PDA

Zobacz pełną wersję : Zmiany w grze - 19.05.2020 - Dyskusja

BB_Penelopa
11.05.2020, 15:25
Witam!

Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat nadchodzących zmian, opisanych > tutaj (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47169) <.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Senlandia
11.05.2020, 17:15
A nieznane regiony jeszcze poczekają...

Foczasty
11.05.2020, 17:16
Witam,

Ponoć ponownie mieliście w tym patchu naprawić błędy z przygód Górskiego Klanu... jednak w opisie aktualizacji cisza...

Co tam Penelopo powiesz?

Ta aktualizacja to jakaś ściema, żeby było widać, że coś robicie.... korekty językowe, ikonki i inne bzdety, a grywalność to gdzie?

Pozdrawiam

sparkz
11.05.2020, 18:11
Nowe zadania dla poziomów 76-79 zostały aktywowane !

Jestem wprost wniebowzięty, brakuje mi jedynie ok. 3 lata zeby wbic wymagany poziom i codziennie klikac 'OK' w zadanie z wydaniem lub posiadaniem surowców.

poza tym zabawne jest uzywanie formy przeszlej w stosunku do zmiany ktora wchodzi za tydzien.

Lord_Viader
11.05.2020, 18:17
Kiedy zostanie naprawione działanie Wróżkowego pyłu?

Tornados
11.05.2020, 18:31
Jestem wprost wniebowzięty, brakuje mi jedynie ok. 3 lata zeby wbic wymagany poziom i codziennie klikac 'OK' w zadanie z wydaniem lub posiadaniem surowców.

poza tym zabawne jest uzywanie formy przeszlej w stosunku do zmiany ktora wchodzi za tydzien.

Sparkz ty jak cos dowalisz to ja sie zwijam na podlodze ze smiechu :D

trorox
11.05.2020, 18:48
Ze zmian jedna z z tych na plus to rozwój elitarnych na 7lvl, ale cieszmy się, że coś się dzieje :D

Penelopo, kiedy OLEJARNIA będzie miała poziomy od 2-7? Ta zmiana by się przydała...

sparkz
11.05.2020, 18:55
Penelopo, kiedy OLEJARNIA będzie miała poziomy od 2-7? Ta zmiana by się przydała...

Dodatkowe olejarnie masz w paczkach za grube ilosci klejnotow, stad mozna swobodnie zalozyc, ze nigdy.

pretor29
11.05.2020, 19:09
czyli jednym slowem ze wszystkich bledow jakie sa nie naprawiliscie zadnego , wprowadzacie tylko kosmetczne glupoty nikomu nie potrzebne ... jeszcze raz brawo dla calej ekipy pseudo programistow

nogrip
11.05.2020, 19:49
... jeszcze raz brawo dla calej ekipy pseudo programistow Programista nie wymysla sobie roboty. Robi to na co dostanie specyfikacje. W skrocie co mu kaza.

pretor29
11.05.2020, 19:56
no dali pokaz robili jedno spieprzyli drugie , nawet nie potrafia zrobic porzadnie tego co im kaza, wiec chyba im to nie wychodiz za bardzo

nogrip
11.05.2020, 20:04
To nie zawsze musi tak byc 0-1 Powiem tak, moze tak byc jak piszesz, ale rowniez dobrze moze byc tak ze komus pasuje, ze jest zle i nie zamierza pakowac nakladow aby bylo dobrze. Powodow na to moze byc mnostwo. Jak wszedzie w zyciu, ten ustala zasady kto ma zloto.

ArturGrab
11.05.2020, 21:00
Sparkz ty jak cos dowalisz to ja sie zwijam na podlodze ze smiechu :D

A ja tylko loguje się dla wypowiedzi sparkza :):) Bo inaczje to bym konto skasował

Bartexio
11.05.2020, 21:16
Nie nazywajcie tego konserwą tylko kosmetyką, bo błędy się powielają jak grzyby po deszczu a powinno być odwrotnie.
Bo trzeba będzie przywyknąć do robienia Regionów bez premki i tyle, lepiej tak niż mieli by nowe błędy dodać w pozostałych przygodach z serii
Ze zmian jedynie to koszary na 7lvl mogą się przydać, czy warsztat się opłaci na 7lvl ciągnąc jeśli dalej słabo będzie z olejem
A hitem jest pomniejszenie generała kapturka nie no mega ważna sprawa, a ile nowych błędów przez to zaraz się pojawi to lepiej nie wiedzieć

Tornados
11.05.2020, 21:28
A hitem jest pomniejszenie generała kapturka nie no mega ważna sprawa, a ile nowych błędów przez to zaraz się pojawi to lepiej nie wiedzieć

Zaraz sie okaze ze mu pomieszaja atak i bedzie bil 5000-50000 :D

kroasant
11.05.2020, 21:57
drodzy gracze, nie chce mi się sprawdzać jak długo gracie, po nickach widzę że długo. czy w ogóle jest sens wypowiadać się w tych tematach dotyczących zmian w grze? moim zdaniem nie. niech młodzi stażem się wypowiadają, oni jeszcze żyją nadzieją. my już powinniśmy przyjąć twórców tej gry, ekipę , która ma w nickach _BB, za zwykłych wyrobników , tzw korpoludków. na nic nie mają wpływu. dlatego nic nie starają się wytłumaczyć graczom, przekonać jakoś do tego co robią (usiłują zrobić), jedynie piszą ogłoszenia, wyjaśnienia co do "poprawek" nieudolnie tłumaczonych z oryginału na j.polski . jedynym konkretnym działaniem tej grupy jest (domyślam się,że nie z własnej inicjatywy) robienie tzw "szczęśliwych godzin" , tłumacząc dosłownie. jak wszyscy wiemy taka promocja jest aktywowana kilka dni przed końcem miesiąca, kiedy to trzeba przelać pracownikom pobory na konto. mógłbym tak jeszcze długo wyliczać, tylko po co ............

Tomard
11.05.2020, 23:10
Świetne zmiany, cudowne, nowy budynek, który pewnie będzie zbugowany albo jego postawienie wprowadzi jakiś kolejny błąd. Nowe zadania dla lvli 76-79, z których skorzysta jakiś 0,5% graczy. 3 nowe zadania dzienne, które najpewniej są prostu kalką obecnych. No super, świetnie, że wprowadzacie do gry "powiew świeżości". Tylko dlaczego priorytetem dla was nie jest naprawienie obecnie istniejących bugów? Wróżkowy pył nie działa od poprzedniej konserwy, Górski klan (Nieznane regiony) dalej nienaprawiony. Targowisko gildii nadal z błędem (od dobrych 2 miesięcy). Zgłaszane na support ww. problemy są po prostu olewane. No bo ja inaczej nazwać odpowiedzi w stylu "problem jest nam znany, nasi programiści pracują nad jego rozwiązaniem, błędy zostaną wyeliminowane podczas najbliższej konserwy" a gdy przychodzi co do czego, gdy zapowiadana jest konserwa to nawet słowem nie wspomniano o żadnym z tych błędów. Ciekaw jestem jak wiele osób zgłaszało do supportu błędny opis umiejętności szczęśliwego odkrywcy. Jak widzę, że na liście jest "Poprawiony został opis umiejętności Szczęśliwego Odkrywcy" to się zastanawiam czy ktoś rzeczywiście zauważył tam jakiś błąd i to zgłosił czy po prostu ktoś w bb wynajduje tego typu bzdurne błędy, żeby pozorować jakakolwiek robotę. Wiem, że większość z moich pytań jest raczej retoryczna i prędzej wyrośnie mi kaktus na dłoni niż Penelopa rzeczowo odniesie się do poruszonych kwestii. No ale zapytam tak dla zasady. Penelopa co z poważnymi błędami w grze? Dlaczego nimi nie zajmujecie się w pierwszej kolejności?

Kristofusy
12.05.2020, 00:53
Premia .Wróżkowy pył. wciąż nie działa _ płomieńie wóżki zmarnowane bo nie zmieniają miejsca kolekcje po zastosowaniu pyłu -

bm52
12.05.2020, 09:16
Witam
Pragnę zauważyć, że zapis "+75" lub "75+" informuje, ze coś obowiązuje od 75 w wzwyż. Czyli, dotyczy to poziomu 75 i wyżej. Jeżeli coś ma obowiązywać od poziomu 76 to zapis prawidłowy "+76" lub "76+". W związku z tym należy poprawić interpretacje lub zmienić zapis. Nie ukrywam, że się trochę uśmiałem bo nasunęło mi się skojarzenie z obecnymi formami pisania ustaw sejmowych:))

Pozdrawiam
bm52

kami9
12.05.2020, 09:19
i znów "nowe problemy "zadania gildyjnego nie mogę odklikać /inne wyspy /też tak macie ?

BB_Penelopa
12.05.2020, 10:36
Ze zmian jedna z z tych na plus to rozwój elitarnych na 7lvl, ale cieszmy się, że coś się dzieje :D

Hej!

Na chwilę obecną nie posiadam informacji o tym, kiedy Olejarnie będzie można ulepszyć po poziomu 7, ale praktycznie co aktualizację dodawane są nowe budynki więc może już niedługo? :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

RedJul
12.05.2020, 10:58
Hej!

Na chwilę obecną nie posiadam informacji o tym, kiedy Olejarnie będzie można ulepszyć po poziomu 7, ale praktycznie co aktualizację dodawane są nowe budynki więc może już niedługo? :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Olejarnia należy do tego typu budynków, których produkcja zależy od ich ilości a nie poziomu.
Czyli chcesz zwiększyć produkcję - kup następne. A już na pewno podniesienie jej na 7 poziom jest nierealne.
Pytanie powinno brzmieć czy przewidziana jest kolejna w następnym evencie świątecznym. A właściwie to czy będzie ograniczenie dla tych, co kupili w poprzednim.

BB_Penelopa
12.05.2020, 11:14
Witam,

Ponoć ponownie mieliście w tym patchu naprawić błędy z przygód Górskiego Klanu... jednak w opisie aktualizacji cisza...

Co tam Penelopo powiesz?

Ta aktualizacja to jakaś ściema, żeby było widać, że coś robicie.... korekty językowe, ikonki i inne bzdety, a grywalność to gdzie?

Pozdrawiam

Hej Foczasty!

Wyprawy da się już przejść, ale koszty mogą być większe, bowiem premie (tzw. debuffy) mogą nie działać. Oznacza to więcej strat przy pokonywaniu obozów i być może konieczność odejścia od dotychczasowej strategii.

Czy zatem można już grać? Można, choć oczywiście decyzja, czy chce się wykonywać te przygody kosztem większych strat (ze względu na pojawiające się błędy gry), należy do gracza.

Przepraszam za niedogodności z tym związane i proszę o cierpliwość w czasie, kiedy nasi deweloperzy pracują nad poprawkami. Niestety nie mam możliwości określenia, kiedy sytuacja wróci do normy, ale dokładamy wszelkich starań, aby skrócić czas oczekiwania dla graczy.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Bartexio
12.05.2020, 12:23
Tylko ile można czekać na naprawę ? problem trwa już ze 2 miesiące ?! Ale fakt da się zrobić Regiony i nie ma aż tak dużych strat wobec wersji bez błędów
Zamiast wsłuchać sie w głosy graczy i wprowadzić to co potrzebne, to nie kolejna plantacja bananów i nie wiadomo czego jeszcze. A miejsca na wyspie co raz mniej

pretor29
12.05.2020, 12:35
po ostatnich pochwalach jakie dostali za plusy w grze to raczej dlugo nic nie zrobia ... moze w koncu czas zalozyc watek z minusami ... tylko czy im te forum ogarnie tyle postow

znik3040
12.05.2020, 13:50
Witam,
Co tam Penelopo powiesz?
Pozdrawiam

też czekam z niecierpliwością na górski klan. jednak ta gra ma tak niesamowite wsparcie, że przestałem liczyć na coś dobrego.
ekipo gry, obudźcie się wreszcie.

peters31
12.05.2020, 14:02
Wróżkowy pył. wciąż nie działa _ płomienie wróżki marnowane bo nie zmieniają miejsca kolekcje po zastosowaniu pyłu

Tornados
12.05.2020, 15:27
po ostatnich pochwalach jakie dostali za plusy w grze to raczej dlugo nic nie zrobia ... moze w koncu czas zalozyc watek z minusami ... tylko czy im te forum ogarnie tyle postow

Jak to zapropownowalem do dostalem taka odpowiedz

to cala reszta forum... :)

Cala prawda w tak krotkim zdaniu :D

The_Cocoloco
12.05.2020, 20:31
A ja tylko loguje się dla wypowiedzi sparkza :):) Bo inaczje to bym konto skasował

a jo pykom tylko żeby poczytać marudzenie Graba :D inaczej tyz bym skasował konto:cool:;):D:rolleyes::p

Robalus
13.05.2020, 21:25
abla abla .... Kolejne pitolenie i mydlenie oczu małymi popraweczkami - kosmetycznymi zabiegami po wierzchu gry.... Potrzebny konkretny plan rozwoju !!! Bo plan na upadek to BB już zapewne ma od ....

gandalf266
14.05.2020, 16:56
Dziś wprowadziliście zmiany w logowaniu. Właśnie wasza wersja przeglądarkowa, którą można pobrać ze strony www przestała się mi logować na konto, dziękuje za super poprawkę, więcej takich poproszę, jesteście niesamowici ........

gosiaj
14.05.2020, 20:13
zmiania ze nie mozna sie zalogowac

Tornados
14.05.2020, 20:20
zmiania ze nie mozna sie zalogowac

Nie narzekaj :D I tak masz wszystko w tej grze juz :D

alsex69
17.05.2020, 13:09
ale laska :)))) mozna grac tylko... wiekszy koszt :))) chyba wlasnie o to tylko chodzi BB zeby zwiekszac koszty ;) kabaret zeby 3 miesiace blad usowac,
no ale jak sie nie chce ... :( pozdrawiam

Yamira
18.05.2020, 11:42
Same bzdety!!!!!!!

scorpion63
18.05.2020, 16:18
A czytaliście to:

Zaczekaj z ulepszeniem koszar!

Drodzy Gracze,

Podczas najnowszej aktualizacji gry wprowadzimy nowe poziomy ulepszeń dla różnych budynków. Obejmie to też Koszary, które będzie można ulepszyć do poziomu 7. Prawdopodobnie będziecie chcieli ulepszyć swoje Koszary jak najszybciej, jednak zdecydowanie zalecamy, abyście zaczekali do końca tego miesiąca! Bardzo możliwe, że w najbliższej przyszłości będzie Wam potrzebna dodatkowa rekrutacja.

Oznacza to jak mniemam, że jakiś mini event szykują zaraz po konserwie chyba.

Tornados
18.05.2020, 16:24
Albo juz wiedza ze cos bedzie skopane i beda wieksze straty w przygodach :D

sparkz
18.05.2020, 16:31
"Prawdopodobnie będziecie chcieli ulepszyć swoje Koszary jak najszybciej, jednak zdecydowanie zalecamy, abyście zaczekali do końca tego miesiąca! Bardzo możliwe, że w najbliższej przyszłości będzie Wam potrzebna dodatkowa rekrutacja."

kogos chyba koń kopnął w głowę, bo skoro niedługo ma być potrzebna dodatkowa rekrutacja, to koszary trzeba ulepszać teraz a nie później :)

Tornados
18.05.2020, 16:37
kogos chyba koń kopnął w głowę, bo skoro niedługo ma być potrzebna dodatkowa rekrutacja, to koszary trzeba ulepszać teraz a nie później :)

Pytanie kiedy ma byc to "niedlugo" i ile ono potrwa :D

sparkz
18.05.2020, 17:24
a innych rzeczy, tak, zeby jak przystało na goscia ze zlosliwym goblinem w avatarze popsuc komus niespodzianke :

najprawdopodobniej chodzi o :

1) Twin towns ktore bylo na testowym w grudniu, co jest o tyle zabawne, ze mielismy okazje testowac przygode w wersji pre-alpha, w stanie w ktorym polowa rzeczy nie dzialala, a wszystkie obozy mialy taki sam sklad bo sie nikomu nie chcialo ich ustawiac; poza tamta wersja calego ciagu zadan nie ujrzelismy juz nigdy, co pozwala zakladac, ze jesli wejdzie do gry to wejdzie w ogole nieprzetestowany (bo ze BB nie ma testow wewnetrznych to wiadomo od lat) i pewnie bez zadnych poprawek bo nikt na testowym nie wspominal nic o jakichkolwiek zmianach w stosunku do tego co bylo dostepne w grudniu
2) zupelnie nowe przygody/ ciagi przygod, ktore, jw, nigdy nie byly pokazane graczom, wiec mozna swobodnie zakladac ze nie beda dzialaly poprawnie, podobnie jak mozna swobodnie zakladac, ze balans bedzie powalac jak VIP z Biedronki
3) event z przygodamy kooperacyjnymi ktory pokazali na testowym, ale zapomnieli dodac do niego nowe kooperacyjne, wiec event odniesie sukces taki sam jak pamiętny event z czarnymi rycerzami

Iwona_D
18.05.2020, 17:53
Kiedy zostanie naprawione działanie Wróżkowego pyłu?

dokładnie, też mnie to ciekawi

Zee4c
19.05.2020, 08:06
pewno wejdzie to Bliźniacze miasto, jak pisze sparkz:
zadania eventowe: http://settlersonlinewiki.eu/przygody/dla-jednego-gracza/blizniacze-miasto/
sama przygoda: http://settlersonlinewiki.eu/przygody/dla-jednego-gracza/blizniacze-miasto/blizniacze-miasto-general-gemini-z-obleznikami-umiejetnosci/
nie rozumiem tylko punktów "anuluj przygodę" a potem jej kontynuowanie: czy anulowanie nie powoduje utratę przygody? I do kontynuowania nie potrzeba kolejnej sztuki z gwiazdy?

Lord_kredek
19.05.2020, 08:27
Premia .Wróżkowy pył. wciąż nie działa _ płomieńie wóżki zmarnowane bo nie zmieniają miejsca kolekcje po zastosowaniu pyłu -

Podpisuję się pod tym i również proszę o naprawienie wróżkowego pyłu ;-)

sparkz
19.05.2020, 08:32
nie rozumiem tylko punktów "anuluj przygodę" a potem jej kontynuowanie: czy anulowanie nie powoduje utratę przygody?

Podpieli hook ktory powoduje, ze po anulowaniu przygody dostajesz ja jeszcze raz w nagrodach. Dziala to w taki sposob ze grasz w kolko w ta sama przygode, z przerwami na questy, gdzie po tych przerwach odtwarzany jest zapisany stan sprzed anulowania.

Generalnie przed ostatnim fiaskiem z zepsuciem buffow na snieznej kampanii to wygladalo dosc sprytnie i fajnie, ale obecnie to raczej trzeba zakladac, ze bedzie tam sie psuc wszystko co moze sie zepsuc.

Druga sprawa ktora mnie osobiscie ciekawi i ktora moze byc gwozdziem do trumny calego ciagu to to jak dlugi jest ten ciag przygod (czego nie wiemy bo w grudni dostepne bylo tylko pare pierwszych zadan), a co za tym idzie na jak dlugo bedzie blokowal wykonywanie normalnych przygod w stosunku do nagrod ktore oferuje, i czy nie skonczy jako cos co (niezaleznie od tego ile czasu BB poswiecilo na jego stworzenie) zrobi sie raz i o tym zapomni (tak jak u wielu ludzi jest z czerwonymi kapturkami)

M0rdechaj
19.05.2020, 08:33
nie rozumiem tylko punktów "anuluj przygodę" a potem jej kontynuowanie: czy anulowanie nie powoduje utratę przygody? I do kontynuowania nie potrzeba kolejnej sztuki z gwiazdy?

Po anulowaniu, dostajesz przygodę na pocztę, a po ponownym odpaleniu, jesteś w tym samym miejscu, co zakończyłeś. Działa to mniej więcej tak jak ciąg przygód halloweenowych sterroryzowane miasto, tylko, że nie jest podzielone na osobne przygody.

Tornados
19.05.2020, 09:10
No i zaczelo sie :( Ciekawe co skopia w aktualizacji :D

Aruzus
19.05.2020, 09:20
No i zaczelo sie :( Ciekawe co skopia w aktualizacji :D

na początek zegarek, 80 minut spóźnienia jakby tory śniegiem pod starą BBciuchcię zasypało :D

pablos73
19.05.2020, 10:08
No wiec czekamy co znow skopia... Ale poslizg dzis mieli faktycznie spory...

MAGICZNYJACEK
19.05.2020, 11:07
https://i.imgur.com/waHLjUt.gif

Zee4c
19.05.2020, 11:49
Robiąc taki system przysparzają tylko dodatkowe możliwości do robinia błędów. Pewno sie okaże ze dopóki sie nie ukończy (bądź wykasuje) BM nie będzie można nic innego w robić. System zawieszania i wracania... aż boje sie myśleć jaka wspaniała to będzie katastrofa ;D

pretor29
19.05.2020, 12:00
mogli ta uprawe nasiona jeszcze wieksza zrobic tak na pol mapy wtedy by bylo idealnie ... parodia

wywalone d o gwiazdy zbedny szajs

Zee4c
19.05.2020, 12:22
swoją drogą na te pola słonecznikowe działają premie strefowe? drzewo miłości, rynek bożonarodzeniowy? jakiś podręcznik?

M0rdechaj
19.05.2020, 12:59
nawóz słonecznikowy u kupca w czarnym rynku, drzewo i rynek powinny zadziałać, ale farma jest taka wielka, że szkoda miejsca.

sparkz
19.05.2020, 13:47
swoją drogą na te pola słonecznikowe działają premie strefowe? drzewo miłości, rynek bożonarodzeniowy? jakiś podręcznik?

ktos na testowym zglaszal, ze buffy sie nie stackuja, wiec pewnie dzialaja ... ale sie nie stackuja :) wiec i tak jedynym sensownym jest ten za lodygi

Androm3da
19.05.2020, 13:56
Widać że nad tą aktualizacją pracowały tęgie umysły, BB chyba zatrudniło tych najlepszych, a chodzi mi o dwa nowe osiągnięcia, wybudować uprawę i użyć 10x nawóz :P Czyli teoretycznie 10 dni i po sprawie, tylko kto będzie stawiał to pole, bo tak "na chłopski rozum" wystarczy zrobić ali babę drwala raz na 2 dni i będzie więcej nasion niż z tego pola.

Zee4c
19.05.2020, 14:01
drzewo i rynek powinny zadziałać, alefarma jest taka wielka, że szkoda miejsca. ja drzewo przestawiam, odpalam i przestawiam znowu - nie musi stac stale w jednym miejscu

Androm3da
19.05.2020, 14:04
ja drzewo przestawiam, odpalam i przestawiam znowu - nie musi stac stale w jednym miejscu

Tu nie chodzi o rozmiar tego pola, a o czas produkcji, premia z drzewka trwa 6h, a czas produkcji nasion 2h, czyli teoretycznie nie obejmie nawet 3 cykli to drzewko.

StachuSiekiera
19.05.2020, 23:48
Twin Towns czy tam po polsku Blizniacze Miasto, raczej nie wejdzie teraz, żeby ukończyć całość potrzeba około miesiąca grania, jak nie więcej (chyba, że za klejki).
Z uwagi na nagrody, to będzie raczej przygoda premium, którą kupimy za klejnoty. Pełno w niej błędów jak narazie, możliwe, że twórcy przerobią ją całkowicie, po komentarzach graczy, dlatego na testowym nie widać postępów i poprawek do niej.

Zee4c
20.05.2020, 08:42
Twin Towns czy tam po polsku Blizniacze Miasto, raczej nie wejdzie teraz, (...) to będzie raczej przygoda premium, którą kupimy za klejnoty.
Przygoda premium wyłącznie za klejnoty? Sa takie?
Poza tym nie byłoby komunikatu by wstrzymywać rozbudowę koszar skoro przygoda byłaby dla bardzo niewielkiej grupy graczy.
Najśmieszniej będzie jak się nie dowiemy do wtorku o co chodzi - i koszary by się zdążyły podnieść - bo to znaczy ze BB nawet do 7 nie potrafi liczyć...

sparkz
20.05.2020, 09:09

jedna z wikingami taka byla.

Tornados
20.05.2020, 09:29
Najśmieszniej będzie jak się nie dowiemy do wtorku o co chodzi - i koszary by się zdążyły podnieść - bo to znaczy ze BB nawet do 7 nie potrafi liczyć...

Najpewniej we czwartek/piatek dadza info ze w poniedzialek/wtorek bedzie jakis "event" :D

Androm3da
20.05.2020, 10:32
A co mogą dać teraz ? tydzień przygód sezonowych albo kryzysowe.

meblekrybus
20.05.2020, 11:21
Ciężko mi się odnieść, gdyż wywaliło mnie o 10:25 i już się nie da zalogować.

StachuSiekiera
20.05.2020, 11:56
Poza tym nie byłoby komunikatu by wstrzymywać rozbudowę koszar skoro przygoda byłaby dla bardzo niewielkiej grupy graczy.

Przykro mi, że cię sprowadziłem trochę na ziemię, nie znasz BB?
Po ukończeniu całości Twin Towns, wskakują nam zadania w wykrzykniku, które pojawiają się co kilka dni, za nie też są dobre nagrody. Więc nie sądzę, aby tak łatwo ją rozdawali. Więc albo będzie do zdobycia za klejki, albo na jakimś evencie, w co wątpię.
A teraz, tak jak piszą ludzie wyżej, będzie jakiś mini-event z dropem x2 czy tam x3 z niektórych przygód.

sparkz
20.05.2020, 12:04
przypomnij jeszcze co z tego lecialo, bo z tego co pamietam to nic co reprezentowalo dla mnie jakas szczegolna przydatnosc

Igorb1985
20.05.2020, 13:34

A ja mam gdzieś ich eventy przygodowe tudzież zadania kryzysowe :) koszary poszły od razu do góry.... zanim się ogarną będą już stały na siódemce.

Zee4c
20.05.2020, 13:59
Przykro mi, że cię sprowadziłem trochę na ziemię, nie znasz BB?.

jakoś nie wydaje mi sie byś mnie gdziekolwiek sprowadził. Co do "cennych" przygód i nagród - za łańcuchy górskie tez sa nagrody IMHO cenniejsze niż cokolwiek w podzielonym mieście i nie są to przygody za klejki. To ze się raz w historii 8 lat darzyło (przygoda za klejnoty) nie znaczy sie sie teraz powtórzy. Jedyny sensowny argument to ten ze było za mało testów na testowym i dlatego bedzie jakis event coop. Ale BB nie raz nas z tej strony zaskakiwało dając nieprzetestowane albo ewidentnie zbyt mało przetestowane "produkcje"... Wiec żebyśmy sie nie zdziwi ;D

sparkz
20.05.2020, 14:09
Co do "cennych" przygód i nagród - za łańcuchy górskie tez sa nagrody IMHO cenniejsze niż cokolwiek w podzielonym mieście i nie są to przygody za klejki.

Technicznie nie są, realnie - trochę są, bo cały Excelsior opiera się na tym, zeby graczowi obrzydzic zbieranie krysztalkow do poziomu przy którym zacznie się podpierać klejnotami.

Poza tym subiektywna wartosc tych nagrod to troche inna sprawa, jesli np w ktorejs z nowych przygod bedzie wypadalo Friendly Premium albo jakis inny towar ktory jest de facto alternatywnie dostepny za klejnoty.

Jedyny sensowny argument to ten ze było za mało testów na testowym i dlatego bedzie jakis event coop. Ale BB nie raz nas z tej strony zaskakiwało dając nieprzetestowane albo ewidentnie zbyt mało przetestowane "produkcje"... Wiec żebyśmy sie nie zdziwi ;D

Od 2013 roku praktycznie wszystko co sie pojawia na testowym jest w jakis sposob popsute, a wiekszosc z tego jest popsute w sposob wskazujący, że testów wewnętrznych nie ma w ogole, wiec raczej nie powinno sie pisac o slabym przetestowaniu :)

Sam raportowalem w 2015 buga w Księżniczce który sprawial, ze przygody się nie dało (fizycznie się NIE dało) skonczyc, a co mozna bylo znalezc w 100% przypadkow po 10 minutach od jej uruchomienia.

Zee4c
21.05.2020, 11:04
NO i jednak event coop. NIe za klejki, nie TwinTown. 100% więcej O rany juz widzę to oblężenie, jak się wszyscy rzucają na.. właściwie na co? na lg by mieć dwa razy więcej niczego? Rozumiem w evencie bo kalkuluje się czas gry i ilość jajek czy prezentów. Ale dla PD... 2x shit to dwa razy wiecej shita.

Tornados
21.05.2020, 11:22
A moglem ulepszac te koszary... a nie jednak nie moglem bo przeciez oleju nie mialem ^^

sparkz
21.05.2020, 11:28
A moglem ulepszac te koszary... a nie jednak nie moglem bo przeciez oleju nie mialem ^^

Tak sie skoncentrowalem na tym jak trudno zdobyc olej, ze naprodukowalem 8500 a zapomnialem ze nie wystartowalem produkcji narzedzi.

Stad pewnie jeszcze z tydzien czekania i moge zaczynac upgrade.

Tornados
21.05.2020, 11:44
Tak sie skoncentrowalem na tym jak trudno zdobyc olej, ze naprodukowalem 8500 a zapomnialem ze nie wystartowalem produkcji narzedzi.

Stad pewnie jeszcze z tydzien czekania i moge zaczynac upgrade.

Sparkz wstydz sie! Jak mozna bylo zapomniec o narzedziach, przeciez to podstawa w ulepszaniu na 7 lvl :D

z3nfist
21.05.2020, 11:44
teraz łatwiej bo można ślusarzy wbić na, aż 7lvl budynku..

tylko ten czas...

Zee4c
21.05.2020, 12:10
Dobrze ze choć te miasto jesienią jest w coop bo inaczej znowu event tragedią by był.

RedJul
21.05.2020, 12:18
Jestem wstrząśnięty (nie zmieszany) szczodrością BB.
W najlepszym przypadku dostanę dodatkowo (na premce) w najpopularniejszej chyba przygodzie czyli łupieżcach grobowców:
925 monet
720 saletry
795 doładowania do złoża żelaza
150 nasion oleistych
9 opowieści przygodowych
Podkreślam - to najlepszy możliwy drop i to na premce.
A na koniec to co najlepsze - aż 11.058 punktów doświadczenia.
żeby przejść na kolejny poziom muszę zrobić ich 3.200:)
Generalnie fajna rzecz, ale dla graczy poniżej 60 poziomu.
Problem w tym, że ci aktywni mają dużo wyższe poziomy.
Myślę, że podwojenie szans na wygrane losowe wzbudziłoby większe zainteresowanie niż samo podwojenie łupów.

pretor29
21.05.2020, 12:20
no niestety w tych przygodach 100% nie daje nic , jak dla mnie tlyko miasto w lecie jeszcze jakos sie broni

sparkz
21.05.2020, 12:25
teraz łatwiej bo można ślusarzy wbić na, aż 7lvl budynku..

tylko ten czas...

jesli ktos ma sensownie rozbudowana wyspe to, poza jakimis szczegolnymi przypadkami, i tak tych upgradow nie potrzebuje, a ograniczajac sie jedynie do koszar i moze prowiantu szybciej naprodukujemy potrzebna ilosc tych narzedzi na torbach sniegu niz skoncza sie upgrady.

Zee4c
21.05.2020, 12:46
.

miasto jesienią po podwojeniu daje ponad 1,5kk PD (z premia i stanica ale bez przyjaciela) - a 24 ataki i godzina z hakiem gry - więc warto robić

sparkz
21.05.2020, 13:01
Oczywiscie warto robic pod warunkiem ze zawsze bedziesz miec kogos kto bedzie za Toba biegal i robil wspolnie. Rownie dobrze mozesz robic inne przygody ktore daja nawet wiecej expa.

Poza tym w kontekscie eventu, to jest nadal jedyna przygoda w calym evencie ktora jest cokolwiek warta ;)

Zee4c
21.05.2020, 13:14
Oczywiscie warto robic pod warunkiem ze zawsze bedziesz miec kogos kto bedzie za Toba biegal i robil wspolnie. Rownie dobrze mozesz robic inne przygody ktore daja nawet wiecej expa. Poza tym w kontekscie eventu, to jest nadal jedyna przygoda w calym evencie ktora jest cokolwiek warta ;)
zgodze sie z Toba połowicznie - jedyna cokolwiek warta. Natomiast nie jestem pewien czy wymaga "gonienia" - muszę sprawdzic czy nie można zrobić samemu i wtedy zaprosic druga osobę bo do tej pory jakos zawsze równolegle bylo.

sparkz
21.05.2020, 13:28
muszę sprawdzic czy nie można zrobić samemu i wtedy zaprosic druga osobę

Co i tak nie ma znaczenia, bo i tak musisz zaprosic druga osobe i wisiec na przygodzie tak dlugo jak ona nie raczy przygody skonczyc.
Co jest fundamentalną wadą kooperacyjnych i w zasadzie je dyskwalifikuje (poza jakimis szczegolnymi sytuacjami).

Tornados
21.05.2020, 14:08
Co i tak nie ma znaczenia, bo i tak musisz zaprosic druga osobe i wisiec na przygodzie tak dlugo jak ona nie raczy przygody skonczyc.
Co jest fundamentalną wadą kooperacyjnych i w zasadzie je dyskwalifikuje (poza jakimis szczegolnymi sytuacjami).

Wieczorem mozna zrobic swoje, zaprosic kogos i isc spac :D

Igorb1985
21.05.2020, 14:32
NO i jednak event coop. NIe za klejki, nie TwinTown. 100% więcej O rany juz widzę to oblężenie, jak się wszyscy rzucają na.. właściwie na co? na lg by mieć dwa razy więcej niczego? Rozumiem w evencie bo kalkuluje się czas gry i ilość jajek czy prezentów. Ale dla PD... 2x shit to dwa razy wiecej shita.

A nie mówiłem? ;) dobrze że koszary poszły w up.

pretor29
21.05.2020, 15:29
a mozna bylo zrobic 100% z przygod 2-3 osobowych , ali itp cos konretnego ... a tak mam koooperacje w ktorych to praktycznie niczego nie zyskujemy ... wystrzelac sie z grobow przed eventem i tyle

Nata_Kata
21.05.2020, 18:27
na górskim labiryncie zamiast śniegu mam zawieje - ktoś miał coś takiego
zanosi się na to że to kolejna skopana przygoda w klanach

Androm3da
22.05.2020, 01:21
W evencie Wielkanocnym gracze robili ali babę drwala, czy lampę oliwną, przez to wpadło sporo 1,2,3 złodziei czy księżniczek, warto by może dać 10 dni sezonowych na takie przygody, a nie na jakieś głupie kooperacyjne. No ale to moje zdanie.

A tak z innej beczki, to wychodzi na to, że po co szkolić odkrywców pod kątem przygód ? wcześniej wysyłało się ich po ali baby drwale, czy ostatnio po podzielone miasta, jak można te przygody kupować za mapki...

sparkz
22.05.2020, 08:26
Po nic, podobnie jak nie ma sensu szkolic ich do poszukiwania skarbow, albo nie ma sensu szkolic geologow w ogole.

Po prostu nikt nie myslal jak wprowadzal, i nikt nie ma zamiaru grzebac w tym co juz wprowadzone, zeby te wszystkie elementy jakos spasowac.

szwargotka
22.05.2020, 10:22
:p
W najlepszym przypadku dostanę dodatkowo (na premce) w najpopularniejszej chyba przygodzie czyli łupieżcach grobowców:
925 monet

A możesz napisać ile będzie podstawy wynagrodzenia za przygodę, dostałam właśnie 1300 monet i dużo nasion słoneczników z łatwej przygody a nie mam premium i wiesz co, jestem zadowolona bo na więcej nie liczyłam
przyzwyczailiście się do najlepszych surowców i milionów punktów i Wam się nie chce, to wydarzenie nie jest jakieś super fajne ale jednak innym się chce :p

sparkz
22.05.2020, 11:10
przyzwyczailiście się do najlepszych surowców i milionów punktów i Wam się nie chce

Jesli progi expa na wyzsze levele zaczynaja sie od setek milionow, to robienie czegokolwiek co nagradza gracza punktami w ilosci mniejszej niz miliony jest stratą czasu. W szczegolnosci jesli wziac pod uwage, ze ze wzgledu na ekstremalnie prymitywny system walki wszystkie przygody sa de facto takie same.

Tornados
22.05.2020, 11:31
W szczegolnosci jesli wziac pod uwage, ze ze wzgledu na ekstremalnie prymitywny system walki wszystkie przygody sa de facto takie same.

Jeszcze jak ma sie stado Mlodszych Gemini to mozna ich wyslac, isc po popcorn i podziwiac jak sie te prostsze przygody same robia.