Zobacz pełną wersję : Zmiany w grze - 13.10.2020 - Dyskusja
BB_Penelopa
12.10.2020, 11:40
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/general/changelog/PL_forumheader.png
Witam!
Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat nadchodzących zmian, opisanych > tutaj (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47420) <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
MAGICZNYJACEK
12.10.2020, 15:59
:)
Targowisko gildii nie znalazło się na liście poprawek...
NecroMag
12.10.2020, 16:20
Jeśli nie spierniczycie statów Gienia Ducha, to będzie on wymiataczem nawet lepszym, niż Gówniak Gemini!
jimjimjimek
12.10.2020, 17:04
Targowisko gildii nie znalazło się na liście poprawek...
DZOHAPPY
12.10.2020, 17:34
Witam a kiedy poprawicie niewidoczne kopalnie marmuru w sektorze S-8
wojtex113
12.10.2020, 19:50
Jeśli nie spierniczycie statów Gienia Ducha, to będzie on wymiataczem nawet lepszym, niż Gówniak Gemini!
W czym ten generał będzie tak wymiatał
Philips321
12.10.2020, 20:04
Bedzie jak Qunk-FU Panin da miotał EMe MA
SWoja droga kiedy wkoncu przestaniecie pisac te bzdury ze czas premium bedzie przedluzony??? Otóż nie będzie i nigdy nie był przedluzany!!!!
Bartexio
12.10.2020, 20:33
czyli jak zwykle dużo szumu i zapowiedzi o nic. Błędów mnogo ale nie ważniejszy jakiś opis
Co z targiem gildii i ciekawe czy tylko na tej konserwie się skończy
pretor29
12.10.2020, 22:37
targowisko zbyt skomplikowane , moze za rok
HashBania
13.10.2020, 08:10
troche dluga ta aktualizacja ale przynajmiej pozbede sie tych swieczek i tortow xd
https://www.youtube.com/watch?v=tVgOLWVYytM&fbclid=IwAR0LU2uHpZrnd_ow_ep6BmwbY6mYGRe2Gqsq6BYua PCxVYozXM3qTlX50X0
Livingstone
13.10.2020, 08:19
Wydarzenie oficjalnie rozpocznie się w poniedziałek 19 października 2020 roku! ... czy do tego czasu może zacząć się nieoficjalnie? :)
BartDell
13.10.2020, 08:19
.....czyli tak w skrócie SZAŁU NIE MA
M0rdechaj
13.10.2020, 09:49
Muszę cie rozczarować, na drwalu we wszystkich atakach jest odrobinę gorszy od Borysa a w niektórych wręcz tragiczny, ze względu na brak pierwszego ataku.
"Budynki: Położenie Obserwatorium zostało poprawione."
Co to oznacza w praktyce?
Anakinkris
13.10.2020, 11:43
będzie do góry nogami
będzie do góry nogami
a, czyli dopasuja do reszty :)
BartDell
13.10.2020, 12:16
abo gorzeeej :cool:
:cool:
Wydarzenie oficjalnie rozpocznie się w poniedziałek 19 października 2020 roku! ... czy do tego czasu może zacząć się nieoficjalnie? :)
....są na to szanse !!!
retyalewkurzacie
13.10.2020, 13:24
w sumie nic konkretnego, tylko jak zwykle bleble...:P
wojtex113
13.10.2020, 13:38
Muszę cie rozczarować, na drwalu we wszystkich atakach jest odrobinę gorszy od Borysa a w niektórych wręcz tragiczny, ze względu na brak pierwszego ataku.
Generał duch dobrze działa ze zwykłym wojskiem w krawcach w większości ataków. Można sobie sprawdzić całą przygodę w 5 minut tym symulatorem https://forum.tsotesting.com/threads/23038-TSO-Swift-Simulator . Dodanie natychmiastowego ozdrowienia do generała z ostatnim atakiem uważam za jeden z lepszych pomysłów szczególnie że można kupić 4 duchów za dynie
edit
Nie w każdym krawcu ten duch jest taki dobry bo zapomniałem sprawdzić anslema który dobrze działa w krawcach a szczególnie w dzielnym małym krawcu gdzie duch nie jest aż tak dobry.
BB_Penelopa
13.10.2020, 14:26
Witam serdecznie!
Jeżeli zagraniczny Statek zniknął z Waszej Wyspy i chcecie, aby wrócił - należy usunąć z Księgi zadanie, które jest związane ze Statkiem. Następnie należy się wylogować a po zalogowaniu Statek powróci zza Oceanu! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
I jak zwykle po konserwie-nie powiedzieli,że ubota wprowadzili który zatopił okręt z zadań tygodniowych
M0rdechaj
13.10.2020, 14:33
Generał duch dobrze działa ze zwykłym wojskiem w krawcach w większości ataków. Można sobie sprawdzić całą przygodę w 5 minut tym symulatorem https://forum.tsotesting.com/threads/23038-TSO-Swift-Simulator . Dodanie natychmiastowego ozdrowienia do generała z ostatnim atakiem uważam za jeden z lepszych pomysłów szczególnie że można kupić 4 duchów za dynie
edit
Nie w każdym krawcu ten duch jest taki dobry bo zapomniałem sprawdzić anslema który dobrze działa w krawcach a szczególnie w dzielnym małym krawcu gdzie duch nie jest aż tak dobry.
Luknąłem i w zasadzie jak się ma resztę gienków, to duch staje się zbędny, można go wcisnąć na 3-4 obozy, gdzie będzie miał troszkę mniejsze straty, ale tylko w tedy jak się robi krawce, a ja na przykład nie robię, więc dla mnie kolejny generał do kolekcji.
aby zakończyć zadanie ze statkiem -trzeba 299 kryształków wydać-czy zwrócą je twórcy gry?
M0rdechaj
13.10.2020, 15:06
aby zakończyć zadanie ze statkiem -trzeba 299 kryształków wydać-czy zwrócą je twórcy gry?
Penelopa napisała usunąć a nie zakończyć.
M0rdechaj to nas oświeć jak to trzeba zrobic tzn usunąć
MagicznyGarnek
13.10.2020, 15:28
Penelopa napisała usunąć a nie zakończyć.
To teraz sprawdź proszę, czy w Zadaniach tygodnia (a w tej części jest właśnie zadanie ze statkiem) jest w ogóle możliwość usuwania zadania? W moich Wyzwaniach tygodnia zadania usunąć nie można.
Witam serdecznie!
Jeżeli zagraniczny Statek zniknął z Waszej Wyspy i chcecie, aby wrócił - należy usunąć z Księgi zadanie, które jest związane ze Statkiem. Następnie należy się wylogować a po zalogowaniu Statek powróci zza Oceanu! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Proszę o informację, w jaki sposób gracz może usunąć jedno z podzadań - to związane ze statkiem - z Wyzwań tygodnia. Proszę o zrzut ekranu z gry, gdzie będzie kółeczkiem zaznaczone miejsce, w które należy kliknąć aby usunąć to podzadanie.
M0rdechaj
13.10.2020, 15:42
Jest możliwość usunięcia jak się skończy czas, pewnie o to jej chodzi, albo sama nie wie co pisze jak zwykle zresztą.
zjadaczasu
13.10.2020, 15:44
Można usunąć ale tylko za klejnoty.
https://prnt.sc/uyi1eg
Taka przyjemność kosztuje 299 klejnotów.
po dzisiejszej aktualizacji nie mam statku z zadania tygodniowego, widac mi sie nalezalo}}
MagicznyGarnek
13.10.2020, 15:51
Można usunąć ale tylko za klejnoty.
https://prnt.sc/uyi1eg
Taka przyjemność kosztuje 299 klejnotów.
No wiesz, za klejnoty to tak naprawdę wykonujesz zadanie - otrzymasz wszystkie korzyści wynikające z jego zakończenia - także ciężko nazwać wykonanie za klejnoty usunięciem.
zjadaczasu
13.10.2020, 16:33
Innej możliwości nie ma.
Dotyka mnie to już przynajmniej trzeci raz.
Był to brak możliwości wykonania scenariusza za balony https://prnt.sc/umusn8
Zablokowane zadanie Mroźne miasto https://prnt.sc/unm1u5
I obecne niewykonalne zadanie tygodniowe. https://prnt.sc/uyi1eg
Odpowiedź jest zawsze taka sama. Problem mija, ale dopiero jak zadanie wygaśnie. Teraz też tak zapewne będzie.
Oby minęło.
Cezar1111
13.10.2020, 16:40
zaginol statek wyzwania tygodniowe i tyle
Teraz trzeba czekać do wygaśnięcia zadania-albo zakończyc za klejki-Ciekawe czy oddadzą je czy karzą je kupić????
Angel7212
13.10.2020, 17:42
potwierdzam, statek odpłynął razem z konserwą:)
Tomasz12
13.10.2020, 18:30
Ten sam problem. Brak statku.
Czyszczenie przeglądarki nie daje efektu.
mariusz955
13.10.2020, 19:32
Ten sam problem. Brak statku.
Zresetowanie przeglądarki nic nie dało.
pretor29
13.10.2020, 20:37
prosze wytlumaczyc jak to mozliwe ze znowu podczas aktualizacji psuja 5 innych rzeczy? to sa ci tzw specjalisci ?
Jak usunąć to zadanie ze statkiem?
DukeNukem-PL
13.10.2020, 21:29
Witam serdecznie!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Droga Penelopo!
JAK?
Tam nie ma krzyżyka.
Dobranoc.
:)
dziadek0
14.10.2020, 09:00
U mnie również brak statku od wczoraj. I co dalej?
Statki przypływają i odpływają.... A karawana idzie dalej.... A błędów co nie miara... :)
DEMIGODBLACK
14.10.2020, 11:23
Brak statku od wczoraj
Penelopo ....
Statek Widmo , Krzyżyki też znikają.... Jak mam odzyskać statek....???
Po ponad godzinie czarów , skakania w lewą stronę , rozmowie z operatorem 112 , 2 fajkach - sory 5 , 10 przysiadach i kilku jeszcze dziwnych czynnościach włącznie z ciasteczkami , relogiem i resetem itp...
NIC się nie zmieniło - ktoś buchnął mi STATEK i nie chce oddać....
arturito71
14.10.2020, 13:56
Witam serdecznie!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
aha, i mam czekać teraz 6 dni aż mi się skończy czas przewidziany na wykonanie wszystkich zadań, żebym mógł je usunąć ? to jakiś żart ?
prosze wytlumaczyc jak to mozliwe ze znowu podczas aktualizacji psuja 5 innych rzeczy? to sa ci tzw specjalisci ?
Nie specjaliści tylko specjalnej troski ;)
Penelopo ....
Statek Widmo , Krzyżyki też znikają.... Jak mam odzyskać statek....???
Po ponad godzinie czarów , skakania w lewą stronę , rozmowie z operatorem 112 , 2 fajkach - sory 5 , 10 przysiadach i kilku jeszcze dziwnych czynnościach włącznie z ciasteczkami , relogiem i resetem itp...
NIC się nie zmieniło - ktoś buchnął mi STATEK i nie chce oddać....
Ktokolwiek widział,
ktokolwiek wie.
Gdzie uciekł statek?
Gdzie krzyżyk, gdzie ?
BB_Penelopa
14.10.2020, 16:25
Witam serdecznie!
Otrzymaliśmy już kilka zgłoszeń w tej sprawie od graczy wraz z informacją, iż anulowanie nieukończonego poprawnie zadania rozwiązuje problem. Na razie jednak jest to metoda nieoficjalna, gdyż nie została ona przez nas sprawdzona.
Równocześnie natomiast skierowałam w tym temacie zawiadomienie do programistów gry. Proszę zatem przyjąć, iż pracujemy już nad tą sprawą.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Shantirel71
14.10.2020, 16:38
ale problem jest w tym, że ludziom zostało 5-6 dni na ukończenie tych zadań i przez tyle czasu mają zablokowane tygodniówki, a nie w tym że ktoś nie może anulować niewykonanego zadania po upływie czasu. dziękujemy za takie rady że możemy sobie anulować zadanie po upływie czasu, bo one nic nie wnoszą, a tylko wywołują uzasadnioną złość
Jurek12345
14.10.2020, 16:42
Może ktokolwiek to zrozumie?
Witam serdecznie!
Otrzymaliśmy już kilka zgłoszeń w tej sprawie od graczy wraz z informacją, iż anulowanie nieukończonego poprawnie zadania rozwiązuje problem. Na razie jednak jest to metoda nieoficjalna, gdyż nie została ona przez nas sprawdzona.
Równocześnie natomiast skierowałam w tym temacie zawiadomienie do programistów gry. Proszę zatem przyjąć, iż pracujemy już nad tą sprawą.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Bartexio
14.10.2020, 17:07
Jak dla mnie ten statek może nie wracać, te zadania są z czapki nie współmierne do zysku jaki dają. Powinna już dawno pojawić się opcja wyłączenia na stałe tego badziewia, a nie co tydzien klikać że zadanie nie wykonane.
Lepiej zajmijcie się targiem gildii bo minęły już prawie 3 tygodnie i cisza w temacie. A zamiast tego zajmujecie się kolorem drzewek
pretor29
14.10.2020, 17:59
Jak dla mnie ten statek może nie wracać, te zadania są z czapki nie współmierne do zysku jaki dają. Powinna już dawno pojawić się opcja wyłączenia na stałe tego badziewia, a nie co tydzien klikać że zadanie nie wykonane.
Lepiej zajmijcie się targiem gildii bo minęły już prawie 3 tygodnie i cisza w temacie. A zamiast tego zajmujecie się kolorem drzewek
jestem rowniez za mozliwoscia wylaczenia tego badziewia... targowiska tez lepiej niech nie ruszaja bo znowu kolejnych 5 bledow powstanie az w koncu nic tu nie ruszy
TrueTarnowitzer
14.10.2020, 22:18
edit: problem już rozpoznany
Philips321
15.10.2020, 04:23
Chwalisz się czy żalisz? Nie bądź beksa. Chłopaki nie płaczą :P
Witam. po ostatniej aktualizacji zniknął statek z wyzwania tygodnia. Jak rozwiązać ten problem. Pzdrawiam
babaranek
18.10.2020, 19:55
Wiesz idzie o to że większość robi zadania tygodniowe tylko i wyłącznie dla żetonów na rozbudowę domków. Nie każdy miał możliwość nabyć mennice żetonów ...z różnych powodów. Albo kilku żeby być nie zależnym od tygodniówek.