Zobacz pełną wersję : Premia dla znajomego - błędy
Chcę się z wami podzielić kolejną radosną nowiną. Działanie premii dla znajomego powoduje błąd z odkrywcami. W trakcie trwania premii puszczeni wracają po chwili nic nie przynosząc. Można tak robić w nieskończoność. Gratuluje kolejnej zachęty BB do tego aby walnąć ta grą w cholere. Błąd jest podobny do tego z obserwatorium i kwatermistrzami bo w sumie puszczeni wracają co chwile. Więc albo tracimy premie albo nie mamy piłek w evencie!
Masterinio
20.06.2019, 13:57
Witam
Potwierdzam ten problem. U mnie jest tak samo.
chrisoset
20.06.2019, 14:11
na forum DE pisza ze pomaga wylogowanie na 15 min
forum.diesiedleronline.de/threads/138322-Systemmeldung-Rari-Hänger-aber-keine-fertige-Produktion (https://forum.diesiedleronline.de/threads/138322-Systemmeldung-Rari-H%C3%A4nger-aber-keine-fertige-Produktion)
Masterinio
20.06.2019, 15:03
U mnie pomogło, dziękuję.
Potwierdzam. Po relogu jest ok.
BB_Penelopa
24.06.2019, 17:16
Witam serdecznie!
W przypadku takich problemów bardzo prosimy spróbować wylogować się z konta i zalogować się ponownie za 15 minut. Ufam, że powinno to wyeliminować utrudnienia.
Oczywiście jest to znany błąd, który został już też zgłoszony programistom gry.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
oferta handlowa , zrobiona z futer, jest na wyspie macierzystej natomiast po wejsciu na przygode znika:) i nie ma czego uzyc na sale. Po powrocie na macierzystą jest - relog nie pomaga :)
Jurek12345
26.06.2019, 08:43
Napisz do suportu, bo na forum to nikt Ci nie pomoże.
krotos666
26.06.2019, 15:39
Może wystarczy, że się wylogujesz i zalogujesz ponownie do gry.
U mnie też takie dziwne przypadki i kombinuję jak mogę.
Problem miałem z premią do meczu, przelogowanie pomogło.
MalOdkrywca
01.07.2019, 10:02
to jest ten sam błąd co z obserwatorium i kwatermistrzami, oni się wyładowują dopiero po upłynięciu normalnego czasu bez premii a tu wpływ na premie w magazynie ma premia dla znajomego premium, miałem ten problem w całym klanie a dziś na odbudowie po burzy już kilka razy wchodziłem i sprawdziłem, premie się pojawiają ale po normalnym czasie, wniosek jest jeden, trzeba chyba zakończyć tracenie czasu na coraz większy bubel, zwłaszcza że za część tych bubli płacimy realną kasę i bb dobrze o tym wie ale pali głupa
Miałam dziś podobnie z robieniem itemów w "Bliźniętach". Trochę uciążliwe, że trzeba po parę razy przeskakiwać, tym bardziej, że po 3-4 skokach z reguły wywala grę ;)
Senlandia
03.07.2019, 14:54
Potwierdzam, w całym Górskim Klanie trzeba czekac na premie, które już są na wyspie macierzystej ale nie ma ich na przygodzie.
rzuciłem sezamka 12 godzin ustawiłem produkcje na 11 godzin sezamek się kończy a czas produkcji podskoczył do 10 godzin. to samo w el. garnizonie. napisze ktoś dlaczego tak się dzieje? pisałem na pomocy ale tam same d...i robią sobie żarty.
gizmodogra
20.07.2019, 23:16
u mnie to samo z latającym osadnikiem w stoisku z przekaskami, produkcja jednej sztuki jest niby 1:22, ale na prawde robi sie 2 x tyle :)
Igorb1985
22.07.2019, 14:39
Ja sie rzadko żalę, ale wydaje mi sie, że ma na to wpływ premia dla znajomego i/lub inne premie. Mam odpaloną premię dla znajomego, bankiet zaopatrzeniowca z sali miodów i festiwal wiosny bodajze z parku wiosennego, które znacząco mają wpływ na szybkość (skrócenie) działania SMP i zwykłego prowiantu. Szlag mnie jasny trafia i krew nagła zalewa jak na wyspie widzę wytworzoną premię np. na lud gór a na przygodzie pojawia sie ona po kilku lub kilkunastu minutach. No błędne jest coś w liczeniu czasów przy wielu premiach strefowych i nie zanosi się na to żeby ktoś się tym zainteresował. A denerwujące to jest strasznie.
Jurek12345
23.07.2019, 13:00
Potwierdzam, dzisiaj robię Nieznane regiony, na mojej wyspie oferta dla Wikingów się zrobiła, mam ją w gwieździe, natomiast na wyspie przygody jej nie ma (10 minut czekania - nadal nie ma). Mam włączona premię dla znajomego - stąd zapewne ten problem. Jestem ciekaw czy jest to znane supportowi, czy zgłaszać?
Potwierdzam, dzisiaj robię Nieznane regiony, na mojej wyspie oferta dla Wikingów się zrobiła, mam ją w gwieździe, natomiast na wyspie przygody jej nie ma (10 minut czekania - nadal nie ma). Mam włączona premię dla znajomego - stąd zapewne ten problem. Jestem ciekaw czy jest to znane supportowi, czy zgłaszać?
Zglaszaj. Pewnie dopiero jak dostana po dwa zgloszenia od kazdego gracza, to cos z tym zrobia :(
gizmodogra
23.07.2019, 16:49
tak, nic nie zrobią :)
Jurek12345
27.07.2019, 16:43
Może ktoś z BB zajmie głos w tej sprawie, support nad tym pracuje? Przecież to na pewno wina premii dla znajomego, a ta kosztuje niemało i jeszcze są przez nią kłopoty. Dzisiaj robię Lud Gór i znowu muszę czekać - szlak mnie trafia. Na wyspie premia jest, na przygodzie nie ma.
Z wojskiem jest to samo. Czekam na rekrutów, zrobiło się 1000, pakuje do kwatermistrza i wysyłam, a na przygodę dociera 630. Pic na wodę z tą premią dla znajomego..
po zrobieniu, owej premii w magazynie prowiantu, wystarczy albo relog, albo wejście na wyspę znajomego,
i zaskakuje,
by mieć premie zrobione, na przygodzie, czy wyprawie.
po0zdro
a wydawało się że będzie cisza :)
zlosnica77
13.08.2019, 13:59
Nadaj z tym nic nie zrobili. Szlak pomału już mnie trafia
wylądowali szukacze a ze 15 sztuk lądowali kilka razy w koncu się udało imogłem dziadów wysłać ponownie ale to co znaleźli poszło się param pam pam [wycięto] reset/relog nie pomógł robilem reloga restarta kompa szukacze choc wyslani nadal chcą wyladowac
Milady84
14.08.2019, 20:53
Wyczyść pamięć. Zamknij przeglądarkę. Zaloguj ponownie za co najmniej 15 minut. Powinno pomóc, a jak nie to zrób tak jeszcze raz. To błąd premii dla znajomego. Ale jak mam już 3cią tak zdarzył się tylko raz to tragedii nie ma:) Albo jak Ci się nie chcę to przed pójściem spać wyczyść ciacha i też rano powinno być dobrze:)
taaa zamknolem kompa poszedlem spac we snie wyczyscil mi sie kesz i rano znowu wyslalem szukaczy na szukanie ale przynajmniej sie wyspalem i znajdki sie znalazly :)
wawerkowo
18.08.2019, 23:29
jest duzy problem z wykonaniem zadan - po kilka razy trzeba rozpoczynac produkcje rzeczy potrzebnych do realizacji zadan niby zakonczy sie proces produkcji a po chwili znow trwa produkcja tych samych rzeczy - koszmar ...
MOD_Victoria
21.08.2019, 13:01
jest duzy problem z wykonaniem zadan - po kilka razy trzeba rozpoczynac produkcje rzeczy potrzebnych do realizacji zadan niby zakonczy sie proces produkcji a po chwili znow trwa produkcja tych samych rzeczy - koszmar ...
Witaj!
Twój problem nie był związany z zadaniami kryzysowymi, tylko aktywną "Premią dla znajomego premium". Problem jest znany.
wylądowali szukacze a ze 15 sztuk lądowali kilka razy w koncu się udało imogłem dziadów wysłać ponownie ale to co znaleźli poszło się param pam pam [wycięto] reset/relog nie pomógł robilem reloga restarta kompa szukacze choc wyslani nadal chcą wyladowac
Jak już wyżej wyjaśniono, rozwiązanie problemu zapętlonymi odkrywcami przy aktywnej premii dla znajomego jest bardzo proste:
należy zamknąć TSO, wyczyścić przeglądarkę i odczekać 15-20 minut.
Tematy zostały połączone.
Pozdrawiam
MOD_Victoria
już 5 razy wracają mi ci sami szukacze skarbów i ofc 5 razy ich wysyłałem na szukanie a teraz ponownie się pojawili :) i wracają bez skarbów :) dobrze ze nie szukam przygód bo bym nie złą kasiorę stracił. już mi się nie chce.
Jurek12345
01.09.2019, 18:23
zapewne dostałeś premię dla znajomego, problem znany. Musisz poczekać aż minie czas poszukiwań, wtedy wszystko wróci do normy/
taaa dostałem i teraz wrócili pozostali także na pusto już nie wysyłam bo mi się nie chce.
Fleotria
01.09.2019, 19:47
Wystarczy wyjść na 15 - 20 min i zalogować się ponownie, pomaga. Szukanie nie boli problem znany i rozwiązanie też.
thx relogi robiłem kompa tez ale spróbuje. Pomogło dzięki.
dubluje produkcje. ustawiasz 75 a on robi 150.
na zającu z czekolady czy bez premii? :D
bez żadnej premki mam tylko prem od znajomego dokładniej dubluje itemy do tygodniówki. nie wiem jak z materiałami ale tez chyba podwójnie bierze.
Norma. Czasy produkcji z użyciem tej premii są zbugowane. Jak nie chcesz być robionym w bambuko to nie używaj tego do czasu, aż jej nie naprawia, albo weź sobie poprawkę na błędne naliczanie czasu produkcji, czy to w MP, czy w koszarach. , czy w zbrojowni.
chyba zaczęło działać normalnie.
jest problem z przedmiotami wytwarzanymi w magazynach potrzebnych do ukończenia zadań. niby produkcja zakończona, niby są w gwiazdce, niby są bo je widać ale po powrocie do zadania nie są widoczne. dopiero po x razie się la kawie pojawiają. na kilku rożnych wyprawach tak miałem/mam.
kinia19910
03.10.2019, 15:51
bo masz premie dla znajomego....
ale mam premię od 2 tygodni a problemy pojawiły się dzisiaj
kinia19910
03.10.2019, 16:09
Od samego początku premia nie działa prawidłowo na koszary i prowiant, nic nowego
MOD_Victoria
18.10.2019, 17:55
Tematy połączono.
UPDATE:
Dajcie proszę znać czy problemy dalej występują, po aktualizacji.
Problem z zapętlonymi odkrywcami
Problem z niewłaściwym czasem rekrutacji jednostek w koszarach i produkcji premii w magazynach prowiantu
Inne?
Lord_Crain
20.10.2019, 22:38
U mnie nadal geologowie się zapętlają, niby wrócili, ale złóż brak. A jak wysyłam ponownie to przerywa poszukiwanie. Jutro dam znać jak z odkrywcami. Jak będzie to samo to super event...
The_BEAST_r10
20.10.2019, 22:47
To jest taki sam efekt jaki był z kwatermistrzami gdy używaliśmy obserwatorium, muszą specjaliści swój ustalony czas odbyć, taki jaki mieli bez wł premii, wtedy normalnie będziesz mógł ich puścić.
krotos666
20.10.2019, 23:26
U mnie nadal geologowie się zapętlają, niby wrócili, ale złóż brak. A jak wysyłam ponownie to przerywa poszukiwanie. Jutro dam znać jak z odkrywcami. Jak będzie to samo to super event...
Radzę po uruchomieniu eventu wylogować się na min. 15 min.
Nie obiecuję, że pomoże, ale ostatnio z odkrywcami przy premce od znajomego mi pomogło.
morgorothor
21.10.2019, 11:14
Tematy połączono.
UPDATE:
Dajcie proszę znać czy problemy dalej występują, po aktualizacji.
Problem z zapętlonymi odkrywcami
Problem z niewłaściwym czasem rekrutacji jednostek w koszarach i produkcji premii w magazynach prowiantu
Inne?
Dajemy znać! Problem występuje i nic nie można zrobić bo odkrywcy co chwila wracają, nawet wysłać gienów... po prostu parodia.
kiciak2409
21.10.2019, 11:25
Masakra z premią dla znajomego, nic nie można zrobić, nie da się wysłać odkrywców itd, itd, wylogowanie nic nie daje, dalej to samo.
Wysłani odkrywcy nic nie przynieśli a są bo dalej nie chcą iść ;)
U mnie też ten sam problem: Premia dla znajomego i nie mogę wysyłać odkrywców.
krotos666
21.10.2019, 11:57
A u mnie problemu nie ma.
Odkrywcy przynieśli dynie, odkrywcy wysłani.
Zastosowałem się do wcześniejszego wpisu jednego z graczy tuz po wprowadzeniu premii:
- wylogować się na min. 15 min i usunąć ciasteczka,
jak nie pomoże powtórzyć czynność jeszcze raz.
Miałem ten problem należy się wylogować podobno na 15 min, ja się wylogowałem na ok.25 min i na razie wszystko się naprawiło.
vlad1997
21.10.2019, 13:26
U mnie odkrywcy zapętleni. Porażka . Zawsze coś się sypie na eventach ale przecież to już norma . Czy BB przewidują rekompensate ?
chocisz_rev
21.10.2019, 13:30
:mad::confused:
U mnie odkrywcy zapętleni. Porażka . Zawsze coś się sypie na eventach ale przecież to już norma . Czy BB przewidują rekompensate ?
dostaniesz rekompensate taka , ze ja od tygodnia nie moge wejsc na swoje podstawowe konto.... ciekawe jaka ja dostane rekompensate
Zouzofia
21.10.2019, 13:54
nowy event - nowe bledy
po wyslaniu szczesliwego odkrywcy/tubylczego zwiadowcy/nieustraszonego odkrywcy i wejsciu na przygode lub wyspe znajomego to po powrocie WSZYSCY wracaja do gwiazdy z powiadomieniem , ze zakonczyli poszukiwania i brak znalezionego skarbu
nowy event - nowe bledy
po wyslaniu szczesliwego odkrywcy/tubylczego zwiadowcy/nieustraszonego odkrywcy i wejsciu na przygode lub wyspe znajomego to po powrocie WSZYSCY wracaja do gwiazdy z powiadomieniem , ze zakonczyli poszukiwania i brak znalezionego skarbu
No faktycznie, nowe... temat znany od wprowadzenia premii dla znajomego. Wystarczy się wylogować na 20 minut, i wszystko wraca do normy.
BB_Penelopa
21.10.2019, 15:07
No faktycznie, nowe... temat znany od wprowadzenia premii dla znajomego. Wystarczy się wylogować na 20 minut, i wszystko wraca do normy.
Witam serdecznie!
Zgadza się - przy tego typu błędach proszę o wylogowanie się z gry na około 20 minut, powinno pomóc.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
yachoo79
21.02.2020, 21:47
Witam
Kupiłem prestiżową premię dla znajomego i wymieniłem ze znajomym z gildii, no i zrobił się bug z odkrywcami ci którzy wracają z poszukiwań mają puste dropy a raczej ich nie mają nic kwiatów i surowców, wysyłani ponownie wracają za minutę lub krócej i nie da się nic zrobić, proszę o jakąś pomoc administrację i pomoc techniczną próbowałem się wylogowywać ale problem sie powtarza .... masakra finisz eventu a tu takie coś.
gilgalad_pl
21.02.2020, 23:01
bug jest znany, musisz zamknąć grę, usunąć ciasteczka i zamknąć przeglądarkę na jakiś czas, pół godziny powinno wystarczyć
yachoo79
22.02.2020, 00:00
Już chyba jest ok zobaczę jeszcze rano jak będzie
MOD_Victoria
26.02.2020, 19:05
bug jest znany, musisz zamknąć grę, usunąć ciasteczka i zamknąć przeglądarkę na jakiś czas, pół godziny powinno wystarczyć
Potwierdzam. Wystarczy 20 minut. Nie zawsze też trzeba się wylogowywać, czasami wystarczy "przesiedzieć" tyle na przygodzie (bez zmian stref w międzyczasie).
Tematy połączono.
Znane błędy:
Problem z zapętlonymi odkrywcami - numer błędu [23260] --->> powyżej obejście problemu
Problem z niewłaściwym czasem rekrutacji jednostek w koszarach i produkcji premii w magazynach prowiantu - problem rozwiązany 15.10.2019 (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46721-Zmiany-w-grze-15.10.2019)
Inne?
Milady84
27.02.2020, 10:27
To raczej nie zadziała. Bywałam długo na przygodzie chociaż fakt czasu nie liczyłam, raz przy tym błędzie wylogowałam się na całą noc i rano nadal był. Jedynym dla mnie pewnym do tej pory działaniem jest wyczyszczenie ciastek i zamknięcie przeglądarki na 20 min. Najlepiej to zamkniecie zrobić za pomocą menedżera zadań, a nie krzyżyka, bo z jakiegoś powodu to lepiej działa na błędy. Po tym nigdy problemu nie było.
czy tylko rechocze jak głuptak...
dziwne, ze taki bubel nam dali,
ani wiadomości na pocztę niema, ani nic, tylko ten rechot.. eh
Zwracam honor,
wyszkolony na fasolandie
a przyniosl to:
Śmialy Grubas (http://z3nfist.cba.pl/images/smialy$grubas.jpg)
Temat do zamknięcia...
U mnie tez nie konczy poszukiwan (krótkie, na inne jeszcze nie posylalem - juz pierwszych nie dal rady ukonczyc). Pojawia sie info ze zakonczyl poszukiwania, zapetlil sie w rechotaniu. Wiadomosci ze cos znalazl w poczcie brak.
edit: U mnie pomoglo calkowite wylogowanie sie.
Z gry oraz z konta Ubisoft.
Po ponownym zalogowaniu przyszla wiadomosc o ukonczeniu poszukiwan.
Marzenka87
06.09.2020, 15:01
U mnie nie chciał wrócić z poszukiwań wczoraj, ale wylogowanie z gry na 20min. pomogło. Skarb znalazl i jakas premke.
krotos666
06.09.2020, 16:41
U mnie odkrywca nowy działa bez opisanych problemów.
Wyczyśćcie .... no wiecie ;)
MOD_Victoria
08.09.2020, 12:23
Przy aktywnej prestiżowej premii dla znajomego nowi specjaliści są zapętleni przy pierwszym powrocie z poszukiwań. chyba, że w miedzyczasie wylogujecie się na 20 minut (wymagane jest całkowite zresetowanie strefy).
Mistamus
17.09.2020, 11:51
Zauważyłem wkurzający błąd dotyczący rzucania premii dla znajomego, jeśli w tym czasie dokładny geolog szuka miedzi: najpierw czas mu rośnie (miał około 4 minut do końca poszukiwań, wzrosło do 11), potem nagle okazuje się, że "siedzi" w gwieździe, a złoża nie ma (i w tym czasie przechodzenie na inną wyspę czy do scenariusza nic nie daje). Po ponownym wysłaniu znajduje złoże w ciągu dwóch minut, a w gwieździe widać, że nadal szuka i wróci za ponad 6 minut. Po przejściu na inną wyspę i z powrotem w końcu siedzi w gwieździe gotów do wysłania.
MOD_Victoria
19.09.2020, 19:17
Połączono tematy.
Znane błędy:
Problem z zapętlonymi specjalistami - numer błędu [23260] --->> powyżej obejście problemu
Problem z niewłaściwym czasem rekrutacji jednostek w koszarach i produkcji premii w magazynach prowiantu - problem rozwiązany 15.10.2019 (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46721-Zmiany-w-grze-15.10.2019)
Inne?