PDA

Zobacz pełną wersję : Gra ✘ Grupowe wysyłanie specjalistów

theobibok
03.04.2019, 10:57
Witam,

W grze ostatnimi czasy mam sporą ilość nowych specjalistycznych budynków, generałów, geologów, odkrywców, itp.
Robi się tego pomału dużo, a będzie zapewne jeszcze więcej. Ja jednak chciałbym się skupić na coraz większej liczbie specjalizujących się w dane dziedzinie geologów i odkrywców.
Jak dla mnie przydały by się dwa dodatkowe budynki, które w pewien sposób uprościły by zarządzanie specjalistami.
Każdy albo prawie każdy wie co to jest grupowanie i jak wygodnie pracuje się na grupach w różnych dziedzinach.
Wyjaśnię tylko na przykładzie geologów, ale analogicznie to samo zrobiłbym dla odkrywców - dlatego mowa o 2 budynkach.
A teraz krótko i na temat o co mi chodzi (nazwy i opisy robocze):
Ciągłe wybierani i klikanie całej masy specjalistów jest czasochłonne i nudne, nie mówiąc o zużyciu klawisza myszki :p
Wprowadziłbym budynek o nazwie Centrum Geodezji.
Interfejs budynku byłby podzielony na dwie sekcje jak w górnym oknie załączonego obrazka. Pierwsza to sekcja wysyłania grupy poszukiwawczej, druga to jej tworzenie.
Po wybraniu budynku wybieramy sekcję tworzenia określonej grupy np. kamienia. Wówczas pokazuje się nam dolne okno z załączonego obrazka.
Tam wybieramy skład grupy (tak jak wybieramy skład generałów na przygodę). Po zatwierdzeniu składu okno się zamyka.
Teraz po wybraniu w pierwszej sekcji Centrum Geodezji ikony znajdź złoże kamienia. Na poszukiwanie zawsze leci cała zapisana grupa tj. w przypadku przedstawionym na obrazu 5 geologów. Od teraz nie musimy (choć możemy) korzystać z osobna z każdego geologa. Tylko wybierać budynek centrum geodezji i wysyłać jednym kliknięciem grupy na interesujące nas złoża. Tak samo grupujemy geologów pod inne złoża. I jest to zapisane do czasu aż sobie ich ponownie nie przegrupujemy według innych preferencji/potrzeb.

Tu sprawa otwarta i do analizy bo trzeba by też założyć czy dany geolog może być członkiem tylko jednej grupy czy kilku. Jeśli jednej sprawa prosta bo po dodaniu do danej grupy nie będzie go można wybrać przy tworzeniu kolejnej. Jeśli będzie mógł być w kilku to może działać na zasadzie, która grupa została wysłana wcześniej w tej uczestniczy w poszukiwaniach, a jak był członkiem innej i została wysłana później to grupa poszukiwawcza poszukuje ale on nie uczestniczy w poszukiwaniach drugiego rodzaju złoża.

Identyczny sposób działania widziałbym dla drugiego budynku z odkrywcami np. jakiegoś Centrum Odkrywczego.

Poniżej link do obrazka: https://prnt.sc/n6si9s

Generalnie może być to rozwiązane inaczej byle w jakiś sposób ułatwić zarządzanie coraz większą flotą geologów i odkrywców. Bo klikanie po 10,40,70 (kto ile ma) razy w geologów/odkrywców i wysyłanie ich na tą samą misje jest nudne jak flaki z olejem, wolałbym zrobić przygodę w tym czasie :)

Pozdrawiam,
Obi

Zolw2012
03.04.2019, 11:06
w tso tools to masz ;)

bm52
03.04.2019, 11:11
Jestem za takim rozwiazaniem bo TSO zaczyna przypominać Farmeramę

Blackice
03.04.2019, 11:21
nie trzeba aż tak tego rozbudowywać, wystarczyłby zwykły multiselect i przycisk wyślij po kliknięciu którego pojawia się standardowe okienko gdzie i po co ... ale że ładny obrazek to dam na tak :)

theobibok
03.04.2019, 11:39
@Blackice

Generalnie może być to rozwiązane inaczej byle w jakiś sposób ułatwić zarządzanie coraz większą flotą geologów i odkrywców.

:)

Arsen_Lupen
03.04.2019, 11:50
Dobry pomysł na zapanowanie nad masą geologów i odkrywców - tylko jeszcze żeby mogło się to odbywać w trybie automatyczny było by świetnie :))

set2g
03.04.2019, 14:38
Jak najbardziej na tak :)

A nazwa Instytut Geologii niż geodezji, to trochę odrębne dziedziny :P

Gomoria
03.04.2019, 18:57
Jestem na taaak:)))

Wichun
04.04.2019, 08:12
Jestem na tak

jankowal333
04.04.2019, 08:54
tak

Milady84
04.04.2019, 18:27
Zagłosowałam na tak. Ale znając BB to po wykonaniu odkrywcy będą znajdować złoża, a geolodzy przygody:)

sparkz
04.04.2019, 20:46
Generalnie może być to rozwiązane inaczej byle w jakiś sposób ułatwić zarządzanie coraz większą flotą geologów i odkrywców. Bo klikanie po 10,40,70 (kto ile ma) razy w geologów/odkrywców i wysyłanie ich na tą samą misje jest nudne jak flaki z olejem, wolałbym zrobić przygodę w tym czasie :)

Gra jest na takim etapie, ze czasem warto sie zastanowic, czy poszukiwania czegokolwiek generuja na tyle duza wartosc dodana zeby w ogole oplacalo sie w nie klikac. Wtedy problem sam sie rozwiazuje.

Zagłosowałam na tak. Ale znając BB to po wykonaniu odkrywcy będą znajdować złoża, a geolodzy przygody:)

i wszyscy beda przyspieszani umiejetnosciami generalow.

pretor29
05.04.2019, 14:40
tak , z tym ze biora pod uwage umiejetnosci bb to wprowadza to za rok i jeszcze z bledami

Antoni0
05.04.2019, 17:11
ogólnie jak z wysyłką generałów na przygody powinno być ze wszystkimi specjalistami nie zależnie od profesji - mianowicie zaznaczam ilu i jakich i po co i śle masowo jak i geologów tak i odkrywców lub po prostu generałów:) i może w końcu zmniejszycie okienko wysyłania generałów na bardziej przejrzyste bo ten który mamy teraz i tak nas zmusza do przewijania scroolem i zaznaczaniu kolejno jaki generał ma lecieć a jaki nie , gdyby to jednak było w jednym okienku klikam w tych co są mi potrzebni i cześć jak czapka i to są ułatwienia a nie że zanim dojadę do końca okna wysyłania nie wiem czy zaznaczyłem jednego mistrza dwóch czy już zaznaczyłem z rozpędu na trzech A WIĘC TA ANKIETA JEST JAK NAJBARDZIEJ NA MIEJSCU I POWINNIŚCIE CZŁOWIEKOWI ZAPŁACIĆ ŻE ZA WAS ROBOTĘ OGARNIA I DAJE ŻYWE OBRAZKOWE PRZYKŁADY DLA LEPSZYCH ROZWIĄZAŃ GRY:):) choć pewnie za rok ktoś odkurzy starego posta obiboka i zgarnie $ euro $ za pomysł ulepszenia gry od zacnego ciężko zapracowanego grona zespołu BB......:):):):):)

MOD_Victoria
10.06.2019, 18:15
Dzień dobry!

Prosiłabym o zapoznanie się z tym (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46422-Zarządzanie-specjalistami?p=281556#post281556) postem.

Pozdrawiam
MOD_Victoria

xFabianx
03.07.2019, 15:54
Witam jestem jak najbardziej za uproszczeniem wysyłania odkrywców,gelogo i innych specjalistow bo ciagle klikanie pojedyncze jest nuzace i zabiera czas a przybywa tego z kazdym eventem bylbym za pomyslem kolegi by to usprawnic by prosciej dalo sie ich wysylac na okreslone zadania np grupowanie ich lub jakas klasyfikacja ze np dwoma ,trzema klikami da sie ich wyslac bo na dluzsza mete przycisk myszy zastrajkuje :) a juz nie mowiac jak ktos korzysta z touchpad

zjadaczasu
18.07.2019, 14:06
Tracę w idiotyczny sposób masę czasu na bezmyślne klikanie w specjalistów, zwłaszcza, że za tyle lat gry już ich się sporo uzbierało. Zniechęca to do gry i budzi złość. Jestem fanką The Settlers od zawsze, na półce stoją zabytkowe już pudełeczka i cieszą. Ale czas to coś, czego nie kupisz i każda minuta życia zużyta na idiotyczne klikanie jest zmarnowana. Powiecie, to nie graj. Nie. Świat idzie z postępem i mechanika gry też musi. Rezultatem archaicznego sposobu wysyłki specjalistów jest coraz większe zniechęcenie.

Robalus
19.07.2019, 00:11
Zzzaaaaa

ArturGrab
19.07.2019, 09:01
Z generalicją potrafili jakoś to zrobić a pod czas eventu wysyłanie masy odkrywców jest już nudne.
Jestem jak najbardziej na TAK, ale pomysł chyba już był i jakoś BB się nie odniosło do niego.

Pas_Ratunkowy
22.07.2019, 19:44
Jestem za. Jak mam ich wysyłać z telefonu albo tabletu to zaczynam się szybciej starzeć :))

scorpion63
02.09.2019, 23:30
Oczywiście, że TAK :)

BB_Penelopa
03.09.2019, 12:14
Witam serdecznie!

Jak już niejednokrotnie pisałam, pomysły związane z jakąkolwiek automatyzacją nie zostaną zrealizowane.

Pozdrawiam serdecznie!
BB_Penelopa

konkur4
03.09.2019, 13:16
Witam serdecznie!

Jak już niejednokrotnie pisałam, pomysły związane z jakąkolwiek automatyzacją nie zostaną zrealizowane.

Pozdrawiam serdecznie!
BB_Penelopa

To bardzo ciekawe, bo jeszcze przed aktualizacją widziałem w tym wątku aprobatę do głosowania nad ciekawym pomysłem.
Żeby nie było, że mijam się z prawdą:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46297-%E2%9C%98-Grupowe-wysy%C5%82anie-specjalist%C3%B3w
Mataczycie, zacieracie dowody, nie ładnie.

zjadaczasu
03.09.2019, 18:49
Witam serdecznie!

Pozdrawiam serdecznie!
BB_Penelopa

Tu nie ma mowy o automatyzacji. Chodzi o grupowanie specjalistów do wysyłki, a jest taka różnorodność, że i tak będzie to zajmowało sporo czasu.
Mam nadal nadzieję, bo sprawę przyspieszania powrotu generałów po ataku dało się rozwiązać pomimo wcześniejszego sprzeciwu.

Prosimy o możliwość grupowego wysyłania odkrywców i geologów po wybrane dobra.

MOD_Victoria
03.09.2019, 19:23
Tu nie ma mowy o automatyzacji. Chodzi o grupowanie specjalistów do wysyłki, a jest taka różnorodność, że i tak będzie to zajmowało sporo czasu.
Mam nadal nadzieję, bo sprawę przyspieszania powrotu generałów po ataku dało się rozwiązać pomimo wcześniejszego sprzeciwu.

Prosimy o możliwość grupowego wysyłania odkrywców i geologów po wybrane dobra.

Obecnie nie ma takiej możliwości. Niewykluczone, że kiedyś nastąpi zmiana. W tej chwili stanowisko BB w sprawie zarządzania specjalistami jest takie jak w tym (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46422-Zarządzanie-specjalistami?p=281556#post281556) poście.

To bardzo ciekawe, bo jeszcze przed aktualizacją widziałem w tym wątku aprobatę do głosowania nad ciekawym pomysłem.
Żeby nie było, że mijam się z prawdą:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46297-%E2%9C%98-Grupowe-wysy%C5%82anie-specjalist%C3%B3w
Mataczycie, zacieracie dowody, nie ładnie.

Przesadzasz. Nikt tu nie zaciera żadnych dowodów, chyba że to dowód na to, że developerzy gry czasami zmieniają zdanie i uznano ten pomysł za automatyzację. :D Chciałabym tylko zaznaczyć, że pomysły automatyzujące grę są odrzucane od razu.
Spójrz na datę tamtego posta, a potem na datę tego (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46422-Zarządzanie-specjalistami?p=281556#post281556), a stanie się jasne, dlaczego post został skasowany.
To, że podlinkowany post napisałam ja, a nie BB_Penelopa, nie ma żadnego znaczenia, moderatorów jest więcej, jesteśmy w stałym kontakcie z BB (oczywiście mowa o godzinach pracy BB, żeby komuś nie przyszło do głowy mieć pretensje do moderatora o 2 w nocy w przypadku awarii gry) - dotyczy to zarówno moderatorów czatu jak i forum - i dlatego zdarza nam się czasem wklejać na czat na przykład info o niezapowiedzianej, nagłej przerwie technicznej (zwykle są to poprawki jakichś krytycznych błędów) jak również napisać na forum posta w porozumieniu z administratorami i w ich imieniu.

Pozdrawiam
MOD_Victoria

KrasnoludThorin
08.09.2019, 12:51
szkoda że nie przeszło bo fajny pomysł naprawdę trochę te przeklikiwanie na poszukiwanie skarbów i złóż robi się monotonne , ja już czasem nawet nie wysyłam wszystkich odkrywców tylko tych bardziej wyszkolonych, no ale głos oddałem może jednak coś się zmieni.

BB_Penelopa
11.09.2019, 13:08
szkoda że nie przeszło bo fajny pomysł naprawdę trochę te przeklikiwanie na poszukiwanie skarbów i złóż robi się monotonne , ja już czasem nawet nie wysyłam wszystkich odkrywców tylko tych bardziej wyszkolonych, no ale głos oddałem może jednak coś się zmieni.

Na chwilę obecną nie ma na to szans.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

chrisoset
17.09.2019, 05:39
może zamiast ucinać kolejny pomysł, wzielibyście przykład z niemieckiego BB, a może nawet zaczęli się wewnętrznie komunikować?
bo głupio, gdy gracze wiedzą więcej od administracji
wyslanie geologow jednym kliknieciem to taka sama automatyzacja jak zaakceptowanie kilkudziesięciu wiadomosci z lupami czy odpalenie 30 premek rynkiem, a przeszlo, prawda?
na niemieckim forum jest podobny pomysł i nie ma kategorycznego NIE, a pozwolono graczom wykuwać pomysł i wątek ma już 36 stron:
Ulepszone zarządzanie odkrywcami / geologami (https://forum.diesiedleronline.de/threads/133092-%E2%98%85-Spezialistenb%C3%BCro-Verbesserte-Verwaltung-von-Entdeckern-Geologen-und-ihren-Funden)

łatwo się zarządza niemal pustym forum, ale nie o to chyba chodzi

Androm3da
18.09.2019, 09:24
Witam serdecznie!

Pozdrawiam serdecznie!
BB_Penelopa

Jaka znów automatyzacja ? automatyzacją można by nazwać wtedy, kiedy była by możliwość wysyłania odkrywców w kolejce co mają szukać najpierw a co potem, to po prostu ułatwienie gry, nie ma mowy o automatyzacji, bo jednak trzeba wejść do gry i ich wysłać. Do BB nie dociera fakt że przez tyle lat uzbierało się ponad 40+ odkrywców czy nawet blisko 50, a wysłanie każdego na cokolwiek to 4 kliknięcia myszką, codziennie to kilkaset kliknięć.
Tak jak napisał @chrisoset, podobnie jest zaakceptowaniem kilkudziesięciu wiadomości z dropami czy raportami, automatycznie nie są dodawane do magazynu czy do gwiazdy, trzeba wejść do gry, zaznaczyć je i kliknąć, to także ułatwienie gry.

KrasnoludThorin
11.10.2019, 18:37
może zamiast ucinać kolejny pomysł, wzielibyście przykład z niemieckiego BB, a może nawet zaczęli się wewnętrznie komunikować?
bo głupio, gdy gracze wiedzą więcej od administracji
wyslanie geologow jednym kliknieciem to taka sama automatyzacja jak zaakceptowanie kilkudziesięciu wiadomosci z lupami czy odpalenie 30 premek rynkiem, a przeszlo, prawda?
na niemieckim forum jest podobny pomysł i nie ma kategorycznego NIE, a pozwolono graczom wykuwać pomysł i wątek ma już 36 stron:
Ulepszone zarządzanie odkrywcami / geologami (https://forum.diesiedleronline.de/threads/133092-%E2%98%85-Spezialistenb%C3%BCro-Verbesserte-Verwaltung-von-Entdeckern-Geologen-und-ihren-Funden)

łatwo się zarządza niemal pustym forum, ale nie o to chyba chodzi

no pozwolono ale co z tego jak i tak narazie nie ma jak widać woli wprowadzenia tego , myślę że Penelopa nie ucina tematu tylko zaoszczędza nam zbędnej polemiki :D
ps. no trudno najwyżej dostaniemy cieśni nadgarstków od klikania :PP

ibiss1
15.10.2019, 08:38
Witam. Przecież nam chodzi o rozwiązanie podobne do rozwiązania jakie zostało zastosowane w przypadku wysyłki generałów. Poziom irytacji wzrasta wraz z każdym dodanym odkrywcą. Moje morale maleje za każdym razem jak zaczynam wysyłkę odkrywców.

Cysiek85
15.10.2019, 20:57
Rozwija gre co event sa nowi odkrywcy. Dochodzi do tego że mamy całą armie odkrywców. Stąd moje ponowne pytanie, kiedy w końcu będzie takie usprawnienie, że będzie można zaznaczyć wszystkich odkrywców na raz i wybrać na co ich wysłać. bo klikanie każdego z osoba jak ma sie ich 40 i przybywa nowych jest chore. TO samo dotyczy rynku kiedy będzie można odnowić oferte jednym kliknieciem?? tak cięzko to zrealizować ?? a jakie ułatwienie w grze

MOD_Zeus1
15.10.2019, 21:57
Witaj

BB nie wspiera pomysłów z dużą dozą automatyzacji w grze :)
Klikasz do skutku :)

Pozdrawiam

Wiechu28
15.10.2019, 22:07
to może chociaż oddzielna zakładka dla odkrywców w menu gwiazdy??

gosiaj
16.10.2019, 22:29
a skąd miejsce na nowe budynki ?:)

KrasnoludThorin
01.12.2019, 14:29
Witaj

BB nie wspiera pomysłów z dużą dozą automatyzacji w grze :)
Klikasz do skutku :)

Pozdrawiam

Co do tego mam jednak wątpliwości :D bo jednakoż niewyczerpalne kopalnie za klejki to spora dawka automatyzmu do gry :D:D:D a zakładka wyślij grupe danych odkrywców na takie poszukiwania a inną grupe tych samych na inne byłaby jedynie półautomatyzacją i lepiej zarezerwanym czasem w grze. Dlatego jednak chciałbym pociągnąć temat bo odkrywców ciągle przybywa myślę że taki pomysł prędzej czy później będzie musiał zostać wprowadzony dlatego może lepiej wcześniej :))

Cesarstwo_Cezara
01.12.2019, 14:57
Witajcie Sz.P!
Zwracam się z uprzejmą prośbą aby w Tawernie przybyło innych członków do wysp! Jedynie każda Tawerna się rozpada.
Z poważnieniem!
Cesarstwo Cezara.

BAXIOR
01.12.2019, 18:44
jestem za po przeczytaniu 1 zdania

RedJul
01.12.2019, 20:42
Automatyzacja – znaczne ograniczenie lub zastąpienie (proces zastępowania) ludzkiej pracy fizycznej i umysłowej przez pracę maszyn działających na zasadzie samoregulacji i wykonujących określone czynności bez udziału człowieka (czyli samoczynnych).(wikipedia)
Nie ma tu zastępowania pracy człowieka a ograniczenie ilości kliknięć które ma wykonać.
Dlatego nie nazwał bym tego automatyzacją a optymalizacją.
Można było zoptymalizować wysyłkę generałów to zoptymalizujmy wysyłkę geologów i poszukiwaczy.

YouRQ
02.12.2019, 00:36
Ja od roku prawie nie robię przygód bo co wejdę na grę to zanim wyklikam odkrywców to się odechciewa klikać dalej.

criss20ster
09.01.2020, 18:15
Witam. Nie wiem czy takowy temat już był za co przepraszam.

Co do pomysłu może można było by wprowadzić do gry opcje taka że się wybiera zaznaczając kategorie tych ludzi(odkrywców, geologów) i jednym kliknięciem można wysłać np na poszukiwanie skarbów bądź złóż kopalnianych a nie jak dotychczas każdego z osobna trzeba klikać.

M0rdechaj
09.01.2020, 18:32
Pomysł był wałkowany wielokrotnie ale BB stanowczo go odrzuca, jako automatyzacje gry.

criss20ster
09.01.2020, 18:40
Bez sensu to znacznie ułatwia parce w grze (wybierasz 5 geologów i wysyłasz np na węgiel poszukiwanie ) a nie za każdym razem osobno klikanie

Ranhea
10.01.2020, 10:52
Po pierwsze, jak napisal juz M0rdechaj...
A po drugie, pomysly zmian w grze maja miec ankiete, bez niej zaraz Ci i tak zamkna ten watek...

set2g
12.01.2020, 13:26
To jest tak oczywiste i powinno już downo być wprowadzone. Osobiście myślałem że po dodaniu masowego wysyłania generałów na przygodę, czymś naturalnym będzie usprawnienie wysyłania odkrywców, ale cisza.

criss20ster
12.01.2020, 18:33
A ktos wie jak stworzyc ta ankiete ?

Jurek12345
12.01.2020, 18:44
A ktos wie jak stworzyc ta ankiete ?

https://forum.thesettlersonline.pl/threads/37669-Poradnik-Jak-doda%C4%87-ankiet%C4%99

criss20ster
12.01.2020, 18:48
https://forum.thesettlersonline.pl/threads/37669-Poradnik-Jak-doda%C4%87-ankiet%C4%99

Dziękuje. Ankieta dodana oddawajcie głosy. Dziękuje

ArturGrab
13.01.2020, 17:36
Nawet jak będziesz miał 100 głosów za i będzie to 100% to nie licz na wprowadzenie tego na normalne serwery, oni robią co chcą a dobre pomysły wrzucają do kosza.

MOD_Ares
14.01.2020, 21:11
Witajcie,

BB nie wspiera pomysłów z automatyzacją z gry.

Proszę zapoznać się z tym (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46422-Zarz%C4%85dzanie-specjalistami?p=281556#post281556) tematem.

Pozdrawiam
Mod_Ares

Mistamus
15.01.2020, 13:16
BB nie wspiera pomysłów z automatyzacją z gry.

Wyjaśnij proszę, dlaczego hurtowe wysyłanie generałów na przygodę nie jest automatyzacją gry, a hurtowe wysyłanie odkrywców czy geologów już tak?
Już tu nieraz ludzie pisali - o automatyzacji można by było mówić, gdyby była opcja "Po zakończeniu poszukiwań wyślij na kolejne" albo "Wyślij na poszukiwania o określonej godzinie", naprawdę nikt w BB nie ogarnia tej różnicy? Czy może raczej powód jest taki, że nikt nie wie, jak to zrobić więc wymyślono bezsensowną wymówkę?

BB_Penelopa
15.01.2020, 13:53
Witam serdecznie!

Jak już niejednokrotnie pisałam, pomysł grupowego wysyłania specjalistów nie zostanę zrealizowany ze względu na to, iż staramy się unikać automatyzacji w grze.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Mistamus
15.01.2020, 15:58
Jak już niejednokrotnie pisałam, pomysł grupowego wysyłania specjalistów nie zostanę zrealizowany ze względu na to, iż staramy się unikać automatyzacji w grze.

Powtórzę, bo widać powyższy post został zignorowany.

Wyjaśnij proszę, dlaczego hurtowe wysyłanie generałów na przygodę nie jest automatyzacją gry, a hurtowe wysyłanie odkrywców czy geologów już tak?
Już tu nieraz ludzie pisali - o automatyzacji można by było mówić, gdyby była opcja "Po zakończeniu poszukiwań wyślij na kolejne" albo "Wyślij na poszukiwania o określonej godzinie", naprawdę nikt w BB nie ogarnia tej różnicy? Czy może raczej powód jest taki, że nikt nie wie, jak to zrobić więc wymyślono bezsensowną wymówkę?

sparkz
15.01.2020, 16:47
o automatyzacji można by było mówić, gdyby była opcja "Po zakończeniu poszukiwań wyślij na kolejne" albo "Wyślij na poszukiwania o określonej godzinie", naprawdę nikt w BB nie ogarnia tej różnicy?

Wez pod uwage, ze to jest firma w ktorej przez lata nie dalo sie zmienic zakresu suwaka uzywanego do ustawiania produkcji w koszarach z 25 na dowolna inna liczbe, bo uniemozliwialy to "wzgledy techniczne".

Naprawde szkoda czasu na dywagowanie odnosnie tego co przerasta ich mozliwosci :)

Mistamus
15.01.2020, 18:05
:D
Nie tylko w koszarach.
Ciekawe, czy się doczekamy naprawy błędu z pocztą.

criss20ster
16.01.2020, 20:18
Jeśli mogę dodać coś od siebie, to jest złe myślenie że gra wpada w automatyzm, to znacznie ułatwia parce w grze a chyba o to Wam chodzi by było jak najwięcej graczy. A nie oszukujmy się w dzisiejszych czasach praca, dom obowiązki nie każdy ma tyle czasu na granie nie samą grą człowiek żyje. Dlatego wprowadzenie takiego rozwiązanie naprawdę pomoże i usprawni grę i gracz pozostanie na dłużej by móc wysłać specjalistów na żądane surowce jakie potrzebuje.

strach
17.01.2020, 10:09
Myślenie bardzo złe. Taki przykład : jest po ostatnich zmianach w sklepie do kupienia dodatkowo odkrywców za ok 50k kleju, ja bym pomyślał o kupnie ale mam ich już ponad 50 i mnie @!#!#$&*...:/ trafia jak mam ich wysyłać. Efekt taki, że nie kupię bo normalnie (po za eventami) ich nie wysyłam bo nie chce mi się klikać.

Ranhea
17.01.2020, 10:11
Myślenie bardzo złe. Taki przykład : jest po ostatnich zmianach w sklepie do kupienia dodatkowo odkrywców za ok 50k kleju, ja bym pomyślał o kupnie ale mam ich już ponad 50 i mnie @!#!#$&*...:/ trafia jak mam ich wysyłać. Efekt taki, że nie kupię bo normalnie (po za eventami) ich nie wysyłam bo nie chce mi się klikać.

Proponuje to cytowac w nieskonczonosc az dotrze ;)

In5an1aC
17.01.2020, 10:30
Weźcie pod uwagę to że dochodzi do tego opcja pomyłki typu chcecie wysłać na poszukiwania przygód ale omyłkowo klikacie wybór ekspedycji, po czym anulujesz i ponownie musisz wejść w menu gwiazdki i kliknąć odkrywce bo niema opcji cofnij... a dwa jeżeli poprawnie wyślecie odkrywce i chcecie następnego to i tak musisz ponownie menu gwiazdy kliknąć i potem odkrywce bo oczywiście przecież nie może być łatwiej tylko miliard kliknięć i teraz nie dość że człowiek ma ich 50 to robi kliknięć 150 a jeszcze dojdą omyłkowo wybrane inne kategorie wysyłania odkrywców i inne takie to wychodzi 300 :PP ehh ale oczywiście dla nich to automatyzm..

sparkz
17.01.2020, 10:40
Efekt taki, że nie kupię bo normalnie (po za eventami) ich nie wysyłam bo nie chce mi się klikać.

przeciez poza eventami i tak ich nie ma sensu po nic wysylac, bo 95% z tego co moga przyniesc nie ma zadnej wartosci.

Jeśli mogę dodać coś od siebie, to jest złe myślenie że gra wpada w automatyzm, to znacznie ułatwia parce w grze a chyba o to Wam chodzi by było jak najwięcej graczy. A nie oszukujmy się w dzisiejszych czasach praca, dom obowiązki nie każdy ma tyle czasu na granie nie samą grą człowiek żyje. Dlatego wprowadzenie takiego rozwiązanie naprawdę pomoże i usprawni grę i gracz pozostanie na dłużej by móc wysłać specjalistów na żądane surowce jakie potrzebuje.

zeby gracz zostal dluzej to w grze powinno byc cos co gracza do niej przyciagnie, mechaniczne tluczenie trywialnych czynnosci ktore prawie nic nie daja czyms takim nie jest, obojetnie czy wykonuje sie to manualnie czy automatycznie.

Aruzus
17.01.2020, 10:56
Proponuje to cytowac w nieskonczonosc az dotrze ;)

czy to czas na akcję #TSOdośćklikaniawodkrywców na FB? albo #NieAutomatyzacjiPromocjiTSO #TakAutomatyzacjiWysyłaniaOdkrywcówTSO, czy coś podobnego? :D
a może dotrze do nich że stracą więcej na paczkach zawierających jako jedną z głównych pozycji pięćdziesiątego, sześćdziesiątego odkrywcę niż wynosi premia za nic-nierobienie, a raczej robienie - trwanie w głupim uporze?

strach
17.01.2020, 23:38
przeciez poza eventami i tak ich nie ma sensu po nic wysylac, bo 95% z tego co moga przyniesc nie ma zadnej wartosci.
Poniekąd masz rację ale jakby był tzw. "automat" to po torby bym ich wysyłał - jedyna wartość dla mnie i mam szkolonych na artefakt tylko po to.

alteja
26.02.2020, 21:54
Witam wszystkich:)

Mam propozycje którą warto rozważyć i będzie dotyczyć Odkrywców. Obecnie odkrywców chcąc wysłać na poszukiwania trzeba każdego z osobna zaznaczyć i wysłać. Moja propozycja, a może zrobilibyście coś takiego że np: Bedzie taka możliwość zaznaczenia przykładowo równocześnie 4 odkrywców i możliwość wybrania na jaki czas chce ich wysłać na 6,12,18 godzin. a Innych odkrywców wyślę na inny czas-dłuższe. Skróci to czas graczowi, bo teraz jest tak że mam odkrywców 26 i strasznie to denerwuje ze każdego z osobna muszę wybrać i wysłać i dać inny czas odkrywania. Myślę że takie udogodnienie przypadnie wielu graczom.
pozdrawiam serdecznie
alteja:)

MOD_Victoria
26.02.2020, 22:29
Cześć!

Prosiłabym o korzystanie z wyszukiwarki lub Zestawienia pomysłów, (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/41541-Zestawienie-pomysłów-i-sugestii) aby nie dublować tematów, oraz o zapoznanie się z bieżącym tematem i tym (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46422-Zarządzanie-specjalistami?p=281556#post281556) postem.

Wątki połączono.

Pozdrawiam
MOD_Victoria

alteja
26.02.2020, 22:43
Chyba nie do końca zrozumiałas o co mi chodzi. Nie dubluje tematu. Chodzi mi o to zeby była taka możliwosc wysyłania odkrywców jak wysyła sie generałow na przygode, rownoczesnie, ale dla odkrywcow taka mozliwosc ze wysylam ich np: na to samo poszukiwanie przykladowo dlugie poszukiwanie skarbow. obecnie nie ma takiej mozliwosci bo musze to robic z kazdym odkrywca z osobna. Rano przed praca nie mam za wiele czasu a taka mozliwosc wyslania wszystkich odkrywcow jednoczesnie to dla mnie super sprawa. Ktos jak nie bedzie chcial kozystac z takiej opcji nie bedzie musial.

nie chodzi mi o to zeby bylo automatyczne wysylanie ale mozliwosc wybrania takiej opcji automat da wszystkich luz z osobna wysylanie.

Marzenka87
26.02.2020, 23:28
To właśnie co opisujesz nazywane jest automatyzacją...miejmy nadzieję, że podejście do tego tematu kiedyś zostanie zmienione ;)

alteja
27.02.2020, 13:48
Mam nadzieje ze BB pomysli nad taka opcja. Dla mnie bylaby ogromna pomoc zaznaczyc sobie kilku odkrywcow i wyslac na to samo poszukiwanie. Mam nadzieje ze cos takiego sie pojawi w grze:)

Dodam jeszcze ze zbieranie znajdek zajmuje sporo czasu i czesto jest tak ze nie zbieram bo wole wyslac odkrywcow na szukanie a to wysylanie tez zabiera bezcenny czas.

Kfiatek6
23.03.2020, 17:49
Podbije, to może dotrze w końcu. Jestem na tak, ale nie do końca ;) Po co dodawać kolejny budynek (miejsca i tak już mało), skoro można to zrobić tak, jak jest z generałami. Klikam na długie poszukiwanie, a potem zaznaczam, których grubasów chce tam puścić.
A i też hurtowe otwieranie tych wiadomości i dodawanie do gwiazdy czy magazynu również byłoby pomocne.

infblue
23.03.2020, 19:18
Jestem za

BB_Penelopa
24.03.2020, 13:51
Witam serdecznie!

Bądźcie zdrowi!
BB_Penelopa

Larxand
02.04.2020, 10:40
Witam serdecznie!

Bądźcie zdrowi!
BB_Penelopa

To jest tak niedorzeczny argument, że można odnieść wrażenie, że BB Alex i spółka mają nas za myślących inaczej (to pewnie takie hasło z rozdzielnika, zupełnie jak politycy dostają listę gotowych odpowiedzi na tematy w tygodniu).
Po pierwsze nikt nie mówi o ułatwianiu gry poprzez np automatyzację przygód czy podobnych działań, mówimy o zaoszczędzeniu klikania, które kompletnie NIC nie wnosi z punktu widzenia rozgrywki. Po drugie, skoro tak unikacie automatyzacji to dlaczego zautomatyzowana została poczta? Po trzecie, pograjcie może w inne gry, do których odchodzą gracze z TSO między innymi dlatego, że jak przychodzi event i mają kilkadziesiąt razy powtórzyć operację: odkrywca>znajdź skarb>wybierz długość>OK, to im język więdnie od mięsa którym rzucają. Przecież taką funkcję można nawet dodać do premium, każdy by na tym skorzystał. Napiszcie, że nie macie pomysłu jak to zrobić (chętnie pomożemy) albo że nie macie zasobów, ale z unikaniem automatyzacji sobie darujcie.

sparkz
02.04.2020, 12:14
To jest tak niedorzeczny argument, że można odnieść wrażenie, że BB Alex i spółka mają nas za myślących inaczej

Alex nie dawal znaku zycia na tyle dlugo, ze pewnie juz 'odszedl poszukujac nowych wyzwan', co w sumie nie jest zaskakujace biorac pod uwage ze byl jedynym zdradzajacym oznaki myslenia.

Napiszcie, że nie macie pomysłu jak to zrobić (chętnie pomożemy) albo że nie macie zasobów, ale z unikaniem automatyzacji sobie darujcie.

Co zabawne pomysl maja, bo juz to zrobili - grupowe wysylanie generalow na przygode jest dokladnie tym (bo z punktu widzenia funkcjonalnosci sprowadza sie do delegowania taska X do wielu odbiorcow, obojetnie na czym ten task polega). Wiec jesli nie potrafia reuzyc tak prostej funkcjonalnosci ktora calkiem niedawno napisali to .. nie bede pisal co nalezy o tym myslec bo mi szkoda bana.

Powody dla ktorych tego nie robia moim zdaniem sa inne - obstawiam ze w skali firmy jaka jest Ubi po prostu podjeto decyzje biznesowe zeby zostawic ten smieszny projekt na kroplowce i nie angazowac sie w zaden wyrazny sposob w jego rozwoj bo istotnych dochodow juz i tak nie przyniesie. Stad mamy wlasnie przez ostatnie 2 lata wiele 'nowosci' polegajacych na dodaniu nowego portretu do tego co juz dawno jest. I lepiej nie bedzie.

RedJul
03.04.2020, 22:40
Załóżmy że jest ikonka "wyślij na poszukiwanie skarbów"
Po kliknięciu pojawia się okienko identyczne (no prawie:)) jak przy wysyłaniu generałów.
Odhaczamy rodzaj poszukiwania - krótkie, średnie, długie, b.długie, przedłużone, artefaktu, rzadkiego przedmiotu
i identycznie jak z generałami odhaczamy którego poszukiwacza mamy wysłać.
Jeżeli jest to automatyzacja to polecam słownik.
Powód jest taki urzędnika z PRLu - nie bo nie, tylko tak trzeba uczciwie powiedzieć a nie mydlić oczy.
Nie chcesz słyszeć Penelopo tego co mruczę pod nosem wysyłając swoich 78 poszukiwaczy a nie jestem rekordzistą.

szpila
15.04.2020, 12:19
Nie chcesz słyszeć Penelopo tego co mruczę pod nosem wysyłając swoich 78 poszukiwaczy a nie jestem rekordzistą.
W "mruczeniu" czy ilości poszukiwaczy?:)
Jak napisał RedJul - to nie automatyzacja a ułatwienie, przy tej ilości poszukiwaczy i geologów niezbędne.
I nie ma co się tłumaczyć i kombinować - po prostu to trzeba zrobić.

yachoo79
21.09.2020, 08:33
Co powiecie na to by w gwieździe jak mamy np 20-50 odkrywców to zrobić małe okienko by postawić tam ptaszka i odznaczyć każdego i wysłać za jednym razem np na długi lub bardzo długie poszukiwania a nie klikać każdego po 2 x - Co o tym sądzicie ?

a1934876817568
21.09.2020, 08:50
My powiemy że super, BB powie że to "automatyzacja"

YouRQ
21.09.2020, 11:47
Podpisuję się pod pomysłem obiema rękami, jakbym miał 3 to trzecią też bym się podpisał :p

pretor29
21.09.2020, 11:50
juz bylo walkowane bb jest na nie

MOD_Victoria
28.09.2020, 12:40
Dzień dobry!

Tematy zostały połączone.

Pozdrawiam
MOD_Victoria

Prosiłabym o zapoznanie się z tym (https://forum.thesettlersonline.pl/threads/46422-Zarządzanie-specjalistami?p=281556#post281556) postem.

ANETA500
06.10.2020, 19:54
Ja również jestem za. I to nie jest automatyzacja, tylko oszczędność czasu na bezsensowne klikanie, przez które traci się niepotrzebnie ok. pół godziny dziennie zamiast zrobić przygodę.
Już chyba czas na te zmiany, bo gra przy takich ilościach specjalistów robi się nudna.

Aruzus
06.10.2020, 23:03
BB chodzi zawsze o kasę, główkują tak: będzie gość siedział o pół godziny krócej i wyloguje się przed magiczna promocją na klej, nasz strata :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(
niech gnije bez sensu i klika aż zgniecie mikroprzełącznik w myszy :D:D:D:D:D:D

a prawda jest zupełnie inna, gracz siedzi w grze KRÓCEJ i kupuje mniej bo NIE zbiera na śmiesznych specjalistów, którzy nie mnożą poza eventami nic poza odciskami i stratą czasu na klikanie
NIE kupuje kleju na kolejnych geologów odkrywców, bo przez nich tylko traci czas, proste jak budowa cepa!
ciekawe czy to do nich dotrze zanim ostatni gracz opuści serwery??
wątpię :D

Hastens
08.11.2020, 21:47
ja tez jestem za :)

Neftri
08.11.2020, 22:16
Droga @BB_Penelopa i Droga @MOD_Victoria...

W całej swojej przygodzie z grami online jedynie ta jest tak toporna na odzew graczy.
Całkowicie rozumiemy, że ma ona przynosić zyski, a zyski są z nas. Wasze funkcje również mają istotę bytu, bo to My tworzymy tę grę.
Bez nas same wiecie jakby mogło to wyglądać.

Ten pomysł ma olbrzymią aprobatę z naszej strony, a mimo to spychacie tak dużą ilość głosów do kosza... przykre.
Śmie nawet myśleć, że wasze podejście to "kupuj klejki i zamknij coś tam".

Jestem wręcz pewien, że zaraz w sieci zaczną krążyć artykuły jak to TSO każe graczom wysyłać 150 odkrywców każdego oddzielnie.
Pewnemu kanałowi związanemu z grami na pewnym globalnym serwisie wideo chyba sam to podsunę, bo tylko śmiać się pozostaje...

Funkcja lata temu była przyznając zbędna, lecz teraz z eventu na event ludzie nie robią nic innego tylko wysyłają odkrywców.
Do tego mechanika, która promuje krótsze czasy poszukiwań (bo więcej dyń, kwiatów czy pisanek na koniec) to prawie jak hipokryzja.
Nie mogę się doczekać czasu, kiedy zobaczę na na czacie " Po szkole/(pracy) zacząłem wysyłać odkrywców, ale nie zdążyłem skończyć bo mama/(żona) kazała mi iść spać QQ"

Zapewniam Was, że temat nigdy się nie skończy.
Z miesiąca na miesiąc coraz więcej osób będzie tym zainteresowanych, aż w końcu coś się przeleje.
Strategia jaką przyjmujecie jest po prostu słaba. Nie ma się co oszukiwać. Wprowadzicie to, bo w końcu będzie tych odkrywców za dużo.
Pytanie, z jaką twarzą wtedy z tego wyjdziecie, bo temat na 100% nie umrze (bo Wasza strategia do tego prowadzi).

Zacznijcie być dla nas, a nie przeciw nam.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Teraz coś dla graczy :D
Zauważyłem pytania odnośnie segregowania odkrywców. Nie każdemu leży totalitarne sortowanie wg nazwy, daty dodania itd.

Ja rozwiązałem to w sposób następujący. Każdy typ odkrywcy ma przydzieloną nazwę od ODK1000 w górę. Pozwala mi to sobie posortować odkrywców w jakiś tam własny sposób.
Np wszyscy szczęśliwi to ODK1101. Następnie stanowcze to ODK1105. Zauroczone ODK1110
Przerwy w numeracji pozwolą kiedyś wcisnąć tam pomiędzy jakąś inną grupę
Na początku mam samych do skarbów. Następnie odkrywców do przygód. Na końcu jakiś tam balast.

Pozwala to w jakimś tam sposób posortować odkrywców wg czasów poszukiwań i rodzaju poszukiwań lub co najważniejsze, wyciągnąć ulubieńców na samą górę. W dodatku wpisując w wyszukiwarkę ODK macie okno z samymi odkrywcami.

Jakoś trzeba sobie radzić :p

https://forum.thesettlersonline.pl/attachment.php?attachmentid=3441&stc=1&d=1604865718

maciekpikso
09.11.2020, 08:38
jestem oczywiście ZA

BB_Penelopa
12.11.2020, 15:48
Witam serdecznie!

Z racji tego, iż kolejny raz prosicie o przekazanie pomysłu związanego z grupowym wysyłaniem Specjalistów - Przekazałam Waszą sugestię, jednak jak już wielokrotne pisałam: Na chwilę obecną pomysł grupowego wysyłania specjalistów nie zostanę zrealizowany ze względu na to, iż staramy się unikać automatyzacji w grze.

Bądźcie zdrowi!
BB_Penelopa

Neftri
18.11.2020, 00:30
Droga @BB_Penelopa

Dziękuje bardzo :)

Bądźcie naszym głosem, a nie naszym hamulcem.
Jak będą kręcić nosem, to powiedz, że taka wola ludu i będzie się układać.

Pozdrawiam.

Priapos
19.11.2020, 18:21
Miła @BB_Penelopa (Penelopo),

mam poniekąd wyście pośrednie :) gdzie wilk będzie syty i owca cała :)

Można by dodać do gry nie mowie ze za darmo ale np. za 150 monet funkcje która pozwoliłaby otworzyć naraz np. 5 okienek z specjalistami (np. z odkrywcami). Spowodowałoby to skrócenie czasu (mniejsza ilość kliknięć) potrzebnego na wysyłanie/klikanie na danego odkrywce. Okienka pojawiały by się jedno obok drugiego.
Okienka mogłyby wyglądać tak jak wyglądają teraz ale zaznaczeniu w gwiazdce np. checkbox'a odblokowywała by się funkcja otwierania kilku okienek z specjalistami naraz. A jak checkbox's byłby odznaczony otwierałoby się tak jak do tej pory.

Reasumując kiedy byłby zaznaczony checkbox's i kliknęlibyśmy na danego odkrywce np. "Szczęśliwy Odkrywca" pojawiałoby się np. 5 okienek z odkrywcą (pod warunkiem ze tylu byśmy mieli) i wybieralibyśmy na każdym okienku co chcemy zrobić tak jak do tej pory. A gdy checkbox's byłby odznaczony wszystko działałoby po staremu :)

To jest tylko luźny pomysł.

Pozdrawiam,
Priapos

filant
28.04.2021, 12:00
Dzień dobry,

chciałbym zgłosić taką zmianę, aby móc wysłać więcej niż 1 odkrywce na raz na poszukiwanie skarbu, przygody etc.
Wysyłanie każdego osobno (jeśli się ich ma ponad 70 i więcej pewnie co poniektórzy) przy okazji eventów bądź nawet grając codziennie totalnie zniechęca do tej gry.

Można by stworzyć opcję zaznaczy wszystkich, albo jakiś checkbox obok linii i wtedy zaznacz linię, bądź zaznacz 3 albo 4 i wtedy wybierz na co się chce wysłać i lecą wszyscy. Usprawni to grę i zrobią ją bardziej efektywną.

pzdr

Filant

set2g
28.04.2021, 12:34
Grupowe wysyłanie specjalistów odcinek 2137, wiadomo jaki pogląd ma na to bb, ale to w końcu musi sie pojawić w tej grze, niedługo sie dobije do 200 odkrywców, a to już nie jest śmieszne

Alekin
28.04.2021, 16:08
Dzień dobry,

chciałbym zgłosić taką zmianę, aby móc wysłać więcej niż 1 odkrywce na raz na poszukiwanie skarbu, przygody etc.
Wysyłanie każdego osobno (jeśli się ich ma ponad 70 i więcej pewnie co poniektórzy) przy okazji eventów bądź nawet grając codziennie totalnie zniechęca do tej gry.

Można by stworzyć opcję zaznaczy wszystkich, albo jakiś checkbox obok linii i wtedy zaznacz linię, bądź zaznacz 3 albo 4 i wtedy wybierz na co się chce wysłać i lecą wszyscy. Usprawni to grę i zrobią ją bardziej efektywną.

pzdr

Filant

Następny co nie czyta forum i myśli, że sam coś wymyślił... Już wielokrotnie o tym pisali. Nawet ankieta była.

sparkz
28.04.2021, 17:41
Następny co nie czyta forum i myśli, że sam coś wymyślił... Już wielokrotnie o tym pisali. Nawet ankieta była.

co zabawne przy obecnej miernej aktywnosci na forum (wylaczajac ostatni skok po pokazaniu Unity) tematy z grupowym wysylaniem odkrywcow to pewnie jakies 20-30% calej aktywnosci :D

Hiheat
29.04.2021, 10:16
Coś mi mówi, że możliwość seryjnego wysyłania odkrywców się pojawi ...na Premium...

Stivi9
30.04.2021, 11:50
Pomysł bardzo dobry. Przy takiej ilości postów w tym temacie już wcześniej, to bb powinien jak najszybciej to zrobić.

BB_Penelopa
30.04.2021, 13:45
Witam serdecznie!

Pomysł już był i wiem, że piszecie o przydatności tej opcji.

Przypominam o tym deweloperom.

Na chwilę obecną nie ma planu odnośnie wdrożenia tego pomysłu, ale może w przyszłości.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

RedJul
03.06.2021, 22:59
Moja to być mało kumata i nie rozumie jednej rzeczy.
Może ktoś mi wytłumaczy dlaczego otwarcie okienka i wysłanie generałów na przygodę jest ułatwieniem w grze a otwarcie identycznego okienka (pomijam różnicę wynikającą z różnicy między generałami a poszukiwaczami) i wysłanie poszukiwaczy nazywa się automatyzacją?

hadzi4
04.06.2021, 11:42
tak

GbrL
13.06.2021, 15:37
Moja to być mało kumata i nie rozumie jednej rzeczy.
Może ktoś mi wytłumaczy dlaczego otwarcie okienka i wysłanie generałów na przygodę jest ułatwieniem w grze a otwarcie identycznego okienka (pomijam różnicę wynikającą z różnicy między generałami a poszukiwaczami) i wysłanie poszukiwaczy nazywa się automatyzacją?

znakomite pytanie, może @BB_Penelopa raczy odpowiedzieć, bo też mnie to zastanawia :confused:

sloslo57
13.06.2021, 19:42
Pewnie dlatego, że wysłanie generałów nie powoduje żadnego bonusa w grze natomiast wysłanie odkrywców przynosi korzyści w postaci tego co przyniosą. Niestety posiadanie 130 odkrywców, a w przyszłości pewnie więcej (jeśli gra będzie istnieć) plus korzyści jakie są z nich poza eventami powoduje, że u mnie siedzą na 4 literach zamiast wyruszać w podróż.

sparkz
13.06.2021, 21:09
plus korzyści jakie są z nich poza eventami

jeszcze zaznacz ze to ironia, bo jeszcze ktos pomysli, ze faktycznie jakieś są.

sand2i
14.06.2021, 11:58
a może dałoby się łączyć specjalistów w grupy?
albo z dwóch robić jednego ale wyższego poziomu?
albo móc wskazać specjaliście kolejkę zadań?

Aruzus
14.06.2021, 14:27
a może dałoby się łączyć specjalistów w grupy?
albo z dwóch robić jednego ale wyższego poziomu?
albo móc wskazać specjaliście kolejkę zadań?

albo rozmieniać jednego wyższego na 3 z niższym poziomem :D
a ten poziom gdzie sprawdzić :rolleyes:
ale w tej grze nie zadzieje się pewnego nic poza promocjami na klejki, czyli możemy sobie pogadać ale z kim i o czym?

sand2i
15.06.2021, 15:38
albo rozmieniać jednego wyższego na 3 z niższym poziomem :D
a ten poziom gdzie sprawdzić :rolleyes:
ale w tej grze nie zadzieje się pewnego nic poza promocjami na klejki, czyli możemy sobie pogadać ale z kim i o czym?

miłośnicy wysyłania odkrywców by się ucieszyli że mają 131, 132 i 133 do wysłania ... ;)
a poziomu nie trzeba sprawdzać, sumujesz możliwości 2 lub więcej i tworzysz nowego ale z wyższymi parametrami, można to ograniczyć do zwykłych odkrywców ale można też w bazie odkrywców mieć np: "Stanowcza odkrywczyni - księżniczka" :) w odróżnieniu od zwykłej "Stanowczej odkrywczyni", pompatycznych nazw nie brakuje i na więcej niż 7 leveli można je wymyślić ;)

YouRQ
23.06.2021, 06:52
Rezerwowe Psy - Czarek mówi grupowy xD

Acoma
29.08.2021, 10:22
Wystarczy jednorazowo pozmienić nazwy i wysłać grupę na przykład poszukiwaczy zasobów Zas[1]-[xx] - gdzie pierwsza liczba to odpowiednio wyprofilowani w w wyszkoleniu poszukiwacze, a drugą grupę na inny rodzaj poszukiwań.

pyonyer
13.02.2022, 08:24
up

trorox
13.02.2022, 11:32
up up

RedJul
14.02.2022, 19:29
up

Czy to fragment słowa określającego gdzie ma nas BB?

BB_Penelopa
15.02.2022, 12:54
Witam serdecznie!

Pomysł już był i wiem, że piszecie o przydatności tej opcji.

Przypominam o tym deweloperom.

Na chwilę obecną nie ma planu odnośnie wdrożenia tego pomysłu, ale może w przyszłości.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

KrasnoludThorin
13.03.2022, 13:36
NO I UDAŁO SIĘ !! Doczekaliśmy się grupowe wysyłanie specjalistów stało się faktem https://www.youtube.com/watch?v=GjQHSUIxj4E&t=1s

DukeNukem-PL
13.03.2022, 15:05
Powinieneś jeszcze bardziej zmniejszyć rozdzielczość bo obraz jest zbyt ostry i strasznie wali po oczach ;/

KrasnoludThorin
13.03.2022, 17:46
Jak otworzysz HD i na pełnym ekranie to jest wyraźnie nie wiem co mi tak obcięło wybaczcie ale film nie jest ważny ważny jest pomysł użyjcie Mouse Recorder Premium
przypiszcie sobie odpowiednie klawisze do danej grupy odkrywców. Myślę że dobry pomysł chociaż w połowie może kogoś zadowoli bo raczej na automatyzacje się nie doczekamy. a to nie jest bot także na legalu oszczędzacie ręce :) przy eventach pomocne a teraz poza eventem chyba jeszcze bardziej. Jak komuś pomogłem to się cieszę Pozdrawiam :)

z3nfist
07.07.2022, 16:00
ci co mają najnowszą wersje klienta portable, powinni zwrócić uwagę na mały prezent w nim,zawarty , który rozwiązuje temat tego posta.

https://settlersonlinewiki.eu/granie-na-unity-przez-klienta/

bigfrajer
08.07.2022, 20:48
A jaki to prezent??? i skąd pobrać najnowszą wersję portable??? portable mam a reszta jest dosyć ciekawa

vassago4
11.07.2022, 11:35
ci co mają najnowszą wersje klienta portable, powinni zwrócić uwagę na mały prezent w nim,zawarty , który rozwiązuje temat tego posta.

github.com/fedorovvl/tso_client/releases

Z ciekawości zainstalowałem najnowszy portable i albo niedowidze albo widzę lecz nie widzę opcji grupowego wysyłania

Edit: znalazłem :) magiczne F3/4 :)

BB_Penelopa
18.07.2022, 12:08
Witam serdecznie!

Pomysł został ponownie przekazany.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

pretor29
18.07.2022, 13:30
problem jest tak ize wy od lat nei wdrazacie zadnych pomyslow graczy bo to za ciezka robota dla waszych fachowcow, wszelkiee ankiety itp sa zbedne...

klepiecie tlyko promki za klej w grze w ktorej nic porzadnie nie dziala i to cala wasza robota

Stary_Niedźwiedź
10.08.2022, 08:12
Grupowe wysylanie specjalistow w najnowszym klinecie portable jest na gornej belce.

Mozna sobie zapisywac makro aby wysylac specjalistow wedlug wlasnego uznania. Wystarczy kilka klikniec (doslownie) i 100+ odkrywcow samych sie wysyla.

Alekin
10.08.2022, 21:59
Witam serdecznie!

Pomysł został ponownie przekazany.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Co ty powiesz?.. Najlepszy pomysł i nie ma planu na wdrożenie. Gratulacje dla "tfórcuf" tej gry...

starszy2008
12.08.2022, 13:52
jak odtworzyć ten film-pisze ze jest prywatny?

BB_Penelopa
15.08.2022, 11:19
Witam serdecznie,

przypominam, że Klient nie jest wspierany i może powodować błędy.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Raven_Queen
19.08.2022, 19:25
Witam serdecznie,

przypominam, że Klient nie jest wspierany i może powodować błędy.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Skoro udało się to zrobić autorom klienta, to może wystarczyłoby zapytać, jak to jest zrobione? Pomysł jest świetny, bardzo ułatwiłby grę.

Acoma
05.10.2022, 12:42
Ruski klient jest bodajże napisany na platformie .NET - powinny być dostępne narzędzia do reverce engineering (inżynieria odwrotna) - wtedy będzie można 'spoglądnąć' na kuchnię tego klienta.
Tego wspieranego także.