją
"Your client could not be uptdated!" i po tym się wyłącza i KONIEC
a z flash playerem w wersji portable bez instalowania nie było żadnych problemów z wejściem do gry
zaoferujcie coś w wersji portable bo ten client to same problemy
Jak ktoś ma komunikat "Something went wrong." I informacje o upewnieniu się czy jesteście zalogowani to sprawdźcie w pasku aplikacji na dole ekranu czy już nie macie uruchomionej gry - niby banalne ale już pare osób tak klikało i pisało o błędzie a wszystko było ok. Jeśli nie ma setków na pasku to spróbujcie przez Menadżera Zadań usunąć proces setków i zalogować się ponownie przez przeglądarkę.
magdina, robilas cos wiecej niz sciagniecie i zainstalowanie klienta?
Jeśli wyskakujące okienko o treści "Otworzyć TSO?" anuluje (zgodnie z poradnikiem) to nie mogę przejść dalej. Ktoś wie jak sobie z tym poradzić?
magdina, robilas cos wiecej niz sciagniecie i zainstalowanie klienta?
zainstalowałam i uruchomilam, wyszłam na godzinę i przestało działać
...jednym slowem: LIPA,
Wszystkie wskazowki etc do niczego, nie dziala i tyle !!!!
to dobry pomysl , czas poszukac cus innego
Abrams85
18.12.2020, 16:31
ja dla próby wyszedłem i wszedłem już kilka razy, czasem tylko dłużej się wczytuje i wyskakuje "brak odpowiedzi" przez moment
hahaha dokładnie każdy kto się zalogował i gra, się napalił jak szczerbaty na suchary a za chwile się okaże że wszyscy się spotkamy wątku skarg i zażaleń
romekdomek
18.12.2020, 16:35
Instalacja win 10.
1. pobieranie pliku
2.Instalacja z automatu C:\Users\user\AppData\Local\Ubisoft\The Settlers Online
3. Folder wyjściowy: C:\Users\user\AppData\Local\Ubisoft\The Settlers Online
Wyodrębnij: The Settlers Online.exe... 100%
Wyodrębnij: api-ms-win-crt-convert-l1-1-0.dll... 100%
Wyodrębnij: api-ms-win-crt-filesystem-l1-1-0.dll... 100%
Wyodrębnij: api-ms-win-crt-heap-l1-1-0.dll... 100%
Wyodrębnij: api-ms-win-crt-locale-l1-1-0.dll... 100%
Wyodrębnij: api-ms-win-crt-math-l1-1-0.dll... 100%
Wyodrębnij: api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll... 100%
Wyodrębnij: api-ms-win-crt-stdio-l1-1-0.dll... 100%
Wyodrębnij: api-ms-win-crt-string-l1-1-0.dll... 100%
Wyodrębnij: api-ms-win-crt-time-l1-1-0.dll... 100%
Wyodrębnij: client.exe... 100%
Wyodrębnij: mimetype... 100%
Wyodrębnij: ucrtbase.dll... 100%
Folder wyjściowy: C:\Users\user\AppData\Local\Ubisoft\The Settlers Online\Adobe AIR
Folder wyjściowy: C:\Users\user\AppData\Local\Ubisoft\The Settlers Online\Adobe AIR\Versions
Folder wyjściowy: C:\Users\user\AppData\Local\Ubisoft\The Settlers Online\Adobe AIR\Versions\1.0
Wyodrębnij: Adobe AIR.dll... 100%
Folder wyjściowy: C:\Users\user\AppData\Local\Ubisoft\The Settlers Online\Adobe AIR\Versions\1.0\Resources
Wyodrębnij: CaptiveAppEntry.exe... 100%
Wyodrębnij: NPSWF32.dll... 100%
Wyodrębnij: NPSWF64.dll... 100%
Wyodrębnij: WebKit.dll... 100%
Folder wyjściowy: C:\Users\user\AppData\Local\Ubisoft\The Settlers Online\Adobe AIR\Versions\1.0\Resources\Licenses
Folder wyjściowy: C:\Users\user\AppData\Local\Ubisoft\The Settlers Online\Adobe AIR\Versions\1.0\Resources\Licenses\cairo
Wyodrębnij: COPYING... 100%
Wyodrębnij: COPYING-LGPL-2.1... 100%
Wyodrębnij: COPYING-MPL-1.1... 100%
Folder wyjściowy: C:\Users\user\AppData\Local\Ubisoft\The Settlers Online\Adobe AIR\Versions\1.0\Resources\Licenses\pcre2
Folder wyjściowy: C:\Users\user\AppData\Local\Ubisoft\The Settlers Online\Adobe AIR\Versions\1.0\Resources\Licenses\pixman
Folder wyjściowy: C:\Users\user\AppData\Local\Ubisoft\The Settlers Online\Adobe AIR\Versions\1.0\Resources\WebKit
Wyodrębnij: LGPL License.txt... 100%
Wyodrębnij: Notice WebKit.txt... 100%
Folder wyjściowy: C:\Users\user\AppData\Local\Ubisoft\The Settlers Online\META-INF
Wyodrębnij: signatures.xml... 100%
Folder wyjściowy: C:\Users\user\AppData\Local\Ubisoft\The Settlers Online\META-INF\AIR
Wyodrębnij: application.xml... 100%
Wyodrębnij: hash
Wyodrębnij: license.txt... 100%
Folder wyjściowy: C:\Users\user\AppData\Local\Ubisoft\The Settlers Online
Utworzono deinstalator: C:\Users\user\AppData\Local\Ubisoft\The Settlers Online\Uninstall.exe
Utwórz folder: C:\Users\user\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\St art Menu\Programs\The Settlers Online
Utwórz skrót: C:\Users\user\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\St art Menu\Programs\The Settlers Online\Uninstall.lnk
Zakończono
4.Po wybraniu folderu:
Ta aplikacja nie będzie działać na Twoim Komputerze.
Aby znaleźć wersję dla tego komputera skontaktuj się z wydawcą oprogramowania.
O co chodzi ?
blomek70
18.12.2020, 16:38
chyba będzie trzeba poszukać nowej gry bez takich problemów a podobnej
to chyba przyjdzie zatrudnić informatyka aby zagrać co jakiś czas
niestety nikt
sprawdźcie czy sklep z klejem działa ten nalewano:)
no dobra czy może się ktoś kompetentny wypowiedzieć jak najprościej wejść do gry bo na razie z tych waszych rad nie wiele idzie wyczytać nie wszyscy kończyli szkoły informatyczne rozumiem zainstaluj otwórz graj ale to zaczyna przypominać szukanie rozwiązań we mgle.
zjadaczasu
18.12.2020, 16:38
Działa dobrze.
Nie wiem czy to komuś pomoże, ale zauważyłam, że najpierw muszę się zalogować na Ubisofcie, a dopiero później odpalić grę z paska.
Działa dobrze.
Nie wiem czy to komuś pomoże, ale zauważyłam, że najpierw muszę się zalogować na Ubisofcie, a dopiero później odpalić grę z paska.
otoz nie pomoglo ........
arturek1964
18.12.2020, 16:43
skoro dziesiątki osób ma ten sam problem , wyskakujące okienko które potem zamyka aplikację , tzn że coś poszło nie tak , Instalacja owszem poszła gładko , ale gra się nie uruchamia, to chyba łatwe do zrozumienia
Marcines2107
zawiesza sie i wyłącza
PanOdkrywca
A może ktoś wie, jak do monitora lupę przykleić?
Albo, jeszcze lepiej, powiększyć obraz? Shift + to jednak za mało.
jutrzejsza
18.12.2020, 16:45
Nie działa
skoro dziesiątki osób ma ten sam problem , wyskakujące okienko które potem zamyka aplikację , tzn że coś poszło nie tak , Instalacja owszem poszła gładko , ale gra się nie uruchamia, to chyba łatwe do zrozumienia
...tak, kon to zrozumie, ale widocznie dla zespolu...to delikatnie mowiac trudne
Magik-112
18.12.2020, 16:46
ja od poczatku i chyba tez zakoncze ta przygode
To dodam, że na testowym też nie miałem problemów z grą. Była możliwość testowania już od kilku tygodni.
To dodam, że na testowym też nie miałem problemów z grą. Była możliwość testowania już od kilku tygodni.
moze cos ulatwie; TY nie miales(as) problemu, jednak jest sporo tych co maja !!!
a ja wiem co sie stalo i co cza zrobic :)
anginka140888
18.12.2020, 16:50
gra nie działa przekierowuje, cały czas do pobraniA Klienta mimo, że zainstalowany.
u mnie to samo ni dziala, lipa
arturek1964
18.12.2020, 16:59
dodam zatem że na testowym ,miałem dokładnie ten sam problem , ale ponieważ gra na normalnym serwerze działała to po prostu nie skorzystałem z testowego
tak czy owak problem jest ,
blomek70
18.12.2020, 17:02
klejnoty zapewne umiesz kupić:)
Abrams85
18.12.2020, 17:05
html jest tak wygodny jak bieganie pod wodą
Postąpiłem zgodnie z zaleceniem kolegi, komunikat zniknął ale odsyła do ponownego zainstalowania
Jeśli ktoś ma problem z brakiem pliku "api-ms-win-core-localization-l1-2-0.dll" to trzeba wejść na stronę helpx adobe i zainstalować "Aktualizację dla programu uniwersalnej obsługi C w systemie Windows firmy Microsoft". Powinno to pomóc. Polecam się także upewnić czy macie system w wersji 64 bitowej.
Postąpiłem zgodnie z zaleceniem kolegi, komunikat zniknął ale odsyła do ponownego zainstalowania
Jadzia91
18.12.2020, 17:07
no a gdzie ta Penelopa, uciekła?
nic już nie pisze... ehh, czytałam niedawno w jakimś wątku, że koleś napisał ani na ten serwer nie moze wbić ani na ten, a Penelopa napisała, że łamie prawo, jakby to teraz kuźwa miało znaczenie... jak gra będzie działać wtedy niech da mu ostrzeżenie
W pracy na win10/64
klient testowy działał bez problemów na Chrome i Firefox
Tak samo w domu win10/64 testowy klient na Firefox bez problemów
Dziasiaj w pracy dedykowany klient nie działa ani na Chrome ani na Firefox
W domu na Firefox działa bez problemów ale zanim załadował grę to "młode wysiedziałem"
Pozdrawiam
jest pewna prawidlowosc; zdecydowana wiekszosc postow to dolaczeni w 2012. nowa pandemia????
czarownica3
18.12.2020, 17:10
CO z ta gra no i tak wlasnie konczy sie setkowanie żal
Jadzia91
18.12.2020, 17:11
jest pewna prawidlowosc; zdecydowana wiekszosc postow to dolaczeni w 2012. nowa pandemia????
chyba tak, zostanie garstka graczy i pewnie napiszą, że zamykają serwery z powodu braku graczy :)
W pracy na win10/64
klient testowy działał bez problemów na Chrome i Firefox
Tak samo w domu win10/64 testowy klient na Firefox bez problemów
Dziasiaj w pracy dedykowany klient nie działa ani na Chrome ani na Firefox
W domu na Firefox działa bez problemów ale zanim załadował grę to "młode wysiedziałem"
Pozdrawiam
w pracy sie nie gra tylko pracuje, taka kara :P
Cicho_Wiem
18.12.2020, 17:13
Witam
U mnie wygląda to tak. Próbowałem na różnych przeglądarkach i wielka kicha.https://prnt.sc/w5gspx
zjadaczasu
18.12.2020, 17:13
odinstaluj stare i zainstaluj na nowo
Jack_Hard
18.12.2020, 17:14
Brawo Ubisoft, pisałem, że do końca 2020 roku zabijecie Settlers Online i nie zwiedliście mnie. Brawo !!!
Po wielu latach codziennej gry to już koniec. Brawo !!!
Wesołych Świąt, Szczęśliwego Nowego Roku - bawcie się sami.
raptor510
18.12.2020, 17:15
i kaszanka
Jadzia91
18.12.2020, 17:15
mam oprócz stacjonarki 2 lapy ( jeden filmy drugi muza), pierwszy raz odpalałam tso na nich, no "i to samo", 3 kompy w domu 0 tso :(
jak zwykle nic nie działa, brak możliwosci zalogowania !!!!!!!!!!,, ale klej kupisz ,sklep działa --------- skandal !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mam oprócz stacjonarki 2 lapy ( jeden filmy drugi muza), pierwszy raz odpalałam tso na nich, no "i to samo", 3 kompy w domu 0 tso :(
na pewno masz ZLE kompy :)
Mariusz7709
18.12.2020, 17:19
mi ciołek z bb odpisał ta sama spiewke link do pobranai clienta i instrukcje chyba maja nas za idiotów
Bardzo pieknie Penelopo że myslicie o Macach ale najpierw pomyslcie o nas. W zdecydowanej większości przypadków gra nie działa. Liczne monity jak widze nic Was nie obchodzą. Żadnego wyjaśnienia. Pokaż, że umiecie nie tylko wywalać ludzi z gry jak nieraz to czyniliście ale, że umiecie sprostać wyzwaniom trudnej sytuacji!
100% prawdy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Geralt007
18.12.2020, 17:20
W tym momencie sytuacja wygląda tak, że część graczy z niewiadomych przyczyn nie może się zalogować. Najważniejsze pytanie czy BB jest świadome tego problemu i czy się ogarną do eventu w poniedziałek. Na te pytania chciałbym usłyszeć odpowiedź od administracji.
Mariusz7709
18.12.2020, 17:21
W tym momencie sytuacja wygląda tak, że część graczy z niewiadomych przyczyn nie może się zalogować. Najważniejsze pytanie czy BB jest świadome tego problemu i czy się ogarną do eventu w poniedziałek. Na te pytania chciałbym usłyszeć odpowiedź od administracji.
jest ale wpiera nam ze to nasza wina
nie licz na to. umiesz liczyc licz na siebie :)
klient nie pobiera sie na steama
Entermax
18.12.2020, 17:23
U mnie po zalogowaniu też brak możliwości wejścia do gry i komunikat " Wersja tego pliku jest niezgodna z wersją używanego systemu Windows...... "
sebol3xik
18.12.2020, 17:24
Klient udaje, że działa. W przeglądarce też 4 liter nie rwało, ale działało sprawniej. Uruchomienie gry to kilka minut... I żeby nie było, i7-4790K@4.6GHz, 32GB RAM, łącze 1000/300mbit.. To jakiś żenujący żart.
Cicho_Wiem
18.12.2020, 17:26
Za każdym razem wygląda to tak: https://prnt.sc/w5gspx
Nie wiem co mam dalej robić. Napisałem nawet do supportu a oni mnie na forum.
Jest ktoś w stanie pomóc ???
"...dzięki dzisiejszej aktualizacji możecie grać w The Settlers Online za pomocą naszego nowego tymczasowego klienta do pobrania opartego na technologii Flash!..."
chyba bardzo tymczasowego i jego czas minal, oby nie bezpowrotnie !
Nie działa.
ciesz sie ze forum jeszcze dziala :)
pitek2012
18.12.2020, 17:34
Piątkowe wydanie na produkcję. Nie mogło inaczej być xD
Jakieś to pocieszenie jest. Przynajmniej człowiek ma świadomość że to nie jest jego wina ;)
ciesz sie ze forum jeszcze dziala :)
Jakieś to pocieszenie jest. Przynajmniej człowiek ma świadomość że to nie jest jego wina
Dwardssad
18.12.2020, 17:35
"Your client could not be updated!" ......,
Poczekam trochę, może to dlatego ze jestem ciągle na windzie jako administrator?
Kfiatek6
18.12.2020, 17:42
ROZWIĄZANIE
Dodać do reguł firewall
Tzn. jak? Mam sie w informatyka bawic? To wole inna gre.
Dajcie znać jak rozwiązanie jakieś będzie szkoda czasu na kombinowanie.
W żaden sposób nie odpale gry.Mignie obraz przy kliknięciu graj i na tym się kończy.Antywirus odinstalowany.Dodatki do przeglądarki również.Na wersji portable przeglądarki to samo.Zgoda na otwieranie aplikacji jest. Win 7
SpecFachowiec
18.12.2020, 17:48
Niestety ale nie działa
i nie zależnie jakiej się użyje przeglądarki bo client sam w sobie jest osobną przegladarką taką bez przycisków i możliwości ustawienia
uruchamia się po naciśnięciu GRAJ z informacją "Your client could not be uptdated!"
Jadzia91
18.12.2020, 17:54
kurcze, naprawdę jak z covidem, zobaczcie na nasze dołączenia do gry, covid zabija emerytów bb "growych" emerytów
po pobraniu klienta z 50 levelu cofnęło mnie do 17, nie jestem w gildii w której byłem, wyspa czysta, to jakaś masakra
lisekfun
18.12.2020, 17:56
gra działa ale jest brak serwera rozmów
krzysieko3
18.12.2020, 17:57
@BB_Penelopa ; @ubisoft -> ja nie wiem kto planowal u was tą "migracje" na nowego klienta -> ale tak sie tego nie robi...
powinniscie zostawic przez jakis czas obie wersje by ludzie na spokojnie mogli sobie to zainstalowac (podpytac innych jak rozwiazac ich problemy z instalacja itp.) i przyzwyczaic do nowego..
a nie na zasadzie - cos nie poszlo ? sorry - to nie zagrasz
odinstaluj stare i zainstaluj na nowo
Niestety nie zadziałało
Czyli robimy przerwę do przyszłego roku, bo może wtedy pokaże się jakiś działający plugin do gry.
SMaximuss
18.12.2020, 17:59
Nee działa -pisze ze "koniecznie uruchom grę za pośrednictwem strony internetowej. upewnij się również, że nadal jesteś zalogowany." Co mam zrobić
Wszystko robię wg. "poradnika", wyczyściłem pliki przeglądarki/odinstalowałem/zainstalowałem/wylogowałem/zalogowałem i nadal to samo, gra nie jest warta zrobienia "format C:" po prostu kończę z graniem... Miło było...
[poniżej link do komunikatu który ciągle mi się wyświetla]
https://drive.google.com/file/d/16UeJ9xqQElv3zM7FaPzqhPf-eKIHX6Ij/view?usp=sharing
ColinRaphaël
18.12.2020, 18:01
Pięknie śmiga bez lagów ;) tylko długo się uruchamia ta apka :) a tak bez zarzutu super BB :)) dziękuję :)))
Maximinvs
18.12.2020, 18:02
Niestet, gra nie działa
czeres73
ino to szybko zmieniac bo starzy gracze z win 7 nie pograj a ja nie bede dla gry kupowal nowego windowsa lipaaaa straszna
Mariusz7709
Pięknie śmiga bez lagów ;) tylko długo się uruchamia ta apka :) a tak bez zarzutu super BB :)) dziękuję :)))
niezła sciema
co ci bb obiecało za ta opinie ?"
ColinRaphaël
18.12.2020, 18:03
niezła sciema
żadna ściema nie było żadnych problemów z instalacją uruchomieniem ;) appka tylko się ładuje długo :) zalecam chwilę cierpliwości i można łupić ŁG ;))
co ci bb obiecało za ta opinie ?"
cóż ci mam poradzić że mi działa, a Tb nie ? dlaczego od razu widzisz spisek ? widzę na moim serverze pokaźne grono graczy którym gra działa :))
piotrmachejek
18.12.2020, 18:03
nie działą
nic z sugesti nie działa nie widzi klijenta
Przełączyłem net z orange neostrady na t-mobile lte i poszło. błąd był "client could not..."
Długo się ładowało, relog, poszło szybko, powrót na orange i już ok.
Dodatkowo podgrałem plik wg:
https://forum.diesiedleronline.de/threads/142001-%C3%9Cbergangsclient-Testphase/page56
napiszę krótko Nie działa ..
krzysieko3
18.12.2020, 18:05
@Smaximus po instalacji - wejdz jeszcze raz na strone glowna i kliknij graj <moze zadziala...>
Mariusz7709
18.12.2020, 18:06
cóż ci mam poradzić że mi działa, a Tb nie ? dlaczego od razu widzisz spisek ? widzę na moim serverze pokaźne grono graczy którym gra działa :))
no to sie ciesz znow sa lepsi i gorsi
slavcorman
18.12.2020, 18:06
Klient się wiesza w trakcie uruchomienia. Brawo. W oknie ładowania gry mam Die Siedler online.
W poniedziałek problem z kontem, a które nie mogłem się zalogować. Okazało się, że po dwóch miesiącach od odłączenia z FB nadaj muszę się logować przez FB. Dzisiaj problem z klientem, który nie może się uruchomić.
https://gyazo.com/c8a4c55e19192f0b9c18f528b8950e1a
kubass271
18.12.2020, 18:07
Dziala. Instalacja bez problemu żadnego. Z początku był problem pisało w oknie program nie odpowiada. Druga próba i załadowało grę bez problemu i działa dobrze.
nie ogarniam na starym kompie w pracy klient odpalil a w domu na nowym nie :(
Gra nie działa szkoda :( u mnie pewnie z powodu windowsa xp :) nowy Pc dopiero w połowie stycznia event przepadnie to nie będzie mi się chciało grać, pierwszy nie zaliczony od 5 lat
, najwyższy czas na zmiany, łezka w oku ale co zrobić
nie da sie tego zainstalować... zatem koniec gry...pozdrawiam
"Błąd otwarcia pliku do zapisu C:\Users....\The Settlers Online.exe"
edit:// Wyłączyłem antywirusa i zainstalowałem, Nadal po wciśnięciu "Graj" przerzuca mnie do "Pobierz". Gra się nie uruchamia.
Nie działa, pobrałam, zainstalowałam i jak wciskam graj nic sie nie dzieje wyskakuje okienko z błedem i pisze by skontaktowac sie z supportem
Mariusz7709
18.12.2020, 18:12
Gra nie działa szkoda :( u mnie pewnie z powodu windowsa xp :) nowy Pc dopiero w połowie stycznia event przepadnie to nie będzie mi się chciało grać, pierwszy nie zaliczony od 5 lat
, najwyższy czas na zmiany, łezka w oku ale co zrobić
nie masz racji mam 2 kompy mam lapka z najnowsza 10 tką i z intelem 7 najnowsza i tez lezy
SMaximuss
18.12.2020, 18:17
kilkakrotnie juz to robiłem i nic
nie działa najnowszy klient
Krychu29
18.12.2020, 18:19
Witam!
Zachęcam do dzielenia się opiniami na temat nowego tymczasowego klienta do pobrania w technologi Flash (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47556).
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Niestety nowy klient nie działa
pan_tomek_
18.12.2020, 18:20
Za pierwszym razem wszedłem do gry ale jak wyszedłem to juz nie potrafie wejść i Gra nie działa wyswietla sie taka informacja //prnt.sc/w5icwj
Piotrek101
18.12.2020, 18:21
witam , mam problem jak kolega . Brak aktualizacji klienta ,dziadostwo i mizeria . Jak mam sie zalogowac?? pomoze ktos?
froscikw
18.12.2020, 18:21
nie działa pod przeglądarką
przekretek
18.12.2020, 18:25
co to za szajs skoro pobieram instaluje i wychodzi napis
TA APLIKACJA NIE BEDZIE DZIALAC NA TWOIM KOMPUTERZE
są jakieś wersje tej nowej aplikacji na system win 10 czy nie wiem zależna od terabajtów na kąpie
PL-korzuch
18.12.2020, 18:26
zmiana internetu i powrót do starego dostawcy i wszystko działa pozdrawiam - problem jest z dostawcami internetu
zmiana internetu i powrót do starego dostawcy i wszystko działa pozdrawiam - problem jest z dostawcami internetu
Kasjamarina
18.12.2020, 18:27
pobrałam, zainstalowałam, zezwalam na uruchomienie aplikacji... i nic. gra się po prostu nie otwiera( firefox, chrom, opera). po 6 latach budowania wypada się z tso pożegnać. szkoda...
w końcu mi się odpaliło ale gra się ładuje już ze 100 razy i za każdym razem brak odpowiedzi
Merlin_Jarecki
18.12.2020, 18:29
ROZWIĄZANIE
Dodać do reguł firewall
Dodałem do reguł, wyłączyłem antyvirus i dalej jest to samo.... WIN10 Home, Edge Chrome, konto lokalne :(
Witam. Po zainstalowaniu klienta w domyślnym folderze, wyskoczyło okienko, ale po kilku sekundach pojawił si e komunikat "brak odpowiedzi".
Screen:
http://c:bez tytułu.jpg
krzysieko3
18.12.2020, 18:34
u mnie sie udalo zainstalowac i odpalic ale procedura byla dosc nieciekawa ->
mam nadzieje ze pomoze komus
wszedlem na glowna kliknalem graj - > pobralem klienta do folderu downloads (pobrane)
na antywirusie kliknalem ze to nie wirus...
kliknelem 2x na tym pliku ktory sie pobral
wyskoczylo powiadomienie z firewalla czy chce odblokowac...
potem wszedlem jescze raz na glowna
kliknalem graj
na gorze przy pasku adresu wyskoczyla informacja czy chcesz uruchomic uzywajac the settlers online.. kliknelem allow
i sie jakos odpalilo
Anre6400
18.12.2020, 18:34
Nie działą
Mariusz7709
18.12.2020, 18:36
u mnie sie udalo zainstalowac i odpalic ale procedura byla dosc nieciekawa ->
mam nadzieje ze pomoze komus
wszedlem na glowna kliknalem graj - > pobralem klienta do folderu downloads (pobrane)
na antywirusie kliknalem ze to nie wirus...
kliknelem 2x na tym pliku ktory sie pobral
wyskoczylo powiadomienie z firewalla czy chce odblokowac...
potem wszedlem jescze raz na glowna
kliknalem graj
na gorze przy pasku adresu wyskoczyla informacja czy chcesz uruchomic uzywajac the settlers online.. kliknelem allow
i sie jakos odpalilo
a mi nie pokazało że to wirus i nie mam zapory i nie działa
Wolny-gaj
18.12.2020, 18:51
Nie dziala i nie moge nic zrobic caly czas wychodzi pobierz gre
Pozdrawiam i chyba juz nie zagram
rogal_81
18.12.2020, 18:51
Nie działa brak odpowiedzi wisi na kilku przeglądarkach :(
Jack_Hard
18.12.2020, 18:53
A ponoć miała to być gra przeglądarkowa działająca na Operze, Firefoxie, Chromie i innych. A tu jakiś chłam i to od 18.12.2020 na dwa dni przed eventem :)
Brawo Ubisoft !!!
JejPodlosc
18.12.2020, 18:54
Nie działa, wysłałam maila na pomoc techniczną. Wyświetla się komunikat, żę nie można znaleźć zawartości początkowej dla tej aplikacji. To chyba koniec grania po 8 latach. Żaden ze mnie informatyk, sama tego nie naprawię. Pozdrówcie Doris i moją cudowną gildię. Żałuję, że takie gwno wyszło tuż przed eventem. Pozdr
rogal_81
18.12.2020, 18:54
cud !!!!!!!!!! ruszyło po 10 może 15 minutach jak zostawiłem kompa bez ruchu