PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Kupiec

Black_Patrick
14.07.2020, 19:24
Czy jestes za tym, aby wszystkie przedmioty dostepne od poczatku istnienia gry lacznie z eventami byly dostepne u kupca rowniez za klejnoty dla kazdego w takich samych ilosciach? Na przykladzie generala mistrza sztuk walki zwanego jako msw: dostepny od poczatku istnienia gry w ilosci okolo 15 sztuk, a ktos posiada tylko 10 sztuk wiec maksymalnie moze dokupic 5 sztuk itd.

MOD_Victoria
17.07.2020, 14:55
Dzień dobry!

Chciałabym zauważyć, że sytuacja o której piszesz ma miejsce w grze od ponad 3 lat. :)
W maju 2017 (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/43776-Zmiany-w-grze-16.05.2017) limit ogólny specjalistów został zwiększony i wyrównany dla wszystkich. Każdy zatem mógł dokupić sobie specjalistów z poprzednich wydarzeń nawet jeżeli nie grał w tamtym czasie.

Od tego czasu limit specjalistów dostępnych w grze jest zwiększany po każdej aktualizacji z konwersją zasobów eventowych. Wówczas w ofercie w sklepie w grze pojawiają się specjaliści, których nie udało się kupić w czasie trwania wydarzenia, jednak trzeba za nich zapłacić klejnotami, a nie walutą eventową. Jedyny wyjątek, o którym mi wiadomo to doświadczony odkrywca, którego limit nie został zwiększony/wyrównany dla wszystkich, jednak powody tej decyzji nie są mi znane.

Jeśli chodzi o obecne wydarzenie, "Pamiętniku developera" pierwszy raz zastosowano podział limitów na limit: na gracza | na event .
Nie wiem czy tym razem również niewykupieni specjaliści pojawią się w sklepie.

Pozdrawiam
MOD_Victoria