Zobacz pełną wersję : Zmiany w grze - 21.01.2020 - Dyskusja
BB_Penelopa
13.01.2020, 16:31
Witam!
Zapraszam do podzielenia się opiniami na temat nadchodzących zmian, opisanych > tutaj (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46928) <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
ArturGrab
13.01.2020, 19:01
Nic tylko się cieszyć z kolejnej nic nie wnoszącej zmiany, ja czekam cały czas na konserwację i naprawę błędnie działającej stanicy bo nie potrzebnie kupiłem drugą która źle zlicza PD wyszkolonym generałem.
Bartexio
13.01.2020, 19:15
Jaki zmiany ? raczej nic nie wnosząca kosmetyka i nowe budynki do upowania, a błędy się mnożą aż miło.
Zajmijcie się tym co ważne np. ta piekarnia świateczna zatrzymuje silosy to jest do naprawy a nie paczka za klejki z promo
pretor29
13.01.2020, 19:39
widac bb jak czytacie i ja kwazne dla was sa opinie ludzi ... wy swoje reszta swoje , zajmujecie sie wszystkim tylko nie tym co wazne
shaqoore
13.01.2020, 20:16
Psy szczekają a karawana jedzie dalej...
Mistamus
13.01.2020, 22:30
Co to są "zmainy"?
pretor29
13.01.2020, 22:39
poziom musi trzymac:)
vlad1997
13.01.2020, 23:52
A zatrzymujące się silosy po użyciu kiedy naprawicie?
arko19752012
14.01.2020, 07:51
kolejne paczki dodaja zeby klejki od graczy wyciagnac przed zamknieciem szkoda ze jak promocja na klejki sie pojawia to niema bledu chociaz za zakup mozna bana dostac
powiniscie do tej listy dodac jeszcze liste nowych bledow ktore wejda do gry i niezostana naprawione tak jak wiekszosc niektore juz od paru lat
jak byl blad z otwarciem drzwi kalendarza lub z kopalniami ktore wracaly po wyczrpaniu to szyko je naprawili
znik3040
14.01.2020, 10:04
Jak rozwiążecie problem wykopania flach player z chrome pod koniec roku 2020 ?
zresztą już teraz większość nowych graczy wchodzi, widzi problem z flashem i idzie sobie dalej.
a1934876817568
14.01.2020, 11:34
A może by tak pare słów o zawartości tych nowych paczek? Wtedy będziemy mogli ponarzekać czemu są bez sensu ;)
Dodam że te paczki nie dotarły jeszcze nawet na testowy
fructus_b
14.01.2020, 14:26
Pelenopy zmainy,
Ale dzień jest fajny,
Zmaina wprowadzona,
Konserwa znów zrobiona,
Konserwa konserwacji,
Nie ma apelacji.
BB_Penelopa
14.01.2020, 14:49
Pelenopy zmainy,
Ale dzień jest fajny,
Zmaina wprowadzona,
Konserwa znów zrobiona,
Konserwa konserwacji,
Nie ma apelacji.
Witaj!
Widzę tutaj talent!
Wkrótce święto zakochanych!
Zachęcam do dzielenia się twórczością związaną z Walentynkami i The Settlers Online.
Czekają klejnoty i sława!
Szczegóły znajdziesz > tutaj (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46924) <.
Jak rozwiążecie problem wykopania flach player z chrome pod koniec roku 2020 ?
zresztą już teraz większość nowych graczy wchodzi, widzi problem z flashem i idzie sobie dalej.
Nie wydamy żadnej wersji TSO w HTML5. Co będzie działało, gdy przeglądarki nie będą już obsługiwały flasha? Nasz klient do pobrania (Wersja przeglądarkowa slim). Nie będzie ona miała wpływu na pracę Waszych systemów operacyjnych, ponieważ nie będzie mogła być używana do niczego innego niż Settlersy. Jesteśmy pewni, że kiedy nadejdzie ten moment, przeglądarki obsługujące wtyczkę Flash w jakiejś formie nadal będą istniały.
Do tej pory nawet Adobe nie opublikowało ostatecznego planu, przeglądarki (z wyjątkiem kilku) nie dyskutowały o żadnych zmianach w obsłudze wtyczek, środowisko Flash będzie nadal istnieć a my nie zapominamy również o rozwiązaniach z naszej strony. Nikt jeszcze nie wie, czy w ogóle Adobe rozpowszechni Flash, umożliwi korzystanie z niego w formie kodu, przeglądarki, lub czy będzie możliwe użycie „bez wsparcia” (znane np. z systemu Windows XP) i tak dalej. Obecnie wciąż istnieje wiele możliwości i kwestii otwartych w dyskusji, ale to, że już martwicie się możliwym końcem, jest bezpodstawne.
Jeśli kiedykolwiek nastąpi jakakolwiek zmiana, w jakiejkolwiek formie, poinformujemy Was o tym na wszystkich platformach. Jak dotąd nie jest to nawet planowane.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Lord_Crain
14.01.2020, 16:28
Nic tylko się cieszyć z kolejnej nic nie wnoszącej zmiany, ja czekam cały czas na konserwację i naprawę błędnie działającej stanicy bo nie potrzebnie kupiłem drugą która źle zlicza PD wyszkolonym generałem.
Równie dobrze czy planują poprawić skracany czas za powielanie budynków. Obecnie Stanica, Obserwatorium, Stacja, Rynek i Olejarnia powyżej 3 budynków nie skracają czasu o 100% tylko dużo mniej. Jedynie Piekarnia ma właściwie działający kosztem bubli premek.
Milady84
14.01.2020, 16:48
Równie dobrze czy planują poprawić skracany czas za powielanie budynków. Obecnie Stanica, Obserwatorium, Stacja, Rynek i Olejarnia powyżej 3 budynków nie skracają czasu o 100% tylko dużo mniej. Jedynie Piekarnia ma właściwie działający kosztem bubli premek.
Było się odzywać, teraz poprawią piekarnię xD (haha)...
broda102
14.01.2020, 18:01
Witaj!
Nie wydamy żadnej wersji TSO w HTML5. Co będzie działało, gdy przeglądarki nie będą już obsługiwały flasha? Nasz klient do pobrania (Wersja przeglądarkowa slim). Nie będzie ona miała wpływu na pracę Waszych systemów operacyjnych, ponieważ nie będzie mogła być używana do niczego innego niż Settlersy. Jesteśmy pewni, że kiedy nadejdzie ten moment, przeglądarki obsługujące wtyczkę Flash w jakiejś formie nadal będą istniały.
Do tej pory nawet Adobe nie opublikowało ostatecznego planu, przeglądarki (z wyjątkiem kilku) nie dyskutowały o żadnych zmianach w obsłudze wtyczek, środowisko Flash będzie nadal istnieć a my nie zapominamy również o rozwiązaniach z naszej strony. Nikt jeszcze nie wie, czy w ogóle Adobe rozpowszechni Flash, umożliwi korzystanie z niego w formie kodu, przeglądarki, lub czy będzie możliwe użycie „bez wsparcia” (znane np. z systemu Windows XP) i tak dalej. Obecnie wciąż istnieje wiele możliwości i kwestii otwartych w dyskusji, ale to, że już martwicie się możliwym końcem, jest bezpodstawne.
Jeśli kiedykolwiek nastąpi jakakolwiek zmiana, w jakiejkolwiek formie, poinformujemy Was o tym na wszystkich platformach. Jak dotąd nie jest to nawet planowane.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
W kwestii technicznej to prawda, że zawsze się znajdzie jakiś sposób. Można by tu wspomnieć choćby o tym co udostępnia flash builder czy o rozwiązaniach które są nawet aktualnie dostępne w internecie (także według mnie nie ma konieczności rozwijania projektu przeglądarki slim). Problemem jest to, że według informacji które udało mi się zebrać nie ma planowanego uczestnictwa TSO w targach gamescom (co zazwyczaj wiązało się ze znaczącą aktualizacją tej gry). Ponadto dawno nie było tu żadnej wideo relacji ze studia Blue Byte Backstage (https://www.youtube.com/watch?v=LaUgiZTBpmM) co było miłym akcentem i w pewnym stopniu miało wpływ na pojawianie się nowych graczy. Ale po 8 latach tego samego marudzenia wszyscy powinni wiedzieć jak jest. Wiele graczy odeszło, wiele dołączyło, czekało się na coś, dostało się też coś lecz innego - jakoś się kręci.
Obecnie Stanica, Obserwatorium, Stacja, Rynek i Olejarnia powyżej 3 budynków nie skracają czasu o 100% tylko dużo mniej.
Z tym powaznie jest jakis problem na wersji live czy po prostu ludzie dalej nie potrafia wykonywac dzialan na ulamkach ?
Sprawdzilem na szybko na testowym i czasy sa poprawne.
Shadow_mk
14.01.2020, 19:01
Z tym powaznie jest jakis problem na wersji live czy po prostu ludzie dalej nie potrafia wykonywac dzialan na ulamkach ?
Sprawdzilem na szybko na testowym i czasy sa poprawne.
moze nalezy wyjasnic ze jak jeden budynek ma czas pracy/regeneracji np 24 h to w przypadku 3 budynkow bedzie to 24/3 = 8 h
a nie 24 h na pol czyli 12 za drugi i jak jest 12h to przy trzecim znowu na pol czyli 6 h tak to nie dziala ;) tylko bedzie 24/3=8h
a moze nie trzeba, biorac pod uwage, ze nic w grze nie wskazuje na to ze kazdy budynek mialby dzielic czas na polowe ? :)
analogicznie jak przy zwyklych budynkach, piewszy upgrade podwaja produkcje ale drugi juz nie ..
znik3040
15.01.2020, 09:39
dzięki BB za info, w sumie to się tego spodziewałem że jedyną opcją będzie bundle który macie na stronie do pobrania. nawet go swego czasu wypróbowałem, i nawet działa. lepsze to niż nic, jednak szkoda. co do gry, mam nadzieję że w kolejnych projektach uwzględnicie HTML5.
w samej grze jak widzisz masę narzekań, też jest cała masa do zrobienia.
jeśli chodzi o forum, brakuje lajkowania komentarzy, od razu mielibyście info zwrotne które opinie są z sufitu, a które opinie mają poparcie społeczności.
w jednym gracze mają rację. jak błąd dotyczy jakiejś opcji że coś miało nie wracać do gwiazdy a wraca, od razu błąd jest poprawiany. w drugą stronę wychodzi to nędznie. np. optymalizacja gry ze względu na użycie RAM. Gram od bardzo dawna, i z każdą nową wprowadzoną opcją jest coraz gorzej. gra ładuje się bardzo długo. to po prostu zniechęca, aż się klejek nie chce kupować.
jeśli chodzi o forum, brakuje lajkowania komentarzy, od razu mielibyście info zwrotne które opinie są z sufitu, a które opinie mają poparcie społeczności.
Musieliby wprowadzic system tylko dla wypowiedzi graczy, bo wiekszosc wpisow bb bylaby lajkowana... odwrotnie ;)
A tak to jak sie cos nie podoba wladzom, to usuna jeden wpis po cichu i jest "dobrze" :)
Ten tez pewnie zaraz zniknie :D
Penelopo, napisz, jaka cena za te nowe paczki - tak, żeby ludzie spokojnie się przygotowali na ten czekający ich zawał ;)
wieslaw17
15.01.2020, 18:32
szkoda że niema generała Borysa
BB_Penelopa
15.01.2020, 18:35
Witam serdecznie!
Zachęcam do zapoznania się ze szczegółami dotyczącymi dwóch nowych Paczek.
Informacje znajdują się > tutaj (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46928#3) <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Bartexio
15.01.2020, 19:53
Można by powiedzieć paczka super, ale pewnie cena będzie taka że wnuki by ją jeszcze spłacały. No nic zostaje czekać na kolejną promo na klejki bo jak że by inaczej
Fakt zestaw ciekawy (brak mi tylko kopalni żelaza w zestawie zamiast złota) ale cena to pewnie do samego końca nie znana, bo ktoś musi policzyć całke podwójną z macierzy do kwadratu i wyjdzie z 25k klejku jak nic
The_Cocoloco
15.01.2020, 19:59
Witam serdecznie!
Prosimy mieć na uwadze, że poniżej przedstawione obie Paczki będą dostępne u Kupca w grze (zakładka czarny rynek) TYLKO PRZEZ KRÓTKI CZAS!!
Czego krzyczysz ? aż tak to waże dla Blue Byte ?
jestem ciekaw jak to rozwiążą, gdy gracz już posiada x2 Generał Vargus...
chyba ze max będzie można mieć 4.
gizmodogra
15.01.2020, 21:49
cena?
cena?
Wysoka. Bardzo.
Ale będzie super promocja na klejki ;)
licząc to wszystko razem wychodzi ze 120k kleju, wiec po rabacie 66% lepsza paczka bedzie za ok 40k kleju :)
Marzenka87
15.01.2020, 22:50
WOW ekstra zawartość paczek, czekam z niecierpliwością :D
Można by powiedzieć paczka super
No nie wiem, ja tam widze tylko poligon, i jakbym mial na sile wybierac to kolejny starszy Gemini.
Wartosc paczki nie zalezy od sumy cen ustalonych przez BB poszczegolnych skladowych tej paczki, tylko od faktycznej wartosci tego co sie tam znajduje. A ta jest nieduza, biorac np pod uwage to, ze poszukiwacze z kazdym rokiem sa coraz mniej warci (i zasadniczo bezwartosciowi pomiedzy eventami), a specjalistyczni geologowie to jakis zart na tym etapie zycia gry.
vlad1997
15.01.2020, 23:19
Penelopa czy temat zatrzymywania silosów przez premię z piekarni to jakiś temat "tabu" ? I czy w ogóle ktoś coś z tym robi ?
Milady84
16.01.2020, 09:02
Trochę przegięli z tą paczka. Podliczyłam luzem wychodzi prawie 120k kleju nie licząc głupich strzałek, 2 generałów, 2 geologów i 2 domków, których nie ma normalnie w sklepie. Ostatnio jak pamiętam mocno reklamowali paczkę za ćwierć ceny to wychodzi + 40k kleju. Nawet jakby dali tylko za 25k to i tak mało kto kupi, bo w tej paczce jest groch z kapustą. Lepiej to było podzielić na kilka mniejszych paczek np z generałami, z domkami, z kopalniami. Wtedy kto co potrzebuje, by brał. Ale tak kto tyle zapłaci jak będzie z tego potrzebował 2-3 rzeczy?
Trochę przegięli z tą paczka. Podliczyłam luzem wychodzi prawie 120k kleju nie licząc głupich strzałek, 2 generałów, 2 geologów i 2 domków, których nie ma normalnie w sklepie. Ostatnio jak pamiętam mocno reklamowali paczkę za ćwierć ceny to wychodzi + 40k kleju. Nawet jakby dali tylko za 25k to i tak mało kto kupi, bo w tej paczce jest groch z kapustą. Lepiej to było podzielić na kilka mniejszych paczek np z generałami, z domkami, z kopalniami. Wtedy kto co potrzebuje, by brał. Ale tak kto tyle zapłaci jak będzie z tego potrzebował 2-3 rzeczy?
bo dali rzeczy, ktorych normalnie nie dostaniesz, np Vargusa i licza, sie ludzie sie skusza.
Swoja droga, dwie paczki z tym samym czempionem.... to tez sugeruje, ze zaraz beda kolejne z pozostalymi...
Coraz bardziej to wyglada na zwykle wyciaganie kasy bez nowego autorskiego contentu, niestety
a1934876817568
16.01.2020, 10:23
licząc to wszystko razem wychodzi ze 120k kleju, wiec po rabacie 66% lepsza paczka bedzie za ok 40k kleju :)
Na angielskim forum wygrzebałem screeny z testowego wg których duża paczka 50k, mała 26k.
Miłego kupowania :)
https://forum.thesettlersonline.com/threads/37509-Feedback-Change-Log-21-01-20?p=356932&viewfull=1#post356932
In5an1aC
16.01.2020, 10:49
Na angielskim forum wygrzebałem screeny z testowego wg których duża paczka 50k, mała 26k.
Miłego kupowania :)
https://forum.thesettlersonline.com/threads/37509-Feedback-Change-Log-21-01-20?p=356932&viewfull=1#post356932
Ciekawą sprawą jest też to że paczka za 50k na angielskim forum ma Nusale a u nas Vargusa XD
BB_Penelopa
16.01.2020, 12:57
Dzień dobry!
Pierwsza paczka jest z Generałem Nusalą na pierwszym miejscu a druga paczka z Generałem Vargusem.
Jeżeli chodzi o ceny, wszystkiego dowiecie się 21 stycznia po aktualizacji. Wartości z testowego mogą się zmienić. :)
Miłego dnia!
BB_Penelopa
Penelopa czy temat zatrzymywania silosów przez premię z piekarni to jakiś temat "tabu" ? I czy w ogóle ktoś coś z tym robi ?
Podpinam sie do pytania :)
milimetr1970
16.01.2020, 17:05
Dzień dobry!
Pierwsza paczka jest z Generałem Nusalą na pierwszym miejscu a druga paczka z Generałem Vargusem.
Jeżeli chodzi o ceny, wszystkiego dowiecie się 21 stycznia po aktualizacji. Wartości z testowego mogą się zmienić. :)
Miłego dnia!
BB_Penelopa
BB_Penelopo - jak dobrze widzę to w obu jest -Czempion Vargus.Chyba ktoś Kleksika strzelił :)
1x Czempion Vargus
1x Starszy generał Gemini
1x Niezłomny generał
1x Stanowcza odkrywczyni
1x Żądna przygód odkrywczyni
1x Niewyczerpalna Kopalnia Złota
1x Niewyczerpana kopalnia węgla
1x Archeologiczny Geolog
1x Dokładny geolog
1x Olejarnia
1x Introligator z przygody
1x Elitarny poligon
1x Uroczysty cudowny dom mieszkalny
1x Domek Na Drzewie
1x Ulepszony pływający dom
1x Mały Domek Nad Rzeką
1x Wspaniały Młyn Wodny
1x 1000 Olej
3x Prestiżowa Premia Dla Znajomego
30 Dni Premium (3x 7dni 2x 3dni, and 3x 1dzień)
5x Przytulasy i buziaki
5x Skrytobójca
5x Duża katapulta
5x Grad strzał
5x Grad płonących strzał
5x Balista
1x Vargus General
1x Archeologiczny Geolog
1x Skromny Odkrywca
1x Niewyczerpalna Kopalnia Żelaza
1x Olejarnia
1x Domek Na Drzewie
1x Mały Domek Nad Rzeką
1x 500 Olej
1x Prestiżowa Premia Dla Znajomego
5x Przytulasy i buziaki
5x Skrytobójca
5x Duża katapulta
5x Grad strzał
5x Grad płonących strzał
5x Balista
BB_Penelopa
16.01.2020, 17:46
Podpinam sie do pytania :)
Hej Ranhea! :)
Opisane przez Ciebie działanie premii ze świątecznej piekarni ma już status znanego nam problemu i pracujemy nad poprawieniem sytuacji. Przepraszam za niedogodności z tym związane i prosimy o cierpliwość w czasie, kiedy nasi deweloperzy pracują nad poprawkami. Niestety nie mam możliwości określenia, kiedy sytuacja wróci do normy.
BB_Penelopo - jak dobrze widzę to w obu jest -Czempion Vargus.Chyba ktoś Kleksika strzelił :)
1x Czempion Vargus
1x Starszy generał Gemini
1x Niezłomny generał
1x Stanowcza odkrywczyni
1x Żądna przygód odkrywczyni
1x Niewyczerpalna Kopalnia Złota
1x Niewyczerpana kopalnia węgla
1x Archeologiczny Geolog
1x Dokładny geolog
1x Olejarnia
1x Elitarny poligon
1x Uroczysty cudowny dom mieszkalny
1x Domek Na Drzewie
1x Mały Domek Nad Rzeką
1x Wspaniały Młyn Wodny
1x 1000 Olej
3x Prestiżowa Premia Dla Znajomego
5x Przytulasy i buziaki
5x Skrytobójca
5x Duża katapulta
5x Grad strzał
5x Grad płonących strzał
5x Balista
1x Vargus General
1x Archeologiczny Geolog
1x Skromny Odkrywca
1x Niewyczerpalna Kopalnia Żelaza
1x Olejarnia
1x Domek Na Drzewie
1x Mały Domek Nad Rzeką
1x 500 Olej
1x Prestiżowa Premia Dla Znajomego
5x Przytulasy i buziaki
5x Skrytobójca
5x Duża katapulta
5x Grad strzał
5x Grad płonących strzał
5x Balista
Biję się w pierś! Dziś rano poprawiłam, więc jak To możliwe, że nadal widzisz 2 Vargusów?
Zerknij proszę na > post (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46928#3)<.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
milimetr1970
16.01.2020, 17:53
Sorki - nie odświeżyłem przeglądarki :) po odświeżeniu - jest Ok :)
BB_Penelopa
16.01.2020, 17:54
Sorki - nie odświeżyłem przeglądarki :) po odświeżeniu - jest Ok :)
Dzięki za informację. :)
Miłego wieczoru!
BB_Penelopa
Pietia32
16.01.2020, 18:43
Droga Penelopo,czekam z niecierpliwością na możliwość doładowania klejek i zakupu pierwszej paczki,tylko napisz mi jak to mam zrobić jak od 3 MIESIĘCY nie można się zalogować przez nk,pozdrawiam i czekam na odpowiedż.Chyba że BB nie zależy na graczach którzy ich sponsorują.
Witam chciałbym się dowiedzieć kiedy dostępny będzie gen.Borys za kryształy w sklepie.Jest pewnie parę osób które nie mają tego generała i chcieli by mieć:)
Lord_Crain
16.01.2020, 22:09
Te kopki złota/węgla/żelaza liczą się ponad limit? Czy jak już mam 3 kopalnie złota to paczki nie kupie?
In5an1aC
16.01.2020, 23:55
Dzień dobry!
Miłego dnia!
BB_Penelopa
To że jest to się dowiedziałem na angielskim forum jednakże Ty wcześniej w obu paczkach miałeś wpisane Vargus.. Dlatego informowałem o tym i po tym zmieniłeś :D
BB_Penelopa
17.01.2020, 13:56
Droga Penelopo,czekam z niecierpliwością na możliwość doładowania klejek i zakupu pierwszej paczki,tylko napisz mi jak to mam zrobić jak od 3 MIESIĘCY nie można się zalogować przez nk,pozdrawiam i czekam na odpowiedż.Chyba że BB nie zależy na graczach którzy ich sponsorują.
Hej Pietia!
Nasi programiści nadal pracują nad rozwiązaniem problemu. Wygląda na to, że jest to dość złożona sprawa i potrzeba czasu, aby znaleźć odpowiednie rozwiązanie. Bardzo proszę o cierpliwość.
Proszę również o obserwowanie strony głównej gry i naszego forum, gdyż tam powinny pojawić się pierwsze informacje dotyczące wdrożenia rozwiązania w związku z utrudnieniami logowania się do gry poprzez NK.
Bardzo mi przykro.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Marzenka87
17.01.2020, 15:27
Na testowym są ceny przed rabatem 66%, prawda? :D:D:D
pretor29
17.01.2020, 17:26
penelopa do tego nie potrzeba czasu tylko odpowiednich ludzi z wiedza , 3 miesiace i dalej nic nie zrobili ... kogo wy tam trzymiecie na tych stanowiskach
Witam chciałbym się dowiedzieć kiedy dostępny będzie gen.Borys za kryształy w sklepie.Jest pewnie parę osób które nie mają tego generała i chcieli by mieć:)
To musisz wytrzymać do Wielkanocy, bo ostatnio podczas tego eventu sie pojawił.
bigfrajer
20.01.2020, 19:08
Nasz klient do pobrania (Wersja przeglądarkowa slim). Nie będzie ona miała wpływu na pracę Waszych systemów operacyjnych,
Czy będzie go można zainstalować na pendriva i czy bedzie możliwość uruchomienia i grania w taki sposób?/
czerwonastrzała
20.01.2020, 20:46
Hej Ranhea! :)
.. deweloperzy pracują nad poprawkami. ....
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
No to możemy długo poczekać na zmiany jeżeli deweloperzy się tym zajmują...
za tym pendrrivem to ja ręcami i nogami jestem za bo w pracy klienta nie mozna zainstalować a tak moze by jakimś cudem mozna by w pracy dalej pykać
M0rdechaj
20.01.2020, 22:48
Co za problem sprawdzić, czy zadziała, klient jest do pobrania na stronie głównej już od kilku lat: https://www.thesettlersonline.pl/pl/pobierz-gre
Shadow_mk
21.01.2020, 07:54
z gry mikroplatnosci zrobilo sie to skokiem na kase paczka za minimum 700 zł xd ;)
Jurek12345
21.01.2020, 08:32
z gry mikroplatnosci zrobilo sie to skokiem na kase paczka za minimum 700 zł xd ;)
Jak będzie Happy Hours to 2 paczki za 500 zł, i zostanie 15k klejek na duperele :).
starszy2008
21.01.2020, 10:08
od niepamiętnych czasów konserwa skończyła się w nocy lub nad ranem i tego gracze nie odczuli- jakiś postęp jest -pod tym względem brawo bb tak trzymać
od niepamiętnych czasów konserwa skończyła się w nocy lub nad ranem i tego gracze nie odczuli- jakiś postęp jest -pod tym względem brawo bb tak trzymać
moze zapomnieli wgrac to co mieli wgrac, dlatego nic sie nie zepsulo ?
moze zapomnieli wgrac to co mieli wgrac, dlatego nic sie nie zepsulo ?
...mieli wgrali dwa nowe pakiety i wgrali :)
majsterpaulek60
21.01.2020, 12:39
ciekawe ile zarobią na tych paczkach
Lord_Crain
21.01.2020, 12:50
Pewnie nowa strategia, obniżka cen bez promocji kleju :D Nie mniej jednak mogli chociaż dobrze przetłumaczyć, bo paczki są do kupienia za kryształy, a nie klejnoty :D
Jurek12345
21.01.2020, 15:21
Pewnie nowa strategia, obniżka cen bez promocji kleju :D Nie mniej jednak mogli chociaż dobrze przetłumaczyć, bo paczki są do kupienia za kryształy, a nie klejnoty :D
Hmmm? https://i.imgur.com/eibwRn6.png
Hmmm? https://i.imgur.com/eibwRn6.png
najedź kursorem na paczkę w sklepie - w opisie jest że możesz to coś kupić w cenie obniżonej o 66% KRYSZTAŁÓW :D
Bartexio
21.01.2020, 16:00
Może tym razem postępowo zaczeli konserwe w nocy co by do wieczora się uporać ze wszystkimi błędami jakie się pojawią
No ja probuje się już prawie godzinę zalogować i kicha pasek postepu stoi ...
50k klejku za paczke ? ktoś ma gorączke chyba ... z tą cena
majsterpaulek60
21.01.2020, 16:07
Może tym razem postępowo zaczeli konserwe w nocy co by do wieczora się uporać ze wszystkimi błędami jakie się pojawią
No ja probuje się już prawie godzinę zalogować i kicha pasek postepu stoi ...
50k klejku za paczke ? ktoś ma gorączke chyba ... z tą cena
nikt nie chce kupować kop to wciśli do paczki i może ktoś się skusi bez tych kop po obniżonej cenie reszte bym kupił
sloslo57
21.01.2020, 17:06
Powiem szczerze, ze nie wiem czy to jest warte 600 zł dla nowego gracza, a dla starego ? Nusalę właśnie kupiłem, kolejni generałowie już mi nie potrzebni. Bardziej przydałaby się wyspa tylko dla nich, bo umieścić 60 generałów, aby nie zabrać terenów do budowy to sztuka. Nikt nie wpadł na pomysł, aby tam była także i kopalnia klejnotów, a to podejrzewam, że byłby bodziec dla niektórych aby dokonać zakupu.
BB_Penelopa
21.01.2020, 17:10
Witam serdecznie!
W opisie paczki w grze wkradł się błąd i Wielka Zbiorcza Paczka ma w składzie Niewyczerpana kopalnie żelaza zamiast niewyczerpanej kopalnii węgla. Po zakupie oczywiście otrzymamy Niewyczerpaną kopalnię węgla. Opis na forum jest poprawny > post (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46928#3) <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Witam serdecznie!
W opisie paczki w grze wkradł się błąd i Wielka Zbiorcza Paczka ma w składzie Niewyczerpana kopalnie żelaza zamiast niewyczerpanej kopalnii węgla. Po zakupie oczywiście otrzymamy Niewyczerpaną kopalnię węgla. Opis na forum jest poprawny > post (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46928#3) <.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
...czyli wartosc towarow w paczce automatycznie spada o 12500 klejnotow.
Czy jesli ktos zdazyl kupic, sugerujac sie opisem paczki w paczce, a nie na forum - czy bedzie mogl zwrocic zakup?
PS. Nie, nie kupilam.
PS2. To nie jest pierwszy raz, jak do opisow w sklepie wkradaja sie bledy, ktore moga miec wplyw na decyzje zakupu. Serio nie mozna takich rzeczy sprawdzic przed wpuszczeniem ich na serwery?
Warszawa2012
21.01.2020, 19:45
Witam serdecznie!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Co do zasady błędy same z siebie się nie wkradają:) BB popełniło błąd, umieszczając niewłaściwy opis. Na szczęście wysoka cena tej okazyjnej paczki może uchroniła wielu graczy przed popełnieniem błędu zakupu:)
Milikliades
21.01.2020, 20:07
Czy jeśli posiadam 2x Vargusa to czy przy zakupie wspanialej zbiorczej paczki, będę miał 3x vargusa czy poprostu paczka nie będzie go zawierała?
StachuSiekiera
21.01.2020, 23:02
Co do bledow zawartosci paczki, to niestety, ale posty na forum niewiele pomoga. Forum prawie nikt nie czyta, a szczegolnie jakiegos komunikatu, gdzies tam w srodku jakiegos tematu. Tak ze, Obowiazujace opisy, to sa te, ktore sa w grze....
No a z tymi generalami w paczkach (Nusala i Vargusem), pewnie bedzie błąd.
Vargusa mam jednego kupionego dawno temu. W tej chwili, moge kupic dwoch oddzielnie i kolejnego w sredniej paczce, czyli razem 4 Vargusow max.
Z Nusala mam inaczej, jedna kupilem dawno temu, kolejna ostatnio, jak sie pojawila za klejnoty, czyli mam dwie. Trzeciej nie moge kupic, jest zablokowana. Moge za to kupic paczke, gdzie jest. CZyli razem 3 Nusale max.
Cos tu jest pokopane, i prawdopodobnie nie dostane tego czwartego Vargusa, boje sie tez, ze cos z trzecia Nusala bedzie zle, tez jest mozliwosc, ze jej nie dostane.
No i teraz co robic, jak zyc? Skoro strach to kupic...
Serio nie mozna takich rzeczy sprawdzic przed wpuszczeniem ich na serwery?
Nie jestes tutaj od dzis, zeby sie ludzic, ze ktokolwiek cokolwiek tutaj sprawdza. Patrzac na ilosc i jakosc bledow mozna sie spodziewac z calkiem duza doza prawdopodobienstwa, ze nikt tego od miesiecy albo lat nie robi i nie ma zamiaru.
Cos tu jest pokopane, i prawdopodobnie nie dostane tego czwartego Vargusa, boje sie tez, ze cos z trzecia Nusala bedzie zle, tez jest mozliwosc, ze jej nie dostane.
No i teraz co robic, jak zyc? Skoro strach to kupic...
Generalnie trzeba miec cos nie tak z deklem, zeby inwestowac kilkaset zlotych w gre ktora nie wiadomo w jakim stanie bedzie dzialac za kilka miesiecy, jesli bedzie dzialac w ogole. Stad dylematy na temat zawartosci paczki sa lekko mowiac nieuzasadnione.
StachuSiekiera
21.01.2020, 23:55
...
Generalnie trzeba miec cos nie tak z deklem, zeby inwestowac kilkaset zlotych w gre ktora nie wiadomo w jakim stanie bedzie dzialac za kilka miesiecy, jesli bedzie dzialac w ogole. Stad dylematy na temat zawartosci paczki sa lekko mowiac nieuzasadnione.
A skad takie przypuszczenia, ze inwestuję w grę kilka setek?
Piszę, że boję się to kupić, a to jest różnica. Jeśli tego nie kumasz, to masz problem...
majsterpaulek60
22.01.2020, 15:33
Powiem szczerze, ze nie wiem czy to jest warte 600 zł dla nowego gracza, a dla starego ? Nusalę właśnie kupiłem, kolejni generałowie już mi nie potrzebni. Bardziej przydałaby się wyspa tylko dla nich, bo umieścić 60 generałów, aby nie zabrać terenów do budowy to sztuka. Nikt nie wpadł na pomysł, aby tam była także i kopalnia klejnotów, a to podejrzewam, że byłby bodziec dla niektórych aby dokonać zakupu.
myślę ze rzucili by się na to
Bartexio
22.01.2020, 22:13
Nie ma przymusu kupowania to raz, a dwa czekam na promo na klejki bo już z pare dni nie było.
Dali by niższą cene to może ktoś by się jeszcze skusił a tak ? A ile ta mniejsza paczka kosztuje bo znowu po konserwie nie mogę się zalogować - taka tradycja
A że błędy w opisie i stanie faktycznym to po tylu latach nie powinno wcale już dziwić
ArturGrab
23.01.2020, 19:38
Że ja zapytam tam ktoś zdrowy pracuje?
50k klejek za jakaś paczkę - 600 zł za marne rzeczy co są darmo grając, błąd za błędem a oni jeszcze 50k klejek chcą aby wydać ?
To chore co się dzieje jak tak można podchodzić to jest tak jak sam nazwali
https://images89.fotosik.pl/308/ce3f5ff8d75dd326med.jpg (https://www.fotosik.pl/zdjecie/ce3f5ff8d75dd326)
i tego będę się trzymał BB traktuje nas jak dojne krowy co myślą ze byle czym załatają masę błędów
PS. BB_Penelopa stanca już działa poprawnie bo jakoś nie widzę od 2 miesięcy aby podczas waszych aktualizacji była informacja odnośnie jej naprawy.
pretor29
23.01.2020, 20:15
ale jak ktos jest naiwny to jego sprawa nic tylko gratulowac takim
Milikliades
23.01.2020, 21:45
Klejnoty można zdobyć w inny sposób, aniżeli kupować za złotówki. Te paczki są po to żeby wypłukać klejnoty, które się namnożyły z kopalni.
Ludzie uzbierali (lub kupili) 20k klejnotów a mieli w zamian 400k i trzeba to upłynnić, żęby móc znowu zarabiać.
Ponawiam pytanie odnośnie vargusow. Czy jeśli mam już 2 to dostane 3 czy paczka nie będzie zawierać vargusa?
Marzenka87
23.01.2020, 23:22
Ponawiam pytanie odnośnie vargusow. Czy jeśli mam już 2 to dostane 3 czy paczka nie będzie zawierać vargusa?
Dostaniesz
majsterpaulek60
23.01.2020, 23:27
Klejnoty można zdobyć w inny sposób, aniżeli kupować za złotówki. Te paczki są po to żeby wypłukać klejnoty, które się namnożyły z kopalni.
Ludzie uzbierali (lub kupili) 20k klejnotów a mieli w zamian 400k i trzeba to upłynnić, żęby móc znowu zarabiać.
kochaniutki nie 400 a 200 tys na plus bo kazda musisz kupic więc odlicz
Milikliades
24.01.2020, 06:27
racja mój błąd, ale nie zmienia faktu, że chyba nie to planowali ;)
racja mój błąd, ale nie zmienia faktu, że chyba nie to planowali ;)
To poraz tysieczny swietnie swiadczy o ich mozliwosciach intelektualnych jesli nie potrafili wpasc na to, ze za dostepna za darmo walute mozna kupic kopalnie.
hulagula
25.01.2020, 07:26
Wprowadzenie paczek zostało przygotowane, łagodnie mówiąc niesolidnie. "wielka zbiorcza paczka" zamiast kopalni żelaza zawiera kopalnie węgla. Obie paczki sa niedostępne jeżeli mamy wykorzystane limity niektórych specjalistów których ta paczka zawiera. Nigdzie nie ma informacji na ten temat a na zgłoszony problem odpowiedź jest typu: w opisie jest źle ale na forum było dobrze.
Nigdzie w regulaminie nie czytałem, że opisy w grze trzeba weryfikować na forum co dla mnie jest totalna bzdurą.
Nie ma też odpowiedzi na zablokowanie paczki w przypadku wcześniejszego wykupienia specjalistów.
majsterpaulek60
26.01.2020, 19:18
mam pytanie czy w tym budynku "cukiernik " będziemy produkować te premie na zapas czy tylko jak będzie potrzeba
Seban2000
26.01.2020, 22:31
Ja mam tylko 2 rzeczy, które mnie irytują w grze.
1. Geologów i odkrywców jest coraz więcej. Denerwuje mnie przeklikiwanie się przez nich wszystkich. Przydałby się jakiś panel do zarządzania. Zaznaczasz wszystkich i wszystkich na raz wysyłasz.
2. Handel. Czemu jeszcze nie wpadli na to, aby jak się skończy oferta, dodać opcję "WYSTAW PONOWNIE". ??!?!?!?!
2. Handel. Czemu jeszcze nie wpadli na to, aby jak się skończy oferta, dodać opcję "WYSTAW PONOWNIE". ??!?!?!?!
To są ludzie ktorzy robiąc zagnieżdzone menusy u poszukiwaczy nie wpadli na to, ze z wewnetrznego powinien byc dostepny przycisk "cofnij", a nie tylko zamkniecie calego okna i wybieranie opcji od nowa. Za duzo od nich wymagasz.
To jest ten typ ludzi ktorym jakby dac do zaprojektowania i wykonania młotek, to nie miałby klina tylko sam trzonek.
pretor29
26.01.2020, 23:35
pokaz mi chociaz 1 dobry pomysl na ktory oni sami wpadli a nie inni gracze
BB_Penelopa
27.01.2020, 13:05
Dostaniesz
Witam serdecznie!
Potwierdzam, Wspaniała Zbiorcza Paczka będzie zawierała Generała Vargusa, nawet jeżeli jesteś już szczęśliwym posiadaczem dwóch Generałów.:)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
tak z ciekawości bo patrzę na różne poradniki, po kiego komuś 3 Vargusów :rolleyes:
pewnie nie wszystkie przygody robię i ze 4-5 z kolejnych paczek się przyda, ale do których?
a1934876817568
27.01.2020, 16:02
Ja mam tylko 2 rzeczy, które mnie irytują w grze.
1. Geologów i odkrywców jest coraz więcej. Denerwuje mnie przeklikiwanie się przez nich wszystkich. Przydałby się jakiś panel do zarządzania. Zaznaczasz wszystkich i wszystkich na raz wysyłasz.
Na oba problemy odpowiedź bedzie jedna: nie ma i nie będzie bo BB "nie wspiera automatyzacji" :)
Najwyraźniej wg autorów tej gry jej esencją jest klikanie, klikanie, klikanie - aż do znudzenia.
ProAsasin
28.01.2020, 22:49
pokaz mi chociaz 1 dobry pomysl na ktory oni sami wpadli a nie inni gracze
Dzięki, że ktoś popiera moje spostrzeżenia
To jakaś totalna masakra. Odkrywców i geologów przybywa i będzie coraz więcej. Niedługo nic innego nie będziemy robić tylko ich wysyłać bo na przygody już nie będzie czasu.
Żenada
pretor29
30.01.2020, 20:46
.