PDA

Zobacz pełną wersję : Zmiany w grze - 10.03.2020 - Dyskusja

BB_Penelopa
02.03.2020, 15:42
Witam!

Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat nadchodzących zmian, opisanych > tutaj (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47063) <.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Król-Grzegorz6
03.03.2020, 00:16
czyli nic nowego same bzdury

gayda
03.03.2020, 01:19
jak wyzej...

Minael
03.03.2020, 02:07
To ja zapytam inaczej - czy te zmiany są już pod kątem eventu Wielkanocnego i wskoczy on sam w odpowiednim terminie? Czy będzie jeszcze jedna aktualizacja (lub więcej) przed samym eventem?

A drugie pytanie, co dokładnie znaczy "premii za kopię"? Czy chodzi o ten "drobiazg", że ta informacja pojawia się po otwarciu Zaopatrzeniowca i przysłania inne elementy? To co samo się usuwało po ponownym wejściu?

BB_Penelopa
03.03.2020, 12:02
To ja zapytam inaczej - czy te zmiany są już pod kątem eventu Wielkanocnego i wskoczy on sam w odpowiednim terminie? Czy będzie jeszcze jedna aktualizacja (lub więcej) przed samym eventem?

A drugie pytanie, co dokładnie znaczy "premii za kopię"? Czy chodzi o ten "drobiazg", że ta informacja pojawia się po otwarciu Zaopatrzeniowca i przysłania inne elementy? To co samo się usuwało po ponownym wejściu?

Hej Minael!

Przed Wydarzeniem wielkanocnym pojawi się jeszcze jedna aktualizacja podczas której wydarzenie zostanie technicznie zaimplementowane do gry. :) Czyli jak zwykle.
Chodzi o informację o podwójnym bonusie o premiach z budynków, takich jak Stojak z przekąskami, nie będą już wyświetlane w Domach Zaopatrzenia podczas przełączania między budynkami. Informacje znajdziesz > tutaj (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46662-23355-quot-Premia-za-kopi%C4%99-quot-na-magazynie-prowiantu) <.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Bartexio
03.03.2020, 16:40
Zmiany kosmetyczne nic nie wnoszące do gry, kiedy naprawicie błędy które uniemożliwiają normalną gre ?
Wyrobicie się z eventem do maja ? kiedy będzie coś o nim wiadomo

pretor29
03.03.2020, 16:58
czyli nic nowego same bzdury

+

Ksantypa
03.03.2020, 17:15
Ulepszenia budynków do poziomu 7: Kolejne budynki można teraz ulepszyć do poziomu 7 - lista znajduje się poniżej!

I gdzie ta lista??

MOD_Victoria
03.03.2020, 17:30
I gdzie ta lista??

W spojlerze, w temacie ze zmianami.

Alekin
03.03.2020, 20:17
Zadam proste pytanie:
Czy BB planuje zwiększyć wydajność Olejarni albo dostępność następnych bez kupowania za klejnoty?
Może Penelopa albo ktoś kompetentny odpowie?

Minael
03.03.2020, 20:50
I gdzie ta lista??

Jest podana na dole, jak w każdym poście, gdzie pojawiała się nowa lista budynków.

arko19752012
03.03.2020, 21:50
a lista bledow jakie dodacie kiedy zostanie wklejona:)

sparkz
03.03.2020, 22:40

o naiwny czlowieku ... ;)

Minael
03.03.2020, 22:44
Widzę, każdy szuka błędów 0:)
OK, gra ma swoje za uszami, jest sporo niedociągnięć - pomijam już brak normalnego kontaktu i reakcji na problemy użytkowników - ale ludzie... Czy Wy maci z tego radość, aby ciągle wykopywać coś nowego? Gra nie jest idealna, ale to tylko gra. Jak Ci to przeszkadza, nie graj, kto Cię zmusza? Ja zdaje sobie sprawę z wielu niedociągnięć, też mnie to denerwuje, ale zlewam to - biorę z gry to co mi najbardziej pasuje. Jakbym tak miał narzekać na wszystko, to nic innego bym nie robił. Oczywiście, możecie sobie pokrzyczeć, nikt Wam tego nie broni. Ale nie szkoda Wam Waszego czasu? Chyba, że nie macie nic innego do roboty. Na ulice wyjdźcie, podjedźcie pod siedzibę BB i walczcie o poprawki 0:) Są także osoby, które narzekaja w swój sposób i to fajnie się czyta, szczerze. Jednak większość, to aby... aby głośniej, aby zjechać 0:)
A jak pieczywo drożeje w ciągu kilku miesięcy o 30% to nikomu to nie przeszkadza, wazne aby w necie się wykrzyczeć 0:)

Marzenka87
04.03.2020, 01:39
OK, gra ma swoje za uszami, jest sporo niedociągnięć - pomijam już brak normalnego kontaktu i reakcji na problemy użytkowników - ale ludzie... Czy Wy maci z tego radość, aby ciągle wykopywać coś nowego? Gra nie jest idealna, ale to tylko gra. Jak Ci to przeszkadza, nie graj, kto Cię zmusza? Ja zdaje sobie sprawę z wielu niedociągnięć, też mnie to denerwuje, ale zlewam to - biorę z gry to co mi najbardziej pasuje. Jakbym tak miał narzekać na wszystko, to nic innego bym nie robił. Oczywiście, możecie sobie pokrzyczeć, nikt Wam tego nie broni. Ale nie szkoda Wam Waszego czasu? Chyba, że nie macie nic innego do roboty. Na ulice wyjdźcie, podjedźcie pod siedzibę BB i walczcie o poprawki 0:) Są także osoby, które narzekaja w swój sposób i to fajnie się czyta, szczerze. Jednak większość, to aby... aby głośniej, aby zjechać 0:)
A jak pieczywo drożeje w ciągu kilku miesięcy o 30% to nikomu to nie przeszkadza, wazne aby w necie się wykrzyczeć 0:)

W większości się zgodzę z Tobą Minael, może poza normalnym kontaktem, bo co to właściwie znaczy normalny kontakt w takiej grze? Co do reakcji na problemy użytkowników, to nie jest chyba tak źle, nie raz mam sama jakiś nurtujący mnie problem i zawsze, gdy poproszę o pomoc to ją dostaję. :)
W przypadkach globalnych czekam cierpliwie na poprawki, które wymagają często bardzo dużo czasu i ja to rozumiem, już się do tego przyzwyczaiłam i tak jak Ty olewam i gram z uśmiechem zamiast się denerwować, że coś działa niepoprawnie. A to całe narzekanie, przeradza się u niektórych w straszny hejt, to chyba boli najbardziej, spotykamy się na grze żeby było fajnie, miło, dla ogólnej zabawy. Nie zapominajmy o tym po co tu jesteśmy. Nie wiem, czy tu niektórzy ludzie zapomnieli o kulturze, o dobrym wychowaniu, o szacunku dla innych ludzi, jak tak to zapraszam w szeregi partii rządzącej, a nie w miejscu gdzie mamy się wyluzować. To całe narzekanie jeszcze można jakoś ścierpieć, choć też dziwie się, że ktoś od tylu lat narzeka wiecznie i wciąż gra, ale może tak lubi i jak to robi z szacunkiem dla innych ludzi to spoko. Natomiast ten cały hejt, aż żal patrzeć na niektóre posty...myślą, że są śmieszni, a są żałośni i jeszcze sprawiają komuś po drugiej stronie ekranu przykrość, mega słabe.

Minael
04.03.2020, 15:14
W większości się zgodzę z Tobą Minael, może poza normalnym kontaktem, bo co to właściwie znaczy normalny kontakt w takiej grze? Co do reakcji na problemy użytkowników, to nie jest chyba tak źle, nie raz mam sama jakiś nurtujący mnie problem i zawsze, gdy poproszę o pomoc to ją dostaję. :)

Ja mam podobnie, od 2012 roku, cokolwiek się działo złego, jakiekolwiek problemy, jakos nie było większego kłopotu z tym. Kontakt zawsze w miarę szybki, ale widze, że inni czasem czekają za długo. Nie wiem od czego to zależy - moze od formy napisania, że to było jakieś żądanie, obrażanie itp.
Gorzej bywa z reakcją jak jest jakis event. Wtedy każda godzina ma znaczenie i wiadomo, że z tym jest ciężko i to chyba tu najwięcej jest niezadowolenia.

Odnośnie aktualnego stanu gry - specjalnie nie mam zastrzeżeń. Coś się dzieje, ta forma mi pasuje, bo nie jest to moje drugie życie, tylko chwilowa odskocznia od obowiązków, pracy (lub podczas jej) itp. Znalazłbym dużo rzeczy, ale równie dobrze mógłbym napisać własną grę 0:) co nie raz już robiłem. Jednak nie o to chodzi.

Miłej zabawy wszystkim 0:)

Mariuszcza1
04.03.2020, 20:24
dajcie lvdziom się zalogować a nie podnosicie badziewia

rob181164
05.03.2020, 14:17
Dlaczego nie mogę wejść do gry od 4.03 brak panelu i przycisku graj może zdradzisz mi Penelopa tą tajemnice -to nie pierwszy raz m oj nick rob6411

BB_Penelopa
05.03.2020, 15:51
Zadam proste pytanie:
Czy BB planuje zwiększyć wydajność Olejarni albo dostępność następnych bez kupowania za klejnoty?

Na chwilę obecną nie mamy takich planów. Może w przyszłości. Jeżeli dodamy zmiany związane z Olejarnią, odpowiednia informacja pojawi się na forum! :)

Zachęcam Cię do podzielenia się swoją sugestią na forum w dziale: "pomysły i sugestie (https://forum.thesettlersonline.pl/forums/183)".

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

znik3040
10.03.2020, 09:19

Świetna opinia, i nie jesteś w tym jedyny. ta gra nie jest całym światem. nie liczmy na to że producent usunie błędy, bo skoro przez tyle czasu ich nie usunął, to ich nadal nie usunie.

Co do różnych błędów, błędzików i niedoskonałości oraz ogromnych byczorów, ja już od dawna nie liczę że zostaną usunięte. Ale jest coś jeszcze. Z końcem tego roku google wywala z chrome całkowicie obsługę flash player. a to oznacza że w przeglądarce już tej gry nie odpalicie. na nowy rok jedyny sposób dostępu do tej gry to będzie specjalna przeglądarka z wbudowanym flashem tylko do tej gry.

i w tym momencie zastanawiam się co twórcy gry wyrabiają???? to nie ma sensu. po co się męczyć z jakimś uciążliwym flash playerem, skoro można grę albo przepisać pod HTML5, albo ..... zrobić dedykowaną wersję wykonywalną, tak jak to kiedyś było w settlers1 czy settlers2. gra jest na tyle prosta że to jest jak najbardziej osiągalne, i to nie mega kosztem. teraz jest nawet łatwiej, bo komputery są mocniejsze, są o wiele lepsze narzędzia dla programistów. *wystarczy z nich skorzystać*.
niestety BB/Ubisoft nie chce tego zrobić i tyle. wolą posklejać frankensteina z jakiejś przerobionej przeglądarki z własnymi dodatkami, plus wszyty na siłę flash player.

po prostu wielka szkoda. to nie przyciąga graczy.

a co do różnyc poprawek aby "nie trzeba było kupować za klejki". a kto każe kupować? czy wszystko musi być wymaksowane? z drugiej strony BB nie ma powodu, aby obcinać sobie źródło dochodu. to jest gra typu Free2Play, czyli płacisz za to że coś masz lepiej. a jak nie chcesz, nie płacisz ale możesz grać. zresztą na podobnej zasadzie działa inna popularna, ale całkiem inna gra, jest to WoT czyli World of Tanks. Tyle że tutaj nie popełnili tak karygodnego błędu, i nie uzależnili się odprzeglądarkowego flasha. Ale nie liczę na to aby BB przepisało tę grę. Tak to jest jak rządzą ksiegowi, a w BB/Ubisoft niestety rządzą księgowi. Jeśli gra straci na popularności, to jeśli zacznie przynosić starty (w końcu zespół utrzymaniowy i serwery trzeba utrzymać a to kosztuje), to oni tę grę po prostu zaorają. To jest po prostu taki producent gier, oni tak mają.

Na koniec, w pomysłach utworzyłem wątek z ankietą na temat przyszłości gry, wersję EXE lub HTML5 . tak wiem wiem, księgowy w BB zdecydował 'nic nie robimy, nie pakujemy się w koszty'. Ale jeśli w jakikolwiek sposób gra nie jest wam obojętna, zapraszam do ankiety i wypowiedzi, jaka by ona nie była :)
oto link do forum:
https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47076-Przepisanie-gry-na-HTML5-lub-wersj%C4%99-EXE

Ranhea
10.03.2020, 09:46
niestety BB/Ubisoft nie chce tego zrobić i tyle. wolą posklejać frankensteina z jakiejś przerobionej przeglądarki z własnymi dodatkami, plus wszyty na siłę flash player.
po prostu wielka szkoda. to nie przyciąga graczy.

Poza tym, ten ich produkt czasami nie dziala ;)

marcin201
10.03.2020, 13:39
czy nie mozecie zrobic na mapieby drzewa byly sadzone tam gdzie my chcemy a nie wszedzie albo pola z przenica tak jak w grze setlers było na płytach

alexolo1111
11.03.2020, 12:00
W kampanii Górski klan , w wyprawie U Stóp Góry , dałem klucz na bramę a bramy nadal nie otwarta !
Macie ten problem po konserwie ???
Penelopa co z tym Górskim Klanem się dzieje po konserwie ???

W kampanii Górski klan , w wyprawie U Stóp Góry , dałem klucz na bramę a bramy nadal nie otwarta !

pretor29
11.03.2020, 12:38
oczywiscie wprowadzili jak zwykle nikomu niepotrzebne poprawki dodajac przy okazji kupe nowych bledow ... brawo penelopa klan spieprzyliscie popisowo jak zawsze, regiony to samo labirynt rowniez

BB_Penelopa
11.03.2020, 13:09
Witam serdecznie!

Uprzejmie informuję, że jesteśmy świadomi, iż mogą wystąpić pewne trudności podczas wykonywania rozgrywek na mapach Kampanii Górskiego Klanu. Jesteśmy bliscy znalezienia rozwiązania powstałych utrudnień, jednak chcemy poprosić o chwilowe wstrzymanie gry na mapach Kampanii Górskiego Klanu do czasu, aż nie wprowadzimy poprawki.

Bardzo dziękuję za zrozumienie.
BB_Penelopa

sparkz
11.03.2020, 14:36
oczywiscie wprowadzili jak zwykle nikomu niepotrzebne poprawki dodajac przy okazji kupe nowych bledow

To jest wrecz urocze jak zawsze albo prawie zawsze udaje im sie spaprac cos, czego w ramach wprowadzanych zmian nie powinni nawet dotykac.

Stad jasna sprawa, albo wprowadzaja multum roznych niepotrzebnych i nieudokumentowanych zmian jednoczesnie mydląc oczy paroma zmianami zapowiedzianymi, albo maja taki burdel w kodzie ze wszystko jest polaczone ze wszystkim, i jak wlaczaja radio w pokoju to w kiblu gasnie swiatlo ;)

pretor29
11.03.2020, 15:03
"jak wlaczaja radio w pokoju to w kiblu gasnie swiatlo"

chcialmbym wiec spytac tych programistow jak mozna to tak spieprzyc niech nam poprostu wytlumacza .

Ranhea
11.03.2020, 17:53
To jest wrecz urocze jak zawsze albo prawie zawsze udaje im sie spaprac cos, czego w ramach wprowadzanych zmian nie powinni nawet dotykac.

Stad jasna sprawa, albo wprowadzaja multum roznych niepotrzebnych i nieudokumentowanych zmian jednoczesnie mydląc oczy paroma zmianami zapowiedzianymi, albo maja taki burdel w kodzie ze wszystko jest polaczone ze wszystkim, i jak wlaczaja radio w pokoju to w kiblu gasnie swiatlo ;)

i jedno i drugie...

trorox
11.03.2020, 20:04

Miałem dokładnie to samo. Musiałem anulować.

Bartexio
12.03.2020, 11:01
Spokojnie zaraz będzie promo na klejki.
A ja dalej walcze z logowaniem tak że spoko jest. Proponuje już zacząć wgrywać event na świeta co by po 10 konserwie wyleczyć podstawowe błędy

pretor29
13.03.2020, 09:22
Spokojnie zaraz będzie promo na klejki.

mowisz i masz

Milikliades
13.03.2020, 09:51
Penelopo
może Ty mi odpowiesz:
zgłosiłem do supportu informacje o problemie w przygodzie "u stop gór" (przed ogłoszeniem notki o problemie, więc zakładam, że także moja informacja była przyczyną powstania notki). Dostałem informację, że dziękują i proszą o cierpliwość. Zadałem więc pytanie czy mam anulować przygodę czy cierpliwie czekać z aktywną przygodą do naprawienia błędu. Niestety od 3 dni nikt mi nie odpowiedział. Na screenie dowód na podejście do gracza
Co w tej sytuacji mam zrobić?

Ranhea
13.03.2020, 09:57
Penelopo
może Ty mi odpowiesz:
zgłosiłem do supportu informacje o problemie w przygodzie "u stop gór" (przed ogłoszeniem notki o problemie, więc zakładam, że także moja informacja była przyczyną powstania notki). Dostałem informację, że dziękują i proszą o cierpliwość. Zadałem więc pytanie czy mam anulować przygodę czy cierpliwie czekać z aktywną przygodą do naprawienia błędu. Niestety od 3 dni nikt mi nie odpowiedział. Na screenie dowód na podejście do gracza
Co w tej sytuacji mam zrobić?

Za cytowanie korespondencji z supportem mozesz co najwyzej wylapac bana :P

PS. Pisali na forum, zrobic screeny, ze sie przygoda zawiesila, zamknac ja, pisac do supportu, i maja zwrocic przygode...

Kasjamarina
13.03.2020, 11:22
chcialam kupić kleki a tu nie nagle nie ma mojego banku(mbank). już nigdy nie skorzystam z promo czy jak?

Milikliades
13.03.2020, 12:26
Za cytowanie korespondencji z supportem mozesz co najwyzej wylapac bana :P

PS. Pisali na forum, zrobic screeny, ze sie przygoda zawiesila, zamknac ja, pisac do supportu, i maja zwrocic przygode...

xD mieli też odpisać.
Co do informacji na forum to nigdzie tego nie znalazłem.
Do tego właśnie włączyli event z przygodami i do kupienia są "u stop gór" ale nic nie napisali czy błąd jest już naprawiony xD

edit. Właśnie otrzymałem odpowiedz od supportu, że rzeczywiscie zwrócą przygodę. Wiec Ranhea zwracam honor.