Zobacz pełną wersję : Zmiany w grze - 24.03.2020 - Dyskusja
BB_Penelopa
16.03.2020, 15:09
Witam!
Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat nadchodzących zmian, opisanych > tutaj (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47084) <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
pretor29
16.03.2020, 16:09
co tu dyskutowac przzed wprowadzeniem zmian ? zostana wprowadzone ,naprawicie to wtedy mozna cos powiedziec....
AndrewSet
16.03.2020, 22:42
Ja od paru dni wiszę na mapie Nieznane regiony i biały obszar nie chce zniknąć po wykonaniu zadań (obóz 22 teraz mam na pn). Zmiany wejdą dopiero 24 czyli stracę materiały etc potrzebne do mapy razem z sama mapą... zostały 4 dni :(
Ja od paru dni wiszę na mapie Nieznane regiony i biały obszar nie chce zniknąć po wykonaniu zadań (obóz 22 teraz mam na pn). Zmiany wejdą dopiero 24 czyli stracę materiały etc potrzebne do mapy razem z sama mapą... zostały 4 dni :(
Anuluj i pisz do supportu o rekompensatę.
Bartexio
17.03.2020, 14:04
Zadanie: Nieudane cotygodniowe wyzwania mogą zostać usunięte. - co autor miał na mysli ? może lepiej dopracować to i na stałe wyłączyć te zadania za żetony. Jak ktoś nie chce, a nie że co tydzień wali na czerwono że zadanie nie wykonane
Czyli można się spodziewać kolejnych konserw bo nic o evencie na wielkanoc + nowe błędy
Dajecie kolejne budynki na 7lvl tylko dajcie opcje jeszcze na materiał do tego. Bo czas produkcji to miesiąc tej "zaprawy" na jeden tylko budynek
Witam, a ja skomentuje zmiany zanim wejdą w życie.
Żenada. Te zmiany powinny tydzień temu wejść. Aktywujecie wydarzenie polegające na zwiększeniu PD oraz łupów z przygód, podczas gdy nie można z części przygód skorzystać. Nawet oferujecie w sklepiku u stóp gór do kupienia. Jeszcze macie czelność pytać o opinię w uśmiechem na ustach. Weźcie się do roboty, albo zamknijcie tą żenującą w tym momencie grę, jak Anno, bo robicie wszystko żeby gracze odeszli.
pa pa
Kasjamarina
17.03.2020, 16:40
pojawiły się oferty za klejnoty a ja nie mogę nabyć klejnotów bo po 6 latach gry z opcji zakupów zniknął nagle mtransfer mbanku. napisałam do supportu, otrzymałam odpowiedź, żebym korzystała z innych opcji - jakich, w jaki sposób - tego mi nie powiedziano. aha, jeszcze poradzono, żebym czytała forum - czy to mi umożliwi zakup klejek?
a1934876817568
17.03.2020, 16:59
Te płatności realizuje Przelewy24 czyli zewnętrzny dostawca więc BB tu nic nie pomoże. Możesz ścigać Przelewy24 czemu nie działa mtranfer. Z resztą to moze być przejsciowe
edit: w zasadzie to scigaj mbank bo to pewnie oni sie wywalili...
Zniknęły motylki i + 100% do PD i surowców to Górski Klan wróci gratulacje
A co z bugami w "U stóp góry"? mnie nie otworzyła się brama i czekam...
pretor29
23.03.2020, 19:49
A co z bugami w "U stóp góry"? mnie nie otworzyła się brama i czekam...
przeciez wyraznie pisze kiedy to naprawia
jermoc5091
24.03.2020, 10:41
Dlaczego poprawki ogłaszane są tak póżno
M0rdechaj
24.03.2020, 10:56
Dlaczego poprawki ogłaszane są tak póżno
Informacja o konserwacji widnieje od tygodnia (od 16 marca), tydzień to jest dla Ciebie mało?
:D :p czemu niemożna dać do gry pikaczu i inne pokemony
cheyennee1973
24.03.2020, 11:39
Nie da się robić aktualizacji w nocy ?
Eleonora_Wielka
24.03.2020, 11:42
Przecież robią w nocy.
W nocy w USA :rolleyes:
:D :p czemu niemożna dać do gry pikaczu i inne pokemony
u ciebie noc a umie dzień
oni robią to w dzień a nie w nocy umien jest dzień
Psocia25
24.03.2020, 12:38
Dalej nie działa górski labirynt:(
brak dynamitu:(
co mam zrobić:(
Psocia25
Ja tez mam to samo- zalogowalem sie po konserwacji
Czy problem z brama "u stop gory" zostal rozwiazany? Zrobilem klucz i rzucilem wczesniej pare dni temu. Brama dalej stoi
przeciez wyraznie pisze kiedy to naprawia
i chyba dalej nie dziala..
arko19752012
24.03.2020, 16:41
a lagi i inne problemy ktore zostaly zgloszone kidy zostana naprawione pewno nigdy predzej gra bedzie zamknieta:)
mi się brama nie otworzyła pisałem do suportu i jakoś rekompensaty nima :(
u mnie także brama nie otwarta
pretor29
24.03.2020, 18:01
to tak do bozego narodzenia te poprawk ibeda robic t omoze kiedys sie uda
Witam, od dłuższego czasu istnieje błąd, który polega na tym, iż po wrzuceniu kampanii rekrutacyjnej na akademie wojskową, po najechaniu myszką na budynek nie wyświetla się informacja o aktywnej premii. Nie wiem czy ktoś już ten problem wcześniej zgłaszał, no ale można by było to naprawić. Niby nic nie znaczącego ale jednak... :)
wojtex113
24.03.2020, 21:44
Czy tylko u mnie nie działa wróżkowy pył na wyspie do dzisiejszej konserwy działał poprawnie.
znik3040
24.03.2020, 22:46
Te płatności realizuje Przelewy24 czyli zewnętrzny dostawca więc BB tu nic nie pomoże. Możesz ścigać Przelewy24 czemu nie działa mtranfer. Z resztą to moze być przejsciowe
edit: w zasadzie to scigaj mbank bo to pewnie oni sie wywalili...
akurat mbank ma wiele problemów. zbyt wiele. bank niewarty naszej uwagi.
Nieznane regiony odpalone po konserwie - nadal błąd, wrzucone premki nie działają (gogle, raki, itp.), większe straty wojska.
HaniaAnia
25.03.2020, 00:56
I doszedł kolejny błąd. Po konserwie przestał działać Wróżkowy pył. Brawo BB za kolejne "usprawnienia" gry. Nic dodać, nic ująć
Brawo BB za kolejne "usprawnienia" gry. Nic dodać, nic ująć
Przez takich maruderów zamykane są kolejne gry, ble to, ble tamto, to syf, tamto syf, bo zieleń nie taka, bo za wolno. Rozlewa się fala krytyki, i zamykają, bo gra przestaje dawać dochody.
Są błędy, które są, zasygnalizować i tyle. Wspierać. Podsycanie niezadowolenia jest totalnie nie na miejscu, bo gra sama w sobie ma potencjał.
Jeśli społeczność uczestniczy w budowie jakiegoś projektu, pomaga, inaczej to wygląda niż gdy wszyscy jęczą, narzekają i plują.
Więcej dystansu do gry, do ludzi którzy ją tworzą, do ludzi którzy tu grają, do siebie, więcej uśmiechu.
Są błędy, które są, zasygnalizować i tyle. Wspierać. Podsycanie niezadowolenia jest totalnie nie na miejscu, bo gra sama w sobie ma potencjał.
Gra nie ma potencjalu, nalezy do praktycznie wymarlego gatunku i jej jedyna wartosc handlowa jest zwiazana z tym, ze nazwą (bo nawet nie funkcjonalnoscią) odwołuje sie do klasycznej franczyzy, ktora sama ma juz ponad 25 lat. Realne szanse na sukces ma dokladnie takie same jak klepana w jakiejs szopie kolejna reanimacja Syrenki ktorą co jakis czas zapowiadają.
Bledy ktore sa sie wykrywa i naprawia. Nie wiem czy to jest ewidentne dla laika (bo nie mam podstaw zakladac, ze masz jakies doswiadczenie w IT) i czy to nie jest symptom jakiejs znieczulicy do ktorej przyzwyczaily Was gry na niskim poziomie i niskiej jakosci, ale w przypadku TSO proces realizacji samej gry i naprawiaja bledow jest tak horrendalny ( w porownaniu do sensownie prowadzonego projektu IT ) ze jest wrecz groteskowy. Pare razy nawet na tym forum pojawialy sie dyskusje ludzi ktorzy wiedzieli o co chodzi, w ktorych rozprawiano jak w ogole istnieja techniczne mozliwosci zeby takie bledy sie pojawialy, bo wydawalo sie to niemozliwe przy zachowaniu najbardziej elementarnych standardow wytwarzania programowania.
Nawet ostatnio macie do czynienia z bledem ktory przy uzyciu najprostszych mechanizmow wersjonowania moglby byc wykryty w -nascie minut, i w kolejne pare godzin bylaby gotowa wersja z cofnietymi zmianami ktore powoduja blad, gotowa do wgrania na serwery. Na naprawe tych bledow czekacie chyba ze 2 tygodnie, i nowa wersja dalej ich nie naprawia. Co Ci to mowi ?
Jeśli społeczność uczestniczy w budowie jakiegoś projektu
Spolecznosc nie ma uczestniczyc w budowie projektu, bo to nie jakas komuna open source tylko komercyjny produkt, za wspieranie ktorego spolecznosci nie placa, a za uzywanie ktorego na dluzsza mete sama musi placic.
Nikt z konsumentow nie ma obowiazku wyreczania producenta w naprawianiu podstawowych usterek w jego produkcie, stad np. wynaleziono cos takiego jak (moze slyszales) gwarancja.
Przez takich maruderów zamykane są kolejne gry
A podasz przyklady gier, ktore same w sobie "mialy potencjal", tworcy sluchali uwag graczy, gra sie rozwijala w kierunku, ktory graczom sie podobal, a ci ostatni mimo to marudzili w takim stopniu, ze gre zamknieto?...
zamykają, bo gra przestaje dawać dochody.
Wytworcy gier to nie organizacje charytatywne, ktore sie opieraja na pracy darmowych wolontariuszy pracujacych w wolnym czasie.
To sa organizacje nastawione na ZYSK. i jako takie, powinny wzmacniac dzialania, ktore odpowiadaja konsumentom => powiekszaja zysk. Gry nie traca przychodow dlatego, ze grupka niedobrych graczy sie zmowila przeciwko biednych programistom i im narobila kolo piora. Gry traca przychody, jak gracze sie czuja lekcewazeni i rozczarowani, czy to zmianami w grze, czy to podejsciem tworcow do graczy - i to przez dluzszy okres czasu.
Podsycanie niezadowolenia jest totalnie nie na miejscu (...) Jeśli społeczność uczestniczy w budowie jakiegoś projektu, pomaga (...)
Więcej dystansu do gry, do ludzi którzy ją tworzą
Fajna kampania PR... Od dawna sie tym zajmujesz, czy dopiero startujesz w branzy? :)
Ranhea niby dołączyłeś w 2012 a walisz głupoty (czyt. banały) jakbyś sie wczoraj z choinki urwał, tj. sorry wczoraj założył tu konto. Żenada.
Ranhea niby dołączyłeś w 2012 a walisz głupoty (czyt. banały) jakbyś sie wczoraj z choinki urwał, tj. sorry wczoraj założył tu konto. Żenada.
Sorki, Zee4c, ale co właściwie chciałeś osiągnąć? Przecież twój post to właśnie czyste dowalanie, nawet bez próby odniesienia się merytorycznego do treści.
BB_Penelopa
25.03.2020, 11:54
Nieznane regiony odpalone po konserwie - nadal błąd, wrzucone premki nie działają (gogle, raki, itp.), większe straty wojska.
Witam serdecznie!
Sytuacja miała związek z rozpoczęciem przygody przed naprawą błędów.
Jeśli jesteś w stanie ukończyć przygodę, proszę to wykonać.
W przeciwnym razie Support może zaoferować jej zwrot. Natomiast nową przygodę będziemy mogli przekazać dopiero po potwierdzeniu zakończenia dotychczasowej, o ile wyprawa zakończy się fiaskiem.
Równolegle niestety na ten moment nie zwracamy niczego poza przygodą.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Witam serdecznie!
W przeciwnym razie Support może zaoferować jej zwrot. Natomiast nową przygodę będziemy mogli przekazać dopiero po potwierdzeniu zakończenia dotychczasowej, o ile wyprawa zakończy się fiaskiem.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
niestety po poprawce nadal są większe straty wojska
Witam serdecznie!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Błędy występują w wyprawie z łańcucha odpalonego po konserwie. Ukończyłam bez problemu U stóp góry, niestety w Nieznanych regionach problem jest taki jak opisałam. Skończyłam ze zwiększonymi stratami wojska - bo otrzymują się mgła, lód i pozostałe utrudnienia w wyprawie, pomimo wrzuconych premek otrzymanych po zastosowaniu ofert. Nie odpalałam kolejnej wyprawy z łańcucha, bo skutki pewnie będą do końca? :/
Dodatkowo po konserwie przestał działać "Wróżkowy pył" :(
pretor29
25.03.2020, 21:26
niestety ale znowu fachowcy pokazali na co ich stac... parodia
widze ze dzisiaj dopisala ze wdrozyli tech. event 24 marca hehe przeplyw informacji to tam maja tez na nieziemskim poziomie ...
a1934876817568
26.03.2020, 19:04
wdrozyli tech. event 24 marca hehe
To słabo :(
To by znaczyło że popelina którą pokazali na tescie poszła na produkcje bez zmian...
gregorypeck
26.03.2020, 20:56
Chciałem podnieść sprawę limitów generałów. Wielokrotnie było już tłumaczone , że limity ze sklepu eventowego nie podlegają pod inne ogólne limity, czyli jeśl ijakiś specjalista był dostępny za walutę eventową to każdy gracz mógł go kupić niezależnie od tego ilu takich specjalistów już posiadał.
Tymczasem na serwerze testowym nie da się zakupić generała Borysa za pisanki jeśli już jeden jest kupiony wcześniej.
Proszę o wyjaśnienie sprawy jak będzie w trakcie eventu..
Ania2908
26.03.2020, 22:01
U stóp góry zadziałało, ale Nieznane regiony to aż się boje zacząć. Straciłam już 2 przygody. Dlatego też ,ze robię teraz odbudowę po burzy i tu znowu niespodzianka.
mam 11 mikstur i 11 rozpuszczalników i nie chce zaliczyć , nie widzi,ze je mam zrobione. Pierwszy raz tak jest i nie wiem ci zrobić. Nic nie pomogło ,ani relog ani opuszczenie wyspy.
jak widac bb wprowadzillo nam juz przed eventem w ramach aktualizacji tzw 'easter egg' w wersji BB
czekamy na kolejne jaja ( z graczy)
Marzenka87
27.03.2020, 15:53
Robilam 3 burze i nie bylo problemow.
Rudziiellec
01.04.2020, 12:24
Czy jest szansa że szanowne BB chociaż raz naprawi błąd wtedy kiedy mówi że naprawiło?
U stóp góry - podejrzanie powiększone straty, ale nie jakoś strasznie dużo.
Nieznane regiony - nadal nie działają, wrzuca człowiek premki, a efekt jakby ich nie było i tony wojska idą w piach.
Dalej aż strach odpalać...
I pewnie jeśli zostanie naprawione to dopiero po evencie?
wszystkie bledy znikna graczom juz niedlugo za niecaly rok, na poczatku stycznia2021