Zobacz pełną wersję : ✔ Kalendarz Halloween
Misiorww
24.10.2019, 14:37
po konserwie okna w kalendarzu są nieotworzone
Kłusownik1
24.10.2019, 14:38
Po dzisiejszej konserwacji wykasowało wszystkie otwarte okienka dni z kalendarza wydarzeń.
Proszę to naprawić i dać rekompensatę dla tych co ponownie kliknęli za klejnoty.
AssasinEzio
24.10.2019, 14:38
Potwierdzam.
jimjimjimek
24.10.2019, 14:39
Zablokują nam się kolejne drzwi pewnie, ja otwierałem wszystkie bez klejnotów, ale pewnie od jutra będzie słabo, konserwa?
The_BEAST_r10
24.10.2019, 14:41
Mam dokładnie tak samo ;(
Tomasz12
24.10.2019, 14:46
Podobny problem.
Po konserwacji, wykasowało wszystkie otwarte drzwi z kalendarza.
Niech dadzą wszystkim po 300 klejek i po sprawie...
indyjskipajac
24.10.2019, 14:53
u mnie jest dokładnie to samo.
d4br01988
24.10.2019, 14:55
to samo
theobibok
24.10.2019, 15:02
To samo :/
I tamci to samo, i oni to samo, i wszyscy to samo, i nawet to samo tak samo
kiciak2409
24.10.2019, 15:09
Kalendarz popsuli :)
felek2011
24.10.2019, 15:11
Tez mam to samo .....................
Kłusownik1
24.10.2019, 15:20
no i oddali po 300 klejek za trzy drzwi. Tylko co z szsowym ? (za fatygę ponownego klikania )
Misiorww
24.10.2019, 15:21
Niech dadzą wszystkim po 300 klejek i po sprawie...
i dali :)
Jurek12345
24.10.2019, 15:38
Hłe hłe hłe po konserwie: (logowałem się codziennie i drzwi otwierałem)
https://i.imgur.com/yTHZaNa.png
MOD_Victoria
24.10.2019, 15:47
Witajcie! :)
Każdy otrzymał 300 klejnotów, aby ponownie oworzyć drzwi.
Pozdrawiam
MOD_Victoria
https://forum.thesettlersonline.pl/attachment.php?attachmentid=3363&stc=1&thumb=1&d=1571924790
a czy te drzwi musza byc ponownie otwierane? jest osiągniecie albo nagroda za otwarcie wszystkich?
The_BEAST_r10
24.10.2019, 22:40
a czy te drzwi musza byc ponownie otwierane? jest osiągniecie albo nagroda za otwarcie wszystkich?
Muszą, inaczej nie otworzysz złotych drzwi, przeczytaj sobie warunek ich otwarcia a wszystko zrozumiesz :)
Dwardssad
25.10.2019, 01:10
https://zapodaj.net/ed9184696c6e8.jpg.html
Pewne słowa cisną się do ust, rozum podpowiada: spokojnie to tylko gra ale ..., niesmak pozostaje.
Wstyd bb (specjalnie z małej litery).
BB_Penelopa
25.10.2019, 14:11
Witam serdecznie!
Jak już MOD_Victoria napisała - podczas ostatniej konserwacji rzeczywiście pierwsze 3 drzwi kalendarza (21.10, 22.10, 23.10) zostały ponownie zamknięte. 24.10.2019 r. wysłaliśmy 300 klejnotów, dzięki którym możecie ponownie otworzyć drzwi i raz jeszcze zdobyć nagrody, jakie się za nimi kryją!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
MOD_Victoria
26.10.2019, 00:09
Jeżeli klejnoty, które otrzymaliście w celu otwarcia pierwszych 3 par drzwi w kalendarzu wydacie na inny cel niż były przeznaczone, to może się okazać, że w konsekwencji otwarcie Specjalnych drzwi i zdobycie nagród będzie wiązało się z dodatkowymi kosztami, lub będzie niemożliwe.
Domyślam się, że w takiej sytuacji chcielibyście uzyskać wsparcie z Supportu. :)
Niestety, w takim przypadku jest wysoce prawdopodobne, że Wasze zgłoszenia zostaną rozpatrzone negatywnie.
Czuję się w obowiązku przestrzec Was, byście tego nie robili i wydali klejnoty zgodnie z przeznaczeniem.
MOD_Victoria
Witam , otwieram drzwi z kalendarza , nie mogę wybrać nagrody . Co jest ???????
Ja tez. Otwierałam wszystkie drzwi po kolei a teraz 3 pierwsze mi wyzerowało i muszę wydać 300 klejnotów żeby otworzyć ponownie
Jurek12345
27.10.2019, 17:25
Żeby otworzyć złote drzwi trzeba mieć otwarte wszystkie poprzednie. Na 3 pierwsze drzwi BB przesłało rekompensatę - 300 klejek.
przypinam sie do tematu tez nie moge wybrac nagrody z dzisiejszego dnia
Don-Klechot
27.10.2019, 22:17
Cały dzień próbuje otworzyć drzwi 27,10,2019r. niestety program mi tego uniemożliwia jest to ewidentny błąd gry.
krotos666
27.10.2019, 23:08
Przeczytaj notatkę przy drzwiach i sprawdź czy spełniasz wymagania do otwarcia drzwi.
Wybaczcie, nie chcę nikogo obrazić, ale mam wrażenie, że albo specjalnie tak piszecie, albo jesteście analfabetami.
Łatwiej Wam wylewać żale na forum, zamiast zapytać na czacie gry, albo po prostu przeczytać, co przy drzwiach pisze, aby je otworzyć.
https://zapodaj.net/ed9184696c6e8.jpg.html
Pewne słowa cisną się do ust, rozum podpowiada: spokojnie to tylko gra ale ..., niesmak pozostaje.
Wstyd bb (specjalnie z małej litery).
Jak się nazywa ten mały dodatek do chrome, w prawym górnym narożniku, widoczny na screeenie...? Taka myszka..? :D
Jak się nazywa ten mały dodatek do chrome, w prawym górnym narożniku, widoczny na screeenie...? Taka myszka..? :D
Nie wiemy, może dlatego że to nie Chrome?
Gosik44444
28.10.2019, 21:12
u mnie tez tak sie stało. Skandal. Loguje się człowiek codziennie otwiera drzwi a potem mu sie blokuje niedzielne drzwi :(
I mnie tez. I żadnej rekompensaty nie dostałam. Wydałam wczoraj swoje klejnoty na ponowne otwarcie tych drzwi a wcale nie mogłam otworzyć tych niedzielnych i teraz one kosztuje 300 klejnotów. Porażka
u mnie tez tak sie stało. Skandal. Loguje się człowiek codziennie otwiera drzwi a potem mu sie blokuje niedzielne drzwi :(
I mnie tez. I żadnej rekompensaty nie dostałam. Wydałam wczoraj swoje klejnoty na ponowne otwarcie tych drzwi a wcale nie mogłam otworzyć tych niedzielnych i teraz one kosztuje 300 klejnotów. Porażka
nie rozumiem, jesli sie logujecie codziennie, to dlaczego czekalyscie z niedzielnymi drzwami do poniedzialku?
Na otwarcie 3 pierwszych drzwi klejnoty byly w PW, wiec na to swoich nie wydawalismy.
Cześć wszystkim,
Czy może mi ktoś pomóc, nie otwierają mi się specjalne okna w kalendarzu eventowym.
Wie ktoś może dlaczego tak się dzieje??
Pozdrawiam
Też miałem ten sam problem z niedzielnymi drzwiami, dzisiaj przeczytałem na forum o co chodzi i już je otworzyłem. Wszystko fajnie tylko teraz cała operacja kosztowała mnie 600 klejnotów, 300 dostałem jako rekompensatę ale drugie 300 jestem w plecy.
Przykre to :((
Musisz mieć otwarte wszystkie wcześniejsze
Ja nie mogę otworzyć złotych okien, okno 27 w dozwolonym czasie nie dało się otworzyć. Dzisiaj nie mogę odebrać nagrody z okna 31.
https://ibb.co/K2yT8VX
Benek1953
31.10.2019, 23:33
Gdzie sa moje okienka z kalendarza co to (wycięto) jest ? (wycięto)
dawac te okienka
krotos666
01.11.2019, 00:24
Napiszmy to po raz enty.
Wszystko działa jak należy, no może prawie.
W czwartym dniu eventu nastąpiła konserwacja, która zamknęła pierwsze trzy drzwi.
Dlatego BB rozesłało każdemu 300 klejek na ponowne otwarcie tych drzwi.
I koniec, kropka
Benek bez urazy, ale BB wyszło z tą konserwą z twarzą, zaś ...
gracze, którzy nie ogarnęli sprawy teraz sami sobie szkodzą.
A pisali na forum, jak dali klejki - wykorzystać klejki zgodnie z przeznaczeniem, żeby nie było płaczu, chyba nadaremnie.
Benek1953
01.11.2019, 01:39
Gam na amerykanskim serwerze i tam takich bzetow nie ma ta gra to nie jest nowoscia i powinno wszystko dzialac jak ktos sie nie zna to moze na grzyby
Betooniusz
01.11.2019, 02:44
Napiszmy to po raz enty.
Wszystko działa jak należy, no może prawie.
W czwartym dniu eventu nastąpiła konserwacja, która zamknęła pierwsze trzy drzwi.
Dlatego BB rozesłało każdemu 300 klejek na ponowne otwarcie tych drzwi.
I koniec, kropka
Benek bez urazy, ale BB wyszło z tą konserwą z twarzą, zaś ...
gracze, którzy nie ogarnęli sprawy teraz sami sobie szkodzą.
A pisali na forum, jak dali klejki - wykorzystać klejki zgodnie z przeznaczeniem, żeby nie było płaczu, chyba nadaremnie.
Napiszę to po raz pierwszy.
Nie nie działa, były przypadki w których gracze otwierali aktualne okno przed konserwacją i przy zalogowaniu kolejnego dnia po godzinie 10 mieli 4 okna do otwarcia, a nie 3 za które zwrócono klejnoty
oni (nie my!) nie przewidzieli takich konsekwencji buga który sami sprokurowali, szacunek dla graczy którzy nie drążą tematu, a zajmują się spokojnie łupieniem grobowców i nie wołają o zwrot kolejnych 100 klejnotów za ponowne otwarcie okien - bardzo słusznie, boo z koniem się nie kopie :)
I koniec, kropka.
Vince, zapewno pare dni temu bardzo sie ucieszyles z tego, ze BB Ci przyslalo w PW 300 klejnotow, co nie?
Pewnie tak bardzo sie ucieszyles, ze nie przeczytales tekstu wiadomosci tylko od razu klepnales, ze bierzesz... a tam bylo napisane, ze w czasie konserwacji BB zamknelo pierwsze trzy okna kalendarza, i przeslali po 300 klejnotow na ich ponowne otwarcie.
A jakbys do tego zapoznal sie z pamietnikiem developera, to bys wiedzial, ze okna specjalne wymagaja otwarcia wszystkich wczesniejszych. Czyli rowniez pierwszego specjalnego, z 27.
UWAGA DO BB: Wysylajcie tez moze osobne PW z tekstem, zeby to nie znikalo jak sie przyjmie prezent... jak widac tez z wpisow na czatach, metoda znikajacych PW nie jest do konca udana...
Napiszę to po raz pierwszy.
Nie nie działa, były przypadki w których gracze otwierali aktualne okno przed konserwacją i przy zalogowaniu kolejnego dnia po godzinie 10 mieli 4 okna do otwarcia, a nie 3 za które zwrócono klejnoty
oni (nie my!) nie przewidzieli takich konsekwencji buga który sami sprokurowali, szacunek dla graczy którzy nie drążą tematu, a zajmują się spokojnie łupieniem grobowców i nie wołają o zwrot kolejnych 100 klejnotów za ponowne otwarcie okien - bardzo słusznie, boo z koniem się nie kopie :)
I koniec, kropka.
Co roku przy zmianie czasu zmieniaja sie godziny i zadan gildii, i otwierania okien jesli akurat jest event...
BB naprawia i tak to, co im pasuje naprawic, a nie to, co najbardziej by sie przydalo graczom.
BB_Penelopa
01.11.2019, 13:18
Witam serdecznie!
Pamiętaj proszę, że drzwi z dnia 27.10.2019 oraz 31.10.2019 są drzwiami specjalnymi, a co za tym idzie, wymogiem jest, aby wszystkie poprzednie drzwi zostały otwarte.
Podczas ostatniej konserwacji pierwsze 3 drzwi kalendarza (21.10, 22.10, 23.10) zostały ponownie zamknięte. Jednak 24.10.2019 wysłaliśmy naszym graczom 300 Klejnotów, dzięki którym można było ponownie otworzyć drzwi i raz jeszcze zdobyć nagrody, jakie się za nimi kryją.
Więcej informacji na temat drzwi i kalendarza znajdziesz na naszym forum w Pamiętniku Dewelopera (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46768-Pami%C4%99tnik-Dewelopera-Halloween-2019?p=284267&viewfull=1#post284267).
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
MOD_Victoria
03.11.2019, 11:24
Gam na amerykanskim serwerze i tam takich bzetow nie ma ta gra to nie jest nowoscia i powinno wszystko dzialac jak ktos sie nie zna to moze na grzyby
Dzień dobry!
Proszę nie wprowadzać użytkowników w błąd i zachować dla siebie swoje teorie spiskowe.
Na amerykańskim serwerze (oraz każdym innym, może poza chińskim) również drzwi zostały zamknięte podczas konserwacji i również zostały wysłane klejnoty w ilości 300, aby ponownie otworzyć drzwi.
Ostrzegałam, że wydanie klejnotów na inny cel może wiązać się z dodatkowymi kosztami.
Odpowiadając w podobnym tonie: jak się akceptuje PW bez czytania oraz ignoruje życzliwe porady zamieszczone na forum, to rzeczywiście zamiast się awanturować należałoby uderzyć się w pierś, a potem... do lasu na grzyby, posłuchać śpiewu ptaków i ukoić nerwy na łonie natury.
BB_Penelopa
05.11.2019, 18:25
Dzień dobry!
Proszę nie wprowadzać użytkowników w błąd i zachować dla siebie swoje teorie spiskowe.
Na amerykańskim serwerze (oraz każdym innym, może poza chińskim) również drzwi zostały zamknięte podczas konserwacji i również zostały wysłane klejnoty w ilości 300, aby ponownie otworzyć drzwi.
Potwierdzam. :)
Więcej informacji na temat drzwi i kalendarza znajduje się na naszym forum w Pamiętniku Dewelopera (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46768).
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Thorhallka
11.11.2019, 12:53
Czy tylko u mnie wczoraj w kalendarzu zamiast okienka był znak zapytania? Klikałam na niego i nic. Wszystkie pozostałe okienka miałam otwarte, a ostatnie - specjalne - za ukończenie kalendarza się nie pojawiło.
Myślałam, że może dzisiaj się pojawi - bo może trzeba odczekać jeszcze 1 dzień, a tu nic. Kalendarz zniknął.
W dniu wczorajszym otworzyłem ostatnie drzwi kalendarza, co spowodowało, że ponownie musiałem otworzyć trzy pierwsze drzwi. Dopiero po otwarciu 3 pierwszych drzwi, pojawiła się możliwość otwarcia specjalnych drzwi. Niestety tylko z wykorzystaniem klejnotów, tym samym musiałem pożegnać się z 900 klejnotami :( Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem?
MOD_Victoria
27.01.2020, 18:27
Dzień dobry!
Temat nie jest już aktualny - zamykam i przenoszę do archiwum.
Pozdrawiam
MOD_Victoria