PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z zalogowaniem do gry.

Slaweksu
20.05.2020, 00:41
Pasek postępu przed wejściem do gry zatrzymuje się na środku i tam pozostaje. Próbowałem wejść do gry kilkakrotnie z tym samym efektem. Proszę o pomoc, sytuacja zaistniała po aktualizacji. Korzystam z Chroma.

z3nfist
20.05.2020, 09:27
kliknij odswiez, jak ci ten pasek stoi, widac pobiera jakis wiekszy nowy pakiet po aktualizacji i w koncu zaskoczy.

Slaweksu
20.05.2020, 16:12
Od godziny 11 pasek postępu w logowaniu się nie posunął. Zatem albo ten pakiet ma 3-4 gb albo strona gry się zawiesza w tym miejscu. Proszę o pomoc.

Tornados
20.05.2020, 16:54
Probowales wlaczyc i wylaczyc komputer? Wyczyscic cache? I inne tego typu bajery?

uxmal
21.05.2020, 13:11
Witajcie. Od kilku dni mam problem z zalogowaniem się do gry. Z przeglądarek Chrom i firefox niw korzystam bo dobija sie o flash, po zainstalowaniu wtyczki i próbie zalogowania ekran robi się biały albo włączy sie ekran gry ale po chwili przeskakuje na biały ekran. Zacząłem używać dedykowanej przeglądarki i pobrałem ją z ekranu głównego gry. Przez jakis czas działało bez zarzutu. W momencie gdy autorzy zmienili sposób logowania moja gra całkowicie przestała działać. Od kilku dni nie umiem jej uruchomić. Wyczyściłem pamięć podręczną, odinstalowałem i zainstalowałem na nowo. Czy wiecie może co z tym zrobić? Z góry dziękuję za pomoc
pozdrawiam

BB_Penelopa
21.05.2020, 15:57
Witam serdecznie!

Opisany przez Ciebie problem może być spowodowany błędnymi lub/i nieaktualnymi danymi w pamięci podręcznej (tzw. cache) Twojej przeglądarki lub Flash Playera.

Aby mieć pewność, że korzystasz z aktualnej wersji gry, zalecamy regularnie czyścić pamięć podręczną przeglądarki internetowej, a ponadto skorzystać z instrukcji umieszczonych poniżej.

Pamiętaj, aby wylogować się z gry na co najmniej 15 minut i zamknąć stronę przed wykonywaniem tych czynności. Następnie zrestartuj przeglądarkę i zaloguj się ponownie.

Instrukcja, jak wyczyścić cache Flash Playera:
- przejdź proszę na ten adres: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager07.html
- poczekaj aż załaduje się Panel Ustawienia przechowywania witryn internetowych
- kliknij w nim na "Usuń wszystkie" i potwierdź swój wybór

Instrukcja czyszczenia pamięci DNS:
1) uruchom wiersz poleceń
Start -> Uruchom -> wpisz "cmd" i zatwierdź
2) wpisz "ipconfig /flushdns" i zatwierdź

Gracze zgłaszają, że pomaga zmiana przeglądarki na Microsoft Edge.

Gdyby powyższe czynności nie pomogły - proszę o kontakt z Supportem.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Wandira
28.05.2020, 20:51
Od ostatniej aktualizacji mam problem z zalogowaniem się na swoje konto, zrobiłem wszystko co powyżej i nic nie daję, dzisiaj próbowałem rano i popołudniu i nic, dwie godziny nic nie daje. Ktoś pomoże?

szperacz
28.05.2020, 22:22
u mnie nie działa przeglądarka ubisoftu. czy problem jest znany, czy tylko ja tak mam?

tama22
29.05.2020, 11:20
Niestety,zdaje sie że i mnie dopadło....szit

wojtex113
29.05.2020, 16:38
https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=pl
Może problemem jest blokowanie ciasteczek w momencie dodania nowego logowania pojawiło się kilka nowych

Minael
31.05.2020, 12:12
Znów jakieś problemy z certyfikatem. Wcześniej jakoś to się dało obejść akceptując na chwilę. Teraz już niebardzo. Pojawiło się wyskakujące okienko (ramka) z logowaniem i tam jest info Ubisoftu i tu już nie zawsze działa potwierdzenie certyfikatu. Po prostu przyciski nie działają. Jak się samą ramkę otworzy w nowym oknie (ale nie każdy to wie lub potrafi - nie powinno to być wymagane od użytkowników, jasna sprawa), to tam już to działa. Potem wystarczy odświezyć stronę i samo nas zaloguje. Ale to jest koszmar. Co chwila w innej przeglądarce inne problemy. Poprzednie logowanie było OK i po co to było zmieniać? Tam działało idealnie, a tu idealnie nic nie działa. Ciasteczka to pikuś... To wygląda jak jakiś firewall dla pewnej części graczy, którzy nie potrafią lub nie mają możliwości obejścia tego lub kombinowania ...

wojtex113
31.05.2020, 14:05
Jak zablokowałem ciasteczka w operze pokazał się błąd i nie mogłem się zalogować. Po odblokowaniu ciasteczek nie od razu mogłem wejść do gry musiałem kilka razy odświeżać przeglądarkę bo pokazywał się inny błąd logowania. Gra wykorzystuje od 20 do 10 ciasteczek. Problemem może być też automatyczne kasowanie ciasteczek ustawione w przeglądarce lub program typu CCleaner który sam kasuje ciasteczka. Można wtedy odnieść takie wrażenie jak opisane przez ciebie.
https://zapodaj.net/3ce16f58a4c12.png.html

Ashrad
21.06.2020, 14:44
Witam, gra nie działa w żadnej przeglądarce, cały czas pyta o najnowszy Adobe flash player, kilkakrotnie już aktualizowałem go i dalej to samo. Nawet Microsoft edge, który ma wbudowany flash player wyświetla ten sam komunikat. Żarciki sobie stroicie ,czy jak? od grudnia kończy się wsparcie Adobe flash i jak wtedy mamy grać?

Cache jest wyczyszczony.

nie pozdrawiam

Tornados
21.06.2020, 15:34
Bo juz od ladnych paru miesiecy musisz recznie wlaczac flasha zeby on dzialal....

Wandira
10.07.2020, 23:46
Co się dzieję z tą grą??? Próbuję się dziś zalogować, nic tylko czarny ekran. Od ponad miesiąca codziennie problemy z zalogowaniem ale jakoś po godzinie udawało się, a dziś nic z tego.

Entermax
29.07.2020, 14:43
Witam podbijam temat u mnie jest napis: "Uplay jest chwilowo niedostępny" Co robić?

Lindir
30.07.2020, 20:09
Witam podbijam temat u mnie jest napis: "Uplay jest chwilowo niedostępny" Co robić?

Mam podobny problem.

chocisz_rev
31.07.2020, 18:07
a u mnie biały ;) ale ptaki ćwierkają :eek:

Robalus
31.07.2020, 22:54
Mnie wywla non stop z gry... Obojętnie czy Winda 10 czy 7 (choć tu jest trochę lepiej) Próbowałem na różnych kompach i zawsze po jakimś czasie wywala... Największa lipa jest gdy jest spory ruch na serwerze....

Entermax
02.08.2020, 19:44
Witam ponownie.
Od mojego poprzedniego posta trochę już minęło i kilka postów w tym temacie przybyło, a odpowiedzi ze strony "gry" nie ma.
Proszę o ustosunkowanie się do naszych postów w sprawie problemów z logowaniem.
Czy coś w tej sprawie się dzieje, ktoś nad tym pracuje, jakiś pomysł na naprawę jest??!!
Pozdrawiam

BB_Penelopa
03.08.2020, 13:40
Witam ponownie.
Od mojego poprzedniego posta trochę już minęło i kilka postów w tym temacie przybyło, a odpowiedzi ze strony "gry" nie ma.
Proszę o ustosunkowanie się do naszych postów w sprawie problemów z logowaniem.
Czy coś w tej sprawie się dzieje, ktoś nad tym pracuje, jakiś pomysł na naprawę jest??!!
Pozdrawiam

Witaj!

Zazwyczaj tego typu problemy można rozwiązać samodzielnie poprzez wyczyszczenie pamięci podręcznej i ciasteczek przeglądarki.

Aby aktywować czyszczenie pamięci podręcznej, otwórz proszę okno przeglądarki, a następnie wciśnij razem CTRL+SHIFT+DEL. Następnie możesz wybrać czyszczenie pamięci od początku. Proszę tylko mieć na uwadze, że to może być to operacja nieodwracalna.

Ewentualnie możesz spróbować uruchomić grę w nowym oknie w trybie prywatnym, co powinno przynieść podobny skutek, ale bez kasowania danych przeglądania.
Aby to zrobić w przeglądarce Firefox, wystarczy otworzyć okno przeglądarki, a następnie wcisnąć kombinację klawiszy: CTRL+SHIFT+P.
Aby to zrobić w przeglądarce Chrome/Opera, wystarczy otworzyć okno przeglądarki, a następnie wcisnąć kombinację klawiszy: CTRL+SHIFT+N.

Daj znać, jeśli potrzebujesz instrukcji dla innych przeglądarek.

Po wykonaniu którejkolwiek z tych operacji gra może ładować się nieco dłużej niż zwykle, gdyż pliki gry będą wczytywane od nowa.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

chocisz_rev
03.08.2020, 16:02
"dostęp aplikacji Firefox do sprzętu graficznego został zablokowany" taki komunikat miałem po aktualizacji przeglądarki, chyba się kończy flasha

Bartexio
07.08.2020, 13:46
Dziś po raz kolejny dano popis umiejętności, gra rano nie działała. Zero info na głównej bo i po co
Ale za to teraz po oczach wali promo na klejki .... za co ? za ten "profesjonalizm" ? <haha>

MOD_Victoria
07.08.2020, 14:33
Dziś po raz kolejny dano popis umiejętności, gra rano nie działała. Zero info na głównej bo i po co
Ale za to teraz po oczach wali promo na klejki .... za co ? za ten "profesjonalizm" ? <haha>

Dziś występowała awaria na całym świecie. Została usunięta około godziny 12:00.
Tak, nie było informacji na stronie głównej. Dlaczego jej nie było? Dlatego że BB (jak wszyscy) nie mogli się zalogować, by zamieścić komunikat o problemach na stronie głównej czy też na forum.

Robalus
07.08.2020, 20:57
No Comments.... Abla Abla ... Jak mówią starzy Indianie ....

wojtex113
08.08.2020, 14:52
Tak, nie było informacji na stronie głównej. Dlaczego jej nie było? Dlatego że BB (jak wszyscy) nie mogli się zalogować, by zamieścić komunikat o problemach na stronie głównej czy też na forum.
Wystarczy zajrzeć na niemiecką stronę i informacja o problemach z logowania była podana już w nocy. Niemcy mają tez możliwość logowania się do gry w stary sposób.
https://zapodaj.net/7e19eae7c5722.jpg.html
https://www.diesiedleronline.de/de/newsarchiv

ariette
08.08.2020, 15:07
a czy można uruchomić przeglądarkę z ustawieniami zgodności dla innej wersji windowsa? i czy to nie pomaga czasem?

Androm3da
08.08.2020, 19:26

No no, "na całym świecie" :P

Pandora098
03.09.2020, 17:00
Hej od godz próbuje się zalogować. Wywala mnie z tego konta ubisoft, ale wyskakuje informacja konto ubisoft niedostępne, spróbuj później. Jak już się udało zalogować to postęp ładowania strony w 50 % i tak wisi 10 min. Niestety rano o 6 też nie udało mi się zalogować. czy ktoś jeszcze ma problem z dostaniem się do gry?

MOD_Victoria
21.12.2020, 19:01
Dzień dobry!

Temat nieaktualny - zamykam i przenoszę do archiwum.

Pozdrawiam
MOD_Victoria