Zobacz pełną wersję : Zmiany w grze - 08.12.2020 - Dyskusja
BB_Penelopa
07.12.2020, 14:39
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/general/changelog/PL_forumheader.png
Witam!
Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat nadchodzących zmian, opisanych > tutaj (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47529) <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Abrams85
07.12.2020, 17:10
21.12 !!! do tego czasu to ja jajko zniosę :D
Jajka to nie te święta :P
MAGICZNYJACEK
07.12.2020, 17:34
A targowisko Gildii znowu nie uwzględnione Cianiasy nie potrafią naprawić :P
Kfiatek6
07.12.2020, 17:47
Czyli wydarzenie tydzień później, niż zakładano :( Biorąc pod uwagę wygaszenie flasha, to ja to widzę jako jeden wielki dramat.
Czy targowisko gildii będzie poprawione przed przejściem na unity?
vlad1997
07.12.2020, 18:47
11 stycznia zakończenie 1 fazy a 18 całkowite ?
szperacz
07.12.2020, 18:58
czy "nowy klient" będzie działał na systemach 32-bit?
majsterpaulek60
07.12.2020, 19:26
opóźniono event Swiąteczny bo myslą że Swieta tez przeniosą na 6 stycznia jak u sąsiadów
pretor29
07.12.2020, 19:28
Czyli wydarzenie tydzień później, niż zakładano :( Biorąc pod uwagę wygaszenie flasha, to ja to widzę jako jeden wielki dramat.
a gdzie jest napisane ze zakladano ze bedzie tydzien wczesniej ?
Nigdzie, ale by to bylo najbardziej logiczne, start 14 do 4stycznia, okres najbardziej świąteczny.
QueenAlex
07.12.2020, 21:43
Budynki: Kiedy na Wyspie zostanie umieszczonych więcej niż 5 Latarni Widmo, Latarnie te nie powinny już dawać więcej skrzynek z łupami, niż zamierzono
Ciekawe, a gdzie było napisane ile zamierzono? I skoro mam 6 to po co je mam?
A kiedy naprawicie generała ducha, że po wyszkoleniu ostatni atak będzie miał dwa ataki w turze?
pretor29
07.12.2020, 22:31
ile to juz miesiecy bez targowiska gildii ?
majsterpaulek60
07.12.2020, 22:53
oni naprawiają tylko to na czym tracą ewentualnie to na czym my gracze zyskujemy
staszko25
08.12.2020, 00:05
no to teraz daliscie czadu na even jest kilka dni, 01.01.2021 juz nic nie bedzie dzialac, programisci to kozaki, takie prawdziwe
Bartexio
08.12.2020, 00:38
A ile nowych błędów zostanie wgranych ? bo lista poprawek ciekawa i jak pisali poprzednicy cisza o targu gildii. Przez co nie ma nawet chęci aby klikać te zadania
Eventu nie dało się juz po nowym roku odpalić xD zawsze był wcześniej a nie na same świeta
I co bedzie jak gra padnie 1 stycznia, bo z nowym klientem się zapewne nie wyrobia lub będzie tyle błędów że jeden ciort
MOD_Victoria
08.12.2020, 01:08
Budynki: Kiedy na Wyspie zostanie umieszczonych więcej niż 5 Latarni Widmo, Latarnie te nie powinny już dawać więcej skrzynek z łupami, niż zamierzono
Ciekawe, a gdzie było napisane ile zamierzono? I skoro mam 6 to po co je mam?
W pudełku powinien być jeden przedmiot na jedną latarnię widmo (musi być postawiona na wyspie).
W jednym pudełku mieści się maksymalnie 5 przedmiotów, więc jeżeli masz 6 latarni, to powinnaś otrzymać 2 pudełka:
pierwsze z 5 przedmiotami, i drugie z jednym.
Obecnie jest błąd (numer błędu: [23859]) i przy więcej niż 5 latarniach pojawiają się dodatkowe pudełka, ale jest w nich za dużo nagród. Po aktualizacji wszystko powinno działać tak jak zamierzono.
A kiedy naprawicie generała ducha, że po wyszkoleniu ostatni atak będzie miał dwa ataki w turze?
Czekam na odpowiedź w tej sprawie - dam znać jak się dowiem! :)
ile to juz miesiecy bez targowiska gildii ?
Jeszcze nie minęło 90 dni. A prawidłowo targowisko powinno zmieniać się co 90 dni. To, że od dłuższego czasu zmieniało się co 21 dni nie było zamierzonym działaniem.
Kiedy minie 90 dni i w następnej aktualizacji nie zostanie to naprawione - wtedy dopytaj ponownie.
Pozdrawiam
MOD_Victoria
Kfiatek6
08.12.2020, 09:25
Nigdzie nie jest napisane, ale tak zakładaliśmy na czacie. Z resztą od dłuższego czasu już tak było, że wydarzenie zaczynało się wcześniej, a to konkretne właśnie mniej więcej w połowie grudnia.
Malybialymis
08.12.2020, 10:18
nie śledzisz informacji wg rysunku event świąteczny będzie już na nowym kliencie do pobrania tak przynajmniej BB zakłada
A prawidłowo targowisko powinno zmieniać się co 90 dni. To, że od dłuższego czasu zmieniało się co 21 dni nie było zamierzonym działaniem.
Tłumaczenie śmieszne, skoro nie było zamierzonym działaniem, to czemu zostało ustawione tak a nie inaczej ?
Alternatywnie, sugerujesz, ze ludzie tam pracujący nie mają świadomości co robią i efekty ich pracy są czysto przypadkowe ? :)
vassago4
08.12.2020, 11:51
Penelopa mam pytanie - czy nie można informacji o aktualizacji umieszczać z dwudniowym wyprzedzeniem? Przecież to są planowane no chyba nie z dnia na dzień. Gra papu nie da więc bywam tylko z rana a po pracy myślę tylko o tym żeby zjeść i spać, a nie sprawdzać czy czasem nie będzie tzw "konserwy"
cbyeti02
08.12.2020, 12:02
co z adobe fleszem od stycznia nie będzie działał
Wydawało mi sie ze event był wgrywany zwykle na tydzień przed a nie na dwa tygodnie.. A tu wgrywają event a Pamiętnik Dewelopera gdzie? Wgrywacie coś czym sie jeszcze nie pochwaliliście i czego na testowym nie było?
pretor29
08.12.2020, 12:19
Alternatywnie, sugerujesz, ze ludzie tam pracujący nie mają świadomości co robią i efekty ich pracy są czysto przypadkowe ? :)
tak wlasnie .... a co do victori to juz nie peirwszy raz keidy targowisko nie dziala bo problem jest juz znany od ponad pol roku a nie 90 dni ...
jelsi twierdzisz ze zmiana na 21 dni zamiast 90 byla niezamierzona to widocznie to kolejny blad ktory jest juz od kiedy ? rok ? dluzej ? prosze o odpowiedz
czy "nowy klient" będzie działał na systemach 32-bit?
Powinien ,bo to nadal jest flash player w zmienionej formie.
Dopiero player unity , potrzebuje systemów x64, niestety x86 (czyli systemów 32 bit,) nie obsłuży.
-------
co z adobe fleszem od stycznia nie będzie działał
Po to własnie jest ten nowy klient, którego możemy testować na serwerze testowym.
Logowanie pozostaje , bez zmian, jedynie po kliknięciu w przycisk GRAJ, na stronie, wyskoczy ci , osobne okienko od nowego klienta do gry, (pod warunkiem wcześniejszego , jego zainstalowania) .
---------
Wgrywacie coś czym sie jeszcze nie pochwaliliście i czego na testowym nie było?
Jak to, przecież obecnie na testowym, na nowym kliencie, jest Event świąteczny, wgrany.
To skąd jest info na : http://settlersonlinewiki.eu/eventy/event-swiateczny-2020/ , właśnie z serwera testowego.
SKLEP Eventowy: http://z3nfist.cba.pl/images/sklep-event-swiateczny-2020.jpg
Nie zaglądam na testowy wiec nie wiem a nie ma jeszcze osobnego tematu na forum o świątecznym na testowym. Settlerswiki nie jest oficjalna stroną BB i nie ma nic do rzeczy. A Pamietnika Developera jednak nie bylo.
Pamietnik Dewlopera wychodzi , wówczas gdy event trafia na serwery live
edit:
widac masz cos z głową..
poradniki z Wiki, są OKEY( bo na pewno stamtąd używasz) , zaś informacje wzięte z serwera testowego , już nie.
hahaha.
widac masz cos z głową..poradniki z Wiki, są OKEY( bo na pewno stamtąd używasz) , zaś informacje wzięte z serwera testowego , już nie.
hahaha.
chyba ty masz cos z głową bo po prostu bredzisz bez sensu - pytałem o oficjalne info od BB a wiki takimi nie sa. I tyle. Nic nie pisałem o używaniu czy tez nie ani co jest OK a co nie.
pretor29
08.12.2020, 15:22
przciez pamietnik dev zawsze byl na pare dni przed startem eventu a nie na pare dni przed technicznym wdrozeniem go ... start eventu jesli jest 21 to pamietnik pewnie bedzie 18 jak to bylo poprzednio
Lord_Crain
08.12.2020, 19:49
I mija równy rok, jak piekarnia świąteczna zatrzymuje silosy. Dają kolejne, żeby był większy wnerw? :D
ArturGrab
08.12.2020, 20:39
nigdzie ale do tej pory tak było i każdy liczył pewnie że tak będzie
Start: 16.12.2019 – Koniec Faza I: 06.01.2020 – Koniec Faza II: 13.01.2020
Start: 10.12.2018 – Koniec Faza I: 31.12.2018 – Koniec Faza II: 07.01.2019
Start: 12.12.2017 – Koniec Faza I: 02.01.2018 – Koniec Faza II: 09.01.2018
Start: 15.12.2016 – Koniec Faza I: 05.01.2017 – Koniec Faza II: 12.01.2017
Start: 15.12.2015 – Koniec Faza I: 05.01.2016 – Koniec Faza II: 12.01.2016
a1934876817568
08.12.2020, 22:00
W przyszłym tygodniu pewnie przyatakują z tym nowym klientem. Przypuszczam że stąd jest przesunięcie eventu.
BB_Penelopa
09.12.2020, 17:23
Penelopa mam pytanie - czy nie można informacji o aktualizacji umieszczać z dwudniowym wyprzedzeniem? Przecież to są planowane no chyba nie z dnia na dzień. Gra papu nie da więc bywam tylko z rana a po pracy myślę tylko o tym żeby zjeść i spać, a nie sprawdzać czy czasem nie będzie tzw "konserwy"
Hej!
Zmiany w grze zwykle publikowane są z tygodniowym wyprzedzeniem. W grudniu wyszło tak, że zostały opublikowane dzień przed wejściem do gry! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Stary_Niedźwiedź
09.12.2020, 18:32
Drodzy Gracze,
informujemy, iż nasza strona testowa The Settlers Online będzie poddana rozszerzonej konserwacji, ponieważ będziemy dalej przygotowywać się do wdrożenia klienta opartego na technologii Flash.
Planujemy, że konserwacja potrwa do 11 grudnia 2020 roku.
Dziękujemy wszystkim graczom, którzy pomogli przetestować nowego tymczasowego klienta opartego na Flashu i pozostawili opinie. To ogromnie pomogło nam w rozwoju!
Pozdrawiam!
BB_Penelopa
Bo sie juz pogubilem. TSO przechodzi z Flasha na Flasha, czy z Flasha na Unity? Czy to bedzie klient bazujacy na Flashu ktory smiga na silniku Unity? Ja juz nic nie wiem.
pretor29
10.12.2020, 18:27
3 miechy polecisz na kliencie na flaszu a potem na unity przejscie
starszy2008
10.12.2020, 19:15
a ileż to będzie konserw a ile błędów a przez święta pewnie nie pogramy bo cos tam im nie spasi a poza tym informatycy maja wolne