PDA

Zobacz pełną wersję : Przeglądarka SLIM nie działa

MOD_Victoria
26.02.2020, 21:04
Jak objawia się błąd?

Po wpisaniu maila i hasła i wciśnięciu zaloguj wyskakuje szare okno

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/acde86b040f7.jpg (https://naforum.zapodaj.net/acde86b040f7.jpg.html)

Mtsb
27.02.2020, 23:33
U mnie dzisiaj po południu przestała działać wersja SLIM, nic z opisanych wyżej sposobów nie działa. Po uruchomieniu pokazuje się czarny ekran i tyle. W okienkach konfiguracyjnych po kliknięcu na nie brakuje opisów i części grafik. Sprawdzane na różnych komputerach na których jeszcze rano działało zarówno z W7 jak i W10 ...

Minael
28.02.2020, 00:05
To ja dodam, że dzisiaj w godzinach popołudniowych coś siadło. Na przeglądarce, z której korzystam od 2012 roku grając w TSO (praktycznie bez lagów, nie miałem żadnych problemów jak inni mieli, nie pożera tyle zasobów) pojawia się poniższy błąd. Rano tego nie było.

Zainstalowałem klienta do pobrania ze strony TSO i jest czarno. Ikonki po prawej, w środku jakby brak grafik, bo kursorem można wyłapać pola do wpisywania tekstu i przyciski. Ale na ślepo cięzko jest trafić. We wszystkich błędach, wyraźnie jest wina po stronie BB i nie tylko ja mam takie problemy. Ładnie to tak na koniec eventu ludziom pod górkę robić?

https://i.imgur.com/3T14zji.png

Przepiękny
28.02.2020, 00:46
Witam
U mnie na slimie na którym gram od początku jego istnienia do wczoraj, odpala obrazek tła, pasek menu po prawej stronie i tak stoi. Brak okna logowania. Żadne cudowanie (ponowne instalowanie klienta i flasha) nie pomogło.

M0rdechaj
28.02.2020, 09:00
Na testowym jakiś czas temu zmieniono sposób logowania, teraz logowanie będzie przez konto ubisoft, może coś popsuli w wersji slim. Próbowaliście pobrać wersje slim jeszcze raz i przeinstalować?

jery75
28.02.2020, 12:12
Nowe pobranie wersji slim nic nie daje, dalej jest czarny ekran a widoczne sa tylko ikonki paska z prawej strony. Przy czym klikanie na opcje paska pomagają tylko zminimalizować rozmiar, inne funkcje nie działają...

BB_Penelopa
28.02.2020, 14:32
Witam serdecznie!

Opisany problem jest nam znany i pracujemy nad jego poprawieniem. Przepraszam za niedogodności z tym związane i prosimy o cierpliwość w czasie, kiedy nasi deweloperzy pracują nad poprawkami. Niestety nie mam możliwości określenia, kiedy sytuacja wróci do normy, ale dokonamy wszelkich starań, aby skrócić czas oczekiwania dla graczy.

Uprzejmie informuję, że w dalszym ciągu można zalogować się do gry za pośrednictwem naszej strony głównej i jednej z dostępnych przeglądarek. Do czego zachęcam.

Dziękujemy za zrozumienie.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Bartexio
28.02.2020, 19:39
Dobre żarty, ja od 2 miesięcy się na kompie zalogować nie mogę. A z waszej strony zero pomocy nic dno totalne
Teraz kolejna przeglądarka pada ale co tam grunt że promo na klejki załadowane po raz kolejny

jery75
28.02.2020, 19:43
Działa:)

broda102
28.02.2020, 19:45
https://support.microsoft.com/en-us/help/4537759/security-update-for-adobe-flash-player

Spidi81
03.03.2020, 20:06
Zaś niedziala

Minael
03.03.2020, 20:49
Znów coś spsuliście 0;)

https://i.imgur.com/oJFZ519.png

Mtsb
04.03.2020, 12:06
Parę dni podziałało i znowu to samo, ciemność :)

Minael
04.03.2020, 12:42
Jakieś zabezpieczenia, strona główna, forum otwierająsię z kłodką, natomiast jak już wchodzi w adres "graj", to pojawia sięwykrzyknik i ostrzeżenie, że witryna:

Ta witryna nie dostarcza informacji o swoich właścicielach.
Połączenie z tą strona nie zapewnia prywatności, a przesyłane informacje moga być dostępne dla innych

Stąd różne komunikaty na różnych przeglądarkach. Było OK, to coś siadło znowu. Nie wiem czy nie próbują wdrożyć nowego sposobu logowania, jaki jest np. na testowym?

BB_Penelopa
04.03.2020, 12:47
Witam serdecznie!

Opisany problem jest nam znany i pracujemy nad jego poprawieniem. Przepraszam za niedogodności z tym związane i prosimy o cierpliwość w czasie, kiedy nasi deweloperzy pracują nad poprawkami. Niestety nie mam możliwości określenia, kiedy sytuacja wróci do normy, ale dokonamy wszelkich starań, aby skrócić czas oczekiwania dla graczy.

Uprzejmie informuję, że w dalszym ciągu można zalogować się do gry za pośrednictwem naszej strony głównej i jednej z dostępnych przeglądarek. Do czego zachęcam.

Dziękujemy za zrozumienie.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

jery75
04.03.2020, 15:24
No tak, od wczoraj znów nie działa...

Przepiękny
04.03.2020, 22:34
Najpewniej koronawirus zainfekował biednego slima, teraz ma kwarantannę ;)

piotr1122
06.03.2020, 17:26
Ja od paru dni tez mam problemy z wejsciem na gre chociaz nie uzywam SLIMA tylko Adobe,tak wiec jest jakis wiekszy problem

Minael
09.03.2020, 23:12
Mam taką gorącą prośbę do BB. Zrobiliście to, bo już działało. Możecie wrócić do tego co było? Od prawie tygodnia gra jest utrudniona, bo trzeba korzystać ze standardowych przeglądarek, a te różnie sobie radzą z logowaniem, wyświetlaniem (i płynnością gry) i przede wszystkim nie działa Wasza aplikacja do gry.

Wynika to z jakiegoś zabezpieczenia, certyfikatu czy czegokolwiek, bo takie są komunikaty. Wchodząc na stronę główną, gdzie się logujemy jest OK (zielona kłódka). Natomiast po zalogowaniu i przejście do "graj" zamienia zieloną kłódkę na kłódkę z żółtym wykrzyknikiem ale nie od razu tylko po chwili.

Nie wiem, może ta wskazówka Wam pomoże czy coś, bo wiele osób narzeka na to "uszkodzenie" i warto by było to naprawić...

IrosConrad
15.05.2020, 08:30
Też tak mam, a to tak zostanie na stałe?

czarcirzeznik
15.05.2020, 09:02
Mam to samo

Robalus
15.05.2020, 20:47
Jakoś te zmianę ogarniemy... Może.... Ale lipa pozostanie....

Pniso
16.05.2020, 12:29
Używałem SLIMa - ale nawet ponowna instalka nie pomaga - jednym słowem BB potrafi wszystko sp......

Igorb1985
18.05.2020, 12:14
To się w głowie nie mieści, co zmiana to kolejna wtopa. Ręce i witki opadają. Jeden krok do przodu , dwa w tył. Nie wiem jak oni w takiej rzeczywistości mogą funkcjonować. Jak na dzisiejsze standardy ta gra chodzi wręcz koszmarnie na każdej przeglądarce. Slim gwarantuje - przynajmniej u mnie - jako takie wygodne granie, bo zawiechy i mała płynność na przeglądarce wołają o pomstę do nieba. Żenua wysokiej klasy.

BIO-Settler
18.05.2020, 12:58
U mnie to samo...
Ponowna reinstalacja SLIM nie pomogła. Zainstalowanie najnowszej wersji Flash Player również nie pomogło. Generalnie nie działa u mnie na dwóch różnych komputerach, które co prawda posiadają takie same systemy operacyjne: Windows 7 64-bit Professional.

jimjimjimek
18.05.2020, 18:31
Z tego co widzę na forum niektórzy korzystają, u mnie jest;

Win7, chrome, flash, adobe, java itd., itp., na chrome normalnie działa, wszystko aktualne, jak to obejść?

This game requires the Adobe Flash Player plugin.
Please install either the Adobe Flash Player,
or the web browser "Google Chrome". Google Chrome Google Chrome comes with an embedded Flash Player plugin.
This game will perform best if you install Google Chrome:
https://www.google.com/chrome Adobe Flash Player If you do not want to install Google Chrome,
please install the Adobe Flash Player:
https://get.adobe.com/flashplayer/ After installation, please restart the game.

MOD_Victoria
19.05.2020, 14:14
Połączono tematy.

Bosatsu
20.05.2020, 09:28
Może masz zainstalowaną tylko wtyczkę Flash Player do Chrome?
Wtedy po uruchomieniu SLIM w ustawieniach musisz wybrać "Wtyczka Google Chrome Flash" i powinno się uruchomić, albo doinstalować wtyczkę Adobe Flash Player (taką jaką używa się np. z Firefox).
Niestety obecnie SLIM w ogóle nie chce się uruchamiać (nie można się w nim zalogować do gry) i trzeba poczekać aż Support coś z tym zrobi....

Mtsb
23.05.2020, 14:30
Potwierdzam, nic to nie daje, dalej jak w tytule po wpisaniu maila i hasła i wciśnięciu zaloguj wyskakuje szare okno

vlad1997
23.05.2020, 17:01
A po zamknięci flasha slim miał działać a tutaj go wyautowali . Czyżby przygotowania do wielkiego "off" ?

Przepiękny
24.05.2020, 22:36
W ciągu kilku miesięcy 3 czy 4 raz uwalony SLIM. Jak ktoś wcześniej wspomniał, tylko na tym dało się w miarę stabilnie pograć. Działania na zmęczenie przeciwnika ? Bo jak mam się męczyć na przeglądarkach to chyba sam zrobię "off"

jimjimjimek
28.05.2020, 10:26
Ktoś coś powie na ten temat?

Besamir
06.06.2020, 16:09
Jak zawsze profesjonalny support stanął na wysokości zadania i znalazł rozwiązanie problemu... Przerzucić się na granie w zwykłej przeglądarce.

BB_Penelopa
08.06.2020, 12:37
Jak zawsze profesjonalny support stanął na wysokości zadania i znalazł rozwiązanie problemu... Przerzucić się na granie w zwykłej przeglądarce.

Hej Besamir!

Na chwilę obecną dział techniczny pracuje nad przywróceniem możliwości gry poprzez przeglądarkę SLIM.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Bartexio
10.06.2020, 10:18
Jak by taki dział techniczny robił w normalnej firmie to już dawno by ją oglądał z pozycji "zielonej trawki" czyli out
To są kwestie techniczne które załatwia się niemal od ręki (jeśli się wie o co biega).
Póki co to błędy się mnożą zamiast ich ubywac

batmando
14.06.2020, 11:42
Rozumiem że możemy odliczać dni do końca gry.

tojanik
14.06.2020, 18:40
Hej Besamir!

Na chwilę obecną dział techniczny pracuje nad przywróceniem możliwości gry poprzez przeglądarkę SLIM.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

A wyrobią się w tej pięciolatce?

Besamir
15.07.2020, 18:16
A SLIM dalej nie działa...

pretor29
15.07.2020, 21:52
do gry znow wejsc nie mozna lagi jak cholera i zero postepu

Igorb1985
21.07.2020, 15:39
Czy support może udzielić jednoznacznej odpowiedzi kiedy możemy spodziewać się ponownego uruchomienia SLIMA?

BB_Penelopa
23.07.2020, 11:59
Czy support może udzielić jednoznacznej odpowiedzi kiedy możemy spodziewać się ponownego uruchomienia SLIMA?

Dzień dobry!

Na chwilę obecną nie jestem w stanie podać informacji, kiedy przeglądarka SLIM zostanie naprawiona. Mogę jedynie zapewnić, że dział techniczny pracuje nad poprawą sytuacji. Jeden z Graczy z niemieckiej wersji językowej przygotował informacje jak uruchomić SLIM. https://forum.diesiedleronline.de/threads/141055

W najbliższych dniach przygotuję polską wersję.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Igorb1985
23.07.2020, 20:31
Dzień dobry!

Na chwilę obecną nie jestem w stanie podać informacji, kiedy przeglądarka SLIM zostanie naprawiona. Mogę jedynie zapewnić, że dział techniczny pracuje nad poprawą sytuacji. Jeden z Graczy z niemieckiej wersji językowej przygotował informacje jak uruchomić SLIM. https://forum.diesiedleronline.de/threads/141055

W najbliższych dniach przygotuję polską wersję.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Dizała :) Dzięki za pomoc.

BB_Penelopa
24.07.2020, 12:20
Dizała :) Dzięki za pomoc.

Do usług! :)

Besamir
24.07.2020, 19:16
Działa, działa. Wystarczyło w sumie tylko odpalić pasek adresu w SLIM. Teraz loguje ładnie.

Ranhea
28.07.2020, 10:44
Co bysmy zrobili bez tych wszystkich graczy zrobili :)...

BB_Penelopa
29.07.2020, 13:41
Witam serdecznie!

Moderator Zeus przygotował post z instruckcą, w jaki sposób uruchomić przeglądarkę SLIM. Nie jest to oficjalnie potwierdzony sposób, ale wiem, że działa. Warto spróbować.

https://forum.thesettlersonline.pl/forums/182

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Mar85
01.11.2020, 19:31
Od jakiegoś czasu, a w sumie od zawsze mam taki komunikat po uruchomieniu klienta.

Oczywiście posiadam zainstalowany Flash i Google Chrome. Czy w związku z tym że do grudnia mało czasu ktoś coś zamierza zrobić aby gra na tym chodziła? I to nie tylko ja mam ten problem.
Próby aktualizacji nic nie dają. Odnośnik do pomocy i grzebania w plikach jest tak napisany aby nic z tego nie wynikało. Co to znaczy zmień ścieżkę?
Zresztą po wstawieniu wymaganego adresu wyskakuje błąd.
Nawet jeśli udaje się wkleić odpowiednią komendę i klient ruszy (a trzeba to robić każdorazowo bo nie pamięta) to nie idzie się zalogować.

jimjimjimek
02.11.2020, 09:43
https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47282-Przegl%C4%85darka-Slim

MOD_Victoria
04.11.2020, 16:45
Tematy zostały połączone.