Zobacz pełną wersję : Zmiany w grze - 17.11.2020 - Dyskusja
BB_Penelopa
09.11.2020, 15:21
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/general/changelog/PL_forumheader.png
Witam!
Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat nadchodzących zmian, opisanych > tutaj (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47468) <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Bartexio
09.11.2020, 17:21
A o targowisku gildii ani słowa, tylko kolejne badziewia wprowadzane do gry
Dopisuje sie do tego posta i podbijam!!
Ta nowa przygoda byla w ogole kiedykolwiek na testowym, czy BB sie zapomniało, a my mamy dyskutować o czymś czego nie mieliśmy nawet okazji zobaczyć na oczy ?
Lord_Crain
09.11.2020, 18:22
Ta nowa przygoda byla w ogole kiedykolwiek na testowym, czy BB sie zapomniało, a my mamy dyskutować o czymś czego nie mieliśmy nawet okazji zobaczyć na oczy ?
Była bardzo krótko, za pokonane obozy wpadały patenty budowlane.
wojtex113
09.11.2020, 19:11
https://forum.tsotesting.com/threads/23038-TSO-Swift-Simulator?p=53347&viewfull=1#post53347
Tak to wyglądało
pretor29
09.11.2020, 19:55
rozumie ze jedna z wazniejszych zmian jest poprawienie glosu zenskiego na meski ... bo przeciez targowisko gildi moze poczekac po co to komu
A ja poproszę aby naprawić dla generała ducha aby po wyszkoleniu "ostatni atak" faktycznie zadziała ta opcja i duch miał 2 ostatnie ataki po rząd - pisałem do suportu ale jak zawsze pełna olewka.
Pozdrawiam
A ja poproszę aby naprawić dla generała ducha aby po wyszkoleniu "ostatni atak" faktycznie zadziała ta opcja i duch miał 2 ostatnie ataki po rząd - pisałem do suportu ale jak zawsze pełna olewka.
Pozdrawiam
to nie jest błąd a raczej lenistwo w zrobieniu opisu, specjalne zdolności te z samej góry szkolenia NIE kumulują się
ani łowca nagród u drżącej brody, ani uzdrowienie u ducha więc dodatkowo nie ma co ich szkolić w takiej umiejętności :p
pewnie z ostatnim atakiem u ducha jest podobnie
w opisie ducha zresztą tyle nawalili drobnym maczkiem, że tekst się nie mieści w oknie, pewnie dlatego opis po łepkach zrobiony
Jacko_kur
10.11.2020, 10:02
Pytanie podstawowe zmiany w grze są 17 listopada czy 10 listopada, bo 10 listopada jest konserwacja i pewnie dodanie nowych funkcji oraz poprawek. Jeśli 17 listopada są zmiany w grze czy to oznacza, że za tydzień będzie kolejna konserwacja, czy też wrzuci się to 10 listopada i "przeleży" to tydzień w grze?
znik3040
10.11.2020, 10:10
@Penelopa, dajesz czadu. cytuję cię z komunikatu z konserwy: "Drodzy Gracze,
We wtorek 10 listopada zadania związane z infrastrukturą IT będą wymagały wyłączenia serwerów gry.
Prosimy o odpowiednie zaplanowanie rozgrywek.
Data: 10 listopada 2020 roku
Czas trwania: Od około 02:00 czasu polskiego do około 12:00 czasu polskiego
Gra: Wszystkie serwery (1-7) będą niedostępne
Przygody & Premium: Zostaną przedłużone
Miłej gry!
BB_Penelopa"
jak mamy grać skoro jest konserwa?
Stary_Niedźwiedź
11.11.2020, 11:46
Wiem że może i trywialne pytanie, ale gdzie/skąd/w jaki sposób można dostać przygodę Interesy Bonabertich? Czy przynoszą ją Odkrywcy (jeśli tak to z jakich poszukiwań?) czy też może wpada z Exelsiora?
BB_Penelopa
11.11.2020, 13:45
Pytanie podstawowe zmiany w grze są 17 listopada czy 10 listopada, bo 10 listopada jest konserwacja i pewnie dodanie nowych funkcji oraz poprawek. Jeśli 17 listopada są zmiany w grze czy to oznacza, że za tydzień będzie kolejna konserwacja, czy też wrzuci się to 10 listopada i "przeleży" to tydzień w grze?
Witaj :)
Konserwacja, która odbyła się 10 listopada, była niezbędna ze względów technicznych.
Nowa wersja gry zostanie wgrana po aktualizacji, która odbędzie się 17 listopada. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
jimjimjimek
11.11.2020, 14:26
Co z targowiskiem gildii?
Bartexio
11.11.2020, 17:22
Ważniejsza jest zmiana głosu geologa czy innego odkrywcy, gdzie zapewne 90% graczy ma głos wyspy itd wyłączony. A nie tam jakieś targowisko gildii
MAGICZNYJACEK
11.11.2020, 18:48
A po co te patenty co polecą z przygody 6 obozów przywódcy z każdego 10 patentów jedna przygoda 60 patentów pytam się po co jak i tak nie ma miejsca komu to potrzebne :( No i j/w co z targiem gildiiiiiii ?
Jakie to ma znaczenie komu to potrzebne albo czy sie trzyma kupy ? najważniejsze, że w grze wyląduje coś czego wczesniej nie bylo, a paru apologetów będzie się mogło rozpływać w komentarzach nad tym jak to BB dodaje nowości.
pretor29
11.11.2020, 20:05
badziew wprowadzaja a blizniacze miasto od roku wisialo na testowym i echo
Kasjamarina
12.11.2020, 18:09
grającym od dawna patenty niepotrzebne, ale pewnie przydadzą się tym co zaczęli grę niedawno.
grającym od dawna patenty niepotrzebne, ale pewnie przydadzą się tym co zaczęli grę niedawno.
no to lipa bo jak zaczęli grać niedawno to poczekają :D przygoda jest od 57 lev a nie wiem czy są wersje łatwiejsze jak w mglistym torcie z zakalcem
drop dość słaby i punktów niedużo, ale na testowym dostaje się 10 x6 patentów i raz pewnie każdy będzie chciał zrobić z ciekawości, więcej nie
Dzisiaj w zadaniach głównych pojawiło mi się zadanie "Rodzina Bonabertich". Pierwsze podzadanie - "Dwie luksusowe posiadłości" - mam podnieść do poziomu 7 dwie posiadłości. Jest jeszcze drugie podzadanie - "Wnętrza z mahoniu". Nie wiem czy ma to coś wspólnego z nowym eventem (przygodą/cyklem zadań) "Interesy Bonabertich", czy też jest to jedno z zadań jakie otrzymuje się po osiągnięciu levelu 79 (coż dzisiaj uczyniłem).
StachuSiekiera
13.11.2020, 04:29
Ten lancuch zadan i tak bedzie za klejki, badz jeden raz za gwiezdne/obsydian/krysztaly, a kolejne za kleje.
Tak ze nie ma sie co napalac.
to nie jest błąd a raczej lenistwo w zrobieniu opisu, specjalne zdolności te z samej góry szkolenia NIE kumulują się
ani łowca nagród u drżącej brody, ani uzdrowienie u ducha więc dodatkowo nie ma co ich szkolić w takiej umiejętności :p
pewnie z ostatnim atakiem u ducha jest podobnie
w opisie ducha zresztą tyle nawalili drobnym maczkiem, że tekst się nie mieści w oknie, pewnie dlatego opis po łepkach zrobiony
Ale te z niższych pięter kumulują się, jak leczenie u Medyków, prawda?
Mariusz7709
16.11.2020, 15:55
Penelopo zabijasz mnei swą niewiedza i okłamywaniem graczy
Specjaliści: Naprawiono błąd powodujący odtwarzanie dźwięków męskiego geologa zamiast żeńskiego geologa.
Hahah, zmieni się sapanie na piskliwe dźwięki? Mam skojarzenia:) Yhy, yhy, yhyyy zamiast yes, yes, yes....
Androm3da
17.11.2020, 12:37
W nowej przygodzie większość wojska nie jest przetłumaczone, jak rodzaj wojska tak i jego opis. Chyba deczko się pośpieszyliście z tą przygodą.
BB_Penelopa
17.11.2020, 12:57
W nowej przygodzie większość wojska nie jest przetłumaczone, jak rodzaj wojska tak i jego opis. Chyba deczko się pośpieszyliście z tą przygodą.
Witaj!
Poproszę o zrzut ekranu z opisaną sytaucją! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Kasjamarina
17.11.2020, 13:48
znowu wcięło statek z tygodniowych zadań. mam rozumieć, że tak będzie po każdej konserwie?
GienekErotoman
17.11.2020, 13:52
A to chyba po aktualizacji miało zniknąć, zamienić się, co mam z tym zrobić?
Wszystkie obozy ubite wojskiem:
https://ibb.co/bXvZRRq
Większość ubita strzałkami (dobijanie obozów przywódców jedynie gienkami):
https://ibb.co/rFMpVC8
Coś jest nie ten teges z tą przygodą, czy bije strzałkami czy ubije obozy gienkami różnica w exp jest żadna, wszystkie obozy poboczne warte c/a 10k expa. Pomijam fakt 180k expa na premium za całość przy dość trudnych obozach... Coś ktoś ?
BB_Penelopa
17.11.2020, 15:09
Dzień dobry!
Otrzymaliśmy już kilka zgłoszeń w sprawie zniknięcia Statku, otrzymaliśmy informację, iż anulowanie nieukończonego poprawnie zadania rozwiązuje problem. Na razie jednak jest to metoda nieoficjalna, gdyż nie została ona przez nas formalnie zatwierdzona. Pamiętajcie jednak, że nie ma możliwości anulowania aktywnego zadania. Takie można ukończyć jedynie za klejnoty.
Równocześnie natomiast skierowaliśmy w tym temacie zawiadomienie do programistów gry. Prosimy zatem przyjąć, iż pracujemy już nad tą sprawą.
Dziękuję za cierpliwość.
BB_Penelopa
Zdaje sie, że na nową przygodę nie działają ani prestiżowe premium, ani zwykłe premum ani stanica. Dostaje się jedynie bazowe 178k pd.
Premie generałów też najwyraźniej nic nie dały.
GrzybuLN
17.11.2020, 16:32
U mnie na stanicy 270k PD wpadło, więc jakoś działa.
WestsidePL
17.11.2020, 18:10
Nie da sie jakoś manulanie przez was anulować tych zadań ze statkiem, lub poprostu wysłac użytkownikom zablokowanym 200klejnotów, to mała usterka, a blokuje graczy z niższym poziomem na tydzień...
Kasjamarina
17.11.2020, 19:22
blokuje wszystkich, a anulować ich się nie da, więc po co pisać głupstwa?
pretor29
17.11.2020, 21:16
1 prosta aktualizacja a 1000 klejnych problemow ... ci to tam naprawde sa z najwyzszej polki brani
Zdaje sie, że na nową przygodę nie działają ani prestiżowe premium, ani zwykłe premum ani stanica. Dostaje się jedynie bazowe 178k pd.
Premie generałów też najwyraźniej nic nie dały.
Wykonałem przygodę 4 razy i ani razu nie dostałem bonusu na prestiżowe premium. Za zwykłe bonus zawsze był. Jeśli chodzi o stanicę to chyba też.
Strata 1800kz a exp bez możliwości bonusowania na 175k... Z drwala można więcej wycisnąć przy 10x mniejszych startach - na prawdę to żaden interes. A zauważyłem taki krzyżyk przy nazwie w księdze zadań... Nacisnelem i po problemie
ArturGrab
18.11.2020, 14:47
BB_Penolopa co ta przygoda miała wnieść do świata serwerów TSO? 180k PD z taką stratą to śmiech na sali ani tam drop ciekawy ani PD za straty
już dawno pisałem że ten kto wymyśla te przygody to powinien zostać zwolniony. Z takim podejściem to UNITY wam tylko pomoże zamknąć grę :)
Patrząc pod względem strat do PD to ja wole już klany robić albo skarb wiedzy.
Gdzie programiści myślenie zostawili???
pretor29
18.11.2020, 14:58
na szybko na byle jak i potem jest taki efekt ... ale pewnie dla nich to wielki sukces
BB_Penelopa
18.11.2020, 15:01
Witam serdecznie!
Gracze z niemieckiej wersji językowej utworzyli poradniki związane nowym łańcuchem zadań i nową przygodą „Interesy Bonabertich”.
Korzystajcie: Poradnik (https://forum.diesiedleronline.de/threads/141860), Poradnik (https://forum.diesiedleronline.de/threads/141861).
Pozdrawiam serdecznie!
BB_Penelopa
pretor29
18.11.2020, 15:09
gracze z polskiej wersji tez juz to dawno zrobili ...
Milimetr001
18.11.2020, 16:05
Wczoraj, szybko ogarnąłem te 4 rundy z ta przygodą , ale miałem taką cichą nadzieję ze Ta wyspa z tej przygody okaże się nową wyspą na naszej wyspie macierzystej, pasowałaby w górny lewy róg, trochę te patenty budowlane za pokonanie dowódców ku temu przemawiały, ale okazało się że patentów nawet nie ma.
Hej,
A mnie po ostatniej aktualizacji zniknął statek z wyzwania tygodnia.
Ktoś wie dlaczego ??
Teraz jest taka nowa świecka tradycja, że po każdej większej aktualizacji statki znikają.
Pamiętajcie, że jesli coś się wywala raz, to to jest bug, jeśli dwa razy - to musi byc feature, jeśli trzy lub więcej - to należy to już traktować jako tradycję.
xKostekx
18.11.2020, 19:02
Zarąbista aktualizacja. Uruchamiam tę przepiękną giereczkę i zamiast ładowania gry widzę duże czarne okno przeglądarki. Po prostu pogratulować :/
Witam serdecznie!
Gracze z niemieckiej wersji językowej utworzyli poradniki związane nowym łańcuchem zadań i nową przygodą „Interesy Bonabertich”.
Korzystajcie: Poradnik (https://forum.diesiedleronline.de/threads/141860), Poradnik (https://forum.diesiedleronline.de/threads/141861).
Pozdrawiam serdecznie!
BB_Penelopa
Gdzie jest statek odpowiedz wszystkim
Androm3da
20.11.2020, 10:19
Witaj!
Poproszę o zrzut ekranu z opisaną sytaucją! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Zrzut ekranu ? Proponuję założyć konto w grze, trochę pograsz, poklikasz, będziesz na bieżąco co i jak (bo w sumie co innego masz do roboty ? :P)
WestsidePL
20.11.2020, 12:25
Widze, że do korzystania z Forum administratorzy w żaden sposób nie zachęcają, kilka dni i brak odpowiedzi... brak rozwiązań... brak informacji... aż do braku szacunku dla graczy. Pełna ingnorancja. Jaki sens ma komunikacja przez Forum z adminami w takim razie, tym bardziej, że ogłoszony był problem kontaktu z supportem, a sugestią jest "kontakt przez forum"... Pozdrawiam
pretor29
20.11.2020, 12:56
to tzw BBłedne koło
Marzenka87
22.11.2020, 12:38
Nie da sie jakoś manulanie przez was anulować tych zadań ze statkiem, lub poprostu wysłac użytkownikom zablokowanym 200klejnotów, to mała usterka, a blokuje graczy z niższym poziomem na tydzień...
Nie sądzę, klikanie pojedynczo każdemu z graczy mija się z celem, za dużo czasu to pochłania zapewne, a jakby się dało hurtem manualnie to już by to zrobili. Wysłania klejnotów po każdej konserwie, ze względu na brak statku też bym się nie spodziewała, bo dlaczego? Nie możesz tygodnia zaczekać i rozpocząć nowego tygodnia zadań. Po prostu trzeba się pogodzić z faktem, że w tym tygodniu nie zrobisz zadań i nie dostaniesz nagród, nie tracisz nic nie mogąc ich zrobić, czas tylko mija i trochę wolniej zdobędziesz to co chcesz, ale nie masz jakiś strat z tego tytułu, więc skąd taki pomysł, że mają Ci 200 klejnotów za to płacić? Dziwne roszczenia jak dla mnie.
WestsidePL
22.11.2020, 17:55
...tym tygodniu nie zrobisz zadań i nie dostaniesz nagród, nie tracisz nic nie mogąc ich zrobić, czas tylko mija i trochę wolniej zdobędziesz to co chcesz, ale nie masz jakiś strat z tego tytułu, więc skąd taki pomysł, że mają Ci 200 klejnotów za to płacić? Dziwne roszczenia jak dla mnie.
Nie bardzo rozumiem co ty piszesz do mnie... bo sama sobie zaprzeczasz... "nie dostane nagród" za zadania i "nic nie trace"... no jak łatwo zauważyć wałasnie trace te "nagrody"... czyli mam prawo do roszczeń jesli w ogóle by ktoś to brał pod uwagę, 200klejek to akurat najbardziej uczciwe i szybkie rozwiązanie. Nie wiem na jaką skale problem występuje, ale patrząc na komentarzy innych graczy to wcale nie tak na dużą. Przechodząc do końca, już sie pogodziłem z tym, że to forum jest bezsensowne i kontakt z adminami to fikcja, nie zamierzam więcej tu komentować i pisać do Penelepy - (tak, dziękuje za brak chęci do wypowiedzenia sie). Odczekam tydzień i tyle. Pozdrawam
Marzenka87
22.11.2020, 18:10
Czyli oczekujesz nagród za niewykonane zadania? Dla mnie to naturalne, że jak nie zrobię zadania to nie mam na co liczyć, gdzie tu zaprzeczanie, nic mi nie odebrano, ja nic nie wydałam na zadanie, więc nic nie tracę, nic nie zyskuję, jestem na 0.
wojtex113
22.11.2020, 18:54
Marzenka 87 to niezły troll wiecznie to zadowolone z byle czego dodanego do gry nie ważne czy ma sens czy nie ważne ze nowość. BB w czasie każdej konserwacji wgrywa buga ze statkiem który blokuje możliwość wykonania zadania co mażenka na to nie zrobiłeś zadania to czemu oczekujesz nagrody normalnie geniusz czystej wody. Za kilka dni zniknie możliwość grania w tą grę wtedy mazenka napisze no jaki problem przecież to normalne ze nie można grac można było to przewidzieć to norma
WestsidePL
22.11.2020, 19:49
Marzenka 87 to niezły troll wiecznie to zadowolone z byle czego dodanego do gry nie ważne czy ma sens czy nie ważne ze nowość. BB w czasie każdej konserwacji wgrywa buga ze statkiem który blokuje możliwość wykonania zadania co mażenka na to nie zrobiłeś zadania to czemu oczekujesz nagrody normalnie geniusz czystej wody. Za kilka dni zniknie możliwość grania w tą grę wtedy mazenka napisze no jaki problem przecież to normalne ze nie można grac można było to przewidzieć to norma
Dzięki za wyręczenie, ręce mi opadły, wydaje mi sie, że to jakaś prowakacja :) . Pozdrawiam
Dariusz1960
23.11.2020, 10:31
Pytanie mam. Czy jest jakiś problem techniczny w grze obecnie ? Od wczoraj gra mi się nie ładuje.
Przepraszam że tutaj ale nie mam innej możliwości
wojtex113
23.11.2020, 11:22
Na jakiej przeglądarce grasz jeżeli na firefox to musisz zmienić przeglądarkę na inną ponieważ gra ma problem w tej chwili z tą przeglądarką.