PDA

Zobacz pełną wersję : Gra ✘ Zaprawa (budynki do robienia zaprawy)

szerszen112
04.08.2020, 17:44
Witam. Zastanawiałem się ostatnio czy nie dało by rady wprowadzić nowego łańcuszka produkcyjnego. Chodzi mi o zaprawę. Można by było dodać nowe budynki np. kruszarkę do kamienia (w zależności jaki kamień tym więcej kruszywa), żwirowni (która mogła by pozyskiwać piasek z pustynnych wysp), woda to wiadomo ze studni i coś żeby to pomieszać jakaś betoniarnia czy coś w tym stylu. A z betoniarnia to już czysta zaprawa by sobie wychodziła. Taką koncepcję miałem kiedyś

Aruzus
05.08.2020, 16:04
postaw to tamto, sramto...

A z betoniarnia to już czysta zaprawa by sobie wychodziła. Taką koncepcję miałem kiedyś
co prawda to nikogo nie obchodzi - nie że pomysł na który w dwa dni 2 osoby głosowały, a bardziej gra cała ale dzięki
uśmiałem się, napisz jeszcze coś na forum bo tu nudno i smutno :D ;) :D ;) :D ;) :)

Robalus
05.08.2020, 22:29
Pomysł może być... Rzymianie już dawno robili świetna zaprawę - czyli dzisiejszy beton.... Ale jak znam życie to BB zrobi budynek który będzie robił 1 szt zaprawy w 24 h z kosmicznych ilości towarów..... No i będzie kolejny nie potrzebny budynek .....

MOD_Victoria
07.08.2020, 12:02
Projektanci gry wypowiadali się już na ten temat:

Pytanie 67: Rakella, Stany Zjednoczone
Czy kiedykolwiek będziemy mogli produkować zaprawę?
BB_Alex: Zaprawa powinna pozostać rzadkim, unikatowym zasobem. Gra potrzebuje takich zasobów, aby wspierać mechanikę rozgrywki, jak opisano w poprzedniej odpowiedzi. Uczynienie zaprawy możliwą do wyprodukowania wymagałoby stworzenia nowego, niepowtarzalnego materiału budowlanego.

Mistamus
08.08.2020, 11:35
Jeszcze bardziej unikatowy jest olej, ale pole słoneczników już w sprzedaży jest...

MOD_Victoria
10.08.2020, 17:34
Jeszcze bardziej unikatowy jest olej, ale pole słoneczników już w sprzedaży jest...

Wiem. Być może projektanci gry zmienią zdanie, ale w tej chwili odpowiedź brzmi jak powyżej.
Zamieszczam posty w oparciu o aktualny stan wiedzy i informacje od BB. Zaznaczam, że nie mamy bezpośredniego kontaktu z developerami gry, przez co komunikacja jest utrudniona. Poza tym, developerzy mogą zmienić zdanie w dowolnym momencie, i nie informują nas o tym, że tak się stało. Więcej na temat tego, co dzieje się z przekazanymi pomysłami dotyczącymi gry możesz przeczytać tutaj (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46454-Co-się-dzieje-z-przekazywanymi-pomysłami).

Pozdrawiam
MOD_Victoria