PDA

Zobacz pełną wersję : Pierwsze Informacje: Wydarzenie Bożonarodzeniowe i Klient oparty na Flashu - Dyskusja

BB_Penelopa
11.12.2020, 15:47
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/general/sneakpeek/PL_forum.png

Witam!

Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat postu: "Pierwsze Informacje: Wydarzenie Bożonarodzeniowe i Klient oparty na Flashu (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47539)".

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

funn
11.12.2020, 17:42
coś malo tych informacji

Jolys
11.12.2020, 18:06
Jeden budynek to mało?
Powoli zaczynają reglamentować te obfitości, żebyśmy się w tym nie pogubili :P

ArturGrab
11.12.2020, 18:20
Ale ja niechce nic pobierać chce grać na przeglądarce

z3nfist
11.12.2020, 18:25
przeciez to jest przegladarka , raczej 1 zakladka... hihihi
no jesli nie zainstalujesz to sie pożegnamy.. papa

ariette
11.12.2020, 18:27
jakby uchylili rąbka tajemnicy nt. zmian i nowości to jakby zdradzili już teraz co dostaniemy pod choinkę - to by było niefajnie, prawda?

Priapos
11.12.2020, 18:52
Szkoda ze te melodie to są angielskie piosenki :'( szkoda ze nie polskie, np. jakieś kolędy. ariette na mikołaja się już spóźnili z tym ;p

trorox
11.12.2020, 18:55
Testował ktoś tego nowego Mroźnego Generała (który podróżuje dwa razy szybciej na przygodę, odzyskuje siły dwa razy szybciej po porażce i jego jednostki obronne otrzymują uszkodzenia obszarowe oraz +30% do ataku)

Nowy Bałwan-Odkrywca na plus - szybki i 4x więcej prezentów, mało kosztuje i można 3 kupić za prezenty.

sparkz
11.12.2020, 19:51
nie testowal bo i po co skoro na pierwszy rzut oka widać, że to jeden z najgorszych dostępnych generałów.

Alekin
11.12.2020, 19:52
"Cóż, krok 2 nadchodzi! Za kilka dni nasz nowy klient będzie dostępny. Ten klient musi zostać pobrany i zainstalowany, abyście mógli dalej grać."

Czy na Linux też będzie można zainstalować tego klienta??

stavros84
11.12.2020, 20:14
ja lapka mam z epoki kamienia łupanego i pytanie mam. czy ten klient bedzie działał w 7 oknach??

Pylos1
11.12.2020, 23:12
ja lapka mam z epoki kamienia łupanego i pytanie mam. czy ten klient bedzie działał w 7 oknach??

będzie pod warunkiem że masz 7 64b

Citka73
12.12.2020, 00:17
a na Mac'u - bo testowy był tylko na win

Asiulek-I
12.12.2020, 00:36
może jakąś dodatkową wyspe typu chmura pod choinkę na te dublujace sie budynki powielajace premie typu boiska ogrody itd noi oczywiście grupowe wysyłanie odkrywców na poszukiwania

Lisq3
12.12.2020, 01:39
dajecie dziesiatki nowych budynkow (w kilku kopiach oczywiscie) a nie ma przeciez na to miejsca na wyspie, bezsens... zajmijcie sie zmodyfikowaniem upierdliwych rzeczy typu szybkim zapakowywaniem/rozpakowywaniem generalow, szybkim wysylaniem na raz ilus/wszystkich odkrywcow czy geologow, miejscem oddzielnym dla generalow, bo ludzie po prostu maja dosc klikania codziennie po setki razy i przestaja w to grac. tak samo powinna byc mozliwosc rzucenia stekow od razu na cala wyspe na wszystkie budynki... te klikanie jest juz naprawde wkurzajace

majsterpaulek60
12.12.2020, 09:06
wysyłanie odkrywców mogło być podobnie jak wysyłanie generałów na przygodę to napewno by juz ułatwiło prace graczy

a co do budynków które są powielane można by było je nakładać jeden na drugi ewentualnie pierwszy budynek byłby do kupienia a następne jako ulepszenia

ArturGrab
12.12.2020, 14:50
przeciez to jest przegladarka , raczej 1 zakladka... hihihi
no jesli nie zainstalujesz to sie pożegnamy.. papa

Chyba nie pobierałeś testowego? Poz tym jeżeli coś trzeba porać to o jakiej zakładce mówimy. Aby grać musisz mieć osobnego klienta i osobno przeglądarkę do reszty co robisz podczas grania :)

Nar-Kotek
12.12.2020, 16:54
"Cóż, krok 2 nadchodzi! Za kilka dni nasz nowy klient będzie dostępny. Ten klient musi zostać pobrany i zainstalowany, abyście mógli dalej grać."
jak rozumiem, z chwilą gdy rzeczony klient flash stanie się obowiązkowy, dostępna będzie wersja dla linuxa...
P.S. Gra w setki sprawia mi przyjemność, więc jeśli przez brak wersji na linuksa zabierzecie mi ją, będę szukał innych przyjemnych rzeczy do roboty.

z3nfist
12.12.2020, 19:31
Aby grać musisz mieć osobnego klienta i osobno przeglądarkę do reszty co robisz podczas grania :)

no a jak masz na testowym, musisz mieć oddzielnie przeglądarkę, by móc kliknąć GRAJ, dopiero masz potem osobne okienko ( taką zakładkę) na grę.

sparkz
12.12.2020, 21:01
Technicznie rzecz biorąc przeglądarke masz po to, żeby móc się zalogować i wygenerować token autoryzacyjny przez ktory klient sie zaloguje. Jesli dopisza do klienta jakaś forme logowania to przegladarka nie bedzie do niczego potrzebna (chyba).

nowatu
12.12.2020, 21:11
Witam,
czy mogę otrzymać gdzieś wyniki audytu bezpieczeństwa do tego czegoś co trzeba pobrać i zainstalować ???

Bartexio
12.12.2020, 23:19
Dobra to na kompa teoretycznie będzie coś co może zadziała. A co z wersją na Androida ? czy na puffinie dalej da się zalogować aby podtrzymac wyspę przy życiu
szkoda że event tak późno startuje i przez to może trwać krótko, jak ta nowa prowizorka nie zadziała na dobre

Lunari
13.12.2020, 10:24
jeśli ten klient będzie tak działał jak moja gra farmerska to nie wiem czy go pobiorę mam mało miejsca na dysku laptopa a na nowy mnie nie stać bo ten co mam jest nowy

MagicznyGarnek
13.12.2020, 20:05
Witam,
czy mogę otrzymać gdzieś wyniki audytu bezpieczeństwa do tego czegoś co trzeba pobrać i zainstalować ???

W głównym wątku jest podany link do firmy Hartman, która się podjęła wydawania łatek bezpieczeństwa na produkt Adobe Flash do końca roku 2023 a może i dalej w przyszłość - i zrobiła bo na bazie umowy z firmą Adobe, która była wcześniej producentem Flasha i ona za niego odpowiadała.

Czyli mówiąc po ludzku: Adobe sprzedało Flasha firmie Hartman - i ta firma teraz będzie dbać o jego jakość - te informacje są po prostu podane na stronie, którą wskazał pracownik Ubisoftu w wątku głównym.

Jakie masz oczekiwanie? Czy w ogóle widziałeś kiedykolwiek wynik audytu produktu Adobe Flash, że tak Ci zależy na podobnym wyniku dla Hartman Flash, czy może raczej Twoje pytanie to jest takie typowe bicie piany?

Senserek
14.12.2020, 22:30
Nie wskazano konkretnej lokalizacji do ściągnięcia tego "klienta", poratuje ktoś?

aTenSion
14.12.2020, 23:34
nie testowal bo i po co skoro na pierwszy rzut oka widać, że to jeden z najgorszych dostępnych generałów.

cytuję z wiki :

Twoje jednostki obronne otrzymują uszkodzenia obszarowe oraz +30% do ataku.

także nie wiem czy taki słaby pod górski klan tam gdzie nie ma przeciwników z flankowaniem może nadziałać

sparkz
15.12.2020, 10:32
cytuję z wiki :

Twoje jednostki obronne otrzymują uszkodzenia obszarowe oraz +30% do ataku.

także nie wiem czy taki słaby pod górski klan tam gdzie nie ma przeciwników z flankowaniem może nadziałać

Ma 190 pojemnosci, czyli o praktycznie 1/3 mniej niz starszy gemini. Do tego jednostki obronne z reguly stanowia mniejszosc w Twojej armii i zadaja obrazenia 2-4x mniejsze niz faktyczne jednostki atakujace, wiec caly ten bonus przelozy sie moze na pare % dodatkowych obrazen, gdzie jednoczesnie tracisz polowe (badz ponad polowe) tego co zadaje normalny general ze wzgledu na te 80-90 jednostek mniej (ktore przeciez obetniesz z jednostek atakujacych).

Nie wspominajac o takim malym szczegole, ze jednostki obronne to sa te ktore najczesciej gina, a w niektorych przypadkach gina zanim zdaza zaatakowac.

Ten bonus jest tak pomyslany, ze nie tylko nie ma sensu, ale generalnie to co reprezentuje to jest calkowite przeciwienstwo sensu.

edit :

Paradoksalnie jedynym sensownym zagraniem jakie jestem w stanie na razie wymyslic jest zapakowanie go po brzegi KZ, i puszczanie go wlasnie na obozy ze slabymi jednostkami z flankowaniem, bo wtedy caly ich bonus niwelujesz (bo Twoje najslabsze jednostki maja 250hp). Pytanie ile takich obozow jest.

Abrams85
15.12.2020, 10:38
To taka trochę zapchajdziura bo nawet wygląd garnizonu nie jest nowy, ale za to Sala Koncertowa to bardzo ładna ozdoba ;)

sparkz
15.12.2020, 10:47
Cały sens tego generala jest taki, zeby BB moglo zademonstrowac swoja kreatywnosc ustawiajac mu zadawane obrazenia na wartosci odpowiadajace swiatecznym datom. Poza tym generalnie sluzy on do niczego.

Abrams85
15.12.2020, 11:02
Mogliby już tego klienta dać nowego żeby czas mieli ci którzy zetkną się z potencjalnymi problemami, miał być przed eventem na tyle żeby później nie tracić czasu :/

Madrytczyk20
15.12.2020, 12:06
Pytanie odnośnie klienta, ta wersja działa jedynie na systemach 64 bitowych. Na 32 bitowym systemie klient niestety nie chce się odpalić i granie nie jest możliwe. Zostanie to zmienione czy niektórzy gracze stracą dostęp do gry?

Hercagaia2
16.12.2020, 22:54
Steam otrzyma aktualizacje pozwalającą grać dalj?
Czy na steam gra zniknie?

GeraldTarant
19.12.2020, 09:54
U mnie działa chyba wszystko , nie licząc Excelsiora ( znikają kamyki ,a nie widać co się dostało ). Nie miałem jeszcze co prawda okazji ( czasu ) , żeby zrobić przygodę.

krgruda
20.12.2020, 08:16
Dlaczego Excelsior się zwiesza i nie pokazuje przemiany kryształów.