PDA

Zobacz pełną wersję : Pamiętnik Dewelopera: Halloween 2020 - Dyskusja

BB_Penelopa
16.10.2020, 11:05
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/general/2017_10_halloween/forum_header_banner.png

Witam!

Zapraszam do dzielenia się opiniami na temat najnowszego Wydarzenia Halloween 2020 (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47432).

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Androm3da
16.10.2020, 21:03
"Czarnodrzew", niby mam wybór co do koloru drzewek, wybiorę 2x zielone, tylko po co mi niebieskie za wykonanie łańcucha zadań ciemność ? Niby że kupię jedno a drugie dostanę za ciąg zadań i zyskam 4.5k dyń ? Trochę to głupie bo co, to niebieskie narzucone odgórnie i większość niebieskie będzie miała ? Raczej pytania do BB.

Aruzus
16.10.2020, 21:03
przykro patrzeć jakie ostatecznie przygody wybrali do grupy z zasobami i punktami x2
np. ''popularne'' krawce jak sprytek i bohater, których nikt nie robi od dawna a teraz zacznie?
albo ''łatwo dostępne'' dostępne przygody, kontynuacje-jak inwazja wikingów, kolejne zakazane, matczyna miłość i starzy przyjaciele, aach tyle ich mam że wbiję kilka leveli w czasie eventu i rozbiję dyniowy bank z dosypkami ;)

aż witki opadają, a nie chcecie usunąć z listy jedynej przygody poza grobami, która się teraz spamuje na handlu bo często jest w zadaniach - czyli wiru? usuńcie ja, gracz zbyt się wzbogaci wirując całymi dniami i worki dyń za klejki będą słabo schodzić, proszę to przemyśleć :D

Androm3da
17.10.2020, 10:05
Kolejna opinia, dotycząca zadania ciemność.
"Niech twój specjalista ukończy 150 zadań „Poszukiwanie Skarbów” (krótkie)", jak ktoś ma 100 specjalistów to ok, a jak ktoś ma 20 ? w sumie czemu 150x ich wysyłać a nie 500 ? głupie zadanie wg mnie.

"Wybierz tawernę, wybierz koszary, wybierz magazyn prowiantu, wybierz drwala drzew iglastych, wybierz dom, wybierz kantor handlowy", nie mam tawerny, nie mam domu.

"Dodaj 100.000 (ryby) z twojego menu gwiazdy do jakiegokolwiek złoża" + "Dodaj 20.000 (mięso) z twojego menu gwiazdy do jakiegokolwiek złoża", ktoś kto wymyślił to zadanie w ogóle ogarnia tą grę ? mamy stawy rybne, mamy ulepszone chatki łowców jeleni, po co to doładowywać ?

ColinRaphaël
17.10.2020, 10:27
Kolejna opinia, dotycząca zadania ciemność.
"Niech twój specjalista ukończy 150 zadań „Poszukiwanie Skarbów” (krótkie)", jak ktoś ma 100 specjalistów to ok, a jak ktoś ma 20 ? w sumie czemu 150x ich wysyłać a nie 500 ? głupie zadanie wg mnie.

"Wybierz tawernę, wybierz koszary, wybierz magazyn prowiantu, wybierz drwala drzew iglastych, wybierz dom, wybierz kantor handlowy", nie mam tawerny, nie mam domu.

"Dodaj 100.000 (ryby) z twojego menu gwiazdy do jakiegokolwiek złoża" + "Dodaj 20.000 (mięso) z twojego menu gwiazdy do jakiegokolwiek złoża", ktoś kto wymyślił to zadanie w ogóle ogarnia tą grę ? mamy stawy rybne, mamy ulepszone chatki łowców jeleni, po co to doładowywać ?

Witaj Ty jak zwykle szukasz dziury w całym :))

zadania są rozciągnięte do osiągnięć na 3 tygodnie jaki problem widzisz w wyslaniu 150x grubasów ? skoro w najgorszym wypadku trwaja one 6h ? gracz z Twoim stażem zrobi to 3 x i wsio zaliczone ;) ciesz się że nie wpadli na pomysł długich albo bardzo dlugich poszukiwań wtedy by były jęki i rzucanie mięsem heh

skoro nie masz tawerny to żal ci wydać deski iglaste i kamień w ilości kilkudziesięciu sztuk ? to samo tyczy się domu :D jak i doładowań ryb czy zwierzaków ;) można napisać nie każdy ma ulepszone stawy ryb oraz łowców ;))

polecam wyjść na spacer przewietrzyć się lub olać totalnie grę skoro szukasz w niej tylko samych wad :) jednym słowem ogarnij się :D bo bawisz 95% osób na forum swoim malkontenctwem :)
wiecznie ci coś nie pasuje

przyjemnego weekendu ci życzę :))

pretor29
17.10.2020, 11:21
nie chodzi tu czy ktos ma czy to zajmuje duzo czy malo czasu ale sam rpzeczytaj i pomysl

""Wybierz tawernę, wybierz koszary, wybierz magazyn prowiantu, wybierz drwala drzew iglastych, wybierz dom, wybierz kantor handlowy", nie mam tawerny, nie mam domu."

naprawde?> co to w ogole jest za poziom zadania hahah

M0rdechaj
17.10.2020, 13:34
Zadanie może niskopoziomowe, ale też nie widzę problemu, żeby zbudować na chwilę tawernę czy dom, zaliczyć zadanko i usunąć. Ostatnio trzeba było wybrać kopalnie miedzi i tu był problem, bo przemysłowych nie zaliczyło i albo trzeba było zburzyć albo zaliczyć za klejki. Nie zmienia to faktu, że ten kto układa zadania nie ogarnia gry.

sparkz
17.10.2020, 14:38
Zadnych cudow nie wymyslisz bo gra jest zbyt prymitywna zeby zaoferowac jakies wyzwanie.

Mozesz dostac jakas pule zadan ktore wymagaja od Ciebie zrobienia przygod (ktore i tak juz wielokrotnie robiles, bo nowych nie ma), ale poza tym kazde zadanie jakie w tej grze sie pojawi bedzie sie sprowadzalo do wyprodukuj/posiadaj/wydaj albo kliknij.

Nawet gdyby sie to skalowalo z levelem to musialbys kliknac na budynek do produkcji mozdzierzy zamiast na tawerne, wiec byloby tak samo trywialnie.

Milady84
17.10.2020, 16:11
Coś się zmieniło w przygodach ostatnio? Na wiki chyba było więcej przygód z dyniami...

DukeNukem-PL
18.10.2020, 15:13
Wielokrotnie we wpisie Pamiętnika dewelopera pada tekst: "Premia premium dla znajomego". A co to jest? Czy chodzi o "Prestiżową premię dla znajomego" czy o coś nowego?

ColinRaphaël
18.10.2020, 22:43
tak, chodzi o prestiżową premię dla znajomego

Lord_Crain
19.10.2020, 11:03
Standard BB. Event się zaczął i na dzień dobry kłódka w ofercie...

https://prnt.sc/v26b0h

Yamira
19.10.2020, 11:23
na mojej wyspie brak golema!!!! relog nie pomaga......,tak że jak zwykle!

pretor29
19.10.2020, 12:10
to jest dobre zadanie :D

http://prntscr.com/v27x8u

Aruzus
19.10.2020, 12:42
to jest dobre zadanie :D

http://prntscr.com/v27x8u

to o psikusy chodzi, tylko translator miał zwiechę :D

In5an1aC
19.10.2020, 13:32
Standard BB. Event się zaczął i na dzień dobry kłódka w ofercie...

https://prnt.sc/v26b0h

U mnie znajomy ma w dwóch paczkach w tej za 3.600 i za 8k klejnotów kłódkę a nawet w tej za dynie tyż :P Ty też tak masz?

Kasjamarina
19.10.2020, 13:37
paczka przeraźliwego wzmocnienia i pyszny przysmak - na wszystkich kłódki (nawet na tej za klejki :) )
i w znajdkach, które się pojawiły ok11:00 nie było ani jednej dyni!!!

In5an1aC
19.10.2020, 13:43
paczka przeraźliwego wzmocnienia i pyszny przysmak - na wszystkich kłódki (nawet na tej za klejki :) )

a ile masz archeologicznych geologów?

BB_Penelopa
19.10.2020, 13:59
Witam serdecznie!

Jeżeli na początku wydarzenia występują jakiekolwiek problemy, proszę wyczyścić pamięć podręczną. :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Kasjamarina
19.10.2020, 14:22
7, kupowałam czterech, reszta pewnie z jakich eventów, chętnie zwrócę, bo nie używam ;)
jeśli przez to nie mogę nabyć odkrywczyń - to jestem bardzooo niezadowolona.

In5an1aC
19.10.2020, 14:29
7, kupowałam czterech, reszta pewnie z jakich eventów, chętnie zwrócę, bo nie używam ;)
jeśli przez to nie mogę nabyć odkrywczyń - to jestem bardzooo niezadowolona.

Z tego co wnioskuję jest limit na paczki ponoć. Jeżeli w tamtym roku kupowałeś jedną z tych paczek to w tym roku jej nie kupisz.. Rozmowa u nas na serwerze była i się okazało że ludzie którzy kupowali w tamtym roku mają po blokowane paczki :D

arturito71
19.10.2020, 14:43
Witaj Ty jak zwykle szukasz dziury w całym :))

zadania są rozciągnięte do osiągnięć na 3 tygodnie jaki problem widzisz w wyslaniu 150x grubasów ? skoro w najgorszym wypadku trwaja one 6h ? gracz z Twoim stażem zrobi to 3 x i wsio zaliczone ;) ciesz się że nie wpadli na pomysł długich albo bardzo dlugich poszukiwań wtedy by były jęki i rzucanie mięsem heh

skoro nie masz tawerny to żal ci wydać deski iglaste i kamień w ilości kilkudziesięciu sztuk ? to samo tyczy się domu :D jak i doładowań ryb czy zwierzaków ;) można napisać nie każdy ma ulepszone stawy ryb oraz łowców ;))

polecam wyjść na spacer przewietrzyć się lub olać totalnie grę skoro szukasz w niej tylko samych wad :) jednym słowem ogarnij się :D bo bawisz 95% osób na forum swoim malkontenctwem :)
wiecznie ci coś nie pasuje

przyjemnego weekendu ci życzę :))

może dla Ciebie kolego wysłanie 150 grubasów to nie problem, ale ja zacząłem grę podczas eventu urodzinowego, posiadam w tej chwili 5 odkrywców i dla mnie to zadanie bez wydania tony diamentów jest po prostu niewykonalne.

serio, nikt w firmie nie wpadł na to, że w tą grę grają też nowe osoby, a nie tylko wieloletni wyjadacze, dla których takie zadanie to nie problem ? czy jest jakaś szansa że to zadanie będzie zmienione tak aby nowe osoby też miały szansę ukończyć event ?

Mistamus
19.10.2020, 15:09
może dla Ciebie kolego wysłanie 150 grubasów to nie problem, ale ja zacząłem grę podczas eventu urodzinowego, posiadam w tej chwili 5 odkrywców i dla mnie to zadanie bez wydania tony diamentów jest po prostu niewykonalne.

Wykonalne, tyle, że się musisz mocno namachać.

M0rdechaj
19.10.2020, 16:08

150 / 5 = 30 razy trzeba wysłać tych 5 odkrywców, jak wyślesz ich na krótkie tylko 2 razy dziennie to zrobisz to w 15 dni. Niewykonalne? Zresztą nikt Cie nie zmusza do robienia zadań.

wojtex113
19.10.2020, 16:57

Dobra rada jak masz 5 odkrywców w tym 3 w z tawerny to wysyłaj ich na krótkie poszukiwania po 6 h (bez ulepszeń ) 3 razy dziennie bez problemu to zrobisz zamiast 1 raz na 2 dni na długie poszukiwania. Zamiast 10 dyń długich poszukiwań masz 12 z krótkich.

arturito71
20.10.2020, 00:56
150 / 5 = 30 razy trzeba wysłać tych 5 odkrywców, jak wyślesz ich na krótkie tylko 2 razy dziennie to zrobisz to w 15 dni. Niewykonalne? Zresztą nikt Cie nie zmusza do robienia zadań.

przecież dla osób które dopiero zaczynają grę, zrobienie 150 krótkich poszukiwań jest niewykonalne, naprawdę nie wiem jakim cudem osoby w przedziale poziomowym 19-25 mają wykonać to zadanie bez wydawania pieniędzy. ja też nie mam zamiaru siedzieć z zegarkiem w ręku żeby co 6 godzin puszczać odkrywców, żeby się wyrobić w czasie. gra to ma być przyjemność a nie orka. mam się z pracy zwolnić, żeby móc zrobić zadanie eventowe, które wymaga ode mnie logowania się do gry co 6 godzin przez 20 dni , żeby je zaliczyć? przecież to jakiś absurd. dlaczego nie można zmniejszyć tej absurdalnie wielkiej liczby poszukiwań, dla osób które dopiero zaczynają grę ?

Lord_Valentino
20.10.2020, 14:20
Co to jest ???

Mistamus
20.10.2020, 14:48
50 psikusów.

trorox
25.10.2020, 08:38
Mam 2 pytanka:

- czy "czarujący odkrywca" w paczce to pomyłka czy faktycznie jest to jakiś nowy rodzaj specjalisty?
- czy ktoś testował przydatność tego generała ducha? Czy warto i ilu kupujecie?

Glavo
25.10.2020, 09:45
Co event, to dziwi mnie parcie na wszystko. Jak wchodzicie do zwykłego sklepu, też kupujecie WSZYSTKO? Jest wybór, są możliwości, każdy może zdecydować co kupić.
I w tym przynajmniej jest przewaga starych graczy nad młodymi, że ich STAĆ.
Więc, młodzieży, nie płakać, tylko GRAĆ.

Hristo
25.10.2020, 10:41
Czy Event skończy się godzinę wcześniej niż zapowiadano? Zegar odliczający czas do końca zabawy pokazuje, że wyłączą nas 9 listopada o 9:00. Czyżby deweloperzy nie uwzględnili przesunięcia czasu?

pretor29
25.10.2020, 11:12
nad ty mrozwiazaniem musza popracowac kilka miesiecy

sparkz
25.10.2020, 12:58
I w tym przynajmniej jest przewaga starych graczy nad młodymi, że ich STAĆ.

na co ich stać skoro surowce eventowe są po każdym evencie resetowane ?

Jedyne co masz jako gracz ze stażem to iluzoryczną szansę na kupienie surowców na handlu, która nawet nie zależy od Ciebie ani od tego ile masz zapasów tylko od tego czy ktoś raczy je sprzedać.

Geori
25.10.2020, 13:45
Czy po 9 listopada cmentarze będą działać i dawać dynie do końca czasu eve?

Tomasz12
25.10.2020, 17:12
Tak, cmentarze będą dawać dynie do momentu wyczerpania zasobów.

pretor29
25.10.2020, 17:41
do 16 ... reszta zasobow w nich przepada

Geori
26.10.2020, 02:17
Dzięki za inf.

DukeNukem-PL
29.10.2020, 22:19
"Generał Duch
Opis: ... Naturalne Natychmiastowe Uzdrowienie, nie kumuluje się z umiejętnościami."
No, takie ściemniające objaśnienie, bo co to znaczy, że "nie kumuluje się z umiejętnościami"?
Co tłumacz miał na myśli pod określeniem "kumulacja"? Bo totolotek to to chyba nie jest? Czy może się mylę?

pretor29
30.10.2020, 14:32
nieodzowny element kazdego eventu ktory jest zawsze ... lagiiii ...

mateuszg6060
30.10.2020, 20:21
"Generał Duch
Opis: ... Naturalne Natychmiastowe Uzdrowienie, nie kumuluje się z umiejętnościami."
No, takie ściemniające objaśnienie, bo co to znaczy, że "nie kumuluje się z umiejętnościami"?
Co tłumacz miał na myśli pod określeniem "kumulacja"? Bo totolotek to to chyba nie jest? Czy może się mylę?

logiczne, nie działa na niego ozdrowienie, nie uleczy sie 2 razy

Mistamus
31.10.2020, 13:30
A jest w ogóle jakiś powód, dla którego warto go kupić?

broda102
31.10.2020, 14:51
"Generał Duch

Ducha nie da się zabić - najwyżej można go pogonić.

DukeNukem-PL
31.10.2020, 15:22
logiczne, nie działa na niego ozdrowienie, nie uleczy sie 2 razy
A nie można napisać, że się nie dodają?

Przy tej okazji to wychodzi druga sprawa z Duchem: czy można mu/jej wybrać/nadać tę umiejętność skoro już ją ma? Czy jest ona zablokowana w drzewie? Czy też nie i nieświadomy gracz spartoli sobie generała marnując jeden punkt umiejętności i przy okazji 1050 klejnotów na skasowanie całego drzewa?

sparkz
31.10.2020, 15:30
Czy też nie i nieświadomy gracz spartoli sobie generała marnując jeden punkt umiejętności i przy okazji 1050 klejnotów na skasowanie całego drzewa?

To jest BB wiec mozesz ze 110% pewnością założyc, że nikt tam tego nie przewidział.

pretor29
01.11.2020, 20:43
a tak wyglada 5 osobowy wir to tylko u bb moze byc

http://prntscr.com/vbbmjm

Glavo
03.11.2020, 10:14
Rozumiem, że bug nie zgłoszony i wykorzystywany z korzyścią? :)

pretor29
03.11.2020, 11:05
niestety to tylko grafika

BB_Penelopa
03.11.2020, 18:24
a tak wyglada 5 osobowy wir to tylko u bb moze byc

http://prntscr.com/vbbmjm

Witaj!

Dzieki za zwrócenie uwagi - to błąd graficzny. Opisany przez Ciebie problem jest nam znany i pracujemy nad jego poprawieniem. Przepraszamy za niedogodności z tym związane i prosimy o cierpliwość w czasie, kiedy nasi deweloperzy pracują nad poprawkami. Niestety nie mamy możliwości określenia, kiedy sytuacja wróci do normy, ale dokonamy wszelkich starań, aby skrócić czas oczekiwania dla graczy.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

HTSZ
04.11.2020, 10:39
Czy to normalne, że mając 2 drzewka jednego koloru (niebieskie z podniesionym poziomem o jeden) i klikając na jedno z nich widzę dwie premie do produkowania i możliwość podniesienia do następnego poziomu za 1750 dyń a klikając na drugie widzę tylko jedną premię i możliwość podnoszenia za 1500 dyń :D? Dodam, że przy "szybkość" jest 200% na obu i oba są nieco większe niż podstawowe.

Abrams85
04.11.2020, 12:47
Tak, to normalne. Każdy poziom w górę dodaje nową premie do puli. Jeśli ulepszyłeś jedno o 1 to już masz dwie premie. Ale ulepsza się jedno drzewko a drugie (tego samego koloru) jest tylko do redukcji czasu. Nie ma sensu ulepszać obu ponieważ i tak będą dzieliły jedną kolejkę produkcji.

HTSZ
04.11.2020, 13:29
dziwnie jest to zatem zrobione, bo stoisko z przekąskami, introligator z przygody, wiosenny park pokazują te same opcje, niezależnie w który z budynków kliknę.

HTSZ
04.11.2020, 13:47
p.s. dowiedziałem się, że cukiernia ma podobny "feler" (z mojego punktu widzenia), czyli mając więcej niż jeden budynek, ten drugi mnoży premię, ale nie widać w nim opcji z kolejnych poziomów. Kiepsko zrobione, albo celowe łapanie rozkojarzonych na wydarzeniowe materiały (no bo kliknięcie przez pomyłkę kosztuje Cię dodatkowe 1500 dyń a nic nie zyskasz ;-)).

Mistamus
04.11.2020, 16:05
dziwnie jest to zatem zrobione, bo stoisko z przekąskami, introligator z przygody, wiosenny park pokazują te same opcje, niezależnie w który z budynków kliknę.

Ale powyższych się nie ulepsza.

Alazaria
04.11.2020, 23:24
Witam. Niestety aby skrócić produkcję danej premii oba drzewa muszą być na tym samym poziomie czyli jeżeli chcemy skrócić premie strzała to oba drzewka (tego samego koloru - u mnie niebieskie) muszą być na poziomie 7. Niestety, sprawdzałem, jeżeli jedno były na 7 poziomie a postawiłem drugie drzewko na 1 poziomie to nie skracał się czas produkcji strzał, tylko skracał się czas premii 1 poziomu - bo oba ten poziom osiągnęły. Niestety. Nie uśmiechało mi się władować drugiego drzewka na poziomi 7 ale jak chciałem skrócić czas produkcji strzał to musiałem oba mieć na 7.

In5an1aC
04.11.2020, 23:53
Witam. Niestety aby skrócić produkcję danej premii oba drzewa muszą być na tym samym poziomie czyli jeżeli chcemy skrócić premie strzała to oba drzewka (tego samego koloru - u mnie niebieskie) muszą być na poziomie 7. Niestety, sprawdzałem, jeżeli jedno były na 7 poziomie a postawiłem drugie drzewko na 1 poziomie to nie skracał się czas produkcji strzał, tylko skracał się czas premii 1 poziomu - bo oba ten poziom osiągnęły. Niestety. Nie uśmiechało mi się władować drugiego drzewka na poziomi 7 ale jak chciałem skrócić czas produkcji strzał to musiałem oba mieć na 7.

Ale piszesz bzdury :) mam dwa drzewka niebieskie jeden na 7 poziomie drugi na 1 poziomie i redukuje normalnie mi buffy wyższych poziomów.
Strzałki z jednym drzewkiem to produkcja rzędu 36h a z dwoma to 18 :)

Abrams85
05.11.2020, 19:37
Dokładnie j.w. wystarczy jedno drzewo na 7 a drugie na 1(tego samego koloru). Sprawdzone na 100%

sNooB
05.11.2020, 20:01
Czy warto zainwestować w dwóch generałów Duchów, czy też nie za bardzo? Póki co widzę jedynie zastosowanie do dwóch przygód, a i to pod warunkiem odpowiedniego przydzielenia punktów.

Marzenka87
10.11.2020, 19:35
W tym evencie wszystko szło gładko jak dla mnie.
Dynie wpadały licznie z poszukiwań skarbów, trochę z handlu, ale przede wszystkim z cmentarzy dyń, na których można było zastosować prestiż, drzewko miłości, oleje maszynowe itp. premki mocno zwiększające ich produkcję.

Doładowania do cmentarzy dyniowych, w niektórych przypadkach wpadało ich aż za dużo, co trochę popsuło jednak handel nimi. Najwyższe lvl miały naładowane cmentarze dyniowe na cały event już na drugi dzień rozpoczęcia eventu, mającym mniej czasu jak mi zajęło to tydzień, za to mniejsze lvl były pewnie zadowolone, bo bez problemu pewnie uzbierali doładowania.

Kalendarz w tym roku niczym szczególnym nie zaskoczył, ale wszystko z niego raczej jest przydatne mniej lub bardziej, szkoda że było tylko jedno okno wyboru.

Zadania eventowe były fajne w pierwszym tygodniu, w drugim i trzecim zabrakło mi całego łańcucha zadań.

Osiągnięcia do zrobienia bez problemu, jeśli się do nich zajrzało na początku, niektórzy spóźnialscy jak zwykle szukali potem golemów danego typu do podlania wodą, aby zaliczyć zadanie.

Kupiec, coraz więcej do wyboru. Każdy znalazł coś dla siebie. Fajnie, że było aż 2 młodych gemini, generał duch też się przyda. Czarująca paczka z mennicą żetonów spoko. Ci nowi przestraszeni odkrywcy trochę przydługo szukają tych skarbów, no ale przynajmniej nie trzeba ich aż tak często wysyłać :P

Czarnodrzew ma kilka ciekawych produkcji, jednak strzałki na ostatnim poziomie jego ulepszenia są zbyt słabe, ale drzewo jest piękne :D

Podsumowując event lekki i przyjemny :)

U kupca wybrałam tym razem:
młodego geminigeo
halloweenowy pakiet generałów (ze względu na młodego geminiego w składzie)
czarującą paczkę
wszystkich zauroczonych odkrywców
wszystkich przestraszonych odkrywców
3x cudowną rezydencję halloweenową (z ulepszeniem za dynie), 2 kupione i ulepszone, na jedną jeszcze uzbieram z cmentarzy i ulepszę.
Poza tym ulepszyłam za dynie ten czarnodrzew jeden na 7 lvl.

:cool:
edit. + czarnodrzew niebieski i 2 dworki na wodzie ;)

Aruzus
11.11.2020, 00:07
W tym evencie wszystko szło gładko jak dla mnie.

:cool:
jak pisze się takie podsumowania, no więc bierzemy generator zachwytów eventowych i ładujemy bazę danych:

W tym evencie wszystko szło gładko
Dynie wpadały licznie z poszukiwań skarbów
Osiągnięcia do zrobienia bez problemu
Zadania eventowe były fajne
Każdy znalazł coś dla siebie
Bez problemu pewnie uzbierali
Paczka spoko
Odkrywcy wolni ale nie trzeba ich często wysyłać (sorry, jak lubie czytać te marzenkowe wklejki, to akurat zasługuje na nagrodę darwina)
kupiłam wszystko, prawie wszystko, wszystko co potrzebne (wybrać jedną opcję)

a teraz zakręcić kołem, dodać interpunkcję i opublikować na forum
podsumowanie eventu gotowe :D :D :D :D :D :D :D :D pozdrówka :)

pretor29
11.11.2020, 02:20
krotkie podsumowanie w 2 punktach

1 .event byl

2. lag , lag, lag, lag, lag, po chwili przerwy lag i na koniec lag wszystko wysmienicie skomponowane z tysiacami relogow

sparkz
11.11.2020, 08:29
Akurat trudno nie zgodzic sie z tym, ze wszystko poszlo gladko, wszystko co mialo jakakolwiek wartosc zakupilem spedzajac online kolo 2 minut dziennie.

jozioblabla
16.11.2020, 23:32
Hmmm. Odnoszę wrażenie, że jeden z graczy pośród wszystkich serwerów to jakiś "przechwalacz" swojej osoby. Event owszem, jeden z łatwiejszych, ale jak widzę post co event samochwały grającej niewiele ponad 3 lata to szczerze wątpię w te osiągnięcia. Po pierwsze nie masz tylu odkrywców co osoby grające np. od 2013 roku, choćbyś nie wiem ile za klejki kupił. Po drugie nie będziesz miał tylu istotnych generałów do przygód, by małymi nakładami wojsk klepać taśmowo przygody w krótkim czasie, i trzeba jeszcze na to jednak czasu. Jedyne co broni to przepastne magazyny, ale nawet na prestiżowej i maksymalnej wydajności cmentarzy dyń będzie to niewiele ponad 1200 na dobę. Dodatkowo trzeba mieć ponad 90 podrasowanych grubasów i ciągle ich wysyłać by maksymalnie wykorzystać czas ich poszukiwań, wtedy przyniosą ponad 3000 dyniek na dobę. Tyle, że gracz z 3 letnim stażem nawet wykupując obecnie dostępnych odkrywców za klejki nie będzie miał tylu jeśli nie grał 3-4 lata dłużej. Realnie zatem 3000 dyń na dobę maks łącznie, resztę trzeba nadrabiać handlem. Więc to wcale nie jest tak lekko i jak się nie ma czym handlować to trzeba było przynajmniej 2-3 godziny dziennie poświęcić na klepanie przygód i pilnować grubasów. Chyba, że się jest no lifem i jeszcze ostro handluje, ale do tego trzeba mieć dużo rzeczy na handel bo konkurencja jest spora. Ja się wspomogłem handlem na jakieś 5 tysięcy dyń ostatnie 3 dni. Nie kupiłem ani najdroższej paczki, nie kupiłem jednego ducha, kupiłem labka, odkrywców i czarnodrzew z 4 upgrade'ami, nie kupiłem żadnych rezydencji, budynków i domków na drzewach czy innych. I poszło mi na to wszystko jakieś 82k dyń. 5k z handlu, reszta z zadań, z grubasów i pól cały czas na maksie, a grubasów starałem się wysyłać na okrągło, więc logowałem się ileś razy na dzień. Nawet będąc w pracy, ze smartfona, bo na służbowych komputerach to zablokowane jest i monitorowane. Dało to bez handlu jakieś 3700 dyń na dobę. Tak lekko jak tralala. A tu gracz przechwała jak liczę wydał ponad 100k dyń i pisze, że luzik. Wierzę z wielkość wielu graczy, ale w takie bajery u 3 latka to już nie. Jedynie w co wierzę to wbicie 80 poziomu w krótkim czasie, ale nie to że jest luzik z eventem, bo widzę czym handlują i co mają na wyspie ludzie ze stosunkowo krótkim stażem w tej grze. Luzik to może u farmera z multi i za klejki. Skoro najwięcej dyń bez handlu dają właśnie odkrywcy to trzeba mieć ich bardzo dużo. W 3 lata jak pisałem nie będziesz miał tylu odkrywców jak choćby ja, nawet jeśli wykupiłeś wszystkich dostępnych za klejnoty. Bajkopisarzu ze złotej góry.

Edit. Acha, bym zapomniał. 5k z handlu i jakieś 8k z pół poza pierwszą fazą. Czyli w pierwszej fazie zgarnąłem raptem niespełna 70k dyń. A gracz "luzik" ponad 100k dyniek w 3 tygodnie czyli cirka 5k dyń na dobę. Nie kojarzę takich zadań z łańcuchów, z pól na maksa i nie jestem w stanie określić ilu trzeba mieć grubasów z maksymalnymi umiejętnościami by luzikiem wciągać 5k dyń z "lekką" pomocą handlu. Ja ze wszystkimi podrasowanymi grubasami nawet nie zbliżyłem się do 3000 dyń. Z pól około 1300-1400 na maksie czyli 10 dyniek z zebrania (mało realne bez ciągłego pilnowania). Luzik, papier wszystko przyjmie.

funn
17.11.2020, 08:40
Może ten gracz kupił dynie poza grą?