PDA

Zobacz pełną wersję : ✔ [23518] Okręt widmo - zadanie oczekujące nie uaktywnia się po zrobieniu bieżącego

Mistamus
13.01.2020, 17:38
Jeżeli zrobię zadanie z "Okrętu widmo", zadanie oczekujące nie uaktywnia się, "wskakuje" na miejsce dopiero po upłynięciu tygodnia przerwy i ponownym kliknięciu w okręt. Zakładam, że jest to bug, a nie feature (bo z jakiej racji miałoby się zachowywać inaczej niż oczekujące zadania dzienne czy eventowe) - podobnie jest u moich znajomych, czy u Was też się tak dzieje?

Aruzus
13.01.2020, 20:53
tak, głupie zadanie pokazuje się i wisi tydzień w oczekujących, dopiero jak przychodzi następne można zaliczyć to które wisiało 7 dni, co za głupota!

od listopada nie chce im się tego naprawić, ale działanie świątecznej piekarni na kopalnie 1 levela zmienią już za tydzień, a o spierniczonym przez piekarnie działaniu silosów cicho - czyli norma :mad:
natychmiast poprawiają to z czego gracz ma jakąkolwiek korzyść, a to co przeszkadza i denerwuje w grze czeka miesiącami na naprawienie :p

Mistamus
13.01.2020, 22:42
Co jakiś czas mnie kusi, żeby zrobić wątek z listą od dawna istniejących, irytujących błędów, ale z drugiej strony - co by to dało?

gregor7pl
25.01.2020, 15:14
Mam ten sam błąd. Jak robiłem zadania z latarni regularnie, wszystko było jak trzeba. Jedno z zadań zrobiłem z opóźnieniem, a kolejne zadanie z latarni wskoczyło do oczekujących. Dodatkowo, 7mego dnia, kiedy powinny przynajmniej zadania się powymieniać, tzn. oczekujące wskoczyć do bieżących, a nowe do oczekujących, przez 2 dni nic się nie działa. Zadanie odliczające do ponownego pojawienia się okrętu zniknęło (słusznie, bo okręt powinien się pojawić), a sam okręt się nie pojawiał. Okręt pojawił się fizycznie, po 2 dniach, a zadanie odliczające wskazywało, że kolejny okręt pojawi się za 4 dni....

Ewidentnie zachowanie okrętu i latarni nie jest zgodnie z zamierzeniami twórców gry. Pozostaje mieć nadzieję, że błąd zostanie naprawiony.

scorpion63
25.01.2020, 15:44
nadzieja matką... :p

MOD_Victoria
27.01.2020, 17:18
Dzień dobry!

Proszę o zrzuty ekranu ukazujące błąd.
Informacje o błędzie zostały przekazane dalej i są już sprawdzane.

Pozdrawiam
MOD_Victoria

johny_b1
02.02.2020, 20:20
jak i gdzie wrzucić zrzuty ekranu?

Marzenka87
02.02.2020, 20:36
Aby wykonać zrzut całego ekranu, nacisnąć klawisz Print Screen (może być także oznaczony jako PrtScn lub PrtScrn) na klawiaturze. Klawisz ten znajduje się w górnej części klawiatury, na prawo od wszystkich klawiszy F (F1, F2 itp.), często nad klawiszami ze strzałkami. Otwórz Painta i wklej go tam, zapisz na dysku jpg. i wyślij później z opisem na maila technical.support@thesettlersonline.pl

MOD_Victoria
15.05.2020, 12:02
Dzień dobry!

Problem nie powinien już występować, poprawka została wgrana podczas aktualizacji 10 marca 2020. (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/47063-Zmiany-w-grze-10.03.2020)
Temat zamykam i przenoszę do archiwum.

Pozdrawiam
MOD_Victoria