PDA

Zobacz pełną wersję : [22746] Nadmiar planów do kuźni

MOD_Victoria
29.03.2018, 11:39
Ten post służy jako przegląd błędu i jest aktualizowany.

Opis błędu:

Zamiast losowo wybranego brakującego planu, otrzymano plan dla łańcucha produkcji, który jest już maksymalnie ulepszony. Pozostałych łańcuchów produkcji nie można ulepszyć z powodu braku odpowiednich planów
Otrzymano plan powyżej maksymalnego zamiast premii na epickie miejsca pracy

Przydatne informacje:
Kiedy wystąpił błąd?
Jaki plan otrzymałeś?
Zrzut ekranu przedstawiający odblokowane produkcje oraz zdublowany plan w Menu Gwiazdy

Powinieneś zostawić nadmiarowy plan w menu gwiazdy.

Status problemu:

14 grudnia 2018 - wykrycie błędów
12 stycznia 2019 - problem ponownie przekazany do techników
21 marca 2019 - problem oznaczony jako nadal aktualny - ponownie przekazany
15 maja 2019 - odpowiedź na pytanie (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47396-22746-Nadmiar-plan%C3%B3w-do-ku%C5%BAni?p=281418#post281418)
15 maja 2019 - odpowiedź na pytanie + uszczegółowienie statusu z 21 marca 2019 (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47396-22746-Nadmiar-plan%C3%B3w-do-ku%C5%BAni?p=281421#post281421)
17 maja 2019 - na 21 maja przewidziane jest uruchomienie skryptu, dzięki któremu zdublowane plany będą wymienione (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46401-Zmiany-w-grze-21.05.2019)
18 sierpnia 2019 - status sprawy pozostaje niezmieniony (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47396-22746-Nadmiar-plan%C3%B3w-do-ku%C5%BAni?p=283234#post283234)
20 września 2019 - sprawa oczekuje na naprawę przez programistów (Sprawa ta nadal oczekuje na naprawę przez programistów gry.)
15 października 2019 - Ponowne uruchomienie skryptu, dzięki któremu zdublowane plany zostały wymienione (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46721-Zmiany-w-grze-15.10.2019)

Post został opublikowany z datą wsteczną, aby ułatwić pracę zespołowi moderatorów i CM oraz aby był bardziej przejrzysty.
W razie pytań lub wątpliwości proszę o kontakt z CM poprzez PM na forum.

arko19752012
13.12.2018, 01:10
orientuje sie ktos jaki mozna miec max poziom w kuznina dany surowiec braz mam teraz 60 wydobycie czyli 6 lvl i dostalem kolejna recepture
czyli ze to niedaje max do 6 i pozniej kolejna tylko mozna wiecej receptur zebrac
i co z tymi kolejnymmi robic:)
poszla wiadomosc do suportu zobaczymy co odpisza jak napisza ze wrzucic to dostana kolejna wiadomosc ze nie zwiekszylo sie wydobycie na 70 chyba ze sie zwiekszy

1 odpowiedz juz dostalem zeby zrzuty ekranu wyslac dostali 1 z gwiazdki 2 z kuzni zobaczymy co odpisza:)

odpowiedz od suportu
teoretycznie nie powinienem dostac trej receptury
jak wrzuce niepowino sie nic wydarzyc
przy kazdym poziomie sa sekretne zadania
jak niebedzie sekretnego zadania to stracilem recepture
niemoge orginalu wkleic to napisalem wlasnymi slowami
zastanawiam sie jakie to sa te sekretne zadania jak narazie 20 receptur wrzucilem i chyba zadnego nie bylo czyli ze receptura idzie na straty
za kolejne kampaniemoze kolejne wpadna takie ktore juz namaxa mam i tez pojda na straty
wyslalem im jeszcze 1 wiadomosc zobacze co napisza

mam w kuzni rozbudowany braz na maxa 6 lvl dostalem kolejna recepture na zapytanie co z nia zrobic taka odpowiedz dostalem od suportu
odpowiedz od suportu
teoretycznie nie powinienem dostac tej receptury
jak wrzuce niepowino sie nic wydarzyc
przy kazdym poziomie sa sekretne zadania
jak niebedzie sekretnego zadania to stracilem recepture
niemoge orginalu wkleic to napisalem wlasnymi slowami
zastanawiam sie jakie to sa te sekretne zadania jak narazie 20 receptur wrzucilem i zadnego nie bylo
czyli ze receptura idzie na straty
za kolejne kampanie moze kolejne wpadna takie ktore juz na maxa mam i tez pojda na straty
skoro suport pisze o tym to za jakie poziomy sie to dostaje te zadania chyba ze niewiedza co dzieje sie w grze i odpisuja tylko poto zeby zbyc gracza:)
te zrzuty powiny dzialac
https://imgur.com/a/FuEeyGY
https://imgur.com/a/E104aFO

Jurek12345
14.12.2018, 15:15
Nic nie widać.

arko19752012
14.12.2018, 15:22
na 1 zrzucie jest kuznia z brazem na 6lvl na 2 gwiazdka z kolejna receptura
w jakim programie zrobic zrzuty tak zeby byly widoczne na forum

set2g
14.12.2018, 15:51
PTR SCR a potem wklej np w paincie, dalej chyba tłumaczyć nie trzeba

arko19752012
14.12.2018, 15:53
tak samo zrobilem i wkleilem to z painta tam wszystko ladnie widac niewiem dlaczego na serwer tak wkleja ale ponizej w kolejnym poscie opisalem co jest na zrzutach

BB_Penelopa
14.12.2018, 16:48
Witaj!

Teoretycznie gracz nie powinien otrzymać dodatkowego planu, jeśli ma już komplet (6 poziom). Zakładamy, że nic się więc nie wydarzy, kiedy dodasz plan, ponieważ przy każdym poziomie występują sekretne zadania. Jeśli zatem nie będzie kolejnego zadania, nic się nie stanie i może to wiązać się z utratą danego planu.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

arko19752012
14.12.2018, 19:54
taka sama wiadomosc na poczte dostalem
teoria niezawsze idzie w parze z praktyka:) skoro dostalem kolejna recepture majac juz wczesniej komplet
czyli ze receptura idzie w kosz tak samo jak i kolejne ktore beda wpadac jak bede juz mial maxa zrobionego w jakiejs galezi
czym blizej konca tym wiecej bedzie szlo pewno w kosz
o jakie sekretne zadania chodzi BB i suport o tym pisza ale niema dokladniejszej informacji
juz 20 receptur uzylem i niebylo zadnego zadania
pytalem graczy i tez nic niemieli
o jakie zadania i poziomy chodzi
dostalem kolejna wiadomosc od suportu ze problem zostal przekazany do odrebnego dzialu w celu dokladnej analizy i prosbe o cierpliwosc:)
czyli ze do poniedzialku trzeba czekac :) a pozniej moze i dluzej:)

set2g
14.12.2018, 20:03
w tym roku bym sie rozwiazania nie spodziewał, a obrazków niw wrzucaj jako załączników tylko np na imgur.com i linkuj do nich na forum

arko19752012
14.12.2018, 21:43
chyba o to chodzilo teraz moze beda widoczne zrzuty:)

w koncu odpowiedz od suportu:)
za dodatkowa recepture nieprzewidujemy rekompensaty ani podmiany na inna czyli ze receptura idzie do kosz:)
szkopda ze za ich bledym gracz jest winny:)
tylko dalej czekam na odpowiedz co z tymi sekretnymi zadaniami o ktorych bb i suport napisal:)

BB penelopa o jakie zadania chodzi jak dotej pory nie pojawilo mi sie zadne
suport tez nieumi na to pytanie odpowiedziec jak narazie niedostalem zadnej odpowiedzi na to pytanie

w grze mam braz rozbudowany na 6 lvl
przeszedlem kampanie i dostalem kolejna recepture
po napisaniu do suportu dostalem odpowiedz ze moge ja wyrzucic do kosza i zadnej rekompensaty lub wymiany na inna niema mozliwosci
po zrobieniu kolejnych kampani pewno wpadna kolejne receptury ktore bede mogl wrzucic do kosza
jak trzeba moge wkleic orginalna odpowiedz od suportu:)

Bartexio
18.12.2018, 18:43
Czyli kolejny błąd w grze, szkoda bo nie dość że cała kampania wg. mnie jest źle zbilansowana tj. ilość wojska do dropu, to jeszcze teraz się okazuję że można dostawać non stop jedną i te samą recepke i nic się z tym nie da zrobić.

arko19752012
18.12.2018, 20:57
zawsze mozna usunac albo w gwiadce na pamiatke zostawic:):)

w koncu odpowiedz na pytanie o sekretne zadania
odpowiedz udzielona zostala na wyrost
informacja o zadaniach dotyczyła cyklu zadań "Gdy Trzęsie Się Ziemia"
szkodsa ze na poczte pisza o zadaniach i pozniej to samo pojawia sie na forum bez przeczytania co sie pisze lub wkleja:)

LeoBullero
23.12.2018, 23:09
Witaj!

Teoretycznie gracz nie powinien otrzymać dodatkowego planu, jeśli ma już komplet (6 poziom). Zakładamy, że nic się więc nie wydarzy, kiedy dodasz plan, ponieważ przy każdym poziomie występują sekretne zadania. Jeśli zatem nie będzie kolejnego zadania, nic się nie stanie i może to wiązać się z utratą danego planu.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Podsumowując:
1. Za ukończenie Wielkiej Bitwy gracz otrzymuje bezwartościowe epickie plany.
2. Support odpowiada, że są one bezwartościowe albo nie, nic nie wiadomo, zgaduj zgadula.
3. Nieoceniona Penelopa, czyli "Community Manager", jak zawsze wkleja bezsensowną, pisaną łamaną polszczyzną odpowiedź, z której nic nie wynika.

Glavo
23.12.2018, 23:29
Ależ macie problem. Co innego, gdyby po użyciu dodatkowego planu bugowała się wyspa, czy coś...
Rozumiem, że teraz nie ma sensu dalej robić bitew, bo znów wypadnie coś bezsensownego, i znów trzeba będzie pisać do supportu, co z tym zrobić.
Po co komu bezwartościowe plany? Po co dalej grać? Faktycznie, nie widzę sensu.

Zee4c
24.12.2018, 00:11
support chyba tez nie widzi ;D

LeoBullero
24.12.2018, 00:32
Ależ macie problem. Co innego, gdyby po użyciu dodatkowego planu bugowała się wyspa, czy coś...
Rozumiem, że teraz nie ma sensu dalej robić bitew, bo znów wypadnie coś bezsensownego, i znów trzeba będzie pisać do supportu, co z tym zrobić.
Po co komu bezwartościowe plany? Po co dalej grać? Faktycznie, nie widzę sensu.

Kolega, widzę, dosyć świeży w temacie, więc postaram się przystępnie wyjaśnić: Wielką Bitwę robi się przede wszystkim po to, aby zdobyć epickie plany, więc rzeczywiście gra staje się bez sensu. A jeżeli chodzi o zbugowanie wyspy, czyli brak dostępu z powodu "uszkodzonego obszaru serwera', to przerabiałem już to co najmniej 2 razy - i tzw. support w żaden sensowny sposób również nie zareagował.

bas27
24.12.2018, 08:07
Dziwne, ale od przeszło godziny loguje się do gry i po paru minutach przerwa w połączeniu. wszystko jest oczyszczone.
Czy ktoś tak też ma ?

Angel7212
26.12.2018, 18:40
Dziwne, ale od przeszło godziny loguje się do gry i po paru minutach przerwa w połączeniu. wszystko jest oczyszczone.
Czy ktoś tak też ma ?

nie,

ale tez mam 7dmy plan do kuźni ;)

arko19752012
27.12.2018, 08:45
czyli ze dalej nienaprawili bledu
umnie kolejna przeszedlem i narazie niewpadl plan z galezi ktora mam na maxa zrobiona
ale jak nienaprawia to czym blizej zakonczenia galezi produkcyjnych prawdopodobienstwo wpadniecia takich planow bedzie wieksze:)

Fleotria
07.01.2019, 18:38
Mi dziś pierwszy raz wpadł 7 plan, czytając wątek mają to w d... Tak sobie napisałam retoryczne pytanie do suportu, sensownej odpowiedzi nie oczekuje, ale może się pośmieję. Pytanie o te sekretne zadania, ktoś to miał?? czy tylko krąży jako plota??

set2g
07.01.2019, 20:22
to chyba niewiedza samego supportu odnośnie gry, nie słyszałem aby komuś odpalało się jakieś zadanie po zdobyciu kolejnego planu

arko19752012
07.01.2019, 20:33
troche wyzej napisalem ze niema sektretnych zadan
odpowiedz udzielona zostala na wyrost przez suport
chyba sami nie wiedza co w grze sie dzieje skoro pozniej pisza ze odpowiedz dali na wyrost
informacja o zadaniach dotyczyła cyklu zadań "Gdy Trzęsie Się Ziemia"
takie cos mi odpisali na poczte napisalem to wlasnymi slowami orginaly kasuja z forum
tylko szkoda ze bb tez pisz o sekretnych zadaniach na forum to samo co na poczte dostalem(chyba ze zostalo to skopiowane dokladnie to samo na poczte przyslali) a na pytanie o zadania nieumie odpowiedziec:)

Fleotria
07.01.2019, 21:07
Dam znać jakby coś sensownego odpisali, ale pewnie będzie tak jak wyżej pisaliście.. jakoś smutno sie robi, bo człowiek czuje sie oszukany.

edith: odpisali szybko, znaja problem i pracują, ciekawe ile potrwa i czy sens jest sie bawić, chyba tylko dla budynkow i ekspa

Angel7212
17.01.2019, 16:37
U mnie kolejne nadprogramowe plany,
moze to do tej 2 kuzni?????

THEBADDEST
23.01.2019, 14:06
Hej,

piszę, bo sytuacja ma już miejsce 3 raz i zastanawiam się czy to nie jest jakiś bug. Mianowicie - mam pełen cykl, a wpadają mi zduplikowane plany. Czy nie jest tak, że powinienem dostawać te, których jeszcze nie mam? Jak w takiej sytuacji mam "wymaksować" kuźnie? Screeny poniżej.

http://i63.tinypic.com/awex49.jpg http://i64.tinypic.com/2uica47.jpg

Z góry dzięki za wyjaśnienie, pozdrawiam.

set2g
23.01.2019, 14:37
Niektórzy mają dwie kuźnie może do plany dla nich ;)

Nie jesteś jedyny z tym problemem, a support nie widzi problemu. Więc po co drążyć temat, skoro wg supportu żadnego problemu nie mam.

THEBADDEST
23.01.2019, 15:46
Masz rację, sory kurde w robocie jestem i nie zauważyłem, że były takie tematy :) a wiec BB ma to gdzieś, plany mogę sobie pozbierać w gwiazdce :C Dzięki za odpowiedź, temat można zamknąć, bo w sumie nie ma sensu strzępić języka na taki brak ogaru :P

gosiaj
26.01.2019, 01:02
Tez mam ten problem , ze dostała plan juz zmaksowany. Suport nic o specjalnych zadaniach mi nie pisał m:) pewnie to pic na wode
Jeśli zdobędziesz plany ponad normę, możesz przechowywać je w Menu Gwiazdy. - takie wyjasnienie:)

mnie nawet tak odpisali , zeby trzymac w gwiazdce:P, za łatwo idzie maxowanie wiec utrudnili

THEBADDEST
26.01.2019, 12:58
Też trzymam w gwieździe - podejrzewam, że przy jakiejś aktualizacji moga pokusić się o wymianę podwójnych planów na te brakujące :P

Witek1965
26.01.2019, 14:01
Nie jest żadnym problemem dla programisty, żeby wpadały tylko premie dla jeszcze niepodniesionych poziomów rozwoju kuźni dla danego gracza. Można tego nie zrobić bo być może szkoda czasu BB. Sam mam w gwieździe kilka niepotrzebnych ulepszeń, bo już mam maksa w tych poziomach. Niby nic a może zamienić niepotrzebne ulepszenia na te, których brakuje? A temat jakiś dodatkowych sekretnych zadań to chyba jakiś żart.

rapalek11
26.01.2019, 14:52
witam w klubie , u mnie to samo

MalOdkrywca
03.02.2019, 14:34
jest coraz lepiej, mam już 3 duble

LeoBullero
08.02.2019, 13:48
kolejny zbędny plan, szkoda czasu na WIELKĄ BITWĘ

Igorb1985
13.03.2019, 11:01
Chcielibyśmy dodać małą aktualizację do powyższego watku.

Wraz z nadchodzącą wersją (19.03.2019) wprowadzimy kilka dodatkowych zmian. Chcielibyśmy prosić o przekazanie nam nowych informacji zwrotnych po wprowadzeniu nowej wersji o tym jak wygląda sytuacja z obozami i mgłą w ostatnim dektorze "Wielkiej Bitwy".

To może dopytam czy w nowej wersji planowane jest pozbycie się błędu naliczania nadmiarowych receptur. Nie to żeby mi to jakoś wybitnie przeszkadzało, ale lubię mieć rzeczy dopięte na ostatni guzik - w tym przypadku kuźnię. Po konwersacji z supportem jakieś 3-4 miesiace temu i zgłoszeniu tego problemu otrzymałem zapewnienie , że dodatkowa receptura to jednorazowy przypadek po czym tych dubli miałem już trzy a inni nawet wiecej. W gwieździe został mi jeden, bo w przypływie lekkiej furii pozostałe duble wrzuciłem na tę nieszczęsną kuźnię bo w gwieździe też nie lubię zalegajacych rzeczy i nieładu. Sytuacja przedstawia się tak:

https://s6.ifotos.pl/mini/1jpg_qwaaenp.jpg (https://ifotos.pl/z/qwaaenp/)

i stąd moje pytanie czy będzie przewidziana możliwośc wymiany dubla na brakujący plan , zamkniecie tematu kuźni i skupienie się na innych rzeczach związanych z kryształami - ot choćby robieniu krótkich listów pod klejnoty. 28 ciagu nie mam zamiaru zaczynać bo znów będe miał dwa duble i śmietnik w gwiazdce. Nadmieniam ,że sprawa ciagnie się już 4 miesiąc chyba, a nie wydaje mi się żeby możliwość zablokowania wskakiwania tych dubli była jakimś wielkim wyzwaniem informatycznym. Chyba, że sie mylę

vmapik
13.03.2019, 12:34
podpinam się pod pytanie Igorba, oprócz duplikatów receptur w kuźni, lecą również duplikaty do epickiego składu . Kiedy zostanie to naprawione ?

arko19752012
18.03.2019, 17:21
i kolejna receptura niepotrzebna wpadla ktora mozna po rozmowie z suportem do kosza wrzucic
3 miesiace temu pisali ze jest to jednorazowy blad na poczte teraz zas pisza ze jest to jednorazowy blad
napisalem im ze to juz 2 raz chyba ze nieumieja do 2 liczyc wyslalem im nawet to co przyslali mi na poczte 3 miesiace temu zeby widzieli ze juz napisali ze jest to 1 razowe
przy kolejnych recepturach zas napisza ze jest to 1 razowe
moze czas skonczyc 1 klase podstawowki tam dzieci ucza sie do10 chociaz liczyc:)

baqslaw
18.03.2019, 18:35
Czy ktoś dostał już więcej niż jeden nadmiarowy plan tego samego typu? (np. ma już wytop żelaza na 6 i dostał dodatkowo 2 plany na piec żelazo?).
Pytam, bo dla mnie wygląda to tak, że dla każdego rodzaju planu zwiększyli możliwość zdobycia o jedną sztukę i będą nam leciały, aż nie zdobędziemy w sumie po 7 każdego rodzaju i wtedy dopiero owoce trudów będą dropiły zamiast planów.

chrisoset
18.03.2019, 18:50
czyżby się coś ruszylo?
https://forum.diesiedleronline.de/threads/136432-%E2%98%85-Epische-Schmiede-Blaupausen-%C3%BCber-dem-Ausbaumaximum-22746?p=1682821&viewfull=1#post1682821
"I can now report that after the 30th round of the campaign all blueprints are available.
I have received 1 blueprint too much per production unit and am surprised at the compensation I receive from BB and wish all those who still have the expansion ahead of them good luck ^^ and patience."

Witek1965
18.03.2019, 19:11
właśnie mi trzecia receptura nadprogramowa wpadła. Kpina.

vmapik
19.03.2019, 18:47
nie łudzcie się o naprawę dropu duplikatów , Pani Penelopa dosłownie pare min wstecz napisała na jednym z serverów :
[17:31] BB_Penelopa3: jest to normalne, że są dupliakty i nic się z tym zrobić nie da
[17:31] BB_Penelopa3: na chwile obecną tak odpowiem

no więc tego.... milego farmienia receptur do kuźni :D

Witek1965
19.03.2019, 22:35
Mam już 3 duplikaty, więc daruję sobie dalsze kampanie. Szkoda, że nie potrafią zrobić najprostszej rzeczy: możliwości wymiany duplikatu na brakującą recepturę. Przecież gracz wydaje kryształy, produkuje wojo, traci wojo, spędza wiele czasu na kolejnych wyprawach i na końcu dostaje PD nieadekwatne do straconych surowców i nakładu wojska. To wszystko ma sens tylko jeśli do tego dojdą PRZYDATNE receptury. To dla Was BB taki wielki problem wprowadzić łatkę z zamianą? Zwykle gracze robiący wyprawy na poziomie, w którym już się powtarzają zdublowane receptury najwyższego poziomu wydali na tą grę kilkaset albo kilka tysięcy złotych. Nie głupio Wam tak ich traktować? Oczywiście będę dalej grał w Settlersów ale nie dla tego, że czuję się członkiem społeczności Settlers. Po prostu kocham tą grę od pierwszej odsłony i nawet Wy tego nie zmienicie. Ale niszczycie tą całą niezwykłą atmosferę takim traktowaniem wiernych od kilkunastu lat graczy. Wstyd.

rapalek11
20.03.2019, 12:48
To dobrze, ze człowiek epicką stodołę spiął wcześniej bo podobno tam też już duplikaty wpadają :D

pretor29
20.03.2019, 17:31
[17:31] BB_Penelopa3: jest to normalne, że są dupliakty i nic się z tym zrobić nie da

nie da? chyba zle napisala , wy nie potraficie i tyle ...

vmapik
22.03.2019, 11:55
"jest to normalne" :D

MalOdkrywca
31.03.2019, 22:28
Kpina to jest mało powiedziane. Mimo zapełnienia kuźni planami z kolejnej bitwy dostałem następne 2 plany:))))), mam ich już w sumie 7 czyli mogę stawiać kolejną kuźnie. Nasuwa się pytanie, jeżeli ktoś do pozyskania z excelsiora stron "Górskiego Klanu" używał klejnotów to dostał za nie towar niepełnowartościowy, ciekawe co ma zamiar z takim faktem zrobić BB? W tym momencie przestaje to być już śmieszne:(

baqslaw
31.03.2019, 22:59
Kpina to jest mało powiedziane. Mimo zapełnienia kuźni planami z kolejnej bitwy dostałem następne 2 plany:))))), mam ich już w sumie 7 czyli mogę stawiać kolejną kuźnie. Nasuwa się pytanie, jeżeli ktoś do pozyskania z excelsiora stron "Górskiego Klanu" używał klejnotów to dostał za nie towar niepełnowartościowy, ciekawe co ma zamiar z takim faktem zrobić BB? W tym momencie przestaje to być już śmieszne:(

Coś nieparzysta liczba planów Ci wyszła (jeden nadmiarowy z rozpędu wrzuciłeś na kuźnię?), ale jeśli faktycznie masz jak piszesz, to dostaniesz jeszcze 3 (2) plany i potem już owoce trudów w ich miejsce będą dropiły. Jak BB w końcu dojdzie do jedynego słusznego wniosku, to wymieni nam nadmiarowe plany na owoce właśnie - oby tylko wzięli pod uwagę, że raczej nikt bitwy bez premium włączonego nie robi.

MalOdkrywca
01.04.2019, 09:39
Masz racje , jeden poszedł w powietrze a to przez to że człowiek z natury jest łatwowierny i wychodzi z założenia że nie będzie wprowadzony w kanał, coś co miało być hitem i bodźcem napędzającym grę okazało się się gniotem:(

Kolejnych kilku klanów już nie mam zamiaru robić, aby się przekonać że jestem świadomie wprowadzany w błąd. BB wie od grudnia że w klanie jest błąd i to poważny a strony do Górskiego Klanu nadal można losować za klejnoty? Czyli świadomie wprowadzają graczy w błąd oferując im towar niepełnowartościowy a to już trochę zaczyna śmierdzieć!

Witek1965
01.04.2019, 11:42
A te owoce to warte zrobienia całej kampanii?

wojtex113
01.04.2019, 19:36
Nie potrafią naprawić problemów z nadmiarowymi planami a sprawa prawdopodobnie jest dziecinnie prosta do naprawienia jak zauważył baqslaw po otrzymaniu kompletu 7 planów prawdopodobnie nie dostanie się już więcej planów. Czyżby ci geniusze z bb nie uwzględnili, że dostaje się pierwszy poziom wszystkich planów za darmo. Potrzeba zweryfikować tą teorię czy jest ktoś kto ma 2 receptury na ten sam plan w epickiej kuźni. Szanona pani bb_penelopa czy mogła byś się dowiedzieć czy czasami ten problem nie sprowadza się do zamiany jednej cyferki 6 na 5.

MalOdkrywca
02.04.2019, 08:12
Jeżeli masz wszystkie plany w kuźni to jak najbardziej, jest o wiele wydajniejsza niż budynki z tą samą produkcją dla przykładu-cztery budynki platynowych mieczników na 6 lewelu z premią +300% dają 3456szt na 12h a kuźnia z 3 slotami na 6 lewelu z premia +200% daje 19440szt obie produkcje w tym przypadku mają jeszcze premie obszarową, miłosne uniesienie i chyba więcej nie trzeba tłumaczyć? Dodam że owoce trudów rzucone przez znajomego działają prawie 40h. Cała kampania nie opiera się tylko na tej premii ale ja wolałbym dostać te premie z Wielkiej Bitwy niż do niczego nie potrzebne plany, chyba proste?

set2g
02.04.2019, 14:12
Najlepsze jest to że istnieje bliźniaczy budynek [epickie gospodarstwo] działające na tej samej zasadzie, tylko inne łańcuchy obsługuje, i tam nie ma takiego problemu.
Mechanizmy zdobywania planów więc teoretycznie powinny działać na tej samej zasadzie, ale jednak nie :D

wojtex113
02.04.2019, 14:38
Pewnie 2 rożnych podwykonawców robiło te 2 budynki i nie są do końca kompatybilne. Gra jest już na etapie wygaszania pogorszyła się jej jakość ale marketingowe działania nabierają na sile. Zwolnili większość obsługi technicznej która się znała na grze wszystko robią teraz podwykonawcy oczywiście po najniższych kosztach więc jakość wszyscy obserwujemy. Ktoś pisał, że nawet jakby chciał zaprojektować takie błędy to miałby problem ale jednak ktoś dla żartu im to dodaje bo wie że to ostatnie zlecenie dla bb które robił. Marketingowcy wzięli się za wykończanie ostatnich lojalnych graczy wywrócili już kilka razy do góry nogami jakikolwiek sens pseudo ekonomiczny tej gry przebili już kilka razy dno i dalej prą w obranym kierunku do dna absolutnego.

THEBADDEST
15.05.2019, 17:50
Rutynowe pytanie - Czy skoro mam 5 zdublowanych planów z kampanii "Górski klan", to istnieje szansa, że zostaną one zmienione na te, których nie mam? Czy mam je po prostu wyrzucić :)?

MOD_Victoria
15.05.2019, 18:19
Rutynowe pytanie - Czy skoro mam 5 zdublowanych planów z kampanii "Górski klan", to istnieje szansa, że zostaną one zmienione na te, których nie mam? Czy mam je po prostu wyrzucić :)?

Trzymaj je w gwieździe do czasu wprowadzenia skryptu.

Plany Kampanii Górski Klan

Niektórzy z Was doświadczają problemów z Planami (w Kampanii Górski Klan) połączonymi z Epicką Kuźnią.

Kolejne kroki:
Podczas jednej z nadchodzących konserwacji wykonamy specjalny skrypt, który naprawi problem.

Pozdrawiam
MOD_Victoria

morgorothor
15.05.2019, 19:41
Trzymaj je w gwieździe do czasu wprowadzenia skryptu.

Pozdrawiam
MOD_Victoria

A co jak ich już nie mam? Przyznaję, że nawet nie sprawdzałem czy miałem duplikaty a zorientowałem się dopiero na pod koniec, kiedy robiłem ostatnich 5 rund.

Łańcuchy zostaną uzupełnione?

arko19752012
15.05.2019, 20:08
fajnie ze zostanie w koncu naprawione wpadanie planow w kampani gorski klan
tylko co bedzie z tymi ktore juz sa i sa nadwyzka
mam nadzieje ze zas mienapisali na wyrost tak jak na poczte mi odpowiedzieli ze odpowiedzieli na wyrost:)

MOD_Victoria
15.05.2019, 20:28
A co jak ich już nie mam? Przyznaję, że nawet nie sprawdzałem czy miałem duplikaty a zorientowałem się dopiero na pod koniec, kiedy robiłem ostatnich 5 rund.

Łańcuchy zostaną uzupełnione?

Odpowiem tutaj, ponieważ odpowiedź lepiej pasuje do tego tematu.

Tego nie wiem. Znam tylko ostatni status w tej sprawie, z dnia 21.03.2019:
Nie możemy podać dokładnych informacji kiedy problem zostanie rozwiązany, możemy tylko odnotować ostatni status. Ostatni status w tym obszarze jest następujący: „Zespół programistów pracuje nad rozwiązaniem”. Możesz zostawić plany w menu gwiazdy, nie zajmują one zbyt duzo miejsca i ułatwiają sprawdzenie.

Ograniczone przedmioty (w tym plany) nie mogą być łatwo zastąpione innymi planami, ponieważ zmieniłyby się ograniczenia [planów] dla powiązanego z nimi budynku. Gdyby limit został ustawiony inaczej, (ponowne obliczenie „za dużo” (lub) „za mało”) jest bardzo prawdopodobne, że uruchomiłoby to "zawór bezpieczeństwa" na Waszych wyspach, powodując ich zablokowanie. Z tego powodu możemy tylko zbierać dane i możesz pozostawić plany w gwieździe do czasu gdy zespół deweloperski będzie w stanie podać co jest przyczyną problemu i jego rozwiązanie.

Nie wiem co się stanie po konserwacji ze skryptem. Ale skoro została zapowiedziana, to zakładam, że przyczyna problemu została znaleziona i opracowano bezpieczne rozwiązanie. Proszę o cierpliwe oczekiwanie na wprowadzenie jej i późniejsze ewentualne wyjaśnianie sprawy z Supportem.

Pozdrawiam
MOD_Victoria

LeoBullero
22.05.2019, 21:52
znowu wpadają zbędne receptury, gratulacje! Poczucie humoru BB jest niepowtarzalne!

Znowu wpadają zbędne receptury, gratulacje! Poczucie humoru BB jest niepowtarzalne!

arko19752012
23.05.2019, 23:06
podczas ostatniej konserwy mieli naprawic wpadanie planow do kuzni wymienili tylko te niepotrzebne ktore byly i dalej wpadaja niepotrzebne:)
okolo pol roku to badali :)
teraz dostalem odpowiedz ze musza to zbadac:)
moze zatrudnia kaszpiroiwskiego lub harego z tybetu i im pomoze :)
nie trzeba bedzie czekac zas pol roku lub dluzej az to zbadaja:)

MOD_Victoria
24.05.2019, 15:20
Tematy połączone

Problemy zostały zgłoszone do odpowiednich osób.

Pozdrawiam
MOD_Victoria

arko19752012
24.05.2019, 22:55
niemoga sobie dac rady z tym problemem w koncu po okolo pol roku wymienili niepotrzebne plany niekture problemy juz naprawiaja kilka lat i niewiadomo kiedy naprawia:)
a na fachowca ktory by to naprawil ich niestac
fajnie ze chociaz wymienili te niepotrzebne plany na te brakujace :)po okolo pol roku na kolejna wymiane pewno zas trzeba poczekac pol roku lub dluzej:)

a te osoby potrafia naprawic ten problem w ciagu roku niektore problemy juz ponad rok sa naprawiane i zawsze po konserwie sie pojawiaja

narazie dostalem odpowiedz ze wyslali je do lekarza do zbadaniaponownego moze czas lekarza zmienic:)
ostatniio jak miala byc dluga konserwa pisali ze zostanie to naprawione czyzby zas pisali na wyrost tak jak ostatnio
narazie niemam problemu z wyrostkiem:)

M0rdechaj
24.07.2019, 08:25
Chciałbym wiedzieć od BB czy nadplanowe plany będę wymieniane tak jak kiedyś miało to miejsce, bo mam 2 dodatkowe, a kuźnia prawie ulepszona na maksa i nie wiem czy jest sens robić kolejny ciąg wypraw, czy może poczekać.

THEBADDEST
24.07.2019, 17:42
Podbijam temat ... zostało mi 6 planów do wymaksowanej kuźni i mam 6 zdublowanych. Czy BB zamierza zareagować i naprawić ten bug, szkoda byłoby robić wyprawy przez kolejny rok, aby trafić pozostałe 6 sztuk :-)

Misiorww
24.07.2019, 19:08
pisałem do bb, odpowiedzieli tylko tyle, że ponownie jest problem zgłoszony.
jak zwykle żadnych konkretów

Misiorww
03.08.2019, 11:11
kto ma ci odpisać? penelopa? ;)

M0rdechaj
03.08.2019, 11:30
Pozostaje chyba czekać z nadzieją, że jednak wymienią kiedyś te zdublowane plany. Ja już mam 3 a niedługo zapewne wpadnie czwarty.

pretor29
03.08.2019, 13:39
kto ma ci odpisać? penelopa? ;)

pracujemy nad rozwiazaniem problemu prosimy o cierpliwosc (rok lub 2 a moze i 5) :)

BB_Penelopa
08.08.2019, 14:26
Witam serdeczne!

Status sprawy pozostaje na chwilę obecną niezmieniony. Nadal oczekuje to na naprawę przez programistów gry. Jestem zmuszona więc prosić o cierpliwość, za którą też z góry dziękuję.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Misiorww
08.08.2019, 15:17
Co niektórym cierpliwość się kończy, więc nie dziękuj z góry :P

gosiaj
19.09.2019, 19:48
co z tym robić. bedzie 7 lvl-? :)

M0rdechaj
20.09.2019, 07:46
Penelopa wypowiedziała się już miesiąc temu w w temacie

Witam serdeczne!

Status sprawy pozostaje na chwilę obecną niezmieniony. Nadal oczekuje to na naprawę przez programistów gry. Jestem zmuszona więc prosić o cierpliwość, za którą też z góry dziękuję.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

BB_Penelopa
20.09.2019, 17:51
Penelopa wypowiedziała się już miesiąc temu w w temacie:

Witam serdecznie!

Zgadza się - Sprawa ta nadal oczekuje na naprawę przez programistów gry.

Miłego weekendu!
BB_Penelopa

wojtex113
20.09.2019, 19:57
Jaką naprawę wystarczy zmienić liczbę planów z 6 na 5 bo pierwszy plan jest darmowy i to wymaga takiego zastanawiania się. Ma ktoś 2 plany nadmiarowe jednego rodzaju na 100% nie tylko po jednym.

MOD_Victoria
05.10.2019, 22:05
Witajcie!

Zapewniam, że ten problem ma przypisany najwyższy priorytet.

BB już raz aktywowali skrypt, za pomocą którego nadmiarowe plany zostały wymienione. Jak tylko zostanie wypracowane właściwe rozwiązanie, skrypt najprawdopodobniej zostanie użyty ponownie.

W tej chwili niestety nie mogę powiedzieć na ten temat nic więcej.
Poinformujemy Was jak tylko będzie to możliwe.

Dziękuję za zrozumienie i cierpliwość
MOD_Victoria

Misiorww
05.10.2019, 22:37
czy tak ciężko aktywować ponownie ten skrypt?

MOD_Victoria
05.10.2019, 23:28
czy tak ciężko aktywować ponownie ten skrypt?

Podejrzewam, że nie... ALE samo ponowne uruchomienie skryptu i przekonwertowanie planów, które posiadacie w Menu Gwiazdy nie sprawi, że duplikaty przestaną wypadać.

wojtex113
06.10.2019, 00:12
Witajcie!

Zapewniam, że ten problem ma przypisany najwyższy priorytet.

MOD_Victoria

Napisałem jaki jest problem z planami wystarczy zmienić ich liczbę z 6 na 5 bo 1 poziom był darmowy i tyle. Ja bym się nie ośmieszał z pisaniem o priorytetach jest jeden zarabianie a reszta jakoś to będzie.
Duplikaty przestają wypadać po maksymalnie 60 sztukach więcej nie wypadnie.

Misiorww
06.10.2019, 02:03
Podejrzewam, że nie... ALE samo ponowne uruchomienie skryptu i przekonwertowanie planów, które posiadacie w Menu Gwiazdy nie sprawi, że duplikaty przestaną wypadać.

dziwne myślenie?!
najlepiej kisić duplikaty w gwieździe, po co wogóle je zmieniać?

M0rdechaj
07.10.2019, 07:46

Do odblokowania kuźni na full brakuje mi 3 planów, które mam oczywiście zduplikowane w gwieździe. Skoro technicy nie umieją naprawić problemu, powinni przynajmniej raz na kwartał uruchamiać skrypt, który zrobi porządek z planami i przy okazji pomoże graczom.

Ranhea
07.10.2019, 08:16
Do odblokowania kuźni na full brakuje mi 3 planów, które mam oczywiście zduplikowane w gwieździe. Skoro technicy nie umieją naprawić problemu, powinni przynajmniej raz na kwartał uruchamiać skrypt, który zrobi porządek z planami i przy okazji pomoże graczom.

jw, z tym, ze moze jednak troche czesciej niz co 3 mce... :)

gosiaj
11.10.2019, 21:17
na dzis u mnie zdobylam komplet planów, kolejny ciag w ostatniej przygodzie na premce 26szt owoców trudów - w gwiazdce mam jeszcze kilka planów których nie ma jak uzyc :) chyba że podwyższa poziom wulkanu kiedyś :)

BB_Penelopa
28.09.2020, 17:10
na dzis u mnie zdobylam komplet planów, kolejny ciag w ostatniej przygodzie na premce 26szt owoców trudów - w gwiazdce mam jeszcze kilka planów których nie ma jak uzyc :) chyba że podwyższa poziom wulkanu kiedyś :)

Witaj!

Napisz w tej sprawie do supportu. Formularz kontaktowy znajdziesz na stronie: https://www.thesettlersonline.pl/pl/pomoc-i-wsparcie

Pozdrawiam,
BB_Penelopa
The Settlers Online

Pysiatko
11.10.2020, 21:01
Witam,

Ukończyłam dzisiaj kampanię górski klan i otrzymałam 2 plany: do piec platynowego i do miecznika stalowego. W kuźni mam na poziomie 3 oba. Tak więc dodałam plany, i nic. Nie podwyższyło mi poziomu tych łańcuchów.

Wina buga??

M0rdechaj
12.10.2020, 09:12
Jeśli po relogu, kuźnia nie będzie podwyższona albo plany nie wróciły do gwiazdy, to pisz do pomocy technicznej.