Zobacz pełną wersję : 2020.. problem z logowaniem - wszystkie światy
Witam
Czy ma ktoś jeszcze problem z wejściem do gry?
Wczoraj wszystko było ok a dziś gra ładuje się już 15 min i nic
Byc moze przejsciowa czkawka, u mnie w tym samym czasie ruszylo bez wiekszych problemow...
BB_Penelopa
02.01.2020, 14:20
Witam serdecznie!
Opisany problem może być spowodowany błędnymi lub/i nieaktualnymi danymi w pamięci podręcznej (tzw. cache) Twojej przeglądarki lub Flash Playera.
Aby mieć pewność, że korzystasz z aktualnej wersji gry, zalecamy regularnie czyścić pamięć podręczną przeglądarki internetowej, a ponadto skorzystać z instrukcji umieszczonych poniżej.
Pamiętaj, aby wylogować się z gry na co najmniej 15 minut i zamknąć stronę przed wykonywaniem tych czynności. Następnie zrestartuj przeglądarkę i zaloguj się ponownie.
Instrukcja, jak wyczyścić cache Flash Playera:
- przejdź proszę na ten adres: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager07.html
- poczekaj aż załaduje się Panel Ustawienia przechowywania witryn internetowych
- kliknij w nim na "Usuń wszystkie" i potwierdź swój wybór
Instrukcja czyszczenia pamięci DNS:
1) uruchom wiersz poleceń
Start -> Uruchom -> wpisz "cmd" i zatwierdź
2) wpisz "ipconfig /flushdns" i zatwierdź
Warto również zalogować się do gry, korzystając z innej przeglądarki. Polecam Microsoft Edge!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
In5an1aC
02.01.2020, 14:25
Witam serdecznie!
Opisany problem może być spowodowany błędnymi lub/i nieaktualnymi danymi w pamięci podręcznej (tzw. cache) Twojej przeglądarki lub Flash Playera.
Aby mieć pewność, że korzystasz z aktualnej wersji gry, zalecamy regularnie czyścić pamięć podręczną przeglądarki internetowej, a ponadto skorzystać z instrukcji umieszczonych poniżej.
Pamiętaj, aby wylogować się z gry na co najmniej 15 minut i zamknąć stronę przed wykonywaniem tych czynności. Następnie zrestartuj przeglądarkę i zaloguj się ponownie.
- przejdź proszę na ten adres: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager07.html
Warto również zalogować się do gry, korzystając z innej przeglądarki. Polecam Microsoft Edge!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Ale to nie tylko w przeglądarce były problemy bo nawet gościu ze steam też miał problem z tym to raz a dwa każdy próbował na różnych przeglądarkach a nawet na telefonach więc prosiłbym sprawdzić co było przyczyną. I to się zdarzyło tylko dzisiaj nagle parę osób wywaliło z serwera potem problemy z wejściem do gry z różnych możliwych źródeł (przeglądarki, telefony, oraz platformy dystrybucji cyfrowej typu steam). Tym bardziej że sam problem się rozwiązał a nikt nic nie czyścił po 5 minutach dało rade wejść do gry xD
Bartexio
06.01.2020, 14:46
Czyli to nie tylko u mnie ten problem że od wczoraj wieczorem nie można się zalogowac, eh tradycja musi być
I tak uprzedze ciastka wyczyscilem, dywan wytrzepalem kota podlałem i kwiatki nakarmiłem i dalej nic ...
ArturGrab
06.01.2020, 20:28
Czyli to nie tylko u mnie ten problem że od wczoraj wieczorem nie można się zalogowac, eh tradycja musi być
I tak uprzedze ciastka wyczyscilem, dywan wytrzepalem kota podlałem i kwiatki nakarmiłem i dalej nic ...
a czy ekran monitora przetarłeś?? jak trzepałeś dywan może sie zakurzył.
PS Tak na serio to czy DNS czyściłeś to jest ostatnia deska która BB może Ci przysłać.
Bartexio
06.01.2020, 20:41
Nawet innego kompa i neta próbowałem i też ZERO efektu
Ale licze na promo na klejki to pewnie będzie działać im jak zwykle bezbłędnie <haha>
No brawo kolejny dzien walki i dalej nic, zero efektu - postęp logowania zatrzymuje sie w połowie paska postepu i tyle.
Wszystko próbowałem i zero efektu,
Ciekawe czy uda się kiedyś jeszcze zalogowac <haha>
No brawo kolejny dzien walki i dalej nic, zero efektu - postęp logowania zatrzymuje sie w połowie paska postepu i tyle.
Wszystko próbowałem i zero efektu,
Ciekawe czy uda się kiedyś jeszcze zalogowac <haha>
na jakiej przegladarce tak masz? bo na chromie nie mam problemu
In5an1aC
07.01.2020, 21:00
na jakiej przegladarce tak masz? bo na chromie nie mam problemu
Zrozum że nie u wszystkich występuje problem. Ja dzisiaj znowu włączyłem gre 5 minut temu na mozilli pograłem dwie minuty i wywaliło mnie po czym nie moge wejść do gry bo wyskakuje że połączenie z serwerem zostało przerwane itp itd. Dobra ponowna próba lecz na telefonie ale nie na wi-fi tylko LTE zaznaczam LTE na przeglądarce puffin i dalej to samo więc nie jest to wina przeglądarki ani sieci domowej itp. Ten problem występuje od strony serwera..
TakiNick
07.01.2020, 21:09
Wiadomo już coś? też nie mogę się zalogować, a wszystko poczyściłam co mogłam.. :(
In5an1aC
07.01.2020, 21:13
Wiadomo już coś? też nie mogę się zalogować, a wszystko poczyściłam co mogłam.. :(
No spokojnie to nie wina przeglądarek itp :P Ja znowu nic nie robiłem nic nie czyściłem a już wszedłem do gry bez niczego. Powód problemy z serwerami :)
Bartexio
08.01.2020, 10:42
Próbowałem na wszystkich możliwych przeglądarkach tj. Mozilla choć tam już od dawna setlersi nie działają, Opera zapomnij
Dziś nawet ponownie wyczyściłem wszystko i puściłem na Chromie logowanie na noc nie mając nic więcej włączonego i ... doszło do połowy pasku (na stronie z ludkiem) i koniec. Cała noc w piach .. czyli ewidentnie wina nie jest po mojej stronie
Ale że pomoc techniczna w tej grze nie działa to bywa ... może kiedyś się uda
Już w lutym tak było jak zrobili jakąs tam konserwe to przez długi okres czasu nie można się było zalogowac i mamy powtórke z rozrywki
Jurek12345
08.01.2020, 16:20
Próbowałem na wszystkich możliwych przeglądarkach tj. Mozilla choć tam już od dawna setlersi nie działają
Mi na Mozilli działają bez problemu. Próbowałeś na przeglądarce dedykowanej do Settlersów od BB? Nie namawiam do korzystania, ale jeśli tam zadziała to dobre i to.
MOD_Zeus1
10.01.2020, 21:28
Witam
W przypadku problemów z logowaniem lub innymi problemami z grą należy skontaktować się bezpośrednio z pomocą techniczną w grze opisując swój problem.
Zamieszczam link z odnośnikiem do informacji o kontakcie z supportem
https://forum.thesettlersonline.pl/threads/25410-FAQ-Jak-skontaktować-się-z-Supportem
Pozdrawiam
Mod_Zeus
burak21212121
10.01.2020, 21:48
Zeus daj spokuj z tymi podpowiedziami ja czekam od rana az ktos cos z tym bajzlem zrobi teraz jest coraz wiecej osob poszkodowanych wiec niech poradza cos na swoje bledy a to jest ewidentna wina serwera kolonia czyli cos sie zepsulo zobaczymy do jutra ile bedzie wpisow chyba ze rusza 4 litery i cos zrobia pozdr
marek197004
10.01.2020, 21:55
Zeus - odpisali mi jak zawsze że problem z przeglądarką.
Jacek61Placek
11.01.2020, 00:23
Droga Penelopo, zrobilem wszystko, jak napisalas. I guzik... Kolonia nadal nie dziala.
broda1001
11.01.2020, 00:42
Droga Penelopo potrzebujemy twojej pomocy a ty spisz?
In5an1aC
11.01.2020, 12:31
Tak jak już pisałem gdzie cały czas tutaj pisali porady czyszczenie dns i flasha.. a mówiłem że są problemy z serwerem to nie lepiej zwalić na użytkowników że mają nieaktualnego flasha itp.. zresztą nie tylko ja to pisałem że zaczynają się problemy patrz 1 i 2 strona tego tematu ale zlewanie informacji o problemach było duże i jak się okazało pojawiły się już większe i to tylko na serwerze kolonia z tego co widzę.. plus problemy z wczytywaniem wysp znajomych...
adalbert37
12.01.2020, 05:44
Czyli wszystko po staremu.
Lemurek77
12.01.2020, 13:06
Jakie Ciasteczka córki konto na Czarcim gaju na tym samym kompie w tej samej przeglądarce działa
Bartexio
12.01.2020, 16:32
Czyli widze ze od tygodnia sie nic nie zmienilo, brawo a ci dalej wala te teksty o czyszczeniu i malowaniu ścian.
Szkoda słów i tyle w temacie, bo niby jest puffin na androida ale to tylko na awaryjne logowanie a nie granie na codzień
Ale widać to że gra zmierza ku końcowi bo totalna olewka i tyle, a problem z logowaniem był podobny w lutym 2019 i wiele osób nawet przez miesiac nie moglo sie zalogować na wyspę. Ciekawe czy to chociaż do wielkanocy zdążą podjąć temat na poważnie niż tylko czyszczenie ciasteczek ...
Mam ten sam problem od wczoraj (niedziela od ok. 10-11), rano ok. 8:00 udało się jeszcze wystawić oferty na handel i wystartować przygodę.
Witam w klubie szczęśliwych posiadaczy niewymienionych prezentów :).
Czy Kolonia to jedyny serwer z tym problemem?
chyba jedyny, i dalej nas maja w poważaniu :)
Czy Kolonia to jedyny serwer z tym problemem?
U nas w Dolinie Odkrywców nie słyszałem o problemie z logowaniem. Może faktycznie tylko wasz serwer ma z tym problem.
Drodzy Gracze,
w dniu dzisiejszym przeprowadzimy krótki restart serwera numer 4, aby rozwiązać problemy z logowaniem.
Start: około 12:15, czasu polskiego
Koniec: około 12:45, czasu polskiego
Serwer: 4 (Kolonia)
Dziękujemy za zrozumienie!
BB_Penelopa
żadnych rekompensat nie przewidujemy bo utrudnienia powstały po nemeckiej stronie :))))
Bartexio
13.01.2020, 19:18
Cieszcie się bo zrobili wam restart serwera i działa, ja od ponad tygodnia nie mogę się na swoim serwerze zalogowac mimo wielu prób i opcji
Gra działa, ale ponad 8k prezentów stracone. Dla zwykłej przyzwoitości wypadało by przedłużyć drugą fazę eventu o dzień czy dwa.
Gra działa, ale ponad 8k prezentów stracone. Dla zwykłej przyzwoitości wypadało by przedłużyć drugą fazę eventu o dzień czy dwa.
Albo chociaz Wam to jakos zrekompensowac....
Albo chociaz Wam to jakos zrekompensowac....
Nie wiem czy tylko u nas czy u wszystkich, ale BB_Penalopa z bożej łaski wrzuciła nam na serwer po pływającym domku :D
Śmiech na sali ludzie od kilku po kilkadziesiąt tysięcy prezentów stracili,a ona domek rzuca bez żadnego słowa wyjaśnienia.
Średnio po kilka tysięcy aktywny gracz stracił już nie mówiąc o możliwości nabijania expa. Kilku starszych graczy się w****iło i dozebrało wyspę i odeszło.
Brawo BB oby tak dalej...!
Nie wiem czy tylko u nas czy u wszystkich, ale BB_Penalopa z bożej łaski wrzuciła nam na serwer po pływającym domku :D
Śmiech na sali ludzie od kilku po kilkadziesiąt tysięcy prezentów stracili,a ona domek rzuca bez żadnego słowa wyjaśnienia.
Średnio po kilka tysięcy aktywny gracz stracił już nie mówiąc o możliwości nabijania expa. Kilku starszych graczy się w****iło i dozebrało wyspę i odeszło.
Brawo BB oby tak dalej...!
Domek dostaly wszystkie serwery, nie tylko Wasz...
Bartexio
14.01.2020, 23:50
Jest postęp po 12 dniach udało się zalogować na kompie i przejść cały proces logowania - ale żeby nie było zamiast budynków mam zieloną plansze. Choć jak podają ludzie budynki stoja normalnie, co sprawdziłem też na puffinie i faktycznie jest.
Więc zostaje już tylko wymiana kabla od neta na koperkowy turkus i to pomoże <haha>
HerzogPeter
15.01.2020, 02:12
W okienku "nagroda za logowanie" mam 4 czerwone znaki zapytania. Przez te dni nie było dostępu do gry, do tej pory żadnego wytłumaczenia, żadnego komunikatu, jakby to było normalne. Z jakiej planety przez tak długi czas ściągano techników, by zawieszoną grę zresetować? Co ze stratami? Dostałem tylko jeden zwykły pływający domek! Przy takim traktowaniu klientów można się spodziewać każdej przykrej niespodzianki...
Co ze stratami? Dostałem tylko jeden zwykły pływający domek! Przy takim traktowaniu klientów można się spodziewać każdej przykrej niespodzianki...
Again... ten domek nie jest nagroda dla Waszego serwera za to, ze nie bylo dostepu, to zupelnie inna sprawa. Serio nie czytacie tekstu za co dostajecie itemy??
witam od kilku dni nie działa mi gra co jest powodem?
BB_Penelopa
16.01.2020, 13:14
Witaj Zibi!
Proszę o informację co dokładnie się dzieje?
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Bartexio
16.01.2020, 21:42
Mam to samo, po wielu trudach i bojach udało się wejśc na wyspe ale ta jest pusta tj. niby budynki są ale ich nie widze, na przygodzie pustka niebiesko - zielona plansza
a odpowiedzi to juz znam na pamiec i zadna z nich nie pomoga
strona startowa działa a potem jak wciskam graj to wyskakuje mi biały ekran nie ma nic
Marzenka87
18.01.2020, 22:55
byc moze nie odpalies wtyczki flasha
odpalam flasha za każdym razem
M0rdechaj
19.01.2020, 10:45
Miałem podobnie ma firefoxie, niby gra wchodziła a później wyskakiwało file loading failed i nie było nic widać. Jeśli masz zaktualizowanego flasha i przeglądarkę, najpierw wyczyść ciacha w przeglądarce a potem ciacha flasza:
- przejdź proszę na ten adres: https://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager07.html
Polecam też pozmieniać ustawienia w przeglądarce, według tych instrukcji: Wiki (http://settlersonlinewiki.eu/szybszy-czas-logowania/)
U mnie ten proces pomógł, gra się ładuje, chociaż czasem dalej wyskakuje file loading failed i jakiejś grafiki w grze nie widać.
U mnie od dziś nie wczytuje się gra przez uplaya, żadne czyszczenie ani zmiany przeglądarki nie pomagają, pasek ładowania staje w połowie i ani rusz dalej...
Lord_Crain
11.02.2020, 15:46
Od startu eventu wskoczył problem ze zmianą stref, po wyjściu z przygody na wyspę główną, ładuje w nieskończoność lub urywa połączenie...
słodziak2
11.02.2020, 16:01
Zadowolona :)
Jest problem z logowaniem wtyczka flash , w ogóle nie działa . Tradycje błędów na grze , jak zawsze górą , event walentykowy 2020 bardzo "udany " ,ole , ole .
U mnie nawet strona się nie otwiera "Ta witryna jest nieosiągalna" i nic się nie da zrobić. Nie pomaga restart przeglądarki, komputera, kasowanie ciasteczek, aktualizacja fasha.
Ale jak się połączę przez VPN to wszystko chodzi :/
MOD_Victoria
21.12.2020, 19:00
Dzień dobry!
Temat nieaktualny - zamykam i przenoszę do archiwum.
Pozdrawiam
MOD_Victoria