Zobacz pełną wersję : Brak zadań wielkanocnych
parasola10
21.04.2019, 19:04
Mnie tylko zastanawia dlaczego nie pojawiają sie kolejne zadania wielkanocne, zrobiłam pierwsze i na tym koniec. Osiągniecia stoją , nic sie nie dzieje , licznika brak, a dodam jeszcze ze znajomi z mniejszym lvl dostają nowe zadania co 5 dni. Ktos coś wie na ten temat?
szkarłatnyrubin
21.04.2019, 19:23
U mnie też nie ma zadań wielkanocnych, kiedy konserwa?
a1934876817568
21.04.2019, 21:30
U mnie też nie ma zadań wielkanocnych, kiedy konserwa?
We wtorek, święta są :) A że będzie trzy dni opóźnienia to takie "wyzwanie" będzie
zrobienie zadań to nie jest wyzwanie, z tym zeby sie nie okazało że przez 3d opóźnienia nie pojawią się wszystkie łańcuchy, wtedy ludzie beda niezle w odbycie
Kasparow08
22.04.2019, 12:34
widzę, że sporo osób nie ma kolejnych zadań wielkanocnych, przynajmniej nie jestem sam :(
czyli jutro pewnie przerwa techniczna na wdrożenie poprawek
U mnie też brak kolejnych zadań.
Gargon74
22.04.2019, 13:38
Level 66 brak nowych zadań, znajomy level 40 dostaje co 5 dni nowe i znowu BB przerosło wprowadzenie, byłoby dziwnie jakby wszystko grało i działało.
Rattus78
22.04.2019, 13:44
U mnie tez brak. Zaczynam się obawiać czy podniosę magazyn na max. W całej gildii na 62 osoby tylko jedna ma nowe zadania co 5 dni chyba.
Gargon74
22.04.2019, 13:54
Sugestia suportu będzie problem nie po ich stronie tylko u nas proszę wyczyścić przeglądarkę usunąć ciasteczka itp rozwiązania suportu, pod koniec ewentu powiedzą że to jednak u nich się coś posypało i w ramach zadośćuczynienia 100 pisanek.
W sumie jest dosyć cicho jeśli chodzi o buga zadaniowego, na DE i EU wątki po pare stron o tym.
Jeśli ktoś nie ma w księdze zadań z timerem odliczającym czas do kolejnego łańcucha, to zadań nie dostaje, bo właśnie on triggeruje kolejne łańcuchy.
lvl 46 - brak nowych zadań
i pytanie : co to jest hold magazynowy ?
Bubus nie ma nastpnych zadan wilkanocnych:(
Jurek12345
22.04.2019, 15:34
Za to Happy Hours na dwa dni dali, a zadań Wielkanocnych brak.
MOD_Victoria
22.04.2019, 15:40
Cześć!
Problem braku zadań jest znany BB, szukają rozwiązania.
lvl 46 - brak nowych zadań
i pytanie : co to jest hold magazynowy ?
Hołd magazynowy - nowy budynek wielkości grządki kwiatów podnoszący pojemność o 1000. Nie może być wybudowany zamiast magazynu, gdyż nie definiuje własności sektora. Wszystkie informacje są w opisie.
W sumie jest dosyć cicho jeśli chodzi o buga zadaniowego, na DE i EU wątki po pare stron o tym.
Jeśli ktoś nie ma w księdze zadań z timerem odliczającym czas do kolejnego łańcucha, to zadań nie dostaje, bo właśnie on triggeruje kolejne łańcuchy.
Też nie zawsze. Jeżeli ktoś ma oczekujący łańcuch zadań i po wykonaniu bieżącego kolejnych zadań nie można wykonać - proszę zamknąć kartę z grą, wyczyścić przeglądarkę i zalogować się za 20 minut.
Prosiłabym nie pisać w tym wątku o problemach z logowaniem - to też jest znane BB. Proszę w tym temacie zgłaszać tylko brak zadań eventowych.
Pozdrawiam
MOD_Victoria
Niech się z tym pośpieszą, bo jak minie za dużo dni, to w końcu albo będą musieli redukować interwał miedzy ciągami, albo wydłużać event aby każdemu pojawiło się ich minimum 4
ja jestem za tym by wydlużyli event o tydzien
The_BEAST_r10
22.04.2019, 17:28
Witam,
Również mam brak zadań. Dodam także że odliczania w księdze zadań też brak.
Ja również nie mam ani zadań, ani odliczania (poza odliczaniem na prezenty z choinki). Pytałam kilkoro znajomych w gildii i również nikt niczego nie ma.
Wiem, że niby samo zrobienie tych zadań to nie jest wielki problem, ale jeśli one mają być co 5 dni, a miałam dotychczas tylko "Pomocnika...", to oznacza, że brakuje mi 3 zadań - nie ma najmniejszych szans, żeby je zrobić w 13 dni, które pozostały do końca. A to oznacza, że z ulepszania magazynu nici :(
kinia19910
22.04.2019, 18:03
u mnie też nie ma
Również brak, zarówno ciągu zadań, jak i odliczania
Angel7212
22.04.2019, 18:53
dołączam się, brak zadań - brak odliczania
u mnie również brak zadań i odliczania
u mnie również brak zadań i odliczania
buuuuu, mam to samoooooooo.....
borafa_xXx
22.04.2019, 19:35
i jeszcze u mnie... :(
Rafar321
22.04.2019, 19:42
brak zadań - brak odliczania
tylko dlaczego nie jestem zdziwiony??
Foreverlasting
22.04.2019, 19:47
u mnie to samo
kundo2015
22.04.2019, 20:23
Brak zadań i odliczania
ale po tylu latach jestem przyzwyczajony - i byłbym mocno zdziwiony gdyby czegoś nie zd......li
Dębosław
22.04.2019, 20:51
U mnie brak zadań. Odliczanie na razie jakoś działa.
Brak zadań, brak odliczania. Na niemieckim forum tso wątek odnośnie tego problemu ma już 110 stron, więc widać, że to nie jakaś drobnostka tylko poważniejsza sprawa.
Jeden z graczy wklejał odpowiedz z supportu na jego zgłoszenie i wynikało z niego, że bb planowało zrobić dzisiaj konserwę, ale nie wiem czy to wypaliło. Dalej nie wiedzą skąd wziął się problem. Także jedyna możliwość to uzbroić się w cierpliwość... i dla zmobilizowania ich do szybszego działania najlepiej jakby każdy naskrobał coś do supportu. Niech wiedzą, co powinno mieć wyższy priorytet, bo inaczej uznają, że w pierwszej kolejności muszą wprowadzić niezwykle istotne dla płynności gry poprawki w opisach przygód, premii, zadań, itp.
kubass271
22.04.2019, 21:20
brak zadań - brak odliczania...
No nie ma zadań i nie ma licznika.
Adam1908
23.04.2019, 00:42
widać event bez jakiegoś problemu nie może się odbyć, ja również zadań nie mam :(
brak odliczania=brak zadań :(
Witam. U mnie w gildii nikt nie dostał nowych zadań wielkanocnych, licznika do odliczania też brak.
Również brak zadań wielkanocnych.
burak21212121
23.04.2019, 10:13
Brak zadań.
Kasjamarina
23.04.2019, 10:16
nie ma śladu zadań
Margherita
23.04.2019, 10:39
BB pewnie jeszcze świętują. Albo szykują się na majówkę. A najpewniej i jedno i drugie.
Też nie mam nowej serii zadań, a zaczął się już 9 dzień eventu.
BB_Penelopa
23.04.2019, 10:59
Witam!
Opisany problem jest nam znany i pracujemy nad jego poprawieniem. Niestety nie mamy możliwości określenia, kiedy sytuacja wróci do normy, ale dokonamy wszelkich starań, aby skrócić czas oczekiwania.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Mistamus
23.04.2019, 10:59
Brak zadań - tylko pierwszy ciąg, brak odliczania, bliscy znajomi też nie mają...
Czyli bedzie dłuższy event?
dluzszy event o tydzien by zdazyc wyonac wszystkie zadania
Mello_Mania
23.04.2019, 11:12
Brak zadam Wielkanocnych !!!!
LadyVampisz
23.04.2019, 11:13
Hello u mnie rowniez brak zadan Wielkanocnych :(
koniuwielki
23.04.2019, 11:30
Nie ma, nie było ...ale czy będzie?
Dorota1020
23.04.2019, 11:57
Brak zadań i odliczania.
pretor29
23.04.2019, 13:48
lepiej niech tego nie naprawiaja bo znowu spieprza 10 innych rzeczy
Jako stary gracz miałem tylko pierwszy łańcuch zadań. Ale wydłużanie i tak długiego eventu byłoby koszmarem...
nadal brak zadań i licznika...
jako 'prezent' na Wielkanoc dostałam Hold magazynowy - napis podaje hold i obrazek jest inny niż łowców - czyli ten pokazany przez mod Wiktoria tylko opisu brak
więc co ja mam w magazynie?
nowy wątek na to pytanie, nie miał by sensu, jak tutaj jest już częściowa odpowiedź :)
Pozdrawiam
Zepsuli nawet zakup kleju, wyskakuje, że błąd i nie można wysłać smsa. Mistrze swiata poprostu.
Misiorww
23.04.2019, 16:29
na forum niemieckim wypisują którego dnia się zalogowali i czy robili zadania aktualne, ale skoro nikt nie ma nowych to trochę bezsens
kinia19910
23.04.2019, 16:47
na forum niemieckim wypisują którego dnia się zalogowali i czy robili zadania aktualne, ale skoro nikt nie ma nowych to trochę bezsens
niektórzy mają... właśnie o to chodzi, mniejszość ich jest, ale są tacy
peters31
23.04.2019, 16:59
nadal brak dalszych zadań ewentowych
Milady84
23.04.2019, 18:01
nadal brak zadań i licznika...
jako 'prezent' na Wielkanoc dostałam Hold magazynowy - napis podaje hold i obrazek jest inny niż łowców - czyli ten pokazany przez mod Wiktoria tylko opisu brak
więc co ja mam w magazynie?
nowy wątek na to pytanie, nie miał by sensu, jak tutaj jest już częściowa odpowiedź :)
Pozdrawiam
Hołd magazynowy to taki prezent z nienacka. A ten opisywany wcześniej dostaję się za nowy osiąg (zrobienie zakazanych eksperymentów bez rekrutów, łuków i ochotników).
Co do zadań to odpukać ale póki co je mam. Licznik pokazuje 1 dzień i 15h do 3go. Ale te liczniki też jakoś dziwnie działają, bo koleżanka z gildii też miała 2 i jej licznik o dobę mniej pokazuje. A obie jesteśmy od początku ewentu.
Tomasz12
23.04.2019, 18:24
U mnie też brak kolejnych łańcuchów z zadaniami i brak licznika.
Jedyne zadania jakie dostaje to te z nieproszonymi gośćmi.
Misiorww
23.04.2019, 18:28
to chyba nie u nas w PL
Król-Grzegorz6
23.04.2019, 19:58
Brak zadań porażka co event to problemy coraz gorsze.
Shadow_mk
23.04.2019, 21:06
Witam!
Opisany problem jest nam znany i pracujemy nad jego poprawieniem. Niestety nie mamy możliwości określenia, kiedy sytuacja wróci do normy, ale dokonamy wszelkich starań, aby skrócić czas oczekiwania.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
do normy ... w sumie to co sie dzieje czyli problem z ciągiem wielkanocnym jest normą co roku wiec ... wypadałoby napisać kiedy zostanie naprawione ;)
Lord_Crain
23.04.2019, 21:17
Jak wszyscy to wszyscy. Także nie mam zadań :)
MWhiteman
23.04.2019, 23:19
czas moja juz praktycznie powinno 3 zadanie wchodzic a tu lipa, nie dosc ze beda musieli dojsc czemu zadanie sie nei pojawia, to beda musieli zmieni by czesciejw chodzily by andgonic stracony czas. Co spowoduje pewni kolejne bledy
Logowanie do tej gry trwa już tak długo że jak juz sie wbije to nie mam siły na robienie czegokolwiek. Więc w sumie to może i dobrze ze nie ma tych zadań
nie mam zadań , nie mam .... zadań !
Czachochrup15
24.04.2019, 07:53
U mnie też zadań brak :(
Pytanie do osób mających licznik - Czy macie wybudowane prezentowe choinki?
Rafaello1978
24.04.2019, 08:41
U mnie również brak zadań wielkanocnych i brak licznika. Dostaję tylko nieproszonych gości. A to nie jest problem u graczy z wyższym poziomem?
Migotka79
24.04.2019, 09:23
Kiedy konserwa na 24h i wznowienie zadań wielkanocnych? Do Nowego Roku mamy czekać?
Pytanie do osób mających licznik - Czy macie wybudowane prezentowe choinki?
Ja licznika i zadań nie mam, ale choinka na wyspie jest. Co ciekawe, po któreś konserwie była w pasku
Nooo czyli nic nowego brak zadań wielkanocnych - ciągle to samo, jesteście żałośni....
Misiorww
24.04.2019, 11:04
odpowiedź supportu - problem znamy i pracujemy.
żeby się wyrobili przed końcem eventu buhahaha
Nie narzekajcie, jest i tak nieźle. Nie było trzech konserw pierwszego dnia eventu! Teraz odpalą trzy zadnia jednocześnie co znacząco usprawni grę w obliczu problemów z logowaniem, raz się człowiek pomęczy godzinkę, dwie a trzy zadania zrobi!. Żyć nie umierać, pracują w pocie czoła. A towarzystwo tylko narzekać się nauczyło ;)
Taaaa oni pracują w pocie czoła hahahahaha żarty się Ciebie trzymają nie ma co :D
W dupie nas mają i tyle, problem znany bla bla bla i nic z tym nie robią
odpowiedź supportu - problem znamy i pracujemy.
żeby się wyrobili przed końcem eventu buhahaha
W walentynki sie nie wyrobili
Nie liczyłbym na szybką naprawę. Powód? Kupiliście za mało klejków ;) ;) ;)
Również brak zadań
Kasparow08
24.04.2019, 13:59
problem może polegać na tym, że nawet wiedzą jak to naprawić, tylko martwią się, że zepsują coś innego i wtedy znowu będzie trzeba naprawiać.
j
Milady84
24.04.2019, 15:03
problem może polegać na tym, że nawet wiedzą jak to naprawić, tylko martwią się, że zepsują coś innego i wtedy znowu będzie trzeba naprawiać.
j
Problem to polega na tym, że coraz mniej kleju ludzie kupują stąd promocja na 48h. Nie ma kasy nie ma porządnej ekipy.
Problem to polega na tym, że coraz mniej kleju ludzie kupują stąd promocja na 48h. Nie ma kasy nie ma porządnej ekipy.
No nie kupują, bo przy takich skuchach to chętnych do wydawania pieniędzy nie będzie
W sumie na czacie doszły mnie słuchy że problemy były i z płatnościami, nawet jak ktoś chciał kupic klejnoty to nie mógł ;D
niech oficjalnie powiedzą, że pracownicy zostali przesunięci do innych projektów i wsparcia niema a konserwacją się zajmuje pan Janusz z kotłowni (przepraszam Helmut)
Zadań brak problem znany I nierozwiązany;(
no przecież jutro ma być konserwa co rozwiąże wszystkie problemy ;D i doda drugie tyle nowych ;D
Iwonaweso
25.04.2019, 10:40
ile ma trwać konserwacja?
tyle
Dzień: Czwartek, 25 kwietnia
Serwery: Wszystkie (1-7) będą niedostępne
Start: Około 10:00, czasu polskiego
Koniec: Około 12:00, czasu polskiego
Czas przygód i Premium: Zostanie przedłużony
krotos666
25.04.2019, 11:05
Już działa.
Konserwa trwała mniej niż godzinę.
zostało niecałe 11 dni do końca i 3 ciągi zadań, jeśli będą się pojawiać teraz co 5 dni, to chyba ostaniego ciągu nie da się zrobić
Już pojawił się licznik 5 dni, a zadania mam 3 do zrobienia - usuńcie ten licznik, zadania niech wskakują jedno po drugim.
no, zgadza sie, 3x5 tj 15 dni a nie niecałe 11, chyba, że event będzie dłuższy:)
nawet tak prostej matematyki nie potrafią liczyć w tym BB. Przy tych licznikach Osiągnięcia pójdą w p.... ;)
pretor29
25.04.2019, 12:40
nawet tak prostej matematyki nie potrafią liczyć w tym BB. Przy tych licznikach Osiągnięcia pójdą w p.... ;)
przyzwyczaili nas do tego
BB_Penelopa
25.04.2019, 12:43
Witam serdecznie!
Po konserwacji zadania wróciły, proszę o informację, jeżeli u kogokolwiek zadania się nie pojawiły.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Milikliades
25.04.2019, 12:47
Wydaje mi się, że: teraz macie odpalony 2gi cykl. Za 4 dni z godzinami odpali się 3 następnie po 5 dniach (czyli 9 i paręnaście godzin od teraz) odpali się 4. Czyli na 4 cykl będziemy mieli 1 dzień (chyba ze można będzie dokończyć w fazie zakończenia lub zadania magicznym sposobem odpala się zaraz po zakończeniu jednego cyklu)
A my prosimy o informację jak to bedzie z tymi zaległymi zadaniami, bo czasowo się nie zgadza
Gargon74
25.04.2019, 13:29
Gratulacje BB zadania wróciły, ale tak trochę bez sensu z wykonaniem 3 serie po 5 dni a do końca ewentu 10 dni i trochę
kundo2015
25.04.2019, 14:20
Przegięcia z grą mnie już nie dziwią - to norma - ale dzisiaj ten licznik odliczania 5 dni troszkę mnie wku.... - czy te "zaj..... informatyki" z BB naprawdę czegoś nie potrafią "z...." .
U mnie wpadło zadanie nowe do oczekujących, ponieważ nie zakończyłem poprzedniego, teraz pomimo że zakończyłem, to nowe wisi sobie w oczekujących nadal (już ponad 2 godz.)...
MWhiteman
25.04.2019, 14:51
najlepszym rozwiazaniem bylo by przedluzenie o 5 dni eventu takie minimum. Zawaliliscie sprawe nie podjelisice odrazu dzialania czemu gracze maja stwac na rzesach by osiagniecia zdobyc bo wy nie umielsice zadan zrobic?
a ja mam licznik na 4 dni i brakujące 3 łańcuchy zadan... a do końca eventu 10 dni -jak to ma sie dać zrobić?
Zee4c jeden łańcuch już masz zrobiony podejrzewam, dziś dostałeś drugi, za 5d (30,04) bedzie 3, a 5 maja odpali sie 4, tak więc na przy regularnym logowaniu i wykonywaniu zadań wszystkie się pojawią, problemem może być to że na ostatni będziemy mieć niecałe 24h...
no ano. Ale myślę ze chyba przedłużą event o te kilka dni.
MWhiteman
26.04.2019, 02:09
Pytanie czy faktycznie wejda, nie ma aktualne gwarancji zadnej ze w 3 seri nie wskoczy zadanie ktore juz wczesniej zrobilismy, a niektore osoby maja licznik a w oczekujacych wciaz 2 serie ktora sie niekatywowala. za 5 dni mozemy tez mic 3 serie w oczekujacyh
qrde idę totka puścić bo jasnowidzem jestem....
Ja mam wykonaną 1 serie, jakiś licznik i jeną w oczekujących? Chyba nie tak powinno to wyglądać?
pelemele
29.04.2019, 04:11
Mam identyczna sytuacje "pomocnik wielkanocnego zajączka " wisi w oczekujących (3 dni)
MOD_Victoria
29.04.2019, 16:23
Mam identyczna sytuacje "pomocnik wielkanocnego zajączka " wisi w oczekujących (3 dni)
Ja mam wykonaną 1 serie, jakiś licznik i jeną w oczekujących? Chyba nie tak powinno to wyglądać?
Spróbujcie proszę zamknąć kartę z grą, wyczyścić przeglądarkę i zalogować się po upływie 20 minut. Jeżeli to nie pomoże proszę o kontakt z Supportem za pośrednictwem formularza kontaktowego na stronie głównej, lub bezpośrednio pod aresem: account.support@thesettlersonline.pl
Pozdrawiam
MOD_Victoria
pelemele
30.04.2019, 12:05
U mnie również nic, a zgłoszenie zostało wysłane w sobotę.
W końcu po na prawie wydarzenia pojawiły się nowe zadania dzisiaj, zrobiłem je ale nowego licznika nie ma , powinien się pojawić i jest znowu ten sam błąd czy trzeba czekać aż się pojawi ?
MOD_Victoria
30.04.2019, 18:20
Pytanie do osób z oczekującym łańcuchem zadań:
Czy za każdym razem oczekujący jest "Pomocnik zajączka wielkanocnego"? Czy to są różne łańcuchy zadań?
Pytanie do osób z oczekującym łańcuchem zadań:
Czy za każdym razem oczekujący jest "Pomocnik zajączka wielkanocnego"? Czy to są różne łańcuchy zadań?
Pozostały ciąg, który mi został to właśnie „Pomocnik zajączka wielkanocnego”. Nie mam licznika odliczającego do ostatniego ciągu. Napisałem do supportu kilka godzin temu.
burak21212121
30.04.2019, 20:14
Ja tez niemam nowego licznika do zadań czyszczenie ciasteczek nic niedalo:]]] a do suportu niebede pisal bo to jakiś zart jest pozdrawiam
fragola12
30.04.2019, 23:18
u mnie tez licznik znikł :(
Hercia92
01.05.2019, 03:22
pomocnik wielkanocnego zajaczka , wszyskie zadania na szaro i sa zablokowane , brak licznika na nowy lancuch
"Pisankowy zakład" nie przeskoczył z oczekujących do aktywnych. Brak kolejnego licznika.
NautilusNemo
01.05.2019, 20:55
U mnie wisi ciąg zadań w sekcji oczekujące.
Lipa ...
A ja nie mam licznika na ostatnie zadanie wcale :(
pelemele
02.05.2019, 01:01
Problem nie został rozwiązany.
Poprzednio wisiał "Pomocnik wielkanocnego zajączka"
Po odliczenie licznika został odblokowany, lecz po wykonaniu wisi teraz
"pisakowy zakład" (czas biegnie, jak mam wykonać cala serie???)
Licznik 3d 11 godzin a zadanie nie mogę odblokować zadanie,należy spełnić następujące warunki: - [undefined text] ???.
Kpiny z tymi zadaniami
U mnie jest brak licznika do zadania 4 (podobnie jak było po 1 do czasu konserwy). Sprawę zgłosiłem. W odpowiedzi otrzymałem:
"Sprawa została zgłoszona twórcom gry jako błąd. Przepraszamy za niedogodności z tym związane i prosimy o cierpliwość w czasie, kiedy nasi deweloperzy pracują nad poprawkami. Niestety nie mamy możliwości określenia, kiedy sytuacja wróci do normy, ale dokładamy wszelkich starań, aby skrócić czas oczekiwania dla graczy.
Dziękujemy za zrozumienie."
FuriousPhoenix
02.05.2019, 12:11
Ciekawe, czy będzie kolejne przedłużenie Eventu, czy jak to ma być rozwiązane, u mnie obiecnie wisi "Odzyskaj Wspomnienia" bez żadnego aktywnego licznika (poprzednią serię zakończyłem)...
witam to jutro mamy konserwę :( w dzień wolny od pracy :((( a te godziny są prawidłowe od 10. 00 do 02,00 czyli do drugiej w nocy ? czy do 14 tej teoretycznie .....
witam to jutro mamy konserwę :( w dzień wolny od pracy :((( a te godziny są prawidłowe od 10. 00 do 02,00 czyli do drugiej w nocy ? czy do 14 tej teoretycznie .....
Jesli to nie jakaś literówka, bo być może zamiast do 02.00 powinno być np do 12.00 to wychodzi na to, ze dobre 16h beda naprawiac ten błąd. Wychodzi na to, że musi być OGROMNY.
pretor29
02.05.2019, 16:34
i znowu to samo ... ile razy idzie robic te poprawki ... gratulacje bb
Król-Grzegorz6
02.05.2019, 17:21
co event to poprawki poprawki gratulacje bb i znowu logowanie 10 h
BB_Penelopa
03.05.2019, 12:22
Witam serdecznie!
Bardzo proszę o informację, jak wygląda sytuacja po dzisiejszej poprawce.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
"Pisankowy zakład" został odblokowany. Zrobiłem go. W oczekujacych pojawił się "Odzyskaj wspomnienia". Brak licznika odliczania.
pelemele
03.05.2019, 12:40
U mnie bez zmian "Pisankowy zakład" dalej zablokowany(czyszczenie przeglądarki lub zmiana tez nic nie pomaga)
marcelina9
03.05.2019, 13:10
Ja mam jakieś "Pomocnik Wielkanocnego Zajączka" w oczekujących będzie juz 2gi tydzień.
Kfiatek6
03.05.2019, 13:16
Ja póki co się nie mogę zalogować. Czyli standard. A wczoraj wyjątkowo całkiem szybko wpuściło.
Dodam, że jeszcze wczoraj normalnie mi wisiał licznik do następnego zadania (jakieś 2 dni chyba).
U mnie po konserwie bez zmian z zadaniami.
Chcieliście konserwy, no to macie.
Skumbrie w tomacie.
BB_Penelopa
03.05.2019, 14:25
U mnie po konserwie bez zmian z zadaniami.
Bez zmian? Co to znaczy? Proszę o szerszy opis.
Co z licznikiem?
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
rombignat
03.05.2019, 15:26
Ja już ponad 3 godz czekam aż się gra wgra . Jedno naprawicie , drugie psujecie .
robak181818
03.05.2019, 15:47
Co z licznikiem?
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Szerszy opis: Po konserwie nie ma nowych zadań związanych z wydarzeniem wielkanocnym bo nie można się zalogować do gry. Mam nadzieję, że pomogłem więc: DO ROBOTY!
Co z licznikiem?
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Szerszy opis:
Przed konserwacją licznik zadania wielkanocnego pokazywał 1 dzień 19 godzin 0 minut do odblokowania kolejnego zadania. Obecnie mamy kilka godzin po dzisiejszej konserwacji, a licznik dalej pokazuje 1 dzień 19 godzin 0 minut. No jak na moje oko to coś tutaj nie działa. :P
MarekMiecznik
03.05.2019, 18:06
u mnie licznik pokazuję 2 dni 5h zadanie wisi w oczekujących ( a jest to trzeci łańcuch) czyli jakby te oczekujące nie wskakuje po skończeniu poprzedniego pytanie czy za 2 dni wskoczy a czwarty łańcuch będzie jako oczekujące i odpali się 24h przed końcem eventu
NautilusNemo
03.05.2019, 20:11
Witam serdecznie!
Bardzo proszę o informację, jak wygląda sytuacja po dzisiejszej poprawce.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Co z tego że łańcuch się odblokował jak większość graczy (w tym ja) mamy co najmniej dwa dni w plecy z zadaniami!
Dalewuja
04.05.2019, 08:50
U mnie pojawiło się zadanie Pomocnik Wielkanocnego, ale nie ma żadnego licznika. Zadanie jest oczekujące, a jak najeżdżam kursorem na pierwszą część "Oszustwo", pokazuje "Aby odblokować zadanie, należy spełnić następujące warunki: [undefined text]". Kiedy więc to zadanie się rozpocznie?
U mnie wisi Pisankowy Zaklad jako oczekujące bez licznika .
Nie wiem co zrobić skasować?
Agniesia1604
04.05.2019, 18:53
u mnie też zadanie oczekujące i nie chce się załączyć zadanie: Odzyskaj wspomnienia
Penelopa czy to jest ok?
https://zapodaj.net/7da5f2c72c8a5.png.html
pretor29
04.05.2019, 19:09
jeszcze z 4 konserwy i pewnie im sie uda .. albo ktorys z graczy podrzuci im pomysl jak to rozwiazac
Shadow_mk
04.05.2019, 21:42
zaliczyć wszystkim wszystkie ciągi zadań do osiągnięć i dać za nie nagrody i powodzenia w łataniu jest prawie rok przed następnym wydarzeniem tego typu :)
ale coś czuje ze bliskie programistom BB będą słowa słowa martina ...
A mogłem być hydraulikiem,
klientów miałbym bez liku,
ale mnie się zachciało
pisać programy w BASIC-u.
Programuję w .Necie
już trzecie stulecie,
bo kto się w PHP-ie połapie?
I zmierzam do celu
z użyciem SQL-u
pod Microsoft Windows Vista.
GreenLands
05.05.2019, 00:18
Brak licznika nadal, konserwa nic nie wniosła...
zadania sa/ ale jak je zrobic o to jest pytanie.......wisza w oczekujacych brak licznika:)))))))))))
ja miałem normalny czas po 1 konserwie i dziś, "zaginione pisanki" wykonam i tyle, będzie zaliczone.
U mnie licznik stanął na 1h i stoi :)
pelemele
05.05.2019, 21:23
Po odliczeniu licznika,"pisankowy zakład" został odblokowany, jednak po zaliczeniu zadania, następne (zaginione pisanki) wisi bez żądnego licznika ???
Baaaaardzo słabe.
Jakieś rozwiązanie, propozycje???
roninmaris
06.05.2019, 13:51
Z tego co czytam na czacie w grze to u wielu graczy, ze mną włącznie :( zaginione pisanki wiszą w oczekujących bez możliwości zrobienia czegokolwiek, no chyba że ktoś zechce je anulować, a ze strony BB żadnego odzewu
BB_Penelopa
06.05.2019, 15:24
Witam serdecznie!
Zgodnie z założeniami gry zadanie powinno uruchomić się po 5 dniach od aktywowania się poprzedniego łańcucha zadań, a dokładny czas wskazywany jest przez licznik przedstawiony w zadaniu "Przygotowanie do Wielkanocy".
Jeśli zadanie nie zostało uruchomione po 5 dniach lub gdy nie ma zadania "Przygotowanie do Wielkanocy" bardzo proszę o kontakt z naszą pomocą techniczną wraz z przesłaniem zrzutów ekranu przedstawiającym aktywne zadania w Księdze zadań oraz osiągnięcia dotyczące zadań wielkanocnych. Jeśli w Księdze zadań znajduje się również zadanie "Przygotowanie do Wielkanocy", proszę o wykonanie także zrzut pokazującego licznik.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
IrosConrad
06.05.2019, 15:28
U mnie wisi Pisankowy zakład, brak licznika.
Witam serdecznie!
Zgodnie z założeniami gry zadanie powinno uruchomić się po 5 dniach od aktywowania się poprzedniego łańcucha zadań, a dokładny czas wskazywany jest przez licznik przedstawiony w zadaniu "Przygotowanie do Wielkanocy".
Jeśli zadanie nie zostało uruchomione po 5 dniach lub gdy nie ma zadania "Przygotowanie do Wielkanocy" bardzo proszę o kontakt z naszą pomocą techniczną wraz z przesłaniem zrzutów ekranu przedstawiającym aktywne zadania w Księdze zadań oraz osiągnięcia dotyczące zadań wielkanocnych. Jeśli w Księdze zadań znajduje się również zadanie "Przygotowanie do Wielkanocy", proszę o wykonanie także zrzut pokazującego licznik.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
A w odpowiedzi na pytanie do supportu dostanę standardowe: "Proszę wyczyścić cache przeglądarki". xD
Dalewuja
06.05.2019, 18:16
Na ogólnej (międzynarodowej) stronie na Fejsbuku, powiedzieli mi, że są świadomi tych błędów i nad nimi pracują.
U mnie wiszą Zaginione pisanki. Licznika również brak
U mnie wisi Pomocnik Wielkanocnego Zajączka. Odliczania brak. Zaznaczam, że od początku eventu jestem codziennie w grze. Support po wymianie ok 10 maili stwierdził, że błąd jest już znany (i może programiści coś z tym zrobią, ale nie ma pewności). We wszystkich wcześniejszych odpowiedziach próbowali mnie zbyć, twierdząc że wszystko jest ok i po prostu muszę czekać ... lol :D
Dalewuja
07.05.2019, 10:19
U mnie wisi Pomocnik Wielkanocnego Zajączka. Odliczania brak. Zaznaczam, że od początku eventu jestem codziennie w grze. Support po wymianie ok 10 maili stwierdził, że błąd jest już znany (i może programiści coś z tym zrobią, ale nie ma pewności). We wszystkich wcześniejszych odpowiedziach próbowali mnie zbyć, twierdząc że wszystko jest ok i po prostu muszę czekać ... lol :D
Ach, no to wygląda na to, że wydarzenie zakończy się za 3 dni, a my zadań nie zdążymy zrobić. No cóż...
szpadajek
07.05.2019, 10:31
Brak licznika, zadanie w oczekujących od kilku dni, osiagniec nie zalicze, magazynu nie podniosę. Dziekuje BB za kolejny wspanialy bezbledny ewent.
Brak licznika, zadanie w oczekujących od kilku dni, osiagniec nie zalicze, magazynu nie podniosę. Dziekuje BB za kolejny wspanialy bezbledny ewent.
U mnie tak samo to wygląda, napisałam do supportu - brak odpowiedzi :D
Shallyang
07.05.2019, 16:12
Zaginione pisanki zaginęły tak skutecznie w nieznanej bliżej otchłani, że aż zadanie na nie oczekuje bez licznika. Może support je odnajdzie za rok :p
Dalewuja
07.05.2019, 17:00
Odpowiedź od supportu:
"Wygląda to na znany błąd gry. W tym przypadku mogę zalecić jedynie czekanie na ewentualną naprawę przez programistów gry. Sprawa została już im zgłoszona."
Czyli zadania można usunąć, bo i tak do końca wydarzenia zostały tylko trzy dni.
Shallyang
07.05.2019, 18:11
Dostałam dokładnie tą samą odpowiedź. Znaczy ctrl+c ctrl+v
pretor29
07.05.2019, 20:17
niczego bb nie naprawi i nic z tym nie zrobi , event sie konczy i tyle ...
Heniek300
08.05.2019, 02:01
u mnie też wisiały zaginione pisanki, ok 10 dni, ruszył nowy ciąg zadań a tamto dalej wisiało, dzisiaj je anulowałem licząc, że może coś to pomoże i ruszy od nowa, ale widzę to nienaprawialny bug gry, zadania z tego ciągu ja dam rade zrobić w 24 h, ale nici z tego jeżeli zadanie nawet nie ruszyło, magazyn mam podniesiony, ale te 320 pisanek by mi się przydało do ostatnich zakupów z sklepu
Agniesia1604
08.05.2019, 06:30
i u mnie ta sama odpowiedź, a gdy próbowałam na nią odpowiedzieć po około 6 godzinach to dostałam:
"dziękujemy za kontakt z działem obsługi klienta The Settlers Online.
Wygląda na to, że próbujesz odpowiedzieć na zgłoszenie, które zostało już zamknięte i uznane za rozwiązane. Prosimy o utworzenie nowego zgłoszenia.
Jeśli nowe zgłoszenie zostanie utworzone, ale chcesz kontynuować korespondencję z poprzedniego zgłoszenia, prosimy o załączenie numeru ID poprzedniego ..."
Także sami zamykają zgłoszenie uznane za zamknięte- przyjęto i zamknięto.
BB_Penelopa
08.05.2019, 15:40
Witam serdecznie!
Dziękuję za wszystkie Wasze raporty, bardzo nam pomogły. Jednak w dalszym ciągu pracujemy nad rozwiązaniem. Jak zapewne zauważyliście, zbliża się koniec wydarzenia. Chcielibyśmy poinformować, że możecie zbierać Pisanki w Paski poprzez przygody / handel i inne czynności. Jeśli chodzi o brakujące zadanie, rozważamy różne rozwiązania (Nie wszystkie związane są z Fazą Usuwania), które różnią się od siebie i zastanawiamy się nad najlepszym.
Dlatego prosimy o cierpliwość i trochę czasu. Zastanowimy się, jakie kroki podjąć i będziemy informować Was na bieżąco.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
Maximilus
08.05.2019, 23:23
Ja się pytam gdzie moje wielkanocne zadanie "zaginione pisanki" !!!
MauraMaud
09.05.2019, 04:10
Moje zadanie zaginione pisanki wisi sobie w zadaniach oczekujących od 4 jak nie 5 dni. I nic. Kontakt z supportem wygląda jak powyżej. Tratata dziękujemy za informacje, przekazaliśmy informacje dalej i nic... Jak wisiało to wisi a kto mi odda pisanki które prawdopodobnie stracę za nie zrobienie zadania (bo po 3 dniach od pierwszego kontaktu z supportem nie zmieniło się nic).
Franciesco
09.05.2019, 07:55
"Nie mamy pana płaszcza i co nam pan zrobi?" - "No patrz, cham się uparł i daj mu"
Dalewuja
09.05.2019, 10:25
A specjalny magazyn prowiantu też nam ulepszycie do poziomu 6, Penelopo?
kinia19910
09.05.2019, 14:47
A specjalny magazyn prowiantu też nam ulepszycie do poziomu 6, Penelopo?
a co ma prowiant do zadań? i od kiedy on jest upgradowalny?
Wyboldowanie cytowanego tekstu moje
Witam serdecznie!
Dziękuję za wszystkie Wasze raporty, bardzo nam pomogły. Jednak w dalszym ciągu pracujemy nad rozwiązaniem. Jak zapewne zauważyliście, zbliża się koniec wydarzenia. Chcielibyśmy poinformować, że możecie zbierać Pisanki w Paski poprzez przygody / handel i inne czynności. Jeśli chodzi o brakujące zadanie, rozważamy różne rozwiązania (Nie wszystkie związane są z Fazą Usuwania), które różnią się od siebie i zastanawiamy się nad najlepszym.
Dlatego prosimy o cierpliwość i trochę czasu. Zastanowimy się, jakie kroki podjąć i będziemy informować Was na bieżąco.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
To, ze mozna zbierac pisanki na inne sposoby, nie zmienia faktu, ze osoby z tym bugiem nie beda mogly zrobic Osiagniec i (przynajmniej u niektorych graczy) podniesc magazynu na maksymalny level.
O cierpliwosc to mozna bylo prosic 21 kwietnia... Zostaly juz tylko niecale dwie doby do konca obecnej fazy. Nie macie juz nadmiaru czasu na "zastanawianie sie" nad tym, co z tym fantem zrobic.
Powinniscie (to uwaga w pierwszej kolejnosci do tworcow gry, ale rowniez do zespolow BB, i glownego, i lokalnych/narodowych) jednak bardziej doceniac fakt, ze jest tak wielu Nadal lojalnych graczy codziennie sie logujacych do tej gry.
W obecnej chwili to juz bardziej pora na podjecie decyzji o tym, jak zamierzacie zrekompensowac zarowno stres jak i brak osiagniec/pisanek/lvlu magazynu tym osobom, ktore borykaja sie z tym problemem...
PS. Nie, mnie to na szczescie nie dotyczy, ale paru moich znajomych ma wiszace zadania - i w pelni rozumiem ich frustracje.
MalyMotylek
10.05.2019, 11:28
Cały czas wisi mi w oczekujących "Pomocnik...".
Pisałem do supportu i zostałem odesłany do forum. Istne mistrzostwo świata.
Chciałbym też zobaczyć kogoś kto zebrał 30 - 40 k pisanek, by kupić wszystko co można z wydarzenia. - Mistrzostwo Świata nr II.
pretor29
10.05.2019, 12:20
nie masz zebrac masz kupic za klej jaknajwiecej :)
SirAdamsPL
10.05.2019, 15:59
Może na zakończenie tego eventu wszystkim nabiją zadanie jako zaliczone wszystkim tym którzy mają wszystko inne wykonane. Jest to jakiś sposób na rozwiązanie problemu.
Może sposobem na to jest naprawienie buga i wydłużenie odpowiednio eventu o kilka dni
pretor29
10.05.2019, 19:31
juz event sie konczy weekend jest wiec nic nie naprawia ... granie na zwloke
kinia19910
10.05.2019, 19:38
Chciałbym też zobaczyć kogoś kto zebrał 30 - 40 k pisanek, by kupić wszystko co można z wydarzenia. - Mistrzostwo Świata nr II.
Żeby kupić wszystko trzeba było zebrać ~~ 67-68 k, więc zebranie połowy z tego jest wykonalne. Poza tym nikt nie powiedział, że masz kupić wszystko...
MauraMaud
11.05.2019, 05:10
No i event się kończy za jakieś 4-5 godzin. Zaginione pisanki jak wisiały przez cały tydzień tak dalej wiszą. Ciekawe co i czy w ogóle z tym zrobicie cokolwiek. Gratuluje obsługi klienta, jest na prawdę na wysokim poziomie, tak wysokim że nie może się wygrzebać z dołka.
Event kończy się za 15 minut i ja też jakoś rozwiązania nie widzę a problem zgłosiłem już 28.04, wtedy wmawiano mi że jest wszystko ok. Teraz magazynu nie podniosę bo brakuje mi dokładnie tego 1 łańcucha i pkt bonusu za 4, ciekawe co z tym zrobią. Niektórzy się tu mądrzą że przecież nikt nie każe, nie może i nie ma zrobić wszystkiego, to fakt, ale chyba szanse wszyscy powinni mieć takie same??
Maximilus
11.05.2019, 09:48
No niestety w tym evencie nie było mi dane zaliczyć zaginionych pisanek bo jakoś mi je wycięło i nie miałem ich w zadaniach. Jakaś nędza !
szymongrad
11.05.2019, 09:49
Również zgłosiłem oczekujące zadanie pisankowy zakład. Event kończy się za 10min i nadal zadanie jest zablokowane.
szymongrad
11.05.2019, 10:31
Czy jest szansa żeby tą ilość pisanek które można było zdobyć za ciąg zadania można było otrzymać do końca tygodnia?
Mnie tam te pisanki mniej bolą niż brak ulepszenia magazynu, za ostatni ciąg byłoby 25 + premia 100 za komplet, dokładnie tyle brakło do ulepszenia na kolejny poziom. Czy to jest fair? No jakoś nie sądzę, suport odsyła do tego wątku i zamyka zgłoszenia więc nawet odpowiedzieć się nie da, brawa, po prostu brawa!!!
Gardlogryz_DeMon
11.05.2019, 13:07
Kiedy oficjalne stanowisko w temacie zgłoszonego błędu i rekompensat?
Pisanie do supportu kończyło się informacją że znają problem. Obawiam się że teraz zaczną odpisywać .... problem już nie występuje :D
pretor29
11.05.2019, 14:02
bledu juz nie naprawia bo nie potrafia , dadza jakas rekompensate i tyle , szkoda slow
Karister
11.05.2019, 17:39
Ja bym się nie łamał. Przeproszą, machną promo +100% i się dokupi brakujące pisanki. :D Dwa lata temu w event wielkanocny nie dawali za to kupionych klejnotów. Dali je tydzień po evencie, jak zniknęły itemy wielkanocne z oferty. :D W ramach przeprosin 3 dni premium. Wooohoo!
NautilusNemo
11.05.2019, 19:08
I tak oto kolejny raz BB pokazało gdzie ma graczy i na jakim poziomie to my gracze wobec BB jesteśmy!
Rzucą jak to już wspomniano kilka klejek na pocieszenie i tyle będzie z zadaniem, którego już nie zobaczymy.
W przyszłym evencie tez coś się popsuje. Nie martwmy się.
szymongrad
12.05.2019, 10:46
Jakieś informacje dotyczące rekompensaty?
BB_Penelopa
16.05.2019, 13:06
Witam serdecznie!
Wkrótce zostaną wysłane małe paczki z prezentami, aby zrekompensować utracone nagrody.
BB_Penelopa
17.05.2019, 14:21
Witam serdecznie!
Rekompensata została wysłana - sprawdźcie skrzynki w grze! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
szymongrad
17.05.2019, 17:29
Nie można to nazwać rekompensatą
Ta rekompensata nawet nie jest warta 10% tego co się straciło z 1 łańcucha zdań. Nawet bym nie pomyślał, że można być tak oderwany od realiów gry żeby rzucać takie ochłapy.
pretor29
17.05.2019, 19:24
penelopa na co komu taka rekompensata ? chyab se jaja robicie , lepiej kolejny event przygotujcie bez bledow a nie potem w smieszny sposob rekompensujcie cokolwiek ...
szymongrad
17.05.2019, 20:43
za łańcuch zadań można było kupić np pływający dom i to mogłaby być rekompensata
MauraMaud
18.05.2019, 00:35
To ma być rekompensata? Chyba sobie z ludzi pisanki robicie. Odkrywcy mi takie barachło przynoszą bez łaski (i to w ciągu 24 godzin a nie po dwóch tygodniach w ramach wielkiej łaski). Jeszcze żeby to było coś czego używam a nie sam szmelc który zajmuje miejsce w menu gwiazdy. To co ludzie stracili na tym łańcuchu było więcej warte niż te ochłapy które daliście. Nie wiem idźcie na jakieś szkolenie gdzie wam przypomną albo was nauczą podejścia do klienta bo przy takim podejściu to wam się towarzystwo zawinie gdzie indziej. Rekompensata, której wartość jest niewspółmierna do poniesionych strat... w pracy by mnie wyśmiali jakbym coś podobnego zaoferowała klientowi. Śmiech na sali.
ta rekompensata to żal.pl, a myślałam, że po tej fajnej rekompensacie walentynkowej ktoś się czegoś nauczył
MOD_Victoria
24.05.2019, 15:44
Dzień dobry!
Opisywany problem związany jest z Wydarzeniem Wielkanocnym 2019 (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46325) i został rozwiązany podczas ostatniej aktualizacji: (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46401)
Punkty osiągnięć za łańcuchy zadań eventowych zostały przyznane graczom, którzy byli aktywni podczas wydarzenia, ale nie mogli ich ukończyć.
W związku z tym każdy może podnieść Pojemny Magazyn do odpowiedniego poziomu, zależnie od tego ile osiągnięć wykonał w czasie trwania eventu.
https://ubistatic-a.akamaihd.net/0034/int/forum/pictures/2016_easter/DD/achievement_building_levels/spacious_warehouse_1000_01.png
Temat zamykam i przenoszę do archiwum.
Pozdrawiam
MOD_Victoria