Zobacz pełną wersję : Nieznane regiony - zawieszka
terkot123
16.12.2020, 17:56
Spotkałem następujący problem:
Po zniszczeniu wszystkich obozów przywódców przed Salą Miodów w Jarnbu nie zalicza mi zadania.
Powinno przeskoczyć na użyj ofertę handlową, ale ciągle wisi na pokonaj obóz przywódców :(
Ktoś, coś, jakiś pomysł?
Bo to zadanie to pokonanie przywódcy wikingów, nr 33 wg tej rozpiski http://settlersonlinewiki.eu/przygody/wyprawy/nieznane-tereny/
po pokonaniu wszystkich przewódców w wioskach, i tak nie będziesz mógł wytworzyć 4 premii, bo na to potrzeba 4 oferty handlowe (12 skór) a na mapie jest do zdobycia 11. Z tego powodu zazwyczaj nie zdejmuje sie premii Głęboki Śnieg, (wioska z liderami 10 i 12) bo reszta buffów ma realniejszy wpływ na starty
terkot123
16.12.2020, 21:05
Nie wydaje mi się żeby było tak jak piszesz.
Mam wytworzoną ofertę handlową ze skór zdobytych za wioski 22, 23 i 25 wg. Twojej rozpiski i powinienem ją użyć na Sali Miodów w Jarnbu, ale misja wisi i nie przechodzi dalej do zadania "użyj ofertę handlową ... "
W efekcie mam dwie aktywne antypremie i nie mam jak wyłączyć jednej z nich.
Mam tez aktywne zadanie "wyposaż swoje oddziały w trzeci rodzaj sprzętu zimowego" i też nie mam jak go wypełnić bo nie da się użyć oferty handlowej.
Więc ewidentnie coś jest nie halo
Jurek12345
16.12.2020, 23:28
Ja bym zostawił 2 antypremie bo wtedy leci więcej obsydianu z następnych misjach.
terkot123
17.12.2020, 08:00
Tak właśnie zrobię jak piszesz.
Co nie zmienia faktu, że jest jakiś błąd w misji: jakbym chciał użyć trzeciej oferty handlowej to nie mogę mimo, że ją mam
krotos666
17.12.2020, 11:54
Czy rozwaliłeś wszystkie obozy u góry mapy?
Wg linku powyżej obóz 32
krotos666
17.12.2020, 12:33
Spotkałem następujący problem:
Po zniszczeniu wszystkich obozów przywódców przed Salą Miodów w Jarnbu nie zalicza mi zadania.
Powinno przeskoczyć na użyj ofertę handlową, ale ciągle wisi na pokonaj obóz przywódców :(
Ktoś, coś, jakiś pomysł?
Napiszę inaczej.
To zadanie, o którym myślisz .... już masz zaliczone. :p
terkot123
17.12.2020, 15:44
Ale nie dało się użyć trzeciej oferty handlowej mimo tego, że ja miałem bo sala miodów nie reagował w żaden sposób
Efekt taki, że dalej muszę robić z 2 antypremiami aktywnymi no i rozwalanie obozów i produkcja trzeciej oferty handlowej bez żadnego sensu.