PDA

Zobacz pełną wersję : Premia dla znajomego - błędy

Mar85
20.06.2019, 13:55
Chcę się z wami podzielić kolejną radosną nowiną. Działanie premii dla znajomego powoduje błąd z odkrywcami. W trakcie trwania premii puszczeni wracają po chwili nic nie przynosząc. Można tak robić w nieskończoność. Gratuluje kolejnej zachęty BB do tego aby walnąć ta grą w cholere. Błąd jest podobny do tego z obserwatorium i kwatermistrzami bo w sumie puszczeni wracają co chwile. Więc albo tracimy premie albo nie mamy piłek w evencie!

Masterinio
20.06.2019, 13:57
Witam
Potwierdzam ten problem. U mnie jest tak samo.

chrisoset
20.06.2019, 14:11
na forum DE pisza ze pomaga wylogowanie na 15 min
forum.diesiedleronline.de/threads/138322-Systemmeldung-Rari-Hänger-aber-keine-fertige-Produktion (https://forum.diesiedleronline.de/threads/138322-Systemmeldung-Rari-H%C3%A4nger-aber-keine-fertige-Produktion)

Masterinio
20.06.2019, 15:03
U mnie pomogło, dziękuję.

Mar85
20.06.2019, 19:40
Potwierdzam. Po relogu jest ok.

BB_Penelopa
24.06.2019, 17:16
Witam serdecznie!

W przypadku takich problemów bardzo prosimy spróbować wylogować się z konta i zalogować się ponownie za 15 minut. Ufam, że powinno to wyeliminować utrudnienia.

Oczywiście jest to znany błąd, który został już też zgłoszony programistom gry.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

gosiaj
25.06.2019, 22:30
oferta handlowa , zrobiona z futer, jest na wyspie macierzystej natomiast po wejsciu na przygode znika:) i nie ma czego uzyc na sale. Po powrocie na macierzystą jest - relog nie pomaga :)

Jurek12345
26.06.2019, 08:43
Napisz do suportu, bo na forum to nikt Ci nie pomoże.

krotos666
26.06.2019, 15:39
Może wystarczy, że się wylogujesz i zalogujesz ponownie do gry.
U mnie też takie dziwne przypadki i kombinuję jak mogę.

Problem miałem z premią do meczu, przelogowanie pomogło.

MalOdkrywca
01.07.2019, 10:02
to jest ten sam błąd co z obserwatorium i kwatermistrzami, oni się wyładowują dopiero po upłynięciu normalnego czasu bez premii a tu wpływ na premie w magazynie ma premia dla znajomego premium, miałem ten problem w całym klanie a dziś na odbudowie po burzy już kilka razy wchodziłem i sprawdziłem, premie się pojawiają ale po normalnym czasie, wniosek jest jeden, trzeba chyba zakończyć tracenie czasu na coraz większy bubel, zwłaszcza że za część tych bubli płacimy realną kasę i bb dobrze o tym wie ale pali głupa

Ranhea
01.07.2019, 17:40
Miałam dziś podobnie z robieniem itemów w "Bliźniętach". Trochę uciążliwe, że trzeba po parę razy przeskakiwać, tym bardziej, że po 3-4 skokach z reguły wywala grę ;)

Senlandia
03.07.2019, 14:54
Potwierdzam, w całym Górskim Klanie trzeba czekac na premie, które już są na wyspie macierzystej ale nie ma ich na przygodzie.

Helioss
12.07.2019, 20:56
rzuciłem sezamka 12 godzin ustawiłem produkcje na 11 godzin sezamek się kończy a czas produkcji podskoczył do 10 godzin. to samo w el. garnizonie. napisze ktoś dlaczego tak się dzieje? pisałem na pomocy ale tam same d...i robią sobie żarty.

gizmodogra
20.07.2019, 23:16
u mnie to samo z latającym osadnikiem w stoisku z przekaskami, produkcja jednej sztuki jest niby 1:22, ale na prawde robi sie 2 x tyle :)

Igorb1985
22.07.2019, 14:39
Ja sie rzadko żalę, ale wydaje mi sie, że ma na to wpływ premia dla znajomego i/lub inne premie. Mam odpaloną premię dla znajomego, bankiet zaopatrzeniowca z sali miodów i festiwal wiosny bodajze z parku wiosennego, które znacząco mają wpływ na szybkość (skrócenie) działania SMP i zwykłego prowiantu. Szlag mnie jasny trafia i krew nagła zalewa jak na wyspie widzę wytworzoną premię np. na lud gór a na przygodzie pojawia sie ona po kilku lub kilkunastu minutach. No błędne jest coś w liczeniu czasów przy wielu premiach strefowych i nie zanosi się na to żeby ktoś się tym zainteresował. A denerwujące to jest strasznie.

Jurek12345
23.07.2019, 13:00
Potwierdzam, dzisiaj robię Nieznane regiony, na mojej wyspie oferta dla Wikingów się zrobiła, mam ją w gwieździe, natomiast na wyspie przygody jej nie ma (10 minut czekania - nadal nie ma). Mam włączona premię dla znajomego - stąd zapewne ten problem. Jestem ciekaw czy jest to znane supportowi, czy zgłaszać?

Ranhea
23.07.2019, 16:39
Potwierdzam, dzisiaj robię Nieznane regiony, na mojej wyspie oferta dla Wikingów się zrobiła, mam ją w gwieździe, natomiast na wyspie przygody jej nie ma (10 minut czekania - nadal nie ma). Mam włączona premię dla znajomego - stąd zapewne ten problem. Jestem ciekaw czy jest to znane supportowi, czy zgłaszać?

Zglaszaj. Pewnie dopiero jak dostana po dwa zgloszenia od kazdego gracza, to cos z tym zrobia :(

gizmodogra
23.07.2019, 16:49
tak, nic nie zrobią :)

Jurek12345
27.07.2019, 16:43
Może ktoś z BB zajmie głos w tej sprawie, support nad tym pracuje? Przecież to na pewno wina premii dla znajomego, a ta kosztuje niemało i jeszcze są przez nią kłopoty. Dzisiaj robię Lud Gór i znowu muszę czekać - szlak mnie trafia. Na wyspie premia jest, na przygodzie nie ma.

мιχєя
27.07.2019, 23:42
Z wojskiem jest to samo. Czekam na rekrutów, zrobiło się 1000, pakuje do kwatermistrza i wysyłam, a na przygodę dociera 630. Pic na wodę z tą premią dla znajomego..

z3nfist
30.07.2019, 09:10
po zrobieniu, owej premii w magazynie prowiantu, wystarczy albo relog, albo wejście na wyspę znajomego,
i zaskakuje,
by mieć premie zrobione, na przygodzie, czy wyprawie.

po0zdro

Helioss
30.07.2019, 10:23
a wydawało się że będzie cisza :)

zlosnica77
13.08.2019, 13:59
Nadaj z tym nic nie zrobili. Szlak pomału już mnie trafia

Helioss
14.08.2019, 19:45
wylądowali szukacze a ze 15 sztuk lądowali kilka razy w koncu się udało imogłem dziadów wysłać ponownie ale to co znaleźli poszło się param pam pam [wycięto] reset/relog nie pomógł robilem reloga restarta kompa szukacze choc wyslani nadal chcą wyladowac

Milady84
14.08.2019, 20:53
Wyczyść pamięć. Zamknij przeglądarkę. Zaloguj ponownie za co najmniej 15 minut. Powinno pomóc, a jak nie to zrób tak jeszcze raz. To błąd premii dla znajomego. Ale jak mam już 3cią tak zdarzył się tylko raz to tragedii nie ma:) Albo jak Ci się nie chcę to przed pójściem spać wyczyść ciacha i też rano powinno być dobrze:)

Helioss
15.08.2019, 10:54
taaa zamknolem kompa poszedlem spac we snie wyczyscil mi sie kesz i rano znowu wyslalem szukaczy na szukanie ale przynajmniej sie wyspalem i znajdki sie znalazly :)

wawerkowo
18.08.2019, 23:29
jest duzy problem z wykonaniem zadan - po kilka razy trzeba rozpoczynac produkcje rzeczy potrzebnych do realizacji zadan niby zakonczy sie proces produkcji a po chwili znow trwa produkcja tych samych rzeczy - koszmar ...

MOD_Victoria
21.08.2019, 13:01
jest duzy problem z wykonaniem zadan - po kilka razy trzeba rozpoczynac produkcje rzeczy potrzebnych do realizacji zadan niby zakonczy sie proces produkcji a po chwili znow trwa produkcja tych samych rzeczy - koszmar ...

Witaj!

Twój problem nie był związany z zadaniami kryzysowymi, tylko aktywną "Premią dla znajomego premium". Problem jest znany.

wylądowali szukacze a ze 15 sztuk lądowali kilka razy w koncu się udało imogłem dziadów wysłać ponownie ale to co znaleźli poszło się param pam pam [wycięto] reset/relog nie pomógł robilem reloga restarta kompa szukacze choc wyslani nadal chcą wyladowac

Jak już wyżej wyjaśniono, rozwiązanie problemu zapętlonymi odkrywcami przy aktywnej premii dla znajomego jest bardzo proste:
należy zamknąć TSO, wyczyścić przeglądarkę i odczekać 15-20 minut.

Tematy zostały połączone.

Pozdrawiam
MOD_Victoria

Helioss
01.09.2019, 17:15
już 5 razy wracają mi ci sami szukacze skarbów i ofc 5 razy ich wysyłałem na szukanie a teraz ponownie się pojawili :) i wracają bez skarbów :) dobrze ze nie szukam przygód bo bym nie złą kasiorę stracił. już mi się nie chce.

Jurek12345
01.09.2019, 18:23
zapewne dostałeś premię dla znajomego, problem znany. Musisz poczekać aż minie czas poszukiwań, wtedy wszystko wróci do normy/

Helioss
01.09.2019, 18:57
taaa dostałem i teraz wrócili pozostali także na pusto już nie wysyłam bo mi się nie chce.

Fleotria
01.09.2019, 19:47
Wystarczy wyjść na 15 - 20 min i zalogować się ponownie, pomaga. Szukanie nie boli problem znany i rozwiązanie też.

Helioss
01.09.2019, 20:10
thx relogi robiłem kompa tez ale spróbuje. Pomogło dzięki.

dubluje produkcje. ustawiasz 75 a on robi 150.

Aruzus
06.09.2019, 11:18
na zającu z czekolady czy bez premii? :D

Helioss
06.09.2019, 13:09
bez żadnej premki mam tylko prem od znajomego dokładniej dubluje itemy do tygodniówki. nie wiem jak z materiałami ale tez chyba podwójnie bierze.

konkur4
06.09.2019, 21:38
Norma. Czasy produkcji z użyciem tej premii są zbugowane. Jak nie chcesz być robionym w bambuko to nie używaj tego do czasu, aż jej nie naprawia, albo weź sobie poprawkę na błędne naliczanie czasu produkcji, czy to w MP, czy w koszarach. , czy w zbrojowni.

Helioss
07.09.2019, 18:04
chyba zaczęło działać normalnie.

jest problem z przedmiotami wytwarzanymi w magazynach potrzebnych do ukończenia zadań. niby produkcja zakończona, niby są w gwiazdce, niby są bo je widać ale po powrocie do zadania nie są widoczne. dopiero po x razie się la kawie pojawiają. na kilku rożnych wyprawach tak miałem/mam.

kinia19910
03.10.2019, 15:51
bo masz premie dla znajomego....

Helioss
03.10.2019, 16:05
ale mam premię od 2 tygodni a problemy pojawiły się dzisiaj

kinia19910
03.10.2019, 16:09
Od samego początku premia nie działa prawidłowo na koszary i prowiant, nic nowego

MOD_Victoria
18.10.2019, 17:55
Tematy połączono.

UPDATE:
Dajcie proszę znać czy problemy dalej występują, po aktualizacji.

Problem z zapętlonymi odkrywcami
Problem z niewłaściwym czasem rekrutacji jednostek w koszarach i produkcji premii w magazynach prowiantu
Inne?

Lord_Crain
20.10.2019, 22:38
U mnie nadal geologowie się zapętlają, niby wrócili, ale złóż brak. A jak wysyłam ponownie to przerywa poszukiwanie. Jutro dam znać jak z odkrywcami. Jak będzie to samo to super event...

The_BEAST_r10
20.10.2019, 22:47
To jest taki sam efekt jaki był z kwatermistrzami gdy używaliśmy obserwatorium, muszą specjaliści swój ustalony czas odbyć, taki jaki mieli bez wł premii, wtedy normalnie będziesz mógł ich puścić.

krotos666
20.10.2019, 23:26
U mnie nadal geologowie się zapętlają, niby wrócili, ale złóż brak. A jak wysyłam ponownie to przerywa poszukiwanie. Jutro dam znać jak z odkrywcami. Jak będzie to samo to super event...

Radzę po uruchomieniu eventu wylogować się na min. 15 min.
Nie obiecuję, że pomoże, ale ostatnio z odkrywcami przy premce od znajomego mi pomogło.

morgorothor
21.10.2019, 11:14
Tematy połączono.

UPDATE:
Dajcie proszę znać czy problemy dalej występują, po aktualizacji.

Problem z zapętlonymi odkrywcami
Problem z niewłaściwym czasem rekrutacji jednostek w koszarach i produkcji premii w magazynach prowiantu
Inne?

Dajemy znać! Problem występuje i nic nie można zrobić bo odkrywcy co chwila wracają, nawet wysłać gienów... po prostu parodia.

kiciak2409
21.10.2019, 11:25
Masakra z premią dla znajomego, nic nie można zrobić, nie da się wysłać odkrywców itd, itd, wylogowanie nic nie daje, dalej to samo.
Wysłani odkrywcy nic nie przynieśli a są bo dalej nie chcą iść ;)

Geori
21.10.2019, 11:44
U mnie też ten sam problem: Premia dla znajomego i nie mogę wysyłać odkrywców.

krotos666
21.10.2019, 11:57
A u mnie problemu nie ma.
Odkrywcy przynieśli dynie, odkrywcy wysłani.

Zastosowałem się do wcześniejszego wpisu jednego z graczy tuz po wprowadzeniu premii:
- wylogować się na min. 15 min i usunąć ciasteczka,
jak nie pomoże powtórzyć czynność jeszcze raz.

Tsubasa
21.10.2019, 12:03
Miałem ten problem należy się wylogować podobno na 15 min, ja się wylogowałem na ok.25 min i na razie wszystko się naprawiło.

vlad1997
21.10.2019, 13:26
U mnie odkrywcy zapętleni. Porażka . Zawsze coś się sypie na eventach ale przecież to już norma . Czy BB przewidują rekompensate ?

chocisz_rev
21.10.2019, 13:30
:mad::confused:
U mnie odkrywcy zapętleni. Porażka . Zawsze coś się sypie na eventach ale przecież to już norma . Czy BB przewidują rekompensate ?

dostaniesz rekompensate taka , ze ja od tygodnia nie moge wejsc na swoje podstawowe konto.... ciekawe jaka ja dostane rekompensate

Zouzofia
21.10.2019, 13:54
nowy event - nowe bledy
po wyslaniu szczesliwego odkrywcy/tubylczego zwiadowcy/nieustraszonego odkrywcy i wejsciu na przygode lub wyspe znajomego to po powrocie WSZYSCY wracaja do gwiazdy z powiadomieniem , ze zakonczyli poszukiwania i brak znalezionego skarbu

konkur4
21.10.2019, 14:02
nowy event - nowe bledy
po wyslaniu szczesliwego odkrywcy/tubylczego zwiadowcy/nieustraszonego odkrywcy i wejsciu na przygode lub wyspe znajomego to po powrocie WSZYSCY wracaja do gwiazdy z powiadomieniem , ze zakonczyli poszukiwania i brak znalezionego skarbu

No faktycznie, nowe... temat znany od wprowadzenia premii dla znajomego. Wystarczy się wylogować na 20 minut, i wszystko wraca do normy.

BB_Penelopa
21.10.2019, 15:07
No faktycznie, nowe... temat znany od wprowadzenia premii dla znajomego. Wystarczy się wylogować na 20 minut, i wszystko wraca do normy.

Witam serdecznie!

Zgadza się - przy tego typu błędach proszę o wylogowanie się z gry na około 20 minut, powinno pomóc.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

yachoo79
21.02.2020, 21:47
Witam

Kupiłem prestiżową premię dla znajomego i wymieniłem ze znajomym z gildii, no i zrobił się bug z odkrywcami ci którzy wracają z poszukiwań mają puste dropy a raczej ich nie mają nic kwiatów i surowców, wysyłani ponownie wracają za minutę lub krócej i nie da się nic zrobić, proszę o jakąś pomoc administrację i pomoc techniczną próbowałem się wylogowywać ale problem sie powtarza .... masakra finisz eventu a tu takie coś.

gilgalad_pl
21.02.2020, 23:01
bug jest znany, musisz zamknąć grę, usunąć ciasteczka i zamknąć przeglądarkę na jakiś czas, pół godziny powinno wystarczyć

yachoo79
22.02.2020, 00:00
Już chyba jest ok zobaczę jeszcze rano jak będzie

MOD_Victoria
26.02.2020, 19:05
bug jest znany, musisz zamknąć grę, usunąć ciasteczka i zamknąć przeglądarkę na jakiś czas, pół godziny powinno wystarczyć

Potwierdzam. Wystarczy 20 minut. Nie zawsze też trzeba się wylogowywać, czasami wystarczy "przesiedzieć" tyle na przygodzie (bez zmian stref w międzyczasie).
Tematy połączono.

Znane błędy:
Problem z zapętlonymi odkrywcami - numer błędu [23260] --->> powyżej obejście problemu
Problem z niewłaściwym czasem rekrutacji jednostek w koszarach i produkcji premii w magazynach prowiantu - problem rozwiązany 15.10.2019 (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46721-Zmiany-w-grze-15.10.2019)
Inne?

Milady84
27.02.2020, 10:27
To raczej nie zadziała. Bywałam długo na przygodzie chociaż fakt czasu nie liczyłam, raz przy tym błędzie wylogowałam się na całą noc i rano nadal był. Jedynym dla mnie pewnym do tej pory działaniem jest wyczyszczenie ciastek i zamknięcie przeglądarki na 20 min. Najlepiej to zamkniecie zrobić za pomocą menedżera zadań, a nie krzyżyka, bo z jakiegoś powodu to lepiej działa na błędy. Po tym nigdy problemu nie było.

z3nfist
06.09.2020, 12:28
czy tylko rechocze jak głuptak...

dziwne, ze taki bubel nam dali,
ani wiadomości na pocztę niema, ani nic, tylko ten rechot.. eh

Zwracam honor,
wyszkolony na fasolandie
a przyniosl to:

Śmialy Grubas (http://z3nfist.cba.pl/images/smialy$grubas.jpg)

Temat do zamknięcia...

nogrip
06.09.2020, 12:32
U mnie tez nie konczy poszukiwan (krótkie, na inne jeszcze nie posylalem - juz pierwszych nie dal rady ukonczyc). Pojawia sie info ze zakonczyl poszukiwania, zapetlil sie w rechotaniu. Wiadomosci ze cos znalazl w poczcie brak.

edit: U mnie pomoglo calkowite wylogowanie sie.
Z gry oraz z konta Ubisoft.
Po ponownym zalogowaniu przyszla wiadomosc o ukonczeniu poszukiwan.

Marzenka87
06.09.2020, 15:01
U mnie nie chciał wrócić z poszukiwań wczoraj, ale wylogowanie z gry na 20min. pomogło. Skarb znalazl i jakas premke.

krotos666
06.09.2020, 16:41
U mnie odkrywca nowy działa bez opisanych problemów.
Wyczyśćcie .... no wiecie ;)

MOD_Victoria
08.09.2020, 12:23
Przy aktywnej prestiżowej premii dla znajomego nowi specjaliści są zapętleni przy pierwszym powrocie z poszukiwań. chyba, że w miedzyczasie wylogujecie się na 20 minut (wymagane jest całkowite zresetowanie strefy).

Mistamus
17.09.2020, 11:51
Zauważyłem wkurzający błąd dotyczący rzucania premii dla znajomego, jeśli w tym czasie dokładny geolog szuka miedzi: najpierw czas mu rośnie (miał około 4 minut do końca poszukiwań, wzrosło do 11), potem nagle okazuje się, że "siedzi" w gwieździe, a złoża nie ma (i w tym czasie przechodzenie na inną wyspę czy do scenariusza nic nie daje). Po ponownym wysłaniu znajduje złoże w ciągu dwóch minut, a w gwieździe widać, że nadal szuka i wróci za ponad 6 minut. Po przejściu na inną wyspę i z powrotem w końcu siedzi w gwieździe gotów do wysłania.

MOD_Victoria
19.09.2020, 19:17
Połączono tematy.

Znane błędy:
Problem z zapętlonymi specjalistami - numer błędu [23260] --->> powyżej obejście problemu
Problem z niewłaściwym czasem rekrutacji jednostek w koszarach i produkcji premii w magazynach prowiantu - problem rozwiązany 15.10.2019 (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46721-Zmiany-w-grze-15.10.2019)
Inne?