PDA

Zobacz pełną wersję : Latarniany błąd.

Igorb1985
31.10.2019, 20:03
Witam. Mimo posiadania 3 latarni na wyspie otrzymałem tylko dwie nagrody w pudle. Chcę się wywiedzieć czy ktoś miał podobny błąd czy to tylko u mnie.

http://minotaur.gbzl.pl/igorb1985/opera_2019-10-31_18-40-54.png

Ranhea
01.11.2019, 12:03
kupowales je jednoczesnie, czy w roznych dniach? czy dla pierwszej latarni, jesli nie kupowales jednoczesnie, nie dostales pierwszej nagrody wczesniej, i moze jej nie minal tydzien jeszcze na kolejna?

jimjimjimek
01.11.2019, 12:14
Skąd brałeś prezent? U mnie mineło 7 dni... I nie ma prezentu, nie ma statku, zadanie zrobiłem.

krotos666
01.11.2019, 12:15
Skrzynia powinna być w Gwiazdce

Entermax
01.12.2019, 14:52
Mam podobny problem,
Przez ostatnie 2 tygodnie w losowaniach otrzymywałem 1 skrzynię i 2 nagrody - mam dwie latarnie. I było ok.
Dziś po losowaniu otrzymałem 1 skrzynię i 1 nagrodę - nadal mam 2 latarnie i to już mi się nie podoba.
Nie wiem, czy jest to błąd bo tej ostatniej katastrofalnej aktualizacji, ale jak narazie BB wisicie mi jedną nagrodę z okrętu widmo.
Proszę o odpowiedź Penelopę albo kogoś kto "czuwa" nad Settlersami na naszym serwerze, czy gdzie tam.
Dodam, że dziś dostałem 20 klejnotów - w 1 nagrodzie mimo, że mam 2 latarnie.
Latarnie stawiane jedna po drugiej w odstępie 10-20 sekund.

Tomard
02.12.2019, 12:17
Mam podobny problem,
Przez ostatnie 2 tygodnie w losowaniach otrzymywałem 1 skrzynię i 2 nagrody - mam dwie latarnie. I było ok.
Dziś po losowaniu otrzymałem 1 skrzynię i 1 nagrodę - nadal mam 2 latarnie i to już mi się nie podoba.
Nie wiem, czy jest to błąd bo tej ostatniej katastrofalnej aktualizacji, ale jak narazie BB wisicie mi jedną nagrodę z okrętu widmo.
Proszę o odpowiedź Penelopę albo kogoś kto "czuwa" nad Settlersami na naszym serwerze, czy gdzie tam.
Dodam, że dziś dostałem 20 klejnotów - w 1 nagrodzie mimo, że mam 2 latarnie.
Latarnie stawiane jedna po drugiej w odstępie 10-20 sekund.

Ty przynajmniej coś dostajesz. Ja tydzień temu zrobiłem zadanie, ruszyło odliczanie do następnego, dobiegło do końca a po statku widmo ani śladu. Ani zadania, ani odliczania, ani statku, ani nagrody. Niepojęte to jest ile ostatnimi czasy zaczęło mnożyć się tych błędów. A bb nic sobie z tego nie robi. "Problem jest im znany i nad nim pracują" - formułka z odpowiedzią na wszystko.

BB_Penelopa
02.12.2019, 17:23
Witam serdecznie!

Latarnia widmo działa jak Prezentowa choinka. Oznacza to, iż przyznaje jedno pudełko z prezentami, z którego gracz otrzymuje liczbę prezentów zależną od liczby posiadanych choinek. Nie są przekazywane odrębne skrzynie za każdą dodatkową Latarnię widmo, lecz jedynie dodatkowe upominki.

Niestety, czasem pojawiają się problemy z poprawnym wyświetlaniem, jednak zawsze gracze otrzymują poprawną ilość nagród. W sytuacji, gdy liczba prezentów się nie zgadza, najlepiej napisać do Supportu.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

ColinRaphaël
03.12.2019, 02:02
gracz ma wyświetloną poprawną ilość prezentów wg mnie 1 latarnia królicza łapka i dwie pozostałe dały po 10 sztuk kleju suma 20 ;) więc 1 łapka plus 2 x 10 kleju wychodzi ile ? 3 prezenty za 3 latarnie ;) zachłanność brzydka cecha ;)

Ranhea
03.12.2019, 10:33
gracz ma wyświetloną poprawną ilość prezentów wg mnie 1 latarnia królicza łapka i dwie pozostałe dały po 10 sztuk kleju suma 20 ;) więc 1 łapka plus 2 x 10 kleju wychodzi ile ? 3 prezenty za 3 latarnie ;) zachłanność brzydka cecha ;)

Tez tak raz mialam, dwie nagrody przy trzech latarniach, i zalozylam, ze dwie nagrody sie automatycznie zsumowaly.
Problem polega na tym, ze wg wiki jedyna nagroda z klejnotami, to 20 klejnotow, a nie 10...

Wiec wyjasnienie by sie jednak przydalo.

M0rdechaj
03.12.2019, 12:11
Tez tak raz mialam, dwie nagrody przy trzech latarniach, i zalozylam, ze dwie nagrody sie automatycznie zsumowaly.
Problem polega na tym, ze wg wiki jedyna nagroda z klejnotami, to 20 klejnotow, a nie 10...

Według BB też jest 20 klejek w skrzyni, wszystko jest w pamiętniku dewelopera (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46768-Pami%C4%99tnik-Dewelopera-Halloween-2019)

BB_Penelopa
03.12.2019, 13:00

Wiec wyjasnienie by sie jednak przydalo.

3 latarnie = 3 nagrody = 3 ikonki z nagrodami. :)

Niestety, czasem pojawiają się problemy z poprawnym wyświetlaniem, jednak zawsze gracze otrzymują poprawną ilość nagród. W sytuacji, gdy liczba prezentów się nie zgadza, najlepiej napisać do Supportu.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Ranhea
03.12.2019, 13:39
3 latarnie = 3 nagrody = 3 ikonki z nagrodami. :)

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Podsumowujac:
1. Przed otwarciem skrzyni widmowej, robimy screena wszystkiego, co z niej moze wpasc.
2. Jesli ilosc nagrod w skrzyni jest mniejsza niz ilosc latarni na wyspie, sprawdzamy na screenie, co zmienilo poziom.
3. Jak sie cos nie zgadza, to piszemy do suportu.

Sir_Iron
03.12.2019, 17:41
Ty przynajmniej coś dostajesz. Ja tydzień temu zrobiłem zadanie, ruszyło odliczanie do następnego, dobiegło do końca a po statku widmo ani śladu. Ani zadania, ani odliczania, ani statku, ani nagrody. Niepojęte to jest ile ostatnimi czasy zaczęło mnożyć się tych błędów. A bb nic sobie z tego nie robi. "Problem jest im znany i nad nim pracują" - formułka z odpowiedzią na wszystko.

Podpinam się do pytania ;) Do latarni ostatnio mi jeszcze choinka dołączyła. Do tej pory statek odblokowywał się po 12h do 36h. Choinka już w stanie zawieszania 48h ;)

kirk30
03.12.2019, 22:01
Podsumowujac:
1. Przed otwarciem skrzyni widmowej, robimy screena wszystkiego, co z niej moze wpasc.
2. Jesli ilosc nagrod w skrzyni jest mniejsza niz ilosc latarni na wyspie, sprawdzamy na screenie, co zmienilo poziom.
3. Jak sie cos nie zgadza, to piszemy do suportu.

Piszemy i piszemy i piszemy ... :)

tra1la2la3
05.12.2019, 16:18
a mi dziś zniknęły zadania z choinką jak i latarnią xD
generalnie wszystko pod kontrolą xD

Ludwi13
06.12.2019, 01:34
U mnie z choinką wróciło, a okręt widmo gdzieś zaginął... miał się pojawić chyba 2 dni temu i do tej pory nie wypłynął.

Magdina
10.12.2019, 11:36
U mnie zamiast pojawić się fanty z choinki i latarnii wszystko zniknęło, support odpowiedział na odczep się i zamknął zgłoszenie. Wszystko pojawiło się z powrotem, jak wyciągnęłam uroczy ogród z gwiazdy i postawiłam na wyspie. Potrzebny mi ten ogród jak świni siodło, ale musi stać.

Ranhea
10.12.2019, 14:10
U mnie zamiast pojawić się fanty z choinki i latarnii wszystko zniknęło, support odpowiedział na odczep się i zamknął zgłoszenie. Wszystko pojawiło się z powrotem, jak wyciągnęłam uroczy ogród z gwiazdy i postawiłam na wyspie. Potrzebny mi ten ogród jak świni siodło, ale musi stać.

jak wpadlas na to, ze to akurat ogrod unormuje sytuacje??

Magdina
10.12.2019, 22:23
jak wpadlas na to, ze to akurat ogrod unormuje sytuacje??
zgadywałam, najpierw ściągnęłam z wyspy choinkę i latarnie i postawiłam ponownie, myśląc, że zegar się włączy, ale nie zadziałało, więc posłałam zgłoszenie do supportu. Aczkolwiek zanim dostałam od nich potwierdzenie, to stwierdziłam, że spróbuję postawić ogród. Jak postawiłam to statek widmo się pojawił i prezent na choince też. Pomysł wynikał trochę z moich obserwacji. Np mam geologów wyszkolonych na szukanie szybkich złóż miedzi i przynoszenie z szukaniem odrobiny miedzi. Te szybkie złoża znajdują tylko, jak znajdują tę odrobinę miedzi. Wygląda to tak, jakby zamiast każdy bonus osobno generować randomowo, wszystkie są generowane przez jeden proces i ten process chyba ma zawiechy

Magdina
15.01.2020, 13:30
Tym razem znowu mi wszystko zniknęło i nie chce wrócić żadnym sposobem.

BB_Penelopa
15.01.2020, 14:22
Tym razem znowu mi wszystko zniknęło i nie chce wrócić żadnym sposobem.

Witam serdecznie!

Najlepiej będzie jak prześlesz zgłoszenie w tej sprawie do naszej pomocy technicznej. Formularz kontaktowy znajdziesz na stronie: https://www.thesettlersonline.pl/pl/pomoc-i-wsparcie

Pozdrawiam,
BB_Penelopa