Zobacz pełną wersję : Gra Kantor handlowy wewnątrz gildii.
Walchilmen
18.06.2020, 18:38
Witam, mam propozycję dla braci z Gildii, aby powstał kantor handlowy wewnątrz Gildyjny. Nie wiem, czy już się pojawił taki temat, lecz to ułatwiłoby handel pomiędzy członkami danej Gildii i pomoc najsłabszym, można byłoby zawsze wystawiać oferty dla wszystkich członków Gildii. Działałby on na takiej samej zasadzie jak kantor handlowy, jednakże dostęp do niego mieliby tylko członkowie danej Gildii i mogliby kupować od swoich pobratymców, żeby każdy mógł skorzystać z oferty zaproponowanej od członka Gildii. Oczywiście w normalnych cenach, bo nierzadko na wadze kwoty te są mocno wyśrubowane. Jeśli ma ktoś jakieś sugestie lub komuś się podoba ten temat, proszę o komentarze w tej sprawie, z góry dziękuje :confused::p:rolleyes:
Zamiast nowego budynku nowe opcje w starym
1. Wystawiając ofertę odhaczasz opcję "tylko dla członków gildii", oznacza to że oferta będzie widoczna tylko dla członków gildii.
2. Robiąc zakupy włączasz filtr "oferty gildyjne" i robisz zakupy:)
wydaje mi się, że temat był już wałkowany a pomysłów było więcej ale nie chce mi się szukać:)
Witam, mam propozycję dla braci z Gildii, aby powstał kantor handlowy wewnątrz Gildyjny. Nie wiem, czy już się pojawił taki temat, lecz to ułatwiłoby handel pomiędzy członkami danej Gildii i pomoc najsłabszym, można byłoby zawsze wystawiać oferty dla wszystkich członków Gildii. Działałby on na takiej samej zasadzie jak kantor handlowy, jednakże dostęp do niego mieliby tylko członkowie danej Gildii i mogliby kupować od swoich pobratymców, żeby każdy mógł skorzystać z oferty zaproponowanej od członka Gildii. Oczywiście w normalnych cenach, bo nierzadko na wadze kwoty te są mocno wyśrubowane. Jeśli ma ktoś jakieś sugestie lub komuś się podoba ten temat, proszę o komentarze w tej sprawie, z góry dziękuje :confused::p:rolleyes:
Jak nie dasz ankiety, to zaraz Ci usuna ten temat.
Poza tym, rozumiem, ze wysokie ceny na handlu przeszkadzaja Ci tylko, jak chcesz cos kupic, bo sprzedac po wysokich pewnie chcesz :)
Byl wczesniej pomysl m in z bankiem gildii, nawet go testowano jak dobrze pamietam, ale cosik upadl.
Pomysl RedJula uwazam za zacny, i jak powstanie watek, to chetnie zaglosuje na tak :)
morfeusz202
20.06.2020, 06:10
Witam
Jestem za wprowadzeniem Kantoru Handlowego Gildii.To jest super pomysł.Pozdrawiam
ma_TI_ja
20.06.2020, 08:45
Witam, jestem za wprowadzeniem kantoru handlowego gildii. pozdrawiam
Dobry pomysł, jestem za. Zarówno dla potrzebujących, jak i tych co mają nadmiar.
Zamiast nowego budynku nowe opcje w starym
1. Wystawiając ofertę odhaczasz opcję "tylko dla członków gildii", oznacza to że oferta będzie widoczna tylko dla członków gildii.
2. Robiąc zakupy włączasz filtr "oferty gildyjne" i robisz zakupy:)
wydaje mi się, że temat był już wałkowany a pomysłów było więcej ale nie chce mi się szukać:)
RedJul chyba powiedział już wszystko w temacie i myślę że nie ma potrzeby wałkować tematu... A po drugie można wysłać ofke bez pośrednio do członka :) i tyle....
Pozdrawiam :)
Walchilmen
20.06.2020, 12:32
RedJul chyba powiedział już wszystko w temacie i myślę że nie ma potrzeby wałkować tematu... A po drugie można wysłać ofke bez pośrednio do członka :) i tyle....
Pozdrawiam :)
Oferty mają być widoczne przez pewien czas, nie każdy jest zalogowany 24h... Teraz wiesz Robalus ????
Oferty mają być widoczne przez pewien czas, nie każdy jest zalogowany 24h... Teraz wiesz Robalus ????
a sprawdzałeś ile jest ważna oferta z kantoru a ile indywidualna po wysłaniu?
zaleta tego pomysłu jest taka, że możesz wystawić coś w ''promocyjnej'' cenie, ogłosić w gildii i czekać aż ktoś kupi jeśli nie śpieszy, bo z czasem ważności oferty na handlu i po wysłaniu to zupełne pudło ;)
nie wiem czy do duża zaleta bo grać nie ma komu więc kupować też nie bardzo, jak zawęzisz rynek do paru osób opchniesz więcej albo przyjemność zrobisz komuś większą, chyba nie?
jak chcesz coś opchnąć w promocji to cieszysz się że ktoś w ogóle coś kupi na handlu, a chcesz rozdać to ślesz znajomym za rybę bez dodatkowej opcji w kantorze
Myslałem że dość prosto wyjaśniłem temat priv ofek handlu.... Walchilmen gdybyś grał od roku czy dwóch a nie od 2012 to bym zrozumiał że nie zakumałeś mojego wpisu... Ale w Gildii ludzie piszą co potrzebują i zawsze można pomóc... Mamy pełne magazyny i gwiazdy klamotów i nie ma co z ty robić...
Kiedyś myślałem że jak będę miał czegoś tam 1kk to będzie coś .... A teraz to już nie robi żadnego wrażenia....
Azarus wyjaśnił temat do końca i myślę że już wszyscy rozumieją o co mi chodziło...!!! Dzięki Azarus Pozdro :)
kuyaviak
23.06.2020, 23:24
To gildie jeszcze istnieją ??
tak :P
Walchilmen
25.06.2020, 19:58
Nasza istnieje i ma się dobrze. :)