PDA

Zobacz pełną wersję : ✔ Brak cotygodniowych wyzwań !!!

rambios
26.01.2019, 15:07
Nie posiadam statku na wyspie ani zadań tygodniowych. Nikt z tym nic nie robi. Odpowiedź supportu jest oburzająca. Przykro im że nie mam. Śledzić stronę główną i forum. Jeśli się coś wdraża powinno chodzić prawda ? Zresztą zgłaszałem około 2 lata temu bug postawienie koszar w miejscu wyburzenia skał w sektorze s7. Do tej pory buga nie naprawili , Koszary znikają po kilku dniach od postawienia. Większość dużych budynków tam znika. Sytuacje bardzo dokładnie opisałem wysłałem screeny z zaznaczonym idealnie miejscem. Dwa lata ludzie !!!. Bardzo proszę wszystkich którzy nie mają zadań tygodniowych o kontynuowanie wątku. Może ruszą cztery litery.

krzyś55
04.02.2019, 11:49
Witam
na mojej wyspie nie ma statku cudzoziemskiego przez co nie mogę wykonywać wyzwań cotygodniowych.
Czy może ktoś wie kiedy będzie naprawiony ten błąd. Bo tak przykro grać w wybrakowana grę

set2g
04.02.2019, 13:23
jak jestes 65+ to pewnie i tak w większości tych wyzwań byś nie robił, ale fak faktem to błąd jak nie masz, i dręcz support tu na forum nikt ci nie pomoże

BB_Penelopa
05.02.2019, 12:07
Witam Krzyś!

Przykro mi, że nie pojawiły się u Ciebie wyzwania cotygodniowe. Sprawa jest aktualnie badana przez naszych specjalistów i na chwilę obecną pozostaje czekać na wdrożenie poprawek do gry. Niestety nie jestem w stanie podać Ci konkretnej daty. Proszę obserwować stronę główną gry i nasze forum, gdyż tam powinny pojawić się informacje na ten temat.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Tomard
05.02.2019, 13:58
Witam
na mojej wyspie nie ma statku cudzoziemskiego przez co nie mogę wykonywać wyzwań cotygodniowych.
Czy może ktoś wie kiedy będzie naprawiony ten błąd. Bo tak przykro grać w wybrakowana grę

Mam podobny problem. Niestety nikt nie wie kiedy dokładnie problem zostanie wyeliminowany.

dręcz support tu na forum nikt ci nie pomoże

Daruj sobie jakikolwiek kontakt z supportem. W tej sprawie kompletnie ci nie pomogą. Wierz mi, znam to z własnego doświadczenia. Myślę, że lepszym rozwiązaniem jest właśnie wyciągnięcie tej sprawy na światło dzienne, na forum. Nagłośnienie jej trochę, może to w jakimś stopniu zmobilizuje ludzi z bluebyte do jakiejś reakcji. Sam miałem zakładać taki wątek na forum, ale cieszę się, że ktoś mnie ubiegł.

Pokrótce wspomnę jak wygląda sprawa w tym temacie. Te całe "cotygodniowe wyzwania" i statek cudzoziemski wprowadzono bodajże w listopadzie ubiegłego roku. Od tamtego czasu jak widać programiści bb głowią się jak naprawić ten błąd i nadal nie wymyślili jak to zrobić. Swoją drogą marnie to świadczy o ich kompetencji.Pisałem do supportu w tej sprawie jeszcze w grudniu ubiegłego roku. Dostałem zdawkową odpowiedź, że problem jest im znany, analizują go i wkrótce ma zostać naprawiony. To było w grudniu, ponad 1,5 miesiąca temu. Dwa, trzy dni temu, napisałem do nich ponownie, żeby się przypomnieć bo uznałem, że może zapomnieli o tym bugu. Myliłem się jednak. Okazało się, że ten niewielki błąd, który powinni wyeliminować w zasadzie z dnia na dzień, sprawił im tak ogromne problemy, że głowią się nad jego rozwiązaniem już ponad 3 miesiące i nadal nie są w stanie tego naprawić. Skąd takie moje przekonanie? Otóż stąd, że na moje zgłoszenie z lutego dostałem niemal identyczną odpowiedź, jaką udzieloną mi w grudniu ubiegłego roku, a mianowicie, że sprawa jest przez nich badana i już wkrótce poprawki zostaną wdrożone. Cóż to może oznaczać? Może niech każdy sam sobie dopowie, bo mi cisną się na język tylko same nieparlamentarne słowa, żeby opisać "fachowość" speców z firmy bb.

Przykro mi, że nie pojawiły się u Ciebie wyzwania cotygodniowe. Sprawa jest aktualnie badana przez naszych specjalistów i na chwilę obecną pozostaje czekać na wdrożenie poprawek do gry. Niestety nie jestem w stanie podać Ci konkretnej daty. Proszę obserwować stronę główną gry i nasze forum, gdyż tam powinny pojawić się informacje na ten temat.

Pozdrawiam,
BB_Penelopa

Skądinąd podobną odpowiedź, jeśli nie niemal identyczną dostałem właśnie od supportu. Z tą różnicą, że tam autorem wiadomości była niejaka Pani Magdalena.Teraz zastanawiam się, czy Pani Magdalena to ta sama osoba co BB_Penelopa czy może Pani Magdalena korzysta po prostu z gotowych formułek odpowiedzi przygotowanych przez BB_Penelopę.

Konkludując radzę ci Krzysztofie, żebyś darował sobie pisanie do supportu, w odpowiedzi nie otrzymasz żadnych konkretów, a tylko pozbawioną treści wyuczoną formułkę typu ta powyższa zamieszczoną przez niezastąpioną Penelopcię.

jludzik
11.02.2019, 16:35
Witam,

ja też mam ten sam problem ... :(

Dance69
11.02.2019, 20:20
Zawsze możesz napisać bezposredniu do supportu BB/Ubi, omijając support TheSettlersOnline ;)

Tylko odpowiedź dostaniesz taką, że zalecany kontakt bezpośrednio z supportem gry :D

daw1dek
16.10.2019, 23:19
Witam.
Odkopuje temat, u mnie zadania się pojawiają ale brak statku nie pozwala ich wykonać..., tez macie taki problem?

Czesłaf
17.10.2019, 04:42
ano mam tak samo :/ od ostatnich poprawek oczywiście

Jurek12345
17.10.2019, 07:21
Pocztą przysłali rekompensatę. 25 żetonów.

MOD_Victoria
26.10.2019, 00:15
Pocztą przysłali rekompensatę. 25 żetonów.

Właśnie. BB oczywiście wiedzą o tym, że statek odpłynął.
I dlatego przysłali nam PW z żetonami oraz wyjaśnieniem, że statek pojawi się wraz kolejnym cotygodniowym zadaniem.

26.10.2019r. UPDATE: Wszystkie statki powinny już bezpiecznie cumować w portach na Waszych wyspach!

Temat zamykam i przenoszę do archiwum.

Pozdrawiam
MOD_Victoria