PDA

Zobacz pełną wersję : Gra zaiwesza komputer

Stempello
30.05.2017, 14:41
Witam,
od dłuższego czas dziwnie zachowuje mi się laptop. Przy normalnej pracy chodzi cicho, sprawnie i nie mam z nim żadnych kłopotów. Zaczynają się kłopoty gry uruchomię Settlers - wentylator wchodzi na najwyższe możliwe obroty, buczy, szumi, bardzo głośny, obudowa zaczyna się mocno nagrzewać. Po wyłączeniu gry objawy ustępują. Laptop był już w serwisie, wyczyszczony i sprawny. Ma może ktoś tak i wie jak sobie z tym poradzić? Bardzo utrudnia miłą grę.

Agebu
30.05.2017, 15:26
Settlersy są bardzo wymagające co do sprzętu, po prostu komp nie wydala zmień detale na słabsze wyłącz dymki itp.

kinia19910
30.05.2017, 15:28
Też tak mam, przywykłam...

wojtek91
30.05.2017, 16:05
włącz muzykę i załuż słuchawki.

horis
30.05.2017, 16:08
za slaby laptop- mialem podobnie, zmienilem na mocniejszy sprzet i tego nie mam

Elelkal_
30.05.2017, 17:12
Uruchom setki i obserwuj temperaturę procesora, jeśli jest zbyt duża( jeśli jest w granicach 60-65 stopni), to z pewnością trzeba sprawdzić stan pasty termoprzewodzącej, ewntualnie nałożyć nową. Zbyt głośna praca wentylatora sugeruje, że wentylator zatarł się najpewniej z kurzu itp. Wyczyść go, nasmaruj, jeśli się da, ewentualnie wymień go. Zwłaszcza jeśli problemy pojawiły się jakiś czas temu a wcześniej tak nie było. Zwykle podczas dużych obciążeń lapka/kompa widać, że coś jest nie tak a będzie tylko gorzej. Chyba, że zawsze tak miałeś, wtedy zostaje się tylko przyzwyczaić.

Stempello
31.05.2017, 09:30
pozytywnie pisząc - padłem po przeczytaniu tej rady :)

deagostini85
08.06.2017, 22:13
za slaby laptop- mialem podobnie, zmienilem na mocniejszy sprzet i tego nie mam

To sety zmuszają do zmiany sprzętu jak najnowsze wydania gier :D hahahahahahahaha...

splawy
09.10.2019, 18:01
Od dziś rana po wlaczeniu TS, laptop zawiesza sie na amen, inne strony dzialaja bez problemu do momentu uruchomienia TS, ma ktos taki problem? Jakies podpowiedzi moze...

M0rdechaj
09.10.2019, 20:37
Zaktualizuj flash playera oraz przeglądarki, przeskanuj w poszukiwaniu wirusów.

BB_Penelopa
10.10.2019, 13:22
Witam serdecznie!

Z naszej strony jest wszystko w porządku zatem zalecam regularnie czyścić pamięć podręczną przeglądarki internetowej, a ponadto skorzystać z instrukcji umieszczonych poniżej.

Pamiętaj, aby wylogować się z gry na co najmniej 15 minut i zamknąć stronę przed wykonywaniem tych czynności. Następnie zrestartuj przeglądarkę i zaloguj się ponownie.

Instrukcja, jak wyczyścić cache Flash Playera:
- przejdź proszę na ten adres: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager07.html
- poczekaj aż załaduje się Panel Ustawienia przechowywania witryn internetowych
- kliknij w nim na "Usuń wszystkie" i potwierdź swój wybór

Instrukcja czyszczenia pamięci DNS:
1) uruchom wiersz poleceń
Start -> Uruchom -> wpisz "cmd" i zatwierdź
2) wpisz "ipconfig /flushdns" i zatwierdź

Spróbuj również zalogować się do gry, korzystając z innej przeglądarki.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa