PDA

Zobacz pełną wersję : Gracze pytają - moderatorzy odpowiadają

MOD_Victoria
21.11.2020, 00:50
http://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/general/2017_10_11_survey_forum.png

Uwaga:

Skopiowałam tutaj posty z tematu "Światowy dzień życzliwości i pozdrowień" (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47491). Postaram się na nie odpowiedzieć.
Być może odpowiedzi nie zawsze będą satysfakcjonujące, ale musicie pamiętać, że moderatorzy nie wiedzą wszystkiego, a poza tym podpisali dokument NDA i czasami po prostu nie mogą Wam czegoś powiedzieć przed określonym terminem.

Ale ponieważ każdy kij ma dwa końce... w temacie MOD pyta GRACZA (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47518-MOD-pyta-GRACZA) - to My będziemy zadawali pytania Wam. :)

Prosimy o przestrzeganie zasad. Wpisy naruszające regulamin będą usuwane.

Ciekawe czy z tej okazji zostaną rozpatrzone zaległe reklamacje???

Podoba mi się życzliwe podejście supportu do 3 ticketów, które popełniłem w ostatnim czasie i które życzliwie zamykali nie odnosząc się do meritum sprawy.

W ostatnim czasie występowała awaria systemu ticketów. Z tego co mi wiadomo, wszystko już wróciło do normy. Jeżeli nie otrzymaliście maila z numerem ticketu - wyślijcie zgłoszenie ponownie.
Co do nie odnoszenia się do meritum... nie wiem co mam odpowiedzieć... :) Być może pracownik supportu nie zrozumiał na czym dokładnie polega Twój problem? Czasem dochodzi do nieporozumień, ale myślę, że wszystko da się wyjaśnić.

Ciekawy jestem czy w końcu odbugujecie targowisko gildii??

A pozdrawiam serdecznie technika odpowiedzialnego za zmianę oferty w targowisku gildii - wiedz, że bardzo cenimy Twoje zaangażowanie i oddanie sprawie.
:rolleyes:

Problemy z targowiskiem są zgłoszone do odpowiedniego działu. Każdy problem ma nadawany odpowiedni priorytet a następnie są opracowywane poprawki. Sądzę, że w związku z migracją gry na Unity, która to sprawa jest w tej chwili najpilniejsza, wszystkie inne problemy zostały odłożone na bok. A ponieważ niedziałające targowisko nie wpływa na grę w znaczący sposób - można wywnioskować, że priorytet nadany tej sprawie jest dość niski. Zapewniam jednak, że ta sprawa nie została zapomniana. Zespół ma teraz jednak pilniejsze sprawy, którymi musi się zająć.
Kiedy poprawka zostanie opracowana, informacja pojawi się (jak zwykle) w dzienniku zmian.

W TSO gra się świetnie to fakt niezaprzeczalny, jednakże ja z uporem maniaka zapytam znów o to samo, mianowicie, kiedy będzie można zdobyć MSW w eventach? Może w Bożonarodzeniowym pozwolicie go zdobyć, skoro został wycofany z eventu Wielkanocnego ? Osobiście uważam, że MSW powinien być do zdobycia w każdym z eventów w sklepie za walutę eventową. Kto potrzebuje kupi a kto ma ich wystarczającą ilość nie, przecież to takie proste a generał ten jest niezbędny, skoro jesteśmy dla siebie życzliwi to pomagajmy sobie,
pozdrawiam serdecznie DIABLOMEN33
Generała MSW można było zdobyć przez kilka lat w czasie eventu Wielkanocnego. W tym roku po raz pierwszy nie można było go zdobyć w czasie tego wydarzenia. Nie wiem, czy pojawi się ponownie. Ale na forum serwera testowego udzielają się członkowie zespołu projektantów gry - spróbuj zapytać u źródła! :)

Mam tylko jedno pytanie kiedy będzie możliwość ponownego grania w wersji SIM no i jak z używaniem następcy Adobe Flash Player? :))))

Czy będą jakieś poprawki dotyczące miniclienta? Ciągle wyskakuje brak flash playera mimo jego zainstalowania.
W tej chwili mogę powiedzieć tylko, że pojawi się nowy klient do pobrania, w związku z tym nie spodziewam się inwestowania czasu i pieniędzy w naprawę SLIM. Więcej informacji pojawi się wkrótce!

Pozdrawiam
MOD_Victoria

sławciu
21.11.2020, 13:30
Ciekawe czy z tej okazji zostaną rozpatrzone zaległe reklamacje???

Klasyko
21.11.2020, 13:41
Ciekawy jestem czy w końcu odbugujecie targowisko gildii??

SzkodnikPiotr
21.11.2020, 13:43
Czy będą jakieś poprawki dotyczące miniclienta? Ciągle wyskakuje brak flash playera mimo jego zainstalowania.

DIABLOMEN33
21.11.2020, 13:55
W TSO gra się świetnie to fakt niezaprzeczalny, jednakże ja z uporem maniaka zapytam znów o to samo, mianowicie, kiedy będzie można zdobyć MSW w eventach? Może w Bożonarodzeniowym pozwolicie go zdobyć, skoro został wycofany z eventu Wielkanocnego ? Osobiście uważam, że MSW powinien być do zdobycia w każdym z eventów w sklepie za walutę eventową. Kto potrzebuje kupi a kto ma ich wystarczającą ilość nie, przecież to takie proste a generał ten jest niezbędny, skoro jesteśmy dla siebie życzliwi to pomagajmy sobie,
pozdrawiam serdecznie DIABLOMEN33

GbrL
21.11.2020, 14:01
Podoba mi się życzliwe podejście supportu do 3 ticketów, które popełniłem w ostatnim czasie i które życzliwie zamykali nie odnosząc się do meritum sprawy.
A pozdrawiam serdecznie technika odpowiedzialnego za zmianę oferty w targowisku gildii - wiedz, że bardzo cenimy Twoje zaangażowanie i oddanie sprawie.

:rolleyes:

GalAndrzej
21.11.2020, 15:06
Serdecznie dziękuję za możliwość grania w Settlersików, a gram od ich pierwszych wersji na komputery no i od początku tej wersji online. To co odróżnia tę grę od innych to nienaruszalność mojej wyspy co spowodowało, że wybrałem właśnie ją. Pozdrawiam wszystkich Osadników na wszystkich serwerach, całą ekipę moderatorów oraz BB Mam tylko jedno pytanie kiedy będzie możliwość ponownego grania w wersji SIM no i jak z używaniem następcy Adobe Flash Player? :))))

pretor29
21.11.2020, 18:29
"Każdy problem ma nadawany odpowiedni priorytet a następnie są opracowywane poprawki. Sądzę, że w związku z migracją gry na Unity, która to sprawa jest w tej chwili najpilniejsza, wszystkie inne problemy zostały odłożone na bok. A ponieważ niedziałające targowisko nie wpływa na grę w znaczący sposób - można wywnioskować, że priorytet nadany tej sprawie jest dość niski. "

usmialem sie ... najwiekszy priorytet widocnzie miala zmiana glosu zenskiego na meski bo to jednak znaczace dla calej gry

MOD_Victoria
22.11.2020, 05:00
najwiekszy priorytet widocnzie miala zmiana glosu zenskiego na meski bo to jednak znaczace dla calej gry

Wątpię... :)
Rzeczy, które da się naprawić "od ręki" są naprawiane i wgrywane w czasie najbliższej aktualizacji gry. Pozostałe mają nadawany priorytet zależny od tego, w jaki sposób dany błąd wpływa na grę.

pretor29
22.11.2020, 10:39
widocznie nie bardzo "od reki" skoro przy tej aktualizacji znowu popsuli statek....

kirk30
22.11.2020, 11:01
widocznie nie bardzo "od reki" skoro przy tej aktualizacji znowu popsuli statek....

Niebieska ręka sprawiedliwości naprawi wszystko :)

wojtex113
22.11.2020, 22:21
Wątpię... :)
Rzeczy, które da się naprawić "od ręki" są naprawiane i wgrywane w czasie najbliższej aktualizacji gry. Pozostałe mają nadawany priorytet zależny od tego, w jaki sposób dany błąd wpływa na grę.

Ciekawe czy ten wpis z gotowca czy twórczość własna autora przecież nawet sami twórcy tej gry nie wiedza czemu coś działa lub nie działa. Nie wiedza co dodają do gry 2 razy dodali ten sam błąd ze statkiem w czasie konserwacji

Zee4c
23.11.2020, 11:56
za niedługo będzie ROCZNICA dodania źle działających Świątecznych Piekarni - wyłączających całkowicie silosy po uruchomieniu i jakoś nikt sie nie przejmuje a zapewne będą do kupienia następne w evencie... O zbagowanych zakupach gildyjnych tez nikomu sie juz nie chce wspominać bo po co...

pretor29
23.11.2020, 12:42
" Pozostałe mają nadawany priorytet zależny od tego, w jaki sposób dany błąd wpływa na grę."

wiec atrgowisko piekarnia itp w ogole nie sa wazne bo zbedne rzeczy skoro tyle czasu nikt tego nie robi

PiotrBonifacy
23.11.2020, 18:43
Na samym początku gry na poziomie 3 nie umiem poradzić sobie z zadaniem: nowi osadnicy. 4 mam bezrobotnych i nic nie umiem zrobić. Nie umiem również napisać czegokolwiek na czacie, nawet szeptem.

PiotrBonifacy
23.11.2020, 18:45
Hello, pomoże ktoś?

M0rdechaj
23.11.2020, 21:28
Wybierz ikonę Kupca (skrzynka)
Wybierz zakładkę Czarny rynek
Kup Rodzinę zagranicznego osadnika
Dodaj zakupiony zasób z menu gwiazdy do Domu Władyki. (wejść w gwiazdę, kliknąć na rodzinie zagranicznego osadnika i dodać ich do domu władyki)

Czat jest dostępny chyba od 5 poziomu dopiero.

MOD_Victoria
24.11.2020, 15:14
Wybierz ikonę Kupca (skrzynka)
Wybierz zakładkę Czarny rynek
Kup Rodzinę zagranicznego osadnika
Dodaj zakupiony zasób z menu gwiazdy do Domu Władyki. (wejść w gwiazdę, kliknąć na rodzinie zagranicznego osadnika i dodać ich do domu władyki)

Czat jest dostępny chyba od 5 poziomu dopiero.

Nie chyba, tylko na pewno :P

Dzięki za czujność! :)

za niedługo będzie ROCZNICA dodania źle działających Świątecznych Piekarni - wyłączających całkowicie silosy po uruchomieniu i jakoś nikt sie nie przejmuje a zapewne będą do kupienia następne w evencie... O zbagowanych zakupach gildyjnych tez nikomu sie juz nie chce wspominać bo po co...

Jesteś w błędzie. Problem został rozwiązany podczas aktualizacji 21 stycznia 2020 roku. Przed chwila specjalnie przeniosłam silos z drugiego końca wyspy, postawiłam w zasięgu piekarni i ją uruchomiłam. Premia z piekarni nie oddziałuje na silos (bo i nie powinna) a sam silos pracuje normalnie.

Zee4c
24.11.2020, 23:55
Nie chyba, tylko na pewno :P

Dzięki za czujność! :)

Jesteś w błędzie. Problem został rozwiązany podczas aktualizacji 21 stycznia 2020 roku. Przed chwila specjalnie przeniosłam silos z drugiego końca wyspy, postawiłam w zasięgu piekarni i ją uruchomiłam. Premia z piekarni nie oddziałuje na silos (bo i nie powinna) a sam silos pracuje normalnie.
W czasie TEJ https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46928-Zmiany-w-grze-21.01.2020 aktualizacji? i tak sie tym pochwliliscie? Silosy zasilają kopalnie? Naprawde?
i jakoś znowu nikt nie wspomniał o zbagowanych zakupach gildyjnych.. Naprawdę JA jestem w błędzie?

MOD_Victoria
25.11.2020, 16:07
W czasie TEJ https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46928-Zmiany-w-grze-21.01.2020 aktualizacji? i tak sie tym pochwliliscie? Silosy zasilają kopalnie? Naprawde?
i jakoś znowu nikt nie wspomniał o zbagowanych zakupach gildyjnych.. Naprawdę JA jestem w błędzie?

Nigdzie nie napisałam, że silosy zasilają kopalnie. :D A poza tym... 3x TAK.

Zee4c
25.11.2020, 21:22
bo może trzeba kliknąć na ten link a tam jedyny błąd to: "Aktywacja premii „Ciasteczka z mlekiem” w świątecznej piekarni nie zatrzymuje już produkcji w kopalniach na 1 poziomie" a ja pisze o premii Sekretny Mikołaj i o silosach cały czas... Ale po co czytać prawda? Grunt ze 3x TAK a reszta nie ważna.. taka swojska propaganda sukcesu..

Marzenka87
01.12.2020, 23:41
Zeus jaki masz rozmiar stopy? :))

ArturGrab
02.12.2020, 20:37
MOD_Victoria czy wyśleś mi zaproszenie na FB?

MOD_Victoria
03.12.2020, 18:26
MOD_Victoria czy wyśleś mi zaproszenie na FB?

Nie :D

horis
03.12.2020, 19:27
co mamy zrobic aby wrocil mod Jarpen?

ArturGrab
03.12.2020, 19:46
Nie :D

Dlaczego? :(

MOD_Zeus1
04.12.2020, 07:05
Zeus jaki masz rozmiar stopy? :))

Ech a myślałem że zapytasz o rozmiar nosa .... :)

co mamy zrobic aby wrocil mod Jarpen?

Odbyć tanieć indiański pod siedzibą BB :) :)
A tak bardziej serio wszystko zależy od Jarpena
Nadzieja jest zawsze :)

MOD_Victoria
08.12.2020, 01:17
:)

Lumpola
14.01.2021, 16:36
Targowisko gildii
- po pierwsze od dłuższego czasu jest zawieszone, nic sie nie dzieje, brak informacji
- po drugie gracze maja zablokowane kupowanie silosów, no i co z tego, że mam ich dużo, zawsze kupuje i daję małym, żeby im było łatwiej
Bardzo proszę o odblokowanie 1 i 2
Pozdrawiam

prafda
23.01.2021, 09:54
Targowisko gildii
- po pierwsze od dłuższego czasu jest zawieszone, nic sie nie dzieje, brak informacji
- po drugie gracze maja zablokowane kupowanie silosów, no i co z tego, że mam ich dużo, zawsze kupuje i daję małym, żeby im było łatwiej
Bardzo proszę o odblokowanie 1 i 2
Pozdrawiam

Co z targowiskiem gildii ???? Kiedy zacznie działać ? Po co mi monety gildii ? Ile to może jeszcze trwać ??? Ignorujecie pytanie i nie ma odpowiedzi ? To może tak kiedy będzie odpowiedź na pytanie zadanie wielokrotnie co z targowiskiem ? Może tak będzie łatwiej.

LadyHoses
23.01.2021, 10:10
Co z targowiskiem gildii ???? Kiedy zacznie działać ? Po co mi monety gildii ? Ile to może jeszcze trwać ??? Ignorujecie pytanie i nie ma odpowiedzi ? To może tak kiedy będzie odpowiedź na pytanie zadanie wielokrotnie co z targowiskiem ? Może tak będzie łatwiej.

Więc i ja się dołączam do pytania " Co z targowiskiem gildii"? Dorzucę jeszcze kolejne pytanie: Co z Excelsiorem?

sayanne2604
23.01.2021, 10:41
Więc i ja się dołączam do pytania " Co z targowiskiem gildii"? Dorzucę jeszcze kolejne pytanie: Co z Excelsiorem?

podbijam - te same pytania mam

an6617
23.01.2021, 11:27
Dołączam się do tej dyskusji i popieram Lumpola i prafda. Co z tym targopwiskiem???

bazyl
23.01.2021, 11:37
wszyscy pytają żadnej odpowiedzi
co z targowiskiem i Excelsiorem
gdzie się podziały mody :)

Geralt007
23.01.2021, 12:30
Dołączam się do pytania "Co z targowiskiem gildii"? Co z Excelsiorem?"

MOD_Victoria
23.01.2021, 12:45
"Mody" nie lubią wróżenia z fusów. :) Pytanie (a konkretnie prośba o aktualizację statusu) poszło wyżej (już kilka dni temu) i czekamy, jak wszyscy.

A Excelsior działa, tyle że grafiki się nie wyświetlają. W tym temacie (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47570-23889-Excelsior-zawiesza-si%C4%99) nic się nie zmieniło.

BB_Penelopa
02.03.2021, 12:25
Dołączam się do pytania "Co z targowiskiem gildii"? Co z Excelsiorem?"

Witam serdecznie!

Pracujemy nad tym. Przepraszamy za niedogodności z tym związane i prosimy o cierpliwość w czasie, kiedy nasi deweloperzy pracują nad poprawkami. Niestety nie mamy możliwości określenia, kiedy sytuacja wróci do normy, ale dokonamy wszelkich starań, aby skrócić czas oczekiwania dla graczy.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

gdynianin
04.08.2021, 21:10
Teraz, jak zapewne nie tylko mnie ciśnie się do ust tylko jedno pytanie "Kiedy kruca fuks, dokładnie kiedy naprawicie tą grę?" Bo niestety w takim stanie nie da się w nią kompletnie grać. Strasznie ciekaw jestem odpowiedzi.

hadzi4
08.08.2021, 14:47
Witam serdecznie!

Pracujemy nad tym. Przepraszamy za niedogodności z tym związane i prosimy o cierpliwość w czasie, kiedy nasi deweloperzy pracują nad poprawkami. Niestety nie mamy możliwości określenia, kiedy sytuacja wróci do normy, ale dokonamy wszelkich starań, aby skrócić czas oczekiwania dla graczy.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

minęło 5 miesięcy zatem Pene daruj sobie te i kolejne teksty o ciężkiej pracy waszych niedouczonych informatyków!

ettler
05.10.2021, 18:17
jeśli jest ban na chat to mam zgadywać rezultat sytuacji czy wysyła się wiadomość w tej kwestii ?

tak dziwnie się można poczuć, że jeszcze chat też totalnie skopany i coś za długo nie działa, a "notice" żadnego nie ma

hadzi4
05.10.2021, 22:38
jest 05.10.2021 ...czy w UBI ktoś coś robi poza wciskaniem kitu za pomocą moderatorów i "naczelnej" BB ?

ettler
07.10.2021, 20:42
po co tutaj pytać jeśli nie ma odpowiedzi, proponuję skasować temat bo myli graczy