PDA

Zobacz pełną wersję : Nowy sposób logowania UBISOFT

Minael
14.05.2020, 10:57
Dzisiaj logując się do gry zauważyłem, że pojawił się nowy sposób logowaia. Zamiast standardowego loginu i hasła, wyskoczyło białe okienko Ubisoft. I tu uwaga. Nie doczytało się, a po chwili pojawił się komunikat: "ERROR". W niektórych przeglądarkach w ogóle miałem białe okienko i nic, pusto. Natomiast zamiast loginu i hasła miałem jeden przycisk i jakiś kod systemowy "com_login_costam_costam". Nie można było się zalogować.

Widziałem, że ten sposób logowania był już na testowym wprowadzony, ale coś tu nie do końca działa. Zauważyłem, że w niektórych przeglądarkach uniemożliwia logowanie w ogóle. W SLIM nie sprawdzałem, nie zdążyłem, bo po chwili wróciło do starego sposóbu.
Coś, ktoś kombinuje.

Uważajcie, bo któregoś dnia może być problem z logowaniem.

Freha
14.05.2020, 11:48
Dzisiaj logując się do gry zauważyłem, że pojawił się nowy sposób logowaia. Zamiast standardowego loginu i hasła, wyskoczyło białe okienko Ubisoft. I tu uwaga. Nie doczytało się, a po chwili pojawił się komunikat: "ERROR". W niektórych przeglądarkach w ogóle miałem białe okienko i nic, pusto. Natomiast zamiast loginu i hasła miałem jeden przycisk i jakiś kod systemowy "com_login_costam_costam". Nie można było się zalogować.

Widziałem, że ten sposób logowania był już na testowym wprowadzony, ale coś tu nie do końca działa. Zauważyłem, że w niektórych przeglądarkach uniemożliwia logowanie w ogóle. W SLIM nie sprawdzałem, nie zdążyłem, bo po chwili wróciło do starego sposóbu.
Coś, ktoś kombinuje.

Uważajcie, bo któregoś dnia może być problem z logowaniem.

Ja się loguje ze slim i białe okienko jest, logowanie trwa dłużej, i trzeba każdorazowo wpisywać hasło (mimo że jest zapisane w systemie). Ogólnie to lipton :(

Zee4c
14.05.2020, 12:22
Niestety z Chrome nie udało mi sie zalogować w ogóle. Musiałem użyć Firefoxa którego nie znoszę.

krotos666
14.05.2020, 13:40
Polecam przeglądarkę BRAVE na silniku chromium.
PS: działają wtyczki z chrome :)

sparkz
14.05.2020, 13:50
Udany rok, jeszcze czerwca nie ma, flash jeszcze nie padł a juz sie trzeba bawic z przeglądarkami :)

wojtex113
14.05.2020, 15:29
No i znowu wszyscy narzekają zamiast się cieszyć, że już w momencie logowania zaczyna się przygoda. Jaki to wspaniały pomysł deweloperów na urozmaicenie rozgrywki. Zanim się zalogujesz do tej wspaniałej gry masz już zabawę szukasz dawno zapominanego hasła później szukasz działającej przeglądarki i z bijącym sercem sprawdzasz czy już możesz grać w tą wspaniałą grę. Widzę logo bb i od razu wiem że będzie kupa .......... wspaniałej rozrywki brawo wielcy i wspaniali deweloperzy.

pretor29
14.05.2020, 15:37
no to bb ja kwam to tak pieknie sprawnie poszlo to jeszcze , klan , pył, piekarnia , lancuch wielkanocny i cala masa podobnych

Tornados
14.05.2020, 16:38
Czy aktualizacja integracji kont Ubisoft wpłynie na model biznesowy gry?
"The Settlers Online" będzie nadal działać jako darmowy tytuł. Aktualizacja integracji kont Ubisoft może być postrzegana jako długoterminowa strategia, której celem jest oferowanie najlepszej jakości usług wszystkim graczom.

Rzeczywiscie najlepsza jakosc uslug jak widze :D

z3nfist
14.05.2020, 17:49
skopali doszczętnie ten sposób logowania,
było prosto i szybko,

komu to przeszkadzało..

taką nowość, niech se wsadzą , głęboko. w ... "
---

nie pozdrawiam, tak się wkurzyłem.. na te działania

Besamir
14.05.2020, 18:05
U mnie na SLIMIE nie idzie się zalogować. Po wpisaniu loginu i hasła dostaję szary ekran i koniec.

marionson
14.05.2020, 18:12
Mam tez z tym problem. Na domiar zalogowało mnie na 2 level , a jestem na 52 .... nie wiem jak to rozwiązać.Ma ktoś jakiś pomysł

pretor29
14.05.2020, 19:13
czego sie nei dotkna to skopią ... jedna wielka porazka

moze teraz penelopo przekazesz tam reszcie ekipy jak bardzo ludzie sa "zadowoleni" ?

dario_j
14.05.2020, 19:22
Na Operze i Vivaldim nie idzie się zalogować. Pojawia się komunikat, że coś się blokuje i żeby włączyć cookie, które... są włączone. Takie numery to tylko z BB i Ubi.
Na szczęście na Edge zalogowało się bez problemu i nawet można wejść do gry.

z3nfist
14.05.2020, 19:52
wkurza taka niemoc, na te ichniejsze działania,
powinna być jakaś opcja przy logowaniu, jak jest z fb, czy nk,
zostawić stare logowanie i dać obok , to 'nowe" cooś.

gosiaj
14.05.2020, 20:12
czyzby koniec grania?

Xavard
14.05.2020, 20:31
skopali doszczętnie ten sposób logowania,
było prosto i szybko,

komu to przeszkadzało..

taką nowość, niech se wsadzą , głęboko. w ... "
---

nie pozdrawiam, tak się wkurzyłem.. na te działania
A teraz jest wolno i pokomplikowanie, źle? idealnie, czy możemy chcieć czegoś więcej? :D:rolleyes:

Vexilus
14.05.2020, 22:08
Mi na Edge się nie udało. Dobrze, że chociaż Firefox zadziałał, ale długo to trwało. Nie wiem, za dużo graczy jest i chcecie część zniechęcić?

marcelina9
14.05.2020, 23:09
Polecam przeglądarkę BRAVE na silniku chromium.
PS: działają wtyczki z chrome :)

A to ciekawe... używam od dawna ale wywaliło mi właśnie ERROR... jakieś typy w ustawieniach ?
Swoją drogą to chyba czas się zabierać i o to im chodzi, żeby jak flash w grudniu legnie nie było płaczu zbyt duzego.

Igorb1985
15.05.2020, 08:49
U mnie na SLIMIE nie idzie się zalogować. Po wpisaniu loginu i hasła dostaję szary ekran i koniec.

Tak samo. Jedyna u mnie rozsądna opcja logowania przez Slima (płynniejsze działanie gry) została właśnie popsuta, a było już ok :)

M0rdechaj
15.05.2020, 09:07
Spróbujcie się zalogować najpierw na konto ubisoft: www.ubisoft.com zapamiętajcie dane w przeglądarce, i w tedy spróbujcie na settlersach, mi się tak udało, nawet danych logowania już nie musiałem wprowadzać.

Zee4c
15.05.2020, 09:44
tez tak zrobiłem. Ubisoft- Firefox i dla draki na końcu chrome (nie działający na początku) i chrom tez już działa

Bartexio
15.05.2020, 11:54
Na Puffinie zalogowanie się teraz to wyższa szkoła jazdy. 15 walki z wpisywaniem loginu i hasła i nim wpisane jedno to już drugie znikało ... Dopiero patentem się udało
Oj zamiast ułatwić to tylko się utrudnia grę, nawet w wersji na szybko aby wejść na sety i podtrzymać gospodarkę

BB_Penelopa
15.05.2020, 12:27
Witam serdecznie!

Podejrzewam, iż konto nie jest logowane, gdyż nie zostały zatwierdzone nowe warunki korzystania z usługi. Jest to konieczne, aby móc grać na owym koncie.

W tej sytuacji warto spróbować ponownie zalogować się na konto po wyczyszczeniu pamięci podręcznej przeglądarki, co powinno umożliwić zatwierdzenie nowych warunków świadczenia usługi.
Aby aktywować czyszczenie pamięci podręcznej, otwórz proszę okno przeglądarki, a następnie wciśnij razem CTRL+SHIFT+DEL. Następnie możesz wybrać czyszczenie pamięci od początku. Proszę tylko mieć na uwadze, że to może być to operacja nieodwracalna.

Ewentualnie proponuję spróbować uruchomić grę w nowym oknie w trybie prywatnym, co powinno przynieść podobny skutek, ale bez kasowania danych przeglądania.
Aby to zrobić w przeglądarce Firefox, wystarczy otworzyć okno przeglądarki, a następnie wcisnąć kombinację klawiszy: CTRL+SHIFT+P.
Aby to zrobić w przeglądarce Chrome/Opera, wystarczy otworzyć okno przeglądarki, a następnie wcisnąć kombinację klawiszy: CTRL+SHIFT+N.

Gdyby to nie pomogło, to proszę o kontakt z Supportem.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

krotos666
15.05.2020, 17:11
A to ciekawe... używam od dawna ale wywaliło mi właśnie ERROR... jakieś typy w ustawieniach ?
Swoją drogą to chyba czas się zabierać i o to im chodzi, żeby jak flash w grudniu legnie nie było płaczu zbyt duzego.

Proponuję w górnej części na wysokości paska z adresem po prawej stronie nacisnąć znaczek Brave i wyłączyć tarcze na stronie.
Pewnie o to chodzi, te tarcze blokują okno z logowaniem na tej przeglądarce.

jarekpolak1
15.05.2020, 17:30
a ja po zalogowaniu do uplay mam rejestracja zakończona ..ale nie moge wejsc do gry gdyż przekierowuje mnie do ponownej rejestracji na tso ..czyli wybór loginu . avatara itd... dupa w Uplay jestem zarejestrowany a bezposrednio nie moge sie zalogowac,,,,,musze teraz klikac na facebooka i dopiero mnie loguje do gry .hańba.

Besamir
15.05.2020, 17:39
Witam serdecznie!

Podejrzewam, iż konto nie jest logowane, gdyż nie zostały zatwierdzone nowe warunki korzystania z usługi. Jest to konieczne, aby móc grać na owym koncie.

W tej sytuacji warto spróbować ponownie zalogować się na konto po wyczyszczeniu pamięci podręcznej przeglądarki, co powinno umożliwić zatwierdzenie nowych warunków świadczenia usługi.
Aby aktywować czyszczenie pamięci podręcznej, otwórz proszę okno przeglądarki, a następnie wciśnij razem CTRL+SHIFT+DEL. Następnie możesz wybrać czyszczenie pamięci od początku. Proszę tylko mieć na uwadze, że to może być to operacja nieodwracalna.

Ewentualnie proponuję spróbować uruchomić grę w nowym oknie w trybie prywatnym, co powinno przynieść podobny skutek, ale bez kasowania danych przeglądania.
Aby to zrobić w przeglądarce Firefox, wystarczy otworzyć okno przeglądarki, a następnie wcisnąć kombinację klawiszy: CTRL+SHIFT+P.
Aby to zrobić w przeglądarce Chrome/Opera, wystarczy otworzyć okno przeglądarki, a następnie wcisnąć kombinację klawiszy: CTRL+SHIFT+N.

Gdyby to nie pomogło, to proszę o kontakt z Supportem.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

A co z logowaniem przez przeglądarkę SLIM? Tylko proszę mnie nie odsyłać do Supportu, bo ten mi odpisał, żeby przeinstalować przeglądarkę SLIM, a jak dalej nie będzie działało, to trudno - mam się przesiąść na zwykłą przeglądarkę.

deepek
15.05.2020, 18:53
dla mnie jest nie pojete to zeby system logowania tak dzialal
zeby za kazdym razem wpisywac adres mailowy i haslo
wczoraj jak chialem zaczac zabawe zobaczylem nowy sposob logowania
ja uzywam ponad 30 adresow z roznymi haslami
i skad mam pamietac jaki adres uzylem kilka lat temu ??
ponad 3 godziny mi zajelo zeby znalezc odpowiedni adres i haslo do gry

czy nie mozna bylo wczesniej dac informacji ze bedzie taka zmiana ???
skopiowalbym sobie adres i haslo

naprawde niektorzy ludzie maja dosc juz tych nowalijek wprowadzanych przez bezmyslowcow
sa setki innych gier gdzie czegos podobnego nie ma

gra ma sluzyc zabawie i odstresowaniu po peracy albo szkole a nie nastreczac dodatkowych stresow

pozdrawiam ludzi ktorzy takie rzaczy wprowadzaja

krotos666
15.05.2020, 19:30
skad mam pamietac jaki adres uzylem kilka lat temu ??

A nie szybciej wejść w ustawienia zaawansowane przeglądarki i znaleźć tam zapisany login i hasło do strony.

Bartexio
15.05.2020, 20:53
Zamiast fachowej odpowiedzi dostaliśmy po raz kolejny te samą "papkę" gadania technicznego, z którego nic nie wynika. Ale co się dziwić skoro nie potrafią eliminować tylko dodać nowe błędy.
Ja pisałem o telefonie a dostałem instrukcje na kompa ... genialne

sloslo57
16.05.2020, 10:51
Na Puffinie zalogowanie się teraz to wyższa szkoła jazdy. 15 walki z wpisywaniem loginu i hasła i nim wpisane jedno to już drugie znikało ... Dopiero patentem się udało
Oj zamiast ułatwić to tylko się utrudnia grę, nawet w wersji na szybko aby wejść na sety i podtrzymać gospodarkę

Też mnie to interesowało jak to będzie na telefonie. Kolejny krok,czyli uwierzytelnienie dwuetapowe pewnie uniemożliwi w ogóle logowanie.

Marzenka87
16.05.2020, 12:02
Pierwsze logowanie zrobilam na operze, akceptowalam regulamin, maila i haslo podpowiedzialo wiec od razu moglam sie zalogowac, nie bylo zadnego problemu, bardzo mi sie to spodobalo na drugi dzien kiedy weszlam na strone gry i zanim cokolwiek kliknelam, automatycznie zaczelo mnie logowac i teraz jednym kliknieciem wchodze do calej gry :D na dodatek u mnie dziala to szybciej niz poprzednie logwanie, na telefonie tez bez zadnych problemow, zadnego kombinowania, raz wpisalam maila i haslo i poszlo.

dario_j
16.05.2020, 12:43
Spróbujcie się zalogować najpierw na konto ubisoft: www.ubisoft.com zapamiętajcie dane w przeglądarce, i w tedy spróbujcie na settlersach, mi się tak udało, nawet danych logowania już nie musiałem wprowadzać.
Próbowałem na Operze i dalej to bez sukcesu. Za to Edge bez problemu.

wojtex113
16.05.2020, 15:08
W momencie dodania nowego sposobu logowania pojawiło się kilka nowych elementów szpiegujących na stronie logowania gry może jest to przyczyna problemów z logowaniem. Prawie wszystkie przeglądarki teraz automatycznie blokują różne elementy szpiegujące. Ja używam uBlock Origin on nic nie blokuje za to Privacy Badger widzi 7 elementów szpiegujących i wszystko chce blokować a zablokowanie tego syfu uniemożliwia zalogowanie się na stronie. Wystarczy raz się zalogować i dalej blokować ten syf a automatyczne logowanie działa bez problemu.

dario_j
16.05.2020, 16:28
Już znalazłem przyczynę problemów z Operą. Była nią włączona opcja "Blokuj pliki cookie innych firm", czyli blokowało ciastka spoza witryny thesettlesonline.pl. Zazwyczaj pomaga to pozbyć się szpiegów i śmieci, ale w tym wypadku blokowało też ciastka z ubisoft.com.

z3nfist
16.05.2020, 18:06
oni, czyli (bb) popsuli, niech teraz mysla jak naprawic, czemu to zawsze my jestesmy krolikami doswiadczalnymi i szukamy rozwiazn.

pretor29
16.05.2020, 19:55
oni, czyli (bb) popsuli, niech teraz mysla jak naprawic, czemu to zawsze my jestesmy krolikami doswiadczalnymi i szukamy rozwiazn.

bo oni nie potrafia? zreszta jak oni cos naprawia to polowe wiecej popsuja wiec niech se dadza spokoj

Kłusownik1
16.05.2020, 20:55
już wcześniej nikły chęci do gry. Obecnie jak mam czekać aż mi się okienko skończy ładować, to w ogóle odechciewa mi się tej operacji.
Może to czas aby podziękować za dotychczasową grę i w końcu skończyć.

myszka255
16.05.2020, 22:10
Banda niedouczonych informatyków szkoda czasu na twoje wypociny Penelopa , wszystko działało ok ,jestem tym już zmęczona bye ,bye

lepszat
17.05.2020, 00:28
U mnie pomogła następująca sekwencja na Chrome:
1. Obok adresu strony klikamy na ikonkę od plików cookie
2. Klikamy "Pokaż pliki cookie i inne dane witryn..."
3. Wchodzimy w zakładkę "Zablokowane"
4. Klikamy "connect ubisoft com" i klikamy "Zezwalaj"
5. Klikamy "Gotowe" i odświeżamy stronę. Wtedy powinno już wszystko banglać.

lepszat
17.05.2020, 00:40
U mnie pomogła następująca sekwencja na Chrome:
1. Obok adresu strony klikamy na ikonkę od plików cookie
2. Klikamy "Pokaż pliki cookie i inne dane witryn..."
3. Wchodzimy w zakładkę "Zablokowane"
4. Klikamy "connect ubisoft com" i klikamy "Zezwalaj"
5. Klikamy "Gotowe" i odświeżamy stronę. Wtedy powinno już wszystko banglać.

PaoDram
17.05.2020, 12:01
w końcu ktoś łopatologicznie napisał co zrobić żeby się zalogować, dzięki !
tradycyjnie z przedstawicieli gry nikt się nie wysilił...:mad:

Zee4c
02.06.2020, 07:29
U mnie nie działa podstawowe ułatwienie które miało byc jedynym pozytywem tej "nowości" tzn poprzednio używałem konta ubisoft i komputer pamiętał dane - wystarczyło raz kliknąć loguj. Teraz wchodzę na stronę i nic sie nie dzieje (miało sie logowac automatycznie) i muszę za każdym razem podawać login, hasło by sie logowac...

BB_Penelopa
02.06.2020, 10:55
w końcu ktoś łopatologicznie napisał co zrobić żeby się zalogować, dzięki !
tradycyjnie z przedstawicieli gry nikt się nie wysilił...:mad:

Witaj!

Bardzo proszę kliknąć na przycisk do ukończenia rejestracji, a następnie wybrać opcję "anuluj rejestrację" poniżej opcji do logowania. Wówczas logowanie się już na konto powinno być normalnie możliwe.

Jeśli to nie pomoże, to uprzejmie proszę o kontakt z Supportem i informację, jak brzmi nazwa omawianego konta i jak się dotychczas na nie logowano. Proszę Supportowi podać, jaki jest pseudonim gracza i jaki jest przypisany do niego adres e-mail. Pozwoli nam to zbadać, jaki jest status konta i powiedzieć Ci, jak można rozwiązać ów problem.

Proszę NIE podawać hasła.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Freha
02.06.2020, 20:01
na edge śmiga- pamięta hasło i login. Na slimie ma zapisane i hasło i login, ale hasła nie widzi i trzeba je każdorazowo wpisywać ręcznie. Na szczęście wystarczy wykasować i jeszcze raz wpisać ostatnią literę hasła i wtedy już je widzi. Jeśli to udogodnienie to strach się bać utrudnień

sparkz
02.06.2020, 20:06
U mnie nie działa podstawowe ułatwienie które miało byc jedynym pozytywem tej "nowości" tzn poprzednio używałem konta ubisoft i komputer pamiętał dane - wystarczyło raz kliknąć loguj. Teraz wchodzę na stronę i nic sie nie dzieje (miało sie logowac automatycznie) i muszę za każdym razem podawać login, hasło by sie logowac...

Ja mam jeszcze zabawniej, mam konto na EU i na testowym, z roznymi loginami i haslami, i przy kazdym odwiedzaniu stron startowych dla tamtych wersji SSO probuje mnie usilnie automatycznie zalogowac na te same dane ktore mam zapisane dla wersji PL, co oczywiscie konczy sie porazka, wiec musze sie wylogowywac recznie z zalogowania ktore w ogole nie powinno miec miejsca, po drodze klikajac po kilka wiadomosci o bledach, a czasami zalogowac nie moge sie w ogole.

Sliczny przyklad tego jak mozna cos spartolic zmieniajac cos co nie potrzebowalo zmian.

Kłusownik1
25.06.2020, 10:51
Czy wam też tak muli przy logowaniu ?
Najpierw spiralkaaaaa, potem Proszę czekać. Nie da się tego jakoś ominąć ?
Przyznam że mnie to czekanie drażni. Z tego powodu obecnie loguję się może raz w tygodniu.
Na chrome to w ogóle nie chce strona otworzyć i jest napis
Twój zegar się spieszy
Synchronizacja z czasem time.windows.com nic nie daje.
Przecież nie będę specjalnie zmieniał kompa aby móc się logować
Takim to sposobem TSO pozbędzie się sporo graczy i chyba mnie też.

oo widzę że zaczął się event piłkarski.

No i znowu nie mogę się wylogować. Ciągle powraca zalogowana strona albo napis Błąd. Jakaś tragedia